Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve allemaal,
  allereerst Hanne, van harte gefeliciteerd met de verkoop van je huis en met de aankoop van je nieuwe huis.
  Net als Anneke dacht ik hoe zou het toch met Hanne zijn, al zo lang niets gehoord, ik had dan ook wel zoiets van: Zal het toch wel goed gaan?
  Dat heb ik ook heel sterk als ik aan Noa denk.
  Hanne heel erg veel kracht en rust met alle formele zaken en straks met de verhuizing hoor.

  Anneke wat fijn om weer wat van je te horen. Je schreef dat je op de fiets zat naar de supermarkt. Ligt er bij jou geen sneeuw? ik vind het wel een mooi gezicht de sneeuw maar zie er erg tegen op om naar buiten te gaan. En dat terwijl er hier niet veel sneeuw lag en een deel ook alweer weg is.
  Gaat het goed met je?

  Susan, heel erg veel sterkte toegewenst met de kou hoor maar vooral ook veel geniet momenten met het naar buiten kijken en van de vogels te genieten.

  Andrie, Rudina, Jellie, Noa, en alle anderen, hoe is het met jullie?

  Net hoorde ik onderstaand liedje. Een mooi liedje maar wat moet ik nog veel leren want soms ben ik niet zo aan het luisteren of doe ik al iets voor dat ik wijsheid of leiding vraag. Als we stil zijn en Zijn leiding en wijsheid, hulp of anders vragen, HIJ maakt ons stil van binnen als we op Hem zien en op Hem vertrouwen. Wat een liefde en wat een genade om zo’n liefdevolle Vader te hebben.

  Lieve allemaal, een ieder heel veel van Zijn wijsheid, kracht, geloof, moed en vertrouwen op Hem toegewenst
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Leer ons Uw weg, o Heer,
  leer ons Uw wil,
  leer ons, te zijn in U,
  gerust en stil.
  Leer ons te leven, Heer,
  tot eer van U,
  en houdt ons vast, o Heer,
  heel dicht bij U!

  1. Lieve Allemaal, Hanne, Gefeliciteerd, ik sluit me aan bij de woorden van Anneke en Corrie. Anneke ook mooi dat je vogeltjes de winter door helpt. Ja de eenden zijn weer op hun stekje, en zwemmen heen en weer het is een hele lange sloot voor vier flats staan, en inderdaad ik heb een mooie uitzicht.Ja dat is een zwaan eigen om zijn kroost te verdediging. Hoe gaat het verder met je rug, bij mij gaat het op af met de atrose, hoge vocht gehalte heb je meer last, er zijn ook dagen dat ik geen last heb,alleen energie dat is een ding, maar ja daar moet ik mee leren leven. Corrie ik ben helemaal geen winter mens, zoals van middag moest ik vuilniszak weg doen, spiegelglad hier voor de flat er is niet gestrooid, het was echt stap gevoets lopen, toen heb ik aan je gedacht Corrie, ik ben ooit met sneeuw ook gevallen, ik ging na achteren viel op mij hoofd, God heeft mij die dag bespaart, dus ik kan je begrijpen dat je niet naar buiten gaat. Ik ben helemaal geen wintermens, dus de sneeuw, is voor mij een dag meer dan genoeg. Maar ja ieder de zijne. Verder Andrie, Rudina, Jelle, hoe gaat het verder met jullie, ik wens jullie een Gezegende weekend. Lieve Groetjes Susan.

  2. Corrie ja op de fiets 😉 ik realiseerde mijn niet dat het glad kon zijn dat bedacht ik toen ik al even op pad was. Gelukkig maar want ik ben een bangerd maar het is allemaal goed gegaan. Wij wonen in het oosten de Achterhoek en daar is nauwelijks sneeuw gevallen een dun vliesje eigenlijk. Ik dacht op de fiets ook na over angst en vertrouwen daar hadden wij afgelopen zondag een preek over.
   Moet ik dan niet bang zijn op de fiets kwam er niet echt uit en zei, bewaar mij aub Here God breng mij weer veilig thuis.

   Ik heb vorige week weer een pijn behandeling gehad en tot nog toe gaat het goed. Maar ik heb mijzelf aangeleerd dankbaar te zijn met iedere dag dat ik geen pijn heb en daar ook daadwerkelijk voor te danken.
   Lastig Susan dat je geen energie hebt dat maakt het leven zwaar.
   Dat begrijp ik best ik hoop van harte voor jou en voor een ieder die daar last van heeft dat het voorjaar zich snel aandient. Hier zag ik al groene sprietjes boven de grond uit komen de voorbode.
   Ik ben ieder jaar weer vol verwondering, het leek allemaal dood maar het leeft. 🙏🏼

   Dank Rudina voor je mooie gedichtje. Merci slips wat een mooi werk ik steun het al jaren.
   Corrie ook bedankt voor het mooie lied.
   Allen een gezegende zondag gewenst
   Liefs Anneke 🙏🏼❤️🌈

 2. Lieve allemaal,
  wat fijn Susan dat de eenden alweer een kijkje hebben genomen in de sloot. In mijn gedachten zie ik het als het ware voor me.
  Vandaag hadden we weer vogeltjes en vogels in de tuin, bij het vogelvoer. De vinkjes, meesjes, roodborstje, merels vind ik leuk en de duif ook, de kauwen vind ik minder leuke vogels hoewel het wel een mooi gezicht is hoe die van de vetbol eten. Maar goed ze moeten ook eten.
  Vanavond kwam ik een gedichtje tegen, ik weet niet wie het geschreven heeft maar ik vind het wel mooi. Zal het hieronder neerzetten en ik hoop dat er voor een ieder van jullie wel iets bij zit van herkenning en waar je ook dankbaar voor bent.

  Lieve allemaal, ik hoop toch nog eens iets van jullie te horen.
  Gods kracht en zegen en alles wat een ieder van jullie nodig heeft toegewenst,
  HIJ is er bij in alle omstandigheden en zeker ook in al die omstandigheden die moeilijk zijn en waar we niks van begrijpen.
  Groetjes,
  Corrie

  Dank u Heer, de Schepper

  Dank U Heer, de Schepper van het ganse Heelal.
  Wij danken U oprecht van harte, wij allemaal.
  Dank U voor onze prachtige natuur.
  Het zonlicht, het water en het vuur.
  Dank U voor de vogels, de dieren, de bloemen, de insecten, het groen.
  Dank U voor de oceanen, stromen, rivieren, vijvers, het plantsoen.
  Dank U voor de overvloed in onze noordelijke streken.
  Dank U voor de vruchtbare aarde, de grachten en beken.
  Dank U omdat we hier reeds jaren in vrede mogen leven.
  Dank U omdat U ons kinderen en kleinkinderen hebt gegeven.
  Dank U voor de miljoenen kleine dingen.
  Die wij gratis uit Uw handen ontvingen.
  Dank U duizend maal voor alles wat we kregen
  Het is werkelijk voor ons een ware Godszegen.

  1. Lieve Allemaal, Corrie bedankt voor je gedicht, Mooi dat je de vogels de winter door helpt. Ik koop ook strooivoer voor eenden met zaden er zit van alles in gebroken mais enz, die kan je zo op het gras strooien. Ook heb je tegenwoordig eenden brokken, die je online kan kopen, heb ik niet uitgebrobeerd, Bij de dierenwinkel kan je ook grote baal strooivoer laten bezorgen is goedkoper dan de zakken van vijf kilo OK dit was dieren praat. Fijne avond alle Zussen. God Zegen, lieve Groetjes Susan

  2. Lieve zussen
   Hier dan weer een stukje van mij….het was een rare tijd, net voor de feestdagen mijn huis verkocht, en dan moet je 100 km verderop zoeken naar een ander huis ….alles online. Er werd flink overboden, maar dan moet je toch blijven vertrouwen hé?
   En dat was soms niet makkelijk, maar dan zei mijn vriend: wacht nou maar af, het komt goed. Toen was er het moment dat ik een enorme rust kreeg en het kwam goed. Ik heb een huis ! Nu gaat alles rollen, alle zaken die bij de aankoop horen. Ik zie wel tegen de verhuizing op maar er komt zoveel goeds op me af. De Heere is zó met me ! Zoveel om dankbaar voor te zijn. Deze dame word nu dus een poldermeisje….
   Ik denk aan jullie maar heb soms gewoon niet de tijd om me te melden vanwege alles wat nu gaande is. Ik krijg advies maar moet wel alles alleen regelen en beslissen en dan kan pas iedereen er inspringen…..vermoeiend.
   Maar bidden en alles bij mijn Hemelse Vader neerleggen helpt!

   Alle goeds en sterkte voor alle zussen,
   Zegen en Groet,

   Liefs,Hanne.

  3. Lieve Hanne,

   Wat fijn iets van je te vernemen er zijn al stappen gezet van harte gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe huis. Fijn dat je de rust kreeg.
   Ik zat net op de fiets richting supermarkt en zo van alles overdacht toen mijn gedachten bij jou bleven steken. Dacht we hebben al lang niets meer van Hanne gehoord en zie daar.
   Nogmaals fijn dat je ons deelgenoot maakt .
   Fijn dat er mensen om je heen zijn die meedenken.

   Susan wat is het koud he, ik ben ook al de hele week de vogeltjes aan het voeren die bij ons in de tuin komen en wat kun je daar van genieten achter het glas. Ik lees dat jij een prachtig uitzicht hebt vanuit jouw woning `in al je dierenvriendjes inmiddels weer op honk of is het wak nog dicht ?
   Ik heb ook eens net boven een grachtje gewoond heb soms met verbazing gekeken hoe een mannetjes zwaan zijn vrouwtje en kinderschaar beschermde. Hij blokkeerde de hele kruising voor soms wel 20 min. Want dan besloot hij van de gracht naar de vijver te gaan met het hele spul. Het ontroerde mij om te zien hoe hij zorgde.

   Lieve zussen door alles heen wat er om ons heen gebeurd persoonlijk en ons land en in de wereld Hij ons Hemelse Vader heeft ons beloofd bij ons te zijn tot aan het einde van deze wereld. Houdt moed Hij heeft de wereld overwonnen.
   Ga met Hem en Hij zal met jullie zijn.

   Veel liefs Anneke 🌈❤️🙏🏼

 3. Hallo Lieve allemaal,
  Susan wat leuk dat je zo goed op de sloot kan kijken en de eenden en meerkoeten kan zien. Als straks al het ijs weer weg is komen de eenden vanzelf weer terug hoor.

  ik las dat je ook 2 poezen hebt, leuk. Onze laatste kat is alweer een aantal jaar geleden overleden. Heeft heel lang geduurd eer ik aan zijn lege plekje gewend was.
  Bajos Cicca heette hij, wat mooie kat betekent in het Hongaars. We noemden hem gewoon Bajos. Een lief dier alleen helemaal geen schootkat. Soms dat hij even naast Arie in zijn stoel kwam zitten, zo tussen Arie en de leuning in. Bajos wilde wel heel graag geaaid worden maar op schoot? Nee dat was niks voor hem. Zijn moeder was overigens ook geen schootkat.
  Susan je wordt D.V. in maart 74 jaar, welke datum?

  Deze week heb ik geregeld een liedje in mijn hoofd en zal het hieronder neerzetten.
  ik heb een periode gehad dat ik voor ik ‘s-avonds naar bed ging even door het raam keek of ik sterren zag. Soms wel, soms een enkele, soms alleen voortjagende wolken, soms heel veel sterren.
  God Die de sterren maakte zorgt voor jou, voor jullie, voor mij.

  Lieve allemaal Gods kracht, Zijn dichte nabijheid en alles wat je nodig hebt toegewenst.
  Hopelijk horen we nog eens iets van jullie.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Zie De Zon
  Tekst en muziek: Rikkert Zuiderveld
  (Psalm 8)

  Zie de zon
  Zie de maan
  Zie de sterren in hun baan
  Sterren ontelbaar overal vandaan
  Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan
  Heer hoe heerlijk is Uw naam

  Hoor de zee
  Hoor de wind
  Hoor de regen als hij zingt
  Druppels ontelbaar in de oceaan
  Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan
  Heer hoe heerlijk is Uw naam

  Ruik een bloem
  Ruik een vrucht
  Ruik de geuren in de lucht
  Geuren ontelbaar zweven af en aan
  Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan
  Heer hoe heerlijk is Uw naam

  Voel je hart
  Voel je huid
  Voel je adem als je fluit
  Mensen ontelbaar overal vandaan
  Onvoorstelbaar wonderlijk gedaan
  Heer hoe heerlijk is Uw naam

  Zie ik de zon, de sterren en de maan
  Wat een wonder dat ik mag bestaan
  Heer hoe heerlijk is Uw naam
  Heer hoe heerlijk is Uw naam

  Staat op: Witte zwanen zwarte zwanen, Kom maar gewoon

  1. Goedenavond alle zussen. Corrie je hebt weer een mooie stukje geplaatst. Bedankt. Ik ben 20 maart jarig. De eenden waren vandaag even weer terug, kijken naar hun stekje en zijn daarna weer weggevlogen. De sloot is nog bevroren, hoewel je lichtelijk ontdooien ziet, aan de bovenkant.Een fijne avond allemaal. Lieve Groetjes Susan

 4. Lieve allemaal,
  Susan heel erg veel van Gods kracht toegewenst hoor. Het is zo moeilijk om pijn te hebben en zeker als het dan ook somber weer is. Pijn vreet energie en de kou doet er geen goed aan.
  De laatste dagen inderdaad wel super koud, gelukkig hoefde ik eigenlijk nergens heen en ben dus heerlijk binnen. En ondanks dat de verwarming op 19 staat heb ik o.a. 2 vesten aan en vaak ook nog iets over mijn benen.
  Maar het zonnetje en de mooie blauwe lucht en de vogels die naar de vetbollen komen, ja daar geniet ik van, schitterend gewoon.
  Susan ik hoop dat je ondanks de pijn en alle beperkingen toch iedere dag iets zult vinden waar je door bemoedigd wordt of waar je even van kan genieten, zoals ik van de vogeltjes.
  Susan, Arie zijn rijbewijs is nu met 5 jaar verlengd. D.V. word hij in mei 75. D.V. met 80 jaar moet je dacht ik weer voor herkeuring. Dat is allemaal zo ver weg. Nu ben ik blij en dankbaar dat we leven en dat het allemaal gaat zoals het gaat. Genade.

  Anneke, dank je wel voor het delen van het mooie gedicht. Gerrie had ook altijd van die mooie gedichten. Een gave van de Here God om zulke mooie gedichten te maken of om mooie liederen te schrijven of zulke mooie melodiën.
  Zo hebben we allemaal iets van de Here God gekregen en mogen we dat voor Hem gebruiken. Gebruiken om elkaar te bemoedigen of om ons ergens opmerkzaam op te maken.
  Anneke, hoe is het nu met je rug?

  ik las vandaag Jesaja 41:10
  Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God.
  Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.

  Wat een mooie belofte en dat niet alleen, het is waarheid. HIJ is en blijft bij ons en laat ons niet alleen en HIJ zal ons nooit alleen laten. Ook al merken en voelen we er soms helemaal niks van. HIJ liegt niet, HIJ is bij ons. HIJ helpt ons door onze moeiten heen.

  Lieve allemaal heel erg veel van Gods kracht, troost, moed, hulp en zegen toegewenst.
  Groetjes
  Corrie

  1. Lieve Zussen, Corrie en Andrie bedankt voor jullie meeleven, Anneke bedankt voor je gedicht, Corrie er zijn dingen waar ik ook elke dag van kan genieten, mijn twee katten, de eendjes buiten, en twee meerkoeten, die hier zijn, ik woon een hoog, en de sloot is ongeveer vijf meter van mijn ramen vandaan, dus ik kijk pal op de sloot, twee dagen is de sloot dichtgevroren dus ze kunnen niet zwemmen in een klein open rondje zitten de eenden te zwemmen, maar vanmorgen is het rondje zo goed als dicht gevroren, dus ik heb geen eend gezien, uit dat kleine rondje drinken ze hun water, alleen de meerkoeten zijn indat kleine rondje vandaag. Arie en ik schelen maar een jaar. Als God dat wil wordt ik maart 74. lederen een fijne dag verder God Zegen alle zussen Groetjes Susan

 5. Lieve allemaal,
  lieve Anneke en Susan, wat fijn dat ik afgelopen week jullie berichtjes las. ik hoopte dat de anderen ook een berichtje zouden sturen. Jammer dat we van de anderen eigenlijk niets meer horen. Hoe zou het met hen zijn?
  Hoe zou het toch met Noa zijn. En zou Hanne haar huis al hebben kunnen verkopen? Hoe zou het Jian zijn? enz. enz.
  Ach allemaal vragen, ik bid dat de Here God een ieder van jullie helpt en draagt en bemoedig.

  Ik ben helemaal blij en opgelucht. Waarom?
  Arie moest vandaag gekeurd worden voor zijn rijbewijs.
  3 keuringen, voor zijn hart, de suiker en de gewone keuring. Arie had 3 afspraken, 2 direct achter elkaar en de 3e afspraak ruim een uur later. Aangezien hij had gezien dat de parkeerplaats waar de keuringsarts zat, met een slagboom afgesloten was zou hij met de fiets gaan. Ik dus volop zorgen maken. Arie 2 x dat eind fietsen en dan na de laatste afspraak opschieten om met de tram en trein naar de horecava te gaan.
  Zoals gezegd heb ik me wel zorgen liggen maken en vannacht ook gebeden hoe dat toch allemaal moest. Die 2 x een eind fietsen en later de loopbrug over dat zijn wel flinke inspanningen. Zeker als je hart niet zoveel inspanning aan kan.

  Al met al pakte Arie vanmorgen de fiets, accu leeg. Dan toch maar met de auto en kijken waar hij zou kunnen parkeren. Slagboom bij die parkeerruimte was gewoon open. De keuringsarts zei gelijk al tegen Arie dat hij dat niet ging doen om de laatste afspraak ruim een uur later te doen, hij zou alles in 1 keer doen. Heel mooi. Arie had al zijn papieren en gegevens van dokter, ziekenhuis enz. bij zich en al met al was Arie heel vlot klaar.
  Gefeliciteerd zei de dokter, je bent goedgekeurd. Wat een opluchting. Doordat Arie nu vroeg klaar was en de laatste afspraak niet door ging kon hij rustig op tijd weg voor de horecava. Rustig een loopbrug over is ook al een stuk beter dan wanneer je op moet schieten want dan probeer je vlugger te gaan dan je werkelijk kan.
  Arie blij, ik ook blij en opgelucht en de Here God dankbaar dat HIJ alles zo heeft opgelost.
  Ben ook blij en dankbaar dat Arie goedgekeurd is want hoe moet het anders met de stichting als je geen auto meer kan rijden. Bovendien kunnen we dan niet meer naar kinderen en familie en zelfs kan ik dan niet meer naar de kerk. (Arie brengt me trouw iedere keer en haalt me ook trouw iedere keer weer op.)
  Al mijn zorgen waren niet nodig.
  Hoewel, ik heb ze in gebed bij de Here God gebracht en HIJ heeft hulp geboden. Dus ben ik de Here God dankbaar.

  Gods kracht, hulp en zegen toegewenst voor een ieder van jullie en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Zussen, lieve Corrie wat een bijzondere verhaal, Gefeliciteerd voor Arie, wat fijn voor jullie dat hij mag blijven rijden. God zij dank . Ik denk ook vaak aan Noa, hoe zou het met haar gaan, Noa laat toch iets van je horen! Ik ben geen fan van de winter, maar dat weten jullie al. Dan donker, dan regen, en nu weer de koude dagen, helaas we hebben de weer niet geschapen, God heeft alles geschapen maar als mens mag je bepaalde voorkeuren hebben, zo zie ik het teminste. Ja Verde Anneke, Andrie Rudina Jelle, en alle andere zussen, kracht en sterkte in ieder in zijn persoonlijke situatie. God Zegen. Lieve Groetjes Susan.

  2. Lieve Zussen. Corrie ik dacht ik weet het niet, hoelang kan Arie weer auto rijden na deze keuring?Vandaag min 2″ overdag, de zon schijnt maar ik voel mij zo moe. De herfst en de winter zijn geen ideale maanden voor mensen met alle soorten spierklachten en atrose,enz Je gewone dingen die je moet doen kosten zoveel energie. Lieve Andrie, hoe gaat het met je dochter? Een fijne avond allemaal.Lieve groetjes Susan.

  3. Lieve zussen,

   Wat een wonderlijk is dat verlopen met Arie wat kunnen wij ons zorgen maken over zaken en hoe anders pakt het soms uit.
   Wat zullen jullie beiden opgelucht zijn jullie kunnen je prachtige werk voortzetten. Dank je dat je het met ons zussen deelde.

   Susan sterkte hoor als je zoveel pijn hebt het mat je af .

   Mijn gedachten zijn ook zo vaak bij Noa hoe zal het toch met haar gaan ?

   Ik kreeg dit gedicht de laatste dagen van het vorige jaar van onze kringleider in Veenendaal onze vorige woonplaats hij kan erg mooie gedichten schrijven.
   N.a.v. Jesaja 58 6-11 en Matth 25 31-46

   Kijk eens terug en om je heen
   Zie je al dat lief en leed ?
   Tel je dan je zegeningen zodat
   Je Gods weldaden niet vergeet ?

   Maak je maar geen zorgen,
   Over iets waar je
   Niets mee kunt.
   Zie vooral wat op jouw weg komt
   En geef wat je in liefde gunt.

   Kijk en luister met jouw hart
   en de fluistering van Gods Geest
   Komt Jezus in je naaste langszij,
   Is Hij dit jaar zo dichtbij geweest ?

   Heb je Hem gehoord of gezien
   in het jaar dat we achter ons laten?
   Klopte Hij vergeeft aan jouw deur
   en had je dat niet eens in de gaten ?

   Kwam Hij als een hongerige voorbij,
   Of als iemand met weinig kledij ?
   Heb jij iemand gekleed of gevoed ?
   Jezus zegt; Dat deed je dan aan Mij.

   Hoeveel kansen heb je laten liggen,
   Omdat je op jezelf was gericht ?
   Ben je verwonde mensen voorbij gelopen
   of heb je wonden verzorgd en gedicht ?

   Het is goed om tekort te belijden
   eenzaamheid en wanhoop raakt velen
   Wij mogen naar anderen omzien
   de bijbelse hoop met hen delen.

   Van het samenleven hier op aarde
   word je niet blij of opgetogen
   Geweldig echter het perspectief voor hen
   die voor Koning Jezus zijn neergebogen.

   Gods Geest doet Zijn werk van overtuigen
   Als wij vrijmoedig in liefde delen
   Dan opent zich een hemels perspectief
   Naar wij bidden en smeken, voor velen.

   Lieve zussen ik wens en bid jullie allen de nabijheid van onze Hemelse Vader toe Hij woont met Zijn Geest in ons en hoe groot is dat. Wij hebben een Hoge Priester in de Hemel die over ons waakt en bid dat we ons daar aan vast mogen houden.

   Anneke 🌈❤️🙏🏼

 6. Lieve allemaal,
  Susan, Andrie dank jullie wel voor de goede wensen.
  Grace, Ook ik ben blij dat wij nog steeds jouw site mogen gebruiken. Blij is niet helemaal goed uitgedrukt, ik ben er dankbaar voor. Het is voor mij tenminste een bemoediging om geregled wat van de andere zussen te horen / lezen.
  Het geeft een gevoel van verbondenheid, inderdaad Andrie, ondanks dat we elkaar nooit gezien / ontmoet hebben. En misschien juist daardoor ook die verbondenheid.

  Lieve allemaal, hoe hebben jullie de jaarwisseling beleefd?
  Vandaag is gelukkig het geknal voorbij, wat een rust en wat een veel betere lucht dan al die dampen van het vuurwerk.
  ik vind het erg voor mens en dier al dat geknal. Maar ondanks dat ik niet van vuurwerk hou, (van het geknal en de stank) kijk ik toch ieder jaar achter het raam naar buiten en geniet van het mooie  siervuurwerk. Tegenstrijdig dus.

  Vandaag was in mijn Bijbels dagboekje een (bekend) lied opgegeven om eventueel te zingen.
  ik vind het een mooi lied en wel toepasselijk zo aan het begin van een nieuw jaar.
  Kennen jullie dit lied ook?

  Gods kracht, hulp en zegen toegewenst voor iedere dag van dit nieuwe jaar.
  Hopelijk tot volgende keer.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Ga met God, en Hij zal met je zijn,
  jou nabij op al je wegen,
  met Zijn raad en troost en zegen.
  Ga met God, en Hij zal met je zijn.

  Ga met God, en Hij zal met je zijn,
  bij gevaar, in bange tijden,
  over jou Zijn vleugels spreiden.
  Ga met God, en Hij zal met je zijn.

  Ga met God, en Hij zal met je zijn,
  in Zijn liefde je bewaren,
  in de dood je leven sparen.
  Ga met God, en Hij zal met je zijn.

  Ga met God, en Hij zal met je zijn,
  tot wij weer elkaar ontmoeten,
  in Zijn Naam elkaar begroeten.
  Ga met God, en Hij zal met je zijn.

  Tekst: God be with you Jeremiah Rankin
  Vertaling: Gert Landman
  Muziek: Ralph Vaughan Williams

  1. Ook ik wens jullie een gezegend gezond en liefdevol 2024.

   Hoe bijzonder dat we elkaar nog steeds kunnen ontmoeten op deze site, dank je wel Grace. Missen doe ik je nog steeds.
   Ook voor jou een goed 2024 met alles wat je jezelf toewenst.

   Prachtig lied Corrie zeker toepasselijk. Ik ken het al jaren maar dan in het Engels later is het vertaald of misschien kende ik het nog niet in het Nederlands.

   Ik sluit me bij jou aan Corrie ik heb een vreselijke hekel aan vuurwerk.
   Maar kijk ook uit het raam, en geniet van de kleuren aan de donkere hemel. Maar ik vind het ook zo’n geld verspilling.

   En het is gewoon weer maandag 1 januari en mogen wij weten onze Hemelse Vader gaat ook nu mee ,dag aan dag draagt Hij ons.
   Lieve zussen wij zagen net de regenboog en ik dacht Ja Here God U laat Uw trouw aan ons zien. Zie je wel ik heb het jullie beloofd.🌈
   Wat het gaat worden in de wereld, het raakt ons allemaal als we de beelden zien en horen wat er gebeurd.
   Maar er gebeuren ook heel veel bijzondere dingen ik lees het een en ander heel andere berichtgeving dan die wij via de media ons huis binnen krijgen en dat zijn ook hoopvolle berichten.

   Lieve zussen geniet van de mooie dingen soms heel klein maar oh zo bijzonder.
   Sterkte Susan want ja die donkere dagen duren nog even terwijl de dagen al wel weer lengen we gaan weer langzaam naar het licht. Sterkte als je zoveel pijn hebt.

   Ieder in haar omstandigheden ~in nabijheid gewenst.
   Liefs Anneke 🌈❤️🙏🏼

  2. Lieve Zussen. Bedankt voor jullie reacties, en mooie bemoedigingen. Anneke ik heb minder pijnen deze dagen wel weinig energie, ik kijk ook naar zonsondergang we zitten nu tegen 16.u 45 min aan dus het wordt elke dag langzaam weer lichter. Ik heb ook niks met vuurwerk, ik kijk ook niet naar buiten. Ieder voor zich zelf. Verder wens ik alle zussen Grace, Anneke Andrie Corrie Jelle Rudina en alle andere zussen een gezond en Gezegend 2024 lieve Groetjes Susan

 7. Lieve allemaal,
  Susan veel sterkte toegewenst hoor. Zeker nu het donkere en slechte weer nog voortduren.
  Anneke, wat mooi en ook bijzonder dat het Syrische gezin mee geweest is naar de kerk. Bemoedigend hoor.
  Ja het is een erg moeilijke tijd en het is allemaal voorzegd. Dat is waar maar nietemin kan ik er door gedeprimeerd raken. En dan is het toch bijzonder dat ik nu zo’n mooi berichtje hoor van jouw Syrische familie.
  ik ken ze helemaal niet en toch wordt ik door hen blij.

  ik kwam een gedicht tegen en wil dat aan jullie doorgeven omdat ik hetzelf mooi en waar vindt.
  Lieve allemaal, heel goede jaarwisseling toegewenst maar vooral Gods kracht, troost, hulp, dichte nabijheid en zegen toegewenst.
  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  Een jaar is weer voorbij!

  Een jaar is weer voorbij, oh Heer,
  van voor en tegenspoed,
  van pijn en moeite, keer op keer,
  het ontbrak ons vaak aan moed.

  Van ziekte Heer en tegenslag,
  een jaar van nog meer druk,
  maar hoe het was, van dag tot dag
  was U Heer, ons Geluk!

  En was ons zicht op U soms weg,
  U zag ons overal,
  al achtervolgde ons vaak pech,
  U was in het diepste dal.

  U trok ons elke dag van ’t jaar
  en hielp ons steeds weer voort,
  al was de weg soms nóg zo zwaar,
  wij steunden op Uw Woord.

  Wij bidden U, oh Jezus Heer,
  behoed ons voor gevaar,
  geef van Uw zegen, meer en meer,
  voor elke dag van ’t nieuwe jaar!

  Els Hengstman-van Olst

  Fear not My child!
  I’m with you always.

  Wees niet bang Mijn kind!
  IK ben altijd bij je.

  1. Lieve Zussen. Corrie bedankt voor je medeleven. En het mooie stukje, en alle zussen bedankt, voor jullie bemoediging stukjes , fijne jaarwisseling allemaal. Lieve Groetjes Susan.

  2. Lieve zussen,
   Aan het eind van dit jaar 2023 wil ik jullie bedanken voor alle mooie, lieve, verwarmende, troostende, bemoedigende en opbouwende woorden. Ik ervaarde elke keer weer zoveel warmte en onderlinge liefde en betrokkenheid. En dat terwijl wij elkaar nog nooit hebben gezien.
   Ik kijk daar in dankbaarheid op terug.

   Ik wil jullie ieder persoonlijk een heel mooi, liefdevol en gezegend 2024 toebidden. In vast vertrouwen op en een zeker weten van Gods liefdevolle en onmisbare aanwezigheid, elke dag van het nieuwe jaar. Hij laat niet los lieve zussen. Zijn werk gaat door ook in 2024.

   Grace, bedankt dat wij nog steeds gebruik mogen maken van jouw site!
   Ook jou bid ik Gods zegen en nabijheid toe voor de komende tijd.

   Liefs, 💝🙏🌈

 8. Lieve allemaal,
  Susan hartelijk dank voor je lieve zegenwens.
  Rudina dank je wel voor je mooie lied.

  Hieronder een lied wat ik zelf ook erg mooi vind.

  Hoor mensen nu het Kerstfeest is, gedenken wij het feit
  dat Jezus naar de aarde kwam door Gods barmhartigheid,
  opdat een ieder wordt gered uit zijn verlorenheid.

  Refrein:
  Er is hoop door de komst van de Heer,
  hoop door Zijn komst;
  er is hoop door de komst van de Heer.

  In Bethlehem in Juda’s land daar lag het Godd’lijk Kind;
  Gezegend is de mens die daar in Hem zijn Heiland vindt.
  Ga in de geest naar Bethlehem en zie hoe God u mint.
  Refrein

  De Vader in de hemel zond Zijn eng’len naar een veld,
  Waar zij aan herders in die nacht het nieuws hebben verteld.
  Het goede nieuws van Jezus’ komst moet wereldwijd vermeld!
  Refrein:
  Er is hoop door de komst van de Heer,
  hoop door Zijn komst;
  er is hoop door de komst van de Heer

  Lieve allemaal, niet één uitgezonderd en allen die bij jullie horen, een heel
  Gezegend Kerstfeest en nieuwjaar toegewenst.
  Hoe het zal zijn het nieuwe jaar? Niemand die het weet maar HIJ is er en HIJ laat nooit alleen. Daar kunnen en mogen we op vertrouwen.

  Veel liefs en alles wat een ieder van julie in jullie omstandigheden nodig hebben, toegewenst.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Anneke. Hoe is het met jou? Ik denk aan jou, ik hoop dat je geen last heb van de pijnen, Ieder geval sterkte als het zo is. Ook Andrie sterkte met je dochter Groetjes voor alle zussen. Lieve Groetjes Susan

  2. Lieve Susan maak je geen zorgen hoor ik lees jullie berichten en ik geniet ervan. Denk ook aan jou als de dagen zo somber zijn.
   De pijn is er nog steeds regelmatig de morfine neemt het nog steeds weg na een poosje. Het is niet anders ik probeer en thuis niet over te praten het mag ons leven niet beheersen.
   De dagen waren vol en de donkere dagen nemen ook energie weg.
   Ik heb nog iets moois te vertellen de Syrische familie is mee geweest naar kerst familie dienst. Aslan vroeg zelf of ze mee mochten ik zei natuurlijk.
   Onze God kan de wasdom geven daar kunnen we voor bidden.
   Afgelopen zondag zo’n hoopvolle preek gehoord, lieve zussen er is HOOP door alle strijd en ellende heen God vol voert zijn plan met de wereld.
   Wij mogen uitzien naar een hoopvolle toekomst.
   Het is vreselijk allemaal maar het is voor zegt in Zijn Woord.
   Lieve zussen ik wens jullie allen dat wat je nodig hebt.
   Bid voor jullie ❤️🌈🙏🏼

  3. Lieve Zussen, lieve. Anneke wat fijn van je lezen, ja het is niet prettig met pijn te leven, maar wat je zelf zegt, je laat je leven hierdoor niet domineren, want pijn is best vervelend, en het kan je zo moe maken, dat ervaar ik soms.wat mooi over de Syriërse gezin dat ze zelf vroegen om mee te gaan, naar de dienst. Verder wens ik alle zussen in welke omstandigheden ook, kracht sterkte en wijsheid. God Zegen allemaal. Lieve Groetjes Susan.

 9. Lieve Zussen, Grace, Anneke Andrie Corrie Jelle Rudina, en alle andere zussen die ik niet benoem.Ik wens jullie Gezegend Kerstdagen, en Gezegend 2024. Ze zal een zoon baren. Geef Hem de naam Jezus, want Hij zal zijn volk bevrijden van hun zonden. Matteüs 1:21.. Lieve Groetjes Susan

  1. Ook wens ik alle zussen gezegende dagen toe.
   Laat ieder het horen
   Dat eens werd geboren
   De Redder der wereld
   De Heer van ’t heelal
   De engelen melden,in Efratha’s velden
   Dat Hij werd geboren in Bethleuems stal.
   Lieve groet en bedankt voir alke mooie bemoedigende woorden doir jullue geschreven

 10. Lieve allemaal,
  wat fijn al die zorgzame reacties op elkaar.
  Susan, heel erg veel sterkte toegewenst hoor.
  Anneke, wat en prachtig gedicht heb je gedeeld met ons, dank je wel.
  Andrie ook heel veel sterkte toegewenst en natuurlijk ook je dochter.

  ik las vandaag in een dagtekstenboekje het volgende lied:

  Weinig is veel in de Handen van Jezus,
  kleine gebaren van liefde zijn sterk.
  Groot is de zegen als God aan het werk is:
  minder wordt meer, door de Hand van de Heer.

  De mensen zaten hongerig bij Jezus in het gras.
  HIJ zegende en brak het brood, het beetje wat er was.
  HIJ gaf het aan de mensen en zij deelden met elkaar.
  Het wonder van de overvloed begint als klein gebaar

  HH 93:1
  Menno van Beek en Roeland Smith

  ik ken het lied helemaal niet maar het sprak me aan en het doet me denken aan Grace en deze site.
  We delen met elkaar in de (misschien in onze ogen) kleine bemoedigingen die we elkaar doorgeven.
  Deze bemoedigingen zijjn echter groot omdat ze ons (mij in ieder geval) weer net dat zetje geven wat nodig is.
  Ook maakt het steeds weer duidelijk dat we een hand en voet voor elkaar mogen zijn en het ook daadwerkelijk zijn.

  Lieve allemaal, ook de niet genoemden, maar vooral ook Noa, heel veel van Gods kracht en Zijn trouwe en liefdevolle zorg toegewenst.
  Weet dat HIJ er altijd is, ook al is het donker om ons en in ons misschien. HIJ is er en HIJ laat nooit alleen.

  Hartelijke groeten,
  Corrie

 11. Hallo lieve allemaal,
  wat fijn om weer zo van jullie te lezen.
  Anneke dank je wel voor je Adventgedicht, ik had er juist 1 nodig en was al aan het zoeken geweest en nu krijg ik hem via jou, dank je wel hoor.
  Het gedicht wat ik doorgaf is voor bij het aansteken van de 1e kaars.

  Jellie van harte gefeliciteerd met de doop van jullie pleegzoon. Wat bijzonder en wat een zegen.

  Andrie jij ook dank je wel voor je lied.

  Vanmiddag waren we bij de Kerstshow van de rolsschaatsvereniging. Onze kleindochter Jodie zit al jaren op rolschaatsen. ik vind het schitterend om te zien en ook heel knap. Volgens mij heb ik als kind denk ik 1 x op rolschaatsen gestaan en misschien 2 x op gewone schaatsen, niets voor mij.
  Wat mij vanmiddag zo ontroerde en aan het nadenken zette is het volgende:

  Het schaatsen ( je kunt het vergelijken met kunstrijden op de schaats) gaat hard, snel. En wat een vertrouwen hebben de deelnemers in elkaar want soms tillen ze elkaar op en ondertussen blijven ze rijden. Soms maken ze echt heel moeilijke oefeningen.
  En steeds staken ze de handen naar elkaar uit en namen ze elkaars handen aan.
  Dat was natuurlijk nodig omdat ze anders de volgende figuren niet zouden kunnen maken.
  Het raakte me. Zo’n vertrouwen moet ik eigenlijk hebben op de Here God. HIJ is volledig te vertrouwen. Altijd kunnen we op Hem aan. HIJ is bij een ieder van ons heeft HIJ gezegd en HIJ liegt niet, ja HIJ is volledig te vertrouwen.

  Die naar elkaar uitgestoken handen, ja ik mag steeds mijn handen naar Hem uitstrekken en ik weet en mag weten en vertrouwen dat HIJ mijn hand, mijn handen zal vastpakken en zal leiden en zal steunen en zal sterkren.
  Maar zo mogen we ook naar elkaar onze handen uitsteken en elkaars handen vastgrijpen. En dat is precies wat we hier bij Grace leren en doen. Want we vertellen het elkaar als we het moeilijk hebben en dat is heel goed.
  We pakken elkaars handen vast doordat we voor elkaar bidden en elkaar bemoedigen. En zo vormen we een eenheid zelfs al kennen we elkaar verder niet.
  Net als de schaatsters elkaar vasthouden om bepaalde oefeningen te doen zo mogen wij elkaar vasthouden en bij de Here God brengen.

  Lieve allemaal, heel erg veel kracht toegewenst. ik hoop dat de zieken toch allemaal weer op zullen knappen en tot die tijd wens ik jullie heel veel geduld en acceptatie toe. Hanne sterkte met de verkoop van je huis.
  Susan veel sterkte met al dit sombere en koude weer.
  Rudina, Noa, Grace en alle anderen, ja voor jullie allemaal heel veel van Gods kracht en zegen en vooral dichte nabijheid toegewenst.
  Warm je maar aan Gods Vaderhart wat vol liefde klopt voor een ieder van jullie, voor een ieder van ons.
  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve Zussen. Ik ben jullie niet vergeten, het is alleen, dat ik erg moe ben en last heb van de atrose, Anneke Andrie Corrie, Jelle, bedankt voor jullie meedelen, En alle zussen God Zegen. Lieve Groetjes Susan

  2. Duizend sterren vallen naar beneden
   de hemel fonkelt in de nacht
   Kijk omhoog en zie de sterren
   Het licht van God krijgt alle macht.

   De zoon van God kwam naar beneden
   Als een klein en kwetsbaar kind
   Om ons duister te verlichten
   Zodat jij de weg naar vrede vindt.

   De Zoon van God zal nog eens komen
   Verdriet en pijn.is dan voorgoed voorbij
   Het hemels licht zal dan voor altijd schijnen
   Tot aan die dag zal Hij er zijn.

   Een gedicht van Ronald Koops

   Lieve zussen dank voor jullie bijdragen aan deze fijne digitale zussen band .
   Corrie wat beschrijf je dat mooi over je kleindochter heeft alles met vertrouwen op elkaar te maken en zo mogen wij door alles heen op onze Hemelse Vader vertrouwen en dat is voor een ieder anders.
   Susan sterkte wat naar dat je zo beperkt bent in je doen en laten door de artrose. Wens en bid veel sterkte toe.

   Jellie van harte gefeliciteerd met de doop van jullie pleegzoon wat een mooi moment voor jullie.

   Andrie emoties bij het mooie oude liedje wat jij deelde ik me nog met dat kaarsje staan op het kerstfeest van de kleuterschool.
   Ik citeer het nog zo vaak in mijn hoofd zo eenvoudig maar zo veel omvattend . Dat wij ieder op ons eigen plekje dat Licht mogen of kunnen uitstralen.
   Sterkte jullie met jullie dochter wat ontzettend moeilijk dat zij met alle moeite die ze heeft door corona nog vermoeider is.

   Wens jullie allen dat wat je nodig hebt in deze tijd en omstandigheid. Bid voor jullie ❤️🌈🙏🏼

  3. Lieve zussen,

   Wat mooi Corrie, inderdaad draait het hier om vertrouwen op elkaar, en helemaal op elkaar ingespeeld zijn…prachtig!

   Susan, wat naar die artrose, zo pijnlijk ook. Veel sterkte zeg.
   Bid voor jou, om kracht en moed om te dragen.

   Anneke, wat een prachtig gedicht, ik ga het opslaan en delen.
   Ja, dat liedje, zie mezelf ook nog staan…kippenvel.

   Ja, heel verdrietig zo voor en met mijn dochter. Ik hoop en bid dat ze toch weer wat mag opknappen.. gelukkig is zij, en zijn wij, te weten dat God haar ziet en dat Hij haar draagt…

   Lieve zussen, ook als je niet meeschrijft maar wel meeleest: God ziet ook jou en Hij kent je door en door. Hij is er voor je, achter je, naast je en om je heen… wat een groot geluk is dat!!
   En weet dat ik voor je bid,
   Liefs, 💝🙏🌈

 12. Lieve Hanne,
  wat fijn weer iets van je te horen. Wat goed dat je al zoveel uitgezocht en opgeruimd hebt. Heb er bewondering voor want ik vind zoiets zo moeilijk.
  Mooi dat er al een paar kijkers geweest zijn maar laat je niet ontmoedigen doordat er nog geen goed bod gegeven is. We bidden toch of de HERE god op de juiste tijd de juiste kopers voor de juiste prijs wilt geven? Dan moeten we er ook op vertrouwen. Probeer het maar hoor..
  Lieve Anneke en Andrie knappen jullie al een beetje op?
  Susan, Jelly, Noa, Rudina en alle anderen en Anneke, Andrie, Hanne, jullie allen heel veel van Gods kracht en zegen toegewenst.
  Hartelijke groeten voor jullie allemaal en veel liefs,
  Corrie

  Advent I

  Wij mogen U verwachten,
  U komt tot ons. Zo zeker en gewis
  als Jezus eens geboren is,
  spreekt U tot ons. Uw zachte
  woord voedt ons in ons geloven.
  Wij zijn verbaasd. De vreugd’
  om Hem is ’t die ons hart verheugt.
  Wij laten het ons niet ontroven.

  Kom dan in ons, Zoon van de Vader,
  verlicht verwarm ons diep van binnen,
  dat U in ons nieuw wilt beginnen.
  Wij bidden U, wij komen nader,
  ons eerste lichtje van verlangen brandt.
  U bent de Heer,
  U neemt ons bij de hand.

  bij I Korintiërs 1: 8

  Frans den Harder

  1. Lieve Corrie,

   Dankjewel voor je bemoediging en de mooie Advents tekst.

   Zegen en Groet
   Hanne..

  2. Wat fijn om weer iets van jou te lezen Hanne, een heel drukke en spannende periode in je leven. Wat heerlijk dat je goede hulp had het is goed dat een ander mee kijkt want het is soms zo lastig om dingen weg te doen …………ik ben geen verzamelaar maar we hebben nog genoeg.
   Veel sterkte gewenst en wijsheid met de verkoop best lastig.
   Het gaat een stuk beter Corrie het weer werkt ook niet echt mee veel regen nodigt niet echt uit naar buiten te gaan terwijl ik een echt buitenmens ben.
   Hoe gaat het met jou Andrie knap jij al op ? En Susan ik denk vaak aan je als de dagen zo donker zijn.
   Alle zussen wens ik toe dat jullie ervaren dat onze God bij je is. Op bergen en in dalen ja overal is God waar wij ook verblijven of dwalen Hij is erbij.
   Dank je Corrie voor je mooie gedicht of is het een lied ?

   Ik vond dit gedicht ;

   Advent is kijken naar wat komt
   Hoewel er weinig zicht is
   Je steekt een kaars aan in de nacht
   Omdat je iets van God verwacht,
   een wereld waar het licht is.

   Advent is kijken naar wat komt,
   zoals toe lang geleden .
   Er werd een kind van God verwacht
   een kind van licht, een kind vol kracht,
   een kind dat zorgt voor vrede.

   Advent is kijken naar wat komt
   Advent is durven hopen
   Het kerstkind is een nieuw begin
   We slaan een weg van vrede in
   Die moet je verder lopen.

   Advent is kijken naar wat komt
   Advent is durven dromen
   Is licht zien in de duisternis,
   geloven dat God met ons is
   en dat Zijn rijk zal komen.

   Heel veel liefs voor jullie allemaal .
   Anneke ❤️🙏🏼🌈

  3. Lieve zussen hier bij ons gaat het goed! We hadden afgelopen zondag een bijzondere feestelijke dag.Onze pleegzoon heeft zich laten dopen! Wat was het een fijne en bijzondere dag! Het is een prachtige Lieve jongen! Het voelt als een eigen zoon..Lieve zussen, wat fijn om zo nu en dan iets van jullie te horen! Zit erover na te denken of ik me nog laat vaccineren tegen corona, ik begrijp dat je nog flink ziek was Andrie. Dankjewel Corrie voor de prachtige bemoedigingen die je schrijft!Lieve zussen Gods zegen toegewenst! Liefs Jellie

  4. Goedemorgen allemaal,

   Hier gaat het ook goed gelukkig.
   Weer behoorlijk opgeknapt van corona. Had een lange nasleep.
   Mijn dochter die chronisch ziek is, is er nog steeds niet bovenop helaas. Nog vermoeider dan ze al was…ze kan hele dagen slapen.
   We proberen het de tijd te geven, de wintertijd zit haar daarin ook in de weg, ze laat vandaag even bloed prikken.

   We zitten weer in advent tijd. Reikhalzend uitzien naar het Licht dat gaat komen… zeker in deze vaak sombere en grijze maand. Susan, heb je een lichtlamp kunnen bemachtigen? Ik hoop zo dat jou dat zou helpen.
   Alle zussen, fijne dag gewenst. Ieder in eigen omstandigheden.
   Laten wij in deze roerige en vaak zo liefeloze en harde wereld ons lichtje van vrede en liefde uitstralen naar ieder om ons heen, onze naaste.
   Ik moet denken aan een oud kinderliedje:

   Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
   dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht
   en Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn’
   jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

   Jezus zegt dat Hij ieders kaarsje ziet
   of het helder licht geeft of ook bijna niet
   Hij ziet uit de Hemel of wij lichtjes zijn
   jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

   Jezus zegt ons ook dat ’t zo donker is
   overal op aarde zond’ en droefenis
   laat ons dan in ’t duister held’re lichtjes zijn
   jij in uw klein hoekje en ik in ’t mijn

   Liefs, 💝🙏🌈

 13. Lieve allemaal,
  lieve zieken van harte beterschap toegewenst hoor, neem aub de tijd om op te knappen. Zelf ben ik meestal niet zo geduldig dat is een levensles die ik aan het leren ben,
  Fijn vind ik het altijd zoals jullie op elkaar reageren en bemoedigen.
  Heb ook niet altijd energie, gelegenheid of woorden om door te geven.

  Gister kwam ik onderstaand liedje van Elly en Rikkert weer tegen. Ik ken het niet maar vind het een mooi lied en dat niet alleen ik vind het een bemoedigend liedje. Te weten dat HIJ kracht geeft, dat HIJ vraagt om Hem te vertrouwen en dat HIJ bij ons is en dat HIJ draagt .

  Gods kracht en Zijn hulp en zegen zijn er elke dag.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Elke morgen als ik wakker word
  Praat ik zachtjes met de Heer
  Al mijn zorgen, hoe de dag ook wordt
  Leg ik bij Hem neer
  En Hij draagt mij, Hij draagt mij,
  Hij vult mij met kracht
  Ja, Hij draagt mij tot diep in de nacht

  Elke morgen als ik wakker word
  Praat ik zachtjes met de Heer
  Al mijn zorgen, hoe de dag ook wordt
  Leg ik bij Hem neer
  En Hij vraagt mij, Hij vraagt mij,
  te doen wat Hij zegt
  Ja, Hij vraagt mij, te zijn als een knecht

  Elke avond als ik slapen ga
  Praat ik zachtjes met U Heer
  En dan weet ik dat U bij mij bent
  Dus leg ik mij neer
  En U draagt mij, U draagt mij,
  U vult mij met kracht
  Ja, U draagt mij tot diep in de nacht.

  Elly en Rikkert

  Lieve Hanne, Jelli, Noa en alle anderen hoe is het met jullie?

  1. Lieve Zussen
   Even tijd maken tussen alles door om jullie te laten weten hoe het hier gaat,
   Ik leef van dag naar dag… samen met mijn vriend heb ik vreselijk veel opgeruimd,wat niet altijd makkelijk was;denkend dat mijn man al veel weggedaan had……maar de zolder en schuur zijn verhuisklaar. De rest v h huis waren eigenlijk al wel zover,dat deed ik al een poosje tussen de bedrijven door. Ook met dochter samen ben ik aan het ruimen geweest. Ondertussen zijn er 3 kijkers geweest en ook alle 3 voor de 2 e keer,maar er kwam geen fatsoenlijk bod. Dus gaat alles gewoon door. Verder gaat alles z’n gangetje…..nou ja.
   Zo staat het ervoor en ga ik richting de feestdagen. De geboorte van onze Heere jezus! Die gewoon steeds alle dagen mijn Leidsman is Ik krijg niet meer dan ik kan dragen; Hij kent mij beter dan ik mijzelf ken en heeft alles in Zijn hand.
   Lieve allemaal, sterkte met alles wat moeite is of pijn geeft,
   Ik heb op lastige of pijnlijke momenten als mijn handen niet meer willen, heel veel aan het Jezusgebed : ” Heere Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U ” En dan benoem ik waar het om gaat of om wie… en sluit af met het gebed. Ik hoop dat ook jullie daar kracht uit mogen putten.
   Liefs en warme groet voor jullie allen,
   Hanne.

 14. Lieve Zussen. Anneke veel sterkte, en beterschap toegewenst , Verder wens ik alle zussen kracht, troost, wijsheid, wat ieder in zijn situatie nodig heeft. God Zegen. Lieve Groetjes Susan

  1. Lieve zussen,

   Fijne woorden en bemoedigingen mocht ik lezen van jullie. Heel erg bedankt. Zo mooi, deze zussenband.
   Anneke van harte beterschap hoor. Ik hoop dat je weer helemaal mag opknappen. Neem er de tijd voor. Ikzelf ben ook nog steeds herstellende van corona, goede en slechte dagen wisselen elkaar af.
   Het gaat echt weer flink rond, ik hoor het van zoveel mensen.

   Lieve groet van mij voor ieder die dit leest, en ook al reageer of schrijf je niet iets, we weten ons met je verbonden, denken aan je en bidden voor je 💝🙏🌈

  2. Andrie, ook jou wens ik beterschap toe, dat je helemaal mag opknappen, en weer de ouwe weer mag worden. Lieve Groetjes Susan

  3. Dank jullie wel zussen Susan en Andrie. Jij ook beterschap gewenst hoor denk dat we hetzelfde ervaren na corona een week of 5 geleden me niet echt fit meer gevoeld maar gewoon doorgegaan .Het is oefening in geduld …….. en dat is soms een lastige..
   Op dit moment niets te delen ook voor mij zijn de zussen van zussenliefde mij heel na aan het hart.
   Denk en bid ik voor jullie, liefs
   Anneke ❤️🌈🙏🏼

 15. Lieve zussen wat zijn er weet verl mooie gedichten en verhalen gedeeld. Ik blijf het bijzonder vinden hoe jullie dit kunnen verwoorden. Wat een schrijftalent. Ik vind dat soms lastig en dat lukt het mij niet om te reageren. Met onze kleinzoon gaat het steeds meer vooruit en hij gaat weer hele dagen naar school. Binnenkort hoopt hij 7 jaar te worden. Ik lees trouw jullie verhalen en vind het mooi om dit te lezen en bemoedigd te worden.
  Ik moet aan het lied denken.
  Mijn vader dank u wrl dat u steeds bij mij bent
  Mooi om dit te weten

  1. Lieve zussen, lieve Rudina,
   wat een fijn bericht Rudina dat het met Jian steeds weer beter en gaat en dat hij alweer hele dagen naar school gaat.
   Wat een bemoedigend bericht, ben er helemaal blij door geworden.
   Dank je wel voor het delen hoor.

   Ja een mooi lied is dat he.

   Mijn Vader, dank U wel dat U steeds bij mij bent,
   U al mijn gedachten en verlangens kent,
   dat U zo stil en rustig en begrijpend bent,
   mijn Vader, dank U wel.

   Ik dank U dat Uw hand mij steeds behoedt en leidt,
   dat U mij wilt bewaren in de felste strijd,
   voor troost, die U mij geeft in onzekerheid,
   mijn Vader, dank U wel.

   HIJ is onze Vader door ons geloof in de Here Jezus, Zijn Zoon. Binnenkort gaan we Zijn geboorte alweer vieren / herdenken. Wat gaat de tijd toch enorm snel.
   Tenminste meestal is dat zo als we achterom kijken maar ook als de tijd voorbij kruipt, of als het zo moeilijk is, of juist als er vreugde om ons heen is. HIJ onze Vader is er altijd, HIJ kent ons, HIJ laat nooit alleen.

   Allemaal veel liefs en Gods kracht, zegen, hulp, troost of wijsheid of wat je ook maar nodig hebt toegewenst.
   Hartelijke groeten en hopelijk horen / lezen we weer wat van elkaar.
   Corrie

  2. Lieve Zussen. Andrie bedankt voor voor de tip over die lamp,Jelle, Anneke ook bedankt, Andrie ik heb gegoogel maar eerlijk gezegd ik heb nog niks meegedaan, maar hoe dan ook bedankt voor jullie meeleven. Ik heb de neiging wel de licht vroeger aan te doen, vandaag vanaf 16.00 uur al aangedaan. Rudina fijn dat het goed gaat met Jian. Corrie bedankt voor de liedjes. Deze tekst stond vandaag op mijn bijbelapp. Wie dorstig zijn, zal ik verkwikkend ;die uitgeput zijn geef ik kracht. Jeremia31 :25. Lieve Groetjes Susan

  3. Wat fijn Rudina dat jullie kleinzoon weer zo ver genezen is dat hij weer naar school kan.
   Dank je Corrie voor je bemoedigende woorden wat zouden wij moeten zonder de wetenschap dat onze Hemelse Vader niets uit de hand loopt in deze tijd. HIJ is er bij ook de woorden uit Jeremia die jij deelt Susan mogen wij op vertrouwen Hij ziet naar ons om ook al staat de wereld in brand.
   God schonk ons Zijn zoon het liefste wat Hij had om onze zonden weg te wassen voor mij en voor een ieder die Hem aanneemt als hun Redder. Wat een genade.
   Lieve zussen ik wens en bid jullie allen dat toe wat jullie nodig hebben deze dag. Hij geeft ons manna voor iedere dag. Ik lig helaas in bed na corona nog steeds niet opgeknapt. ❤️🙏🌈

 16. Lieve allemaal,
  dank je wel Anneke voor het uittypen van het lied. Het is inderdaad een erg mooi lied, dank je wel dat je me er op attent hebt gemaakt.
  Ja, ik ben ook blij dat de Heer God het zo leidde wat de tandarts betreft. Afgelopen dinsdag viel het gelukkig ook mee. Hopelijk de 17e voorlopig voor de laatste keer.

  Ook nu schiet er weer een gedeelte van een lied in mijn gedachten.

  Mijn ziel heeft U van node, U elk uur van node.
  O zegen mij mijn Heiland, tot U kom ik.

  Voor zegen kunnen we ook andere woorden, noden invullen. Vergeveing, genzeing, wijsheid. We, ik tenminste, heb zoveel van Hem nodig, elk uur, elk ogenblik. Nodig bij alles in mijn leven. Vooral ook in mijn spreken, mijn woorden, mijn gedachten, mijn daden.

  Wat mooi dat ik als een klein kind bij Hem mag komen en overal Zijn hulp voor mag vragen. Nog meer bijzonderder dat HIJ er ook blij mee is als we, zo bij Hem komen en alles wat ons bezig houdt met Hem delen en van Hem onze hulp verwachten.

  Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst en heel veel liefs en hopleijk tot een volgende keer.
  HIJ is nabij, heel dicht nabij, HIJ omarmt ons met Zijn liefde en zorg.

 17. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie reacties.
  Anneke, ik heb het nieuwe lied van Sela nog niet gehoord, heet het lied psalm 121?
  Misschien dat het me lukt om op te zoeken op you tube of zo.

  Jellie heel veel van Gods kracht en wijsheid toegewenst hoor.

  Hanne, hoe is het met je huis? Heb je al kijkers gehad? Misschien ook al de juiste kijker die je huis kan en wil kopen?

  Afgelopen zondagwerd er tijdens de samenkomst een lied van “Nederland zingt” getoond. Een mooi lied vond ik.
  Ik had vorige week echt beloofd aan de Here God om zondag een getuigenis te geven. Echter ik ben gewoon blijven zitten. Later speelde dat lied geregeld door mijn hoofd vandaar dat ik de tekst heb opgezocht en doorstuur.

  Want ik heb Hem nodig, elk uur elk ogenblik, elk moment.

  Ik kan niet anders dan bekennen dat ik een bezoek aan de tandarts een verschrikkelijk iets vind. Dat gerommel in je mond, afschuwelijk. Zit te kokhalzen enz. In november heb ik een aantal afspraken, kon er niet meer onderuit. Vooral tegen de afspraak van 23 november zag ik vreselijk tegenop. Slapeloze nachten en nachtmerries.

  Vorige week ben ik zoals altijd op dinsdag naar de lift-up gegaan. De lift-up is een groepje mensen (van verschillende kerken) die rond Gods Woord elkaar bemoedigden. Na de lift-up was er een gesprek met iemand. Dat was helemaal geen probleem want ik had verder toch geen afspraken die dag. Toen ik Arie om 12.40 uur belde of hij me op wilde halen vertelde hij dat men van de tandarts gebeld had of ik om half 2 daar kon zijn. De afspraak van 23 november kon niet door gaan namelijk.

  Wat een gejacht gelijk. Arie heeft me gauw opgehaald, zo vlug mogelijk naar huis en eten en dan naar de tandarts in IJsselstein.

  Later dacht ik wat is Gods timing toch goed. Nu moest ik plotseling komen en had ik helemaal geen tijd om me nog meer zenuwachtig te maken. Heel bijzonder allemaal.

  Al met al is de behandeling mee gevallen. En de behandeling van deze week ook.

  Nu nogmaals over het lied van zondagmorgen. Wat heb ik Hem toch nodig. Wat zeg of beloof ik en doe ik allemaal vervolgens niet. Hoe weinig vertrouw ik op Zijn Woord. Hoe verschrikkelijk veel kijk ik naar de omstandigheden en ben ik een bang en beslist geen moedig mens.

  Ja ik heb Hem nodig, elk ogenblik.

  Hieronderaan dan het lied.

  Alle zusters en vooral ook Noa (hoe is het toch met je meisje) Gods kracht, wijsheid, moed en zegen toegewenst en hartelijke groeten,
  Corrie

  Ik heb U nodig

  Heer, ik kom en beken,
  nu ik hier dicht bij U ben:
  zonder U val ik uiteen;
  leid mijn hart door stormen heen.

  Refrein
  O mijn Heer, ik heb U nodig;
  elk moment, zo nodig.
  U pleit voor mij, U spreekt mij vrij.
  O God, ik heb U nodig.

  Mijn schuld zit diep; U kunt erbij.
  U vergeeft en reinigt mij.
  Waar U bent, daar ben ik vrij;
  woon in mij en heilig mij.
  Refrein

  Leer mijn lied de weg naar U
  als verleiding mij omgeeft.
  Als ik niet kan staan, leun ik op U.
  Jezus, hoop die in mij leeft!
  Refrein 2x

  U pleit voor mij, U spreekt mij vrij.
  O God, ik heb U nodig. 2x

  Opwekking -763

  1. Je hebt helemaal gelijk Corrie het is Ps 121 🫣

   Ik zal hem uittypen .
   Als ik naar de bergen kijk
   Het pad dat ik moet gaan
   Dan voel ik mij een kwetsbaar mens
   Waar komt mijn hulp vandaan ?

   Als ik naar de bergen kijk
   De diepte van het dal
   Dan voel ik mij een kwetsbaar mens
   Wie vangt mij als ik val.

   Onze heer die alles maakte
   De schaduw op ons pad
   Blijft met ons verbonden
   Hij waakt bij elke stap.
   Onze Heer die alles maakte
   Beschermer voor altijd
   Waar wij gaan of komen
   Hij blijft in eeuwigheid

   Wie wijst mij de weg omhoog
   Als mij het zicht ontbreekt ?
   Wie ziet mij als ik zoekend ben
   Naar wat mij richting geeft.

   Wie gaat met mij door het dal
   Het donkerst van de nacht ?
   Wie hoort mij als ik roep om hulp ?
   Wie geeft mij nieuwe kracht.

   Het lied wat jij ons meegeeft is ook een heel bemoedigd lied Corrie
   Soms kan ik alleen maar uitroepen O Heer ik heb U nodig elk moment zo nodig.

   Dat was een knipoog van God Corrie die onverwachte afspraak bij de tandarts.
   Gelukkig dat je dat achter je hebt als je er zo vreselijk tegenop ziet.
   Lieve zussen ik wens en bid jullie allemaal de nabijheid van onze Hemelse Vader toe.

   Liefs Anneke ❤️🙏🏼🌈

 18. Lieve allemaal,
  wat fijn om weer wat van jullie te horen.
  Natuurlijk niet fijn niet fijn dat jullie last hebben van al dit sombere en slechte weer en alle vreselijke dingen die er gebeuren. Jullie snappen hoop ik wat ik bedoel. Echter het is wel fijn dat jullie het delen, en wij het bij onszelf ook herkennen.
  Dank jullie wel daarvoor.
  Andrie ook hartelijk dank voor het mooie gedichtje.
  Ga ik bewaren.

  Nu met de storm die over ons land en andere landen waait / stormt moet ik eigenlijk zeggen, komt er een lied in mijn gedachten wat ik eigenlijk helemaal vergeten was.

  In stormen en gevaren op onze levenszee
  Zal Jezus ons bewaren, want HIJ gaat met ons mee.
  Refrein:
  Vrees niet, houd goede moed! Vrees niet, houd goede moed!
  Vertrouw Hem hoe de storm ook woedt!
  Vrees niet, houd goede moed!

  Zien wij geen sterren blinken en jaagt de wind ons voort,
  Ons schip zal toch niet zinken, want Jezus is aan boord.
  Refr.

  Op ’s Heren machtwoord zwijgen de elementen stil:
  Geen macht kan ons bedreigen, ’t gehoorzaamt ál Zijn wil.
  Refr.

  Wie Jezus durft vertrouwen in stormgetij en nacht,
  Die zal verheugd aanschouwen Zijn heerlijkheid en macht.
  Refrein:
  Vrees niet, houd goede moed! Vrees niet, houd goede moed!
  Vertrouw Hem hoe de storm ook woedt!
  Vrees niet, houd goede moed!

  Nou heb ik eerlijk gezegd het liefst dat de Heer nu gelijk de storm stilt maar zo werkt het niet.
  HIJ laat allerlei dingen toe en HIJ zal de stormen stillen, zeer zeker, maar op Zijn tijd. Echter in de tijd dat die stormen om ons, om mij heen, te keer gaan, is HIJ er wel bij.

  Dat kunnen we ook lezen in b.v. Lucas 8:22-25
  Wat een vreselijke situatie. De leerlingen vrezen te vergaan en dat terwijl de Here Jezus in hun midden was. Echter hoewel HIJ daar lag te slapen houdt HIJ toch de regie in handen.
  HIJ is inmiddels voor ons gestorven, opgestaan en HIJ leeft. HIJ leeft tot in eeuwigheid.
  HIJ bidt en pleit voor ons én HIJ sluimert nog slaapt. (Rom. 8:34, en lees even verder tot 39; Hebr. 7:25 en Ps. 121:4)

  Maar ik vind het best wel heel erg moeilijk.
  Daarom is geloven en vertrouwen op Hem, voor mij een levensles.
  Maar HIJ is de beste Leraar die ik maar kan hebben, die wij kunnen hebben.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, hulp, Zijn vrede en zegen en alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
  Hartelijke groeten en veel liefs.
  Corrie

  1. Corrie wat een schrijverstalent!Bedankt voor de prachtige stukjes die je schrijft! Geloven en vertrouwen een levensles,dat is het zeker Corrie. Hoe vaak nemen we zelf het heft weer in handen en is ons geduld op..Rudina hoe gaat het nu met je kleinzoon? Susan,misschien een goed idee van Andrie om de lichttherapie te proberen? Zie zelf ook weer uit naar het voorjaar…al die regen…Andrie ben je weer helemaal opgeknapt? Lieve Anneke wat lijkt me dat moeilijk elke dag te moeten leven met pijn.Er zijn zoveel dingen die gebeuren die ik niet begrijp….en lastig vind…en toch moeten we vertrouwen hebben, maar zelf vindt ik het zo moeilijk om dit tegen iemand te zeggen die dagelijks pijn heeft, Lieve Anneke,je bent dapper en sterk, dat zie ik in wat je schrijft, Dikke knuffel van mij!
   Voor alle zussen, ook diegenen die ik niet genoemd heb Gods zegen toegewenst!Liefs van Jellie

  2. Lieve zussen,

   Dank jullie wel voor jullie bemoedigende woorden ieder op haar eigen manier.
   Ja Corrie wat kan die storm in je blijven hangen als wij kijken naar de situatie die ons treft, om ons heen in ons land of de wereld woedt.
   En nochtans weten wij dat onze Hemelse Vader regeert en Hem niets uit de hand loopt. Begrijpen doen we er helemaal niets van.
   Maar wat Hij beloofd heeft maakt Hij waar. Al gaan wij door een donker dal Hij is bij ons. Pas 23

   Hebben jullie het laatste lied van Sela beluisterd naar aanleiding van pas.122 zo mooi en zo bemoedigd. De Heer die alles maakte de schaduw op de dag blijft met ons verbonden. Merken wij het altijd zeker niet maar Hij heeft het ons beloofd.

   Jellie ik heb gelukkig niet iedere dag zenuwpijn. Soms wel een paar dagen achter elkaar aanvals gewijs dan gelukkig weer een paar dagen rust. Al jaren alleen wordt het de laatste jaren steeds erger.
   En moet ik vaak veel morfine slikken om er vanaf te komen. Maar vandaag een dag zonder pijn en dat geeft me een dankbaar hart.

   Susan het advies van Andrie is zeker een aanrader ik heb jaren in een thuiszorgwinkel gewerkt wij verhuurden en verkochten ze. Wij hoorden er altijd goede resultaten van. En het is ook echt herfst dit jaar met veel regen en somberheid.

   Lieve zussen dank jullie allen voor jullie bijdragen en Grace voor het gebruik van haar site.
   We mogen als zussen verbonden zijn in Hem en elkaar bemoedigen.

   Houd moed Hij heeft de wereld overwonnen .

   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

 19. Lieve zussen wat zijn er weer veel mooie woorden gedeeld. Maar er zijn ook verdrietige en moeilijke dingen bij ons als zussen.
  Corrie wat heb jij toch een schrijf talent en bemoedig je onsmet mooie woorden Jellie wat doe jij mooi maar moeilijk werk. Susan,Anneke ,andrie en andere zussen wat bijzonder dat wij dit met elkaarmoge delen. Ook de andere zussen hoop ik dat het goed met jullie mag gaan.
  Hij geeft een toekomst vol van hoop

 20. Lieve allemaal,
  Susan en Anneke, ik had jullie berichtjes niet gezien en ontdekte ze later pas.
  Susan dit sombere, donkere weer is niet zo prettig, ik weet het.
  Maar HIJ helpt je door de dagen heen hoor, echt waar.

  Anneke, wat erg dat je weer pijn hebt en een grote teleurstelling.

  ik krijg iedere dag een kort woordje uit een boek van Corrie ten Boom.
  Gister was het:

  Zie niet op de mensen die u onrecht aandoen. Het is God die toelaat dat u die moeilijkheid draagt. Als u in het centrum van Gods wil bent, kunt u aanvaarden dat alles uit Zijn liefdevolle hand komt.

  ” …met alle kracht bekrachtigd, naar de macht Zijner heerlijkheid tot alle volharding en geduld….met blijdschap…”
  Colossenzen 1:11

  In mijn situatie van toepassing. Ecter ook in andere situaties van toepassing denk ik. Soms doen mensen je allerlei dingen aan, ik denk aan jou Jellie. Soms kan het ook ziekte of problemen zijn.
  ik vind het moeilijk hoor maar het is waar dat HIJ onze situatie weet en HIJ dingen toelaat. Toelaat waarom???
  Geen idee maar ik moet er een weg in vinden, een weg van acceptatie, aanvaarden dat HIJ dit toelaat. Én dat HIJ van me houdt. Én dat HIJ ook mij bruikbaar wilt maken, een ieder van ons bruikbaar maakt voor Zijn werk hier op aard.
  ik denk aan Joni Earikson, hoe heeft zij en vele anderen met haar, voor haar gebeden om genezing. En ze genas niet maar toen ze deze zeer moeilijke situatie aanvaardde, toen ging de Here God haar gebruiken. En wat heeft zij al niet gedaan voor zoveel gehandicapte mensen, hen zo bemoedigd en gemotiveerd. Ze is zo’n voorbeeld juist door haar situatie heen.
  Maar nu weer terug naar mijzelf. Wat vind ik het toch een moeilijke en hele strijd om me neer te leggen bij / te aanvaarden bij dat wat HIJ me laat meemaken.

  ik denk nu aan een diamant die geslepen wordt, Wat een proces maar door dat proces heen gaat de diamant glanzen en schitteren en wordt het een kostbaar sieraad.

  Schiet me weer een oud liedje te binnen:

  Uw nabijheid Heer, Uw nabijheid Heer.
  Laat mij steeds ervaren weer, Uw nabijheid Heer.

  Lieve allemaal, die nabijheid te ervaren wens ik een ieder van jullie toe. Vooral ook ons zusje Noa, laten we haar aub niet vergeten.

  Grace heel hartelijk dank dat we nog steeds jouw site mogen gebruiken, daar ben ik echt zo blij mee.

  Lieve allemaal dank jullie wel dat jullie mij en elkaar zo bemoedigen, bemoedigen gewoon zo maar door een klein woord of groet.
  Dank jullie wel.
  Veel liefs, Gods kracht en hulp en troost toegewenst en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Allemaal. Corrie bedankt voor je bemoedigingen, mooi. Je heb zeker schrijf talent. Grace ook weer bedankt dat wij je site nog mogen gebruiken. Lieve Groetjes Susan.

  2. Lieve zussen,

   Susan, wat vervelend dat je veel last hebt van somberheid in de donkere maanden. Mijn dochter heeft daar ook best last van en gebruikt daar regelmatig de lichtlamp voor. Dat werkt best goed bij haar, de huisarts spreekt van een winterdepressie. Je krijgt dan gewoon niet voldoende zonlicht binnen en dat merk je. De een heeft daar veel last van de ander eigenlijk veel minder. Misschien een tip voor je, die lichtlamp? In ieder geval veel sterkte!
   Anneke, wat verdrietig en naar, zoveel pijn weer. Wat is dat toch lastig die zenuwpijnen… jij ook heel veel sterkte hoor.

   Ikzelf had dus toch corona, nieuwe test wees het duidelijk uit. Ben er heel ziek van geweest en nu langzaam weer aan het opknappen. Bijna allemaal hier ziek geweest, dus het was hier een klein ziekenhuis.

   Corrie bedankt voor je fijne berichtjes en gedichten, liederen. Erg bemoedigend vaak.

   Ik sluit af met een gedichtje dat ik las ivm dankdag:

   Vouw je hand met
   al je zorgen
   Samen met je hand
   vol dankbaarheid
   En bid zo iedere morgen
   tot de Vader
   Die liefdevol jouw
   leven leidt.

   Liefs voor iedere zus die dit leest,
   💝🙏🌈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *