Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. lieve allemaal,
  Hoe is het met jullie?
  Lieve Kjersti, als je weer wat uitgerust bent, hoor ik graag hoe het allemaal gegaan is bij de uitvaart van je vader. Weet dat we voor jou, jullie hebben gebeden.
  Zus J,. hoe is het met jou?
  Noa, meisje lief, weet dat we voor je bidden. Dat geldt voor jullie allemaal, Er wordt voor jullie gebeden. Zelfs als we het eens door omstandigheden zouden vergeten, HIJ vergeet ons niet. HIJ bidt voor ons met alles wat in Hem is. Waarom? Omdat HIJ van ons houdt, HIJ heeft ons vrijgekocht. Door Hem zijn we nu Gods geliefde kinderen.
  ik hoorde gister op Nederland zingt een mooi lied. Hieronder de tekst.

  In de sterrenpracht zie ik Zijn werk
  (wijs: zie ik sterren aan de heel staan)

  In de sterrenpracht zie ik zijn werk.
  In de wind spreekt Hij met majesteit.
  Schoon Hij heerst over landen en zee.
  Wat is Hij voor mij?

  ‘k Wil verheerlijken zijn komst op aard,
  dat zijn naam hier wordt geopenbaard.
  Ja, Hij kwam en zett’ zijn volk gans vrij.
  Wat is Hij voor mij?

  Tot in g’loof mocht ik zien zijn gelaat.
  En ’k ervoer het wonder van zijn g’na
  Toen wist ik dat Hij was meer dan slechts
  een God die zorgt voor ons.

  Hij is zo wonderbaar,
  Hij wandelt ied’re dag nu aan mijn zij,
  immer wakend en behoedend mij.
  Helpt mij op zijn weg tot aan het eind.
  Hij’s al in al voor mij

  Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst en D.V. tot volgende keer.
  Veel liefs en groetjes van
  Corrie

  1. Dank je Corrie voor je mooie bemoedigde woorden en lied.
   Wat kun je dat soms nodig hebben, het is zo goed dat wij weten dat God ons kent en weet hoe we ons voelen.
   Ik zou heel blij moeten zijn om heel veel redenen ėėn daar van is dat ik zondag gedoopt word.
   Dat het een heel bijzondere dienst word omdat wij ook een zegen krijgen over ons huwelijk . Daar hebben we lang naar uitgekeken .
   En toch lieve zussen is het somber in mij. Ik kan het niet duiden maar het is wel zo helaas.
   Willen jullie met mij mee bidden.
   Ik kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben in deze sombere dagen. Lieve zussen ik bid ook voor jullie die worstelen met allerlei gevoelens deze laatste donkeren maand van het jaar.
   Wat een zekerheid is het dat we het LICHT tegemoet gaan het is tweede advent. Het LICHT komt in de wereld om onze schuld weg te dragen.

   Heel veel liefs voor jullie allemaal in het bijzonder voor hen die lijden . ❤️🌈🙏🏼

  2. Voor Anneke 3;
   Deze gevoelens zijn heel gewoon bij deze belangrijke gebeurtenis in je leven,Anneke3. Want er is iemand die deze beslissing van jou helemaal niet leuk vindt. Die iemand moet jou mee en meer los laten omdat jij gehoorzaam bent aan Gods Stem in jou!!!! Vertroost je met deze woorden lieve zus in Veenendaal, ga zingen en Hem danken voor dit weer, voor je warme huis en kleding. Tel je zegeningen één voor één, tel ze allen en vergeet er geen, noem ze bij de naam en dan……… ben je verwondert dat er zoveel zijn!( vrije vertaling) Gezegende dag, dochter van de Koning!!!! Waar wordt je gedoopt? Groetjes aan Rita als je haar spreekt. Big Hug vanaf Texel.

 2. Lieve allemaal,
  Iemand vroeg wanneer mijn vader begraven wordt, morgen (woensdag) mogen wij zijn lichaam begraven. Wat een rijkdom te weten dat Gods naam Jahweh is; IK ben en IK zal zijn…. Mijn vader is in de hemel bij Hem, maar Hij, onze Schepper en Verlosser blijft ook bij ons….
  Lieve Noa, wat erg dat je het momenteel zo moeilijk hebt in je proces van traumaverwerking. Zo volkomen verklaarbaar, maar ach wat zou IK je toch gunnen die je niet dat pijnlijke proces door hoefde maken. Je hoeft er geen woorden aan te geven, soms kan het ook gewoon niet. En wij weten niet wat jij in je jonge leven al allemaal hebt moeten doorstaan, maar je Schepper, je Hemelse Vader en je Redder de Here Jezus weet het en je mag je beroepen op Zijn kracht in jouw zwakheid en verdriet. Het licht zal weer doorbreken. En vanuit je verleden is het vermoedelijk heel moeilijk om je ergens veilig te voelen, om überhaupt te weten wat dat is, maar bij Hem ben je veilig, je mag in Zijn Armen schuilen en nu ook bij Pim en Louise. Ik hoop zo dat er toch elke dag iets voor je is dat even een lichtpuntje geeft, een bloem, een vogeltje, een vriendelijk woord of wat dan ook…
  Sterkte meisje lief, helaas kan ik niet werkelijk tastbaar mijn armen om je heen slaan, maar in gedachten wel en ook ik bid voor je.❤️

  1. Lieve Kjersti,
   Ik denk aan je en bid voor je.
   God’s nabijheid en Zijn vrede en troost wens ik je toe.

   Liefs, Noa. 🙏

  2. Heel véél sterkte lieve Kjersti. Jouw vader is naar zijn eeuwig thuis bij ons aller Vader maar in jou/jullie hebben een lege plaats. Wens je de vertroosting van de Hemelse Vader toe.

   ( al twee keer een berichtje getypt kreeg het niet verstuurd) 😬

   Noa wat moet dit zwaar voor jou zijn. Maar hoe goed dat je nu een veilig thuis hebt bij Pim en Louise dat je het samen met hen kan delen. Hoop dat je ervaart dat de Heer bij jou is met Zijn Geest. Weet dat wij als zussen biddend om jou heen staan. Veel liefs ❤🗯😘

   En alle zussen die het moeilijk hebben special in de soms zo donkere dagen veel kracht gewenst. We mogen toe leven naar het LICHT de komst van Gods zoon. Houd moed. 🌈🌈🌈

 3. Lieve allemaal,
  Noa heel erg veel kracht, en ook genezing en vrede toegewenst lieve schat.
  Wat goed van jou om even te laten weten dat je het zo moeilijk hebt. Weet dat we voor je bidden en met je meeleven.
  Andrie wat een prachtig lied heb je doorgegeven, dank je wel daarvoor.
  Anneke3 ik ga die petitie proberen te zoeken hoor en zal zeker voor dit gezin bidden. Er gebeuren zoveel onrechtvaardige dingen, alleen de Here God kan uitkomst geven in al die hopeloos uitziende situaties. Anneke en jullie allemaal, heel veel van Gods kracht toegewenst. D.V. tot volgende keer.
  Groetjes van
  Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *