Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Zussen, Deze stond vandaag boekje Robert Schuller Een minuut voor God 2. 30 oktober. Op de gebeds moment, Heer breng ik mijn nietigheid bij Uw grootheid… mijn zwakheid bij Uw sterkte. Ruil mijn schuld voor uw vergeving… mijn onrust voor. Uw vrede… En mijn verdriet voor Uw vreugde. Dank U Heer, dat U bij iedereen die van U houdt en op U vertrouwt in elke behoefte voorziet. AMEN. Fijne dag. Iieve Groetjes Susan.

  1. Dank voor het delen Susan deze woorden kan ik nu heel goed gebruiken. Dit is een zeker weten. Amen . ❤️🙏🌈

  2. Lieve allemaal,
   Susan, dank je wel voor het delen, het is een bemoediging die we (denk ik) allemaal kunnen gebruiken, ik in ieder geval wel.

   Anneke, hoe gaat het met je? En met je rug?

   Hanne hoe gaat het met de verkoop van je huis?

   ik had van de week een oud liedje in mijn gedachten. Het zegt:

   Geloven en vertrouwen in God. Geloven en vertrouwen in God.
   Dat leert de Heer aan mij steeds weer. Geloven en vertrouwen in God

   In iedere situatie moet ik weer leren om op de Heer God te vertrouwen en te blijven zien op Hem. HIJ de Rots van mijn bestaan, van ons bestaan.

   Wij mogen en kunnen op Hem vertrouwen want HIJ laat Zijn kinderen nooit alleen, zelfs niet in de diepste en zwartst nacht van ons leven.

   Wat Grace eens zei; HIJ gaat met ons mee door de donkere tunnel en HIJ helpt en leidt ons daar door heen.

   Vertrouwt op de HERE voor immer, want de HERE HERE is een eeuwige rots.
   Jesaja 26:4

   Een rots is sterk en veilig en vast, daar kunnen we schuilen en ons verbergen.
   Lang niet altijd gemakkelijk maar ik wil dit jullie meegeven voor iedere dag.
   HIJ is de Rots waarop ik bouw is volgens mij een lied maar ik weet de tekst verder niet. Weet iemand van jullie dat?

   Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht en zegen toegewenst en Zijn hulp en troost en geborgenheid en alles wat een ieder van jullie nodig heeft.
   Zo mooi dat HIJ het precies weet waar we doorheen gaan en precies weet wat een ieder van ons nodig heeft.
   Ook bijzonder dat HIJ ons door dit alles heen sterker maakt in geloof en vertrouwen in Hem ondanks alle tekortkomingen en falen van mij, van ons, en wat dan ook. ZIJN liefde laat nooit los en Zijn liefde voor een ieder van ons zal nooit veranderen.
   Voor altijd zijn we Zijn geliefde kinderen en zorgt HIJ voor ons.
   Eens zullen we dat weer zien.

   Groetjes en tot volgende keer hoop ik,
   Corrie

 2. Lieve allemaal,
  wat fijn om weer van jullie te horen. Of het nu goed gaat of juist moeilijk is, het is goed om te delen. Delen geeft ook weer wat ruimte in ons beklemde gemoed.
  Ja, het is een vreselijke tijd al die oorlogen. En ik vind het ook zo moeilijk dat je niet weet wat nu echt is en wat nepnieuws. Kortgeleden zag ik een klein stukje op tv over een foto van een bombardement door Israël en dat bleek een foto van heel ergens anders te zijn en ook helemaal geen bombardement.
  Echter al met al is het vreselijk aan alle kanten. Ben er ook steeds mee bezig en wat je zegt soms moet ik me er ook een beetje voor afsluiten anders kan ik het niet dragen. Maar er ook niet koud over worden.
  Het enige wat we kunnen doen is mij bidden. God is bij machte om nog vele zielen voor de eeuwigheid te redden.
  Vroeger kende ik een lieve,oude en wijze zuster, ze is al weer heel wat jaren bij de Heer.
  Zij heeft vreselijke tijden in het jappenkamp meegemaakt. Echter daar heeft zij de Here Jezus ontmoet, leren kennen en aangenomen.
  Wat niet wil zeggen dat toen alles goed was. Het was een jarenlange strijd om te vergeven en tot het einde toe had zij geregeld nachtmerries.
  Maar haar liefde tot de Here Jezus en alles wat HIJ voor haar heeft gedaan dat stond boven alles in haar leven. Wonderlijk zoals de Here God vreselijk dingen toch ten goede, tot redding kan gebruiken.
  Daarom is het naar mijn inziens zo belangrijk om voor alle partijen te bidden en te blijven bidden en voor de overheden en hen die belangrijke beslissingen moeten nemen, te bidden en daarin te volharden.
  ik vind het moeilijk en ben ook nogal eens moedeloos maar gelukkig helpt HIJ me er bij zodat ik toch weer voor hen ga bidden. HIJ kent immers ieder mens en HIJ weet wat men nodig heeft. En gebed vermag veel, ook al zien wij daar helemaal niks van.

  Het lijkt wel een preek maar zo is het niet bedoeld en voornamelijk zeg ik het tegen mezelf.

  Lieve allemaal ik zocht naar é’n van de lievelingsliederen van zr. Kommer maar vond een heel ander lied en dat spreekt me ook aan en geeft weer hoe wij / ik deze tijd beleef.
  Lieve allemaal en lieve Jellie, houd moed, HIJ laat je niet alleen.
  Veel liefs en hartelijke groeten en vooral Gods kracht, kalmte, rust, geduld, wijsheid, troost en ales wat nog mee nodig is toegewenst.
  Corrie

  Help mij om stil te zijn

  Help mij om stil te zijn

  Zo groot en zo machtig
  maar toch zo aandachtig
  bent U als een Vader voor mij
  wat ik U vragen wil
  maak nu mijn hart weer stil en blij

  Zoveel dingen die gebeuren
  zoveel mensen die treuren
  ik kan niet begrijpen waarom
  help mij om stil te zijn
  als ik bij U kom

  Zo vol van geheimen
  en toch zo dicht bij me
  bent U als een Vader voor mij
  houdt mij geborgen Heer
  zet al mijn zorgen weer opzij

  Is er honger en oorlog
  dan vraag ik: waarvoor nog
  ik kan niet begrijpen waarom
  help mij om stil te zijn
  als ik bij U kom

  Dank U hemelse Vader
  voor al uw genade
  al snap ik nog steeds niet waarom
  help mij om stil te zijn
  als ik bij U kom

  Tekst: Rikkert Zuiderveld
  Muziek: Marcel Zimmer
  © 2000 Unisong Music Publishing t/a Talita Music / Celmar Music

  1. Lieve Zussen.Anneke je vroeg aan mij een tijd geleden of ik last had van donkere dagen, helaas had ik deze dagen wel last van donkere dagen. Het regende elke dag bij ons, en de dagen waren donker, ik doe mijn best om positief te blijven. En hoe is het verder met de nieuwe medicijnen, hoopt dat het nog steeds goed gaat. Het allerbeste,Fijne avond alle zussen. Lieve Groetjes Susan.

  2. Lastig hè Susan die donkere dagen en als het dan ook nog regent de hele week. Ik begrijp het dat je daar last van hebt. Ik ben ook een mens van het licht gelukkig dat wij weten dat wij met Jezus altijd in het licht mogen wandelen. Ken je dat lied, ik wandel in het licht met Jezus.
   Helaas de pijn is weer terug en de medicijnen de deur uit uiteindelijk zoveel nare bijwerkingen dat ik er mee moest stoppen. Het blijft een worsteling is deze zenuwpijn iets wat God mij geeft om dichtbij Hem te blijven en het van Hem alleen te verwachten ……. Ik schrijf met recht een worsteling want op de donkere momenten is het een worsteling.
   Ik las onlangs dit kleine gedichtje wat ik ook weer doorgegeven heb
   En nu ook aan jou Susan mijzelf en alle zussen doorgeef

   Als je het donker en het licht,
   De bergen en de dalen
   Eb en vloed , zon en regen kunt omarmen,
   dan leef je echt.
   Dan zie je regenbogen.

   Een les die ik mijzelf ook steeds moet voorhouden want waar we ons ook in begeven overal is God.
   Hoe moeilijk is dat als we de wereld om ons heen gadeslaan en het nieuws tot ons laten komen.
   En Corrie het is zaak dat het goed onderscheiden want wij krijgen heel veel gekleurd nieuws binnen via onze nieuwskanalen.

   Ik sluit mij aan bij alle zussen dat ik je bijdrage door bemoedigingen een lied gedicht enorm waardeer en me er aan kan optrekken .
   Wat fijn om te lezen Rudina dat het weer iets beter gaat met je kleinzoon wat een zorg zo’n klein mannetje.
   Jellie ik hoop dat de rust is weergekeerd in jullie huis.
   Lastig hè Andrie je leven kan zo op z’n kop staan door alles wat er soms maar in een klein kringetje om je heen gebeurd dat de energie uit je weg loopt.
   Hanne veel sterkte hoop dat je huis inmiddels verkocht is en je al een ander huis gevonden hebt, volgens de berichten gaat het goed in de huizen verkoop.

   Lieve zussen bid jullie allemaal de merkbare aanwezigheid van onze Hemelse Vader toe. Hij is en blijft altijd dezelfde ook al dwalen wij rond als schapen zonder Herder. De Vader staat op de uitkijk en wacht op ons. In het Afrikaans zong ik jaren geleden , Kom tuis almal wat moeg is kom tuis. Hy roep o sondaar kom tuis.
   Wij mogen als zondaars thuis komen zoals de verloren zoon .❤️🌈🙏🏼

  3. Lieve Zussen. Lieve Anneke, wat jammer dat de pijnen zijn terug gekomen, en dat je met de medicijnen moest stoppen, dank je voor je bemoediging, ik waardeer het zeer zeker.Anneke en alle zussen deze bijbel tekst stond vandaag op mijn bijbelapp.Hoe onuitputtelijk zijn Gods rijkdom, wijsheid en kennis, hoe ondoorgrondelijk zijn oordelen en hoe onbegrijpelijk zijn wegen. Romeinen 11 :33 IK wens alle zussen God’s kracht, sterkte in alle situaties. Een Gezegende zondag. Lieve Groetjes Susan

 3. Lieve Susan,
  ik val mezelf zo vaak tegen, schiet tekort in van alles en nog wat. En wat ben ik toch wankelbaar in mijn geloof. Soms is mijn vertrouwen op de Heer God nergens te vinden en kijk ik alleen naar de situatie of mijn gevoel. En weet je mijn gevoel is iets wat niet altijd stabiel is.

  Gevoel kan bedriegen, het gaat in het leven (naar mijn idee) niet over mijn gevoel maar over mijn geloof. Mijn geloof? Beter kan ik zeggen “het geloof IN HEM.”
  Hieronder een gedicht (wat ik jaren geleden eens gevonden en bewaard heb en nu vanavond juist tegenkwam en gelezen heb). ik weet niet wie het geschreven is maar ik vind het mooi en bemoedigned en troostend maar ook doet het een oproep om Hem te blijven volgen op de weg die HIJ met mij gaat.

  Het lied van Gods Naam

  God heeft Zijn Naam gezegd
  – Ik zal er zijn voor jou –
  Hij gaat met je op weg,
  Hij blijft je eeuwig trouw.

  Geloof Hem op Zijn Woord,
  Hij spant Zich voor je in,
  Hij trekt je in Zijn spoor,
  bemint je als Zijn kind.

  God heeft Zijn Naam gezegd,
  wij weten wie Hij is,
  je komt weer tot je recht,
  Hij maakt geschiedenis.

  Een bondgenoot is God
  voor wie geen leven heeft,
  Hij zal er zijn voor ons
  als deernis ons beweegt.

  De schepping is in nood,
  God brengt ons aan het licht,
  Hij stelt op ons Zijn hoop,
  Zalig wie vrede sticht.

  God heeft Zijn Naam gezegd,
  wij nemen Hem ter hand,
  wij gaan met God op weg,
  Hij staat aan onze kant.

  Susan, HIJ zegt tegen jou en tegen mij en tegen een ieder van ons:

  Ik zal er zijn voor jou –
  IK ga / ben met je op weg,
  IK blijft je eeuwig trouw.

  Geloof MIJ op Mijn Woord,
  IK span Me voor je in,
  IK trek je in Mijn spoor,
  IK bemin je want je bent Mijn kind.

  Lieve allemaal laten we het niet vergeten, nooit vergeten dat, al begrijpen we helemaal niks van Zijn weg met ons, met de wereld, HIJ is en blijft OVERWINNAAR en HIJ blijft bij ons, ook al zien we er helemaal niks van.
  HIJ is trouw en HIJ houdt van een ieder van ons.

  Hartelijke groeten, veel liefs en tot volgende keer,
  Corrie

  1. Lieve Corrie en Anneke, bedankt voor jullie bemoediging!!Ik zat er even helemaal doorheen,.Corrie wat een mooie bemoedigingen schrijf je!
   Rudina,wat fijn dat je kleinzoon weer thuis is! Noa hoe gaat het met je? Lieve zussen wat gebeurt er momenteel veel in deze wereld!Wat een leed en verdriet, de wereld verhard !Vandaag hoorde ik dat er een joodse school dichtblijft en de kinderen thuis les krijgen!Dat dit nu weer gebeurt in ons eigen land! Wat gaat er gebeuren allemaal, zitten we in de eindtijd? Het is inderdaad heel erg verwarrend en toch mogen we weten dat er één is die alles inZIjN hand heeft!!Veel liefs voor alle zussen!Groetjes Jellie

  2. Lieve zussen,

   Sorry dat ik even niet geschreven heb of gereageerd op wat jullie schreven.
   Soms heb ik er even geen puf voor.
   Alles wat in kerk en wereld gebeurt houd me bezig, doet me verdriet, het verscheurt je. Wat ben ik blij dat ik alles toch steeds kan neerleggen bij God, en dat ik erin geloof en erop vertrouw dat Hij alles in Zijn Hand heeft en houdt. Niets gebeurt buiten Hem om.
   Maar al dat leed en verdriet staat wel op je netvlies en gaat je door merg en been.
   Soms houd ik het bewust op afstand, maar ik ben ook wel werr blij dat ik er geen koud hart van krijg, dat het me niks meer doet.
   Maar al die verschillende meningen, de hardheid die je bij mensen steeds meer ziet… ik word er koud van.
   Heel veel redenen voor ons om liefde en licht te laten schijnen, en bewust ook te hebben voor de mensen die op onze weg komen.

   Ik was ook heerlijk even een weekend weg met een zus van mij. Nu heb ik een forse griep te pakken,
   De coronatest was negatief, dus daar ben ik wel blij mee. Uitzieken maar..
   Lieve zussen weet dat ik wel altijd meelees en voor jullie bid.
   Ik weet jullie en mezelf veilig en geborgen bij onze hemelse Vader.
   Liefs, 💝🙏🌈

  3. Lieve Zussen, lieve Corrie bedankt weer voor je bemoediging, wat is het toch moeilijk om in geloof te leven, ik stap ook vaak al te vaak in het gevoels leven, Het is net als Petrus toen hij op het water moest lopen, en op gegeven moment weg zinkte. Ik heb ooit wel eens tegen een zuster gezegd, dat ik eingelijk moest bidden voor geloof als een mosterd zaadje, Zolang ik bid tot de vader God, is ook een aktie van geloof. Andrie wat fijn weer van je te lezen ook de andere zussen. Ja Jelle we leven in een verhardt wereld, dat zie je overal om je heen. Noa hopen nog eens van je te lezen, hoop dat alles goed met je gaat. Verder wens ik ieder God Zegen, en kracht, en alles wat wij nodig hebben, in de situatie die wij in verkeren. Lieve Groetjes Susan.

 4. Lieve allemaal,
  Anneke, Rudina, Susan dank jullie wel voor jullie berichtjes.
  Anneke, ik heb geprobeerd dat lied van Martin Brand te vinden maar ook mij is het niet gelukt. Jammer.
  Heb wel een ander lied gevonden wat ik ook erg mooi vind en zal het hieronder neerzetten.

  Rudina, wat fijn dat Jian weer thuis is en het beter met hem gaat. Hoe oud / jong is Jian?

  Ja Susan, hoe zal het met Andrie en de andere zusters gaan?
  Misschien horen we nog eens van hen.
  Het is in ieder geval goed om voor elkaar te blijven bidden, zeker in deze heel moeilijke tijd waarin we heen en weer geslingerd worden door alle ellende in en buiten ons.
  Zoveel dingen, die ik niet begrijp. Nou misschien kan ik beter zeggen, ik begrijp nergens meer iets van.
  En dan onderstaand lied over het duister waar we in leven en dat wij, ik ZIJN KIND ben, door genade alleen.
  Want HIJ, de Here Jezus, HIJ droeg alle pijn en leed en alle zonden, al mijn zonden, gewoon uit liefde voor een ieder van ons en dus ook voor mij.
  ONBEGRIJPELIJK.
  Maar we mogen het geloven, we mogen ons er aan vasthouden en we mogen weten dat HIJ ons vast houdt.

  Lieve allemaal heel veel van Gods kracht en Zijn vrede in alle omstandigheden toegewenst.
  Veel liefs, een goede en gezegende zondag en hartelijke groeten.
  Tot volgende keer,
  Corrie

  .903:3,6
  3 In het duister van de tijden
  ben ik nooit alleen geweest,
  want God gaf mij ten geleide
  op mijn wegen woord en Geest.
  Ja, de Heer doet mij geloven,
  Hij ontstak in mij het licht
  van het innerlijk gezicht, –
  dat zal dood noch duivel doven.
  Alle dingen hebben tijd,
  maar Gods liefde eeuwigheid.

  6 Omdat Gij mijn hart doet branden,
  omdat Gij mij zo bemint,
  hef ik, Heer, tot U mijn handen:
  Vader, zie ik ben uw kind.
  Wil mij de genade geven,
  U te dienen hier en nu;
  God die liefde zijt,
  aan U vast te houden,
  heel mijn leven, tot ik U na deze tijd
  liefheb in der eeuwigheid.

  1. Lieve Allemaal, Inderdaad Corrie er zijn vele dingen dat ik ook niet begrijp,in mijn eigen leven niet, maar ja naar wie kan je roepen dan God alleen, Here Jezus. Maar wat de oorlogen betreft, een of ander leider vindt dat hij iets doen moet, dat hij dit en dat wil, volgens zijn idieen, waar hij recht op heeft. Gaat ten koste van de gewone burger. En zo gaan we maar door. De ander stuurt miljoenen naar de maan, de andere kant lijden mensen honger. De mens zelf is degene die zoveel leed veroorzaakt, gelukkig lopen nog goede mensen rond op deze aarde. Ik denk aan de tijd van Babel, toen ze de trap naar de hemel wilden maken, en God ingreep. Zolang we in een gebroken wereld leven, zal het zo blijven. Tot dat Jezus komt. We kunnen alleen blijven bidden, en wat je zelf in dat liedje neerzet. Ik heb het zelfs soms ook moeilijk met me zelf, en begrijp er niks van, Maar blijven hopen, en leven van Gods Genade, Een fijne zondag verder lieve Groetjes Susan

 5. Lieve zussen,hie een berichtje van mij. Corrie wat lan Jij alles toch alles mooi verwoorden.
  Met onze kleinzoon gaat het gelukkig vooruit. Hij is nu bijna 3 wrken uit het ziekenhuis en krijgt gelukkig meeg energie,ook heeft hij steeds minder pijn in zijn darmen.
  Al met al is het allemaal erg zorgelijk geweest maar wij zijn God dankbaar dat hij is gespaard gebleven.
  Ik moet asn het kindeyl7wdje denken
  Mijn God is zo groot
  Zo sterk en zo machtig,er is niets wat Hij niet kan doen
  Ook de andere zussen wens ik Gods nabijheid toe en bedankt voor jullie gebed
  Lieve groetjes

  1. Lieve allmaal, Rudina wat fijn weer van je te lezen, en dat het beter gaat met je kleinzoon. Ik sluit me aan bij de woorden van Rudina, Corrie dat je alles weer mooi
   weer verwoord heb. Andrie hoe is het met jouw?Verder kracht en sterkte in welke omstandigheden ook, voor alle zussen. God zegen lieve Groetjes Susan.

 6. Lieve allemaal,
  wat is het al een tijd stil.
  Hoe gaat het met een ieder van jullie?
  Hoop toch nog weer een keer van jullie te horen / te lezen.

  Vorige week had ik geregeld in mijn gedachten dat ik alleen op God kon vertrouwen. Dat is iets wat ik best erg moeilijk vind.

  Een erg mooie tekst vind ik in Psalm 31.
  Psalm 31 is geschreven door David toen hij in nood was. Vers 15 vind ik mooi, moeilijk maar ook bemoedigend.

  Maar Ik vertrouw op U, HERE, ik zeg Gij zijt mijn God.
  Psalm 31:15

  David zegt dat tegen de Here God te midden van de nood waar hij in zit. Hij verlegd zijn blik van de situatie naar de Here God toe. Hij doet niet of die nood, die situatie er niet is, nee in deze situatie wend hij zijn blik naar de Here God, kijkt hij naar Hem, ziet hij uit naar de Here God.
  Er schiet me gelijk een lied te binnen wat Franny Vink jaren geleden eens op een vrouw zijn dag van de E.O. zong.

  Maar ik zal uitzien naar de Here, opzien naar de God van mijn heil.
  Mijn God, HIJ zal mij horen, ik zal uitzien naar de Heer.

  Het staat in Micha 7:7, hieronder in verschillende vertalingen. Soms lees ik verschillende vertalingen zodat ik het beter begrijp.

  NBG
  Micha 7:7 Maar ik zal uitzien naar den HEERE, ik zal wachten op den God mijns heils; mijn God zal mij horen.

  Boek
  Micha 7:7 Maar ik zal uitzien naar de HERE. Van God zal ik mijn heil verwachten. Bij mijn God zal ik gehoor vinden.

  GNV
  Micha 7:7 Maar ik blijf uitzien naar de Heer, Hij zal mij redden, daar vertrouw ik op; mijn God zal mijn gebed verhoren.

  NBV
  Micha 7:7 Maar ik, ik blijf uitzien naar de HEER, ik blijf hopen op de God die mij redding zal brengen. Hij zal mij horen, mijn God.

  Lutherse vertaling
  Micha 7:7 Maar ik wil op den Heer zien en op den God mijns heils wachten; mijn God zal mij horen.

  Zo mag ook ik, mogen ook wij, onze blik leren te richten op de Here Jezus als het allemaal niet zo gaat als wij graag zouden willen. HIJ is er en HIJ hoort. Nee HIJ doet niet zoals ik het wil hebben maar HIJ is er bij in die moeilijkheden en laat niet alleen en HIJ zal ons veilig thuis brengen bij Hem en Zijn Vader waar HIJ een plaats voor al Zijn kinderen bereid heeft.
  Maar ook in dit aardse leven, hoe moeilijk het ook kan zijn en hoe onbegrijpelijk en afschuwelijk ook, HIJ is er toch bij.
  Laten we maar voor elkaar en voor allen in zulke vreselijke situaties, blijven bidden.

  Gods kracht, troost, hulp, vertrouwen, zegen en alles wat nodig is toegewenst.
  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Dank je Corrie voor je bemoedigende woorden. Ja wat is het soms moeilijk om te blijven vertrouwen op de Here onze God.
   Wat er in de wereld gebeurd zoveel rouw verdriet angst. Ik zei van de week tegen mijn man de ellende in wereld volgt elkaar zo snel op dat je het ene alweer vergeten bent voor er weer iets anders zich aandient.
   Turkije Ukraine Marokko Afghanistan Israël Gaza en dan alle ellende in ons eigen land iedere nacht vallen er wel doden.
   Gister stond ik te strijken toen ik een lied hoorde van Martin Brand op de radio. Ik heb gezocht maar ik kan het niet terug vinden. Het was wel zo bemoedigend.
   Want wij mogen weten dat hoe het ook om ons heen stormt Hem loopt niets uit de hand. Dat mogen en kunnen we ons zelf steeds zeggen.
   Wat een bemoedigende tekst is de tekst die je ons geeft Corrie
   Ik zocht hem even op in de de bijbel in gewone taal.
   En wat staat er boven dit stukje, het komt weer goed met Israël.
   De Here God zal het volk weer helpen.
   Maar wat moet er gebeuren voor Joden en bewoners van Gaza.
   Ja lieve zussen moeilijk allemaal.

   Ik wens jullie allen toe dat je dichte nabijheid van onze Here God mag ervaren. Want Hij is erbij .
   Lieve Noa hoe gaat het met jou ?
   Weet dat ik voor jullie allemaal bid heel veel liefs Anneke
   ❤️🙏🏼🌈

 7. Lieve allemaal,
  Hanne veel van Gods kracht en rust toegewenst in jouw spannen de situatie.

  Lieve Jellie, dank je wel voor het delen van jouw ontzettend moeilijke situatie. Wat een mooi en bijzonder werk doen jij en je man, ik heb er grote bewondering voor.
  Wat gaan jullie door een ontzettend moeilijke situatie heen. Ook voor het betreffende kind is het heel erg moeilijk.
  Jellie, heb je met de voorganger van jullie kerk gesproken over deze situatie?

  ik wou dat ik je kon bemoedigen maar dat kan ik niet. ik bedoel dit niet alsof ik je in de steek laat hoor Jellie. ik bid voor je en deze moeilijke situatie Ja want ook deze mevrouw, deze moeder is een kind van de Here God.

  Lieve Jellie ik kan je alleen Gods kracht en wijsheid toebidden voor jou, je man, en ook voor dit kind.
  ik vond dit korte gedichtje, je mag weten dat de Here God je zal dragen, kracht zal geven, wijsheid zal geven maar ook de rust die jullie allen zo hard nodig hebben.

  Als wij vermoeid door tegenslagen
  aan ‘t eind van onze krachten zijn,
  dan zegt de Heer: “Ik zal u dragen,
  en al de dagen met u zijn!”

  (Matth. 28:20)

  Voor een ieder van ons, Zijn kracht, hulp en Zijn vrede in al jullie omstandigheden toegewenst. Ook in onze moeite, verdriet en eenzaamheid is HIJ erbij.
  Zelfs onze boosheid begrijpt HIJ en ook daarin wilt HIJ helpen en wilt HIJ weer rust en vrede geven. HIJ heeft ons gemaakt en HIJ weet onze verlangens en behoeften, onze onmacht, pijn en verdriet. Probeer met Zijn hulp te zegenen en al die moielijke situaties en mensen in Zijn HAnden te leggen. Moeilijk, moeilijk, moeilijk maar niet onmogelijk want HIJ kan en wilt erbij helpen.

  Een warme omhelzing, dikke knuffel toegewenst.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

 8. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie reacties.

  Rudina wat fijn om te lezen dat het met Jian, wat beter gaat.
  Is hij nog in het ziekenhuis?

  Anneke, wat enorm fijn dat je al 2 weken geen pijn hebt, Wat een goedheid en genade van onze hemelse Vader. Dank je ook nog voor het melden van de bemoeidigingssite van Gerrie Velema. Net als Susan heb ik het een tijd geleden een aantal keer gevolgd. Heb me er nu op geabonneerd zodat ik het krijg en het niet zelf op hoef te zoeken.

  Susan fijn dat je momenteel geen sombere dagen hebt. Het inleveren van energie en kracht is geen gemakkelijk proces, vind ik tenminste. Ooit hoorde ik eens een lezing van Tonneke Bijker. Zij vertelde toen over de verschillende perioden in een leven. Maar in al die perioden (ik geloof dat ze het seizoenen noemde), in al die perioden is de Here God er en HIJ weet precies hoe het in elkaar zit als je b.v. werk, of kleine kinderen hebt, of juist als ze het huis uit gaan, als we ouder worden enz. HIJ is in al die perioden bij Zijn kinderen en begrijpt waar ze door heen gaan. In al die periode, levensfasen leert HIJ ons om op Hem te blijven zien en op Hem te blijven vertrouwen.
  Jammer genoeg ben ik een langzame leerling maar ook dat weet HIJ en ook daar wil HIJ mij in leren en begeleiden.

  Hanne, je huis is nu inmiddels in de verkoop?

  Lieve allemaal, lieve Jellie, Andrie, Noa, Nelie, zus N en alle anderen ik wens jullie heel erg veel kracht maar ook vertrouwen en vreugde van de Here God toe, HIJ laat nooit alleen.

  Er schieten een paar regels van een lied in mijn gedachten die zeggen:

  ‘k Ben nimmer alleen, de Heer is nabij
  ik heb het opgezocht, het is een oud lied uit Glorieklokken

  Glorieklokken nr.47
  Nooit alleen.

  1. ‘k Ben nimmer alleen, de Heer is nabij,
  Bij zonschijn of duist’re nacht,
  Ik rust in zijn trouw en zie naar omhoog,
  Waar hemels geluk mij wacht.

  2. ‘k Ben nimmer alleen, de Heer is nabij,
  Bewaart me in ’t verzoekingsuur,
  Hij sterkt mijn geloof, vervult mij met kracht,
  En doopt mij met Geest en vuur.

  3. ‘k Ben nimmer alleen, de Heer is nabij,
  En troost steeds zijn eenzaam kind,
  De traan wist Hij af van ’t moegeweend oog,
  Daar Hij mijne ziel bemint.

  Koor. Nimmer alleen,
  Nimmer alleen,Hij vat mijn hand,
  ‘k Ben nimmer, neen nimmer alleen.

  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer

  1. Lieve allemaal

   Ja Corrie, mijn huis staat in de verkoop. Ik heb nu 1x kijkers gehad en ben ook aan het opruimen. heel raar allemaal…..
   Mijn vriend is net een -paar dagen geweest om te helpen met het uitzoeken in de schuur….pfoe….klus hoor. verder is het maar afwachten hoe het gaat,maar het is wel een gevoel van tussen twee werelden leven. Hoop dat het met de andere zusen goed gaat ,wens iedereen kracht en Gods nabijheid!

   Liefs en warme groet,
   Hanne.

  2. Lieve zussen, bedankt voor al jullie gebeden voor mij! Ik had het even ontzettend moeilijk,maar was ook zo ontzettend boos.We hebben pleegkinderen van 21 en 19 jaar.We hebben ook drie kinderen die wonen bij ons in het gezinshuis. 15,16 en 17 jaar. Samen wonen we hier dus met z’n zevenen.De jongste heeft een moeilijk karakter, hij gaat soms een weekendje naar moeder en in de vakanties vaak iets langer. Moeder heeft psychische problematiek. Eerst kwam ik met regelmaat in een kerkje hier in de buurt, maar na een tijdje kwam moeder er ook ,ik was er geen lid maar kwam er met plezier. Toen moeder regelmatig kwam,heb ik een stapje terug gedaan. Ook omdat ik merkte dat mensen me niet meer groeten of niet in dezelfde rij met me wilden zitten.Dit vond ik erg lastig, het waren mensen met wie moeder regelmatig contact had.Nu is moeder lid geworden bij de kerk waar ook wij lid zijn,en ook daar spreekt ze met mensen over ons ,en het zijn geen fijne dingen wat ze zegt en ze zet haar zoon op om hetzelfde te doen. En dat doet hij ook uit loyaliteit naar zijn moeder. En dan komt hij hier weer terug en zit hij in de knoop door wat ze gedaan hebben.Hij will zijn moeder niet teleurstellen………….maar als hij hier komt heeft hij er weer spijt van.Er is inmiddels met moeder gesproken en er is voorlopig even geen omgang. Alleen even bel contact. Je weet dat je kinderen in huis hebt waarvan de ouders hun kinderen niet kunnen opvoeden. Maar ik ben ook maar een mens…..en vind het soms ook best heel lastig.En dan ben ik ook een langzame leerling Corrie, wat ook de moeder is een kind van God! Dit is even in het kort wat er aan de hand was.
   Een liefdevolle groet voor jullie allen!

  3. Lieve zussen,
   Wat een moeizaam verhaal Jellie goed dat je ons hebt gevraagd om voor jullie te bidden. Goed dat je het gedeeld hebt. Wat is roddel toch een vreselijk iets. In Jacobus 3 vers 5 en 6 zegt daar veel van. Zo is toch de tong een klein lid en voer een hoge toon.
   Zie hoe weinig vuur een groot bos in vuur steekt. Ook de tong is een groot vuur.
   Jellie ik probeer voor jullie te blijven bidden. Een zware taak een gezinshuis en dan kun je dit er eigenlijk niet bij hebben. Ik wens jullie veel kracht en wijsheid toeJellie.

   Ja Hanne ik ken dat gevoel in twee werelden leven. Het is even heel zwaar maar de praktijk leert dat je het ook snel genoeg weer vergeten bent. Misschien hèlpt het je .😉
   Wens jou ook kracht en wijsheid toe Hanne en geniet van de mooie momenten.

   Lieve zussen ik bid voor jullie allemaal. De wereld staat in brand maar onze Hemelse Vader heeft ons beloofd Ik zal met jullie zijn tot aan het einden der aarde watts dat een vertroosting. En Hem loopt niet suit de hand.
   Laten we bidden voor Gods oogappel maar ook voor alle Palestijnen
   Die dierbaren verloren hebben .
   Noa hoe gaat het met jou ?
   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

 9. Lieve allemaal,
  wat fijn dat we biddend om elkaar mogen staan.
  Rudina, mag ik vragen hoe jouw kleinzoon heet? Dat vind ik namelijk gemakkelijker om te bidden.
  Lieve allemaal, heel erg veel sterkte voor een ieder van jullie in jullie persoonlijke
  situatie gewenst.
  Andrie, nog een heel fijne vakantie hoor, geniet er van.
  Ja, hoe zou het met Noa zijn, denk ook veel aan haar, hopelijk gaat het goed met haar.
  In mijn gedachten komt een couplet van een gedicht, speciaal voor de kleinzoon van jou, Rudina.

  Omringd door liefdevolle zorgen,
  beveiligd als een kostbaar pand,
  zo ligt mijn broos bestaan geborgen,
  als in de holte van Uw Hand.

  Lieve allemaal Gods kracht, Zijn rust en vrede en alles wat we nodig hebben toegewenst voor een ieder van jullie in jullie specifieke situatie. HIJ hoort ons, HIJ kent ons, HIJ ziet ons en HIJ laat ons nooit alleen.

  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Zussen, Rudina en Jelle, ik zal in mijn gebeden aan jullie denken, kracht en sterkte toegewenst in jullie situatie. Andrie bedankt voor jouw lietje, Anneke helaas ik heb weinig energie, ik probeer elke dag een beetje te doen, ik heb op dit moment geen last van de donkere dagen, wat leuk dat je nog contact heb heb met de syriërse mensen. Voor jou is het ook niet makkelijk met die pijn te leven, maar je gaat er positief mee om, fijn dat die nieuwe medicijnen minder zwaar zijn. Ik heb jaren geleden de bemoediging site van Gerrie Venema gevold, ik was gestopt om er naar te kijken, weet zelf niet meer waarom, ik denk omdat ik veel naar you tube kijk daar kan je ook veel bemoediging video’s kijken. Corrie en alle andere zussen veel kracht en sterkte gewenst. God zegen allemaal lieve Groetjes Susan

  2. Goedenavond, alle zussen, Rudina wat fijn te lezen dat je kleinzoon Jan stapjes vooruit gaat, hoe gaat het nu met jouw energie ? , Hoewel ik al een keer bij jouw las naarmate je ouder wordt, wordt het ook minder, het is ook zo heb ik dat ook ervaren teminste , hoewel het niet bij iedereen zo is, er zijn ouderen die vitaal blijven. Toen ik 69 was kon ik ook veel meer, wat een verschil met mijn 73 Jaar nu lijkt meer overleven, met God’s hulp en kracht ga ik verder. Het is ook vaak ook zo moeilijk om juist de juiste mensen te vinden, daarom probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen. Blijven hopen, Zo als het liedje zegd. Hopen op de Heer. Nou ik wens alle zussen een goede avond, God Zegen. Lieve Groetjes Susan.

  3. Goedenavond Rudina ik vroeg mij af of je kleinzoon Jian heet of Jan, want ik heb er Jan van gemaakt, kan zijn dat het in het noorden Jian is. Fijne avond een Gezegende zondag voor alle zussen. Lieve Groetjes Susan

  4. Lieve zussen, vanmorgen las ik deze bemoediging op
   Tijd met Jezus en wilde hem met jullie delen.

   Bid daarom als volgt; Onze Vader in de hemel, laat Uw naam geheiligd worden.
   Ik wil dat er vreugde en vertrouwen in je leven is.Dat komt er als je de Naam van Mij als je Vader kent en bewondert.
   Mijn naam is Liefde heilige liefde, God van trouw, bewogen Vader .Verwonder je over mijn grootheid en glorie, mijn kracht en vreugde .Vertrouw op mijn naam.Ik ben God.

   Lieve zussen 2 weken geleden heb ik aan beide zijden een zenuwblokkade gekregen en andere medicijnen in de hoop dat dit mijn pijn gaat weg nemen. Ik dank zelf voor iedere dag dat ik geen pijn heb en hoe dankbaar ben ik dat ik al 2 weken geen pijn heb gehad. Ik ben er zo blij mee en dankbaar voor..

   Ik vraag mij ook heel vaak af hoe zal het toch met Noa zijn ?
   Weet lieve zussen dat ik voor jullie allemaal bid in jullie eigen situatie.
   Hij laat niet los wat Zijn hand begon.

   Liefs Anneke

 10. Lieve zussen, hier even een berichtje.
  Ben niet in gelegenheid geweest om de ap van zussenliefde te lezen. De reden is dat onze kleinzoon al 2 weken in ziekenhuis ligt. Is 3 x geopereerd aan verschillende darm problemen. Wij verblijven in hun gezin in Friesland om hier alles draaiend te houden. Situatie blijft zorgelijk
  Wilde dit even delen

  1. Goed dat je het deelt Rudina zo kunnen we bidden voor dit kleine mannetje . Wens jullie veel sterkte toe in deze moeilijke situatie.

   liefs van Anneke ❤️🙏🏼🌈

  2. Natuurlijk bid ik ook voor jou Jellie fijn hè dat we er op deze manier voor elkaar kunnen zijn. En ik geloof in de kracht van het gebed.
   Heel veel sterkte in jouw situatie. Onze Hemelse Vader is er bij.

   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

  3. Lieve zussen,

   Ach Rudina, wat verdrietig en naar!
   Ik ga zeker voor je kleinzoon, zijn gezin en jullie bidden.
   En ik wens jullie allen heel veel sterkte en kracht toe. Wel fijn dat jullie het gezin op deze manier kunnen ondersteunen, al is het vast ook zwaar.
   Hanne, Susan, Jellie, ook jullie bid ik de kracht en sterkte van God toe in jullie persoonlijke stuaties. We maken zoveel mee, en durven hier vaak van alles te delen. Fijn hoor!
   En Nelie, wat fijn om jou weer eens hier te ‘ontmoeten’! Ik zou zo graag ook weer iets van Noa lezen, ik denk zo vaak aan haar, hoe zal het zijn nu?
   Anneke, Corrie, ook jullie weer bedankt voor gedichtjes, woorden en bemoedigingen.
   Wat kunnen we op deze manier toch zo heel veel voor elkaar betekenen..het ontroert me vaak als ik lees hoe we allen om elkaar heen staan en met elkaar meeleven. Zo bijzonder toch? Dank Grace, dat we nog steeds dit mogen gebruiken!
   Ik wil een prachtig gebedslied bijvoegen:

   Heer, wijs mij uw weg
   en leid mij als een kind
   dat heel de levensweg
   slechts in U richting vindt.
   Als mij de moed ontbreekt
   om door te gaan,
   troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan.

   Heer, leer mij uw weg,
   die zuiver is en goed.
   Uw woord is onderweg
   als een lamp voor mijn voet.
   Als mij het zicht ontbreekt,
   het donker is,
   leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is.

   Heer, leer mij uw wil
   aanvaarden als een kind
   dat blindelings en stil
   U vertrouwt, vrede vindt.
   Als mij de wil ontbreekt
   uw weg te gaan,
   spreek door uw Woord en
   Geest mijn hart en leven aan.

   Heer toon mij uw plan;
   maak door uw Geest bekend
   hoe ik U dienen kan
   en waarheen U mij zendt.
   Als ik de weg niet weet,
   de hoop opgeef,
   toon mij dat Christus heel
   mijn weg gelopen heeft.

   Liefs voor jullie allen, vanuit Bouillon in Belgie waar ik een weekje op vakantie mag zijn,
   💝🙏🌈

 11. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie reacties, wat fijn om weer van jullie te horen.
  Lieve Jelly, ik bid geregeld voor jullie maar ga het nu speciaal voor jou doen hoor. Heel erg veel van Gods kracht en moed en troost toegewenst.
  Dat wens ik ook jullie, Anneke, Susan, Hanne maar ook Rudina, Andrie, Noa, zus N en alle anderen toe. Met namen noemen ben ik altijd bang dat ik iemand vergeet te noemen maar ik wens jullie allemaal Zijn onmisbare kracht en hulp en zegen toe. Moed om door te gaan en de troost die nodig is om door te kunnen blijven gaan.

  ik las net onderstaand lied:

  U bent mijn Schuilplaats, Heer,
  U vult mijn hart steeds weer
  met een verlossingslied.
  Telkens als ik angstig ben,
  steun ik op U.
  ik vertrouw op U.
  Als ik zwak ben, ben ik sterk
  in de kracht van mijn Heer.

  HIJ geeft de moede kracht en de machteloze vermeerdert HIJ sterkte.
  Jesaja 40:29

  Veel liefs voor een ieder van jullie en weet Jezus HIJ laat nooit alleen!!!!!!!!
  Groetjes,
  Corrie

  1. lieve zussen, daar ben ik alweer maar ik wil heel graag iets met jullie delen. En ik ben me bewust van dat jullie zo allemaal jullie eigen dingen hebben om dichtbij God te zijn.
   Maar toch wil ik jullie een tip geven. Ik krijg iedere vrijdag een bemoediging van Gerrie Velema in mijn mailbox.
   Deze week komt hij denk ik bij jullie allemaal goed terecht.
   Je kunt op Google bemoedingingsite intypen dat kun je haar bemoediging beluisteren. Allemaal veel zegen gewenst. Anneke

 12. Lieve allemaal,
  Nelie wat fijn om weer eens iets van jou te lezen, daar maak je me nu echt blij mee. ik dacht vast dat je de site van Grace niet meer bezocht. ik hoop dat het goed met je gaat Nelie.

  Hanne, wat spannend dat je huis nu echt in de verkoop gaat. Terwijl ik het las kwam het lied: Laat Hem besturen waken, in mijn gedachten.
  ik weet niet of ik het nog helemaal ken.

  Laat Hem besturen waken, ’t is wijsheid wat HIJ doet.
  Zo zal HIJ alles maken dat g’u verwond’ren moet.
  Als HIJ Die alle macht heeft met wonderbaar beleid
  geheel het werk volbracht heeft waar thans uw ziel om schreit.

  Hanne, je hebt zoveel verdriet gehad en zoveel gehuild nu is er een nieuwe tijd aangebroken. Vertrouw maar opje hemelse Vader, HIJ baant de weg.

  Lieve allemaal, Gods kracht, Zijn rust in alle omstandigheden en Zijn leiding en zegen toegewenst.
  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  ’t is wijsheid wat HIJ doet, Zo zal HIJ alles maken dat gú verwonderen moet

  1. Lieve Corrie,
   Dankjewel voor je bemoediging! Ik breng alles wat er nu gebeurt dagelijks in gebed bij mijn Hemelse Vader en jouw tekst is als een antwoord op mijn bidden. Ik schoot vol toen ik het las. Zo werkt Hij dus……Dezer dagen gaat mijn huis de “wijde wereld” in en kan ik zelf gaan zoeken naar een nieuwe stek. Van het “midden oosten” naar de polder.
   We gaan het zien…..Maar ook daar is het mooi. Ik heb al op veel plekken gewoond en zal mijn weg wel weer vinden……”Zal ook wel wegen vinden waarlangs uw voet kan gaan” Zo staat het er en zo is het.
   Lieve zussen ik denk aan en bid voor jullie allen.
   Warme groet,
   Hanne.

  2. Lieve Zussen, Corrie, en Andrie bedankt weer voor jullie stukjes, bemoedigingen. Corrie, gelukkig dat het beter gaat, ik heb ook zo iets gehad misselijkheid, maar bij mij heeft het lang geduurd, gelukkig is de misselijkheid over, maar ik heb nog steeds gebrek aan eetlust. Andrie bewonderwaardig, hoe je met je situatie om gaat omtrent je dochter, heel positief, en God help jou, en geef je kracht in deze situatie. Nelie wat fijn weer van jou te lezen, Anneke hoe is het met jou? Zo stilletjes. Verder wens ik alle zussen God kracht wijsheid toe, in alle situaties, God Zegen, een. Fijne avond allemaal. Lieve Groetjes Susan.

  3. Lieve zussen,
   Het lukte me even niet te reageren maar ik jullie reacties iedere dag.
   ik hoop dat jullie weer een energie op doen in Overijssel Corrie het is nogal niet wat wat jullie ondernomen hebben en de organisatie vooraf. Het is wel een groot wonder dat Arie met zo weinig energie vanwege zijn hart dit heeft kunnen volbrengen. Onze Hemelse Vader heeft jullie geleid. Dank voor al je mooie liederen en gedichten.
   Hanne jij ook sterkte ik ben ook vele malen verhuisd en`zeg hetzelfde als jij ook daar zul je je plekje weer vinden. Het hele circus rondom verkoop en uitzien naar een nieuw plekje kost veel energie maar er komen betere tijden. Onze Syrische vriendin zegt, Anneke jij zegt altijd, komt goed.
   Als je aan Zijn hand blijft gaan komt het ook goed. Zijn wegen zijn wijs en heilig..
   Andrie hoe bijzonder dat kleine Simon zoveel nagelaten heeft in zijn korte leventje. Ik kan me zo voorstellen dat dit mannetje enorm gemist wordt bij zijn ouders en broertje.
   De wetenschap dat hij nu zonder pijn is en bij zijn Schepper mag zijn
   troost maar neemt het gemis niet weg. Ik denk ook nog zo vaak aan hem terwijl ik hem alleen ken van jouw schrijven.

   En ja jullie dochter is een parel in Gods hand hoe wij er ook uit zien wat wij ook doen of gedaan hebben hoe wonderlijk is dat. Ik hoop van harte voor haar en jullie dat er een wonder gebeurd op wat voor wijze dan ook. Zou bij God iets te wonderlijk zijn. ? !!!!!!!!!!

   Susan hoe gaat het met jou ? Heb je je energie al een beetje terug of zijn voor jou de kortere dagen ook lastig ?

   Zelf heb ik veel pijn gehad heb veel nare medicatie moeten slikken ondanks de behandelingen .
   Maandag weer naar de Pijnkliniek geweest weer een andere behandeling en andere medicatie hopen en bidden dat dit de pijn gaat wegnemen. In ieder geval heeft deze medicatie niet zoveel bijwerkingen.

   Lieve zussen, hoorde net een gedeelte van Wilma Veen haar bijdrage op Groot Nieuws. Ik hoorde haar zeggen ik heb drie zonen maar ik zou geen willen en kunnen missen maar onze Hemelse Vader gaf Zijn enig geboren Zoon voor ons. En zo is het lieve zussen.
   Wat een genade.
   Ik wens jullie allemaal toe wat je nodig hebt. Ga met Hem en Hij zal met je gaan.
   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

  4. Hoi lieve zussen, ik wil niemand vergeten dus noem ik geen namen,maar ik lees wel al jullie berichtjes!Iedereen heeft zijn moeite , zorgen en verdriet ! Mensen die je leven moeilijk maken maar ook dat van hun kind.,ik kan er niet over vertellen misschien later…willen jullie voor ons bidden? Heel veel liefs allemaal en Gods zegen toegewenst!!!

 13. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie lieve reacties. Dank je wel Susan. Had je al eerder willen bedanken maar had eerlijk gezegd geen energie. Sorry daarvoor. Begin nu wel weer een beetje op te knappen. De hoofdpijn,misselijkheid en extreme vermoeidheid is nu, dank aan de Here God, al een stuk minder.

  Ja Andrie, het lijkt me ook zo moeilijk als situaties, gezondheid, wat dan ook, niet verbeterenAndere zussen weten daar ook van /kennen zulke moeilijke situaties. Wat kanp en goed dat je zo vol vertrouwen blijft. ik ben meer iemand die me nogal gauw laat ontmoedigen. Dank je wel voor het delen Andrie want zo bemoedig je mij in ieder geval.
  Trouwens jullie allemaal, bemoedigen me iedere keer weer. Al is het maar gewoon door een kort groetje, zo fijn om even te delen, even te weten dat we aan elkaar denken, voor elkaar bidden.
  Heb het al meer gezegd, het gaat niet om veel of mooie woorden maar om even te laten weten dat we er zijn en lekaar niet vergeten.

  Hanne, wij zijn op een camping in Twente. Leuk dat jij hier ook ergens in de buurt? bent.
  Wat betekent: aait vedan?
  Hanne, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat fijn dat je het nu hebt kunnen vieren met mensen die je lief en dierbaar zijn. Het klinkt alsof je in een warm bad terecht gekomen bent. Van harte gegund hoor.

  ik las (in het dagtekstenboekje) volgend lied:

  Laat os de Heer lofzingen,
  juich, al wie bij Hem hoort!
  HIJ zal met trouw omringen
  wie steunen op Zijn Woord.
  Al moet ge hier ook dragen
  veel duisternis en dood,
  gij hoeft niet te versagen,
  HIJ redt uit alle nood.

  God heeftcu uitverkoren
  en uw geloof gebouwd,
  HIJ heeft een eed gezworen
  aan elk die Hem vertrouwt:
  dat HIJ hen zal omgeven
  met sterkte als een wal,
  dat HIJ wie met Hem leven
  de zege schenken zal.

  Al moeten we hier in dit leven veel dragen, veel moiete, verdriet, ziekte of wat dan ook. HIJ is er en HIJ zal redden uit alle nood. HIJ zal ons omgeven als een wal. Dat is geen wal, geen dam die door kan breken. Maar een zeer betrouwbare wal, want die wal, dat is HIJ Zelf. En HIJ is en blijft de Almachtige. ik laat me zo gauw en dikwijls beet nemen doordat ik op gevoel of omstandigheden let ipv op Hem vertrouw, op Hem zie.
  Wat een zegen dat ik jaren geleden Grace en zussenliefde ontdekte. Wat bijzonder en wat een zegen dat we nog steeds wat van elkaar horen en met elkaar delen. Voor elkaar bdden en bemoedigen. Bemoedigen door gewoon te delen, ons leif en ons leed.
  Ooit heb ik eens gehoord of gelezen dat wij Gods handen en voeten zijn. Nou dat is bij zussenliefde heel duidelijk merkbaar.

  Lieve allemaal, Gods kracht en liefde en zegen toegewenst. HIJ is en blijft altijd.
  Groetjes en tot volgende keer,
  Corrie
  Jelly, Noa, Rudina, en alle anderen hoe is met jullie?

  1. Hallo Corrie, zojuist je woorden gelezen en je hebt mij hier erg mee bemoedigd! Bedankt! Ja, we mogen elkaar tot ’n hand en ’n voet zijn, met alle andere “lichaamsdelen”vormen we 1 lichaam. Gods rijke zegen voor alle zussen die dit lezen, vanaf ’n zonnig, maar winderig Texel.

  2. Even voor Corrie…..”aait vedan” betekent zoveel als: altijd doorgaan.
   Zussen, vanaf morgen gaat de verhuismachine echt draaien want dan gaat mijn huis officieel in de verkoop…..Ik bid om kracht en inzicht want het merendeel beslis ik alleen omdat iedereen huiverig is om me te beinvloeden. Wat wel begrijpelijk is want het moet helemaal mijn besluit zijn op wat voor vlak ook…..Toch is het goed, want ik laat hier zoveel leed achter. Ik laat het maar over me heen komen……

   Voor allemaal warme groet,
   Hanne.

 14. Lieve Andrie,
  ik moet je toch echt bedanken voor dat mooie gedicht. ik hoop het naar een aantal anderen door te sturen. Zo bemoedigend. Dank je wel daarvoor.

  Andrie hoe is het nu met je? En met je dochter en met je familie?
  Vooral de ouders en broertjes van Simon.?

  Momenteel hebben we vakantie en zijn op een campoing in Overijssel. Af en toe vist Arie maar hij is ook soms wel erg moe. Kortgeleden waren we bij de cardioloog en uit de scan is gebleken dat Arie zijn hart het voor iets meer dan 50% doet. Dus die vermoeidheid is heel logisch.
  Zelf, moet ik zeggen, heb ik ook niet zoveel energie.
  Daarom hopen we deze vakantie uit te rusten. Hoewel we een enkele keer toch even weggaan.

  Vandaag las ik onderstaand lied en ik vind het mooi. In de schepping kunnen we Gods groothied zien. Schitterend maar ook heel indrukwekkend en afschrikwekkend. Zoveel natuurrampen momenteel, verschrikkelijk zovele mensen die er door getroffen zijn. Gebed voor hen is hard nodig en ook voor alle reddingswerkers.

  Lieve allemaal, Gods kracht en Zijn hulp, rust en zegen en al de andere dingen die een ieder van jullie nodig heeft, toegewenst.
  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer, hoop ik.
  Corrie

  Heer, onze God,
  hoe heerlijk is Uw Naam,
  die U ons noemt
  door sterren zon en maan.
  Hemel en aarde
  spreken wijd en zijd,
  tonen het wonder
  van Uw heerlijkheid.

  Heer, onze God
  die aard’ en hemel schiep,
  zeeën en land
  met macht tevoorschijn riep.
  Wat zijn wij mensen,
  dat U aan ons denkt
  en ons Uw heerlijkheid
  en luister schenkt?

  U komt ons, Heer,
  in Christus tegemoet.
  U geeft ons, Heer,
  verlossing door Zijn Bloed.
  U roept ons mensen,
  in Uw heerlijkheid:
  leven om Jezus’ wil
  in eeuwigheid.

  Daarom zal, Heer,
  ons lied een loflied zijn,
  dat in ons zingt
  met eindeloos refrein.
  Prijzend Uw liefde,
  heffen wij het aan:
  Heer, onze God,
  Hoe heerlijk is Uw Naam!

  Opwekking 70 of Hemehoog 591

  1. Lieve Allemaal, Corrie bedankt voor je liedje uit opwekking. Goh ik bewonder Arie met zijn hartklachten dat hij nog zoveel nog kan doen. Logisch dat hij zich moe voelt, Corrie dat jij je ook moe, en soms geen energie kan ik begrijpen het is niet niks allemaal. Ik hoop dat jullie tot rust komen in Overijssel. Ik wens Grace en alle zussen God Zegen. Fijne dag Lieve Groetjes Susan

  2. Lieve zussen,
   Ja Corrie, ik sluit me aan bij Susan. Het is allemaal best veel wat jullie hebben meegemaakt. Die hele reis, de spanning ook die dat meebracht..
   En als Arie’s hart daarnaast dan voor de helft goed functioneert scheelt dat ook zoveel energie.
   Fijn dat jullie nu heerlijk vakantie mogen hebben. Geniet samen, vooral van rust.

   Met mij gaat het goed hoor Corrie.
   Zit weer beter in mijn vel.
   Wel drukke weken gehad, en nog een aantal volle dagen voor de boeg maar daarna ook even 1,5 week rust.

   Mijn dochters gezondheid zal niet verbeteren tenzij er medicatie voor wordt uitgevonden of op een andere manier oplossende dingen worden ontdekt. Dat is gewoon heel verdrietig en vervelend, je moet accepteren en aanvaarden dat dat zo is, menselijkerwijs gesproken.
   In dat proces blijf je denk ik altijd bezig, want je wilt gewoon graag anders…meer kwaliteit van leven…
   Is haar leven zo wel waardevol?
   Voor ons is die vraag altijd beantwoord met ja, zij is voor ons heel waardevol , maar voor God helemaal!
   Hij heeft haar immers Zelf geschapen, is ook bij haar in haar ziekzijn, haar beperkingen daarin. Wat het doel daarvan is, ja, daar krijgen we toch vaak geen antwoord op? Maar we blijven er zeker van dat Hij haar ziet, liefheeft, ze is een kind van Hem, ze is een parel in Zijn Hand. Er is zoveel lijden en verdriet in deze wereld, maar wij geven God daarvan niet de schuld. Hij heeft alles en iedereen prachtig geschapen, wijzelf hebben [in het paradijs, de erfzonde en schuld] toch ervoor gekozen om niet naar Hem maar naar de duivel te luisteren…
   En in al Zijn eindeloze liefde en genade koos Hij er ook nog voor om ons toch te redden door Zijn Zoon naar de aarde te sturen! Hoe zou ik ooit Hem iets kunnen verwijten?
   Nee, we proberen er hier samen het beste van te maken, hoe moeilujk dat ook soms blijft.

   Met het gezin van Simon gaat het naar omstandigheden goed. Ze proberen met vallen en opstaan een weg te vinden om verder te gaan op hun levensweg, wat zo ontzettend moeilijk is en zal blijven. Simon heeft onuitwisbare indrukken achtergelaten in zoveel mensenharten… wat een liefde gaf hij en wat was het een doorzetter!
   We denken steeds met een glimlach aan hem terug…wat was het een lief mannetje. Nu mag hij zonder pijn en ziekte bij God wonen, wat zal hij het daar goed hebben, dat gunnen we hem ook zo!
   Maar hij wordt hier vreselijk erg gemist.

   Lieve allemaal, fijn weekend, geniet nog even van het prachtige nazomerweer.. ik lees weer graag van jullie allemaal, ik bid voor jullie,
   Ga met God
   En Hij zal met jullie zijn!
   💝🙏🌈

  3. Lieve zussen,
   Alles even teruggelezen, nu ik de computer weer op orde breng na afwezigheid….
   grappig, Corrie, ik kom uit de noordelijke regionen en lees dat je (misschien) wel dicht biij me in de buurt bent. bevalt Overijssel? Nog even en de drukte zal wel beginnen,uitzoeken,opruimen, ik..de kat in “t vreemde pakhuis…..
   Ach ,de tukker zegt dan: aait vedan! Fijn om van ieder weer wat te lezen en alle bemoedigingen te zien die we elkaar kunnen en mogen geven in Zijn Naam!
   Ondertussen een jaartje ouder, wat ik mocht vieren met mijn nieuwe fam.kring samen met de kinders. Ik had het al jaren niet meer zo gevierd, het was niet meer zo belangrijk….maar mijn vriend leert mij nu anders. Ik voel mij rijk, ben dankbaar. Over en weer klikt het zo fijn in de fam. en vriendenkring.
   Lieve allemaal, kracht en moed voor hetgeen op je pad komt , Zijn Liefde houdt je vast.
   Zegen en warme groet,
   Hanne.

 15. Lieve allemaal,
  wat hebben jullie weer mooie en bemodigende woorden geschreven.
  Dank je wel Rudina, fijn om weer even wat van je te horen.
  Anneke, wat heb je een mooi gedicht gedeeld, troostende en liefdevolle woorden.
  Moeilijk om geen contact je dochter te hebben. Gelukkig heb je je man en je zoon. Hopleijk heb je ook andere mensen om je heen waar je contact mee hebt. Contacten zijn belangrijk maar niet zaligmakend en soms best heel erg moeilijk. Het contact met onze Here Jezus, dat is het belangrijkst. We zijn door Hem geliefd en HIJ laat nooit alleen en zal nooit alleen laten.
  Ben je inmiddels al gewend in je nieuwe woonplaats?

  Susan, wat goed en knap van jou zoals jij het probleem opgelost hebt. Vergeven geeft vrijheid en maakt je niet alleen van de negatieve band met die persoon vrij, het zet ons ook vrij naar de Here God toe. Dan kan HIJ gaan beginnen met Zijn genezende kracht in ons leven. Vergeven, iemand vergeven wilt niet zeggen dat je dan vriendinnen moet worden of wat dan ook. Vergeven en liefhebben is soms ook loslaten. Helemaal niet leuk dat ze tegen haar vriendin een heel ander verhaal vertelt. Probeer het maar los te laten Susan. Die vriendin heeft misschien el hetzelfde probleem, dingen zo zeggen als het niet was.. Probeer haar ook maar te vergeven.

  Vandaag staat in mijn dagtektsenboekje een lied van Johan de Heer. ik ken het niet maar het zijn mooie woorden. En bovenal de woorden zijn waarheid.
  De Here God hoort ons altijd, al is het fluist’ren van onze ziel nog zo stil en onhoorbaar, voor Hem is niets onhoorbaar en niets ontgaat Hem, HIJ heeft in liefde (ook al begrijpen wij die vaak niet) Zijn oog op ons gericht.

  Uw beloften zijn betrouwbaar.
  Daar wil ik op blijven zien.
  Trouw zijt Gij aan Uw beloften
  dierb’re Jezus, Redder, Vriend.

  Jezus, Jezus, ik geloof U.
  Hoe betrouwbaar is Uw Woord.
  Jezus, Jezus, dierb’re Jezus,
  ‘k weet dat Gij mij steeds verhoort.

  Johan de Heer 934:3

  Voor jullie allemaal, ook voor jou, Grace, en voor de anderen waar we al een tijdje niets van horen. Gods kracht, Zijn liefde, wijsheid, leiding en zegen toegewenst. Ook sterkte voor allen die niet tegen deze hitte kunnen.
  Heel veel liefs en hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer,
  Corrie

  1. Hallo zussen,

   Ja Corrie je schrijft het zo raak en waar:
   We zijn door God geliefd en Hij laat ons nooit alleen.
   Daarvan kreeg ik vamorgen juist een mooie tekst onder ogen.
   Ik zal het hier delen:

   Soms lijkt het of je heel alleen
   Je weg door het leven gaat
   Dan denk je dat er niemand is
   Die naast jou staat
   Maar als je dan je handen vouwt
   En God je nood vertelt
   Dan antwoord Hij je liefdevol
   Het staat toch in Mijn Woord vermeld
   Ik ben met je alle dagen
   Ook als je het zelf niet weet
   Nooit zal Ik je meer verlaten
   Ik ben het, Die je nooit vergeet!

   Marrie de Haan

   Juist als mensen lelijke dingen over je zeggen of je links laten liggen kun je je zo eenzaam en alleen voelen..
   Deze tekst raakte mij, Je bent echt nooit alleen, God is er gewoon! altijd!!
   Hoe bemoedigend voor ons, laten we ons dichtbij Hem weten en ons koesteren in Zijn liefdevolle nabijheid!
   Liefs voor iedere zus, 💝🙏🌈

 16. Lieve zussen wat mooi om jullie bemoedigingen te lezen.Anneke wat verdrietig als je je kind niet ziet.
  Corrie watmooi wat jeallemaal schrijft
  Ander wat mooi he dat wij op deze app contactmet elkaar moge hebben en bemoedigen.
  Susan hoe gaat het metjou wat vervelend dat jij je depressief en somber voelt. Weet jij waar het vandaan komt en kan je nog genieten van mooie momenten.
  Ook de andere zussen ben ik benieuwd na hoe het met jullie gaat.
  Fijn om te weten dat wij voor elkaar moge bidden.
  Ik wens jullie Gods onmisbare zegen en nabijheid toe

 17. lieve allemaal,
  hartelijk dank voor de reacties.
  Anneke en Susan, wat moeilijk is het toch als je geen contact of zo’n moeizaam contact hebt met familie. ik moet zeggen dat ik ook geen contact meer heb met een schoonzus. .Z.ij kan en wil niet vergeven dat we in 2018 niet direct onze reis naar Roemenië hebben onderbroken toen haar man, mijn broer, stierf. We waren een paar dagen voor ons vertrek nog bij hen geweest. Wij zijn niet teruggekeerd omdat we de vrouw die de stichting leidde in Boedapest op zouden halen. Al haar spullen, laptop van de stichting, haar rollator, de spullen van de stichting voor de gezinnen, alles zat bij ons in de auto. Bovendien vonden we dat we haar niet moederziel alleen op en vliegveld konden laten staan en wij niet op zouden komen dagen.
  Toen we haar opgehaals hadden, hebben we van alles geprobeerd om op tijd voor de crematie te komen. Uiteindelijk hadden we een vlucht gevonden maar dat was te laat. We zouden dan daar kunnen zijn als de crematie precies afgelopen was.
  Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ook andere familileden hebben geen begrip voor die situatie maar daar hebben we nog wel contact mee.
  Vergeven is zo belangrijk, ik ben blij dat de here God mij hielp om te vergeven want zonder vergeving kan je gewoon niet verder, dan blijft de ander macht over je hebben. Maar het is en blijft heel moeilijk, zeker in jouw geval Susan.

  ik deel heel jullie gevoel, gedachten, dat jullie als echte zussen zijn. Zo ervaar ik het tenminste ook. Dus zussen dank jullie wel hoor.
  Ja Andrie ik ben ook iedere keer weer blij als ik iets van jullie lees. Het hoeft niet veel te zijn en niet een mooi verhaal want daar gaat het niet om. Het gaat om de verbondenheid met elkaar door de Here Jezus.

  Er schiet me een oud liedje te binnen:

  ‘k heb je / jullie lief met de liefde van de Heer,
  ‘k heb je / jullie lief met de liefde van de Heer,
  want ik zie in jou/jullie de grootheid van Zijn trouw,
  ‘k heb je / jullie lief met de liefde van de Heer.

  Lieve allemaal, ook de anderen waar we al even niets van gehoord hebben, heel veel van Gods kracht, troost en dichte nabijheid toegewenst.
  HIJ laat ons nooit alleen, hoe de situatie of ons gevoel ook is. HIJ is er bij. Emmanuël

  Groetjes en D.V. tot volgende keer,
  Corrie

  1. Lieve zussen dank jullie wel voor jullie reacties. Wat naar Corrie dat jullie schoonzus boos blijft na een situatie die jullie ook niet uitgekozen hebben. Mijn moeder zei altijd boos worden is menselijk boos blijven van de duivel.
   En lieve Susan hoe moet je hier nu mee omgaan kennelijk denkt jouw zus dat ze je er een dienst mee betoond door iedere week te bellen. Het klinkt voor mij ziekelijk.
   Ja weet je Andrie “ het went ook” het is al zoveel jaar . Een jaar of 3 geleden las ik een artikel in een krant waar ook een foto bij stond na een poosje ging het landen dat het mijn jongste was op de foto en dat het haar verhaal was. Dat was heel vreemd. Wat me wel beangstigt is dat ik buiten mijn man alleen een zoon heb zeker nu ik ouder wordt gaan je gedachten wel eens met je op de loop.
   Maar ook dat weet mijn en onze Hemelse Vader. Ik vertrouw er op dat Hij dan ook voor mij zorgt. Ik heb jaren geleden toen ik het leven echt niet meer zag zitten in een hoekje van de bank zat er ineens het kwartje viel dat ik me geen zorgen hoef te maken over de dag van morgen , me voorgenomen ,alleen met en door Hem , dat me toe te eigenen.
   Ik zeg zo vaak tegen mijn man die zich zorgen maakt over “veel”
   Wat heeft het voor zin om je daar zorgen over te maken er verandert niets mee.
   Ik wil graag het gedicht met jullie delen wat onze kringelende maakte naar aanleiding van mijn doop in 2021.

   Afstraling
   Heer, als U Uw Vder ontmoet,
   Verandert Uw gelaat door hemelse gloed
   Een bewijs dat de Vader U kent
   Dat U zelfs een met Hem bent.

   Als U nu in mijn nabijheid komt
   Ik mij koester aan Uw hart
   Als mijn stemt weer eens verstomt
   Ik woordeloos deel mijn smart.

   Als ik mij onbegrepen of afgewezen voel
   Als mijn gebed geen woorden meer kent
   Wat is dan meer mijn doel
   Dan dat U bij mij bent ?

   U weet, het gaat niet om mijn belang
   Maar om de afstraling van Uw wezen.
   Het is niet mijn heil waarnaar ik verlang
   Maar dat anderen U van mij af kunnen lezen.

   Gebruik mij zonder dralen
   Om te verbreken wat U niet kunt verdragen
   Uw eindeloos geduldige liefde uit te stralen
   Dat is Heer wat ik U wil vragen.

   Lieve zussen op deze warme nazomerdag wens ik een ieder toe dat wat je nodig hebt. Tel je zegeningen EEN VOOR EEN.
   Liefs Anneke ❤️🙏🏼🌈

  2. Lieve Zussen Dank jullie voor jullie reacties. Corrie ja ook niet makkelijk als je schoonzus jouw situatie van toen niet wil begrijpen. Corrie ik begrijp jou wat vergeven erg belangrijk is, ik heb een familie lid, die veel onwaardeheden vertelde over mij die ik later kreeg te horen, van andere familieleden
   , toen stopte ik contact met haar, Later na vijf jaar besloot ik haar te vergeven, kwam ze bij mij langs, later hoorde ik van een vriendin van haar dat zij weer onwaarheden aan het vertellen was over mij. Ik had veel verdriet hier over, deed ook pijn. Dus na drie weken had ik besloten haar een email te sturen geen boze email, omdat ik weet dat ik haar moest vergeven. Dus ik zij tegen haar moest je luisteren, ik ben niet boos op jou, ik neem wel afstand van jou, omdat ik niet met jou karakter trekken kan Tot vandaag de dag heb ik geen contact met haar. Ik hoorde wel van haar vriendin dat ik haar een boze email gestuurd heb en haar duivel heb genoemd, hoe zou je met zo een persoon contact kunnen houden, als zo een relatie alleen verdriet brengt als ik bid Zegen ik haar, en vraag God help mij om haar totaal te vergeven. Daarom begrijp ik jou Corrie over vergiffenis. Andrie, Anneke Corrie bedankt voor de bemoediging stukjes. Verder wens ik alle zussen een fijne avond. Lieve Groetjes Susan

 18. Lieve allemaal,
  heel hartelijk dank voor jullie reacties en vooral voor jullie gebed en voor het danken wat betreft onze reis..
  ik vind het zo fijn dat jullei reageren en elkaar bemoedigen. Het gaat helemaal niet om goed of mooi verwoorden. het is gewoon al heelcfijn om te weten hoe het met jullie gaat.
  Noa, Jelly en alle anderen hoe is het met jullie?
  Hanne ik wens je veel sterkte met de verhuizing en alles wat er bij komt kijken en veel geluk.
  Anneke nog een fijne vakantie verder gewenst hoor.
  Siusan, Andrie, Rudina, jullie ook iedere dag de kracht en zegen van de Here God gewenst.

  In het Bijbeltekstenboekje staat het volgende lied:

  Eén Vader, die ons noemt Zijn kind.
  Eén Zoon, die ons zo teer bemint.
  Eén Geest, dei ons door ’t leven leidt,
  één lichaam, dat Zijn Licht verspreidt.

  Eén Woord van God, geïnspireerd,
  één Waarheid, die ons ’t goede leert,
  eén fundament in Jezus Bloed,
  één vrede voor ’t onrust gemoed.

  Het is een lied van Johan de Heer begreep ik.

  Lieve allemaal, Gods kracht, vrede en Zijn dichte nabijheid toegewenst en alles wat een ieder van jullie nodig heeft vandaag, morgen en iedere dag opnieuw..
  Veel liefs, hartelijk dank voor alles wat jullie me geven.
  Hartelijke groeten,,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Precies Corrie, het gaat niet om mooie woorden, maar om ons unieke samen delen, van ons geloof en liefde van en voor God, het elkaar herkennen en erkennen, ik voel en ervaar hier geen verschil van rang of stand, afkomst of leeftijd of opleiding…
   Ik vind het heerlijk om van jullie allen te lezen, al zijn het soms maar een paar woorden of alleen wat kleine afbeeldingetjes… we hebben een warme aandacht voor elkaar, heel bijzonder, ik koester mij daarin.

   Prachtig lied Corrie, dankjewel voor het delen!

   Fijne dag iedereen, ik bid steeds voor jullie, liefs, 💝🙏🌈

  2. Goedenavond Allemaal, Corrie ik ben ook blij met jullie allemaal, fijn hoe wij met elkaar omgaan, Lieve Andrie bedankt dat je voor ons bid. Dank voor het bidden, Ik zit in de laatste tijden niet goed in mijn vel voel mij moe en depressief. Ik sluit mij verder bij je woorden aan elke stukje die geplaats wordt kan ik waarderen. Anneke nog genieten. En Noa hoe gaat het met je nieuwe schooljaar?Verder wens ik alle zussen, een fijne avond. Lieve Groetjes Susan

  3. Wat naar voor je Susan je loopt dat zo tegen jezelf aan. Moe en depressief vind het heel verdrietig voor je. Het is dan knokken om de dagen door te komen. Goed dat je het met ons deelt zo kunnen we er in het bijzonder voor bidden. Hij onze Vader wil er om gebeden worden.
   Ik ben ook erg blij met de zussen van zussenliefde. Ik heb geen familie beter gezegd ik heb ze wel maar al jaren zou ik niet weten waar ze zijn. Jullie zussen voelen voor mij heel speciaal.
   Zo veilig om te delen wat er in ons omgaat
   Lieve zussen Hij zal met ons zijn tot het einde van deze wereld. Wat een belofte hè houdt je daar aan vast. Liefs Anneke ❤️🙏🌈

  4. Lieve Anneke, bedankt voor je medeleven, ik kreeg een warm gevoel van. Ik heb ook zo als jij, ook als geen familie,Die familie lid wat ik eerder over op de site vertelt hebt, belt mij nog steeds een keer in de week, en die is niet veranderd, in een ander kwetsen, ik praat tegenwoordig heel ander onderwerpen met haar, het is zo moeilijk, vorige keer heb ik het niet benoemd, maar het helaas het is mijn eigen zus hoe ik mijn best ook doe, ze kan het niet laten mij te kwetsen, Anneke ik bewonder jou hoe je met de pijn omgaan, en positief onder blijft lijkt mij niet makkelijk. Ieder van ons krijgt zijn eigen portie in deze wereld. Verder wens ik alle zussen in welke situatie ook Gods kracht en nabijheid toe. Anneke nogmaals bedankt ook voor het bidden. God Zegen allemaal. Lieve Groetjes Susan.

  5. Lieve zussen,

   Susan en Anneke, wat is dat toch verdrietig als je wel familie hebt maar geen (goed ) contact met hen/haar kan hebben! En dan ook nog kwetsen! Bah, wat naar!
   Lijkt me verschrikkelijk, ik kom uit een groot gezin en heb goed contact met allemaal. Moet er niet aan denken dat ik 1 of meer niet meer zou zien en spreken..
   Ik wens jullie daar heel veel sterkte, moed en kracht in.
   Fijn dat jullie onze ‘zussen’band als waardevol en warm mogen ervaren!!
   Heel veel liefs bid ik jullie toe, 💝🙏🌈

 19. Lieve Corrie bedankt voor je bijzondere verhaal wat fijn dat alles zogoed is verlopen.
  Anneke jij nog en fijne vakantie
  Ook alle andere zussen Godszegen toegewenst
  Mijn schrijftalent is ook niet groot maar vind het altijd fijn jullie bemoediging en te lezen
  Lieve groet

 20. Lieve allemaal,
  eindelijk weer een berichtje van mij.
  Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie gebed. Het gaf kracht en toch ook rust.
  ik probeer in het kort te schrijven hoe het allemaal gegaan is.

  De reis is zeer goed gegaan, de Heer God heeft Arie gezondheid, alertheid en bekwaamheid in het verkeer gegeven.
  Het was ontzettend warm, 37 +. De nachten op de heenreis overnachtten we in een Gasthof en in een hotel. Dat was lekker en in verhouding koel.
  We hebben veel ongelukken gezien waarvan ook met dodelijke afloop. Bij het 1e overnachtingsadres, (daar komen we al tientallen jaren en is een familiebedrijf) kwamen we erg laat aan. Arie had al gebeld dat we veel later aan zouden komen en zo lief dat de baas, de keuken voor ons open liet zodat we toch konden eten.

  Eigenlijk hadden we toen al het probleem dat Arie zijn telefoon geen verbinding (op het netwerk) kon maken maar Herderich bellen was uiteindelijk gelukkig toch gelukt. Heel de reis hebben we dat probleem gehad, op een enkele keer na hadden we bereik en konden we onze kinderen een berichtje sturen.

  Zondagmiddag, (20-8) kwamen we op de plaats van bestemmming. Wat waren Simi en zijn moeder blij met de stoelen. Simi zijn ogen schitterden.
  We hadden hen alleen verteld (en laten zien op een foto) dat we een gewone rolstoel hadden. Wat een verrassing voor Erzsebet, dat we ook die speciale rolstoel hadden.
  Heel ontroerend allemaal.

  Die zelfde dag ook onze contactpersoon bezocht. 2 andere bezoeken die we misschien zouden doen hebben we niet gedaan. Het was niet te harden zo heet.
  Maandag de terugweg naar huis, binnendoor.
  Heet, heet, heet.
  Wel leuk dat we op verschillende campings hebben overnacht waar we voorheen toen we met de vouwwagen gingen, ook overnachtten. Het slapen in de auto (klein busje) was erg heet. ik zei al dat we problemen hadden met telefoon en app enz. Diverse keren waren we ergens, maar ja waar dat ergens was??? Geen idee. Uiteindelijk zijn we steeds wel ergens gekomen maar het was af en toe best wel spannend (voor mij tenmintse) want als er iets is, hoe bereik je iemand als je geen verbinding via telefoon hebt en hoe laat je weten waar je ben als je zelf niet eens weet waar je bent?

  Ook hebben we heel erg slecht weer gehad. Niet het noodweer bij München, daar waren we, dank aan de Here God, al net voorbij. ik was echt bang die nacht maar zo wonderlijk dat de Heer God, dan een lied in mijn gedachten gaf. Uiteindelijk waren het regels uit diverse coupletten van Pslam 116 oude berijming. Nog op school geleerd.
  HIJ neigt Zijn oor tot mij, HIJ schent mij hulp. HIJ redt mij keer op keer.
  Die verschillende regels gaven rust ondanks dat ik bang was. Heel bijzonder.

  Ook heeft de Heer God ons gespaard voor een ongeluk. We reden op een drukke (snel)weg en vlak voor ons komt er een vrachtwagen op onze baan. Uitwijken kon Arie niet want daar reden auto’s. Gelukkig kon hij remmen en de auto’s achter ons ook. Er zat nog geen meter tussen ons en die vrachtwagen. Waarschijnlijk heeft die chauffeur ons niet gezien? Maar het was een enorme schrik.

  Zaterdag zijn we aan het eind van de middag weer thuisgekomen.
  Al met al was het een intensieve maar ook bijzondere reis. Bijzonder dat Arie geen last van zijn hart heeft gehad en ook geen benauwdheid. en dat terwijl het zo bloedheet was.
  De eerste dagen deze week moesten we beiden bijkomen van de vermoeidheid maar nu gaat het wel weer.

  Dank aan de Here God Die ons gespaard heeft en dank aan jullie voor jullie gebed.

  Lieve allemaal ik vergeet nog te zeggen dat ik op de terugweg een groot bord zag waar (vertaald) op stond: IK houd je vast, God.
  Ook zo’n bemoediging.

  Lieve allemaal, de Here God, HIJ houdt van een ieder van ons en HIJ houdt ons vast. Juist ook als we zelf het idee hebben dat we alleen en verlaten zijn.
  HIJ houdt Zijn Woord.

  Lieve allemaal, het is een heel verhaal maar nu zijn jullie wel een beetje op de hoogte. Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie reacties en voor jullie gebed.
  Gods kracht en zegen en alles wat je nodig hebt, toegewenst.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Hallo zussen,

   Nou Corrie, wat een avontuur zo, mooi dat jullie dit konden doen, en wat heerlijk dat jullie weer veilig mochten thuis komen en dat alles goed ging met Arie.
   Ik vroeg me steeds af hoe het met jullie zou gaan, en snap dat jullie nu weer helemaal moeten bijkomen.
   Neem er rustig de tijd voor samen.
   Wat mooi en bijzonder, die tekst onderweg: Ik houd je vast, God.
   En ja, zo is het wel: Hij houdt ons vast, gelukkig maar, want hoe vaak laten wij Hem los en nemen onze eigen route, denkend dat we het wel alleen kunnen!
   Laten we ons aan Hem vastklampen, we kunnen nog geen seconde zonder Zijn liefde en genade en nabijheid…
   Liefs en sterkte voor iedereen,
   💝🙏🌈

  2. Lieve Corrie en Arie wat goed om te weten dat jullie weer veilig thuis zijn. En dat jullie missie goed verlopen is. Na het uitrusten kunnen jullie genieten van het beeld van blijdschap en ontroering bij deze mensen. Onze Hemelse Vader was bij jullie door alle “stormen “van verkeer weersomstandigheden heen.
   Wat een prachtige bemoedigingen kregen jullie ook onderweg. het is wel zo waar God onze Vader geeft manna voor iedere dag.
   Wonderlijk dat Arie met zijn hartprobleem dit heeft kunnen ondernemen zonder last van zijn hart te hebben.
   Hij is onze Burcht ook al vergeten wij dat zo vaak Andrie zo waar, ik krijg soms het schaamrood op mijn kaken als ik niet begin bij het van Hem alleen verwachten en zoals mijn lieve moeder vertelde mijn eerste woorden waren, ikke zelf doen. Ja en zo zit ik nog in elkaar.😬
   Hij is altijd bij ons en leeft in ons met Zijn Geest..
   Wat een dag zal dat zijn als wij alles wat we soms denken in handen te hebben los mogen laten en ons volledig door Hem te laten leiden. Lieve zussen allen een gezegende dag, wij zijn nog in het prachtige Zuid Limburg waar het hoost op dit moment.
   Wens jullie allemaal dat toe wat jullie nodig hebben in jullie eigen leven. Liefs Anneke ik bid voor jullie ❤️🌈🙏🏼

  3. Lieve Allemaal. Fijn Corrie dat jij en Arie gezond en wel weer thuis zijn aangekomen , wat een bijzondere verhaal, en een mooie getuigenis. Ik heb niet zoveel schrijftalent als jij Corrie. Andrie jij ook bedankt voor je verhaal. Inderdaad we kunnen niet zonder God bij mij is ook het gevoel de stilte, of God mij wel hoort, is soms ook niet makkelijk, als je geen antwoord krijg op je gebeden.. Hoewel je weet God is er altijd. Blijven bidden. En Anneke jij ook bedankt voor je verhaal, lk hoop dat je verder geniet van je vakantie, ieder geval van af zondag zeggen ze dat het weer beter wordt. Corrie jij en Arie ook uitrusten, en bij komen van zo een bijzondere reis. Alle zussen, kracht voor iedereen in haar of zij omstandigheden, Een Gezegende weekend. Lieve Groetjes Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *