Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve allemaal,
  Dank je wel Anneke voor het delen van de overdenking van de 40 dagentijd.
  Ja wij zijn van Hem, HIJ heeft ons gemaakt, gekocht en betaald, we zijn voor Zijn rekening. HIJ Die alles voor ons overhad. HIJ zal ook dat geven wat we nodig hebben.
  Niet altijd gelijk en ook niet altijd zoals ik het me gedacht had. HIJ weet echter precies wat ik, wat een ieder van ons, nodig heeft.
  Hoe zal ik leren volharden als ik alles gelijk krijg?
  Gelukkig is HIJ geduldig en helpt HIJ met alles en dus ook met het leren vertrouwen op Hem, het zien op Hem.
  Lieve allemaal Gods kracht en Zijn zegen gewenst en alles wat je nodig hebt.
  Veel liefs voor een ieder en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Amen, Corrie, zo is het, vast en zeker.
   Bedankt voor deze bemoediging, en ook die van Anneke.

   Zondag vandaag, rusten van onze vaak zo drukke levens. En stil staan in de 49l0 dagen tijd, ogen richten op God en Zijn Zoon en het grote wat Hij voor ons deed. Wat een liefde, wat een genade, zo oneindig groot… daar wordt je stil van.

   Ik kreeg vandaag deze dagtekst mee uit Psalm 118:8. Die wil ik met jullie delen.

   Beter te schuilen bij de Heer,
   Dan te vertrouwen op mensen.

   Vertrouwen op en schuilen bij God.
   De vaste grond onder onze voeten nu er zoveel verontrustende dingen gebeuren om ons heen en in de wereld.
   Wat kan een mens mij, ons aandoen, wanneer wij zo een sterk en machtig God hebben Die Zelf Zijn Zoon gaf en elke dag weer bij ons is, voor ons zorgt, ons ziet…

   Lieve zussen, in mijn hart en in gebed met jullie allemaal verbonden, ook met diegenen die niet schrijven maar op de achtergrond meelezen 💝🙏🌈

   Gezegende zondag, liefs,

  2. Lieve Zussen, Anneke een mooie bemoediging, Inderdaad als God voor ons is wie kan tegen ons zijn. Aleen de boze, de tegenstander van God , wil ons soms plagen, en laten denken dat wij er aleen voor staan, Corrie wat je schrijft o zo waar, vooral als het niet gaat, en we in moeilijke omstandigheden zitten is het inderdaad moeilijk om vast te blijven houden. Andrie ook jij bedankt voor de bemoediging. Ik had de zelfde bijbeltekst op mijn bijbelapp van morgen. Alle zussen een Gezegende zondag. Lieve Groetjes Susan.

 2. Lieve Zussen, Ik waardeer dat jullie zo met mij mee leven.Vrijdag was een pittige dag geweest, met God’s hulp ben ik door gekomen Nog twee dagen te gaan, maandag en dinsdag, zoals je zegt Andrie nog even nog door bijten Anneke en Corrie, ik zag op het nieuws hoe de witte sneeuw vlokken doorkomen en de crocus,Nou ik wens alle zussen in zijn of haar omstandigheden, Gods kracht troost en wijsheid, God Zegen Lieve Groetjes Susan.

  1. Lieve allemaal,
   Lieve Susan, is het werk inmiddels helemaal klaar?
   Fijn dat je oordopjes, bemoedigingen enz. heb gebruikt.
   De Here God geeft kracht, HIJ neemt niet alle moeilijke dingen weg maar HIJ helpt ons er wel doorheen.

   Zei Grace niet eens zoiets als: dat als we door een donkere tunnel moeten er weliswaar aan het eind van de tunnel licht schijnt maar dat de Here God met ons mee gaat door de tunnel heen.

   Lieve allemaal Gods kracht, hulp, vrede en alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
   Veel liefs en hartelijke groeten.
   Corrie

   Elke keer
   sterkt het me meer,
   zelfs in de zwartste nacht.

   Steeds vrijmoediger
   overwin ik
   mijn onmacht
   want ik geloof,
   ik weet het zeker:

   Zijn kracht
   wordt in zwakheid
   volbracht.

   Coby Poelman-Duisterwinkel

  2. Lieve zussen,
   Vanmorgen begon ik dedain om in mijn dag in mijn 40dagen boekje.
   Wat ik las wil ik graag met jullie delen het raakte mij.

   ROM.8 VERS 31,32

   Wat moeten wij hier verder over zeggen ? Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn ?
   Zal Hij, die Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft, maar Hem omwille van ons allen heeft prijsgegeven, ons met Hem niet alles schenken ?

   God is voor ons.
   De 40 dagen voor Pasen vormen een periode van bezinning, van ernst en ootmoed.
   Maar op z’n allerdiepst mogen we juist in deze periode beleven dat GOD voor ons is.
   Hij keerde zich tegen zijn eindeloos geliefde Zoon om te laten wat er leefde in Zijn hart.
   Ik ben voor jullie.
   Ik heb alles voor jullie over.
   En als we ons dat eigen maken, dan kan er zoveel zijn in ons leven dat tegenzit, maar dat staat vororal dit recht overeind.
   GOD IS VOOR ONS.

   Ik hoop dat ik ook jullie met deze woorden kan bemoedigen deze dag.
   In welke situatie ook GOD is voor ons, ik bid dat ik en jullie dit vast kunnen houden door alles heen.

   Fijn Susan dat het allemaal voorbij is ik hoop dar je nu kunt genieten van het gemak dat je hebt van deze verbetering van je huis.

   Ondanks dat de dagen heel grijs zijn en soms ook nat gebeurd er van alles in de tuin. Gistermiddag paar uur droog ging ik even door de tuin en wat was ik verbaasd wat komt er al veel boven de grond. Buiten de dappere sneeuwklokjes krokussen zie ik overal al groen verschijnen dat maakt me zo blij.
   Lieve zussen ik wens jullie ieder op je eigen plek en situatie de nabijheid van ons Hemelse Vader toe.

   Liefs Anneke ❤️🙏🏼🌈

 3. Lieve allemaal,
  Ja Anneke, hoe zou het toch met Noa zijn. ik hoop eigenlijk dat het goed gaat en ze het druk heeft met school. Het kan natuurlijk ook anders zijn, dus ik blijf voor haar bidden. HIJ weet wat ze nodig heeft. HIJ zal haar niet alleen laten daar mogen we op vertrouwen maar dat wilt niet zeggen dat alles van een leien dakje gaat. Maar ja dat weten we allemaal eigenlijk heel goed.

  Gister ging de samenkomst er over dat de Here God als een schaduw is aan onze rechterhand. Er werden diverse teksten genoemd en ook Psalm 121 kwam ter sprake.

  N.a.v. Psalm 121 kwam gisteravond het lied: “Naar de bergen richt ik ’t oog”, in mijn gedachten.

  Toen ik voor het eerst bergen zag, misschien heb ik het wel eens verteld, vond ik dat zo indrukwekkend. Hoewel ik al de keren daarna dat ik bergen zag, het steeds indrukwekkend vond. Soms ook best wel eng trouwens.
  Maar als ik naar de bergen kijk dan kijk ik automatisch naar de top. En als ik naar de top kijk ja dan zie ik ook de hemel. Het uitspansel, de lucht, de grote, enorm grote verte boven de bergen uit.
  Als ik op een berg ben dan is het een schitterend gezicht om de dalen of huisjes in de dalen of op bergwanden te zien. Als we vlak langs een steile afgrond reden, ooohh, verschrikkelijk wat vond ik dat eng. Maar bij al deze verschillende plekken werd het me wel duidelijk dat God zo groot is, zo oneindig groot is.
  En Die grote God, daar mag ik in geloven. Zijn Zoon Die Zijn grote heerlijkheid verliet speciaal voor mij, voor ons. Die grote God Die die bergen en diepten en alles gemaakt heeft.
  Die God mag ik om hulp vragen. Voor God is niets te groot maar zeer zeker ook helemaal niets te klein. Want HIJ heeft ook dat kleine miertje gemaakt. Waar HIJ zelfs over in Zijn Woord heeft laten schrijven. En kleiner dan de mieren zijn nog allerlei andere dingen die met het blote oog niet te zien zijn.
  Voor Hem is dus niets te groot én niets te klein en ook niets te onbelangrijk. We zijn immers door Hem geliefd, zo geliefd dat HIJ Zijn Zoon Jezus Christus naar de aarde stuurde om de weg naar Hem weer vrij te maken. Zo lief heeft HIJ ons en zo geïnteresseerd is HIJ in een ieder van ons.
  Dus, ik zeg het speciaal tegen mezelf, als ik hulp nodig heb, bij Wie kan ik beter terecht dan bij Hem?
  Die hemel en aarde en ook ieder mens gemaakt heeft.

  Lieve allemaal,
  hartelijke groeten en Gods kracht en hulp en zegen toegewenst.
  Susan, speciaal ook juist deze komende dagen, heel erg veel kracht toegewenst hoor.
  Corrie

  Naar de bergen richt ik ’t oog,
  waar kan ik hulp verwachten?
  Trekken zij mijn blik omhoog,
  kan ‘k daar dan hulp verwachten?
  Eens geplant door Gods scheppingshand
  houden zij door d’eeuwen heen stand.
  Naar de bergen richt ik ’t oog
  en zo zie ‘k dan de hemel.

  ’t Oog speurt boven ’t hoogst gebied
  waar eens een mens kon komen
  naar een myst’rieus verschiet
  van d’allerstoutse dromen.
  Hoger dan een vlucht naar de maan,
  hoger dan een mens ooit kan gaan,
  hoger dan ‘k beseffen kan,
  voert mij ’t geloof in Jezus.

  Hoger dan der bergen top,
  los van de greep der aarde
  en in Godgebondenheid
  ontdek ik nieuwe waarden.
  Zo sta ik op ‘’t hoogste plateau,
  zo verkeer ‘k op Godd’lijk niveau,
  zelfs als ’t oog geen verten ziet,
  beleeft het hart de hemel.

  1. Lieve Zussen, Anneke, wat hartverwarmend dat je voor mij gaat bidden ook Corrie bedankt, voor sterkte wensen dankje je wel. Anneke je weet ook wat het is die harde geluiden, lk denk aan oordopjes te gebruiken, als het teveel wordt, Van morgen stond de meneer van de project aan de deur te bellen dat ze een dag eerder gaan beginnen dus dat is morgen dan worden de dubbel beglazing in de keuken badkamer twee kleine kamers, en dan doen ze de volgende dag de huiskamer, en de slaapkamer. Totaal vijf werk dagen, maar ik begreep dat de ergste overlast is als de kozijnen uit gehaald wordt, enz Dank jullie lieve zussen het doet me goed, dat jullie aan mijn denken. Ik denk ook vaak aan Noa, liet ze maar iets van haar weten. Andrie veel sterkte in jouw situatie. Deze bijbel tekst Jezus Christus is gisteren heden, de zelfde, tot in eeuwigheid. Anneke, Corrie bedankt voor jullie mooie stukjes. Ik wens alle zussen kracht, sterkte in ieder zijn, haar situatie. God Zegen. Lieve Groetjes Susan

  2. Lieve zussen,

   Ja, Noa,… ik denk ook zo vaak aan haar en bid voor haar. Zou heel fijn zijn om even iets van haar te lezen!
   Mooi Corrie, je stuk over de bergen. Ik vind ze ook heel indrukwekkend en soms beangstigend.
   Ik zing dan altijd het lied : door de bergen, door de dalen, klinkt ons loflied, overal….
   Susan, heel veel sterkte de komende dagen hoor!
   Oordoppen zullen zeker helpen, muziek erbij aan.. en maar goed blijven bedenken dat je straks een heel fijn en comfortabel huis zult hebben!
   Ik bid voor je, om rust in je hoofd en om het te ondergaan en ook dat het snel klaar zal zijn.

   Lieve zussen, tot gauw, 💝🙏🌈

  3. Lieve Zussen. Andrie bedankt dat je voor mij wil bidden hart verwarment Ik heb de gelenheid gehad om tussen door te kijken naar bemoediging video’s , En ook de andere zussen, Anneke Corrie, echte zussen in geloof zijn jullie Ik waardeer dit zeer. Dank jullie wel. Nou de twee zwaarste dagen met veel geluid overlast ben ik door gekomen Dank aan God de vader hoewel ik vandaag veel hoofdpijn had, en erg moe aan de einde van de werkdag van de werk lui was. Nou alle dubbele beglazing zitten nu in slaapkamers badkamer keuken, woonkamer op een raam na. Dan zijn er nog drie werkdagen te gaan in mijn huis. De balkon deur de voordeur enz. Maar dat zeggen ze dat het minder geluid overlast zal geven, Daar hoop ik echt dat het zo is, . Lieve Zussen een fijne avond, God Zegen. Lieve Groetjes Susan

  4. Wat goed om te lezen Susan. En op dit moment zijn er al bijna 3 dagen voorbij. 😉 goed dat je video’s bent gaan bekijken dat brengt rust ik je hoofd.
   En weet je straks heb je veel profijt van de dubbele beglazing. Je hoeft niet meer zo hard te stoken. Het helpt mij vaak om aan dingen te denken zoals bv. Vanavond is het hier weer lekker rustig en stil.
   Ik luisterde vanmorgen ook naar een YouTube opname van Wim Grandia. 40 bijbelstudies over openbaring. Titel Zie ik kom spoedig.
   Hij vertelde dat er in de bijbel 365 keer staat Wees niet bang. Dus hoe wonderlijk voor iedere dag een keer. Wat een geweldige boodschap. Hij die het begin en het eind is zegt iedere dag tegen jou en mij, WEES NIET BANG.
   Lieve Susan lieve zussen dit geld voor ons allemaal. Ik hoop dat jullie er ieder op haar plek kracht uit mag putten.
   Liefs Anneke❤️🙏🌈

  5. Lieve Susan,

   Fijn dat lijkt dat het ergste nu voorbij is wat betreft de herrie! Sterkte hoor, ook met je hoofdpijn, wat vervelend!
   Nog even de tanden op elkaar, en dan lekker gaan genieten van alle mooie nieuwe dingen in je huis! Wat zal dat fijn zijn!
   Wijzelf hebben ook sinds een half jaar allemaal nieuwe ramen en deuren en wat scheelt dat in comfort en stookkosten!
   Fijne avond verder zussen, God is dichtbij, in je hart…Hij zorgt, ook vannacht weer.
   Liefs, 💝🙏🌈

  6. Zoals jullie zien heb ik mijn typewerk niet goed nagekeken want de eerste zin is wel een vreemde.
   Ik begon deze dag dus met in mijn 40dagen boekje te lezen.

   Anneke

 4. Lieve allemaal,
  Anneke, dank je wel voor het mooie stukje wat je door hebt gegeven.

  Fijn om weer wat van jullie te horen. Ja we hebben allemaal zo onze eigen dingen.
  Onze eigen moeite en zorgen maar ook vreugde. Soms moet ik er wel even naar zoeken maar iedere dag heeft toch wel iets wat b.v. toch gegaan is. Of een bemoediging zoals wat Anneke schreef. Mooi is dat. Zo mogen en kunnen we voor elkaar een hand en voet zijn.

  Er schiet me een liedje te binnen wat ik geregeld op songs of praise hoor, een mooi liedje.
  Zet het hieronderaan neer.

  Susan straks sterkte met al het geklus wat er bij jou in huis gaat gebeuren.
  Jellie, jij sterkte het afscheid van jouw schoonzus hoor.
  Lieve allemaal, voor een ieder van jullie Gods kracht, hulp, wijsheid, moed, zegen of wat je ook vandaag maar nodig hebt, toegewenst. HIJ weet wat nodig is en HIJ is bij een ieder van jullie en HIJ zal helpen.

  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  Wij zijn onderweg als pelgrims,
  vinden bij elkaar houvast.
  Naast elkaar als broers en zusters,
  dragen wij elkanders last.

  Ik zal Christus’ licht ontsteken,
  als het duister jou omvangt.
  Ik zal jou van vrede spreken,
  waar je hart naar heeft verlangd.

  Dan zal het volmaakte komen,
  als wij zingend voor Hem staan.
  Als wij Christus’ weg van liefde
  en van lijden zijn gegaan.

 5. Lieve zussen,

  Even een stukje van me laten horen… ik alles van jullie gelezen en wens jullie allen heel veel sterkte en Gods nabijheid op je weg. Ben druk, uitzoeken,de bank, ach, jullie weten het wel. En ook nog es snipverkouden.
  Rudina, ik ga naar de polder. daar woont mijn vriend en ben ik in een heel fijne kring opgenomen. Ook heb ik familie in Friesland en mijn kinderen wonen niet zo ver daar vandaan. heel veel Zegen dus….
  Ik ga verder met druk bezig zijn(lach) lieve groet voor allemaal,

  En vooral Zegen!
  Hanne.

 6. Lieve allemaal,
  allereerst Jellie gecondoleerd met het overlijden van jouw schoonzus. Veel sterkte ook toegewenst straks met de uitvaart.
  Ben wel blij om te horen dat haar zoon een plekje gevonden heeft waar hij het naar zijn zin heeft en goed verzorgd wordt. ik denk dat dat het voor je schoonzus wel rust gaf dat hij het goed naar zijn zin had. Wel jammer dat zij zelf zich daar niet zo thuis voelde. Maar nu is ze thuis, daar waar geen rouw, verdriet, moeite, zorg en geen tranen meer zijn.

  Andrie heel erg veel kracht en moed van de Here God toegewenst hoor. Het lijkt me zo moeilijk in jullie situatie. ik hoop dat je dochter en jullie toch steeds weer kracht en moed en volharding mogen hebben, in jullie geloof maar ook in alle dagelijkse dingen. Heel fijn vind ik het om weer even wat van je gehoord te hebben. Dank je wel daarvoor.

  Rudina wat goed dat jouw man 9 x met Mercy ships is meegeweest. En jij zelfs ook een keer. Was je toen samen met je man op Mercy ships?
  ik begrijp dat je man verpleegkundige is. Of was? Misschien al met pensioen of zo?
  Wij hebben een aantal jaar presentaties gegeven over de reizen die we maakten naar Hongarije en Roemenië voor de stichting waar we werkzaam voor zijn. 2018 was de laatste presentatie. Want in 2019 was er zoveel gebeurd en waren er allerlei veranderingen dat de presentatie niet door ging. Het lukte me gewoon niet om het klaar te krijgen. Daarna kwam corona en konden we pas in 2022 weer voor het eerst de reizen maken. 2023 kreeg Arie ernstige hartproblemen. Afgelopen augustus hebben we nog wel rolstoelen weggebracht voor de zwaar gehandicaptie jongen van een adoptiegezin. We hebben nu besloten om geen reizen meer te gaan maken. In augustus hadden we 2 bezoeken afgelegd. Dat ging, dank aan de Here God, goed. Daarna hebben we allebei een tijdje nodig gehad om bij te komen. Normaal gesproken legden we ruim 40 bezoeken af. Dat kan Arie echt niet meer aan, zijn hart werkt gewoon niet goed meer en hij is gauw moe. Zelf denk ik ook niet dat ik nog zo’n reis zou kunnen maken wat energie betreft. En dan de spanning of alles goed zal gaan, nee die reizen zijn nu afgelopen. De contacten via Messenegre blijven gewoon doorgaan.

  Zo zijn er in het leven geregeld wisselende situaties. Nieuwe uitdagingen of situaties. Ook andere situaties die stoppen, afscheid nemen van geliefden of van werk of wat dan ook. Afsluiten maar ook dan weer nieuwe situaties waar we voor mogen gaan.
  Ergens heb ik ooit eens gelezen: dat als de Here God een deur sluit, HIJ een venster opent.
  En zo is het ook. Hoewel ik soms wel een poosje moet zoeken naar zo’n venster hoor.
  Maar we mogen iedere dag leven vanuit Zijn kracht en voor Hem en wat heb ik dan nog veel te leren.

  Susan, ik zag gister, dat er al bij de groene sprietjes in de tuin, al kleine witte puntjes komen. Over een poosje staan de sneeuwklokjes te schitteren in de tuin. De tuin die vol ligt met verdroogde bladeren. Eens waren er sneeuwklokjes dwars door die dorre bladeren heen gegroeid. Vond dat zo’n schitterend gezicht. Het dorre en doodse van de bladeren hield het groen van de sneeuwklokjes niet tegen. Het leven brak door het dorre en doodse heen. Het was toen gewoon “Pasen” in de tuin.

  ik las net een gedichtje en zal het hier onder zetten. Toen ik het las warmde ik me er als het ware aan, Hoop dat iemand van jullie er ook bemoediging of vertroosting aan mag hebben.
  Lieve allemaal, een ieder van jullie heel erg veel van Gods kracht, troost en zegen toegewenst.
  Veel liefs en hartelijke groeten en tot D.V. volgende keer.
  Corrie

  Ik ben met jullie al de dagen,
  dat heeft Jezus zelf gezegd.
  Al uw moeiten, zorgen en vragen,
  mogen aan Hem voorgelegd.
  Alle vierentwintig uren,
  ja, ook in de donk’re nacht.
  Is de Heiland heel dicht bij jullie,
  geeft Hij jullie Zijn troost en kracht.

  1. Lieve zussen
   Ik las zonet een mooi artikel over vertrouwen op Cvandaag en ik wil een stukje daarvan met jullie delen.

   Als we naar God kijken dat kunnen we een stuk van Hem zien,maar nog niet alles.
   God laat zich kennen en is ook ondoorgrondelijk. Maar dat betekent niet dat de kant die we niet zien van God de donkere kant is wat bij God is geen spoor van duisternis
   Het betekent slechts dat er een deel van Hem is dat wij nog niet kennen zien of begrijpen. Gods wijsheid gaat boven ons begrip uit. Ons geloof mag er misschien veel meer uitzien als vertrouwen zonder te moeten begrijpen.
   Gods wijsheid gaat boven ons begrip. Want het niet volledig kennen van God hoeven we niet bang voor te zijn. Het is niet de donkere kant van de maan maar de andere kant van de maan. Wij mogen berusten in het niet volledig kunnen begrijpen en uitleggen van God. Waarom? Omdat Hij mij uitnodigt om Hem te vertrouwen. En is dat niet wat geloof is ? Kunnen kiezen voor vertrouwen in een goede God .ook al snap ik het niet ook al voel ik het niet en ook al is het niet altijd logisch voor ons.

   Ik wens jullie allemaal dat toe wat je vandaag nodig hebt. 🙏 bid voor een ieder van jullie.
   Weet Hij geeft manna voor iedere dag we hoeven het niet te verzamelen morgen is het er weer.
   Liefs Anneke ❤️🙏🌈

  2. Lieve Zussen. Jelle gecondoleerd met je schoonzus. Andrie wat fijn iet’s weer van je te lezen hoewel je in moeilijke omstandigheden zit met je dochter,. Blijven geloven en bidden, zoals je zelf tikt God is nog steeds een God van wonderen. Dat je dochter ook meer slaapt valt allemaal niet mee. Andrie veel sterkte in jullie situatie,dat God de kracht aan de familie mag geven om dit te dragen. Corrie wat mooi een sneeuw klokje in je tuin. Anneke wat heb je een mooie bemoediging stukje geplaatst. Ik heb een gebed verzoek aan jullie lieve zussen of jullie voor mij willen bidden. Woensdag 7 februari en 8 februari komen ze bij mij dubbel beglazing, plaatsen in deze flat, ik zie er heel erg tegen op want ik kan heel slecht tegen harde geluiden, en daarna wordt er drie dagen nog binnen bij mij gewerkt, we gaan van gas op electrice koken ook wordt in douche en wc, plavond vetilatie systeem verangen Ik moet er wel doorheen het is een huur huis, hoop dat het gouw achter de rug mag zijn. Verder wens ik alle zussen, een fijne avond,kracht en sterkte voor ieder in zijn situatie.God Zegen allemaal.Lieve groetjes Susan

  3. Lieve Susan ik ga zeker voor jou bidden.
   Ik kan mij voorstellen dat het heel erg lastig is, ik kan ook slecht tegen harde geluiden.
   Jij kunt zelf het best bedenken wat je in deze situatie kunt doen om het dragelijk te maken ik zal bidden dat onze Hemelse Vader het zal zegenen.
   Dank Corrie voor het mooie lied. Er zijn gemeenten waar ze dit lied aan het einde van de dienst zingen.
   Dank ook Andrie voor jouw bijdrage. Ja wat is dat waar Zijn vrede die alle verstand te boven gaat.
   Soms kun je dat ervaren door alle ellende heen. Dan mag je even in hemel zijn waar wij met Hem verenigt zullen zijn.
   Lieve zussen ieder in hare eigen omstandigheid, ik bid en wens jullie Zijn nabijheid toe.
   Liefs Anneke ( hoe zou het toch met Noa zijn ) 🌈🙏❣️

 7. Lieve allemaal
  wat fijn om weer van jullie te lezen. Rudina wat fijn dat het goed gaat met Jian en dat jullie daar D.V. komende week naar toe gaan.
  Dank je wel voor het mooie gedicht wat je met ons deelde. Wat mooi dat jullie weleens een presentatie over Mercy Ships geven. Mooi werk doen ze en het is belangrijk dat men over hun werk hoort en het onder de aandacht blijft. Een grote pluim voor jullie werk met de presentaties die jullie geven. (ik vond het zelf altijd best spannend om een presentatie te geven, jullie misschien ook?)

  Susan en Anneke, dank aan de Here God dat alles met de gladheid goed gegaan is.
  Anneke, mooi dat je schrijft over de sprietjes die je al je al voorzichtig tevoorschijn ziet komen. Er kwam gelijk een kaartje in mijn gedachten en heb het opgezocht. Het gedichtje hoop ik hieronder te schrijven. Als plaatje staan er op dat kaartje een paar sneeuwklokjes (in de knop) in de sneeuw.

  Zo is het misschien ook weleens in onze omstandigheden. Moeite, zorg, pijn, verdriet of wat dan ook. Hetl ijkt allemaal uitzichtloos en dor en doods. We merken niets van de Here God Die voor ons zorgt. En toch mogen we weten dat het net zal zijn als met de dode, dorre, koude en kale grond. Opeens begint er een puntje naar boven te komen / uit de grond te steken. Dat puntje groeit langzaam aan en het wordt een sprietjes. Nog geen bloemknopje te zien maar we weten dat dat ook zal komen. De knopjes komen en later gaan die knopjes open en komt er een mooi, sierlijk en vaak ragfijn bloemetje te voorschijn. In mijn gedachten zie ik de sneeuwklokjes, zo ragfijn. En wat kunnen ze mooi wiegen in de wind. Schitterend zoals de Here God dat allemaal heeft gemaakt.

  Lieve allemaal, ik wens een ieder van jullie, in jullie eigen situatie, Gods liefde, zorg en trouwe hulp te ervaren en als dat even weg is dan wens ik jullie geloof en vertrouwen toe dat je mag uitzien naar de tijd van vreugde die weer zal aanbreken. Zoals wij kijken naar die kleine sprietjes die tussen de dorre bladeren, door de donkere grond en soms gewoon tussen de stenen naar boven komen. We mogen uitzien naar Hem, naar de Here God Die ons kracht geeft.

  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  Luidklokje

  Een klokje luidt de lente in,
  het is nog maar een pril begin,
  van dat wat komen gaat.

  Vrijmoedig piept zij door het gras,
  alsof de kou niet koud meer was,
  meldt zich in pril formaat,

  Fier spreidt zij alle blaadjes uit,
  de wind zorgt dat het klokje luidt,
  getooid in rein gewaad.

  Hooglied 2:12

  Aagje Lingen

  1. Corrie waar gaf jij presentatie van.
   Mijn man doet meestal de presentatie en ik vul hem aan en probeer in de pauzes de evt vragen te beantwoorden en evt mensen enth te maken om bv te bidden,te ondersteunen of misschien als vrijwilliger mee te gaan. Mijn man is 9 x voor een periode van 4 wrken mee geweest als verpleegkundige op de recovery( uitslaspkamer). Ik ben zelf 1 keeg mee geweest in de huidhouding/ schoonmaak.
   Het wad een mooie ervaring maar mijn Engels is niet goed. Op het schip miet je goed Engels kunnen
   Wij geven nu geregeld presentaties

  2. Lieve. Allemaal. Rudina, mooi werk dat jij en je man doet. Corrie wat heb je daar een mooie bemoediging verhaal weer neer gezet, zo gaat het in het leven, vallen en opstaan, soms als je in de donker zit, is het moeilijk te denken aan de licht aan de einde van de tunnel, De Heer zegt houdt goede moet, ik heb de wereld overwonnen. Corrie ook dat liedje over de sneeuw klokje, mooi. Verder alle zussen Anneke Andrie, Jelle Hanne. een fijne avond. Lieve Groetjes Susan.

  3. Lieve Zussen, ik lees wel jullie stukjes allemaal!Maar ik ben niet zo’n grote schrijfster,maar Corrie jij hebt echt een schrijvers talent. Mijn schoonzus is afgelopen zomer verhuisd met haar schizofrene zoon naar een verzorgingshuis waar ze elk hun eigen plekje kregen.Mijn schoonzus was blij dat haar zoon een plekje had waar hij zich thuis voelde.Zelf heeft ze zich daar nooit thuis gevoeld.Ik heb geen thuis meer zei ze dan.Gisteren is ze thuisgehaald door haar Hemelse Vader..We zullen haar ontzettend missen.Jitske is 83 jaar geworden.Lieve groet voor jullie allemaal!!

  4. Lieve zussen,
   Hier weer es een berichtje van mij.
   Ik schrijf heel weinig momenteel omdat ik er gewoon vaak niet aan toekom.
   Maar ik lees wel jullie stukjes trouw en bid voor jullie.
   Ja Corrie, jij hebt echt wel talent voor schrijven. Ik geniet ervan jouw en de andere verhalen te lezen. Inkijkje in jullie leven ook.
   Bedankt voor al die mooie schrijfsels en gedichtjes!
   Het gaat redelijk met mijn dochter, ze knapt weer iets op na corona, al zitten er hele slechte dagen tussen waarin ze nauwelijks beneden is en wakker kan blijven. Maar af en toe kan ze ook even een rondje om pons huizenblok lopen. Daar zijn we dan al blij mee..we blijven bidden om kracht voor haar om dit te dragen en verdragen, en mogelijk herstel. Bij God is immers alles mogelijk!
   Jellie gecondoleerd hoor, en heel
   veel sterkte de komende dagen en tijd, in verdriet en gemis.
   Lieve allemaal, ik bid jullie de vrede van God toe, die al ons verstand ver te boven gaat, 💝🙏🌈

 8. Lieve zussen ik lees geregeld julliemooie verhalen en gedichten maar ik ben van mijn zrlfniet zo schrijfster en soms komen et zoveel andere dingen op mijn pad waardoor het schrijven en reageren erbij in schiet.
  Met onze kleinzoons gaat het gelukkig goed. Jian is gelukkig weer hersteld
  Wij hopen volgende week weer naar Friesland te gaan. Ik ben blij dat geregeldde zon weer schijnt dat vind ik fijner dan de regen. Hanna waar ga je nu heen verhuizen.
  Jellie,anneke,adrie,Corrie en de andere zussen wensen ik alle goeds toe. Mijn man en ik geven soms een presentatie van en over mercy ships en van de week werd daar een mooi gedicht voorgedragen wat ik graag met jullie deel. Ik ben jullue niet vergeten maar moet nog steeds mij energie goed verdelen.
  Dat Zijn zegen met jullie gaat
  Dat je uit Zijn liefde leeft.
  Dat Zijn vreugdejullie zal dragen.
  Zijn nabijheid krachten geeft

  Dat Zijn blijdschap heel dichtbij is,
  Dat Zijn troost jullie nooit verlaat.
  Dat Zijn armen om jullie heen zijn
  Zijn genade met jullie gaat.

  Veel liefs en bedankt voor al jullie schrijftalent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *