Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Noa .Wat fijn van je te lezen.Ik hoop dat je voor uit gaat met je behandelingen.Ik mis je ook en de andere zussen,er zijn wat zussen die ook recent een reactie geplaats hebben.Ik heb ook de laatse tijd aan je gedacht ,hoe zou het met Noa zijn.Heel veel sterkte verder,Wat fijn dat Grace ons nog de mogelijkheid geeft om te kunnen reageren.Bij deze Grace hartelijk dank……lieve Noa alle goeds toegewenst.lieve Groetjes Susan.

  1. Lieve broeders en zussen. Ik vind het nog steeds jammer dat zussen liefde er niet meer is ook al lees ik dr boekjes van Grace. Jammer dat je niet meer hoort hoe het met iedereen gaat.
   Noa ik wens vooral jou veel sterkte toe en hoop dat er mensen in je omgeving zijn om Gods liefde te delen.

  2. Lieve Suzan en alle zussen, wat fijn om toch weer iets van elkaar te lezen. Dat maakt me echt weer een beetje blij. Het gaat nog niet zo goed met mij, maar ik heb het vertrouwen dat het goed komt. Dit contact geeft mij al weer wat lichtpuntjes. Wat lief dat jij en andere zussen nog voor mij bidden. Ik doe het ook voor jou en jullie. Ik lig nu in het ziekenhuis maar ik heb het houten kruis meegenomen. Het staat op mijn nachtkastje. De zusters vragen er soms naar en dan kan ik iets vertellen over God en zo ben ik ook dichtbij God, en door het bidden met jullie verbonden. Dat voelt minder alleen. Dag lieve Suzan en lieve zussen. 🙏

  3. Wat fijn Susan inderdaad dat wij nog even kunnen reageren. Ik heb eigenlijk al even niet gekeken omdat ik het er best moeilijk mee heb. Het is echt een gemis, maar zeker ook heel begrijpelijk. Wij waren twee weken op vakantie en fietsen dan veel. Dan gaan er veel namen van zussen door mijn hoofd en kan ik gelijk voor jullie bidden.
   Ook die van jou Noa heel veel sterkte meisje hoop dat de behandelingen die je krijgt tot genezing zullen leiden. En wat mooi dat je je kruis meegenomen hebt. Zo getuig je waar jij je hulp van verwacht meisje. Heel veel liefs en weet dat ik en veld zussen aan jou denken en voor je bidden. 🥰🙏

  4. Ik vind het zo mooi om te lezen hoe we ondanks alles nog op elkaar betrokken blijken/blijven. Echte zussen!!!
   Ik denk ook zoveel aan jullie, en blijf bidden.
   Noa, wat moeilijk voor je om nu in het ziekenhuis te moeten zijn, wat ben je dapper, maar wat ontroerend mooi ook
   weer hoe je hier vertelt over het houten kruis en de gesprekken die je daardoor met mensen hebt. Gods zegen bid ik je toe, Hij is daar bij jou in het ziekenhuis. Hij zal je niet loslaten en uitkomst geven op Zijn tijd. Zijn Vaderarmen zijn om je heen lieve Noa en ons gebed omringt je 💝🙏.
   Ik wil jou en alle zussen het volgende prachtige lied meegeven vandaag:

   U leert me lopen op het water
   De oceaan is weids en diep
   U vraagt me alles los te laten
   Daar vind ik U en ik twijfel niet

   En als de golven overslaan
   Dan blijf ik hopen op uw Naam
   Mijn ziel vindt rust
   Want in de storm bent U dichtbij
   Ik ben van U en U van mij

   De diepste zee is vol genade
   Uw sterke hand, die houdt mij vast
   En als mijn voeten zouden falen
   Dan faalt U niet, want Uw trouw houdt stand

   En als de golven overslaan
   Dan blijf ik hopen op uw Naam
   Mijn ziel vindt rust
   Want in de storm bent U dichtbij
   Ik ben van U en U van mij

   Geest van God, leer mij te gaan over de golven
   In vertrouwen U te volgen
   Te gaan waar U mij heen leidt
   Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen
   Ik vertrouw op Uw genade
   Want ik ben in Uw nabijheid

   Geest van God, leer mij te gaan over de golven
   In vertrouwen U te volgen
   Te gaan waar U mij heen leidt
   Leid me verder dan mijn voeten kunnen dragen
   Ik vertrouw op Uw genade
   Want ik ben in Uw nabijheid

   En als de golven overslaan
   Dan blijf ik hopen op uw Naam
   Mijn ziel vindt rust
   Want in de storm bent U dichtbij
   Ik ben van U en U van mij

   Fijne zondag verder lieve allemaal!

  5. Fijn te lezen van jou Anneke3.En Andrie een mooi lied.God zegen jullie.Lieve Groetjes voor jullie ,en alle zussen. Liefs Susan.

 2. Lieve Grace, ook ik mis je overdenkingen, en ook mis ik de reacties van onze zussen. Dus fijn dat er af en toe nog iemand op je site reageert.
  Grace en alle broers en zussen Gods kracht en zegen toegewenst en speciaal voor Noa.
  HIJ laat ons niet alleen, HIJ is en blijft bij een ieder van ons, ook bij jou Grace, rust maar lekker uit.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Corrie,
   Ik sluit me bij jou en Gerry Santvoort aan!
   Nog steeds kijk ik even of er nog een zus/broer geschreven heeft….
   Allen God’s Zegen gewenst.
   Liefs en warme groet,
   Hanne.

  2. Wat heerlijk om weer even iets van een paar zussen te lezen! Ik mis het ook verschrikkelijk, kan ook niets vinden als ‘vervanging’.
   Ik krijg elke dag de Dagelijkse broodkruimel, lees Zij lacht en volg de Amerikaanse dominee van In touch. Maar bij alle drie voel ik me niet ‘thuis’. Ik mis jullie zussen heel erg, het samen overdenken en met elkaar meeleven in reacties en gebed. Vraag me dagelijks af hoe het met jullie gaat, kijk toch weer op Zussenliefde…
   Zussenliefde was echt heel uniek in haar soort, maar ook ik begrijp best dat Grace er na zo lange tijd mee wilde stoppen, helaas voor ons…
   Lieve allemaal, weet dat ik steeds voor jullie bid en veel aan jullie denk.
   💝🙏 Andrie

  3. Lieve Grace en lieve zussen, ik mis jullie ook allemaal. Het is nu zo stil en leeg. Ik denk aan jullie.
   Veel liefs, Noa

 3. Lieve Grace.
  Ik wil toch nog graag even kwijt dat ik jouw met al jouw overdenkingen enorm mis.
  Ik ben nog steeds zoekende heb al wel met ‘Eerst Dit’
  mee geluisterd, maar ben daar veel minder bij betrokken.
  Ik begrijp waarom je bent gestopt, toch mis ik jouw enorm.
  Lieve groet van mij.
  Gerry Sandvoort-Palsgraaf

  1. Lieve Grace. Ook ik sluit mij helemaal bij Gerry Sandvoort woorden aan.Ook ik mis jou overdenkingen en bemoedigingen,Ik kan ook niks vinden waar je ook bij betrokken wordt.Ook de reacties van andere zussen mis ik.Natuurlijk begrijp ik jou standpunt lieve Grace.Lieve Groet voor jou en alle zussen. Susan

 4. Heel hartelijk bedankt voor al je mooie overdenkingen. Het gaf hoop, troost, kracht en vooral de liefde van Gods woord!
  Ik wens je Gods zegen toe in de toekomst en in alles wat er op je pad komt!
  Veel blessings!
  Groetjes v Nanda

 5. Wat ontzettend jammer voor mij dat ik jou woorden nog maar net hebt ontdekt en ik lees dat je stopt wel begrijp ik jou keuze en wens ik jou Gods zegen toe in jou toekomst en dat je een Licht mag zijn in deze wereld♡
  Lieve groet Marissa

 6. Jammer inderdaad dat de dagelijkse overdenkingen stoppen, regelmatig kwamen ze precies op het juiste moment. Wat de toekomst brenge moge jou (en jullie lezers) geleidt des Heeren Hand.

  Morgen-is voor ons verborgen,
  morgen-dat weet God alleen.
  Is het vreugd of ongeval?
  Ach, wij weten niet met al,
  wat de dag van morgen geven,
  of wat hij ons nemen zal.
  Morgen-is voor ons verborgen.
  Zal ons hart te bloeien staan,
  met Gods weelden overlaán?
  Zullen wij over Gods hoogten,
  of ook door Zijn diepten gaan?
  Morgen-is voor ons verborgen.
  U en ik wij weten niet,
  wat de dag van morgen biedt.
  Maar Hij, die ’t heelal omspant,
  houdt ook ‘morgen’ in Zijn hand.

  1. Heel veel dank voor de overdenkingen…. wát een rake woorden soms op het juiste moment!!!
   Ik heb er heel veel aan gehad en ga het erg missen!
   Liefs en Gods zegen, Petra

  1. wat een dapper besluit…en wat zal je gemist worden.
   Gods Zegen over alles wat je gaat doen🕊🌈
   er zijn met jou woorden ,door Gods Geest aan jou gegeven, heel veel zussen bemoedigd, ook broers trouwens.
   ik deelde ze elke dag.
   veel liefs Regina

  2. Heel veel dank voor de overdenkingen…. wát een rake woorden soms op het juiste moment!!!
   Ik heb er heel veel aan gehad en ga het erg missen!
   Liefs en Gods zegen, Petra

 7. Hartelijk dank voor alle mooie overdenkingen. Ze waren tot steun en troost! Zal het zo missen! Veel heil en zegen toegewenst!

  1. Ook fijn van jou te lezen Anneke3. En Andrie mooi lied.God zegen .lieve Groetjes voor jullie,en alle zussen. Liefs Susan.

  1. Beste Grace,

   Héél erg bedankt voor elke dag weer een overdenking. Het gaf of troost, bemoediging, kracht, verbinding en zegen. En dan ook elke dag zo’n mooi passend plaatje erbij! Ik wens jou Gods zegen toe in alles wat op jouw pad komt.
   Tineke

 8. Joh dat is echt jammer zeg. Ik heb ervan genoten. Erg fijne schrijfstijl heb je. Toegankelijk en prettig te lezen.
  Veel succes en zegen op de weg die voor je ligt.
  Linda

 9. Lieve Grace,

  Ik ontvang jouw overdenkingen nog maar kort, wist niet van het bestaan af.
  Ik wil je heel hartelijk bedanken voor alle steun, wijsheid en liefde in jouw stukjes, zal ze gaan missen.
  Ik begrijp jouw beslissing en bid dat je een nieuwe weg zult vinden in het dienen van de Heer.
  Wens je Gods rijke zegen toe!

  Martha

  1. Ooohhh..Grace. wat jammer ..maar ik begrijp jouw beslissing .Deze beslissing in gebed genomen ..GOD geve je op ZIJN tijd nieuwe inspiratie! OF WAT ANDERS! T HEEFT MIJ BEMOEDIGD jouw schrijven. ..heerlijk om te lezen en door te sturen
   GODS Zegen over alles wat je nog onderneemt!!!!😇😘 Bedankt ..

  2. Lieve Grace.
   Alle liefde en wijsheid toegewenst onder de zegen van onze God.
   Ik/wij hebben genoten van de mooie stukken die je schreef.
   We zullen het missen.

   Bedankt voor alles.

  3. Heel erg bedankt voor alle fijne stukjes die je schreef Grace.
   Heb er altijd veel aan gehad en ze ook vaak doorgestuurd naar andere zussen.
   Wens je Gods zegen en nabijheid toe voor de toekomst 🙏

 10. Ach wat jammer! Maar ik begrijp het wel.
  Ik heb veel gehad aan je overdenkingen. Vaak ook heb ik ze gebruikt als dagopening voor de lessen of de teamvergaderingen op school.
  Het ga je goed, Gods zegen gewenst!

 11. Wat zal ik het missen wat heb ik er een triist en bemoediging uitgehaald heel veel dank daarvoor , ik wens u God’s onmisbare zegen toe iver uw verdere levensweg.Hillie

 12. Dank voor de mooie bemoedigende overdenkingen. Zal het gaan missen, maar begrijp je keuze. Het ga je goed in alles wat je doet. Gods onmisbare zegen gewenst.
  Lieve groet Alice

  1. Het is goed om soms de knoop door te hakken, maar ik zal je overdenkingen vreselijk gaan missen.
   Bemoedigend, duidelijk en zo actueel.
   Dank je wel voor wat je hebt toegevoegd.
   Het ga je goed, Gods Zegen!!

  2. Wat ontzettend jammer, hoe jij het kan verwoorden, ik heb er zo veel bemoediging en troost uitgehaald. Ik zal het zeker missen!! Hartelijk bedankt!! Gods zegen toegewenst!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *