Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eรฉn van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geรฏnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve zussen,

  Ons kleine, lieve en dappere vechtertje Simon is vandaag vrij plotseling overleden…
  We zijn enorm verdrietig maar ook dankbaar dat aan zijn gebroken leventje hier op aarde een einde is gekomen. En dat hij nu bij God is, helemaal vrij van afwijkingen, ziekte en zonde in de hemel mag verder leven, voor eeuwig! Wat is dat een enorme troost…

  Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie onafgebroken meeleven en gebed. Dat gaf zoveel kracht aan iedereen die om hem en zijn familie heenstaan.
  Zo lief en ontroerend!

  Voor nu even geen woorden meer,
  Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  1. Lieve Andrie Gecondoleerd voor jou en je familie, en ook Gecondoleerd voor de ouders en familie, van kleine Simon. Gods kracht en troost toegewenst. Lieve Groetjes Susan

  2. Ach Andrie wat dat dit zorgenkindje gemist worden.
   Jij ook gecondoleerd.

   Ik blijf bidden voor zijn ouders en broertjes. Simon mag rusten in de armen van Jezus maar laat een grote lege plaats achter.
   Liefs Anneke โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™

  3. Gecondoleerd Andrie voor jou en de familie. Veilig in Jezus armen ,veilig in Jezus hart.
   Sterkte

  4. Ach………gecondoleerd ja dan kun je alleen maar stil zijn
   Ik wens jullie allen Gods nabijheid toe met zijn troost en kracht๐Ÿ™

  5. Lieve zussen,

   Dank voor jullie troostvolle reacties en gebed. Het doet me zo goed, al jullie meeleven…

   Ook al zijn er duizend vragen
   Al begrijpen wij U niet
   U blijft ons in liefde dragen
   U die alles overziet

   U geeft een toekomst vol van hoop…
   Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  6. Lieve Andrie,
   Wat een verdriet nu de kleine Simon niet meer bij jullie is. Wat zullen jullie hem missen. Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik bid voor je en voor allen die dichtbij Simon leefde. Hij ligt nu in de armen van de Here, daar is hij verlost van zijn lijden. Een betere plek is er niet. Maar wat een pijn voor jullie allemaal nu jullie hem hier moeten missen.
   Heel veel sterkte en Gods troost en nabijheid wens ik je toe.

   Lieve zussen eindelijk kan ik weer eens iets van mij laten horen. Dank voor jullie gebed en jullie lieve bemoedigende woorden. Ik ben door een diep dal gegaan, ik werd heftig aangevallen door duisternis. Maar toch ik kon en mag het door de kracht van Gods Geest zeggen, Christus is overwinnaar!!!!
   Niets kan mij scheiden van Zijn liefde.
   Louis, Pim, de kerk, mijn vrienden waren als een warme deken om mij heen. Wat een zegen dat God mij zoveel lieve mensen om mij heen gaf en nog steeds geeft.
   De band met hen is nog groter en dieper geworden.
   Ik voel me sterker worden. Vanmorgen ben ik met Pim, Louis en een vriendin naar de kerk geweest. Dat was fijn.
   Het gind over de beloftes die in de bijbel staan. De Heer zal altijd bij ons zijn. Zo was Hij ook bij Jacob toen hij vanuit thuis naar een onbekend gebied reisde. Jezus zegt: Ikzelf sta je terzijde, Ik zal je overal beschermen, waar je ook heen gaat. Jezus laatste belofte die in de bijbel is opgeschreven luidt: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. Ik bid dat deze zekerheid ons van Zijn voortdurende nabijheid mag vullen met vreugde en vrede. Wat we in dit leven ook kwijtraken, we kunnen onze relatie met God nooit verliezen.

   Heel veel liefs en ik geef jullie allemaal een dikke knuffel, Noa.๐Ÿ’—

  7. Lieve Andrie,
   gecondoleerd met het heengaan van kleine Simon. Heel veel van Gods kracht, troost en dichte nabijheid toegewenst voor jou, en voor de ouders van Simon en broertjes en alle anderen die dicht bij hen staan.
   De begrafenis zal waarschijnlijk deze week zijn?

   Lieve Noa, wat fijn om een berichtje van jou te lezen en vooral dat je langzaam weer sterker wordt. Schreef Grace niet eens een keer zoiets als: dat de Heer ons door de tunnel leidt. HIJ is er bij in heel het proces en HIJ laat nooit en te nimmer alleen.
   Wat een zegen dat je Pim en Louise en je vriendinnen hebt. Geschenken van onze hemelse Vader.

   Lieve allemaal, Gods kracht, hulp, troost en zegen toegewenst en weet dat HIJ ons nimmer alleen laat.
   Hartelijke groeten,
   Corrie

  8. Lieve Andrie,
   Ik lees net dat de kleine Simon is overleden. Jij en vooral de ouders en broertje /zusje
   en andere familie gecondoleerd en heel veel sterkte. Heb even geen woorden.

   Noa ,fijn om weer iets van je te lezen.

   Fijn om van een ieder iets te lezen.
   Warme groet voor alle zussen,
   Hanne.

  9. Lieve Andrie, gecondoleerd met kleine Simon,soms hoopt je op een wonder,het kleine mannetje heeft vele harten geraak,zonder dat mensen hem gezien hebben, verdriet, maar ook een troost dat hij in de liefdevolle handen van onze hemelse vader is.Ik heb het stukje van Ds A v d Veer, gelezen, wat bijzonder! Denk dat de kleine Simon en zijn familie al zoveel harten hebben geraakt ,dat ze mensen dichter bij God gebracht hebben. Heel veel sterkte en veel liefs Jellie

 2. Lieve allemaal,
  dank jullie wel voor jullie schrijven en bemoedigingen.
  Anneke, een heel goede, gezegende en fijne vakantie gewenst.

  Lieve Anneke, Andrie, Rudina, Susan, Hanne, Jellie, Noa, N en alle anderen heel veel van Gods kracht en hulp, genezing en zegen maar ook vreugde toegewenst.

  Vreugde omdat we door genade een kind van onze hemelse Vader geworden zijn.
  Geliefd door Hem en geliefd door Zijn Zoon Jezus Christus. Die zoveel van een ieder van ons houdt dat HIJ kwam en hier op allerlei manieren geleden heeft.
  HIJ wist dat HIJ voor leugenaar zou worden uitgemaakt, dat HIJ ongewenst zou zijn, dat HIJ gekwetst zou worden, verraden, verlaten, onbegrepen en vreselijk pijn zou gaan lijden. Geestelijk en lichamelijk of hoe zeg je dat fysiek en psychis.
  HIJ wist het en HIJ deed het,
  HIJ kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God, als mensenzoon. En dat alles omdat HIJ en Zijn Vader zo enorm en onbegrijpelijk veel van een ieder van ons houdt.
  We zijn kostbaar en geliefd, vergeet dat nooit!!!!!!!

  Hartelijke groeten en tot volgende keer,
  Corrie

  1. Dank je Corrie.

   Ik kan alleen maar AMEN zeggen.
   Halleluja en prijzen de Heer.
   โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™

 3. Lieve allemaal,
  Lieve Susan, je hebt helemaal gelijk dat wij mensen, niet iemand anders kunnen veranderen. Vaak werkt het alleen maar averechts is mijn ervaring.
  Alleen de Here God, Hij alleen is bij machte om harten aan te raken en te veranderen. Ik vind het knap van je dat je steeds de situatie bij de Here God brengt. Bij mij duurt dat meestal een poosje. Ben dan boos of gekwetst of verdrietig, noem maar op en dan vergeet ik helemaal om het bij de Here God te brengen. Alleen vroeg of laat komt het wel in mijn gedachten en dan breng ik het bij Hem hoor.

  Ja ik heb nog veel te leren, het lijkt wel dat hoe ouder ik word, ik steeds meer tot de ontdekking kom dat ik nog zoveel heb te leren.
  Maar gelukkig is de Here God geduldig en helpt Hij toch iedere keer weer.

  Een paar regels uit een psalm

  Ja, HIJ kent de zijnen,
  Hij laat niet verkwijnen
  Wie Zijn hulp verbeidt.

  Verbeidt, een moeilijk en ouderwets woord. We mogen onze hulp van Hem verwachten.
  HIJ laat ons nooit alleen.
  Soms lijkt het of HIJ ons alleen laat maar dat is niet zo.
  Het is net als de zon. Vaak zien we de zon niet schijnen maar de zon is er wel. En soms komt zomaar het zonnetje weer even achter de wolken vandaan en kunnen we ons in het warme zonnetje koesteren.

  Lieve allemaal, Gods kracht en zegen en alles wat een ieder van jullie nodig heeft, toegewenst.
  Hartelijke groeten en tot volgende keer hoop ik.
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Heerlijk hรจ, zo’n klein huisje achter je auto aan. Jullie hebben heerlijk genoten van de rust en de vrijheid. Wij zijn net op pad gegaan ons huisje achter ons aan. Zonnetje erbij ….
   Weet je Susan en ik weet wat ik nu schrijf dat het geen eenvoudige opdracht is maar ik heb het bij ondervinding en ik kan getuigen dat het je helpt. In het kort ik ben met een narcistisch man getrouwd geweest. Toen ik besloot weg te gaan ben ik begonnen met hem gelijk na dat ik wakker werd te zegenen. Was het makkelijk nee. Maar mijn Hemelse Vader hielp mij erbij. Hij bleef mij het leven zuur maken nog lange tijd. Soms zei ik, Vader hoe moet dat dan hem zegenen ????? Ja doe het maar mijn kind wat je zult kolen op zijn hoofd hopen. Het heeft mij zo geholpen in het genezingsproces viel het me makkelijk echt niet. En het verschil heb ik meegemaakt met een vriendschap waar ik al eens over vertelde daar kon ik het niet met geen mogelijkheid en hoe lang heb ik daar last van gehad en nog soms.
   Lieve Susan probeer het eens en het gaat dwars tegen je gevoelens in maar dat weet jouw Vader ook. Hij laat jou niet dobberen als je zo worstelt. Hij alleen is te vertrouwen. Door alles heen. Ik bid met je mee lieve Susan . Bij Hem is de rust te vinden die alle verstand te boven gaat. En net wat Corrie schrijft wij proberen het eerst zelf op te lossen alvorens we Hem om raad vragen. Ja Corrie we hebben nog veel te leren. Wat is het dan goed te weten dat Zijn school altijd open is. Dag aan dag draagt Hij ons Hij is ons heil.
   Lieve zussen houd je oog en hart op Hem gericht . Ik bid voor jullie in het bijzonder voor kleine Simon jouw dochter Andrie en Noa Pim en Louise. โค๏ธ๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  2. Anneke,mooi wat je deelt en kwetsbaar. Ga je ver weg op vakantie,?geniet ervan

  3. Onze Vader heeft ons geen kalme reis beloofd maar wel een behouden aankomst.

   Zuid west Frankrijk Rudina vlak tegen de Spaanse grens. Wil zo graag eens naar San Sebastian.

 4. Lieve allemaal,
  hartelijk dank voor jullie bemoedigingen en jullie meeleven met elkaar. ik vind dat zo bijzonder.

  Susan, wat maak je al moeilijke jaren mee met een bepaald familielid. Voor een deel herken ik dit wel, vind het zo moeilijk maar toch probeer ik vroeg of laat die persoon weer te vergeven. Bij mij is het zo dat die persoon totaal niet begrijp wat die aandoet en er ook geen moeite voor doet om het te willen begrijpen.
  Nu las ik juist deze week in het Bijbels dagboekje wat ik lees over zegenen. Vandaag ging het over Romeinen 12:14-15 en 1 Korinthe 4:11-13

  Een paar kleine stukjes die de schrijver (van deze dag) schreef probeer ik door te geven.

  Mensen zegenen die mij slecht behandelen is al een hele uitdaging. En nu dan ook nog mijn vervolgers? Dat is toch bovenmenselijk?
  Ja, dat is het inderdaad. Maar we hoeven het ook niet in eigen kracht te doen. God heeft Zijn Geest aan ons gegeven.
  De Trooster die zegt: “IK ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. (Mattheรผs 28:20)
  Onderaan schrijft de schrijver een gebed:
  Vader in de hemel, als het Uw bedoeling voor ons is om onze vervolgers te zegenen, dan zal ik dat doen. Maar o, wat vind ik dit moeilijk.

  Wat bemoedigt de laatste zin van het gebed me, en ook troost het me. ik hoef zulke moeilijke dingen helemaal niet gemakkelijk te vinden. Het is gewoon erg moeilijk. Het is echter ook zo dat onze Here God, mij, ons, jou er bij wilt helpen.
  Dan is het nog lang niet altijd gemakkelijk maar het is mogelijk. Misschien gaat het allemaal met vallen en opstaan maar uiteindelijk zal het je vrij maken van die persoon die jou zo vreselijk kwetst. Lieve, lieve zus, lieve Susan ik wens je speciaal op dit gebied Gods kracht en Zijn genezing toe.

  Rudina, fijn dat je er even tussen uit geweest ben. Wij zijn gister ook weer thuis gekomen. Heb genoten van het gekwaak van de kikkers maar niet รฉรฉn gezien.

  Hanne, Noa, Jellie, hoe is het met jullie?

  Lieve allemaal ik wens een ieder van jullie Gods dichte nabijheid toe en dat je, als het ware, heerlijk op Zijn schoot tot rust mag komen en nieuwe krachten op zult doen.

  Er schiet me een lied in gedachten en zal dat toch nog maar overschrijven.

  Heer, wij willen U vertrouwen,
  U geloven op Uw Woord.
  U zult ’t goede ons doen aanschouwen,
  dat wat U bekoort.
  Heilig vuur rake onze harten
  en ook onze lippen aan,
  opdat wij de helmacht tarten
  en Uw wegen gaan.
  Refrein:
  Kracht van boven daalt nu neder,
  ’t al herleeft wat sterven zou;
  de oude tijden keren weder,
  dank Gods wond’re trouw!

  Groetjes,
  Corrie

  1. Lieve Allemaal lieve Corrie, bedankt voor je bemoediging,en medeleven . Ook lieve Rudina bedankt voor je reactie en medeleven. Eerlijk gezegd Corrie, ik heb liever dat God afstand brengt tussen haar en mij , ik heb haar zoveel kansen gegeven, maar op gegeven moment is het moeilijk om mee om te gaan, al die kwetsende woorden. Kost veel energie en verdriet. Het woord vergeven denk ik niet dat het de bedoeling is dat iemand je pijn en verdriet blijft doen en je moet maar mee doorgaan, want je kan zoveel je best doen als je wilt je kan deze persoons karakter niet veranderen. Daarom bid ik God om in te grijpen, want ik weet niet meer hoe ik haar kan laten beseffen dat ze mij telkens weer verdriet doet. Ik ben ook maar een mens, en het is zo moeilijk, kwetsende woorden kun je niet een twee drie loslaten. Fijn Rudina dat de vermoeidheid minder wordt, ik heb soms ook dagen tussen zitten dat ik best wat minder moe voel. Lieve Anneke, Andrie Corrie Rudina fijne dagen. Verder wens ik alle zussen God Zegen Lieve Groetjes Susan.

 5. Lieve zussen hier weer eens een berichtje van mij. Soms komt het er niet van om iets te schrijven. ER gebeurd zoveel bij jullie dat ikhet lastigvind om op ieder te reageren. Ik probeer het toch en hoop dat ik niemand oversla. Corrie wat kan jij mooie dingen delen. Susan vervelend dat je vaak vermoeid bent en er mensen zijn die jou pijn doen. Anneke en Andrie ook lees ik altijdjullie reactie en jullie zijn en blijven ook altijd betrokken op elkaar.
  Ben ook benieuwd hoe hetmet de andere zussen gaat.
  Ik ben net weer een paar dagen op vakantie geweest. Met onze eigen gezin een ieder met eigen caravan gekampeerd met Hemelvaartdag. . Merk dan wrl dat ik vermoeid ben. Maar het is heetlijkdat wij nu met pensioen zijn dit te kunnendoen. Mijn herstel gaat erg langzaam en dat is soms lastig om ermee om te gaan. Gelukkig beter dan 1 jaar geleden

  Lieve groet en Gods zegen op het pinksterfeest Hier een bemoedigend gedicht

  1 Beveel gerust uw wegen,
  al wat u โ€™t harte deert,
  der trouwe hoede en zegen
  van Hem, die โ€™t al regeert:
  Die wolken, lucht en winden
  wijst spoor en loop en baan,
  Zal ook wel wegen vinden,
  waarlangs uw voet kan gaan.

  2 Den Heer’ moet gij vertrouwen,
  begeert gij de uitkomst goed;
  Op Hem uw hope bouwen,
  zal โ€™t slagen, wat gij doet;
  Door uw bekommeringen,
  uw klagen in uw pijn,
  laat God zich niets ontwringen,
  Hij wil gebeden zijn.

  3 Uw trouw en Uw genade

 6. Lieve allemaal,
  Het lijkt wel of we allemaal onze adem inhouden in spanning van hoe het met kleine Simon gaat.
  Andrie weet dat er veel voor hem en zijn ouders en broertjes gebeden wordt hoor.

  ik las vanavond een lied:

  De Heer schenkt elke morgen
  voor ’t werken nieuwe kracht;
  bij Hem zijn wij geborgen,
  ook als de avond wacht.
  Laat ons Zijn goedheid loven
  nu en te allen tijd
  op aarde en daarboven
  eens in Zijn heerlijkheid.
  Elke goede gave daalt van de hemel neer;
  de dank komt toe aan God de Heer,
  geeft Hem alleen de eer!

  Lieve allemaal, daar kunnen we op vertrouwen, HIJ geeft de kracht die we nodig hebben. Vandaag, morgen, elk uur, elk ogenblik van de dag en van de nacht.
  Die kracht van de Here God en ook Zijn hulp, wijsheid, vreugde, dichte nabijheid en zegen en alles wat jullie nodig hebben teogewenst.

  Lieve Noa, Hanne, Susan, Jellie, Anneke, Andrie, Rudina, N (fijn dat je voor Simon bidt, ik had je niet eerder gezien, welkom) en alle anderen, heel hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer
  Corrie

  1. Lieve Corrie lieve allemaal,
   Dat omschrijf je mooi Corrie ook ik bid regelmatig voor Simon en denk aan alle die van die dappere mannetje houden.
   Het is weer een prachtig lied Corrie wat je ons mee geeft.
   Wij Simon en niemand valt uit Zijn Vader hand dat geeft houvast door alles heen.
   Hij is er blij gister vandaag en morgen en Hem loopt niets uit de hand.
   Als alles om ons duister kan zijn is er Zijn Licht dat nooit meer dooft.
   Lieve zussen dat wil ik jullie ook meegeven en dat zeg ik mezelf ook steeds.
   De wereld staat in brand met al zijn onrecht natuurrampen en wat er nog niet meer mis gaat. In ons land en soms zo dichtbij maar Hem loopt niets uit de hand.
   Ons enige houvast wat nooit zal verdwijnen en overal met ons mee gaat.
   Je kunt een heel dierbare vriendschap hebben waar van je denkt dat is een vriendschap die blijvend is tot aan โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ
   Maar wat kun je je vergissen en dan is Hij er ook met Zijn Vaderarmen.
   Lieve Susan een fijne zonnige dag vandaag gewenst ๐ŸŒž geniet ervan.
   Lieve zussen houd moed Hij heeft de wereld overwonnen.
   Ik bid voor jullie in het bijzonder ook voor jou Noa Pim en Louise.
   Je valt niet uit Zijn Hand

   Liefs Anneke โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™๐Ÿผ

  2. Lieve Zussen Ja Corrie, we blijven allemaal hopen dat uiteindelijk alles goed komt met Simon. Lieve Anneke bedankt, ik geniet van het weer maar helaas heb ik weer last van de vermoeidheid., een beetje minder doen,, maar ja die atrose enz maakt mij ook moe, maar ja we proberen het beste van te maken.Anneke,wat je benoemd, over vertrouwen in vriendschappen, soms heb je je eigen familie een die het heerlijk vindt om je af en toe een dolksteek in je rug te steken , en praat er gewoon door of dat de normaalste zaak van de wereld iswat ze zegt, ik vindt dit zo pijnlijk, jij zit met verdriet, en pijn en de volgende keer benaderen ze je weer net of er niks gezegd is, Ik heb een keer wat van gezecht je hebt mijn hart gebroken, met je woorden, geen excuses niks, dit gaat jaren zo door met deze familie lid, maar nu ben ik aan het bidden, dat God zal ingrijpen, want dit duurd al jaren zo, en ik kan de laatste tijd minder tegen, zoals in spreuken, over de tong de kleine orgaan,, ook sommige praat van mensen werken net als dolksteken, soms is het net als vriendschappen dat je denkt iemand te kunnen vertrouwen, maar het gaat niet zoals je denkt. Maar zoals je schrijft alleen op God kunnen we altijd bouwen, alle zussen Een hele fijne avond allemaal . Lieve Groetjes Susan

  3. Lieve zussen,
   Ontroerend weer, jullie berichtjes te lezen. Zo fijn, dit naar elkaar omzien, liefdevol, oprecht.
   Corrie, wat een mooi lied! Dank voor het delen.
   Anneke, het is zo waar wat je schrijft: bij God loopt niets uit de hand.
   Nee, Hij weet precies wat Hij doet, en: dat is ook nog altijd het goede voor ons, zelfs als wij daar niets van begrijpen of iets mee kunnen; laten we toch altijd biddend onze handen vouwen en onze hoofden buigen en om Zijn kracht en hulp vragen, om Hem te vertrouwen.
   Susan, wat ontzettend verdrietig wat jij beschrijft.
   Ja, mensen kunnen elkaar zo ongelooflijk veel pijn en verdriet aandoen… ik bid met je mee, of God in deze situatie wil ingrijpen, in haar hart grijpen, zodat ze gaat beseffen wat ze heeft aangericht, en dat er spijt mag betuigd worden. Niets is voor God onmogelijk! Ik wens jou heel veel sterkte om goed met deze situatie om te gaan.
   Met Simon gaat het naar zijn omstandigheden best goed. Er gaat geprobeerd worden of de zware medicatie die hij nu krijgt voorzichtig weer wat afgebouwd kan worden, kijken naar hoe hij en zijn lichaam er op reageert.
   Hij is alweer een half jaar oud! Wie had dat ooit kunnen bedenken? De artsen snappen er ook niets van, het zijn Gods trouw Vaderhanden die Simon omringen en Hij alleen bepaalt hoe lang Simon hier op aarde mag leven. En zijn ouders en allen die hem lief zijn, en ook ons biddende zussen doet beseffen hoe nietig en kwetsbaar wij mensen zijn
   en dat wij alleen maar leven op de adem van Zijn stem.Dit kleine jongetje toont ons zoveel van Gods grootheid! Alle eer en lof aan Hem, Die ook de kleine Simon schiep.
   Ik bid ook voor jullie allemaal zussen.
   N, ja welkom op zussenliefde, fijn dat je meeleest en meebidt!
   Veel liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  4. Wat een getuigenis is het leven van kleine Simon voor de artsen die om Simon heen staan. Zij kunnen er niet om heen dat er EEN is die onze tijd van geboorte en dood bepaald. Here God open hun ogen en harten zodat ook zij UW Grootheid zullen zien.

   Susan wat verdrietig voor je wat kunnen woorden zeer doen en kennelijk is de persoon zich totaal niet bewust wat ze met haar woorden aanricht. Ik bid je de wapenrusting toe Susan om hier mee om te gaan. Want dergelijke mensen veranderen in de regel niet maar jij kunt wel proberen om je te wapenen voor deze woorden.
   Ik heb een dierbare vriendschap gehad die uiteindelijk gestopt is.
   Na bijna 1o jaar droom ik er soms nog van, dus ik begrijp je.

   Lieve zussen dankbaar voor deze digitale vriendschap. Wat kunnen we elkaar bemoedigen en voor elkaar bidden. Het is alles van Hem tot Hem en door Hem. Zijn naam is geloofd en geprezen.
   Sterkte kracht en wijsheid toegebeden voor een ieder van jullie.

   โค๏ธ๐Ÿ™๐Ÿผ๐ŸŒˆ

  5. Lieve Allemaal, Lieve Anneke Lieve Andrie bedankt voor jullie bemoediging, het heeft mij goed gedaan, en dat jullie voor mij willen bidden dat geeft een warm gevoel, ik waardeer het en dank jullie lieve zussen. Dat deze soort mensen niet te veranderen zijn dat beam ik Anneke, want dit is al 15 jaar gaande, maar ja je hoopt dat het beter wordt, maar de laatste drie jaren is het alleen maar erger geworden. Ik hoop Anneke dat je droom eens uit mag komen. En Andrie ik hoop dat er een nieuwe medicijn mag uit komen, voor je dochter en dat ze mag genezen, Alle zussen een fijne dag God Zegen Lieve Groetjes Susan

  6. Lieve allemaal, ik wou deze tekst toevoegen waar ik over had. Spreuken 12:18 NBG 51 Er zijn er, wier gepraat werkt als dolksteken, maar de tong der wijzen brengt genezing aan. Een fijne dag. Iieve Groetjes Susan

 7. Lieve zussen,

  Ik kreeg een bijzonder bericht over Simon: de medicatie slaat aan en hij knapt weer op, morgen mag hij werr naar huis…een Godswonder, verhoring van veel gebeden.
  De artsen staan versteld.
  Wat gaat God een bijzondere weg met dit jongetje. Hij is nog steeds heel ziek, maar nog weer krijgen ze tijd om van Simon te genieten. En wat leren wij hier weer van dat God Zijn weg gaat met ons ,Zij kinderen.
  God bepaalt hoe en wanneer wij sterven, en hoeveel kennis er ook is over ziekten, van God moet de zegen komen.
  De mens wilt, God beschikt!

  Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  1. Lieve Andrie wat goed dat je het ons zussen nog even verteld .
   Hoe groot is onze God de hele dag was Simon in mijn gedachten en gebed. Nadat ik jouw berichtje van gisteravond las.
   Ik keek net nog even dacht misschien is er een berichtje van jou en jaโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆzou voor God iets te wonderlijk zijn. Ja Simon is nog steeds heel ziek maar zijn zijn hier op aarde is voor de artsen ook een wonder.
   Ja Andrie de mens wikt Hij onze God en Vader beschikt. Hem alleen de eer.
   De tranen biggelen over mijn wangen โ€ฆโ€ฆโ€ฆ.โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™๐Ÿผ

  2. Lieve Andrie,, Wat hebben we een machtige God. ik sluit mij bij de woorden van Anneke aan. Dank U Here Jezus . Geprezen zij de Here God Almachtig. AMEN. Alle Zussen een fijne dag Lieve Groetjes Susan.

  3. Dank U Heer, wat bent U groot en goed en wonderbaar!!!!!!!

   Lieve Andrie,dank je wel voor het delen van dit mooie en bijzondere bericht.
   Het volgende liedje komt in mijn gedachten na het lezen van jouw bijzondere bericht.

   Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig, er is niets wat HIJ niet kan doen.

   Lieve allemaal en in het bijzonder Simon en ouders en familie, Noa en jullie allemaal Heel erg veel van Gods kracht, vrede en zegen toegewenst.
   Hartelijke groeten,
   Corrie

 8. Lieve allemaal,
  Andrie, jullie allen heel erg veel van Gods kracht toegewenst hoor. Wat een spannend wachten. ikhoop dat Simon en zijn ouders, broertjes, grootouders zich gedragen mogen voelen door de gebeden die voor jullie allen opgezonden worden.

  Susan, fijn dat het wat beter met je gaat als het beter weer is. Geniet er van maar probeer niet alles tegelijk te doen, probeer wat energie over te houden.

  Rudina, we hebben sinds anderhalf jaar een (oude) caravan en hebben er een voortent bijgekocht zodat we wat meer ruimte hebben. Sinds een paar jaar kamperen we en hadden we een bustent bij ons busje. Normaal gaan / gingen we een paar maal per jaar met ons busje met hulpgoederen naar Hongarije en Roemeniรซ en op de terugweg (in het voorjaar) overnachtten we dan op een camping. Dat was echt fijn om langzaam terug te gaan naar huis en de intensive weken wat te relativeren.

  Omdat we vlakbij huis op een camping staan heeft Arie me vandaag naar de kerk gebracht. Het was een heel fijne samenkomst en de vrouwen kregen allemaal een roos en een theepotje van papier met een paar chocolaatjes erin. Aan het theepotje zat een gedichtje, zal het hier onder zetten.
  Iedere keer werd benadrukt dat รกlle vrouwen in het zonnetje gezet worden deze dag want voor hoevelen is dit niet juist een verdrietige dag. Jullie weten er alles van.

  Lieve allemaal, een ieder van jullie Gods kracht, troost en liefdevolle omarming toegewenst. Noa, ook voor Pim en Louise.
  Groetjes van
  Corrie

  Speciaal voor alle vrouwen,
  omdat de wereld niet zonder kan;
  een warm hart en liefdevolle armen,
  voor alles een oplossing of een plan.

  Bedankt voor alle lieve woorden,
  en elk klein gebaar.
  Voor alle goede zorgen,
  en houden van elkaar.

  In Gods volmaakte schepping,
  zit er een parel bij;
  dat zijn alle vrouwen
  en รฉรฉn daarvan ben jij.

  Dank dat je er bent,
  jij maakt de wereld een stukje mooier..

  Dit gedciht beaam ik en ik dank jullie voor jullie liefdevolle aandacht en gebed voor elkaar. Heel bijzonder, Grace jij ook heel hartelijk bedankt voor het gebruik van je website.
  DANK DAT JULLIE ER ZIJN, EEN IEDER VAN JULLIE MAAKT DE WERELD EEN STUKJE MOOIER!!!!!!!

  1. Lieve Zussen, Andrie we blijven bidden voor kleine Simon. Een fijne avond Allemaal.Lieve groetjes Susan.

  2. Lieve zussen,

   Zo lief van jullie, dit meeleven.
   Ik ben er stil van.

   Met Simon gaat het slecht.
   Hij heeft veel pijn en krijgt morfine.
   Het is nu wachten wanneer zijn hartje stopt met kloppen. De artsen kunnen niets meer voor hem doen.
   Hij wordt zo goed mogelijk verzorgd.
   Broertjes en opa’s en oma’s hebben al afscheid genomen.
   Heel verdrietig en ontzettend zwaar. Zijn ouders weten en voelen zich omringd en gedragen door gebed.
   We vragen God nu of Hij Simon naar de hemel wil halen, veilig in Zijn armen..zodat hij bevrijd is van zijn zieke hart en in Gods nabijheid mag zijn.
   Bedankt voor jullie gebed. Het is ongelooflijk hoe massaal er gebeden wordt, en de kracht van dit gebed mogen wij niet onderschatten! God hoort hrt! Hij is nabij.
   Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

 9. Lieve zussen,

  Net bericht gekregen over Simon.
  Hij is met spoed opgenomen met ernstige hartritmestoornissen. De artsen verwachten dat hij zal gaan overlijden, maar omdat hij zo’n vechtertje is gaat hij nog naar Groningen voor een behandeling die zou kunnen helpen.
  We leven tussen hoop en vrees en staan in gebed om zijn ouders en broertjes heen.
  Bidden jullie mee?
  We willen alles van God verwachten.
  Hij is erbij en weet precies wat Hij doet en wanneer Simon Thuis zal komen.
  Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  1. Ik bid mee Andrie. Zou voor God iets te wonderlijk zijn ?
   Heel veel van Zijn kracht toegebeden voor allen die van Simon houden. โค๏ธ๐Ÿ™๐ŸŒˆ

 10. Lieve zussen, wat fijn day wij zoveel kunnen delen.
  Corrie kampeer jij in een caravan of sta caravan. Het is soms wrl koud om te kamperen. Ik vind dat je altijd mooie gedichten deeld. Andrie het lijkt mijn verdrietig als je ziet dat het niet goed mey je dochter gaat ook al weten wij dat God erbij is kan het toch veel verdriet geven.Anneke wat verdrietig dat jij je dochter niet ziet.Susan hopelijk voel jij je nu de zon schijnt wat prettiger. Ook de andere zussen die ik niet noem wens ik Gods nabijheid toe. Soms zou ik om een hoekje willen kijken waar jullie wonen even iets dichter bij komen. Voor jullie allemaal Gods nabijheid en steun toegewenst

  1. Hallo zussen,

   Bedankt Rudina voor je meevende woorden naar ons, zussen.
   Ik sluit me er helemaal bij aan.

   Ik kan melden dat Simon weer thuis is sinds gisteren. De artsen gaan ervanuit dat hij een virale hersenvliesontsteking heeft (gehad).
   De koorts is weg maar hij is nog slap en futloos. Gehoopt wordt dat dat de komende dagen weer gaat opknappen. Spannend blijft het.
   En wij blijven in gebed om kracht, sterkte en hopen op een wonderlijke genezing. God is nabij, Hij zorgt.

   Liefs voor jullie allen, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  2. Lieve Zussen, Andrie wordt een moeilijke tijd voor jullie, blijven hopen en bidden voor kleine Simon, Rudina, Anneke ik voel mij inderdaad een stuk beter met het weer, doe gelijk meer dingen in huis, soms wil ik overal tegelijk beginnen, Anneke, ook voor jou pittig om elke dag te leven niet weten waar je dochter is, hoop voor jou dat net als Andrie toch fijne momenten hebt. Corrie wachten op de Heer is niet altijd makkelijk, blijven bidden en vragen,! Aleen God weet hoe en waarom, lk begrijp ook veel dingen niet, als je wacht op de Heer, voor antwoorden en hulp. Verder wens ik alle zussen in welke omstandigheden Gods kracht, en God Zegen. Lieve Groetjes Susan

 11. Lieve allemaal,
  Lieve Susan, vandaag is het (tot nu toe) hier gelukkig een betere dag wat de regen betreft dan gister. Gister was het hier helemaal droevig gesteld maar vanmorgen hebben we zelfs even zon gehad voor het weer begon te regenen. ik hoop dat je vandaag een betere dag zult hebben hoor.
  Er is een lied wat gaat over zegen die misschien in de regen gelegen is. Volgens mij een opwekkings lied, ik heb het lied op mijn computer staan maar ja we zijn nu op een camping dus ik kan het niet opzoeken.

  Anneke, sorry ik moest wel even glimlachen toen ik las dat je aan het gezicht van Fatima zag dat ze niets begreep van wat je met de vertaalapp vertaalde. ik herken het. Maar soms lukte het bij ons wel. Maar zoals ik al eerder schreef, ik gebruik het voornamelijk om te schrijven en dan kan je net zolang puzzelen tot het een beetje klopt met wat ik wil schrijven.
  Wat Susan zegt over dialect, dat speelt zeker ook mee.
  Onze eervaring is ook dat je soms een zin heel anders moet formuleren om het goed / redelijk vertaald te krijgen. Waarschijnlijk kan je die app wel gebruiken om b.v. een woord naar het Syrisch te vertalen en dan het Nerderlandse woord te zeggen? Waarschijnlijk kan je niet altijd iets aanwijzen en dan een Nedrelands woord zeggen en misschien kan je de app op deze manier wel geburiken.. ik was op school altijd slecht in talen en nog steeds.
  Bedenk nu opeens, dat als wij in Roemeniรซ waren, dan sprak de tolk bij het ene gezin Roemeeens en bij een ander gezin Hongaars, naar gelang van wat voor bevolkingsgroep men is.

  In ieder geval Anneke, de taal van liefde en acceptatie en respect is in alle talen hetzelfde, dat is iets wat men voelt.

  Rudina, Jellie en alle anderen hoe is het met jullie?

  ik las vandaag in een Bijbels dagboekje over Deut. 2:2-7 De schrijver die een korte uitleg gaf schrijft dat het volk aan niets gebrek heeft gehad. Terwijl ze jaren in de woestijn hebben geleefd, waar gevaren waren, droogte, hitte en de nachten koud. Men heeft geleerd om net als Paulus dankbaar te zijn in alle omstandigheden.
  Ites wat Corrie ten Boom in die afschuwelijk kampjaren ook heeft geleerd.
  (vind het moeilijk om na te vertellen maar hopelijk begrijpen jullie me toch)
  Moeiliijk, moeilijk, moeilijk om te leren maar Gods zegen is verborgen in Zijn nabijheid, in het leven met Hem, zelfs als je er niks van merk, dan toch geloven en vertrouwen dat HIJ alle dingen ten goede kan keren en ons in alle omstandigheden nabij is.
  Schreef Grace niet eens zoiets van dat HIJ nabij is maar ook in de tijd van het wachten?
  Mischien weet iemand van jullie nog hoe Grace dat precies heeft geschreven, volgens mij was het op een kaart van haar.

  Lieve allemaal, hier is de regen weer opogehouden en komt de zon tevoorschijn, gelijk een stukje warmer.

  Veel liefs allemaal en Gods kracht en troost en moed toegewenst in jullie omstandigheden. Weet dat de Heere God niet liegt en dus bij Zijn kinderen is, ook al merken we het nu misschien even niet.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

 12. Lieve Andrie,
  wat goed dat je even een up-date geeft over Simon., ik bid nog geregeld voor hem, zijn ouders en broertjes maar nu weer extra hoor, ook voor je dochter bid ik.
  Wat mooi dat Simons moeder zegt: dat ze Hem gewoon volgen.
  Schiet me gelijk een gedeelte van een liedje te binnen wat zegt:

  Volgen wil ik U o trouwe Heer,
  volgen op mijn levenspad.
  Heel mijn toekomst is bij U bekend,
  ja U leidt mij stap voor stap..

  Het is niet altijd gemakkelijk om te volgen maar Hij wil en zal ons er bij helpen.

  Nog een regel uit een liedje:
  De Heer baant de weg door de wildernis, wat ik heb te doen is volgen..

  Vraag de Heer U te helpen met Zijn kracht u te sterken.
  HIJ is het die u in staat stelt overwinnaar te zijn.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, hulp, troost en zegen en ook verlangen en moed om Hem te volgen, in alle omstandigheden, ons leven lang.
  Hartelijke groeten voor een ieder van jullie.
  Corrie

 13. Lieve allemaal,
  Wat een mooie, liefdevolle, bemoedigende reactes geven jullie elkaar toch, zo bijzonder zoals jullie met elkaar meeleven en voor elkaar bidden.

  Ook dank je wel voor de mooie liederen die gedeeld zijn.

  Anneke, je vraagt over google-translate.
  ik ben heel blij met google-translate. Want zonder die hulp kon ik helemaal geen contacten onderhouden met de gezinnen in Roemeniรซ en Hongarije.
  Arie heeft vorig jaar de app gebruikt om bij diverse mensen te vertalen. Dan sprak hij wat in en werd het vertaald. Soms was het goed vertaald, soms hilarisch want dan klopte het niet zo en soms was het frustrerend omdat het niet te begrijpen was. MAAR HET IS VEEL BETER DAN NIETS!!!!!!!!
  Wat mijn ervaring met het schrijven is (is voor jou dan niet van toepassing) dat ik vertaal van Nederlands naar b.v. Hongaars en dat dan weer terug vertaal naar het Nederlands. Zo kan ik, wat het schrijven betreft, controleren of het terug vertaalde een beetje lijkt of wat ik eerst in het Nederlands schreef.
  Persoonvormen en werkwoordsvormen vertalen moeilijk. Maar zoals gezegd dat heb je met spreken niet nodig.
  Tip: gebruik korte en eenvoudige zinnen. Kijk hoe je Syrische vriendin reageer zodat je een beetje weet of de app het goed vertaal.
  Veel succes en ook plezier met de vertaal app hoor.

  Lieve allemaal, ik las pas op een kaart het volgende vers van Psalm 89

  Mijn hand zal, hoe โ€™t ook ga,
  hem sterken dag en nacht,
  Mijn arm zal hem in nood
  voorzien van moed en kracht.

  (Ps. 89 oude berijming)

  Dit zie ik door jullie reacties heen, dat HIJ jullie kracht geeft in jullie situaties.
  Lieve allemaal heel veel liefs, hartelijke groeten en Gods kracht, moed, doorzettingsvermogen en alles wat jullie nodig hebben. En jij Noa, nog extra een dikke knuffel.
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Even een update over Simon.
   Hij had al 3 dagen hoge koorts. Is nu weer opgenomen in het ziekenhuis. Heeft een ruggenprik gehad, breed antibiotica gestart omdat de artsen nog niet kunnen ontdekken waar hij een infectie heeft.. het mannetje is erg dapper, maar zo kwetsbaar.
   Graag jullie gebed nog weer voor hem en zijn familie.. het is nu 24 uur afwachten hoe hij reageert op de antibiotica.
   Zoals zijn moeder zegt: God gaat Zijn weg met hem, wij volgen gewoon… wat een overgave!
   Liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

   Liefs,

  2. Dank je Corrie ik heb het inderdaad geprobeerd met de vertaalapp maar ik zie aan de reactie dat ze er niets van begrijpen. Wat wij samen bedachten is dat deze mensen misschien hun eigen taal niet helemaal machtig zijn ja dan heb je natuurlijk een ander probleem.
   Maar ik blijf het proberen. Ze gaan al zeker 1,5 jaar naar Nederlandse les maar hun Nederlands is nog heel erg beperkt.
   Het zijn zeker geen hoog opgeleide mensen maar wel heel erg lief.
   Gister zijn we wezen zingen samen in Doetinchem. Een project koortje .

   Dank Andrie voor je update over kleine Simon en natuurlijk bid ik ook mee . Ik denk zo vaak aan Simon zijn ouders en broertje. Wat een mooi. Getuigenis van Simons moeder.
   Ik ben ook zeer geraakt door het verhaal van jullie dochter. Ik begrijp je Andrie als je schrijft en vreemd genoeg het went ook. Ik heb dat met het gemis over mijn dochter die ik al bijna 10 jaar niet gezien heb zelfs niet weet waar ze is.
   Ik denk dat het bescherming is kan er anders geen verklaring voor vinden.
   En wat ik zeker weet is dat jouw en mijn Hemelse Vader ons dat geeft wat we nodig hebben tenminste zo ervaar ik heb.
   Mijn kracht is uit U Heer enkel en alleen uit U.

   Lieve zussen dank voor jullie bemoedigende liederen en gedichten.
   Ik geniet er enorm van lees en herlees ze .
   Wens jullie allen een gezegende dag
   Susan sterkte vandaag hier is het best donker en ik bid voor jou dat je ondanks het Licht mag zien en ervaren.
   Ik hoop van harte dat je fijne buren zult krijgen.
   โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™๐Ÿผ

  3. Lieve Andrie, Veel kracht en sterkte, met kleine Simon, voor jullie zijn ouders, in deze situatie, Anneke lief dat je aan me denkt, de zon gaat hier net schijnen,. Ik weet het niet misschien hebben de mensen in Syriรซ ook dialecten net als wij hier, dan helpt de app niet denk ik. Alle zussen een fijne dag. Iieve Groetjes Susan

 14. Lieve zussen,

  Wat fijn Rudina dat jullie er heerlijk op uit geweest zijn met de caravan. Ik kan me zo voorstellen dat jullie er enorm van genieten. Het geeft al rust om in een betrekkelijk kleine ruimte te zijn waar je niet veel hoeft. Goed te lezen dat het steeds beter met je gaat.

  Susan fijn dat jij met die heerlijk lichte dagen je ook zoveel beter voelt wat kan dat een worsteling zijn hรจ. Donkere dagen kunnen je energie en humeur zo drukken.
  Gelukkig hebben we nu wat lichte dagen gehad.

  Lieve zussen wat is Gods schepping prachtig. Ik kan er zo van genieten in de tuin het zingen van de vogeltjes. En het ontdekken van onze nieuwe woonomgeving. Ben van de week wezen wandelen met de vrouw van het Syrische gezin waar wij proberen een vriendschapsband mee op te bouwen. Wat genoot Fatima ook van alles wat ze zag. Ik noemde de namen van de bloemetjes die we zagen onderweg.
  Ik hoop en bid dat ik in de toekomst haar kan vertellen van waaruit ik leef. Heb er over nagedacht maar dacht van de week ik ga mijn kruisje dragen en hoop dat ik door het dragen en uiteraard mijn gedrag Gods liefde en grootheid door kan geven.
  Dat ze vragen gaat stellen haar Nederlands is nog erg beperkt maar ik probeer het te verwoorden met de vertaalapp van Google.
  Heeft een van jullie er ervaring mee ?

  Lieve zussen ik wens jullie allemaal een gezegend weekend toe, geniet van de mooie en goede dingen. Tel je zegeningen EEN voor EEN.
  Lieve Noa ik bid voor jou Pim en Louise . โค๏ธ

  Ook voor jullie zussen en kleine Simon. โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™๐Ÿผ
  Dank je Grace dat jouw site nog steeds open staat voor ons zussen.
  L

  1. Lieve Anneke, wat fijn dat dat je contacten neemt met de syriรซrse gezin. Leuk als je nieuwe contacten kan maken in je nieuwe buurt.Bij mij is ook mijn oude buurvrouw die ik 30 jaar naast mij woonde verhuist,. Ik mis haar want haar balkon grensde aan mijn bolkon, Verder huiskamer aan huiskamer, het is een groot gemis, en met de renovatie van de woning waar zij gewoond heeft duurd heel lang, die flat staat tussen door zeven 7 maanden leeg. De verbouwing in het huis lijkt nu een einde inzicht te komen ik hoop dat God mij goede buren zal geven, daar bid ik voor, want de andere twee buren op de galerij een is erg op haar zelf, en de andere houdt afstand, hoewel mijn familie al zogoed helemaal uitgedund is, die ook nog ver wonen, kan ik mij nu best heel alleen voelen nu mijn buurvrouw weg is, een zus en een broer heb ik contact mee, maar ja die zie ik amper, wel bellen, Mijn zus komt een keer of twee keer in jaar bij mij. Ja verder sluit ik mij bij Anneke aan. Grace Bedankt dat wij jouw site nog mogen gebruiken. Verder wens ik alle zussen in welke omstandigheden kracht en sterke toe, En een Gezegende weekend. Lieve Groetjes Susan

  2. Hallo zussen,

   Ja mooi om te lezen dat het best goed met jullie gaat Rudina en Susan.
   Zo herkenbaar wat jullie schrijven. Mijn dochter heeft al 15 jaar ME/CVS, Een syndroom met ernstige vermoeidheid en allerlei andere nare klachten. Ze is nu 26,
   heeft geen school of opleing kunnen afmaken. Altijd thuis, haar energie is zeer beperkt.
   Heel verdrietig voor zo’n jonge meid.
   Voor ons ook echt een moeilijke weg geweest om haar goed op te kunnen vangen en begeleiden binnen ons gezin. Stad en land afgelopen aan artsen en onderzoeken ed. Zo beperkend, die vreselijke vermoeidheid, de pijnlijke spieren en gewrichten, het mist-gevoel in hoofd, de altijd sterk verhoogde hartslag.
   Dus wel herkenbaar, jullie klachten/ symptomen van burnout en fibromyalgie.. heel veel sterkte toch weer met elke dag jullie weg daarin vinden. En positief te proberen te blijven, valt echt niet mee!
   Ja, Anneke, ik kan ook zo genieten van de prachtige natuur… het ontroert me vaak, al die kleuren, de jonge dieren, geuren. Wat hebben we een machtige Schepper!
   Wat mooi dat je contact hebt met een Syrisch gezin! Ik heb helaas geen ervaringen met hoe je om kunt gaan met de taalbarriere die je ervaart.
   Gaan ze niet naar Nederlandse taalles? Dan gaat het vaak wel snel met hun woordenkennis?
   Maar wat jij doet, het steeds benoemen van dingen in het nederlands zal ook zeker helpen!

   Ik slui af met een lied ter ere van het machtige werk van onze Schepper:

   Zie de zon, zie de maan,
   zie de sterren in hun baan,
   sterren ontelbaar, overal vandaan,
   onvoorstelbaar wonderlijk gedaan,
   Heer’ hoe heerlijk is Uw Naam.

   2ย Hoor de zee, hoor de wind,
   hoor de regen als hij zingt,
   druppels ontelbaar in de oceaan,
   onvoorstelbaar wonderlijk gedaan,
   Heer’ hoe heerlijk is Uw Naam.

   3ย Ruik een bloem, ruik een vrucht,
   ruik de geuren in de lucht,
   geuren ontelbaar zweven af en aan,
   onvoorstelbaar wonderlijk gedaan,
   Heer’ hoe heerlijk is Uw Naam.

   4ย Voel je hart, voel je huid,
   voel je adem als je fluit,
   mensen ontelbaar overal vandaan,
   onvoorstelbaar wonderlijk gedaan
   Heer’ hoe heerlijk is Uw Naam.

   Gezegende zondag zussen, liefs,
   ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

  3. Lieve Andrie, inderdaad wat pittig voor jullie dochter van 26 jaar jeetje, ik vind het erg voor jou Andrie en ook voor je man. Ik hoop dat je hulp heb, of verzorg je (jullie) haar zelf heel triest voor zo een jonge meisje, zo zie je dat wel achter elke mens wel een verhaal zit, dank je voor het delen van jou verhaal. Ik zal in mijn gebeden aan jullie. gezin denken.Andrie dank je voor je warme woorden,. Verder God Zegen alle zussen. Lieve Groetjes Susan

  4. Lieve Andrie, wat een ontzettend triest verhaal van jouw dochter.
   Wat goed dat je het met ons gedeeld hebt zodat we mee kunnen bidden.
   Wat een moeizame weg ook voor jullie gezin. Woorden schieten te kort.
   Ik weet niet meer te schrijven van weet dat ik voor jullie bid .
   Heel veel liefs โค๏ธ๐ŸŒˆ๐Ÿ™๐Ÿผ

  5. Lieve zussen,

   Ach , lief van jullie dit meeleven!
   Het ontroert mee.. ik wilde juist met jullie meeleven…
   Ja, heel verdrietig, vooral voor onze dochter zelf. Ze wilde zoveel gaan doen ‘als ze groot zou zijn’.. gaan reizen, ze zou architect worden…
   Nu fietst of loopt ze soms een rondje en haar wereld is erg klein. Vriendinnen zijn hun eigen weg gegaan, studeren of gaan al trouwen en trekken weg.
   Ze kan ook veel voeding niet verdragen of is er intolerant voor zodat ze veel apart moet eten: gluten en lactosevrij. Ik kook dus dubbel of aan haar dieet aangepast, zonder pakjes en zakjes. En ja, daar ben ik wel es zat van, altijd dat nadenken over wat wel en niet kan, altijd goed opletten wat je koopt om te zorgen dat zij niks verkeerds binnenkrijgt, want dan is gewoon drie dagen aan het overgeven en heeft ze diarhee..
   Maar hoe raar dat ook misschien klinkt: je went er tot op zekere hoogte aan, we weten na 15 jaar niet anders meer.
   We bidden (nog) regelmatig of ze mag genezen, of er medicijnen gevonden mogen worden die haar kunnen helpen. Voor Hem is immers niets onmogelijk!!
   Maar tegelijkertijd weten we dat we in een gebroken wereld leven met veel ellende en verdriet. En dat God nooit zomaar iets in ons leven laat
   gebeuren. Wij zien hier niets moois in, maar God kan zelfs uit de meest nare situaties mooie dingen laten groeien. We proberen het elke dag weer bij Hem neer te leggen en te aanvaarden. Iedereen krijgt zo zijn/haar eigen rugzak mee in het leven. Wij willen de rugzakken van ons, en ons gezin steeds weer bij het kruis brengen, om de lasten daar neer te leggen en weer met nieuwe kracht en moed verder te gaan op de weg.
   We zijn haar daarin tot steun, helpen haar waar we kunnen en wanneer zij dat van/aan ons vraagt. Dat vraagt inderdaad veel energie, daarom gaan we geregeld even samen een paar daagjes weg. Even niet ‘zorgen’ maar even opladen. Even gewoon zomaar wat eten bij de chinees, niet over na hoeven denken..

   Nou zussen, bedankt voor jullie meeleven en gebed, het was goed om het hier eens te uiten. Maar het beheerst niet heel mijn dagen en leven hoor, ik kan nog van heel veel dingen zo genieten en voor danken!
   En de wetenschap dat er hoop is voor de toekomst, dat eens alle verdriet, pijn en vermoeidheid, alle zonde en gebrek voorbij zullen zijn… dat is ons houvast en onze steun!
   En ik weet : ook die van jullie!

   Daarvan getuigt ook het lied ‘Er is een dag…’
   Ik voeg het bij, liefs, ๐Ÿ’๐Ÿ™๐ŸŒˆ

   Er is een dag
   Waar al wat leeft al lang op wacht,
   Een dag van blijdschap,
   Als heel de schepping wordt bevrijd.
   En op die dag,
   Dan komt de Heer en
   Haalt zijn bruid,
   Die rein en stralend
   Opgaat in zijn
   Heerlijkheid.

   Er klinkt geschal,
   Wanneer de graven open gaan
   En doden opstaan,
   Voor eeuwig levend door
   Zijn kracht.
   Hun aardse tent
   Wordt nu bekleed met heerlijkheid,
   De dood verzwolgen,
   Overwonnen voor altijd.

   Spoedig zullen wij Hem zien
   En voor altijd op Hem lijken
   En Jezus kennen
   Zoals Hij is, amen!
   Nooit meer tranen, nooit meer pijn,
   Want wij zullen met Hem leven
   In zijn nabijheid, voor altijd.
   Amen, amen!

   Dus kijk omhoog
   En zie wat nog verborgen is,
   Maar wat beloofd is,
   Dat blijft in alle eeuwigheid.
   En als je lijdt,
   Weet dat het maar voor even is.
   Als Jezus terug komt,
   Deel je in zijn heerlijkheid.

   Spoedig zullen wij Hem zien
   En voor altijd op Hem lijken
   En Jezus kennen
   Zoals Hij is, amen!
   Nooit meer tranen, nooit meer pijn,
   Want wij zullen met Hem leven
   In zijn nabijheid, voor altijd.
   Amen amen
   Spoedig zullen wij Hem zien
   En voor altijd op Hem lijken
   En Jezus kennen
   Zoals Hij is, amen!

  6. Hallo zussen, lk las bij een site over het woord goed, wat dat inhoudt voor een mens te gebruiken.(Christelijke site ).Dus ik bid voor leuke buren, toch even corrigeren. Een fijne avond. Lieve Groetjes Susan

 15. Lieve allemaal,
  een paar dagen niet kunnen kijken en wat een reacties van jullie, ik word er helemaal blij van.
  Dank jullie wel voor de mooie liederen die jullie deelden.
  Dat Christiaan Verwoerd longcovid heeft wist ik niet, dank je wel voor het delen hiervan.

  Lieve Noa, dank je wel dat je even iets van je liet weten. Weet dat ook ik, net als de andere zussen, voor je bid.

  Hieronder een gedichtje wat ik net las.
  Lieve allemaal heel veel van Gods kracht en hulp, troost en zegen toegewenst en hartelijke groeten, veel liefs en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  Mijn weg is voor U nooit verborgen
  U houdt een wakend oog op mij,
  zodat ik weet โ€˜k ben welgeborgen
  dat geeft mij rust, dat maakt mij blij.

  Mijn weg is voor U nooit verborgen
  U neemt mijn hand, U leidt mijn voet
  en dwars door alle moeite en zorgen
  houdt U mij vast, maakt U het goed!

  Van Joke van Sliedregt.

  1. Corrie,wat een mooi gedicht.
   Lieve andere zussen hopelijk gaat het goed met jullie. Geniet van de zon.
   Stel je vertrouwen op de Heere je God.
   Op alle dagen is Hij erbij.
   Ik ben net terug van een paar dagen kamperenin onze caravan met onze kinderen bij hun op het boerenbedrijf.
   Ik heb gelukkig steeds meer goede dagen en hoop en bid dat straks al mijn burnout of overbelasting klachten verminderd zijn
   Lieve groet en Gods nabijheid

  2. Beste Rudina, wat fijn dat je goede dagen hebt, dat is heel fijn.. Ik heb geen burnout, maar bij mij lijkt het soms te maken te hebben ook met donkere dagen. Ik heb ook vandaag veel energie, met dit weer en zon, bij mij heeft het ook met atrose te maken (fimobrologie,) daar kan je ook heel moe van worden, vooral als de vocht gehalte hoog is.. Daarom hou ik altijd van de lente en de zomer maanden, daar krijg ik meer energie van, dat geeft je ook een goed gevoel. Maar goed er zijn meer mensen tegenwoordig met vermoeidheidsklachten, dat geeft mij wel een andere manier van denken, ik ben niet de enige! En dan genieten van de goede dagen, en het beste van maken. Lieve Groetjes alle zussen, en een fijne dag. Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *