Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Lieve allemaal,
  Hartelijk dank voor jullie berichtjes. Fijn dat jij ook weer wat aan het opknappen bent Susan, Spoedig verder herstel toegewenst hoor.

  Hanne, wat een waar woord bad de leider van je Bijbelgroep. Wij mensen gaan steeds opnieuw de fout is maar we hebben een grote en machtig en liefdevolle, geduldige en bewogen God en Vader.

  Met Arie gaat het iedere keer weer wat beter. Geregeld probeert hij wat en de ene keer gaat het wel en de andere keer gaat het niet. Dan is hij wel erg moe maar knapt dan toch vrij snel wel weer op. Zo moeten we ontdekken wat de grenzen zijn en wat vind ik dat moeilijk. ik vind het echt veel moeilijker dan hij.
  Gister heb ik weer een zelftest gedaan en corona is nu weg, dank aan de Here God. Nog wel verkouden en geregeld hoesten en erg gauw moe maar dat zal wel weer slijten. Vind ik dan wel weer moeilijk om te beslissen of ik nu morgen naar de lift-up (Bijbelgespreksgroep) moet gaan of juist nog een weekje moet wachten. 
  Straks gaan we even met de auto een boodschap doen, kijken hoe dat gaat. En dan komt er vanmiddag ook nog een loodgieter. Een drukke dag dus vandaag.

  Aangezien het de Lijdenstijd is, heb ik gekeken naar een gedicht voor Goede Vrijdag of Pasen en kwam onderstaand gedicht tegen. Ik vind het mooi en het deed me weer beseffen dat de Here Jezus alles van te voren al wist en toch….., en toch….., en toch koos HIJ er voor om de wil van Zijn Vader te doen.
  En waarom? Omdat HIJ zoveel van Zijn Vader houdt én zoveel van een ieder van ons mensen houdt dat HIJ al dat lijden liever droeg dan zónder ons verder te gaan.

  Onbegrijpelijk en heel bijzonder, zoveel liefde.

  Lieve allemaal, lieve Noa, en alle andere zussen heel erg veel van Gods kracht, steun, bemoediging, wijsheid, leiding, ja alles wat jullie nodig hebben toegewenst. Koester je in Zijn liefde.
  Hartelijke groeten.
  Corrie

  Vanaf het kruis door geopend graf naar het leven

  Wie had gedacht na al die ellende
  na die zware weg vol spot en pijn
  dat Jezus dit reeds allemaal al kende
  dat Hij wist, hiervoor geboren te zijn.

  Dat Hij van de mens niet verwachtte
  dan dat deze Hem niet begrijpen zou
  en dat de duivel hier op aarde lachte
  vanwege mensens verraad en ontrouw.

  Jezus wist van hoon, kruis en lijden.
  Hij wist van de zware lijdensweg.
  Hij wist dat Hij in de hel moest strijden.

  Ook wist Hij van de eeuwige levensweg.
  Als voor het graf de steen is weggenomen,
  mogen wij voor eeuwig bij Hem komen.

  1. Lieve zussen,

   Corrie, rustig aan opknappen hoor, zou ik zeggen. Hrt kan soms zo’n nasleep hebben als je te snel weer alles oppakt.
   Bedankt voor je prachtige gedicht over onze Here Jezus, onze Middelaar.
   Ja, als je er echt bij stil gaat staan wat Hij voor ons heeft gedaan, uit vrije wil, omdat Hij zoveel van ons houdt… daar wordt je klein en nederig van, en zo dankbaar! Wat een wonder, wat een genade!

   Ik hopp zeer binnenkort wat over de situatie van de kleine Simon te horen. Hij moet weer voor de controle naar UMCG, heel spannend voir zijn ouders en broertjes, en ons als familie.
   We hopen op goede en positieve berichten maar vrezen ook voor minder goede uitslagen.
   We leggen het steeds bij onze liefdevolle God neer, Hij houdt ook deze kleine jongen stevig in Zijn armen!

   Ik wil het volgend lied, ook over het lijden en sterven van Jezus, bijvoegen:

   Hij kwam bij ons, heel gewoon,
   de Zoon van God als mensenzoon.
   Hij diende ons als een knecht
   en heeft zijn leven afgelegd.

   refrein
   Zie onze God, de Koning-knecht
   Hij heeft zijn leven afgelegd
   Zijn voorbeeld roept
   om te dienen iedere dag
   gedragen door
   zijn liefd’ en kracht.

   En in de tuin van de pijn
   verkoos Hij als een lam te zijn,
   verscheurd door angst en verdriet
   maar toch zei Hij : ‘Uw wil geschied’

   (refrein)

   Zie je de wonden zo diep.
   De hand die aard’ en hemel schiep,
   vergaf de hand die Hem sloeg.
   De Man, die onze zonden droeg.

   (refrein)

   Wij willen worden als Hij.
   Elkanders lasten dragen wij.
   Wie is er ned’ rig en klein?
   Die zal bij ons de grootste zijn.

   (refrein)

   Fijne avond lieve allemaal, liefs, 💝🙏🌈

 2. Lieve allemaal,
  Rudina, Andrie, Anneke, Hanne, Susan, dank jullie wel voor al jullie berichtjes.
  Susan jij ook beterschap gewenst hoor.

  Wat heb je weer een mooi lied gedeeld Rudina.
  Groot is Uw trouw o Heer.
  Ja Zijn trouw is groot, en Zijn geduld gelukkig ook want o hoe vaak ga ik niet de mist in op een dag. Gelukkig mag ik, mogen we, ieder ogenblik bij Hem komen en vergeving vragen, hulp vragen of wat dan ook.
  Maar we mogen ook gewoon bij Hem komen om even stil te zijn, gewoon even tot rust komen, gewoon even genieten van Zijn aanwezigheid.
  Er schiet me nu een lied te binnen volgens mij uit Opwekking. Zal het hieronder neerzetten.

  Jelly, Noa hoe is het met jullie? Hoe is het met Simon en ouders en broertjes?

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, Zijn hulp, genezing en Zijn vrede en zegen toegewenst.
  Groetjes,
  Corrie

  Stil mijn ziel wees stil,
  en wees niet bang
  voor de onzekerheid van morgen.
  God omgeeft je steeds
  Hij is er bij,
  in je beproevingen en zorgen.

  God U bent mijn God
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen

  Stil mijn ziel wees stil
  en dwaal niet af
  dwars door het dal zal Hij je leiden
  stil, vertrouw op Hem
  en hef je schild tegen de pijlen van verleiding

  God U bent mijn God..
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen

  Stil mijn ziel wees stil
  en laat nooit los
  de waarheid die je steeds omarmd heeft
  wacht wacht op de Heer
  de zwartste nacht
  verdwijnt wanneer het daglicht doorbreekt

  God U bent mijn God..
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen
  2x
  God U bent mijn God…
  Ik rust in U alleen.

  1. Hallo Allemaal. Bedankt voor de beterschap wensen, gaat beter met mij. Aleen de maag en de hoofdpijn blijft mij af en toe nog plagen, lieve Corrie ik denk dat wij allemaal wel last hebben van de mist ingaan. Maar dank aan God de Vader voor zijn genade dat wij altijd naar de Vader kunnen gaan, zoals staat dat als je zonden beleid Hij getrouw en genadig is om je zonden te vergeven.. Zolang we in het vlees leven leven zullen we wel eens weer de fout in gaan. Dank je Andrie voor de lied Groot is Uw trouw o Heer.. Ben ik ontrouw U blijft altijd het zelfde.. Zo is het ook met gebeden die je bid, en toch heel ander antwoord krijg of helemaal niks, het gevoel krijg, hoort God de vader mij wel. Ik heb op internet hier over gelezen de laatste dagen over deze onderwerp . Dat je moet wachten op de Heer, en dat het niet altijd makkelijk gaat om te wachten Deze tekst las ik vandaag,op een site over wapen rusting. Wacht op de Heere, wees, sterk en Hij zal Uw hart sterk maken;ja wacht op de Heere Psalm 27:14 lieve Groetjes Grace Rudina Anneke Andrie Noa, Een goede dag verder voor alle zussen Groetjes Susan.

  2. Lieve allemaal

   Kijk, kijk!! het ene woord lokt het andere uit!! fijn om van jullie allen weer wat te lezen.
   Deze week had ik ook weer bijbelstudie en dan beginnen we met zingen en gebed.
   De voorganger gaat voor in gebed en eindigt dan met de woorden : Niet omdat wij zulke geweldige mensen zijn maar omdat U zo’n Geweldige God en Vader bent.
   En zo is het,zussen. Daar kunnen we verder de dagen mee door. Pasen komt eraan.
   Hoe geweldig is dat! Dat God Zijn eigen kind voor ons gegeven heeft!
   Grote God wij loven U.
   Ik wens jullie een goed weekend en kracht voor alles waar jullie dat nodig hebben
   Liefs,Zegen en Groet
   Hanne.

 3. Lieve allemaal,
  dank je wel dat we er gelukkig toch nog zijn. Heb zelf ook vaak niets te delen maar had al een tijdje geen reacties gezien dus het leek of er niemand meer was.
  Dus Andrie ik verwacht geen reactie om bemoedigd te worden (doen ze vaak wel hoor) maar het is ook gewoon leuk en gezellig om even wat van iemand te horen. Net zoals we blij verrast kunnen zijn als we b.v. een kaartje sturen of krijgen.
  De vorige keer klonk mijn bericht negatief? Dat was niet de bedoeling hoor, was meer weemoedig gestemd of moet ik zeggen ik was gewoon heel erg ziek. Blijk nu toch weer door corona geveld te zijn.

  Hanne, verstandig dat je het vrijwilligerswerk afzeg. Als het niet klikt/past dan is het geen goede basis en werkt het naar mijn idee alleen maar tegen. Dan voel je je zelf er niet goed bij en kan je ook niets uitdelen naar een ander. Mijn idee tenminste hoor. Het moet naar 2 kanten kunnen werken. Gods wijsheid en geduld voor wat HIJ op je pad gaat brengen.

  Anneke, veel sterkte met het verhuizen, met afscheid nemen en het in je nieuwe woonomgeving settelen.
  Het bureaukalendertje wat ik heb gaat over Psalm 23. Voor deze maand staat er een prachtig plaatje op met daarop schapen die grazen in een plek met allemaal bomen die in bloei staan.

  De tekst is:
  Hij doet mij nederliggen in grazige weiden.

  Subtekst:
  Herder, wat is het heerlijk om te kunnen genieten van Uw verwarmende zon en bloeiende schepping!

  Zo mogen we, een ieder op ons eigen plekje, in wat voor situatie ook, moeilijk of verdrietig, druk of eenzaam, zo mogen we ons uitstrekken naar Zijn vrede en vreugde en bij Hem, onze Goede Herder schuilen, uitrusten, tot rust en stilte komen en vandaar uit weer verder gaan en tot zegen zijn voor ieder die we ontmoeten. We mogen tot bloei komen of we nu jong of oud zijn en in wat voor situatie we ons ook bevinden.

  Dat hoeft helemaal niet groot of zwaar te zijn. Gewoon een groet, een vriendelijk knikje, een glimlach, het kan een dag van de ander zo positief beïnvloeden zonder dat we zelf weten hoe. Gelukkig weten we dat trouwens ook niet want dan zouden we zomaar hoogmoedig kunnen worden.

  Lieve allemaal en vooral zusje Noa, Gods kracht, zegen, wijsheid, leiding ja alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Goedemorgen allemaal

   Corrie, wat een geweldige bemoediging geef je ons hier! Zoals je alles weer relativeert ,goed hoor! Dankjewel daarvoor. Beterschap met de coraona,gaat het al iets beter? Hoe gaat het met Arie? Ga zometeen naar de koffie ochtend in de kerk, maar eerst stemmen. Altijd weer lastig, hoop en bid dat ik op de goede partij stem….het is er niet gemakkelijker op geworden. Ik laat me maar leiden. Anneke ,gaat het allemaal goed, zo tussen wal en schip is niet fijn, maar komt er al wat structuur? Andrie,Jellie Rudina en Noa hartelijke groet.En ik hoop, dat al die andere zussen zich ook weer eens melden…..
   Voor jullie allemaal Gods Zegen
   Liefs, Hanne.

  2. Hallo allemaal, Corrie beterschap, ik ben ook vijf dagen goed beroert, hoofdpijn, koud gevoel, en mijn maag, misselijkheid ik dwing mezelf te eten.lieve Andrie, veel succes met de verbouwing, en lieve Anneke veel sterkte met de verhuizing,wat een werk. Lieve Rudina, ik heb ook niet altijd wat te vertellen, heb heel veel last gehad van de teleurstelling,, eerlijk gezegd ik was depressief, maar vandaag schijnt de zon, en een van de bomen voor mijn flat begint ros te verkleuren,mooi. De lente in aantocht. Lieve Noa, ik hoop dat alles goed met je gaat.. Een fijne dag verder allemaal. Groetjes Susan

  3. Ik zit naast mijn man in de auto en lees al jullie reacties en dat maakt mij blij en het zonnetje schijnt dat doet mij ook erg goed Susan zeker als je Gods wondere schepping ziet zoals jij de boom die al bloesem krijgt en kleurt. Ik heb in de tuin gewerkt netjes achterlaten hè.
   Ik kan zo enorm genieten van alles wat gaat bloeien. Dat denk ik Here God de wereld staat in brand om ons heen maar U gaat door met Uw plan.

   Corrie beterschap ook wel erg naar met een man in huis met een broze gezondheid. Sterkte hoor.
   Alle zussen wens ik dat toe wat jullie in je persoonlijke situatie nodig hebt.
   Weet in alles mogen we op Hem vertrouwen. Hij die ons nooit in de steek laat. Want dat heeft hij beloofd.
   Wie op de Heer vetrouwen zijn als de Berg Sion.

   En lieve zussen ja verhuizen brengt emotie met zich mee ondanks dat ik nog maar 5 jaar in Veenendaal woonde. Ik hoop van harte dat we in Gaanderen weer dierbare contacten zullen opbouwen.
   Liefs Anneke ❤🙏🌻

  4. Hallo zussen,

   Corrie en Susan, van harte beterschap voor jullie beiden. Ik hoop dat het al weer wat beter gaat?
   Mooi de tekst over de goede Herder,
   Ps 23 is mijn lievelingspsalm, altijd al geweest.
   Ja Hanne, ik vind het stemmen ook altijd lastig. Ik wil toch altijd een keuze maken die ook op grond van de Bijbel is..best moeilijk!
   Maar afwachten wat deze uitkomst ons land weer gaan brengen..
   Anneke sterkte met de aanstaande verhuizing en het wennen in de nieuwe woonplaats.
   Ieve zussen, vanmorgen speelt steeds het lied van Groot is Uw trouw o Heer door mijn hoofd.

   Ben ik ontrouw, Gij blijft immer dezelfde…
   Laten wij ons daar ook deze dag weer aan mogen vasthouden.

   Liefs, ook voor Rudina, Jellie en Noa!
   💝🙏🌈

  5. Andrie jij hebt het mooie lied gedeeld, dank je wel daarvoor hoor.
   Veel liefs en groetjes,
   Corrie

 4. Lieve zussen,ik lees altijd jullie lieve woorden en gedichten maar weet soms ook niet altijd wat te schrijven. Ik blijf het toch bemoedigend vinden dat er veel mooie gedichten door gegeven worden. Duslaten wij datblijven doen.
  Ga met God en Hij zou met ons zijn. Liefs en tot de volgende keer op de site

 5. Lieve allemaal,
  hoewel ik het idee heb dat er niemand van jullie meer over is die de site bezoekt wil ik toch graag een lied doorgeven wat ik vanmorgen hoorde en wat ik heel erg mooi vind.

  Maar allereerst Grace wil ik jou nog een keer bedanken dat we zo lang van jouw site hebben gebruik mogen maken. Het was voor mij in ieder geval een heel fijne ondersteuning, zoveel mooie bemoedigingen van de diverse zussen en zoveel meeleven.
  Jammer dat er niemand meer van over is gebleven.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht en Zijn hulp, zegen, wijsheid en alles wat jullie nodig hebben. Wie weet misschien leest en reageert er nog iemand.

  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  Veilig in uw nabijheid

  Dank U voor Uw ontfermende liefde,
  onpeilbaar in de hoogte en diepte.
  In al mijn vreugde en in alle pijn
  wilt U met mij zijn.

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  Zoals een vader zorgt voor zijn kind’ren
  ontfermt U zich ook over mijn leven;
  U houdt mij vast in al de strijd,
  tot in eeuwigheid!

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  Wanneer het donker is in het leven,
  weet ik mij door Uzelf omgeven.
  Zoals de schaduw aan mijn zij,
  bent U dicht bij mij.

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  1. Dank lieve Corrie voor je prachtige lied om te lezen en te herlezen.
   Veilig zijn we bij hem door alles heen.

   Lieve Corrie ik kijk iedere dag wel even en ik mis het ook ik mis de zussen maar ik wil niet iedere keer iets plaatsen en heb ook niet altijd iets te delen.
   Maar weet dat ik regelmatig voor ieder persoonlijk bid in mijn hoofd bezig ben met ieders zorg of moeite.
   De verhuizing is aanstaande zo langzamerhand zijn we op geen van de adressen meer “ thuis” maar daar komt verandering in.
   Momenteel volgen wij het boekje van Jos Douma Jezus aanbidden gister met de aanhef U bent de goede Herder .
   Herder heet Hij, Zijn zorgzaamheid, Zijn aandacht Zijn volhardende liefde, Zijn zoeken als ik, wij verdwaald zijn. Zijn geduldige inzet Zijn ontberingen om alles voor ons goed te maken. Zijn heldere leiding Zijn zachte en toch krachtige stem. Herder heet Hij.
   Stel je de schaapskooi voor waar het veilig is.

   Daar willen we toch schuilen lieve zussen bij Hem onze Herder.
   Dat bid en wens ik jullie toe voor deze dag dat je geborgen weet bij die Herder.

   Lieve groet Anneke ❤️🌈🙏🏼

  2. Lieve zussen,
   Fijn om even iets van jullie te lezen en en te zien hoe het met jullie gaat.
   Elke dag kijk ik wel even, maar ik heb ook niet altijd iets te delen…al valt het ook mij op dat er niet veel zussen iets te delen hebben …..mea culpa!
   Ben druk om invulling aan mijn dagen te geven en dat gaat alle kanten op.
   Gelukkig ook met veel fijne mensen om mij heen. Het vrijwilligerswerk gaat het niet worden, niet mijn sfeer en gevoelig als ik daarvoor ben, heb ik mij in het gesprek teruggetrokken en ga ik het afzeggen. Zie wel wat er dan op mijn weg komt.
   Anneke, verhuizen is toch een heel ding ,hé? Ik ken het, leef met je mee. Ik voelde me dan de bekende kat in een vreemd pakhuis…. En dan diverse keren.
   Corrie,dank voor het mooie lied. Om te lezen en nog eens..houvast.
   Voor alle zussen al het goede en sterkte met alles!!
   Zegen en warme groet,
   Hanne.

  3. Hallo allemaal,
   Corrie, ik ervaar je toon wel wat negatief vandaag…we zijn er wel hoor en kijken/lezen op Zussenliefde,
   Maar zoals Anneke en Hanne schrijven: ik kijk ook elke dag op Zussenliefde maar ik heb ook niet altijd wat te melden.
   En het clubje vrouwen dat nog leest en reageert is ook gewoon klein, je kunt/moet denk ik niet steeds/elke dag wat van ieder verwachten dat ze wat schrijft…
   We missen Grace ook gewoon met haar mooie bijbeluitleg. Als vanzelf had je daar vaak een reactie op.

   Hier ook gewoon druk met van alles. Werk, huishoudelijke klussen en klussen aan de woning: de boel verduurzamen en opknappen.
   Zo vliegen de dagen voorbij en ben je weer een week verder.

   Ik geniet nog steeds van onze contacten, soms zijn er wat minder, soms wat meer. En het is heel fijn als/ dat we elkaar kunnen en mogen bemoedigen als er dingen spelen en welke we dan ook willen delen hier.

   Ik bid voor jullie allen. Om zegen kracht, geduld, volharding liefde, gezondheid.
   Ook nu draag ik elke zus weer op aan onze liefdevolle God en Vader.
   Liefs 💝🙏🌈

 6. Lieve allemaal,
  ik ga nog eens proberen om mijn bericht te versturen, hopelijk lukt het nu wel.

  heel hartelijk dank voor al jullie lieve berichtjes en voor jullie gebed en meeleven, ben ik heel erg blij mee.
  Ook dank jullie wel voor de mooie liederen en teksten die jullie schreven, dat bemoedigt en vaak kan ik dat ook weer aan anderen doorgeven.

  Arie gaat stapje voor stapje vooruit en dan weer een stapje achteruit maar hij wordt steeds weer ietsje sterker. Het dieet en vooral de vochtbeperking is best wel moeilijk hoewel hij er toch ook al een beetje aan gaat wennen. Afgelopen week zijn we met de auto naar de winkel, vlakbij ons gegaan. Wat vond ik dat eng maar wat is het goed gegaan, dank aan de Here God. Arie weet dat ik het eng vind en vandaag zijn we weer met de auto weggeweest, ook heel vlakbij ons huis maar te ver voor mij en nu voor Arie ook, om te lopen. Dat ging toch alweer beter dan vorige week.

  We hebben onze reis naar Hongarije en Roemenië afgezegd. We zouden 8 april vertrekken. Ook bijzonder eigenlijk want we wisten nog steeds niet echt zeker of we wel of niet zouden gaan. En de zaterdag voor Arie niet goed werd (9 febr.) was hij ook al niet zo in orde, dat ging gelukkig weer over. Toen zei hij wel: als ik me zo voel dan gaan we niet op reis. Eigenlijk was dat voor ons beiden toch wel al een bevestiging om niet op reis te gaan. Het is toch 5000 km die we op zo’n reis afleggen en Arie moet alleen rijden. En het meeste sjouwwerk moet hij ook doen. Lichtere dingen kan ik wel sjouwen maar het meest komt op hem neer.
  Nu hebben we er inmiddels vrede mee dat we die reizen niet meer gaan maken. Zolang we kunnen, blijven we het werk vanuit hier gewoon doen maar dus niet meer die reizen. Het is fijn om ieder weer te zien maar ook heel erg vermoeiend en dan merk je dat je geen 60 meer bent.
  Gelukkig hebben we met de meeste mensen via Messenger goed contact en met een aantal anderen gaat het allemaal via de contactpersoon daar. Zo blijven we toch op de hoogte.

  Lieve allemaal, het is een heel verhaal geworden. Eerder had ik niet de energie om te antwoorden. We slapen beiden nog niet zo goed en zijn best wel moe, vandaar.
  Gister las ik onderstaand gedichtje en vind het heel mooi en vooral de zin:
  Elke morgen -Hij is daar-
  En HIJ is er niet alleen in de morgen maar ook in de middag en in de avond en in de nacht. HIJ is er, HIJ is erbij.
  Lieve allemaal, heel hartelijke groeten en een ieder van jullie Gods kracht en zegen toegewenst. Veel liefs en dank jullie wel.
  Corrie

  Elke morgen

  Vol genade is mijn God,
  dicht nabij, ja elke dag,
  Hij die mij van jongsaf zag,
  stuurt getrouw mijn levenslot.
  Elke morgen, -neem ik waar-,
  staat de Vader voor mij klaar!

  Vol erbarmen komt de Heer,
  in mijn zwakheid naast mij staan,
  ziet mij in Zijn goedheid aan,
  schenkt vergeving telkens weer.
  Elke morgen, -ik ervaar-,
  zijn genade wonderbaar!

  Vol geduld is ook de Geest,
  dag aan dag geeft Hij mij licht,
  op Hem is mijn oog gericht,
  voor die God ben ‘k niet bevreesd.
  Elke morgen -Hij is daar-,
  Zijn beloften maakt Hij waar!

  Aagje Lingen

  Psalm 5:4
  Klaagliederen 3:22-23
  Romeinen 6:23
  Deuteronomium 31:6
  Hebreeën 13:5

 7. Lieve allemaal,
  hartelijk dank voor jullie lieve en bemoedigende woorden en vooral voor jullie gebed.
  Met Arie gaat het wel wat beter. Het is moeilijk om zo’n streng dieet te hebben, niets smaakt hem meer. Ook de vochtbeperking is best moeilijk. Dinsdag en woensdag een stukje buiten gelopen maar de andere dagen niet meer, hij was erg moe. Het heeft allemaal zijn tijd nodig. Merk ik bij mezelf ook want als ik er aan denk dat hij straks weer auto rijdt, moet er even niet aan denken. Dan knijpt de angst mijn keel dicht en moet ik zorgen dat ik niet in paniek raak. Het was vreselijk toen hij zo benauwd werd. ik dacht hij zit zo dood achter het stuur. ik kan geen auto rijden, bovendien heb ik oogproblemen.
  Maar goed ik ben de Here God zo dankbaar dat alles zo goed is afgelopen. Dankbaar voor alle hulp en al Zijn goedheid en genade.
  Groot en wonderbaar zijn al Zijn werken.

  ik las net een deel van het lied:
  Een toekomst vol van hoop.

  U geeft een toekomst vol van hoop;
  dat heeft U aan ons beloofd.
  Niemand anders, U alleen,
  leidt ons door dit leven heen.

  Lieve allemaal, nogmaals hartelijk dank, Hanne hoe is het met jou?
  Gods kracht en zegen toegewenst.
  Groetjes
  Corrie

  1. Lieve Corrie, wat heftig wat je hebt meegemaakt met je man,ik kan me voorstellen dat het heel angstig was.ik hoop dat Arie zich gauw beter mag gaan voelen! Ik heb een Lieve schoonzus zij woont ook in Gouda! Wij wonen in Friesland ongeveer 45 minuten bij jullie vakantie plekje vandaanRudina.Wij wonen in Kootstertille. Anneke wat prachtig dat jullie huis verkocht is ! Wat bijzonder met kleine Simon Andrie!Gods zegen toegewenst voor alle zussen,ook degene die ik niet genoemd hebt.Veel liefs Jellie

  2. Hoe later op de avond….lieve zussen,in het bijzonder nu eerst even Corrie.
   ik lees iedere dag wel even en heb zodoende meegeleefd en bid. Je hebt angstige dingen beleefd ,zus. Heel goed dat je alles bij onze Heere brengt, maar toch is het lastig om soms echt los te laten hé? Maak je geen zorgen,want Hij regelt alles voor jullie. Ik ervaar het dag aan dag. Maak je geen zorgen. Kijk om je heen en zie wat de Heere zoal gedaan heeft bij onze zussen. Sterkte ! en Zegen!!
   Met mij gaat het goed,Ik heb nog wel eens dagen ….nou ja, wat wil je. maar ik heb geen klagen. Ben afgelopen zaterdag naar Friesland gereden.Mijn eerste echt lange rit. Prima! En heb me nu opgegeven voor vrijwilligerswerk in het ZH.
   Daarnaast doe ik bijbelstudie ,bijbelkring en nog een ochtend in de kerk en de dingen rondom huis,zussen ,ik ben druk! God zij dank! Lieve allemaal ik wens jullie
   heel veel sterkte en Zijn houvast.

   Voor jullie allemaal Groet en Zegen,
   Liefs,Hanne.

  3. Lieve zussen,
   Weer even reageren op jullie berichtjes.
   Corrie, hoe spannend was dat he?? Kan zich helemaal in je vastnestelen, zo’n heftige gebeurtenis. Neem de tijd om dit te verwerken, een plek te geven. Het is niet niks. Fijn dat je het in gebed bij de Here neerlegt maar mijn advies: vertel ook je man hoe jij dit hebt beleefd en blijf er niet mee rondlopen. Het lijkt me goed om de angst die je voelt te uiten en niet op te kroppen.
   En voor Arie ook alle goeds hoor. Ik hoop dat hij evt behandelt kan worden en mag herstellen.

   Fijn Jellie en Hanne, om weer van jullie te horen en te lezen.
   Wat mooi dat het jullie best goed gaat! God zij dank!

   Ik wil jullie het volgende mooie lied meegeven vandaag:

   Ik wil heel dicht bij U zijn,
   als een kind bij de vader op schoot.
   Ik wil heel dicht bij U zijn;
   dat is de plek waar ik hoor.

   Til mij op, neem mij in uw armen.
   Til mij op, houd mij dicht tegen U aan.
   Til mij op, ik wil U omarmen.
   Til mij op en laat mij niet meer gaan.

   Draag mij door het diepe water,
   waar ik zelf niet meer kan staan.
   In uw armen ben ik veilig,
   wanneer U mij draagt,
   als ik niet verder kan gaan.

   Ik mag heel dicht bij U zijn,
   als een kind bij de vader op schoot.
   Ik mag heel dicht bij U zijn;
   dat is de plek waar ik hoor.

   En U tilt mij op, neemt mij in uw armen.
   En U tilt mij op,
   houdt mij dicht tegen U aan.
   En U tilt mij op, Ik mag U omarmen.
   En U tilt mij op
   en laat mij niet meer gaan. (2x)

   Fijne dag zussen, Ga met God en Hij zal bij je zijn.
   Wat er ook gebeurt en hoe deze dag ook zal verlopen. Wat een troost en bemoediging!
   Liefs, ik bid voor jullie allen, 💝🙏🌈

  4. Lieve Hanne,wat bijzonder fijn om te lezen dat het goed met je gaat!!

   Liefs Jellie

  5. Lieve zussen, ik heb een erg mooi boekje cadeau gekregen met korte teksten van Martinus van den Berg,
   Ik vind ze zo mooi en ze zetten me aan tot denken nadenken en overpeinzen wil er graag een met jullie delen.

   Vrede is een wens voor elke dag
   Vrede is de kans voor iedere dag

   Vrede is de wens voor deze dag
   Vrede is het begin voor deze dag.

   Vrede in het licht van de ochtend
   Vrede in het licht van middag.

   Vrede te vaak wreed verstoord
   Vrede te vaak zoek in eigen huis.

   Vrede in de wijde wereld
   Vrede een tijdelijke wapenstilstand

   Vrede broos als een vaas
   Vrede breekbaar achter glas.

   Geen vrede zonder vrijheid
   Geen vrede zonder gerechtigheid.

   Vrede een onverhard pad
   Vrede elke dag weer te gaan.

   Lieve zussen . Heel veel sterkte en liefs een ieder in haar omstandigheid ik wens jullie de Vrede van God toe.
   Anneke ❤️🌈🙏🏼

 8. Wat mooi om te lezen Rudina dat het in het gezin van jullie kinderen en kleinkinderen goed gaat. Fijn dat jullie even dichtbij ze zijn kunnen jullie ook mee genieten van dit gezinnetje.
  Lastig toch dat het zo knokken blijft met de spanning in jouw lijf kan me voorstellen dat dat zeer vermoeiend is.
  Mijn man, heeft ook veel last van spanning ik probeer er niet in mee te gaan het levert hem net als jou Rudina veel moeheid op. Ik hoop en bid dat de stress je lijf verlaat.

  Wij wonen nu nog in Veenendaal en gaan naar Gaanderen dat ligt vlakbij Doetinchem. Wij willen graag wat rustiger gaan wonen. Zoals op veel plekken wordt alles volgebouwd ook in Veenendaal.

  Wat fijn hé Rudina dat we zo’n christelijke zender als Groot Nieuws Radio hebben ik luister er veel na. Zulke opbouwende programma’s ik kan er enorm van genieten.

  De veertig dagen tijd is weer begonnen lieve zussen ik wens en bid jullie allen een goede tijd toe op weg naar Pasen. Hij bleef niet in de dood maar overwon de dood voor HET LEVEN .

  Lieve groet Anneke ❤🌈🙏

 9. Lieve zussen hier een berichtje van mij. Ben maar even met een heel nieuw bericht begonnen omdat het soms lastig is berichtjes terug te vinden. Mijn man en ik zitten een weekje in een vakantiehuisje in Anjum Friesland zo kunnen onze kinderen makkelijk even op bezoek komen. In hun gezin gaat het best wel goed. Raken steeds meer vertrouwd. Met mij ook stapjes vooruit maar spanning is nog geregeld in mijn lichaam en geen reden ervoor.
  Corrie hoe is het met je man,Ik woon dicht in de buurt van gouda en het ziekenhuis kan ik dus wel.Anneke ga je ver verhuizen of blijf je in de buurt.
  Andrie wat fijn dat het met Simon ook vrij goed gaat..
  Ik kom het niet zo snel terug vinden maar ik dacht dat susan zich somber voelde,dat is een heel vervelend gevoel en ik hoop dat het je lukt om toch lichtpuntjes te zien.
  Wat fijn dat wij ook wat van Noa en Jelly horen.Ook de andere zussen die ik noem wens ik Gods nabijheid toe.
  Ik zit grootnieuws radio te luisteren en hoor net het lied dat God ons een toekomst geeft vol hoop.
  Hij heeft ons geluk voor ogen .
  Hij gaat met ons mee op weg ook al gaat die soms door dalen heen
  Liefs en Gods nabijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *