Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Een goei je avond anita
  Goe gaat het met jou
  Alles oké van mira uit aalst
  En Goe gaat met iedereen groet jes aan iedereen

 2. Lieve Nelie
  Ik hou toch niet op waant
  DE HEER ZEGENE
  EN BEHOEDE JE
  IN DIT NIEUWE JAAR
  MET MARIA ALS
  JOUW MOEDER
  EN VRIENDIN

 3. Andrie, Jezus is DE WEG,DE WAARHEID EN HET LEVEN. Niemand komt tot de Vader dan door HEM. En zeker Jozef niet!!!! MIRA!!!!!!! Hou daar nu toch eens mee op de zgn heiligen te promoten. Je maakt je voor veel zussen niet geliefd, maar brengt verwarring en onrust op deze site.

 4. Lieve allemaal,
  wat fijn om weer van jullie te lezen en Hanne wat heb je weer mooie bemoedigende woorden geschreven. Jullie allemaal trouwens. ik ben iedere keer blij als ik wat van jullie lees.
  ik denk en bid ook nog geregeld voor Grace en ik hoop dat het goed met haar gaat.
  Hoe zou het met Kjersti gaan?

  Vanmorgen zongen we een paar oud koortjes/liedjes.

  Genade van God, zo rijk en vrij
  Genade van God betoond aan mij.
  Genade van God, mijn lied zal zijn,
  Gena, gena genoeg voor mij.

  Voor u en mij, voor allen vrij
  is daar een plaats bereid,
  voor u en mij voor allen vrij
  is daar een plaats bereid.

  Daar mogen we ons aan vasthouden, aan Zijn genade voor een ieder van ons.
  En we mogen uitzien naar de plaats die HIJ voor ons bereid heeft,
  Gods kracht, troost, wijsheid en Zijn zegen toegewenst in welke omstandigheid je momenteel ook bent. HIJ is er bij en HIJ laat je echt niet alleen.
  Hartelijke groeten en veel liefs en tot D.V. volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Ja Corrie en Hanne,
   zo fijn, de bemoedigingen en mooie liederen en gedichtjes hier op zussenliefde. Bedankt weer!
   Ik geniet er ook steeds weer van, het geeft me een warm gevoel deze verbondenheid met elkaar.
   Ja, alweer een jaar zonder de prachtige overdenkingen van Grace, ik mis ze nog steeds. Maar gelukkig mogen wij elkaar hier nog steeds ‘ontmoeten’. En samen op weg zijn naar die grote dag, dat Jezus terugkomt en wij met Hem mogen leven zonder zonden… wat een dag zal dat zijn!!
   Liefs voor jullie allen, 💝🙏🌈

  2. Goedenavond alle zussen. Grace ik mis ook je dagelijkse overdenking en bemoediging, ik sluit me aan bij de woorden van Andrie’s , Bedankt Grace dat wij jouw site nog mogen gebruiken Je bent nog in ons gedachten. Ik vindt het nog steeds jammer dat de andere zussen niet meer op de site zijn komen kijken,dan hadden ze kunnen zien dat ze nog steeds konden reageren, helaas het is jammer, en Kjersti hoe zou het met jouw zijn.?Corrie, Hanne jullie hebben weer een mooie stukjes geplaatst. Verder alle zussen God Zegen Groetjes Susan.

 5. Lieve zussen,
  Vandaag een jaar geleden schreef Grace voor het laatst….hoe zou het met haar zijn?
  Fijn dat wij elkaar hier nog steeds kunnen en mogen bemoedigen.
  Grace ,mocht je dit lezen,weet dat je nog steeds in onze gedachten en gebeden bent.
  We gaan nog steeds verder op de door jou ingeslagen weg:

  Samen op weg
  Praat met mij
  Niet over mij heen
  Al begrijp ik U niet
  Help mij te vertrouwen
  Dat U alles overziet
  Ga met mij mee
  Wandel naast mij,ik trek me aan U op
  Sta achter mij,wees mijn rugdekking
  Ga voor mij uit,wees mijn verkenner
  Draag mij,wanneer ik zelf niet verder kan
  Zo gaan wij
  Samen
  Op weg

  liefs voor allen,
  Hanne.

 6. Dag Rudina met mij gaat het goed
  Ik zo geel graag hebben dat je mij zus je wordt
  Voor altijd mij zus van mira uit aalst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *