Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Hallo lieve allemaal,

  In Frankrijk is het zomers warm, heerlijk aan het genieten.
  Prachtig gite op de berg, uitzicht op dorpje en heel veel andere bergen. Ik voel me weer klein en nietig, en heb weer zoveel respect voor onze machtige God, Die dit alles heeft gemaakt.
  Klingelende koeien- en schapenbellen, de steeds cirkelende rode wauw, de prachtige en felgekleurde bloempjes, de sluipende vos, sneeuw op hoge bergtoppen… hoe kun je niet geloven dat God bestaat?? Wie van ons zou zoiets prachtigs kunnen scheppen?
  Ja, we kunnen niet anders dan zeggen: Heer, hoe heerlijk is Uw naam, Schepper van alles, wat bent U groot en hoog boven ons verheven.
  En toch, dan ook te beseffen dat ik, wij, Zijn eigen kind, kinderen mogen zijn, we mogen naar Hem toe met alles wat ons bezighoudt, bij Hem wegkruipen als alles zwaar en moeilijk is…wat een heerlijke genade, niet te bevatten!

  Mijn dochter heeft zware dagen gehad, kapot van de 2 dagen reizen. Vannacht weer goed kunnen slapen en nu krabbelt zij weer op. De warmte, de zon, het relaxte leven hier doet haar goed. Ik hoop en bid dat ze hier 3 weken meer energie mag hebben en intens kan genieten.
  Haar wereldje is in Nederland zo klein, ze geniet van de bergen, de dieren, elk bloempje… fijn en ontroerend om te zien.

  Ik sluit af met een kinderliedje dat door mijn hoofd schiet:

  Heer, U bent zo groot en machtig,
  U ziet alles wat er leeft.
  Alles maakte U zo prachtig,
  Dank voor alles wat U geeft.

  Lieve zussen, jullie allemaal bid ik Gods zegen en liefdevolle nabijheid toe, en sterkte in jullie persoonlijke leven, liefs,
  💝🙏🌈

  1. Lieve zussen ik sluit mij aan bij de woorden van Andrie. Zitten momenteel op 3150 in de sneeuw. Mijn hart juicht hoe groot bent U.
   Ongelofelijk dat Hij ook naar mij en naar ons omzet.
   Mijn hart zingt uit naar God die leeft en aan ons het leven geeft.
   God is goed.
   Lieve Andrie ik bid jouw dochter toe dat wat zij zichzelf wenst.
   Geniet met elkaar. ❤️
   Lieve zussen vanaf grote hoogte bid ik jullie Zijn nabijheid toe.

 2. LIeve allemaal,
  hoe is het met een ieder van jullie?
  Anneke en Andrie hoe hebben jullie het op vakantie?
  Hoe is het met je dochter Andrie?
  (Sorry dat ik vorige keer Rudina ipv jouw naam schreef)
  Hebben jullie een beetje mooi weer?

  ik las pas een gedichtje en ik vind het mooi vandaar dat ik het hieronder neer wil zetten.

  Veilig in Zijn armen

  Het is de Vader die je kent,
  en die overal waar jij bent,
  meegaat op je wegen,
  en jou geeft Zijn zegen.

  Het is de Vader die je redt,
  je op de juiste paden zet,
  je warm zult omarmen,
  veilig in Zijn armen.

  Daniëlle Buurman

  Waar we ook zijn, met vakantie of helemaal niet. Lekker ontspannen of gestresst. HIJ is bij Zijn kinderen en laat je niet alleen.
  Het staat ook in Zijn Woord zoals b.v. in Psalm 139

  Gij omgeeft mij van achteren en van voren
  en Gij legt Uw Hand op mij.
  Psalm 139:5

  Als HIJ ons alleen zou laten dan kan HIJ niet Zijn Hand op ons leven leggen en dan kan HIJ ons niet omgeven, omringen.
  Er staat ook dat HIJ geen man is dat HIJ liegen zou. (Numeri 23:19) HIJ liegt niet dus HIJ is bij al Zijn kinderen. Dat wilt niet zeggen dat het niet moeilijk kan zijn. Dat wilt niet zeggen dat we altijd Zijn dichte nabijheid ervaren. Het zegt dat HIJ erbij is en bij een ieder van ons blijft, hoe de situatie ook is en zijn zal.
  Bij Hem zijn we veilig ondanks alles wat er in ons en rondom ons woedt.

  Het bekende lied zegt:
  Veilig in Jezus armen, veilig aan Jezus hart.
  Daar in Zijn teer erbarmen daar rust mijn ziel van smart.

  Lieve allemaal, heel erg veel van Gods kracht, Zijn rust en vrede en alles wat je nodig hebt in jouw persoonlijke situatie toegewenst.
  Hartelijke groeten en hopelijk tot volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve Allemaal. Corrie bedankt voor je mooie gedicht. Andrie en Anneke,, ik hoop dat jullie nog genieten van een mooie vakantie. Rudina Jelle Hanne Nellie ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Verder God Zegen. Lieve Groetjes Susan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *