Nieuw hart

Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, Ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven. Ik zal jullie mijn Geest geven en zorgen dat jullie volgens mijn wetten leven en mijn regels in acht nemen.

Lieve zussen,

Het is niet best als iemand je verwijt dat je een hart van steen hebt.
Die ander vindt dan dat je ongevoelig bent.

In deze profetie gaat het ook over een hart van steen.
Het volk Israël had zich onverschillig gedragen tegenover God.
Het leek hen niets te doen dat ze God krenkten met hun ontrouw en afgoderij.
In hun harten was geen liefde, geen toewijding, geen levend geloof.

Ezechiël was als profeet werkzaam tijdens de ballingschap.
In zijn profetieën gaat het over schuld en straf.
Maar daar blijft het niet bij.
Ezechiël mag ook Gods boodschap van redding en herstel brengen.
Woorden die over een prachtige toekomst gaan!

Want God gaat door met zijn werk.
Hij zal zijn beloften vervullen.
Aan de straf – de ballingschap  – zal een einde komen.
Het volk zal weer terugkeren naar het beloofde land.

En Gods beloften reiken nog veel verder.
Kijk eens naar die bijzondere tekst van vandaag.
Ezechiël profeteert over… de Heilige Geest!
God zal zijn kinderen een nieuw hart geven, een levend hart.
Dat zal de Heilige Geest doen.
Hij kan zondige, verharde harten herscheppen in reine, gelovige harten.
Door de kracht van de Geest zullen zondige mensen de weg van het nieuwe leven inslaan!

Wat mooi om te bedenken dat deze profetie reikt tot aan vandaag en ook over ons gaat.
Jij, kind van God, in wie de Geest een nieuw en levend hart bewerkt!

Gebed: HEER, dank U voor uw trouw, door al die eeuwen heen. Ondanks de ontrouw van mensen is uw werk doorgegaan. Dank U voor de Heilige Geest, die ook míjn hart wil reinigen en vernieuwen. Amen.

Zondag 23 mei zal ik mijn laatste overdenking plaatsen.
Lees hier mijn persoonlijke bericht.
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Mochten jullie dit nog lezen, Noa en ook Abeltje en alle anderen die het zwaar hebben : veel sterkte gewenst en de troostvolle nabijheid van de Heer Jezus!! 😘 😘

 2. Lieve Noa,
  Houd vast aan Jezus in je leven! Al ga je door een donker dal, HIJ is daar óók met je. Fijn dat je goed wordt opgevangen en dat er mensen om je heen zijn die goed voor je zorgen. Het zal zwaar zijn, de trauma verwerking, maar uiteindelijk kom je er met Gods hulp alleen maar sterker uit! Verlies niet het zocht op HEM! Ik bid voor je. Een dikke knuffel van Miranda ❤

 3. Dank je wel Gerry, ik bedoel inderdaad het lied van Sela.

  MIJN HERDER
  De Heer is mijn Herder,
  het ontbreekt mij aan niets.
  Hij omringt mij met zijn liefde.

  De Heer is mijn Herder,
  het ontbreekt mij aan niets.
  Hij laat mij rusten in zijn nabijheid.

  Hij roept mijn naam; ik hoor zijn stem; Hij de mijne.
  Als ik dwaal, zoekt Hij mij op; brengt mij veilig thuis.
  Mijn Herder verzorgt al mijn wonden; heeft mij teder verbonden.
  Er is geen betere plek dan bij Hem te zijn.

  Hij gaat mij voor; ik volg zijn spoor; Hij zal leiden.
  Als ik val, geeft Hij mij kracht om weer op te staan.
  Mijn Herder beschermt heel mijn leven door het zijne te geven.
  Er is geen betere plek dan bij Hem te zijn.

  Al gaat mijn weg door een donker dal;
  ik weet dat Hij mij brengen zal naar een plaats
  waar ik eeuwig thuis zal zijn.

  Tekst en muziek: Anneke van Dijk-Quist. © 2013 Stichting Sela Music
  Iedereen Gods kracht en zegen gewenst, HIJ is bij ons, helpt ons en brengt ons straks bij Hem thuis. Nogmaals Grace heel hartelijk dank voor al je woorden en jou wens ik een speciale zegen toe. Veel liefs,
  Corrie

  1. Noa, waar woon je nu? Gezegende Pinksteren, de Heer is bij je en Zijn Geest is in je. Hij wijst je de weg die Hij wil dat je gaat. Big Hug, Nelie van overzee. Texel.

 4. En tóch
  En toch geloof ik rotsvast in
  Uw leiding,
  al zie ik het ‘ waarom’
  der dingen niet ,bij elk ontmoeten
  en bij elke scheiding,
  bij elke vreugde en bij elk verdriet.
  En ik geloof onwrikbaar In,
  Uw liefde.
  die altijd als het zonlicht om mij stond. ook dan wanneer ik was als een geliefde,een trotse boom ontworteld op de grond.

  En ik geloof,dat hoe ik ook mocht falen, al dacht ik zelf, dat ik het goede deed. Dat Gij mijn schuld,
  hoe groot ook, wilt betalen met
  ‘ t lijden, dat Gij eens op aarde leed.

  Ja ik geloof
  dat Gij Uw licht laat schijnen.
  dat Gij naar droefheid,
  vreugde hebt bereid.
  Voor groten in ’t geloof
  en voor de kleinen…….
  Heer, help mij in mijn goedgelovigheid!
  Amen🙏

 5. lieve Noa,
  dank je wel dat je gereageerd heb. ik bid iedere dag voor mijn kinderen en heb jouw naam bij die van hen gevoegd. Weet dus dat ik voor je blijf bidden. De regels van een lied schieten in mijn gedachten “al ga ik door een donker dal, ik weet dat HIJ mij leiden zal”. Misschien weet een van de andere zussen of broers hoe dat lied heet en hoe de tekst helemaal is. Je gaat niet uit Gods hart en ook niet uit Zijn Hand probeer dat maar voor ogen te houden Noa. Dat geldt ook voor alle andere broers en zussen en ook voor jou Grace.
  Tjetske en de anderen aub. kijk nog even op mijn reactie van gister.
  De Here God is er en HIJ laat niet, nooit alleen. Ook niet als we geen hand meer voor ogen zien en alles alleen maar donker en benauwend en duister is om ons heen. Zijn licht doorbreekt de duisternis en zal dat ook bij een ieder van ons doen. Vaak niet op onze tijd maar HIJ doet het wel. Vraag maar of HIJ helpen zal om op Hem te blijven zien en te blijven vertrouwen. HIJ zal helpen, HIJ houdt ons ieder vast.
  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, hulp en zegen toegewenst.
  Groetjes van Corrie

  1. Corrie.
   Ik lees net jouw stukje, en zie de vraag over het lied ,
   God is mijn Herder.
   Ik denk het gevonden te hebben.
   Ga naar Google.
   En vraag Mijn Herder/sela dan kun jij luisteren of je deze bedoeld,

   of opwekking 790
   God is mijn Herder.
   Succes
   Groetjes uit Voorthuizen

 6. ik ga je overdenkingen ook missen.
  ik zit wat krap financieel.
  blijven de overdenken ook op het internet staan?, want ik zit te denken, deze gewoon weer opnieuw te lezen. hierbij staat ook het korte gebed, wat niet in de boekjes staat. als de site blijft bestaan, is dat ook een fijne oplossing.

  1. Een goed idee van jou., Tietsia. Kunnen we niet alleen het gebed mee lezen en mee bidden maar ook de reacties van onze broers en zussen nog een keer lezen en zo door herinnering met elkaar verbonden blijven.
   God zegen je en HIJ is bij je.
   Groetjes van
   Corrie

 7. Ook ik ga mijn dagelijks “zussenliefde “ mailtje lezen missen
  Als alternatief en (goede oplossing volgens mij )heb ik jouw boekje met 365 overdenkingen gekocht .
  Ga ik vanaf maandag gewoon verder met lezen van jouw overdenkingen uit een boekje .
  Gods Zegen voor jouw toekomst .

  1. Wat ontzettend jammer, dat U geen berichten meer gaat plaatsen. Ze zullen gemist worden, door heel veel mensen, waaronder ik zelf. Zoveel mensen heeft U bemoedigd, op een heel waardevolle, niet bedisselende, hele warme manier. Het gaat U goed. En wat er ook op U pad gaat komen in de toekomst, U gaat dit pad met God. Heel veel liefs van Marleen van Duijn xx

 8. Lieve Grave,
  Wat mooi dat je zo naar je zelf luistert .
  Ik ga je meditatie erg missen.
  Maar het belangrijkste is dat we dicht bij onze hemelse Vader blijven.
  Neem je rust,zo zal je een bron van nieuwe inspiratie krijgen.
  Godszegen Grace en ook voor al de lieve mensen om je heen.
  Liefdevolle Zusterlijke groet van Marry

 9. Lieve zussen,
  Wat ga ik ook jullie missen. Ik vond de berichtjes eb reacties alrijd zo hartverwarmend. Ook al kon ik meestal niet reageren, toch las ik ze elke dag. Een zus vroeg asn mij of ik wilde delen hoe het nu met mij gaat.
  Dat vind ik best moeilijk omdat het momenteel niet goed met mij gaat. De begeleiding is erachter gekomen dat er veel meer met mij gebeurd is in de tijd dat ik bij mijn ouders. woonde. Toen ik besefte wat ik had meegemaakt, storte mijn wereld in.
  Vanaf die tijd woon ik op een andere plek wat mijn familie niet mag weten. Ik ben nu bezig met een traject traumaverwerking en dat gaat heel diep. Door alles wat er naar boven is gekomen zit ik in een diep zwart gat. Helaas lukt het niet om goed te eten dus ik heb sondevoeding en momenteel zit ik in een rolstoel omdat ik eerst moet aankomen, zodat ik weer op mijn benen kan staan. Ik heb lieve mensen om mij heen, dat is zo fijn.
  Ook de woonplek is fijn. God zorgt dat is mijn houvast.
  Heel veel dank lieve zussen voor jullie”zijn”. Ik ga jullie missen. En nogmaals Grace ook jij bedankt voor de fijne overdenkingen. God is erbij, elk moment van ons leven. Dat heb ik van jullie mogen leren. 🌈
  Heel veel liefs en voor jullie allemaal een dikke knuffel. Ik houd van jullie. ❤️

  1. Lieve Noa, Je verhaal raakte me.

   Iedere stap die we zetten,
   welke wegen we ook moeten gaan,
   hoe moeilijk of eenzaam ook,
   zelfs als we bijna niet kunnen blijven staan,
   is daar Uw hand op onze schouder
   die ons vol liefde laat weten
   dat U heel dicht bij ons bent
   en ons nooit zal vergeten.

   Dat geldt voor alle lieve zusjes en wat was het bijzonder dat
   we elkaar op deze site konden bemoedigen.
   Wat een gemis nu het gaat stoppen. Zelf zit ik zo “vast” dat er geen
   tranen meer komen, het gevoel is weggestopt. Wat kan het leven zwaar zijn.
   Lieve Grace dankjewel voor de leerzame en liefdevolle bemoedigingen. Laten we elkaar in gebed bij onze Heiland blijven brengen. Als je hetzelf niet meer kan en je weet dat anderen voor je bidden is dat zo helend en is troostend.
   . Liefdevolle zustergroet van Abeltje 🌈❤️

  2. Lieve Noa,
   Wat verschrikkelijk dat het niet goed met je gaat. Maar lieve meid, wat geweldig dat de hulp er is die jij nodig hebt en dat jij je daarbij goed voelt.
   Ontzettend knap dat je dit zo opschrijft en erkend waar de problemen vandaan komen en je ermee aan de slag bent gegaan. Hopelijk is de sondevoeding en rolstoel maar zeer tijdelijk, kun je de trauma’s beginnen te verwerken en daarna op één positievere manier van het leven gaan genieten.
   Lieve groet, Caroline

  3. Lieve Noa,
   Wat komt dat mij bekend voor wat je schrijft!
   Ik zag God niet, maar Hij mij wel!
   Is dit een goeddoend God, dacht ik!
   Maar door de jaren heen mocht ik Hem zien als mijn Verlosser!
   Ook voor jou lieve Noa.
   Het is een beproeving om dichter tot Hem te komen!
   Hij heeft het beloofd: Hij die verzoekingen verdraagt en beproefd gebleken is zal Hij de kroon van het eeuwige leven ontvangen voor hen die God lief hebben!
   Houd vol Houd vol!
   Hij is de Overwinnaar in de strijd!
   Tot dat Hij komt zal het een strijd op aarde blijven!
   Ik wens je beterschap en al het goede en Gods zegen voor jou in de Naam van Jezus, Zijn zegen rust op jou!
   Liefs Hannelore

  4. Lieve Noa ik zou best wat voor je willen betekenen maar dat is heel lastig omdat wij niet weten waren ons woonplaats is
   Heel veel sterkte en Gods armen zijn om je heen

  5. Beste Noa. Fijn, als je elkaar niet kent, toch bemoedigd mag worden door zovelen. Blijf het lichtpuntje aan het einde van deze donkere tunnel zien. (Heb zelf dit ervaren) En weet dat Hij altijd bij je is en jou niet los laat. Sterkte.

  6. Lieve Noa,

   Wat raakt me jouw verhaal. Wat is dit heftig maar dankbaar dat je op een plek bent waar lieve mensen zijn en waar er goed voor jou gezorgd wordt.
   Hij zal er zijn lieve Noa houd je daar aan vast dat heeft onze Hemelse Vader ons beloofd. 🌈 houd moed Hij heeft de wereld overwonnen met alle verdriet en ellende. Hoop van harte Noa dat er een tijd komt dat je weer kunt genieten van ook al het moois wat onze Vader ons laat zien .
   Een dikke knuffel en heel veel liefs Anneke ❤️

  7. Noa.
   Héél véél sterkte en kracht gewenst op jouw nieuwe plaats, met het Traject Traumaverwerking.
   Fijn dat er sondevoeding is.
   Niet altijd lekker maar goed om aan te sterken.
   Fijn dat jij mag voelen dat God er is .
   Hij zal bij jouw zijn in al jouw angst en pijn.🙏
   Lieve groet van mij uit Voorthuizen.
   En een Gezegende Pinksteren gewenst🙌

  8. Lieve Noa, als ik jou reactie lees dan denk ik wat ben ik mijn hele leven ondankbaar geweest voor alle goede dingen in ons leven, we vinden dat eigenlijk heel gewoon. Ik zet je ook bij de namen van mijn kinderen om voor je te bidden elke dag. Hou vol, heel veel moed en kracht toegewenst, hoop dat je veel liefde mag ervaren van de mensen om je heen en bovenal van de Here Jezus die ook veel geleden heeft door de mensen om Hem heen en voor ons. Liefs Christine

  9. Lieve Noa,Wat erg om te lezen over je situatie,maar gelukkig wordt je geholpen..Ik had een week geleden ook al naar jou en Diana gevraagt ,waarschijnlijk is het jou ontgaan het was ook laat in de avond toen ik dat bericht plaatste.Iedergeval ik heb wel je bericht van drie of vier dagen geleden gelezen aan Grace.lieve Noa ik denk aan deze bijbel tekst.. Hij geeft de moede kracht en den machteloze vermeerdert Hij sterkte Jesaja 40:29..lieve Meisje het allerbeste,Het ga je goed.lieve Groet Susan.

  10. Heel veel sterkte Noa, met alles wat er gebeurd is, en nog gaat gebeuren. Een trauma verwerken is niet niets, maar met Gods hulp ga je het redden. Hij zal jou helpen, en bijstaan, op een manier die je nooit zal verwachten. Houdt moed, verlies nooit de hoop, en blijf geloven in de liefde van mensen. Er zullen door God mensen op jou pad worden gebracht, die jou zullen helpen, met van alles en nog wat. Ook almis het nu donker om jou heen. Het licht wint het altijd, heb vertrouwen. Liefs xx

  11. Noa, wat raakt mij dit, als moeder van 4 kinderen die het zo goed hebben en voor wie onze liefde en tijd en aandacht zo normaal zijn…hoe veel te meer zal ik voor jou blijven bidden, ook ik zal steeds weer een gebed voor jou opzenden. Wel heel fijn om te horen dat je veilig bent en nu ruimte krijgt om deze trauma’s aan te pakken. Ik geloof in je kracht Noa, je bent een parel in Gods hand, je valt niet uit Zijn hand, Zijn liefdevolle ogen zijn op jou en Zijn Vaderarmen zijn om je heen.
   Heel veel sterkte lieve meid!

  12. Lieve Noa,
   Wat afschuwelijk dat je in zo’n zwart, diep dal zit! Dat er traumatische ervaringen, uit je leven bij je ouders, naar de oppervlakte zijn gekomen en je zo kapot zit dat eten niet meer voldoende gaat en je sondevoeding nodig hebt en ook in een rolstoel bent beland. Woorden schieten te kort….
   Ik kan alleen maar blijven bidden dat de Here je nabij is, Hij een nieuwe weg voor je opent, je ondersteunt in het proces waar je nu doorheen moet gaan, dat Hij je weer op zal richten en je een hoopvolle toekomst laat zien.
   Wat fijn om een lichtpuntje te lezen dat er wel fijne mensen om je heen zijn en je ook een goede woonplek hebt gekregen.
   Ook als het binnenkort niet meer mogelijk is om via deze weg af en toe wat van je te horen en voor zover het mogelijk is je te steunen,
   Weet dat ook ik voor jou blijf bidden net als vele zussen hier al hebben geschreven. Ik denk je bij veel mensen op deze site een speciaal plekje in hun hart hebt gekregen!😘💞

  13. Lieve Noa,

   Wat heftig om te lezen dat het niet goed met je gaat..! Ik herken wel een beetje wat je beschrijft over traumaverwerking. Ik wil een lied met je delen wat ik schreef toen ik in een zwart gat zat en ook een trauma moest verwerken. Ik bid dat het je zal helpen om te zien dat God er bij is!!

   Lied: U bent mijn toevlucht

   Als het leven mij benauwt
   Als de storm zo zwaar tekeer gaat
   Als het voelt of ik verdrink
   Dan bent U daar!

   Want U laat me nooit alleen
   U zult altijd voor me zorgen
   U legt zelfs Uw hand op mij
   U komt dichtbij!

   Want U bent mijn toevlucht
   Mijn veilige vesting
   U bent de God Die luistert als ik roep
   Bij U mag ik schuilen
   Dicht onder Uw vleugels
   Daar ben ik veilig want U houdt mij vast

  14. Lieve Noa,
   Houd vast aan Jezus in je leven! Al ga je door een donker dal, HIJ is daar óók met je. Fijn dat je goed wordt opgevangen en dat er mensen om je heen zijn die goed voor je zorgen. Het zal zwaar zijn, de trauma verwerking, maar uiteindelijk kom je er met Gods hulp alleen maar sterker uit! Verlies niet het zocht op HEM! Ik bid voor je. Een dikke knuffel van Miranda ❤

 10. Lieve Crace, wat zal ik je overdenkingen missen. Je troost en bemoediging voor elke dag. In de dagen van ziekte en rouw🙏
  Het ga je goed. Ga met God en Hij zal met je zijn. Zijn zegen voor je toekomst gewenst

 11. Lieve Grace,
  Zelfs je afscheid is bijzonder mooi verwoord. Wat zal ik je overdenkingen gaan missen. Iedere ochtend even in bed een momentje voor mezelf. De tekst lezen, gebed en contact met God.
  Ik wens je God’s zegen voor de toekomst en heb bewondering voor de manier waarop je deze beslissing toch neemt. Alle goeds gewenst

  Elma

 12. Lieve onbekende zus.
  We kennen elkaar niet, geen idee wie je bent….
  Lieve bekende zus.
  Ik heb je pas een paar maanden geleden leren kennen;
  als zus in Jezus.
  Dat is wat we delen: liefde, blijdschap, hoop, vertrouwen, moed ín Hem, dóór Hem!
  Bedankt voor het delen van deze rijkdom en bemoediging!!!
  Tot ziens. 🧡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *