Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Corrie
  28 juli 2021 om 12:33
  Lieve allemaal,
  geregeld kijk ik op de site en wel onder het kopje van “afscheid”. Wat een vreugde om daar geregeld een berichtje van een aantal zussen te lezen. Van iedereen word ik blij maar vooral ben ik blij om geregeld iets van ons jonge zusje Noa te lezen. Het is zwaar voor haar en ik hoop dat de slaapkuur haar wat zal helpen. Graag gebed voor haar en ook voor ons allen want we hebben elkaar nodig. Steeds word ik blij en getroost als ik iets van jullie lees. Groot is Gods trouw en zij is er elke morgen, soms zien we het niet maar gister werd ik er weer bij bepaald (Psalm 19:1-7) dat we Zijn grootheid en Almacht kunnen zien in de schepping. Dat viooltje wat tussen de straatstenen tevoorschijn komt. De vogel die ik hoor zingen, de wolken met zijn steeds wisselende grillige vormen. Ja HIJ is trouw en laat niet varen wat Zijn Hand begonnen is te doen. Lieve allemaal, lieve Grace, lieve Hanne en nogmaals lieve allemaal, Gods kracht, zegen en Zijn vrede wens ik jullie allen toe 🙏💗🌼

 2. Lieve Grace en alle zussen. Hanne inderdaad wat een verdrietige bericht dat jullie ontvangen hebben .Deze bijbel teks heb ik voor jou en je man uitgekozen….Aan hen heeft God bekend willen maken hoe glorie rijk dit mysterie is voor alle volken:Christus is in u,hij is uw hoop op goddelijke luister. Kolossenzen 1:27. Als ik dit verhaal over je man lees,moet ik aan Tjeske denken,vraag mij af hoe het met haar verder gaat…Nou Hanne ik wens jou en je man veel sterkte.Ik sluit af met deze bijbel tekst….Allen die uw hoop vestigt op de Heer:Wees sterk en houd moed. Psalm 31:25 God Zegen .lieve Groet aan alle zussen Susan.

 3. Lieve allemaal hoe gaat het met jullie.Noa hoe ishet numet jou. Ik hoop dat de behandelingen resultaat moge hebben. Voor jou en de andere Gods nabijheid toegewenst.

  1. Zussen,wat fijn om van jullie weer iets te lezen! elke dag kijk ik even,bid voor jullie,
   zeker voor Noa.
   Hier is het weer spannend,gaat met mijn man niet helemaal goed,zo moe,chemo
   is aangepast,steeds weer een stap terug.Volgende week weten we weer meer…
   Deze mantelzorger heeft een open lijntje naar Boven en blijft daardoor overeind
   en ondanks oververmoeidheid is er toch kracht om door te gaan.Fijn dat we ook hier elkaar mogen blijven bemoedigen! Jullie teksten geven telkens weer moed.
   Wat de toekomst brenge moge….

   Lieve zussen,groet en zegen,
   Hanne.

  2. Lieve zussen,
   Hier in Drenthe op vakantie ben ik veel aan het wandelen. Ik geniet enorm van de prachtige natuur hier
   en alles wat God geeft.
   Een lied wat vandaag in mijn hoofd klinkt:

   Stap voor stap, dag na dag, wil ik Jezus volgen.
   Hand in hand, heel de weg, wil ik gaan met Hem.
   Als ik struikel staat Hij klaar, Hij is bij mij in’ t gevaar.
   Dus, stap voor stap, hand in hand, wil ik gaan met Hem.

   Stap voor stap, dag na dag, wil ik Jezus volgen.
   Hand in hand, heel de weg, wil ik gaan met Hem.
   In de mensen leeft Hij voort, blijft voor ons het Levend Brood.

   In dat vertrouwen wil ik leven, elke dag, dat Hij er is, altijd en overal.
   Rudina, Hanne, dat wil ik ook aan jullie meegeven.
   Hanne, wat verdrietig en naar dat je man zo ziek is… ik hoop en bid met jullie mee dat er verbetering mag optreden en dat jullie volgende week goede berichten mogen krijgen.
   Ja Hanne, die lijn naar boven, naar God onze Vader in de hemel is zo belangrijk en zo waardevol! Fijn dat je er zoveel kracht uit mag putten!
   Veel sterkte hoor voor je man en jou!
   Ik draag alle zussen/broers weer op in gebed, bid om geloof, sterkte en kracht voor de zieken. God laat geen enkele bidder staan en geen enkel gebed keert leeg terug…wat een bemoediging!
   Liefs voor iedereen, 🙏💝

 4. Lieve Grace,en alle zussen. Ik had ook storing met de site van zussenliefde ,bij mij bleef het continu staan op reactie 271. En keek toch wel regelmatig,snap er niks van.Maar vandaag zag ik reactie 283. Dus ik las verder over de zussen die nog reageren,vindt echt jammer dat andere zussen waarschijnlijk niet meer kijken op de site.Noa wat ben je een dappere meisje,en zo jong .Ik bewonder jou,En je vetrouwen in de Heer.Hoop dat je sterker uit de slaap mag komen.En dat je maag mag genezen,in Jezus naam.Deze tekst geef ik jou mee.Waarlijk,mijn ziel,keer u stil tot God,want van Hem is mijn verwachting Psalm 62:6 .Anneke drie wat bijzonder jou reactie van de regen boog om spontaan te zingen hoe Groet zijt Gij.Dat heb ik heel vaak als ik kijk naar de natuur,dan begin ik ook te zingen.O,Heer mijn God wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het sterrenlicht,het rollen van de donder,heel dit heelal,dat vol is van uw kracht.Dan zingt mijn ziel tot U o Heer mijn God:hoe groot zijt Gij,hoe groot zijt gij!…..Over Gerry achternaam als ik mij niet vergist is Sandvoort. Andrie ik wens jou ook een fijne vakantie.lieve Groetjes Grace en alle zusse Susan

 5. Lieve, lieve Noa,
  Waarschijnlijk ben je nu al diep in slaap gebracht… heel spannend voor je, dat begrijpen wij best!
  Ik hoop en bid voor je dat deze slaap je nieuwe krachten mag geven, kracht van onze God en Vader Zelf, Die ook in de slaap zo goed voor jou zal zorgen.
  Dat je daar rust in mag vinden Noa.

  Ik moest direct denken aan Psalm 3:
  Ik lag en sliep gerust
  Van ’s Heren trouw bewust
  Tot ik verfrist ontwaakte.
  De Heer was aan mijn zij
  Hij ondersteunde mij
  In het leed dat mij genaakte.

  Wat mooi dat het opschrijven in je schrift jou zoveel goed doet Noa.
  Maar je ervaart nu ook hoe zwaar het voor je is. Doe het rustig aan Noa.
  Ik gun je zo dat het je uiteindelijk veel rust mag geven.

  Anneke 3, heerlijk om ook weer wat van jou te lezen!
  Ik denk dat de zussen die jij noemt helaas niet meer op de site kijken en daarom niet meer reageren. Heel jammer he, zou ook zo graag weer even iets van hen willen lezen/horen.

  In gebed en gedachten dichtbij jullie,
  Liefs, 🙏💝

  1. Ik las zojuist nog een mooi gebed. Ik wil het met jullie delen:

   Dear God,
   I need You more than ever.
   Please bring peace to
   my confusion
   Joy to my sadness
   and hope to my heart.
   I expect it all from You Lord,
   Amen

  2. Zeker Andrie ik mis ze echt. Met Riek ging het zo slecht zou ze nog leven ?
   Ik denk dat je gelijk hebt. Van Gerry weet ik haar achternaam die schreef zeer wel eens bij. Maar ik heb geen Facebook heel bewust niet.

   I say Amen Andrie heel mooi kort en krachtig.
   Heel fijne vakantie jij met je dierbaren.
   Liefs Anneke ❣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *