Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve allemaal,
  lieve zieken van harte beterschap toegewenst hoor, neem aub de tijd om op te knappen. Zelf ben ik meestal niet zo geduldig dat is een levensles die ik aan het leren ben,
  Fijn vind ik het altijd zoals jullie op elkaar reageren en bemoedigen.
  Heb ook niet altijd energie, gelegenheid of woorden om door te geven.

  Gister kwam ik onderstaand liedje van Elly en Rikkert weer tegen. Ik ken het niet maar vind het een mooi lied en dat niet alleen ik vind het een bemoedigend liedje. Te weten dat HIJ kracht geeft, dat HIJ vraagt om Hem te vertrouwen en dat HIJ bij ons is en dat HIJ draagt .

  Gods kracht en Zijn hulp en zegen zijn er elke dag.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Elke morgen als ik wakker word
  Praat ik zachtjes met de Heer
  Al mijn zorgen, hoe de dag ook wordt
  Leg ik bij Hem neer
  En Hij draagt mij, Hij draagt mij,
  Hij vult mij met kracht
  Ja, Hij draagt mij tot diep in de nacht

  Elke morgen als ik wakker word
  Praat ik zachtjes met de Heer
  Al mijn zorgen, hoe de dag ook wordt
  Leg ik bij Hem neer
  En Hij vraagt mij, Hij vraagt mij,
  te doen wat Hij zegt
  Ja, Hij vraagt mij, te zijn als een knecht

  Elke avond als ik slapen ga
  Praat ik zachtjes met U Heer
  En dan weet ik dat U bij mij bent
  Dus leg ik mij neer
  En U draagt mij, U draagt mij,
  U vult mij met kracht
  Ja, U draagt mij tot diep in de nacht.

  Elly en Rikkert

  Lieve Hanne, Jelli, Noa en alle anderen hoe is het met jullie?

 2. Lieve Zussen. Anneke veel sterkte, en beterschap toegewenst , Verder wens ik alle zussen kracht, troost, wijsheid, wat ieder in zijn situatie nodig heeft. God Zegen. Lieve Groetjes Susan

  1. Lieve zussen,

   Fijne woorden en bemoedigingen mocht ik lezen van jullie. Heel erg bedankt. Zo mooi, deze zussenband.
   Anneke van harte beterschap hoor. Ik hoop dat je weer helemaal mag opknappen. Neem er de tijd voor. Ikzelf ben ook nog steeds herstellende van corona, goede en slechte dagen wisselen elkaar af.
   Het gaat echt weer flink rond, ik hoor het van zoveel mensen.

   Lieve groet van mij voor ieder die dit leest, en ook al reageer of schrijf je niet iets, we weten ons met je verbonden, denken aan je en bidden voor je 💝🙏🌈

  2. Andrie, ook jou wens ik beterschap toe, dat je helemaal mag opknappen, en weer de ouwe weer mag worden. Lieve Groetjes Susan

  3. Dank jullie wel zussen Susan en Andrie. Jij ook beterschap gewenst hoor denk dat we hetzelfde ervaren na corona een week of 5 geleden me niet echt fit meer gevoeld maar gewoon doorgegaan .Het is oefening in geduld …….. en dat is soms een lastige..
   Op dit moment niets te delen ook voor mij zijn de zussen van zussenliefde mij heel na aan het hart.
   Denk en bid ik voor jullie, liefs
   Anneke ❤️🌈🙏🏼

 3. Lieve zussen wat zijn er weet verl mooie gedichten en verhalen gedeeld. Ik blijf het bijzonder vinden hoe jullie dit kunnen verwoorden. Wat een schrijftalent. Ik vind dat soms lastig en dat lukt het mij niet om te reageren. Met onze kleinzoon gaat het steeds meer vooruit en hij gaat weer hele dagen naar school. Binnenkort hoopt hij 7 jaar te worden. Ik lees trouw jullie verhalen en vind het mooi om dit te lezen en bemoedigd te worden.
  Ik moet aan het lied denken.
  Mijn vader dank u wrl dat u steeds bij mij bent
  Mooi om dit te weten

  1. Lieve zussen, lieve Rudina,
   wat een fijn bericht Rudina dat het met Jian steeds weer beter en gaat en dat hij alweer hele dagen naar school gaat.
   Wat een bemoedigend bericht, ben er helemaal blij door geworden.
   Dank je wel voor het delen hoor.

   Ja een mooi lied is dat he.

   Mijn Vader, dank U wel dat U steeds bij mij bent,
   U al mijn gedachten en verlangens kent,
   dat U zo stil en rustig en begrijpend bent,
   mijn Vader, dank U wel.

   Ik dank U dat Uw hand mij steeds behoedt en leidt,
   dat U mij wilt bewaren in de felste strijd,
   voor troost, die U mij geeft in onzekerheid,
   mijn Vader, dank U wel.

   HIJ is onze Vader door ons geloof in de Here Jezus, Zijn Zoon. Binnenkort gaan we Zijn geboorte alweer vieren / herdenken. Wat gaat de tijd toch enorm snel.
   Tenminste meestal is dat zo als we achterom kijken maar ook als de tijd voorbij kruipt, of als het zo moeilijk is, of juist als er vreugde om ons heen is. HIJ onze Vader is er altijd, HIJ kent ons, HIJ laat nooit alleen.

   Allemaal veel liefs en Gods kracht, zegen, hulp, troost of wijsheid of wat je ook maar nodig hebt toegewenst.
   Hartelijke groeten en hopelijk horen / lezen we weer wat van elkaar.
   Corrie

  2. Lieve Zussen. Andrie bedankt voor voor de tip over die lamp,Jelle, Anneke ook bedankt, Andrie ik heb gegoogel maar eerlijk gezegd ik heb nog niks meegedaan, maar hoe dan ook bedankt voor jullie meeleven. Ik heb de neiging wel de licht vroeger aan te doen, vandaag vanaf 16.00 uur al aangedaan. Rudina fijn dat het goed gaat met Jian. Corrie bedankt voor de liedjes. Deze tekst stond vandaag op mijn bijbelapp. Wie dorstig zijn, zal ik verkwikkend ;die uitgeput zijn geef ik kracht. Jeremia31 :25. Lieve Groetjes Susan

  3. Wat fijn Rudina dat jullie kleinzoon weer zo ver genezen is dat hij weer naar school kan.
   Dank je Corrie voor je bemoedigende woorden wat zouden wij moeten zonder de wetenschap dat onze Hemelse Vader niets uit de hand loopt in deze tijd. HIJ is er bij ook de woorden uit Jeremia die jij deelt Susan mogen wij op vertrouwen Hij ziet naar ons om ook al staat de wereld in brand.
   God schonk ons Zijn zoon het liefste wat Hij had om onze zonden weg te wassen voor mij en voor een ieder die Hem aanneemt als hun Redder. Wat een genade.
   Lieve zussen ik wens en bid jullie allen dat toe wat jullie nodig hebben deze dag. Hij geeft ons manna voor iedere dag. Ik lig helaas in bed na corona nog steeds niet opgeknapt. ❤️🙏🌈

 4. Lieve allemaal,
  dank je wel Anneke voor het uittypen van het lied. Het is inderdaad een erg mooi lied, dank je wel dat je me er op attent hebt gemaakt.
  Ja, ik ben ook blij dat de Heer God het zo leidde wat de tandarts betreft. Afgelopen dinsdag viel het gelukkig ook mee. Hopelijk de 17e voorlopig voor de laatste keer.

  Ook nu schiet er weer een gedeelte van een lied in mijn gedachten.

  Mijn ziel heeft U van node, U elk uur van node.
  O zegen mij mijn Heiland, tot U kom ik.

  Voor zegen kunnen we ook andere woorden, noden invullen. Vergeveing, genzeing, wijsheid. We, ik tenminste, heb zoveel van Hem nodig, elk uur, elk ogenblik. Nodig bij alles in mijn leven. Vooral ook in mijn spreken, mijn woorden, mijn gedachten, mijn daden.

  Wat mooi dat ik als een klein kind bij Hem mag komen en overal Zijn hulp voor mag vragen. Nog meer bijzonderder dat HIJ er ook blij mee is als we, zo bij Hem komen en alles wat ons bezig houdt met Hem delen en van Hem onze hulp verwachten.

  Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst en heel veel liefs en hopleijk tot een volgende keer.
  HIJ is nabij, heel dicht nabij, HIJ omarmt ons met Zijn liefde en zorg.

 5. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie reacties.
  Anneke, ik heb het nieuwe lied van Sela nog niet gehoord, heet het lied psalm 121?
  Misschien dat het me lukt om op te zoeken op you tube of zo.

  Jellie heel veel van Gods kracht en wijsheid toegewenst hoor.

  Hanne, hoe is het met je huis? Heb je al kijkers gehad? Misschien ook al de juiste kijker die je huis kan en wil kopen?

  Afgelopen zondagwerd er tijdens de samenkomst een lied van “Nederland zingt” getoond. Een mooi lied vond ik.
  Ik had vorige week echt beloofd aan de Here God om zondag een getuigenis te geven. Echter ik ben gewoon blijven zitten. Later speelde dat lied geregeld door mijn hoofd vandaar dat ik de tekst heb opgezocht en doorstuur.

  Want ik heb Hem nodig, elk uur elk ogenblik, elk moment.

  Ik kan niet anders dan bekennen dat ik een bezoek aan de tandarts een verschrikkelijk iets vind. Dat gerommel in je mond, afschuwelijk. Zit te kokhalzen enz. In november heb ik een aantal afspraken, kon er niet meer onderuit. Vooral tegen de afspraak van 23 november zag ik vreselijk tegenop. Slapeloze nachten en nachtmerries.

  Vorige week ben ik zoals altijd op dinsdag naar de lift-up gegaan. De lift-up is een groepje mensen (van verschillende kerken) die rond Gods Woord elkaar bemoedigden. Na de lift-up was er een gesprek met iemand. Dat was helemaal geen probleem want ik had verder toch geen afspraken die dag. Toen ik Arie om 12.40 uur belde of hij me op wilde halen vertelde hij dat men van de tandarts gebeld had of ik om half 2 daar kon zijn. De afspraak van 23 november kon niet door gaan namelijk.

  Wat een gejacht gelijk. Arie heeft me gauw opgehaald, zo vlug mogelijk naar huis en eten en dan naar de tandarts in IJsselstein.

  Later dacht ik wat is Gods timing toch goed. Nu moest ik plotseling komen en had ik helemaal geen tijd om me nog meer zenuwachtig te maken. Heel bijzonder allemaal.

  Al met al is de behandeling mee gevallen. En de behandeling van deze week ook.

  Nu nogmaals over het lied van zondagmorgen. Wat heb ik Hem toch nodig. Wat zeg of beloof ik en doe ik allemaal vervolgens niet. Hoe weinig vertrouw ik op Zijn Woord. Hoe verschrikkelijk veel kijk ik naar de omstandigheden en ben ik een bang en beslist geen moedig mens.

  Ja ik heb Hem nodig, elk ogenblik.

  Hieronderaan dan het lied.

  Alle zusters en vooral ook Noa (hoe is het toch met je meisje) Gods kracht, wijsheid, moed en zegen toegewenst en hartelijke groeten,
  Corrie

  Ik heb U nodig

  Heer, ik kom en beken,
  nu ik hier dicht bij U ben:
  zonder U val ik uiteen;
  leid mijn hart door stormen heen.

  Refrein
  O mijn Heer, ik heb U nodig;
  elk moment, zo nodig.
  U pleit voor mij, U spreekt mij vrij.
  O God, ik heb U nodig.

  Mijn schuld zit diep; U kunt erbij.
  U vergeeft en reinigt mij.
  Waar U bent, daar ben ik vrij;
  woon in mij en heilig mij.
  Refrein

  Leer mijn lied de weg naar U
  als verleiding mij omgeeft.
  Als ik niet kan staan, leun ik op U.
  Jezus, hoop die in mij leeft!
  Refrein 2x

  U pleit voor mij, U spreekt mij vrij.
  O God, ik heb U nodig. 2x

  Opwekking -763

  1. Je hebt helemaal gelijk Corrie het is Ps 121 🫣

   Ik zal hem uittypen .
   Als ik naar de bergen kijk
   Het pad dat ik moet gaan
   Dan voel ik mij een kwetsbaar mens
   Waar komt mijn hulp vandaan ?

   Als ik naar de bergen kijk
   De diepte van het dal
   Dan voel ik mij een kwetsbaar mens
   Wie vangt mij als ik val.

   Onze heer die alles maakte
   De schaduw op ons pad
   Blijft met ons verbonden
   Hij waakt bij elke stap.
   Onze Heer die alles maakte
   Beschermer voor altijd
   Waar wij gaan of komen
   Hij blijft in eeuwigheid

   Wie wijst mij de weg omhoog
   Als mij het zicht ontbreekt ?
   Wie ziet mij als ik zoekend ben
   Naar wat mij richting geeft.

   Wie gaat met mij door het dal
   Het donkerst van de nacht ?
   Wie hoort mij als ik roep om hulp ?
   Wie geeft mij nieuwe kracht.

   Het lied wat jij ons meegeeft is ook een heel bemoedigd lied Corrie
   Soms kan ik alleen maar uitroepen O Heer ik heb U nodig elk moment zo nodig.

   Dat was een knipoog van God Corrie die onverwachte afspraak bij de tandarts.
   Gelukkig dat je dat achter je hebt als je er zo vreselijk tegenop ziet.
   Lieve zussen ik wens en bid jullie allemaal de nabijheid van onze Hemelse Vader toe.

   Liefs Anneke ❤️🙏🏼🌈

 6. Lieve allemaal,
  wat fijn om weer wat van jullie te horen.
  Natuurlijk niet fijn niet fijn dat jullie last hebben van al dit sombere en slechte weer en alle vreselijke dingen die er gebeuren. Jullie snappen hoop ik wat ik bedoel. Echter het is wel fijn dat jullie het delen, en wij het bij onszelf ook herkennen.
  Dank jullie wel daarvoor.
  Andrie ook hartelijk dank voor het mooie gedichtje.
  Ga ik bewaren.

  Nu met de storm die over ons land en andere landen waait / stormt moet ik eigenlijk zeggen, komt er een lied in mijn gedachten wat ik eigenlijk helemaal vergeten was.

  In stormen en gevaren op onze levenszee
  Zal Jezus ons bewaren, want HIJ gaat met ons mee.
  Refrein:
  Vrees niet, houd goede moed! Vrees niet, houd goede moed!
  Vertrouw Hem hoe de storm ook woedt!
  Vrees niet, houd goede moed!

  Zien wij geen sterren blinken en jaagt de wind ons voort,
  Ons schip zal toch niet zinken, want Jezus is aan boord.
  Refr.

  Op ’s Heren machtwoord zwijgen de elementen stil:
  Geen macht kan ons bedreigen, ’t gehoorzaamt ál Zijn wil.
  Refr.

  Wie Jezus durft vertrouwen in stormgetij en nacht,
  Die zal verheugd aanschouwen Zijn heerlijkheid en macht.
  Refrein:
  Vrees niet, houd goede moed! Vrees niet, houd goede moed!
  Vertrouw Hem hoe de storm ook woedt!
  Vrees niet, houd goede moed!

  Nou heb ik eerlijk gezegd het liefst dat de Heer nu gelijk de storm stilt maar zo werkt het niet.
  HIJ laat allerlei dingen toe en HIJ zal de stormen stillen, zeer zeker, maar op Zijn tijd. Echter in de tijd dat die stormen om ons, om mij heen, te keer gaan, is HIJ er wel bij.

  Dat kunnen we ook lezen in b.v. Lucas 8:22-25
  Wat een vreselijke situatie. De leerlingen vrezen te vergaan en dat terwijl de Here Jezus in hun midden was. Echter hoewel HIJ daar lag te slapen houdt HIJ toch de regie in handen.
  HIJ is inmiddels voor ons gestorven, opgestaan en HIJ leeft. HIJ leeft tot in eeuwigheid.
  HIJ bidt en pleit voor ons én HIJ sluimert nog slaapt. (Rom. 8:34, en lees even verder tot 39; Hebr. 7:25 en Ps. 121:4)

  Maar ik vind het best wel heel erg moeilijk.
  Daarom is geloven en vertrouwen op Hem, voor mij een levensles.
  Maar HIJ is de beste Leraar die ik maar kan hebben, die wij kunnen hebben.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, hulp, Zijn vrede en zegen en alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
  Hartelijke groeten en veel liefs.
  Corrie

  1. Corrie wat een schrijverstalent!Bedankt voor de prachtige stukjes die je schrijft! Geloven en vertrouwen een levensles,dat is het zeker Corrie. Hoe vaak nemen we zelf het heft weer in handen en is ons geduld op..Rudina hoe gaat het nu met je kleinzoon? Susan,misschien een goed idee van Andrie om de lichttherapie te proberen? Zie zelf ook weer uit naar het voorjaar…al die regen…Andrie ben je weer helemaal opgeknapt? Lieve Anneke wat lijkt me dat moeilijk elke dag te moeten leven met pijn.Er zijn zoveel dingen die gebeuren die ik niet begrijp….en lastig vind…en toch moeten we vertrouwen hebben, maar zelf vindt ik het zo moeilijk om dit tegen iemand te zeggen die dagelijks pijn heeft, Lieve Anneke,je bent dapper en sterk, dat zie ik in wat je schrijft, Dikke knuffel van mij!
   Voor alle zussen, ook diegenen die ik niet genoemd heb Gods zegen toegewenst!Liefs van Jellie

  2. Lieve zussen,

   Dank jullie wel voor jullie bemoedigende woorden ieder op haar eigen manier.
   Ja Corrie wat kan die storm in je blijven hangen als wij kijken naar de situatie die ons treft, om ons heen in ons land of de wereld woedt.
   En nochtans weten wij dat onze Hemelse Vader regeert en Hem niets uit de hand loopt. Begrijpen doen we er helemaal niets van.
   Maar wat Hij beloofd heeft maakt Hij waar. Al gaan wij door een donker dal Hij is bij ons. Pas 23

   Hebben jullie het laatste lied van Sela beluisterd naar aanleiding van pas.122 zo mooi en zo bemoedigd. De Heer die alles maakte de schaduw op de dag blijft met ons verbonden. Merken wij het altijd zeker niet maar Hij heeft het ons beloofd.

   Jellie ik heb gelukkig niet iedere dag zenuwpijn. Soms wel een paar dagen achter elkaar aanvals gewijs dan gelukkig weer een paar dagen rust. Al jaren alleen wordt het de laatste jaren steeds erger.
   En moet ik vaak veel morfine slikken om er vanaf te komen. Maar vandaag een dag zonder pijn en dat geeft me een dankbaar hart.

   Susan het advies van Andrie is zeker een aanrader ik heb jaren in een thuiszorgwinkel gewerkt wij verhuurden en verkochten ze. Wij hoorden er altijd goede resultaten van. En het is ook echt herfst dit jaar met veel regen en somberheid.

   Lieve zussen dank jullie allen voor jullie bijdragen en Grace voor het gebruik van haar site.
   We mogen als zussen verbonden zijn in Hem en elkaar bemoedigen.

   Houd moed Hij heeft de wereld overwonnen .

   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

 7. Lieve zussen wat zijn er weer veel mooie woorden gedeeld. Maar er zijn ook verdrietige en moeilijke dingen bij ons als zussen.
  Corrie wat heb jij toch een schrijf talent en bemoedig je onsmet mooie woorden Jellie wat doe jij mooi maar moeilijk werk. Susan,Anneke ,andrie en andere zussen wat bijzonder dat wij dit met elkaarmoge delen. Ook de andere zussen hoop ik dat het goed met jullie mag gaan.
  Hij geeft een toekomst vol van hoop

 8. Lieve allemaal,
  Susan en Anneke, ik had jullie berichtjes niet gezien en ontdekte ze later pas.
  Susan dit sombere, donkere weer is niet zo prettig, ik weet het.
  Maar HIJ helpt je door de dagen heen hoor, echt waar.

  Anneke, wat erg dat je weer pijn hebt en een grote teleurstelling.

  ik krijg iedere dag een kort woordje uit een boek van Corrie ten Boom.
  Gister was het:

  Zie niet op de mensen die u onrecht aandoen. Het is God die toelaat dat u die moeilijkheid draagt. Als u in het centrum van Gods wil bent, kunt u aanvaarden dat alles uit Zijn liefdevolle hand komt.

  ” …met alle kracht bekrachtigd, naar de macht Zijner heerlijkheid tot alle volharding en geduld….met blijdschap…”
  Colossenzen 1:11

  In mijn situatie van toepassing. Ecter ook in andere situaties van toepassing denk ik. Soms doen mensen je allerlei dingen aan, ik denk aan jou Jellie. Soms kan het ook ziekte of problemen zijn.
  ik vind het moeilijk hoor maar het is waar dat HIJ onze situatie weet en HIJ dingen toelaat. Toelaat waarom???
  Geen idee maar ik moet er een weg in vinden, een weg van acceptatie, aanvaarden dat HIJ dit toelaat. Én dat HIJ van me houdt. Én dat HIJ ook mij bruikbaar wilt maken, een ieder van ons bruikbaar maakt voor Zijn werk hier op aard.
  ik denk aan Joni Earikson, hoe heeft zij en vele anderen met haar, voor haar gebeden om genezing. En ze genas niet maar toen ze deze zeer moeilijke situatie aanvaardde, toen ging de Here God haar gebruiken. En wat heeft zij al niet gedaan voor zoveel gehandicapte mensen, hen zo bemoedigd en gemotiveerd. Ze is zo’n voorbeeld juist door haar situatie heen.
  Maar nu weer terug naar mijzelf. Wat vind ik het toch een moeilijke en hele strijd om me neer te leggen bij / te aanvaarden bij dat wat HIJ me laat meemaken.

  ik denk nu aan een diamant die geslepen wordt, Wat een proces maar door dat proces heen gaat de diamant glanzen en schitteren en wordt het een kostbaar sieraad.

  Schiet me weer een oud liedje te binnen:

  Uw nabijheid Heer, Uw nabijheid Heer.
  Laat mij steeds ervaren weer, Uw nabijheid Heer.

  Lieve allemaal, die nabijheid te ervaren wens ik een ieder van jullie toe. Vooral ook ons zusje Noa, laten we haar aub niet vergeten.

  Grace heel hartelijk dank dat we nog steeds jouw site mogen gebruiken, daar ben ik echt zo blij mee.

  Lieve allemaal dank jullie wel dat jullie mij en elkaar zo bemoedigen, bemoedigen gewoon zo maar door een klein woord of groet.
  Dank jullie wel.
  Veel liefs, Gods kracht en hulp en troost toegewenst en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Allemaal. Corrie bedankt voor je bemoedigingen, mooi. Je heb zeker schrijf talent. Grace ook weer bedankt dat wij je site nog mogen gebruiken. Lieve Groetjes Susan.

  2. Lieve zussen,

   Susan, wat vervelend dat je veel last hebt van somberheid in de donkere maanden. Mijn dochter heeft daar ook best last van en gebruikt daar regelmatig de lichtlamp voor. Dat werkt best goed bij haar, de huisarts spreekt van een winterdepressie. Je krijgt dan gewoon niet voldoende zonlicht binnen en dat merk je. De een heeft daar veel last van de ander eigenlijk veel minder. Misschien een tip voor je, die lichtlamp? In ieder geval veel sterkte!
   Anneke, wat verdrietig en naar, zoveel pijn weer. Wat is dat toch lastig die zenuwpijnen… jij ook heel veel sterkte hoor.

   Ikzelf had dus toch corona, nieuwe test wees het duidelijk uit. Ben er heel ziek van geweest en nu langzaam weer aan het opknappen. Bijna allemaal hier ziek geweest, dus het was hier een klein ziekenhuis.

   Corrie bedankt voor je fijne berichtjes en gedichten, liederen. Erg bemoedigend vaak.

   Ik sluit af met een gedichtje dat ik las ivm dankdag:

   Vouw je hand met
   al je zorgen
   Samen met je hand
   vol dankbaarheid
   En bid zo iedere morgen
   tot de Vader
   Die liefdevol jouw
   leven leidt.

   Liefs voor iedere zus die dit leest,
   💝🙏🌈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *