Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Hanne wat ontzettend fijn dat er iemand op je levensweg is gekomen en waar jij straks mooie en minder mooie momenten mag gaan delen. En wat dichter bij je kleinkinderen.
  En nog geen 70 jaar is dus nog een mooie leeftijd om deze stap te zetten
  Als wij naar onze 2 kleinzoons en dochter en schoonzoon willen is het 240 km .
  Omgeving Friesland ,Drenthe is erg mooi
  Als God mee gaat komt het vast goed

  1. Lieve Allemaal. Beste Corrie als ik het goed begreep vertrekken jullie maandag uit Hongarije, Dat God over jullie zal waken, en gezond en wel weer thuis. Verder wens ik alle zussen zussen een Gezegende weekend. Lieve Groetjes Susan.

  2. Ja Corrie, ik hoop dat jullie een fijne tijd hebben gehad en: een hele goede en veilige reis naar huis bid ook ik jullie toe.
   God is erbij, Hij is overal, zelfs in je mond en in je hart.
   Gezegende zondag lieve zussen
   💝🙏🌈

  3. Daarom vrezen wij niet al wankelt de aarde en storten de bergen in de zee. Ps 46 vs 3

   Deze tekst las ik zo net in Tijd met Jezus lieve zussen en die wil ik jullie ook meegeven. En speciaal voor jullie twee Corrie en Arie. Hij is bij jullie waar we ook zijn titel aan het einde van deze aarde. Hanne dat beloofd Hij jou ook in het kader van je verhuizing. Ik heb ook in Drenthe gewoond maar aan de Groningse kant. Het is een heel mooie provincie. Wij zijn nu een weekje in Zuid Limburg genieten van het prachtige landschap en de rust.
   Lieve zussen een gezegende zondag heb vanmorgen al voor jullie gebeden. Voor ieder in haar omstandigheid. Veel liefs Anneke ❤️🙏🌈

 2. Lieve allemaal,
  Anneke, dank je wel voor je bemoedigende woorden, ze doen me goed. We mogen en kunnen vertrouwen op Gods beloften. HIJ is getrouw en HIJ zal ons niet alleen laten.

  Wij hebben een zeer hectische week achter de rug. ik weet niet hoe ik dat kort samen moet vatten.
  Al meer dan een jaar zoeken wij een speciale tweedehandsrolstoel voor een zwaar gehandicapte zoon van een adoptiegezin in Roemenië.
  Vorige week waren we bij een zorgoutlet in Almere (waren we al eens eerder geweest) De baas was er niet (had natuurlijk gewoon even moeten bellen). We zagen wel een gewone smalle rolstoel en die hebben we gekocht voor Simi. Afspraak gemaakt dat we woensdag de 16e met de baas een gesprek zouden hebben ivm die speciale rolstoel due we nog steeds zoeken.

  Zaterdag kregen we het bericht dat de man van mijn nicht is overleden. En ja de uitvaart was op woensdag de 16e. Zondagavond zoek ik op internet het tef.nr van dit bedrijf zodat ik maandag zou kunnen bellen dat wij pas laat in de middag in Almere konden zijn. ik keek op internet voor het tel.nr zoals ik al zei, ik had er helemaal geen erg in dat de rekening van de gewone rolstoel op tafel lag en dat daar ook het tel.nr op stond. Maar goed dat was ik ergeten. Toen ik voor het tel.nr. op de site keek heb ik weer eens gekeken naar de rolstoelen.
  Wat schets mijn verbazing, zo’n stoel die we zoeken en ook die hele smalle maat, was volgens de site op voorraad.
  Als ze die stoel hebben, zei Arie dan moeten we hem gaan brengen want dat is niets om met de vrachtwagen te versturen. O wat vond ik dat eng.
  Heb gebeden of de Here God dubbele bevestigingen wilde geven. Voelde me gewoon een Gideon. Of de Here God zou leiden dat we naar de dokter konden voor advies en dat als de dokter goedkeuring (is niet het goede woord) zou geven dan zouden we gaan. Mits we voor vijdag dan die speciale, smalle rolstoel zouden hebben.

  Maandag bedrijf gebeld, gezegd dat we woensdag pas laat konden komen ivm de uitvaart. Rolstoel gereserveerd.
  Huisdokter bellen, 1e plekje voor een consult was 23 aug.
  Een andere dokter wilde ik niet want onze eigen dokter weet alles van onze reizen af dus zij weet waar we het over hebben. Na veel moeite moesten we dan dinsdag om 8 uur precies nog maar eens proberen dan was onze dokter er en misschien dat er dan toch iets kon. En zo bijzonder, wij konden toch dinsdagmiddag bij de dokter tercht. Arie had vorige week vrijdag de bloeduitslagen gekregen. Wij hebben er geen verstand van, sommige onbegrijpelijk woorden daar stond, goed, bij, bij anderen te hoog of te laag. Dat was volgens de dokter geen belemmering om de reis te gaan maken. Goedkeuring dus.
  Regelen konden we nog niets want ja die rolstoel hadden we natuurlijk nog niet.

  Woensdagmiddag na de uitvaart naar Almere. De baas was er. Maar de gereserveerde rolstoel??? Die was er dus niet.
  ik had echt zoiets van: “hoe kan dat nou Heer” De baas informeren bij de leverancier. Vrijdag 25 aug. kon die stoel er pas op zijn vroegst zijn. Maar alleen deze komende week hebben we gelegenheid, die week erna veel afspraken, oppassen, cardioloog enz.
  Dus 25 aug is geen optie en op een ander tijdstip de stoelen wegbrengen daar had ik steeds “nee” bij.
  De baas is verder gaan kijken en had in het magazijn wel zo’n rolstoel, ook een smalle maar dat was met div. extra’s, o.a. buiten de gewone remmen een trommelrem, de hoofdsteun had nog meer mogelijkheden dan de door ons geresveerde rolstoel.
  Maar ja deze was ook nog een stukje duurder. En we hebben wel alles dmv giften te betalen. Al met al mochten we deze luxere rolstoel hebben voor de prijs van de gerserveerde rolstoel.

  Toen we ‘s-avonds thuis kwamen eerst een bericht schrijven en vertalen naar de moeder van Simi. Onze kinderen op de hoogte stellen.
  Donderdag ale overnachtingen regelen, wassen, spullen opzoeken en inpakken enz. enz. enz. Super drukke dag. We zijn dus diverse dingen vergeten mee te nemen. Hopelijk hebben we deze dingen niet nodig onderweg.
  Vanmorgen vertrokken naar Hongarije. Veel files, lange files, door wegwerkzaamheden maar ook door ongelukken waarschijnlijk 1 ongeluk met dodelijke afloop. Vanavond om 8 uur in Schüsselfled aangekomen. Deze mensen kennen ons omdat we al jaren bij hen overnachten. Deze baas had zelfs zijn keuken open gehouden zodat wij toch nog konden eten. Lief he.

  Onderweg is alles goed gegaan, dank aan de Here God. Het was vreselijk warm en die lange files. ik heb wel een aantal keer gedacht ik geloof niet dat ik zo’n reis nog eens ga maken. Het is zo’n klus.
  Morgenavond hopen we in Hongarije bij Paprika aan te komen. En dan hopen we D.V. zondag halverwege de middag bij Simi en zijn moeder aan te komen.
  We hopen dan bij onze contactpersoon (woont in datzelfde dorp) op haar terrein in de auto te overnachten en dan maandag aan de terugreis te beginnen. We hopen die terugreis dan binnendoor te maken en rustig aan te kunnen doen.
  Mijn vraag aan jullie: willen jullie aub. voor ons bidden. Dat het met Arie allemaal goed zal gaan, hij alert en bekwaam in het verkeer zal zijn., bescherming van ons en de auto en een veilige aankomst, terugreis en thuiskomst.

  De weersverwachting voor morgen onderweg is 37 graden en vandaag was het al zo enorm heet. Komend weekend is er in Hongarije ook een staatsfeest en heel druk. ik denk dat het zoiets is als bij ons bevrijdingsdag of zo, alleen wordt dat daar veel en veel meer gevierd dan zulk soort vieringen hier in Nederland.

  Willen jullie aub voor ons bidden? Ari zijn telefoon daar is sinds vanmiddag wat mee aan de hand en doet het niet meer.
  Anneke, nogmaals dank je wel voor je bemoedigende woorden, ik vind ze speciaal voor mij van toepassing.

  Sorry dat het zo’n heel verhaal is geworden maar korter kon ik het niet uitleggen.
  Kan er nog niet overuit dat de Here God alles zo geleid heeft en ook dat ik zondagavond op de site van die zorgoutlet keek voor hun tel.nr. en toen die rolstoel zag staan. Had ik gewoon het telefoonnummer van de rekening gebeld dan had ik die rolstoel nooit gezien en waren wij nu niet op weg naar Simi en zijn moeder.
  Zo bijzonder allemaal, wilde het jullie toch vertellen omdat jullie mijn dierbare zussen zijn en ik zo vaak door jullie bemoedigd wordt. Heel hartelijk dank daarvoor.

  Lieve allemaal voor een ieder Gods kracht, leiding en zegen en dichte nabijheid toegewenst. Veel liefs en D.V. tot volgende keer.
  groetjes en dank jullie wel,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Eerst dank voor al jullie lieve reacties. Heeft me zo goed gedaan!

   Corrie, wat een bijzonder verhaal schrijf je hier, maar het is de werkelijkheid waar je nu middenin zit.
   Ontroerend hoe alles loopt, wat zien we hierin leiding van onze God.
   Hij zegt ons steeds: vertrouw maar op Mij… er hier zien we wat er gebeurt als je dat ook echt doet.
   Heel mooi en bemoedigend vind ik dat.
   Ook zo mooi dat jullie dit doen, hartverwarmend deze liefde voor onze medemensen, naasten ook al zijn ze ver weg…en die lange reis ook, dat is niet niks!
   Natuurlijk bid ik voor jou en Arie, om alles wat je vraagt.
   Heel veel sterkte en kracht en liefde van God voor jullie allebei, maar ook voor alle andere zussen.
   💝🙏🌈

  2. Lieve Corrie natuurlijk bid ik mee voor jou en Arie. Ik bid en hoop dat onze Hemelse Vader jullie in al jullie wensen zal voorzien.
   En dat Simi straks gebruik kan maken van zijn rolstoel die jullie op zo’n wonderlijke wijze voor hem hebben kunnen aanschaffen.
   Wat een bijzonder verhaal… en ook zo wonderlijk dar Arie groen licht kreeg van de huisarts om te gaan. Hoe wonderlijk zijn Gods wegen.
   Ik kan niet zingen maar ik wil jullie het zegelied van Sela willen meegeven,
   Gods zegen voor jullie in de naam van Jezus.

   Zussen ik wens jullie allen een gezegende zondag.
   Liefs Anneke ❤️🙏🏼🌈

  3. Lieve Corrie wat een verhaal en wat gebeurd er veel in een paar dagen
   Ik weet niet wat jullie leeftijd is maar het lijkt mij een hele reis en dat op zo korte tijd om het te regelen. Wat mooi dat jullie ditmoge doen en ervaren dat dit Gods plan is.
   Jellue war woon jij in Friesland, Hanne is hey onverwachts dat jij naar Friesland gaay verhuizen.
   Lieve Cortie en andere zussen wij moge weten dat Hij ons leid.
   Corrie voor jou en Arie verl kracht en wijsheid toegewenst

  4. Lieve Zussen . Corrie natuurlijk zal ik jou en Arie in mijn gebeden herdenken. God bescherm jullie op de grote weg. Mooi werk dat jullie doen voor je medemens. Verder wens ik alle zussen God’s kracht en sterkte toe in ieder zijn situatie. Fijne dag. Iieve Groetjes Susan.

  5. Lieve zussen,
   Wat mooi om weer van jullie te lezen hoe alles gaat! Vooral van Corrie….
   Toen dacht ik: “laat Hem besturen waken,’t is wijsheid wat Hij doet..”
   En Rudina, het is niet helemaal onverwachts dat ik ga verhuizen, mijn kinderen en petekinderen riepen al langer wanneer ik hun kant uit zou komen wonen,maar ik was er nog niet aan toe….tot er iemand in mijn leven kwam die bijna in Friesland woont
   en ik nu de knoop heb doorgehakt omdat ik die kant uit nu meer heb (bijgekregen) dan ik hier achterlaat. Ondanks de lieve buurtjes etc. Begrijp je dat? Maar…niets zonder gebed! Het blijft toch een hele stap. Binnenkort gaat alles van start,ben benieuwd hoe het zal gaan, Ik laat het maar over me heen komen;dag voor dag.
   Zo’n jonge meid als ik (giebel) moet het kunnen toch? ben nog geen 70….

   Lieve allemaal,geniet nog wat van het mooie weer,
   Zegen en Groet,
   Hanne.

 3. Lieve allemaal,
  wat een berichtjes allemaal, fijn om weer iets van jullie te horen.

  Hanne, spannend hoor, verhuizen, huis verkopen. Fijn dat je de rust zo ervaart van onze Hemelese Vader.

  Jellie, een heel fijne en hopelijk ontspannen vakantie gewenst, ik hoop dat je lekker uit mag rusten en weer nieuwe kracht op zal doen.

  Dat geldt natuurlijk ook voor jou Rudina en voor alle zussen. Want de kracht hebben we iedere dag nodig, ja zelfs elk uur en elk ogenblik.

  Gister kreeg ik onderstaand liedje geregeld in mijn gedachten. Het is een kinderliedje van Elly en Rikkert en ik vind het mooi.
  Gisteravond keek ik op mijn kalendertje (wat over Psalm 23 gaat) en las daar:

  Want GIJ zijt bij mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.

  De kudde mag dan groot zijn:
  U, herder, hebt het overzicht.
  U waakt over iedereen;
  U ziet me en laat me nooit alleen.

  Weet je het bemoedigde me en vandaar dat ik het doorgeef. Misschien hebben jullie er ook iets aan.

  Jezus is de Goede Herder

  Jezus is de Goede Herder.
  Jezus Hij is overal,
  Jezus is de Goede Herder,
  brengt mij veilig naar de stal.

  Als je ’s avonds niet kunt slapen,
  als je bang in ’t donker bent,
  denk dan eens aan al die schaapjes
  die de Heer bij name kent.

  Jezus is de Goede Herder.
  Jezus Hij is overal,
  Jezus is de Goede Herder,
  brengt mij veilig naar de stal.

  En wanneer je soms alleen bent,
  en je hart is vol verdriet,
  denk dan aan de Goede Herder,
  Hij vergeet zijn schaapjes niet.

  Jezus is de Goede Herder.
  Jezus Hij is overal,
  Jezus is de Goede Herder,
  brengt mij veilig naar de stal.

  Gods kracht en moed en zegen, voor jullie allemaal, toegewenst en hartelijke groeten, Ook voor jou Grace.
  Corrie

  1. Lieve zussen ik geniet ook van jullie berichten. Corrie altijd weer bemoedigende woorden waar ik zeker wat mee kan. En dan dat heerlijke lied van Elly Rikkert ben naar veel concerten van ze geweest. Ze gaven ook veel concerten voor volwassenen. Rudina fijne tijd in Friesland wij waren het weekend ook in Friesland in het Drents Friese Wold prachtig daar.
   Misschien waren wij ook wel dichtbij jou Jellie 😉
   Andrie ik wens en bid je de nabijheid van onze Hemelse Vader toe in deze periode van je leven. Want hoe het ook met ons gaat Hij is erbij hoe GROOT is dat.
   En Hanne wat een verandering ja ik ken het nog niet zo lang geleden meegemaakt. Pffft maar als je het achter je hebt ben je het ook weer zo vergeten.
   ik hoop van harte dat je in je nieuwe woonomgeving je plekje gaat vinden.
   Susan hoe gaat het met jou ? En ik denk dat ons zus Noa lekker van haar vakantie aan het genieten is.

   Ik las zonet deze woorden;

   Ik schep vreugde in Uw belofte, als de vinder van een rijke buit. Pas 119 vs 162

   Mijn beloften zijn als een schat die je hebt ontdekt. Jij bent de vinder van een rijke buit die je hart vervult.
   Want Mijn beloften zijn betrouwbaar en brengen vreugde en hoop in je leven.
   Verheug je in mijn woorden en koester ze als iets kostbaars.Blijf je hart openstellen voor Mijn beloften en ervaar hoe ze je leven verrijken.
   Ik las ze in de dagelijkse overdenking van Tijd met Jezus.

   Deel ze graag met jullie zussen, ik hoop dat ze jullie ook hoop geven door alles heen ook als het leven soms zwaar is.
   Ik moet ze zelf ook steeds weer herhalen in mijn hart.
   De pijnaanvallen in mijn rug komen steeds vaker en ik heb al heel wat pijnbehandelingen gehad die niet helpen. Een keer ben ik 3 maanden zonder pijn geweest . Maar ik probeer nu iedere dag te danken voor de dagen dat ik ze niet heb en die zijn er gelukkig ook.

   Lieve zussen ik wens jullie allen een goede dag toe wandel maar zachtjes achter Hem aan Zijn wegen Zijn wijs en goed.
   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

 4. Lievezussen,ik lees altijd trouw jullie stukjes maar heb soms ook niet de inspiratie om wat te schrijven en als ik in Friesland ben niet altijd goed internet
  Mar ik wens jullie alle een gezegende zondag tie
  Liefs voir jullue allemaal

  1. Hoi lieve zussen!! Ik lees regelmatig jullie stukjes,ben jullie echt niet vergeten! Corrie,dankjewel dat je zo regelmatig een stukje schrijft.Maar er zijn momenteel zoveel dingen die om mij heen gebeuren,leuke en minder leuke dingen.Momenteel zijn we op vakantie in Garderen! Misschien kunnen we elkaar een volgende keer ontmoeten Rudina, als jij weer in Friesland komt en ik thuis ben in Friesland! Voor alle zussen! Gods nabijheid toegewenst! Veel liefs Jellie

  2. Lieve zussen,
   Fijn om van allen weer iets te lezen! Om even kort samen te vatten….lezen jullie even niets van me dan ben ik druk met uitzoeken,,,opruimen etc. Ja, het gaat er van komen!
   Deze zus gaat verhuizen ….. van het “midden-oosten”naar het noord westen, Bijna in Friesland, bij mijn familie. Eerstdaags gaat de boel in de verkoop. Vreselijk spannend,maar ik bid en overleg alles met mijn Hemelse Vader. zodoende sta ik er toch rustig in. De zussen die het achter de rug hebben weten wat er nu hier bij mij gaat spelen en waar ik voor sta.
   Liefs voor allemaal,
   Zegen en warme groet, sterkte en moed waar nodig!

   Hanne.

 5. Lieve allemaal,
  Anneke en Susan wat hebebn jullie weer bemoedigende woorden gedeeld, dank je wel daarvoor.
  Ja Gods genade is genoeg, iedere dag opnieuw. Wat vergeet ik dat toch vaak. En aan het begin van de dag, de dag met danken beginnen, ja dat is wel het beste wat we kunnen doen, wat vergeet ik dat toch vaak.
  Dus Anneke en Susan dank jullie wel voor jullie woorden. Het is goed om geregeld weer te horen, wat je eigenlijk wel weet maar gewoon vergeet door alle drukte en toestanden van een dag heen.

  Vanavond las ik in het dagtekstenbekje wat ik heb het volgende lied, ik ken het niet maar de woorden vind ik wel mooi.

  God, Die Uw Woord gegeven,
  Uw Zoon gezonden hebt
  en naar Zijn beeld het leven
  van wie U kent herschept,
  wees door Uw Geest met allen
  die hebben ja gezegd,
  dat zij die staan niet vallen.
  Maak Gij ons trouw en echt.

  Ad den Besten.

  Wees door Uw Geest met allen die hebben ja gezegd, dat zij die staan niet vallen.

  Hoe snel vallen we, als we onze blik niet op de Heer Jezus gericht houden. Hoe belangrijk is het om voor elkaar te bidden en te blijven bidden. Niet alleen voor de vervolgde broers en zussen maar ook voor ons hier in Nederland. Er is zoveel ziekte, eenzaamheid, poblemen van allerlei aard, zoveel moeiten, zoveel zorgen, zoveel verdriet.
  Maar HIJ vergeet de Zijnen niet, HIJ laat ook niet los wat Zijn Hand begonnen is te doen. HIJ wil echter óns gebruiken als Zijn handen en voeten.
  Bijzonder toch zoals HIJ dat doet en uitgedacht heeft, wij allen met elkaar één lichaam, Zijn lichaam, en we hebben elkaar nodig, hier en nu, op dit moment.

  Lieve allemaal, ook ik wens jullie Zijn kracht en Zijn vrede toe. Zijn vrede die alle verstand te boven gaat.
  Veel liefs en hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  1. Hallo allemaal,

   Dank voor jullie berichtjes, liederen, gedichtjes.
   Ik lees het allemaal, iedere dag, maar heb zelf gewoon even geen puf/zin/inspiratie om te schrijven.
   Vandaar dat het wat stil is van mijn kant.
   Zit in een wat negatieve flow, even wat tijd voor mezelf nodig, ook geestelijk.
   Soms wordt je zo geleefd door van alles wat gebeurt, in gezin, maatschappij en kerkelijke gemeente, dan trek ik me even terug in mijn eigen bubbel.
   Komt wel weer goed hoor, over het algemeen ben ik een positief ingesteld en vrolijk mens, dus maak jullie alsjeblieft geen zorgen.
   Wilde dit wel even delen, want dan is het duidelijk waarom ik even wat minder aanwezig ben op zussenliefde.
   Maar ik hou van jullie, zussen. En ik bid voor jullie en denk aan jullie, liefs 💝🙏🌈

   Een tekst erbij die ik las en die me aansprak:

   Heer, dank U dat U mij waardevol vindt.
   Dat ik bij U niet hoef te presteren
   of me groot hoef te houden.
   Maar dat U mij ziet
   zoals ik echt ben.
   Met mijn onvolmaaktheden,
   mijn verdriet,
   mijn frustraties,
   mijn pijn,
   mijn vreugde,
   en verwondering.
   Dank U dat ik niet
   hoef uit te leggen hoe ik me voel
   maar dat mijn stille aanwezigheid
   genoeg is voor U.

  2. Lieve Andrie,
   wat fijn dat je even een berichtje gestuurd hebt. We weten nu dat je toch nog op de site bent maar even wat rust nodig hebt. Je hebt ook heel wat meegemaakt de laatste tijd en dat heeft tijd nodig om het allemaal te verwerken. En hoe vermoeiend en uitputtend kan dat zijn.
   Lieve Andrie heel erg veel van Gods kracht en Zijn liefdevolle nabijheid en zegen toegwenst. Heel hartelijk dank voor je woorden, zij bemoedigen mij erg en dat niet alleen ik vind het zo troostend dat HIJ het allemaal weet . Van jou, van mij, van een ieder van ons. We hoeven het niet uit te leggen, HIJ weet het en HIJ begrijpt het. HIJ heeft ons zelf immers gemaakt. En we zijn door Hem geliefd.

   Het volgende lied schiet mij te binnen.

   Gods trouw voor mij is wonderbaar!
   HIJ neigt Zijn oor tot mij:
   HIJ hoort het fluisteren van mijn ziel,
   HIJ stelt belang in mij!
   Ofschoon ‘k Zijn liefde niet begrijp,
   zo groot, zo diep, zo wijd,
   vertrouw ‘k mijn ziel en leven toe
   aan Zijn volmaakt beleid.
   Refrein:
   Gods trouw is wonderbaar! Gods trouw is wonderbaar!
   Trouw die ons betoond werd door het offer van Zijn Zoon;
   Gods trouw is wonderbaar!

   Lieve allemaal Gods kracht en dichte nabijheid toegewenst.
   Veel liefs en hartelijke groeten,
   Corrie

  3. Lieve Allemaal lieve Andrie, ben blij van je te lezen, ik had er een gevoel bij,omdat het stil was van jou kant,rust maar lekker uit. Bedankt voor je bemoediging stukje, zo is het God neemt ons zo als we zijn, Ook lieve Corrie bedankt ook voor je bemoediging stukje. Veder wens ik alle zussen een Gezegende weekend. Lieve Groetjes Susan.

 6. Lieve Hanne en allemaal,
  Hanne fijn om weer wat van je te lezen. ik heb even gewacht met antwoorden omdat ik hoopte dat er ook andere zussen misschien een berichtje zouden plaatsen.
  Hanne, ik vind het zo fijn en bijzonder dat je iemand hebt ontmoet.
  De Here God is goed. Al gaan we vaak door een dal en door moeite en zorg heen, HIJ is er en HIJ leidt ons naar grazige weiden en stille wateren.

  ik las pas het volgende, het is een uitspraak van Eleonore Beck:

  Als de jaren toenemen, worden de grote woorden zeldzamer, de kleine alledaagse woorden winnen aan gewicht.
  IK DANK U. U HEEFT MIJ WELGEDAAN.

  Ja we kunnen van alles zeggen maar door de tijd heen leren we hoe belangrijk oprechte woorden zijn. Woorden zonder opsmuk maar eerlijk en gemeend. Woorden die vanuit de bron van de Here God komen, door Gods Geest ingegeven.
  Zulke woorden kunnen we in de BIjbel lezen, Gods Woord.
  Zulke woorden kunnen soms zomaar gezegd of geschreven worden en bemoedigen. We hadden dat juist nodig op dat moment.

  Lieve Hanne en alle anderen ik wens jullie Gods kracht en Zijn rijke zegen toe.
  Heel goede en gezegende zondag.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Lieve Allemaal, Corrie wat heb je alles weer mooi verwoord. Ik zou vaker willen reageren, Maar ik heb niet veel te vertellen, maar ik geniet wel wat jij Corrie allemaal schrijft, Hoe gaat het verder met je man? En je benen waar je vorige keer over had, dat je veel met je handen doet, en minder met je benen. Ik wens jullie allemaal een Gezegende zondag. Lieve Groetjes Susan.

  2. Dank je Corrie Susan en Hanne voor jullie woorden. Ik ben ook zo blij voor je Hanne wat kan je leven soms een onverwachte wending nemen. Ik kan daar van mee getuigen en ik denk een ieder van ons. Inderdaad Corrie soms door erg diepe dalen die we liever overslaan achteraf kunnen we getuigen het was goed. Mooie woorden van Eleonore Beck dat we vanuit die dankbaarheid mogen leven. Uit ervaring weet ik als ik de dag met danken begin dat mijn dag er anders uit ziet ook al gaat je leven door een diep dal. Er blijft zoveel over om dankbaar voor te zijn.

   Ik citeer een klein stukje van hetgeen ik net las en wat over de vrede van God gaat.
   Mijn vrede { zegt onze Vader} is geen ongrijpbaar doel dat in een ingewikkeld doolhof verborgen ligt. Je wordt zelfs voortdurend omhuld door vrede, want die hoort bij Mijn nabijheid.
   Wanneer je naar Mij opziet word je je meer bewust van deze kostbare vrede.
   Die vrede bid ik jullie allemaal toe. De gekke wereld waar we in leven met zoveel natuur geweld oorlogen en soms zo kort bij moord en doodslag de onlusten onder het volk Israël Zijn oogappel kan ons zo in onvrede brengen en doen uitroepen Here God waar bent U.
   Maar Hem loopt niets uit de hand .Hij zal met ons zijn tot het einde van deze wereld. Die belofte brengt ons terug in Zijn Vrede.
   Lieve zussen ik bid jullie allemaal Zijn vrede toe.
   Liefs Anneke❤️🙏🏼🌈

  3. Lieve Zussen, Anneke fijn weer van je te lezen je getuigenis, en ook bemoedigingen, ja vaak zitten we in het dal, de ene kan er beter mee om gaan dan de ander, helaas. Inderdaad, zoveel dingen gaande in de wereld. Zondag zag ik een preek, daar vertelde de Dominee van de dingen die gaande zijn in de wereld hij predikte van openbaringen. De Dominee zij ook in zijn preek is het toch zo dat deze dingen moeten gebeuren wat er nu gaande is in de wereld. Andrie hoe gaat het met jouw? Uit een klein boekje dat ik heb van H. Shculler een minuut voor God 9 augustus . Heer ik vertrouw er vandaag op dat Uw hulp genoeg is voor welke situatie dan ook. U bent de vaste Rots waarop ik bouw Amen. Een fijne dag Allemaal. Lieve Groetjes Susan.

 7. Lieve allemaal,
  Rudina wat heb je een mooi lied gedeeld, ik ken het niet maar het zijn prachtige woorden. Dank je wel daarvoor, het bemoedigt me.

  Susan jij ook heel hartelijk bedankt voor de bemoediging van Psalm 46:2, een geliefde tekst van mij.

  Anneke en Andrie hartelijk dank voor jullie berichtjes.
  Ja ook ik denk geregeld aan Gerrie, Riek, Tetsje en haar dochter en aan Kjersti, zo moedig en wijs terwijl ze het zelf zo moeilijk heeft. En Lies, zal ze het verlies van haar zoon een beetje kunnen verwerken?
  En alle anderen waar we geregeld van lazen. We mogen en kunnen steeds voor hen blijven bidden. ik vind het leuk om wat te horen maar de Here God, HIJ kent hen en HIJ weet precies hoe het met hen gaat en HIJ zorgt voor hen. ik denk dat HIJ het fijn vind als we voor hen en voor elkaar bidden, ook als we niets van elkaar horen. Zo mogen we elkaar een hand en voet zijn, zelfs zonder dat de ander het misschien weet.

  Lieve allemaal ik heb vandaag geen gedicht of lied maar ik wens een ieder van jullie Gods rijke kracht en zegen en Zijn vrede toe. HIJ kent ons door en door en HIJ houdt van een ieder van ons zo oneindig veel dat HIJ Zelf voor onze, voor mijn zonden, gestorven is, wat een liefde en wat een genade, zo eindeloos groot. Gelukkig is HIJ ook opgestaan en leeft HIJ tot in alle eeuwigheid en HIJ laat ons niet alleen, nooit.
  Hartelijke groeten en veel liefs,
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Wat fijn om weer even iets van jullie te lezen! Soms lijkt het of ik in een stroomversnelling zit… dagen vliegen voorbij. Er komt best veel op me af waar ik aan moet wennen en toch is het zo goed. Rudina ik ben zo blij met jouw lied van 26 juli.
   het zegt alles wat God voor mij deed en nog steeds doet. Ook nu ga ik waar Hij mij gebiedt en heb ik Hem hard nodig, al kan ik niet openlijk belijden maar wel een steun zijn. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Dat ervaar ik steeds heel sterk. Denk aan jullie allemaal, Noa zusje, fijne zomervakantie! Hoop ook dat de zussen die al zo’n tijd hier niet waren weer eens van zich laten horen! Kjersti , Riek, Jellie, Tetsje en Lies…. hoop dat ik niemand vergeet?
   Zijn er nog vakantiegangers? veel plezier en geniet!
   Warme groet en Zegen voor alle zussen

   Hanne.

 8. Lieve zussen wat fijn dat wij elkaar moge blijven bemoedigen
  Ik kwam dit lied van sela tegen en wil dit door geven
  Corrie ik vind het altijd bijzonder hoe jij aan de mooie gedichten en liederen komt.
  Hanne fijn om weet wat de horen en ook Noa. Voor jullie alle Gods nabijheid toegewenst
  Liefs Rudina

  Al maken duizend vragen me bang
  en stamel ik, op zoek naar woorden;
  al zucht mijn hart al veel te lang,
  mijn God zal mijn gebeden horen.

  Al is de hemel zwijgzaam en stil,
  U geeft me kracht om vol te houden.
  Als tijd alleen mijn pijn niet heelt,
  dan nog blijf ik op U vertrouwen.

  In het donkerst van de nacht
  leert U mijn ziel te zingen.
  U geeft wonderlijke kracht
  en vrede diep van binnen.
  Ook in mijn verdriet
  vindt mijn lied een weg naar U.

  Al is het wonder waar ik op hoop,
  waar ik om bid, nog uitgebleven,
  toch vind ik troost in dit geloof:
  mijn naam staat in het boek van leven.

  Trouwe God die mij ziet,
  sterke God die mij redt,
  een gebroken hart veracht U niet.
  Elke zucht is een lied,
  elke traan een gebed.
  U hoort mijn klacht,
  U hoort mijn lied.

  1. Lieve Allemaal, fijn weer wat te lezen van de twee zussen, en dat het goed met jullie gaat. Noa gefeliciteerd. En genieten nu van je school vakantie.lieve Corrie en Rudina bedankt weer voor jullie mooie stukjes. Ik ben niet zo een schrijver als jullie, dankje jullie wel. Ik mis Kjersti, en de andere ook. Ik denk vaak aan Kjersti, als ik zelf geen energie heb, ik weet dat ze de laatste tijd vertelde in haar berichten, dat het haar hoop energie koste om te reageren. Ook Grace bedankt dat we jouw site nog mogen gebruiken.lk sluit af met deze bijbeltekst. Psalm 46:2. God is ons een Toevlucht en sterkte. Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheidheden. Verder een fijne dag verder allemaal en God Zegen. Lieve Groetjes Susan

 9. Lieve allemaal,
  ik sluit me bij de anderen aan en ook ik ben blij weer wat van jullie, Noa en Hanne, te lezen. Ook van de anderen vind ik het steeds fijn om wat te lezen maar bij de berichtjes van jullie, Hanne en Noa, sprong ook mijn hart op van blijdschap.
  Allebei hartelijk gefeliciteerd dat het goed met jullie gaat en Noa jij ook nog gefeliciteerd met je verjaardag.

  Jelly, hoe gaat het met jou? En de andere zussen die we al even missen, willen jullie nog eens reageren?

  Ieder jaar krijg ik voor sinterklaas een klein kalendertje met voor iedere maand een Bijbeltekst en een mooi plaatje. Afgelopen jaar kreeg ik er weer een en dit kalendertje gaat over Pslam 23. Een mooie psalm hoewel ik het ook wel eens moeilijk vind, vooral als nog niet in zo’n grazige wei beland ben.
  Gister keek ik weer eens op het kalenderje en las ik de woorden die bij het plaatje stonden, tot mijn verbazing zag ik dat ik een maand achterliep. Gauw naar de maand juli gekeken en het trof me wat daarbij geschreven stond.
  Namelijk:

  U leidt me door moeilijke levensfasen;
  langs steile wanden en brullend water,
  soms over harde paden;
  U helpt me om te blijven vertrouwen.

  Het trof me omdat er diverse dingen zijn die ik moeilijk vind en waar ik afscheid van moet gaan nemen. En dan lees ik dat al die levensfasen bedoelt zijn om te blijven vertrouwen. Ja zelfs om te groeien in geloof en vertrouwen.
  Bijzonder dat ik het juist gister las.
  ik heb een zuster gekend, zij is jaren geleden al naar de Heer gegaan, zij zei geregeld dat Gods timing perfect was. Nu dat was gister precies zo. Juist op het goede moment las ik deze bemoediging.
  ik vind het bemoedigend om te lezen juist als je langs een steile wand loopt. Maar wat een dankbaarheid als we weer in rustiger vaarwater aangekomen zijn.
  Psalm 23, ja een prachtige psalm. En die Herder? Hij is inderdaad altijd Dezelfde, gister, nu vandaag en ook morgen en iedere dag opnieuw.

  Lieve allemaal Gods kracht, vrede, vreugde en leiding, wijsheid, zegen, ja alles wat een ieder van jullie op dit moment nodig heeft, dat wens ik jullie toe.

  Grace heel hartelijk dank dat we nog steeds je site mogen gebruiken, ik ben er zo blij mee en zo blij met alle zussen die je site nog gebruiken, heel hartelijk dank daarvoor.
  Hartelijke groeten voor een ieder van jullie en hopelijk tot volgende keer.
  Corrie

  1. Ja Corrie God geeft manna voor iedere dag. We hoeven het niet te bewaren voor morgen morgen is het er weer. Ik heb daar eens een dankdag preek over gehoord lang geleden maar wat heeft het mij geholpen door moeilijke tijden heen. Het is heel lastig en zwaar om zaken los te laten die je leven bepaald hebben lieve Corrie en wat hebben we dan Zijn manna hard nodig. Ik zing ook zo vaak in mijn hart, Oh Heer ik heb U nodig elk moment zo nodig en wat mogen we dan dankbaar zijn dat Hij ons niet loslaat als de stormen om ons hee waaien en we het spoor soms bijster zijn.
   Dank voor het mooie lied van Sela Rudina ook zo bemoedigend ik ben fan van Sela ze maken zulke mooie teksten..
   lieve zussen ik bid voor jullie ieder in haar eigen moeite of verdriet maar ook danken voor de woorden van Noa en Hanne.
   Jammer hè dat er zoveel zussen niet wisten of weten dat de site nog open is. Ik denk zo vaak aan Gerda Riek zij was zo ziek, Kjersti Tetsje Lies wat hebben we veel met elkaar gedeeld lief en leed.
   Laten we elkaar vast houden.
   Heel veel liefs voor jullie allemaal
   Anneke 🌈❤️🙏🏼

 10. Lieve allemaal,
  Wat hebben jullie weer bemoedignede woorden geschreven. Susan wat fijn dat al die onrust gelukkig weer voorbij is. Hopelijk kan je nu ook weer een beetje toto rust komen en uitrusten.
  Fijn dat de vakantiegangers een goede tijd hebben gehad en weer veilig en wel thuis zijn gekomen.

  Andrie hoe is hte nu met je dochter? En hoe is het met de ouders en broertjes van Simon?

  Hanne, Jelly, Noa, en alle anderen, hoe is het met jullie?
  ik zou het fijn vinden om nog eens iets van jullie te horen / lezen.
  ik hoop in ieder geval dat het goed gaat, weet dat ik geregeld voor jullie en alle andere zussen en broers die Grace ’s site hebben gelezen, bid.

  Vandaag heb ik een mooie tekst van het Corrie ten Boomhuis ontvangen en zet hem hier onder.
  Veel hartelijke groeten en Gods kracht en zegen toegewenst.
  Corrie

  17 juli 2023       
  God is er al eerder

  God lijkt er op uit te zijn allerlei dingen in ons leven te laten gebeuren die ons angst aan kunnen jagen, maar HIJ loopt er ook op vooruit door ons te verzekeren van Zijn tegenwoordigheid.

  “De Heer Zelf zal voor u uit trekken, HIJ Zelf zal met u zijn. HIJ zal u niet begeven en u niet verlaten: vrees niet en wordt niet verschrikt.”
  Deuteronomium 31:8

  Deze overdenking is afkomstig uit het dagboek van Corrie ten Boom “Leven in vreugde”.
  Uitgegeven door uitgeverij Gideon, Hoornaar (ISBN 978-90-6067-474-1)

  1. Lieve zussen.

   Het is al even geleden dat ik hier was. De reden is dat mijn leven veranderd is sinds ik iemand leerde kennen …..Maar……..Mijn Hemelse Vader is erbij betrokken!! Zoals jij al aangaf in de tekst die je ons meegaf uit Deut.31:8 Corrrie. Fijn om van iedereen weer iets te lezen. Ik ben dankbaar.

   Al het goede en sterkte voor ieder die het nodig heeft.
   Liefs ,
   Zegen en groet,
   Hanne.

  2. Lieve zussen,

   Hier ben ik weer na een tijdje weg te zijn geweest. Er was zoveel dat het niet lukte om te schrijven.
   Wat gebeurd er veel in ieders leven. Onrust, angst, verdriet, maar ook blijdschap. Het wisseld elkaar steeds af. Elke keer weer zijn er veranderingen, maar wat een troost, God veranderd nooit. Hij is en blijft dezelfde.

   Met mij gaat het goed. Ik ben over naar klas 5. Moest hard werken voor mijn toetsen maar het is gelukt. Zo fijn dat ik door ben. Vorige week heb ik mijn 16e verjaardag gevierd. Voor het eerst met vrienden erbij. Overweldigend was dit. Ik ben zo dankbaar met Louise, Pim en alle vrienden en lieve mensen om mij heen. Wat geeft God veel. Ook zo mooi om jullie berichtjes te lezen . Jullie bemoedigingen en mooie woorden.

   Als achterom kijken pijn doet.
   En vooruit kijken bang maakt.
   Kijk dan naast je,
   ” Ik ben er!!!”

   Lieve zussen ik wens jullie allemaal de zegen en nabijheid toe van de Heer.

   Heel veel liefs en een dikke knuffel van Noa.

  3. Lieve zussen,

   Corrie wat een prachtige belofte is dat toch van God. Dat de Heer Zelf met ons optrekt, ons niet begeeft en verlaat… zo bemoedigend vind ik dat. We zijn echt nooit alleen, staan er nooit alleen voor, hoe vaak denken we niet dat we het zelf moeten opknappen, of hoe vaak voelen we ons alleen, niet gezien en/of gehoord door God?
   Maar dat hoeft niet! Hij is altijd bij ons, Hij woont zelfs in ons… wat zijn we vaak kleingelovig he?

   Wat fijn om weer te lezen van Hanne en Noa!
   Mijn hart maakte een sprongetje: ja!! Ze schrijven weer!! Zo fijn, zussen!!!
   We vragen ons zo vaak af hoe het met elk van ons gaat, en als we wat van elkaar lezen kunnen we ook meeleven en voor ieder persoonlijk bidden.
   En wat goed om te lezen dat het jullie allebei goed gaat, om verschillende redenen.. daar mogen we voor danken!
   Lieve allemaal, leef dicht bij de Here, elke dag weer en Hij zal met je zijn!
   Liefs, 💝🙏🌈

  4. Ik sluit me bij jouw woorden aan Andrie. Toen ik straks net voor het eten even snel keek maakte het me zo blij om jullie berichten te zien Hanne en Noa.
   Vanmorgen in mijn stille tijd met ik jullie namen nog genoemd.
   En wat heerlijk te lezen dat het goed met jullie gaat.
   Noa gefeliciteerd wat fijn dat je door kunt naar klas 5 en ook ontvangen harte gefeliciteerd met je verjaardag.
   Het is zo goed te weten dat door alles heen we weten dat de Here voor ons uittrekt. Het is alles door Hem met Hem en tot Hem.
   We mogen we ons gelukkig prijzen dat te weten en een kind van Hem te mogen zijn .
   Het wereld gebeuren kan mij zo deprimeren als ik alles overdenk en op som wat er gebeurd ver af maar ook zo dichtbij kun je zo maar wegzakken in somberheid tenminste daar heb ik wel eens last van.
   Dan moet ik mijzelf toespreken en zeggen Here God U loopt niets uit de hand ook al denk ik dat soms wel.
   Wat fijn zussen dat we elkaar zo bemoedigen kunnen om dankbaar voor te zijn .
   Een lieve groet voor jullie allen weet dat ik voor jullie bid en dank
   Zeker na de mooie berichten.

   🌈❤️🙏🏼

  5. Er staan nog al wat rare zinnen in mijn reactie.😬 niet goed terug gelezen sorry zussen

 11. Hallo andrie en Anneke hopelijk hebben jullie een mooievakantie gehad. Fijn om weer wat van jullie te horen ik sta versteld van de schrijf kunsten vooral van Corrie.
  Susan hoe is hetnu met jou,zijn er mensen die je kunnen helpen bij en met je onrust
  Hetlijkt mij moeilijk als je deze gevoelens voelt en et geen mensen zijn die jehier bij kunnen helpen en ervoor jou zijn
  Soms kan een bijbeltekst je bemoedigen maar soms kan het ook net verkeerd over komen.
  Toch wil ik deze tekst mee geven omdat deE geregeld weer op mijn pad komt en ik hem erg bemoedigend vindt.
  moet je door het water gaan,Ik ben bij je
  Of door rivieren,je wordt niet mee gesleurd
  Moet je door het vuur gaan,het zal je niet verteren De vlammen zullen je niet verschroeien.
  Jesaja 43 vs 2
  Pas hoorde ik tijdens een dienst de ds zeggen dat God niet altijd onze last overneemt maar het wrl ons mee helpt dragen
  Liefs voor jullie alle

  1. Wat bijzonder Rudina diezelfde tekst heb ik vorige week doorgegeven aan een bekende. Ik heb hem op een kaart en ligt in een boek. Toen ze me schreef dat het niet goed met haar ging maakte ik een foto van de kaart en schreef deze wil ik je meegeven houd je daaraan vast.
   En nu geef jij deze tekst aan Susan.
   Vanmorgen las ik in het dagboekje, Dichtbij Jezus, als je niet meer bidden kunt. Zeg alleen maar Jezus roep Zijn naam aan. HIJ hoort en wil niets liever als door jou aangeroepen worden.

   Voor mij zelf helpt het om steeds te zeggen in mijn hart. U bent erbij weet niet wat ik moet hoe het moet een ding weet ik U bent erbij.
   Hoe gaat het nu met je Susan ik hoop van harte dat je de rust hebt terug gekregen.
   Lieve zussen ik bid voor jullie.
   ❤️🌈🙏

  2. Hallo zussen,

   Ja, wat een krachtige tekst is dit he? Het doet mij ook altijd veel als ik deze tekst weer lees of die mij herinner. Je kunt er gewoon en eenvoudig rotsvast op vertrouwen dat God er altijd is. Maar ja, wij bange kleine mensjes met onze angsten en onrustige zielen…wat is het moeilijk om dat vast te pakken en rotsvast daarop te vertrouwen!
   Ikzelf heb ook altijd veel aan psalm 42.
   O mijn ziel, wat buigt gij u neder
   Waartoe zijt gij zo ontrust…
   En dan:
   Hoop op God, sla hhet oog naar boven..
   Ja, laten we die Hand steeds vastgrijpen en bij Hem onze rust zoeken, ook vandaag weer. Hij zal ons niet teleurstellen!
   Liefs, 💝🙏🌈

  3. Lieve Zussen. Corrie, Anneke, Rudina bedankt voor jullie bemoediging, en de mooie stukjes die jullie hebben verzonden het doet mij goed, heel lief van jullie, Dank God is de onrust weer verdwenen het was heel vervelend. . Andrie en Anneke ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad, Andrie het blijft altijd wel home sweet home. Ik wens jullie een goede week verder alle zussen, God Zegen Lieve Groetjes Susan.

 12. Lieve allemaal,
  Hoe is het met jullie?
  Anneke, zijn jullie inmiddels veilig en wel weer thuis?

  Susan ik las een stukje terug en kwam toen jouw berichtje tegen van een paar dagen geleden. Sorry dat ik het niet eerder gezien heb.
  Hoe is het nu met je? Is de onrust inmiddels al een beetje minder geworden?
  ik vind zulke periodes altijd zo moeilijk, eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik daar mee om moet gaan.
  Misschien kunnen de andere zussen die dit herkennen hoe ervaringen delen?

  Net heb ik een mooi gedichtje gelezen en zal het hieronder neerzetten.
  Hopelijk kan het je wat bemoedigen Susan.

  Soms voel ik mij zo machteloos
  en ligt mijn hele leven overhoop
  zelfs dan is mijn situatie niet hopeloos
  God geeft mij steeds weer hoop

  Soms ervaar ik Zijn nabijheid niet
  dan is God op grote afstand
  en in al mijn verdriet
  mis ik Zijn helpende hand

  Het lukt mij niet in eigen kracht
  er boven op te komen
  maar door Zijn grote macht
  dat heb ik al lang vernomen

  Het is goed Zijn nabijheid te ervaren
  ik ga deze weg niet alleen
  God zal mij helpen en bewaren
  alleen Hij sleept mij er door heen

  Er is geen andere Helper zoals Hij
  Een Helper die Zijn oog nooit van mij afwendt
  mijn trouwe God is mij steeds nabij
  heel mijn leven, elk moment

  Mina Mulder-Zuur
  Gemaakt op 19 juni 2012

  Lieve allemaal, heel veel van de vrede van de Here God toegewenst en ook veel kracht, vreugde en zegen en alles wat een ieder van jullie nodig heeft.
  Hartelijke groeten en veel liefs,
  Corrie

  1. Hallo lieve allemaal,
   Ook ik ben weer thuis van vakantie. Het was fijn en goed, maar ook weer heerlijk om in eigen huis te zijn.
   Het internet was behoorlijk slecht overal, daardoor kwam ik vaak niet aan lezen van zussenliefde toe, en ook bijna niet aan antwoorden of meeleven. Dat is iets wat ik dan echt mis en vervelend vind. Ik lees graag over/van jullie en bid voor ieder.
   Dus fijn dat ik nu weer gewoon goede wifi heb!!
   Ik reageer maar niet meer op alles wat ik vanavond weer ‘bijgelezen’ heb.. dan blijf ik bezig. Maar ik zal jullie weer in gebed opdragen vanavond.
   Bedankt Corrie voor dit mooie gedichtje!
   Fijne avond voor allemaal, liefs,
   🌈🙏💝

 13. Lieve allemaal,
  Rudina en Anneke dank jullie wel voor jullie respons.
  Anneke wat goed van jou dat je die grot in bent gegaan. Echt een overwinning zeg. ik ben ook geen held zelfs geen held op sokken dus ik denk niet dat ik je na doe.
  Maar wat je zegt over aangevochten worden. Nou dat word ik ook dus ik herken het.
  Maar niet altijd voelt het als overwinning heb soms echt een poosje nodig om er weer van bij te komen. Gelukkig kent de Heer me en weet HIJ dat ik een bangewezel ben met een hazenhart en wat een liefde en geduld dat HIJ me dan toch op een gegeven moment weer bemoedigt en ik weer bijkom en me geliefd mag weten door Hem.
  Naar aanleiding van jouw stukje, Anneke, kwam onderstaand lied in mijn gedachten en dat vind ik zo mooi. Duizend jaar is bij de Here God als 1 dag en 1 dag als duizend jaar. ik begrijp er niks van maar dat maakt helemaal niks uit. HIJ is de God van de oneindigheid, HIJ heeft een ieder van ons lief. Zo lief dat HIJ Zijn Zoon gegeven heeft om de weg naar Hem weer vrij te maken.
  In welke eeuw we ook leven HIJ is er en HIJ blijft Dezelfde altijd. Hebr. 13:8
  Gods schepping lees maar Psalm 8

  Lieve allemaal heel veel van Gods kracht, zegen, troost, hulp, alles wat nodig is, toegewenst en Anneke een goede thuisreis gewenst hoor.
  Groetjes,
  Corrie

  Heerser over alle dingen
  God van de oneindigheid
  van Uw liefde wil ik zingen
  buigen voor Uw majesteit
  Eeuwen komen, eeuwen gaan
  altijd blijft Uw trouw bestaan
  Uw Naam weerklinkt door het heelal
  Die was en is en komen zal

  U alleen kunt grootheid tonen
  in een enkel ogenblik
  De natuur spreekt zonder woorden
  vol verwond’ring luister ik
  U schiep leven door Uw Woord
  bracht het licht en duister voort
  Zelfs nu Uw werk in zonde lijdt
  weerspiegelt het Uw heerlijkheid

  Eeuwen komen, eeuwen gaan
  altijd blijft Uw trouw bestaan
  Uw Naam weerklinkt door het heelal
  Die was en is en komen zal.

  1. Helemaal met je eens Corrie ik twijfel nooit aan Zijn kunnen en onze tijds instelling is niet die van God.
   Dat lezen we ook in Openbaringen er zal geen dag en nacht meer zijn. Het is Gods tijd.
   Ik kan me voorstellen als je hier niet mee opgevoed bent het heel ongeloofwaardig is. Coen is niet gelovig opgevoed. Als 28jarige tot geloof gekomen hij vertelt wel eens hoe hij erna keek. Ik kan dat niet zo goed begrijpen omdat ik er mee opgevoed ben.
   Zo ben ik opgevoed met een God waar je bang voor moest zijn en dat was ik ook. Maar heerlijk als je mag ontdekken dat Hij ons tot vriend wil zijn hè Corrie ook als wij afdwalen wankelen of misstappen maken. Hij blijft getrouw en houdt ons vast door alle stormen heen. Altijd eenvoudig nee maar wel een behouden aankomst. En de woorden van Corrie ten Boom ; Het beste komt nog. Veel liefs zussen.
   Op de terugweg naar het warme Nederland. ❤️🙏🌈

 14. Lieve allemaal,
  wat een stilte op de site. Hoe is het met een ieder van jullie? Genieten van een vakantieperiode, ver weg of gewoon thuis?

  Op een mooie kaart met een ijsvogel erop, die ik op internet tegen kwam, staat onderstaand gedicht.
  De schrijver / schrijfster van het gedicht is mij onbekend.

  Lieve allemaal weet dat we bij Hem veilig zijn, ook als we als het ware door een woestijn sjokken of in gevaar door storm of ander noodweer verkeren of ons gewoon eenzaam, alleen en verlaten voelen.

  HIJ IS VOOR AL ZIJN KINDEREN!!! HIJ LAAT ONS NIET ALLEEN!!!

  Hartelijke groeten en Gods kracht en zegen en alles wat nodig is toegewenst,
  Corrie

  Veilig in Jezus armen

  Ga maar naar de Goede Herder
  als je pijn hebt of verdriet.
  Want je mag er op vertrouwen
  dat HIJ jou ook zeker ziet.
  Leg je hand maar in de Zijne,
  stort je hart maar uit bij Hem.
  Aan Hem mag je alles vragen
  want als je op Hem vertrouwt,
  zal HIJ je in Zijn armen dragen.
  Daar ben je veilig en geborgen
  Hij zal altijd voor je zorgen.

  1. Mooie woorden weer geschreven Corrie.
   Ook na deze stormachtige dag moge wij weten dat God erbij is en was
   Ruwe stormen moge woede ,maar God houd getrouw de wacht

  2. Lieve zussen dank weer voor jullie bemoedigende woorden wat is het toch een enorm houvast te weten dat Hij onze Vader Redder ………….bij ons is. Bij jullie in Nederland stormde het en mogen we weten ruwe stormen moge woeden maar Hij is er bij.
   Wij waren vandaag in een grot, laat ik jullie vertellen dat ik het vreselijk eng vind maar ik ben ook heel nieuwsgierig.
   Wij daalden af in die donkerte en dan vegint het in mij.
   Stel dat de hele boel inzakt ja wat dan. Maar Vader U bent ook hier en U heeft dit prachtige natuur verschijnsel gemaakt. Hoe wonderbaarlijk is Uw schepping.
   Ongelofelijk wat heb ik genoten maar wat werd ik aangevochten tot dat we er weer uit wandelden.
   Want de boze spreekt je ook aan wat moet jij hier zoeken en ben je er wel zo zeker van………..?
   Kennen jullie dit zussen die aanvechtingen als je dingen doet waar je eigenlijk bang voor bent ?

   Later spraken we samen over de Schepping en de Schepper. Want jullie kennen het wel er wordt gesproken over miljoenen jaren.
   Mij persoonlijk houd het niet bezig hoe het zit maar hoe weerleg je het.
   Wat voor mij meer spreekt is het wonder van Zijn Schepping. Lieve zussen ik hoop dat bij jullie de rust is weer gekeerd en jullie rustig kunnen gaan slapen.
   Ik wens en bid jullie allemaal Zijn rust toe die alle verstand te boven gaat.
   Heel veel liefs vanuit Frankrijk onze laatste dagen hier.
   Anneke❤️🌈🙏

  3. Lieve Allemaal, Corrie mooie bemoediging. Ik voel mij deze dagen zo onrustig waar het vandaan komt weet ik niet. Ik probeer de tekst Vrede laat Ik U mijn Vrede geef Ik u, niet gelijk de wereld die geef, geef ik hem u, U hart worden niet ontroerend of versaagd. Maar ja die onrust gaat niet zomaar weg, Anneke ik ken dat gevoel, maar ik vindt knap van jou dat je doorzet. Een fijne week verder alle zussen. Lieve Groetjes Susan.

  4. Ik zie het nu ook pas Susan en wat lijkt me dat lastig. Ik ken het wel maar dat kwam door een pilletje wat ik slikte toen ik daarmee stopte was het over, zo eenvoudig ligt het bij jou waarschijnlijk niet lieve Susan. Ik denk dat het heel goed is dat je die tekst steeds voor je zelf citeert . Ik zeg vaak tegen mijzelf. U bent er bij in situaties die vervelend zijn.
   Ik las vandaag een stukje in dichtbij Jezus zal een klein stukje daaruit doorgeven.

   Vraag Mijn Geest om je gedachten tot rust te brengen, zodat je Mijn leert denken.
   Omdat je Mijn kind bent,gemaakt naar mijn evenbeeld.,is dit mogelijk voor je.
   Laat je niet verdoven door rumoer van deze wereld of door je eigen gedachten.
   Maar verander door je gezindheid te laten vernieuwen. Geniet stilletjes in Mijn nabijheid en laat Mijn gedachten jouw denken veranderen.
   Ik zal met je mee bidden Susan om rust . En die vrede die alle verstand te boven gaat.
   Liefs Anneke

   Wij zijn weer veilig thuis, God zij dank.
   ❤️🙏🌈

 15. Lieve zussen hier weer een berichtjevan mij. Ik lees altijd jullie lieve en mooie berichtjes maar heb niet zoveel inspiratie om te reageren. Corrie ik vind het altijd bijzonder om te lezen wat jij schrijft en waar jij alle mooie teksten en gedichten vandaan haalt. Susan jij hebt ook vele mieilijke momenten in je leven maar ik hoop dat je toch mag weten dat God er is ook al vorken eij het niet altijd moge wij toch weten dat Hij er is.
  Anneke nog gecondoleerd en wij weten niet hoe God plan met ons is. Soms kan iemand op het laatst toch nog God hebben toegelaten in zijn leven.
  Andrie fijn dat jullie gespaard zijn toen het weer erg slecht werd.Ikweet niet hoelang je nog vakantie heb maar geniet ervan.
  Ook de andere zussrn wens ik Gods nabijheid toe.
  Ik heb genoten van een heerlijke vakantie en merk dat er vooruit gang iss. Soms moet ik aanvaarden dat ik ws niet meer zo veel energie krijg als voormij burnout.
  Ik hoop dit jaar 68 te worden dus ook dat is een reden voor wat minder energie.
  Wij moge weten dat op bergen en dalen God overal is.
  Laten wij elkaar on gebed blijven brengen.
  Liefs en tot de volgende keer

  1. Lieve Rudina,
   wat fijn weer wat van je te lezen. En vooral om te lezen dat er vooruitgang is.
   En je hebt een fijne vakantie gehad las ik.

   Op bergen en in dalen, ja overal is God
   Dat is zo maar weet je, ik vergeet het zo gauw.

   Vandaag las ik in het dagtekstenboekje onderstaand liedje.

   De schrijver leefde van 1763-1841
   Ik heb gelezen (op internet) dat hij in Duitsland geboren is en samen met zijn broers al op 5 jarige leeftijd naar een jongensinternaat in Zeist ging.
   Zijn eerste 2 vrouwen en ook 2 zonen zijn al jong gestorven. Later is hij nog een 3e keer getrouwd.
   Deze broeder heeft heel veel meegemaakt in zijn leven en dan vind ik zo’n lied nog meer spreken. Deze broeder deelt zijn ervaring met ons door middel van dit lied.

   Zoals het nu in geschreven is zijn de woorden:

   Is het met mijn moed gedaan,
   vrees ik voor des satans machten,
   Jezus biedt Zijn hulp mij aan,
   Jezus staalt mijn zwakke krachten.
   Dat de Godsheld naast mij staat,
   is mijn troost en toeverlaat.

   Een oudere vertaling zegt het zo:

   Sterk en trouw is Jezus’ hand,
   daarmee kan Hij mij bewaren.
   ‘k Heb zijn kruis tot onderpand,
   dat Hij mij niet meer laat varen.
   Dat de Ontfermer met mij gaat,
   is mijn troost en toeverlaat.

   Lieve allemaal laat de Here Jezus onze Toeverlaat zijn. Onze Redding, onze Helper, onze Schuilplaats. HIJ stierf aan het kruis, uit liefde voor een ieder van ons. Prijs de Heer, HIJ stond op uit de dood en HIJ Leeft. HIJ laat ons nooit alleen. Ja, op bergen en bergtoppen en in de diepe en donkere dalen, HIJ is er bij.

   Lieve allemaal heel veel van Zijn kracht en troost en hulp en zegen en wat je ook maar nodig hebt toegewenst.
   Hartelijke groeten en tot volgende keer hoop ik,
   Corrie

 16. Lieve allemaal,
  hoe is het met jullie? Noa, Hanne, Jelly, Rudina, N en alle anderen?
  Dank je wel Susan voor je lieve groet.
  Anneke en Andrie nog een fijne vakantie verder gewenst hoor.

  Pas las ik onderstaand gedichtje en dacht: “ja dat kan gebeuren”. En wat is dat moeilijk en eenzaam en verdrietig. Want juist in zulke omstandigheden willen we Zijn steun voelen en voelen dat we gedragen worden door Hem.
  Wat een goedheid van de Here God dat de dichter ook door deze moeilijke donkere en sombere periode heengekomen is. Dat de Here God Zijn kinderen nooit alleen laat, zelfs niet als we zelf denken dat HIJ ons wel verlaten heeft, dan toch is HIJ bij hen. Heeft HIJ hen lief en rust Zijn oog wakend op hen/op ons. En brengt HIJ ons dwars door de duisternis en diepe dalen naar Zijn grazige weiden. Soms is dat wel een lange tocht, een lange periode maar HIJ brengt ál Zijn kinderen eens veilig thuis in Zijn Hemels Koninkrijk, waar liefde heerst en vrede.

  Hartelijke groeten en Gods kracht en zegen toegewenst,
  Corrie Oosterbeek

  De Heere was mijn Herder,
  Hij zorgde steeds voor mij,
  maar waar is Hij gebleven,
  is het nu allemaal voorbij.

  Hij zei: “Ik zal voor je
  zorgen alle dagen”.
  Maar is dit wel zo zit
  ik mij af te vragen.

  Alles lijkt zo donker,
  ik zit nu in een dal,
  God zei: “Ik ben met je,
  Ik ben overal”.

  Maar dan zie ik een
  heel klein licht,
  zo gaf de Heere mij
  weer een beetje zicht.

  Zo werd het licht in mijn
  leven steeds iets meer,
  en toen zag ik weer
  mijn Herder, mijn Heer.

 17. Goeiemorgen, alle zussen, Andrie fijn weer van je te lezen, was even voor jullie schrikken daar met het weer. Verder wens ik jou en je man een hele fijne vakantie. Alle Zussen een heel fijn weekend. Lieve Groetjes Susan.

 18. Lieve allemaal,
  hartelijk dank voor jullie reacties. Anneke gecondoleerd met het overlijden van jouw schoonmoeder. Wat heftig wat er allemaal gebeurd is.

  Andrie, wat enorm heftig wat jullie meegemaakt hebben. Dank aan de Here God dat jullie en de anderen van de camping gespaard zijn gebleven. Inderdaad wat ben je, zijn wij dan toch nietige mensen en wat hebben we een geweldig groot God.

  Susan, je hebt helemaal gelijk, wij weten niet echt of iemand wel of niet in de Here God en Zijn Zoon als Verlosser geloven. En ja, HIJ is bij machte om zelfs op het laatste ogenblik nog mensen te veranderen zodat ze Hem aanroepen. en om genade en vergeving vragen.
  Dank je wel voor je getuigenis.
  In Psalm 145:18 staat dat HIJ nabij is bij allen die Hem aanroepen in waarheid.
  HIJ kent ieders hart en al vind ik het allemaal erg moeilijk, HIJ vraagt dat ik voor hen bidt en dat ik het bij Hem loslaat.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht en troost en wijsheid en ook volharding in jullie gebed toegewenst.
  Zoals gezegd: HIJ is nabij.

  Hartelijke groeten en veel liefs en de vakantiegangers nog een heel fijne verdere vakantie hoor.
  Corrie

 19. Lieve allemaal,
  hoe is het met jullie? Kunnen jullie de warmte nog wel aan? Of hebben jullie misschien met heel slecht weer te maken gehad?

  ik las net een lied, ik ken het niet maar vind het wel mooi maar tegelijkertijd ook best wel moeilijk.

  Voor altijd, Heer, geldt Uw verbond,
  niets kan Uw plan verhind’ren;
  nooit wijke Uw Woord uit hart en mond
  van ons en onze kind’ren.
  o laat dat Woord
  steeds ongestoord
  nu en in alle tijden
  ons schragen, troosten, leiden

  Carl Bernhard Garve

  Troostend vind ik het dat de Here God Zijn verbond niet vergeet en Zich aan Zijn verbond houdt.
  Verdrietig en moeilijk vind ik het dat mijn kinderen hun eigen weg gegaan zijn en Hem hebben losgelaten.

  Bemoedigend dat HIJ schraagt, sterkt, ondersteunt, dat HIJ troost en leid. HIJ laat Zijn kinderen niet los.
  HIJ is erbij en steeds opnieuwe mogen we alle dingen bij Hem brengen, met Hem delen, vertellen, en vooral ook bij Hem laten.

  Lieve allemaal Gods kracht, troost, hulp, zegen en alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
  Er is voor Hem niets te groot, niets te onbelangrijk, niets te klein.
  Hartelijke groeten en hopelijk tot wederhoren.
  Corrie

  1. Goedemorgen Corrie, alle zussen. Ik ken jouw worsteling ook mijn kinderen hebben Hem los gelaten. Dat heeft mij deze week erg aangegrepen omdat wij gister Coen zijn moeder mijn schoonmoeder begraven hebben zij kendr haar Redder niet.
   Wij waren in Frankrijk toen het telefoontje kwam dat ze haar heup gebroken had. Lang verhaal kort zij heeft door alle morfine heen zo’n vreselijke doodsstrijd gehad dat het voor de mensen met name Coen zijn zusje niet om aan te zien was. Arts en verpleging hadden dit nog nooit meegemaakt.
   Heb er veel over nagedacht deze week wat moet dat zijn om heen te gaan zonder te weten dat j e Verlosser leeft. Lieve zussen dat ons leven een getuigen mag zijn. Heb ooit eens een spreekster gehoord die zei, ik zeg nooit zij of hij kent God niet ik zeg altijd nog niet want iedere dag kan dat wonder gebeuren. God kent een ieder vanaf het begin. Helemaal van buiten en ook binnenin
   Wat is deze warmte voor veel mensen zwaar en ook voor dieren
   Mooi dat er mensen zijn die daar een groot hart voor hebben Susan .
   Wens jullie allen dat toe wat jullie nodig hebben.
   Hij zegt IK BEN ERBIJ . En Hij maakt Zijn Woord waar.
   Liefs Anneke

  2. Lieve zussen, wij zijn op vakantie in de alpen in Frankrijk. Tot nu toe schitterend weer gehad, en enorm genoten van Gods wondermooie schepping. Wat zijn de bergen toch indrukwekkend!
   Vanmiddag raasde vanuit het niets een enorm noodweer over de camping. Een enorme valwind, onweer, zware regenval. 5 min daarvoor zat ik nog in de zon.. toen het plots kil werd en ik zei: ik ga even wat warmers aantrekken.
   Zo heftig! We konden gelukkig nog van alles dichtdoen en spullen pakken en de caravan stond zo dat de luifel geen wind ving…de caravan schudde, naderhand stond ik te trillen op mijn benen.
   We hebben God gedankt dat we bewaard zijn gebleven en er geen ongelukken op de camping zijn gebeurd. De campingeigenaar was ook enorm geschrokken, dit is nooit eerder gebeurd.
   Later zag ik een prachtige regenboog: dank God voor Uw trouw en bewarende hand!
   Anneke, wat verdrietig van je schoonmoeder..ik dacht vanmiddag nog: wat vreselijk als je God niet kent en vertrouwt als je Hemelse Vader..
   En dan lees ik dit.. heel veel sterkte!

   Nig een kinderliedje:

   Je hoeft niet bang te zijn
   Al gaat de storm tekeer
   Leg maar gewoon je hand
   In die van onze Heer.

   Liefs voor iedereen, 💝🙏🌈

  3. Goedenavond alle zussen.Corrie en Anneke bedankt voor jullie reactie. Anneke Gecondoleerd met je schoonmoeder, Je man gecondoleerd. Corrie en Anneke, ik leef met jullie mee, wat jullie kinderen betreft met het geloof, er is altijd hoop dat ze de weg terug zullen vinden blijven bidden. Ik was ook in een christelijke gezin opgegroeid,,Ondanks vele dingen die ik had meegemaakt, geen leuke jeugd gehad. Een gebroken gezin. Toch volgde ik de Heer. Rond mijn 28 was ik de
   weg helemaal kwijt,ookmijn geloof, Kwam toen verkeerde vrienden tegen. Ging jaren bergwaarts met mij, tot dat ik physhese klachten kreeg, rond mijn 57 jaar begon ik de Heer en de kerk weer op te zoeken, heb me laten dopen. Dus er is altijd hoop voor jullie kinderen dat ze terug komen bij de Heer. We leven in een gebroken wereld, soms begrijp ik zoveel dingen niet, Mensen doen mekaar zonder reden zoveel verdriet en Pijn. En ik heb veel moeite met loslaten. Maar Ja blijven bidden. En God vragen voor kracht en sterkte. Dat wens ik ook. alle zussen toe. Corrie bedankt voor jou stukje Alle zussen God Zegen. Lieve Groetjes Susan.

  4. Wat een ervaring Andrie wat kan het weer snel veranderen ik kan me de schrik zo goed voorstellen. Zo uit het niets zo’n enorme wind.
   Wat voel je je dan nietig in zulk groot geweld.
   Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en konden jullie de Schepper danken.

   Dank voor jullie meeleven zussen.
   Inmiddels zijn wij weer terug in Frankrijk nu in de Ardeche.
   Vol verwondering over Gods schepping. De prachtige bloemen langs de kant van de weg wat kan ik daar van genieten.
   Hij maakten ze allen en gaf ze een naam.

   Wat is onze Vader een wonderlijke weg met jou gegaan Susan fijn dat je het met ons deelt. Bij Hem is echt alles mogelijk dat geeft hoop ook voor onze geliefden die menen het buiten Hem te kunnen.

   Veel sterkte voor degene die de warmte zwaar valt.
   Andrie nog een fijne tijd in de prachtige Alpen. Zo majestueus je voelt je zo nietig.
   Ga met God en Hij zal met jullie zijn.
   🌈🙏❤️

 20. Lieve Corrie en Anneke, Keek zo net naar Hart van Nederland, vondt het best een beetje apart, hadden ze over de musjes kleine musjes die uit hun nestje vallen door de warmte, dat jullie beiden begin van de week hadden over de musjes , maar ja ze worden door dierenambulance goed opgevangen, en gevoerd. Heel bijzonder over de musjes, Ik wens alle zussen God Zegen, veel kracht en sterkte in ieder in zijn situatie. Fijne avond. Lieve Groetjes Susan.

  1. Lieve Susan,
   way bijzonder wat je schrijft over de musjes. Mooi he dat er ook mensen zijn die zorg dragen voor dieren en doen wat ze kunnen. Zo mogen we (naar vermogen) zorg dragen voor mens en dier.
   Vind ik weleens, (beter gezegd vind ik vaak) moeilijk. ik kan niet zoveel en ben voor vervoer afhankelijk. Ook heb ik niet zo bijzonder veel energie. Zittend ben ik wel altijd bezig maar ja dat is niet altijd wat men nodig heeft.
   Toch bijzonder dat het voor de Here God helemaal niets uitmaakt. Wat je situatie ook is, HIJ is er bij en HIJ zal dat wat nodig is. HIJ zal dat op ons pad brengen wat we moeten/mogen doen en HIJ zal ons er bij helpen.

   Volgens mij is een uitspraak van Corrie ten Boom:
   “Als God ons op steenachtige paden stuurt, zorgt hij voor sterke schoenen.”

   Maar het zijn voor mij wel allemaal levenslessen en wat ben ik dankbaar voor Zijn grote geduld want ik ben jammer genoeg niet zo’n vlotte leerling.
   Gelukkig is Hij zoals ik al zei geduldig. Dat geeft mij niet het recht om de kantjes er vanaf te lopen maar ik mag me wel veilig en geborgen weten bij Hem, Die mij vasthoudt en steeds weer verder helpt bij ontmoediging.

   ik lees net een liedje wat ik mooi vind en sluit daarmee af.
   Lieve allemaal Gods kracht, liefde, hulp, troost, zegen, ja alles wat een ieder van jullie nodig hebt wens ik jullie toe.
   Hartelijke groeten en weet je bent kostbaar en geliefd en HIJ is bij je en laat je niet alleen!!!!!!!

   Jezus kwam op aarde,
   kwam voor u en mij,
   Hij geeft leven waarde,
   Hij maakt waarlijk vrij.

   In ons hart geboren,
   met Zijn vree vervuld,
   Hem dan toebehoren,
   Hij vergeeft de schuld.

   Jezus komt op aarde,
   komt voor u en mij,
   schenkt ons uit genade,
   leven voor altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *