Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve zussen,wat hebben jullie weer mooie dingen gedeeld en ook hoe het meer een ieder gaat. Ik sta versteld van alle schrijftalent.
  Anneke wat fijn dat het huis is verkocht en Corrie jij hebt echt een schrijftalent.
  Andrie fijn dat je deelt hoe het met de kleine Simon gaat.
  Hanne,Susan ,jellie en de zussen die ik misschien vergeet om te noemen ik lees altijd jullie verhalen maar ben zelf niet een schrijftalent. Ik verstuur het vaak van mijn telefoon en dat gaat ook niet altijd even handig.
  Met mij gaat het vooruit maar merk nog steeds dat er rest verschijnselen van mijn burnout. Ben i straks in augustus 4 jaar hier mee bezig. Energie goed verdelen. Binnenkort nog een aantal onderzoeken om toch nog eens te kijken of er een lichamelijke oirzaak is. Ik vergeet jullie niet hoor

  Lieve groeten hier een heel bekend lied wat ons tot steun kan zijn.

  Groot is Uw trouw, o Heer
  Mijn God en Vader
  Er is geen schaduw van omkeer bij U
  Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde
  Die Gij steeds waart
  Dat bewijst Gij ook nu
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Mijn God en Vader
  Er is geen schaduw van omkeer bij U
  Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde
  Die Gij steeds waart
  Dat bewijst Gij ook nu
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Iedere morgen aan mij weer betoond
  Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Aan mij betoond
  Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden
  En Uw nabijheid, die sterkt en die leidt
  Kracht voor vandaag
  Blijde hoop voor de toekomst
  Gij geeft het leven tot in eeuwigheid
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Iedere morgen aan mij weer betoond
  Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Groot is Uw trouw, o Heer
  Aan mij betoond

  1. Lieve Rudina, en alle zussen, Ik weet hoe jij je voelt Rudina ik tob ook jaren met vermoeidheid, klachten kan heel slecht tegen drukte en stress , soms sta ik op en heb totaal geen energie, ik verdeel ook mijn taken, de ene dag kan ik iets meer naar de ander, maar goed ik mocht maart 73 worden. Ik dank God voor alles wat ik wel kan, en van zijn schepping kan genieten, Andrie sterkte in jullie situatie met Simon Anneke fijn dat je nu goed kan voelen, en genieten van de vogels.Corrie ook sterkte verder met Arie, en dat jullie nog samen van elkaar kunnen genieten.Verder wens ik jullie alle zussen God Zegen, en een fijne weekend Groetjes Susan

  2. Goedemorgen alle zussen! alles weer even gelezen. Hoezo geen schrijftalent ,Rudina?! Fijn stukje van jou, dankjewel. Heel toevallig kreeg ik dit weekend een appje
   met het lied van Christian Verwoerd “hoor je de vogeltjes fluiten ” en nu lees ik dat
   Anneke het daar ook over heeft. wat een mooi lied is dat hé ? Ik heb het al heel vaak bekeken , krijg er niet genoeg van. Heerlijk te lezen dat jullie allemaal zo bereid zijn positief overal tegenaan te kijken ondanks alles wat er op jullie weg komt en dat allemaal dank zij onze Hemelse Vader,die ons telkens weer bemoedigt door de mensen om ons heen en ons de weg wijst door Zijn liefde, ons gegeven door zijn Zoon Jezus Christus! Onlangs kwam mij het Jezus Gebed onder ogen, dat bedoeld is om kracht te geven en rust te kunnen ervaren. het gaat als volgt: Jezus Christus,
   Zoon van God,ontferm U over mij /ons. Amen.
   Op bepaalde momenten heb ik dat een paar keer herhaald en er kwam zo’n rust over me, dat ik alleen maar kon danken. Misschien kennen jullie het, maar ik hoop dat jullie hetzelfde mogen ervaren als ik.
   Lieve zussen, heel veel sterkte met alles wat op jullie weg komt en ik wens jullie Gods Zegen en kracht.
   Denkend aan de kleine Simon en aan onze Noa,
   Liefs en warme groet,
   Hanne.

  3. Dank je Rudina voor het delen van dit prachtige lied wat ik zo vaak uitspreek omdat Hij de enige is die werkelijk trouw is en te vertrouwen.

   Wat moet dat lastig zijn Rudina en ook Susan om zo weinig energie te hebben. Om dan de energie die je hebt goed te verdelen dat kost ook nog weer energie. Lieve zussen ik wens jullie dan ook van harte wijsheid toe. Ik vind het al zo lastig als ik weer een pijnaanval heb die nog steeds niet onder controle zijn en ik morfine moet slikken. Een voordeel daarna word ik gek maar waar hyper en ga ik maar door.

   Hanne adviesje Christian Verwoerd zingt zoveel prachtige luistermuziek. Zo’n bewogen mens die zo mooi kan schrijven over Gods grootheid en goedheid. Hij worstelt overigens ook met een vermoeidheid probleem long COVID.

   Alle zussen ik bid voor jullie, ik las dit vanmorgen

   Wees over niets bezorgd maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden.
   ( en hoe moeilijk is dit voor ons mensen)

   Er is veel waarover je bezorgd kunt zijn.
   Over je gezondheid over wat er gebeurt in je eigen leven en in de wereld, over de toekomst.
   Maar ik nodig je uit om bij elke zorg die je ervaart je naar Mij toe te wenden.
   Vraag wat je nodig hebt. Dank voor waar je blij mee bent.leg je leven in Mijn Hand.
   We bidden
   Dat onze Hemelse Vader ons helpt om niet bezorgd te zijn.

   Liefs voor alle zussen en morgen vier ik Koninginnedag want dan ben ik de koningin. 😏❤️🌈🙏🏼

  4. Lieve zussen,

   Ik geef jullie allemaal een dikke knuffel van mij. Schrijven lukt me nog niet, maar ik wil jullie laten weten dat ik jullie niet vergeet.🩷

   Liefs, Noa.

  5. Lieve Noa,
   Fijn even iets van je te lezen. Denk veel aan je en bid voor je. Heel veel sterkte lieve zus 💝🙏🌈

 2. Lieve allemaal,
  wat fijn om jullie reacties te lezen en zulke mooie berichten gedeeld zijn.
  Hanne, wat fijn dat er weer mooie dingen in je leven komen / gekomen zijn, Dank je wel voor het delen van je mooie bericht.

  Andrie wat een mooi bericht over Simon. Ja ook zorgelijk dat ook maar wat bijzonder dat het kereltje er nog is en zich ondanks alles goed ontwikkeld. Is toch echt een wonder van de Here God.

  Anneke, veel sterkte met alles een plekje geven in je nieuwe huis, ik hoop dat je nu echt van je nieuwe huis kunt gaan genieten, nu je andere huis verkocht is.

  Jellie, Susan, dank je wel ook voor jullie berichtjes. ik vind het fijn om geregeld wat te horen.

  Ja, hoe zou het met onze Noa en Rudina zijn?

  ik vind het zo bijzonder dat we met elkaar bewogen zijn en allerlei dingen kunnen delen. Dat we voor elkaar bidden. De ene keer kan je wel zelf bidden en de andere keer is dat moeilijk maar zo die verbondenheid met jullie is echt bemoedigend en te weten dat we voor elkaar bidden, geeft een band, geeft kracht en het geeft mij in ieder geval ook vreugde.
  Hoewel ik vaak ook eigenlijk niks te vertellen heb, word ik wel blij van jullie berichtjes.

  Met Arie gaat het, dank aan de Here God, dank voor jullie gebeden, steeds weer beter. Hij merkt dat hij weer sterker wordt en hij begint aan het dieet te wennen en aan de vochtbeperking. Maar het is nog niet altijd gemakkelijk.
  We waren vandaag bij onze zoon Henk en daar vertelde Arie tegen de schoonouders van Henk, dat hij wel merkt dat het beter gaat maar dat hij nog lang niet de oude is. Hij merkt dat hij gewoon veel dingen nog niet zo goed kan.
  Op de terugweg kwamen we langs het tankstation waar hij in februari, dank aan de Here God, toch heeft kunnen stoppen en wat ben ik dan dankbaar dat hij al zo ver opgeknapt is. Dankbaar ben ik ook dat ik al een heel stuk rustiger bij Arie in de auto zit en niet meer steeds bang ben dat er iets met hem gebeurd.
  Veel reden tot dankbaarheid dus. Dank jullie voor jullie gebed.

  Hieronder een gedichtje wat ik tegen kwam en mooi vind.
  Lieve allemaal, ik wens jullie Gods kracht, Zijn dichte nabijheid en vreugde toe en troost in moeilijke perioden.
  Lieve Noa en Rudina, misschien willen jullie ook weer wat van jullie laten horen?
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  Kleine dingen.

  God leerde mij letten
  op de kleine dingen
  die dagelijks in
  mijn leven zijn:
  Dat ene woord
  dat werd gesproken,
  die ene daad
  die werd gedaan,
  dat ene licht
  dat werd ontstoken,
  dat ene lied
  dat werd verstaan.
  De kleine dingen
  werden groot
  toen Gij Uw zegen
  slechts gebood.

  Van: L.W.Brinkman-Oosterman.

  1. Lieve Corrie ik zeg alleen Amen. Ik zit in mijn pyama achter op een bankje. Met een kop koffie te genieten van de vogeltjes en tuin. Denk aan het lied van Christian Verwoerd Hoor je de vogeltjes nog zingen.
   Ik wil U loven en danken Here God. U heeft het alles gemaakt. Jouw gedichtje kort maar zo krachtig.

   Lieve zussen God’s zegen voor deze dag. Ik bid voor jullie. ❤️🌻🙏

 3. Lieve Anneke,
  van harte gefeliciteerd, wat een opluchting.
  Dank aan de Here God, HIJ heeft voorzien.
  Ja, het is moeilijk om je oog gericht te houden op Zijn beloften, om Hem te blijven vertrouwen al merk je niets of voel je niets.
  Ja de Here God is goed.
  Dank je wel dat je het gedeeld heb, nu kunnen we ook danken voor Zijn uitkomst.

  Lieve Susan, ik heb jouw berichtje niet kunnen vinden. Soms is het een gezoek maar ik ben blij dat we toch nog steeds gebruik kunnen en mogen maken van de site van Grace. Het is voor mij een zegen om zo contact met jullie te hebben.

  Lieve Grace, dank je wel daarvoor.

  Lieve allemaal, lieve Noa, ieder in jullie eigen omstandigheden Gods kracht, Zijn dichte nabijheid en vrede toegewenst.
  Ga met God en HIJ zal met je zijn.

  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie
  Hoe is het met Simon?

  1. Beste Corrie mijn bericht zoeken op recente datum, een tip. Een fijne avond voor jou en. alle zussen Groetjes Susan

  2. Lieve zussen,

   Anneke geweldig dat jullie huis is verkocht! Wat zal dat spannend geweest zijn.Je kan weer vooruit kijken, tel je zegeningen een voor een! Corrie ik vind het fijn de stukjes die je schrijft,ik reageer niet zo vaak maar ik ben er wel bij!Hoe gaat het met Arie? Soms denk ik wat zou het fijn zijn om elkaar eens te ontmoeten, en dat we jou Noa een dikke knuffel konden geven! Heel veel sterkte toegewenst!Voor alle zussen een hartelijke groet van Jellie en Gods zegen toegewenst!

  3. Lieve zussen,

   Eerst even weten hoe het met de kleine Simon gaat. Ik moet regelmatig aan hem denken. Anneke wat heerlijk dat jullie huis nu verkocht is.!! Vrij gevoel hé? Ik ken het,
   want ooit heb ik een jaar “dubbel”gezeten en dat wens je niemand toe. Fijn om zo van alles weer van een ieder te lezen. Bij mij gebeurt er van alles …wat ik niet had verwacht.
   Een nieuwe toekomst, heel voorzichtig, blijdschap,grote Dank. Twee blije families.
   De wens van mijn man gaat in vervulling ,met grote Dank aan God. Zoals ik het zie ,
   bracht Hij een maatje op mijn weg. We zijn dankbaar.
   Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.
   Dit wilde ik even met jullie delen,zoals ik al zoveel met jullie deed.
   Voor allemaal , speciaal voor Noa een x-tra knuffel, Zegen en Groet,

   Liefs,Hanne.

   Hanne.

  4. Lieve zussen,

   Wat een mooie en fijne reacties heb ik gelezen.
   Anneke, wat fijn dat het nu toch rond is met de verkoop!
   Een hele zorg valt weg, opluchting en dankbaarheid! Dank aan God. Hij zorgt!
   Hanne, wat schrijf je positief over mooie veranderingen in je leven.
   Mooi dat je God er voor dankt. Hij brengt het allemaal tot stand.
   Corrie, Susan, Jellie, fijn dat ik ook weer van jullie berichtjes mocht lezen.Rudina, alles goed met jou ook?
   Zussenliefde geeft me altijd zoveel blijdschap, zelfs ondanks alle nare en verdrietige verhalen die regelmatig moeten delen.
   Noa, ik denk zo vaak aan je, ik hoop dat het goed met je gaat, dat je in je diepe en rauwe rouw toch durft en kunt vasthouden aan Gods Hand en samen met Hem deze zo moeilijke weg loopt. Je hoeft het niet alleen te doen, ook al voel je Gods aanwezigheid misschien helemaal niet: toch is Hij er en Hij draagt je. Dikke knuffel voor jou 💝

   Er is weer bericht over Simon.
   De artsen zijn tevreden, hij ontwikkelt zich gewoon verder, terwijl zijn hartje zo heel ziek en kwetsbaar blijft.
   Het is eigenlijk gewoon afwachten wanneer zijn hartje het niet meer aankan en stopt met kloppen..
   Zo ontzettend verdrietig!
   Gewoon weten dat er eigenlijk geen toekomst hier op aarde voor hem is, dat het elk moment kan aflopen.
   Heel heftig voor zijn ouders en familie, leven tussen vrees en stiekum toch hopen… we blijven voor hem en hen bidden, in afhankelijkheid van onze trouwe en liefdevolle God en Vader, die dit kwetsbare maar dappere jongetje en ook ons in Zijn sterke armen vasthoudt uit Zijn onpeilbare liefde voor ons.. wat een genade, wat een ongelooflijk wonder dat wij allen zo kostbaar voor Hem zijn!

   Liefs voor jullie allen, sterkte waar nodig, blijf dicht bij God leven, dag aan dag draagt Hij ons!
   💝🙏🌈

  5. Lieve zussen, het lukt me niet om uitgebreid te mailen. Wij hebben nog twee banken in de kamer staan en verder heel veel dozen. Maar ik word zo blij van het bericht van jou Hanne. Ik had ook nooit meer durven hopen dat ik zo gelukkig kon worden, een andere situatie als die van jou maar ook rouw die erg rauw was. Heel veel geluk lieve zus, tel je zegeningen een voor een. En degene die mij door alles heen altijd kracht gaf God geeft manna voor iedere dag.

   En Andrie het ontroerd mij altijd als je over Simon schrijft, wat moet dit moeilijk zijn genieten van zo’n klein mannetje met de wetenschap. We blijven biddend om Simon en zijn dierbaren heen staan.

   Lieve Noa door alles heen blijft de Vader jou trouw die kent jouw pijn en wij zussen mogen voor jou bidden als jij het niet kunt door jouw emoties. ❤️

   Corrie ook sterkte samen met Arie.

   Susan Jellie Rudina ik bid ook voor jullie en Jellie ik denk zo vaak zoals jij, wat zou het heerlijk zijn om elkaar eens te ontmoeten.
   We delen zoveel samen. Wie weet. Ik kan helaas geen lied toevoegen maar ik zou jullie toe willen wensen het prachtige lied van Sela. Gods zegen voor jou !!!!!!!!

 4. Lieve zussen
  Ik wens jullie allemaal een gezegende opstandingsdag 💝🙏🌈

  Hij zei:
  Ik houd van jou

  Ik vroeg:
  Hoeveel?

  Hij zei:
  Zoveel:

  Hij spreidde
  Zijn Armen

  En stierf
  Voor mij

  Hij overwon
  De dood

  Nu leef ik
  Geliefd
  En vrij

  Liefs, Andrie

  1. Lieve allemaal,
   prachtig Andrie.
   Susan het lied vandaag ook gezongen, prachtig.
   Lieve allemaal, we hebben een Levende Heer en Heiland, glorie, hallelujah.
   Allemaal Gods kracht, troost, hulp, vrede en zegen en alles wat je nog meer nodig hebt toegewenst.
   Veel liefs en haretlijke groeten,
   Corrie

  2. Lieve zussen even een kort berichtje wij hebben na maanden van spanning uiteindelijk vanavond gehoord dat de kopers van ons huisde hypotheek rond hebben. Jullie kunnen je voorstellen dat wij dankbaar en blij zijn. Hem onze Hemelse Vader komt toe alle lof en aanbidding van ons hart.

   Wilde dit even met jullie delen dank voor jullie gebed. Wij kunnen weer slapen sinds weken want dat werd steeds moeilijker. Wat is het dan moeilijk om vast te houden aan wees in geen ding bezorgd.

   Lieve groet Anneke

  3. Hoi Anneke, ik had een bericht voor je over je huis geplaats, maar hij is , onder in terecht gekomen. Groetjes Susan.

  4. Lieve Susan ik heb het gevonden zeker erg ver terug ….. 🫢 heel erg bedankt. We liepen op veertjes vandaag. Een enorme last is van ons afgevallen. Onbewust hadden we in ons hoofd allebei dan moeten we dit huis ook maar te koop zetten.
   Wat vervelend dat je nog steeds last hebt van rest verschijnselen. Hoop dat je die ook snel kwijt bent.
   Lieve zussen wens jullie allemaal een gezegende zondag. Bid jullie toe dat je de nabijheid van onze God zult ervaren. Hem loopt niets uit de hand door alles heen. Hij blijft ook al zijn wij ontrouw altijd dezelfde
   Liefs Anneke ( Noa ❤️) 🙏🌻🌈

 5. Lieve allemaal,
  dank je wel voor jullie berichtjes. Ja Rudina het is een prachtig lied wat je met ons deelde. Bemoedigend, dank je wel daarvoor.

  Vanmiddag was er bij mij in de kerk een zangdienst. Veel leideren gezongen. Van het klijden en het sterven van de Here Jezus, Gods Zoon. Ook al een paar Paasliederen. Eén die ik ook erg mooi vind zet ik hier onder.

  Lieve allemaal en in het bijzonder Noa, Gods kracht en Zijn troost, hulp en zegen toegewenst. We hebben een Levende Heiland, Heer en Vriend. HIJ zorgt voor ons, bij dag en nacht, in nood en storm en woestijn, ja altijd is HIJ er, zelfs als we het een periode niet merken. Dan toch ziet HIJ in liefde naar ons om en laat HIJ ons niet alleen.

  D.V. tot volgende keer en hartelijke groeten en veel liefs,
  Corrie

  Mijn Meester is verrezen, Hij leeft in werk’lijkheid;
  ik blijf daarin geloven, als ieder het bestrijdt;
  ik leef van Zijn genade, ik koester me in Zijn licht
  en als ik naar Hem uitzie, is Hij in ’t zicht.

  Refrein:
  Hij leeft, Hij leeft! Hallelujah, Jezus leeft!
  Hij zorgt voor mij bij dag en nacht. Hij is mijn levenskracht.
  Hij leeft! Hij leeft; Verlost van zonde en smart!
  Wat mij die diepe vreugde geeft: Hij leeft ook in mijn hart.

  Ik zie in heel de wereld de teek’nen van Zijn trouw;
  in smart zal ‘k niet vertwijf’len, indien ik Hem aanschouw.
  ‘k Ben veilig in Zijn hoede in nacht en stormgetij;
  de dag van Zijn verschijnen, komt naderbij.
  Refrein

  Zing dan uw vreugdezangen, de schoonste die u weet;
  wijd Hem uw hallelujah’s, o volk dat naar Hem heet.
  Hij troost die ’t bij Hem zoeken, Hij helpt wie Hem ontmoet,
  neen, niemand is zo vriend’lijk, zo trouw en goed.

  Refrein:
  Hij leeft, Hij leeft! Hallelujah, Jezus leeft!
  Hij zorgt voor mij bij dag en nacht. Hij is mijn levenskracht.
  Hij leeft! Hij leeft; Verlost van zonde en smart!
  Wat mij die diepe vreugde geeft: Hij leeft ook in mijn hart.

  1. Goedenavond alle zussen. Bij mij is altijd voor Pasen het lied, Het ruw houten kruis in mijn hoofd. Johannes de Heer 836. Ik wens jullie allemaal een Gezegende Pasen.. Groetjes Susan

 6. Lieve allemaal,
  lieve Anneke, ik schrik gewoon een beetje van je berichtje over de verkoop van jouw huis, ik zal bidden voor jullie en de mensen die graag jullie huis willen kopen en of de Heer uitkomst zal geven. Ja ik begrijp dat het lied: O Heer ik heb U nodig, je nu helemaal aanspreekt. We hebben Hem nodig in alle omstandigheden en wat een zegen dat we ieder uur, ja elk ogenblik bij Hem mogen en kunnen komen met alles wat ons bezig houdt. Voor Hem is niets te groot en niets te klein en alles is even belangrijk voor Hem omdat HIJ van een ieder van ons houdt.

  Anneke, ik herken wat je schrijft. Ook ik heb dat als ik wakker wordt dat ik voor Noa en een aantal anderen bidt die het op dat moment niet gemakkelijk hebben. Zo mogen we ten alle tijden ook andere en hun situaties bij Hem brengen. Bijzonder eigenlijk dat dat allemaal kan en dat HIJ er ook blij mee is als we het ook doen.

  Anneke, wat mooi dat je schrijft over je bezoek aan Israël. Het lijkt me heel indrukwekkend wat je daar gezien en beleefd heb. Probeer dat maar vast te houden hoor. Het zijn gezegende momenten waar we door aan terug te denken onszelf kunnen bemoedigen. Door het te delen bemoedigen we ook elkaar.

  Heel erg veel van Gods kracht en Zijn vrede, geloof en vertrouwen toegewenst.
  Lieve allemaal dat wens ik een ieder van jullie toe.
  We hebben een levende Heiland die nimmer ons vergeet en nimmer ons verlaat. Wij zijn kostbaar en geliefd door Hem.

  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Even zo tussendoor jullie allemaal gelezen.
   ik wil jullie allemaal gezegende Pasen wensen, Noa, heel veel sterkte meisje.
   Zegen en groet
   Hanne.

  2. Lieve zussen wat zijn er weer mooie woorden geschreven. Corrie wat heb jij een schrijf talent. Wat gebeurd er veel bij iederen. Ik ben niet zo een schrijf talent maar wil dit lied van sela mey jullie delen. Wat mooi dat het weer Pasen mag worden en dat wij moge weten dat Hij voor onze zonde gestorven is. Lieve groet

   Zie hoe Jezus lijdt voor mij,
   aan het kruis de dood nabij.
   Die voor mij het oordeel draagt;
   Hij die tot zonde wordt gemaakt.
   Wat een offer – Hij voor mij!
   Wie wil worden zoals Hij?
   Zoveel pijn, ongerechtigheid,
   is op Hem die voor mij strijdt.

   Zie hoe Jezus biddend strijdt
   met de pijn, verlatenheid.
   Zo alleen, verwond roept Hij:
   Mijn God, waarom verlaat U mij?
   Zie wat Jezus heeft gedaan;
   in zijn lijden heeft doorstaan.
   Zoveel liefde verwondert mij;
   niemand heeft zo lief als Hij.

   Als de Heer zijn leven geeft
   vlucht de dag, de aarde beeft.
   Zelfs de dood verliest haar macht
   als Jezus roept: het is volbracht!
   Waarlijk Hij is Zoon van God,
   die voor ons gekruisigd wordt.
   Door zijn wonden genezen wij;
   in zijn dood maakt Hij ons vrij.

   Heel de schepping slaakt een zucht;
   zij ontwaakt, het duister vlucht.
   Jezus leeft, is opgestaan;
   Hij roept ons uit de dood vandaan.
   Juich, want Hij, mijn Here leeft!
   Hij die overwonnen heeft.
   Nooit meer tranen en nooit meer pijn;
   nooit van God verlaten zijn.

   Juich want Hij, mijn Here leeft!
   Hij die ons de toekomst geeft.
   Nooit meer tranen en nooit meer pijn;
   nooit van God verlaten zijn.

  3. Lieve allemaal

   Rudina, prachtig lied schreef je hier neer.
   Wij zongen het gister in de kerk.
   ‘ Hij roept ons uit de dood vandaan.
   Juich want Jezus leeft!!’

   Ja, Hij stierf voor onze zonden.
   Wat een ongelooflijk wonder zussen!
   We mogen leven vanuit de genade, we zijn vrije mensen, de dood is overwonnen, hosanna!

   Mooie dagen zussen, in alle pijn en verdriet die we nu ervaren is er een weg omhoog en hebben we (uit)zicht op een toekomst vol van hoop! 💝🙏🌈

 7. Lieve allemaal,
  Palmpasen was het vandaag en deze week begint de stille week.
  Toch onbegrijpelijk wat de Here Jezus voor mij, voor een ieder van ons, gedaan heeft, doorstaan heeft.
  Prijs de Heer, Hij is niet dood gebleven maar opgestaan en we mogen weten en geloven dat HIJ in eeuwigheid ons nooit alleen zal laten.

  Net onderstaand lied gelezen, een oud lied, oude woorden maar nog steeds waarheid.

  Lieve allemaal, Gods kracht, Zijn hulp, troost en zegen toegewenst en alles wat jullie verder nodig hebben.
  Weet en onthoud dat HIJ erbij is en nooit alleen laat en nooit alleen zal laten.
  Hartelijke groeten en tot volgende keer.
  Corrie

  Jezus leeft: Hem is de macht
  over ’t gans heelal gegeven,
  en wij zullen door Zijn kracht
  Hem gelijken, eeuwig leven.
  Zou Gods trouw ooit wank’len? Neen,
  dit is onze troost alleen!

  Jezus leeft, dit is gewis:
  waar ons pad ook heen moog’ leiden,
  zelfs geen macht der duisternis,
  niets kan ons van Jezus scheiden.
  ’t Steunen op Zijn mogendheên:
  dit is onze troost alleen!

  Naar Christian Fürchtegott Gellert
  (1715-1769)
  Gezang 62 : 2 en 3 oude berijming

  Romeinen 8:37—39
  Psalm 117:2
  Psalm 119:90a
  Psalm 36:6
  Psalm 146:6

  1. Lieve Corrie,
   Dank weer voor je mooie lied inderdaad zo oud maar God blijft in eeuwigheid dezelfde. Wat een bijzondere week zijn we weer ingegaan de Stille week . Diep onder de indruk van Zijn lijden maar ook opstanding.
   Toen ik jaren geleden in Israël was bezochten wij ook de graftuin. En is hij daar geweest Nee, maar voor mij blijft het zo’n indrukwekkende plaats. Toen wij er in liepen vanuit een rumoerig druk claxonnerend Jeruzalem de weldadige rust waar je dan in loopt en onder bij de steen zat een groep van Drie Tours zij zongen dat alom bekende lied
   DAAR JUICHT EEN TOON DAAR KLINKT EEN STEM
   DIE GALMT DOOR GANS JERUZALEM
   EEN HEERLIJK MORGENLICHT BREEKT AAN
   DE ZOON VAN GOD IS OPGESTAAN.

   Lieve zussen wat kwam dat diep binnen . Even later stonden wij op de plek waar je uitkijkt op Golgotha en opnieuw het maakt mij niet uit of het die plek was, ik kreeg in mijn hart, Ik voor jou anders had je de eeuwige dood moeten sterven. Amen
   Mijn moeder vroeg mij bij thuiskomst, wat heeft Israël jou gebracht en ik vertelde het haar. Ik heb er nog zo vaak aan terug gedacht als ik twijfelde.
   Here God U sprak tot mij daar.

   O Heer ik heb U nodig elk moment zo nodig

   Lieve zussen ik wens jullie allemaal een goede stille week.
   Weet dat ik voor jullie bid. Noa lieve schat in het bijzonder voor jou.
   Als ik wakker wordt ‘s nachts gaan mijn gedachten naar je uit en bid ik voor jou Pim en Louise.
   Onze Hemelse Vader heeft ook jou op het oog.

   wij worden enorm beproeft op het moment jullie weten dat het erg lang geduurd heeft voor ons huis verkocht was. Verleden week hoorden wij dat de kopers de hypotheek niet rond krijgen. En hebben 3 weken uitstel gevraagd en geen zekerheid dat het wel rond komt.
   Wij proberen met vallen en opstaan te vertrouwen dat het goed komt. Wordt vervolgd

  2. Lieve zussen,

   Ik sluit me aan bij de woorden van Corrie.
   Anneke wat naar dat jullie nu weer in onzekerheid zijn over jullie huis.
   Ik zal er zeker weer voor gaan bidden.
   Bedankt voor juliie mooie liederen over pasen.
   In de tijd rond Pasen kan ik alleen maar dankbaar, ontroerd en verwonderd zijn over wat Jezus voor ons heeft gedaan, en het besef van Gods grote liefde maakt me klein..
   Niets verdiend, wel uit volle genade gekregen… een groter wonder bestaat er niet. Dank U Vader, en dank U Zoon!
   En dank dat ik dit door de Geest mag zeggen.
   Wat prachtig Anneke, daar in Israel.
   Dan komen de woorden en verhalen van/uit de bijbel tot leven.. ja, een bijzondere ervaring lijkt me.

   Fijne dag voor iedereen, veel sterkte waar nodig, geloof , hoop en vertrouwen. Zoals Corrie zegt: God laat ons nooit alleen! Laten we ons daar aan vasthouden.
   Liefs, 💝🙏🌈

 8. Lieve zussen,

  De hele dag heb ik al het volgende lied in mijn hoofd.
  Ik deel het maar, het is zo’n troostvol lied, het geeft mij altijd zoveel rust en vertrouwen en zekerheid in mijn geloof.

  Ik hef mijn ogen op naar de bergen,
  waar komt mijn hulp vandaan?
  Ik hef mijn ogen op naar U, Heer,
  die mij bij zal staan.

  Mijn hulp is van U, Heer,
  die alles heeft gemaakt.
  U zult voorkomen dat ik wankel of val.
  U bent mijn beschermer
  die over mij waakt,
  die niet sluimeren of slapen zal.
  Wat kan mij gebeuren
  door zon of door maan?
  U bent mijn schaduw,
  U bent er altijd.
  Bewaart heel mijn leven;
  mijn komen en gaan,
  U beschermt mij tot in eeuwigheid.
  Mijn hulp is van U, Heer!

  Mijn hulp is van U, Heer.

  Veel liefs voor jullie allen, ieder op haar eigen plekje, en een extra dikke knuffel voor ons lief zusje Noa 💝🙏🌈

  1. AMEN, op het prachtige lied Andrie.
   Ja onze hulp is van Hem Die hemel en aarde gemaakt heeft.

   Waarom al het lijden is? Geen idee maar HIJ gebruikt al die vreselijke dingen wel tot iets moois. Omdat HIJ verschrikkingen om kan buigen tot zegeningen, tot groei, tot ontplooiing. Door schuren en slijpen wordt een diamant zo mooi gevormd en krijgt het die prachtige schittering. Wordt die diamant zo kostbaar.
   Door alle pijn die een oester lijdt wordt een kostbare parel gevormd. ik begrijp er niks van maar HIJ zal alle dingen, hoe moeilijk en onbegrijpelijk ook, laten mee werken ten goede voor ieder die in HEM geloofd.
   Romeinen 8:28

   Mooi gezegd maar ondertussen doet het zo’n pijn, zo enorm veel pijn. Toch zal HIJ Zijn kinderen niet loslaten en niet aan laten modderen. Ook al merken we niets van HEM, ja lijkt het of HIJ ons verlaten heeft. HIJ is er toch en toch laat HIJ ons, ook jou Noa, niet alleen.

   Het is als met de zon. In de nacht merken we helemaal niks van de zon. Overdag als het regent of somber of bewolkt is, dan merken we ook niets van de zon. Toch weten we allemaal dat de zon er is. DAt de zon bestaat. En weten we dat de zon eens weer door zal breken. Soms af en toe een glimp maar een andere keer voluit.
   Zo is het ook met de Here God, soms merken we helemaal niks van HEM maar soms voelen we HEM zo dichtbij, soms ervaren we Zijn kracht of Zijn troost.

   Lieve allemaal, Gods kracht, Zijn troost en zegen toegewenst. HIJ houdt ál ZIjn kinderen vast, óók al merken we het nu niet. HIJ is machtig en krachtig genoeg om een ieder van ons vast te houden en HIJ zal het doen.
   Groetjes,
   Corrie

 9. Vader zorgt
  Ik weet niet hoe mijn weg zal zijn.
  ‘k Behoef het niet te weten.
  De Vader die Zijn Zoon mij gaf,
  zal nimmer mij vergeten.
  Hij baant een weg, zelfs door de zee
  voor wie Hem toebehoren.
  Hij heeft hen,
  schuilend achter ’t bloed,
  tot kinderen verkoren.

  Mijn Vader heeft de weg al klaar.
  Voor mij is hij verborgen,
  maar ‘weet dat Jezus zelf mij leidt.
  Op God werp ik mijn zorgen.
  Zo kan ik, van de last bevrijd,
  blijmoedig voorwaarts treden.
  God zorgt ook ‘morgen’
  weer voor mij.
  ‘k Leef dankbaar in het heden.

  Toch laat Hij mij de toekomst zien,
  in ’t Vaderhuis daarboven
  waar al Gods kinderen voor zijn troon
  hem eeuwig dankbaar loven.
  Als ik aan deze toekomst denk,
  kan ik mijn aardse leven
  met vast vertrouwen op Zijn zorg
  in Vaders handen

  Lieve zussen
  Ik wil graag dit gedicht met jullie delen ter bemoediging omdat er soms zoveel zorgen en verdriet bij ons is.
  Dit gedicht heb ik ooit eens op een kaartvan iemand gekregen.
  Ik hoop dat het alle zussen magbemoedigen. Bij alle mooie maar ook moeilijke momenten

  1. Lieve allemaal,
   wat hebben jullie lieve reacyies voor Noa geplaatst. Dank jullie wel daarvoor. ik vind het zo bijzonder zoals we met elkaar meeleven.
   Noa, lieve schat nogmaals heel veel van Gods kracht en troost toegewenst hoor.

   Anneke en Rudina wat hebben jullie weer een mooii lied en gedicht geschreven. Dank je wel.

   Lieve allemaal een ieder Gods kracht, troost en zegen toegewenst en weet Jezus HIJ laat ons nooit alleen.
   Hartelijke groeten,
   Corrie

  2. Wat prachtig en ontroerend Rudina!
   Dankjewel voor het delen hiervan.

   Liefs, goede dag allemaal,
   💝🙏🌈

 10. Lieve zus Noa,

  Ik weet niet wat te zeggen, Noa,
  Ik heb geen antwoord op je vraag, je schreeuw waarom??
  Ik voel het tot diep in mijn hart, ik lees je verdriet, je wanhoop. Ik huil van binnen.
  Ik bid voor jou, en voor Pim en Louise:

  Heer, ontferm U over onze lieve zus, Noa. In dit diepe verdriet, deze wanhoop, rest ons niets anders dan bij U te komen, bij U op schoot te kruipen. Bij U is ze veilig, bij U alleen vindt zij troost en bescherming, U die haar tot geloof hebt geroepen en Uw Geest in haar hart hebt gegeven.
  Zij is Uw kind, Uw geliefde dochter.
  Omarm haar Heer, wees haar nabij, til haar op waar zij zelf niet meer kan staan.
  Wees bij Pim en Louise, die Noa zo liefdevol omringen, opvangen in hun huis en hun leven.
  Geef kracht, liefde en wijsheid om met deze zo moeilijke dingen om te gaan en Noa te ondersteunen.
  Zij en wij begrijpen niet waarom Heer, maar we willen alles in Uw handen leggen. Want U zult Noa tot hulp en steun zijn, U bent haar hemelse Vader! Heer, ontferm U en geef in deze dirpe rouw en immens verdriet alles wat nodig is voor elke dag, Dat heeft U immers beloofd!
  Om Jezus wil, Amen.

  Heel veel sterkte lieve zus, een hele dikke en warme knuffel , liefs 💝🙏🌈

  1. Lieve, lieve Noa,
   ach meisje toch, lieve schat, ik sluit me aan bij Andrie en bid voor je. Wat ben ik blij dat je de kracht had om een berichtje te sturen. Zodat we weten hoe het met je gaat en gerichter voor je kunnen bidden.

   Net had ik een lied gelezen en zal het 2e couplet hieronder schrijven. Probeer je maar aan de Here Jezus vast te houden. Maar weet je, als je dat gewoon naar jouw gevoel niet lukt, dat vasthouden aan Hem, weet dat HIJ JOU VASTHOUDT EN JOU NOOIT LOS ZAL LATEN!!!
   Je bent gekocht en je bent betaald met Zijn Bloed en de boze kan te keer gaan maar zal niet overwinnen want JEZUS IS OVERWINNAAR. JE BENT VAN HEM.

   Lieve schat, heel veel van Zijn kracht en ook Zijn rust en vrede toegewenst.
   Heel erg veel; liefs,
   Corrie

   Al weet ‘k mijn toekomst niet, ik mag op Hem vertrouwen
   en stap voor stap, vol zorg en liefde, leidt Hij mij.
   In vast vertrouwen volg ik waar Zijn Hand mij heenleidt.
   Is ’t donker om mij heen: ‘k Ben in Zijn Hand.
   Refr.
   ‘k Ben in Zijn hand, ‘k ben in Zijn Hand.
   hoe ook mijn toekomst zij.
   God heeft Zijn plan met mij.
   Hij heeft het mij beloofd: ‘k Ben in Zijn Hand.

  2. Lieve Noa, ik sluit mij aan bij de woorden van Andrie en Corrie.

   Ik dacht aan het lied op de tekst van ps.16 wat Kinga Ban zo mooi zingt .

   Mijn God ik kom naar U dan ben ik veilig
   Ik heb het U gezegd en blijf het zeggen
   Ik heb U nodig Heer
   De rest is overbodig.

   De mensen hebben andere idolen
   En wringen zich ivoor hen in honderd bochten
   Maar dat zal ik nooit doen
   En zelfs hun naam niet noemen.

   Mijn God U vult mijn bord U vult mijn beker
   U hebt dit moois bedacht
   En straks is het van mij
   U houdt mijn hele leven in Uw handen
   En ik kom goed terecht
   Want dat hebt U gezegd

   Mijn God ikkom naar U dan ben ik veilig
   Ik heb het U gezegd en blijf het zeggen
   Ik heb U nodig Heer
   De rest is overbodig

   De mensen hebben andere idolen
   En wringen zich voor hen in duizend bochten
   Maar dat zal ik nooit doen
   Zelfs hun naam niet noemen.

   De hele nacht lig ik aan God te denken
   Ik voel dat Hij er is
   Zijn wijsheid geeft me rust
   Dan wordt ik blij en zeker van mijn redding.
   Ik leef ik leef naast God
   En val niet uit Zijn hand.

   Want U zult mij niet zomaar laten sterven
   Ik hoef niet naar het graf
   Want U laat mij niet los
   U wilt mij leren waar ik het moet zoeken
   Heer dichtbij U mijn God
   Zal ik gelukkig zijn.

   Lieve lieve Noa wat een vreselijk nieuws.
   Ik bid met de zussen mee.
   Dikke knuffel ❤️🙏

  3. Lieve lieve Noa,

   In stilte en vertrouwen…
   Hij is bij jou!!
   Ik bid voor je, in Jezus Naam.
   Liefs,
   Hanne.

  4. Lieve Noa, wat moet ik zeggen, God ontfermt zich over jou. Sorry dat ik ietjes ander reageren dan de zussen, maar ik denk waar waren de toezicht houders de hulpverlening, de controles die uitgevoerd moeten worden. Ik zie veel op tv-programma, wat erg allemaal. dat dit nog kon gebeuren. Ik dacht dat er beter gecontroleerd werdt,de laatste tijden ongelooflijk allemaal, heel triest dat zo iets kon gebeuren. Heel veel troost kracht en sterkte gewenst. Lieve Groetjes Susan.

  5. Lieve Noa, wat onbeschrijfelijk verdrietig meisje wat jij allemaal meemaakt.Heer we begrijpen niet altijd uw wegen,maar hou Noa vast nu ze U zo nodig heeft toon Uw liefde aan haar en hou ze dicht bij U!

   Een liefdevolle knuffel van Jellie

 11. Lieve allemaal,
  hoe is het met jullie? Noa, meisje gaat het wel goed met je? Kun je deze moeilijke situatie een klein beetje een plekje geven? Verwerken? Heb je nog wel gesprekken met de psycholoog? En hoe is het met eten? En met school en je vriendinnen?

  Lieve Andrie wat een prachtig lied gaf je door. HIJ kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon.
  Bijzonder he zoals HIJ kwam en zoals HIJ was en zoals HIJ is.
  Troostend vind ik het ook want HIJ begrijpt al onze gevoelens en soms kunnen we de dingen zelf niet eens onder woorden brengen maar HIJ Die ons hart kent weet toch wat er allemaal in speelt. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat we het Hem niet mogen of hoeven te vertellen. Net zoals je bij een vertrouwd iemand je hart wel eens uitstort zo mogen wij dagelijks, ja zelfs ieder moment van de dag of van de nacht, ons hart voor en bij Hem uitstorten. En HIJ is er blij mee als wij het doen. Het geeft onze verbondenheid met Hem aan. Maar nogmaals ook als we geen woorden vinden of hebben, we mogen ons hart altijd tot Hem richten, naar Hem oprichten. BIJZONDER zo’n Heer en Heiland.

  God heeft ons eeuwig leven gegeven en dit leven is in Zijn Zoon.
  1 Joh. 5:11

  Andrie ik ben benieuwd om binnenkort te horen hoe het met Simon, zijn ouders, broertjes, grootouders, gaat. Kunnen de ouders de spanning en zorg nog aan?

  Lieve allemaal, weet dat God, onze Vader je kent, weet dat een ieder van jullie van waarde is voor Hem, zoveel dat HIJ Zijn Zoon gaf om ons te redden, en voor eeeuwig weer bij Hem te brengen.
  ja speciaal ook voor jou omdat je Zijn geliefd kind bent.

  Gods kracht, troost, wijsheid, hulp, zegen ja alles wat je nodig hebt toegewenst.
  Lieve groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Ik sluit me aan bij de vragen die Corrie aan de zussen stelt. Zonder zelf veel te melden.
   Warme groet voor jullie allen.
   Liefs,Hanne.

  2. Lieve zussen,

   Ik heb een tijdje geen berichten gelezen omdat het mij niet lukte. Ook het schrijven lukt me niet. Ik heb er geen kracht voor. Het is nu zo zwaar allemaal. Ook mijn beide zussen hebben een einde aan hun leven gemaakt. Op een afschuwelijke wijze ben ik mijn familie kwijt.
   Ik kan er niet bij en ben verdoofd. Ik heb geen woorden. Waarom?????
   Het lijkt of de duisternis alle macht heeft. Met mijn verstand weet ik dat dit niet zo is, maar mijn gevoel zegt iets anders.
   Louise en Pim zijn zo lief. Ook zij lijden onder alles wat er met mij is gebeurd en nu ook het overlijden van het gezin waar ik uit kom. Toch mag ik me vasthouden aan een strohalm. Maar dat strohalm is heel dun en gaat heen en weer.
   Maar eens komt er een tijd dat ik God weer kan loven.

   Ook komt een tijd dat ik weer kan schrijven. Maar momenteel is het in mijn hoofd een chaosch. En mijn lichaam een wrak.

   Lieve zussen ik vergeet jullie niet. Jullie zijn zulke mooie lieve mensen. Een groot cadeau van God. Dankjewel daarvoor.

   Ik geef jullie allemaal een dikke knuffel.
   Liefs Noa. ❤️

 12. Lieve allemaal,
  Hartelijk dank voor jullie berichtjes. Fijn dat jij ook weer wat aan het opknappen bent Susan, Spoedig verder herstel toegewenst hoor.

  Hanne, wat een waar woord bad de leider van je Bijbelgroep. Wij mensen gaan steeds opnieuw de fout is maar we hebben een grote en machtig en liefdevolle, geduldige en bewogen God en Vader.

  Met Arie gaat het iedere keer weer wat beter. Geregeld probeert hij wat en de ene keer gaat het wel en de andere keer gaat het niet. Dan is hij wel erg moe maar knapt dan toch vrij snel wel weer op. Zo moeten we ontdekken wat de grenzen zijn en wat vind ik dat moeilijk. ik vind het echt veel moeilijker dan hij.
  Gister heb ik weer een zelftest gedaan en corona is nu weg, dank aan de Here God. Nog wel verkouden en geregeld hoesten en erg gauw moe maar dat zal wel weer slijten. Vind ik dan wel weer moeilijk om te beslissen of ik nu morgen naar de lift-up (Bijbelgespreksgroep) moet gaan of juist nog een weekje moet wachten. 
  Straks gaan we even met de auto een boodschap doen, kijken hoe dat gaat. En dan komt er vanmiddag ook nog een loodgieter. Een drukke dag dus vandaag.

  Aangezien het de Lijdenstijd is, heb ik gekeken naar een gedicht voor Goede Vrijdag of Pasen en kwam onderstaand gedicht tegen. Ik vind het mooi en het deed me weer beseffen dat de Here Jezus alles van te voren al wist en toch….., en toch….., en toch koos HIJ er voor om de wil van Zijn Vader te doen.
  En waarom? Omdat HIJ zoveel van Zijn Vader houdt én zoveel van een ieder van ons mensen houdt dat HIJ al dat lijden liever droeg dan zónder ons verder te gaan.

  Onbegrijpelijk en heel bijzonder, zoveel liefde.

  Lieve allemaal, lieve Noa, en alle andere zussen heel erg veel van Gods kracht, steun, bemoediging, wijsheid, leiding, ja alles wat jullie nodig hebben toegewenst. Koester je in Zijn liefde.
  Hartelijke groeten.
  Corrie

  Vanaf het kruis door geopend graf naar het leven

  Wie had gedacht na al die ellende
  na die zware weg vol spot en pijn
  dat Jezus dit reeds allemaal al kende
  dat Hij wist, hiervoor geboren te zijn.

  Dat Hij van de mens niet verwachtte
  dan dat deze Hem niet begrijpen zou
  en dat de duivel hier op aarde lachte
  vanwege mensens verraad en ontrouw.

  Jezus wist van hoon, kruis en lijden.
  Hij wist van de zware lijdensweg.
  Hij wist dat Hij in de hel moest strijden.

  Ook wist Hij van de eeuwige levensweg.
  Als voor het graf de steen is weggenomen,
  mogen wij voor eeuwig bij Hem komen.

  1. Lieve zussen,

   Corrie, rustig aan opknappen hoor, zou ik zeggen. Hrt kan soms zo’n nasleep hebben als je te snel weer alles oppakt.
   Bedankt voor je prachtige gedicht over onze Here Jezus, onze Middelaar.
   Ja, als je er echt bij stil gaat staan wat Hij voor ons heeft gedaan, uit vrije wil, omdat Hij zoveel van ons houdt… daar wordt je klein en nederig van, en zo dankbaar! Wat een wonder, wat een genade!

   Ik hopp zeer binnenkort wat over de situatie van de kleine Simon te horen. Hij moet weer voor de controle naar UMCG, heel spannend voir zijn ouders en broertjes, en ons als familie.
   We hopen op goede en positieve berichten maar vrezen ook voor minder goede uitslagen.
   We leggen het steeds bij onze liefdevolle God neer, Hij houdt ook deze kleine jongen stevig in Zijn armen!

   Ik wil het volgend lied, ook over het lijden en sterven van Jezus, bijvoegen:

   Hij kwam bij ons, heel gewoon,
   de Zoon van God als mensenzoon.
   Hij diende ons als een knecht
   en heeft zijn leven afgelegd.

   refrein
   Zie onze God, de Koning-knecht
   Hij heeft zijn leven afgelegd
   Zijn voorbeeld roept
   om te dienen iedere dag
   gedragen door
   zijn liefd’ en kracht.

   En in de tuin van de pijn
   verkoos Hij als een lam te zijn,
   verscheurd door angst en verdriet
   maar toch zei Hij : ‘Uw wil geschied’

   (refrein)

   Zie je de wonden zo diep.
   De hand die aard’ en hemel schiep,
   vergaf de hand die Hem sloeg.
   De Man, die onze zonden droeg.

   (refrein)

   Wij willen worden als Hij.
   Elkanders lasten dragen wij.
   Wie is er ned’ rig en klein?
   Die zal bij ons de grootste zijn.

   (refrein)

   Fijne avond lieve allemaal, liefs, 💝🙏🌈

 13. Lieve allemaal,
  Rudina, Andrie, Anneke, Hanne, Susan, dank jullie wel voor al jullie berichtjes.
  Susan jij ook beterschap gewenst hoor.

  Wat heb je weer een mooi lied gedeeld Rudina.
  Groot is Uw trouw o Heer.
  Ja Zijn trouw is groot, en Zijn geduld gelukkig ook want o hoe vaak ga ik niet de mist in op een dag. Gelukkig mag ik, mogen we, ieder ogenblik bij Hem komen en vergeving vragen, hulp vragen of wat dan ook.
  Maar we mogen ook gewoon bij Hem komen om even stil te zijn, gewoon even tot rust komen, gewoon even genieten van Zijn aanwezigheid.
  Er schiet me nu een lied te binnen volgens mij uit Opwekking. Zal het hieronder neerzetten.

  Jelly, Noa hoe is het met jullie? Hoe is het met Simon en ouders en broertjes?

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, Zijn hulp, genezing en Zijn vrede en zegen toegewenst.
  Groetjes,
  Corrie

  Stil mijn ziel wees stil,
  en wees niet bang
  voor de onzekerheid van morgen.
  God omgeeft je steeds
  Hij is er bij,
  in je beproevingen en zorgen.

  God U bent mijn God
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen

  Stil mijn ziel wees stil
  en dwaal niet af
  dwars door het dal zal Hij je leiden
  stil, vertrouw op Hem
  en hef je schild tegen de pijlen van verleiding

  God U bent mijn God..
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen

  Stil mijn ziel wees stil
  en laat nooit los
  de waarheid die je steeds omarmd heeft
  wacht wacht op de Heer
  de zwartste nacht
  verdwijnt wanneer het daglicht doorbreekt

  God U bent mijn God..
  en ik vertrouw op U
  en zal niet wankelen
  Vredevorst vernieuw een
  vaste geest binnen in mij
  die rust in U alleen
  2x
  God U bent mijn God…
  Ik rust in U alleen.

  1. Hallo Allemaal. Bedankt voor de beterschap wensen, gaat beter met mij. Aleen de maag en de hoofdpijn blijft mij af en toe nog plagen, lieve Corrie ik denk dat wij allemaal wel last hebben van de mist ingaan. Maar dank aan God de Vader voor zijn genade dat wij altijd naar de Vader kunnen gaan, zoals staat dat als je zonden beleid Hij getrouw en genadig is om je zonden te vergeven.. Zolang we in het vlees leven leven zullen we wel eens weer de fout in gaan. Dank je Andrie voor de lied Groot is Uw trouw o Heer.. Ben ik ontrouw U blijft altijd het zelfde.. Zo is het ook met gebeden die je bid, en toch heel ander antwoord krijg of helemaal niks, het gevoel krijg, hoort God de vader mij wel. Ik heb op internet hier over gelezen de laatste dagen over deze onderwerp . Dat je moet wachten op de Heer, en dat het niet altijd makkelijk gaat om te wachten Deze tekst las ik vandaag,op een site over wapen rusting. Wacht op de Heere, wees, sterk en Hij zal Uw hart sterk maken;ja wacht op de Heere Psalm 27:14 lieve Groetjes Grace Rudina Anneke Andrie Noa, Een goede dag verder voor alle zussen Groetjes Susan.

  2. Lieve allemaal

   Kijk, kijk!! het ene woord lokt het andere uit!! fijn om van jullie allen weer wat te lezen.
   Deze week had ik ook weer bijbelstudie en dan beginnen we met zingen en gebed.
   De voorganger gaat voor in gebed en eindigt dan met de woorden : Niet omdat wij zulke geweldige mensen zijn maar omdat U zo’n Geweldige God en Vader bent.
   En zo is het,zussen. Daar kunnen we verder de dagen mee door. Pasen komt eraan.
   Hoe geweldig is dat! Dat God Zijn eigen kind voor ons gegeven heeft!
   Grote God wij loven U.
   Ik wens jullie een goed weekend en kracht voor alles waar jullie dat nodig hebben
   Liefs,Zegen en Groet
   Hanne.

  3. Beste Anneke, wat fijn voor jullie, dat alles goed is gekomen, nu veel succes verder straks met de nieuwe huis, dat jullie leuke buren mogen krijgen, dat is iets wat ik heel erg belangrijk vindt.Verder wens ik alle zussen, een Gezegende weekend. Groetjes Susan.

 14. Lieve allemaal,
  dank je wel dat we er gelukkig toch nog zijn. Heb zelf ook vaak niets te delen maar had al een tijdje geen reacties gezien dus het leek of er niemand meer was.
  Dus Andrie ik verwacht geen reactie om bemoedigd te worden (doen ze vaak wel hoor) maar het is ook gewoon leuk en gezellig om even wat van iemand te horen. Net zoals we blij verrast kunnen zijn als we b.v. een kaartje sturen of krijgen.
  De vorige keer klonk mijn bericht negatief? Dat was niet de bedoeling hoor, was meer weemoedig gestemd of moet ik zeggen ik was gewoon heel erg ziek. Blijk nu toch weer door corona geveld te zijn.

  Hanne, verstandig dat je het vrijwilligerswerk afzeg. Als het niet klikt/past dan is het geen goede basis en werkt het naar mijn idee alleen maar tegen. Dan voel je je zelf er niet goed bij en kan je ook niets uitdelen naar een ander. Mijn idee tenminste hoor. Het moet naar 2 kanten kunnen werken. Gods wijsheid en geduld voor wat HIJ op je pad gaat brengen.

  Anneke, veel sterkte met het verhuizen, met afscheid nemen en het in je nieuwe woonomgeving settelen.
  Het bureaukalendertje wat ik heb gaat over Psalm 23. Voor deze maand staat er een prachtig plaatje op met daarop schapen die grazen in een plek met allemaal bomen die in bloei staan.

  De tekst is:
  Hij doet mij nederliggen in grazige weiden.

  Subtekst:
  Herder, wat is het heerlijk om te kunnen genieten van Uw verwarmende zon en bloeiende schepping!

  Zo mogen we, een ieder op ons eigen plekje, in wat voor situatie ook, moeilijk of verdrietig, druk of eenzaam, zo mogen we ons uitstrekken naar Zijn vrede en vreugde en bij Hem, onze Goede Herder schuilen, uitrusten, tot rust en stilte komen en vandaar uit weer verder gaan en tot zegen zijn voor ieder die we ontmoeten. We mogen tot bloei komen of we nu jong of oud zijn en in wat voor situatie we ons ook bevinden.

  Dat hoeft helemaal niet groot of zwaar te zijn. Gewoon een groet, een vriendelijk knikje, een glimlach, het kan een dag van de ander zo positief beïnvloeden zonder dat we zelf weten hoe. Gelukkig weten we dat trouwens ook niet want dan zouden we zomaar hoogmoedig kunnen worden.

  Lieve allemaal en vooral zusje Noa, Gods kracht, zegen, wijsheid, leiding ja alles wat jullie nodig hebben toegewenst.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Goedemorgen allemaal

   Corrie, wat een geweldige bemoediging geef je ons hier! Zoals je alles weer relativeert ,goed hoor! Dankjewel daarvoor. Beterschap met de coraona,gaat het al iets beter? Hoe gaat het met Arie? Ga zometeen naar de koffie ochtend in de kerk, maar eerst stemmen. Altijd weer lastig, hoop en bid dat ik op de goede partij stem….het is er niet gemakkelijker op geworden. Ik laat me maar leiden. Anneke ,gaat het allemaal goed, zo tussen wal en schip is niet fijn, maar komt er al wat structuur? Andrie,Jellie Rudina en Noa hartelijke groet.En ik hoop, dat al die andere zussen zich ook weer eens melden…..
   Voor jullie allemaal Gods Zegen
   Liefs, Hanne.

  2. Hallo allemaal, Corrie beterschap, ik ben ook vijf dagen goed beroert, hoofdpijn, koud gevoel, en mijn maag, misselijkheid ik dwing mezelf te eten.lieve Andrie, veel succes met de verbouwing, en lieve Anneke veel sterkte met de verhuizing,wat een werk. Lieve Rudina, ik heb ook niet altijd wat te vertellen, heb heel veel last gehad van de teleurstelling,, eerlijk gezegd ik was depressief, maar vandaag schijnt de zon, en een van de bomen voor mijn flat begint ros te verkleuren,mooi. De lente in aantocht. Lieve Noa, ik hoop dat alles goed met je gaat.. Een fijne dag verder allemaal. Groetjes Susan

  3. Ik zit naast mijn man in de auto en lees al jullie reacties en dat maakt mij blij en het zonnetje schijnt dat doet mij ook erg goed Susan zeker als je Gods wondere schepping ziet zoals jij de boom die al bloesem krijgt en kleurt. Ik heb in de tuin gewerkt netjes achterlaten hè.
   Ik kan zo enorm genieten van alles wat gaat bloeien. Dat denk ik Here God de wereld staat in brand om ons heen maar U gaat door met Uw plan.

   Corrie beterschap ook wel erg naar met een man in huis met een broze gezondheid. Sterkte hoor.
   Alle zussen wens ik dat toe wat jullie in je persoonlijke situatie nodig hebt.
   Weet in alles mogen we op Hem vertrouwen. Hij die ons nooit in de steek laat. Want dat heeft hij beloofd.
   Wie op de Heer vetrouwen zijn als de Berg Sion.

   En lieve zussen ja verhuizen brengt emotie met zich mee ondanks dat ik nog maar 5 jaar in Veenendaal woonde. Ik hoop van harte dat we in Gaanderen weer dierbare contacten zullen opbouwen.
   Liefs Anneke ❤🙏🌻

  4. Hallo zussen,

   Corrie en Susan, van harte beterschap voor jullie beiden. Ik hoop dat het al weer wat beter gaat?
   Mooi de tekst over de goede Herder,
   Ps 23 is mijn lievelingspsalm, altijd al geweest.
   Ja Hanne, ik vind het stemmen ook altijd lastig. Ik wil toch altijd een keuze maken die ook op grond van de Bijbel is..best moeilijk!
   Maar afwachten wat deze uitkomst ons land weer gaan brengen..
   Anneke sterkte met de aanstaande verhuizing en het wennen in de nieuwe woonplaats.
   Ieve zussen, vanmorgen speelt steeds het lied van Groot is Uw trouw o Heer door mijn hoofd.

   Ben ik ontrouw, Gij blijft immer dezelfde…
   Laten wij ons daar ook deze dag weer aan mogen vasthouden.

   Liefs, ook voor Rudina, Jellie en Noa!
   💝🙏🌈

  5. Andrie jij hebt het mooie lied gedeeld, dank je wel daarvoor hoor.
   Veel liefs en groetjes,
   Corrie

 15. Lieve zussen,ik lees altijd jullie lieve woorden en gedichten maar weet soms ook niet altijd wat te schrijven. Ik blijf het toch bemoedigend vinden dat er veel mooie gedichten door gegeven worden. Duslaten wij datblijven doen.
  Ga met God en Hij zou met ons zijn. Liefs en tot de volgende keer op de site

 16. Lieve allemaal,
  hoewel ik het idee heb dat er niemand van jullie meer over is die de site bezoekt wil ik toch graag een lied doorgeven wat ik vanmorgen hoorde en wat ik heel erg mooi vind.

  Maar allereerst Grace wil ik jou nog een keer bedanken dat we zo lang van jouw site hebben gebruik mogen maken. Het was voor mij in ieder geval een heel fijne ondersteuning, zoveel mooie bemoedigingen van de diverse zussen en zoveel meeleven.
  Jammer dat er niemand meer van over is gebleven.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht en Zijn hulp, zegen, wijsheid en alles wat jullie nodig hebben. Wie weet misschien leest en reageert er nog iemand.

  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

  Veilig in uw nabijheid

  Dank U voor Uw ontfermende liefde,
  onpeilbaar in de hoogte en diepte.
  In al mijn vreugde en in alle pijn
  wilt U met mij zijn.

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  Zoals een vader zorgt voor zijn kind’ren
  ontfermt U zich ook over mijn leven;
  U houdt mij vast in al de strijd,
  tot in eeuwigheid!

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  Wanneer het donker is in het leven,
  weet ik mij door Uzelf omgeven.
  Zoals de schaduw aan mijn zij,
  bent U dicht bij mij.

  Veilig in Uw nabijheid,
  veilig ben ik bij U.
  Veilig in stormen en verdriet;
  beveiligd ieder uur.

  1. Dank lieve Corrie voor je prachtige lied om te lezen en te herlezen.
   Veilig zijn we bij hem door alles heen.

   Lieve Corrie ik kijk iedere dag wel even en ik mis het ook ik mis de zussen maar ik wil niet iedere keer iets plaatsen en heb ook niet altijd iets te delen.
   Maar weet dat ik regelmatig voor ieder persoonlijk bid in mijn hoofd bezig ben met ieders zorg of moeite.
   De verhuizing is aanstaande zo langzamerhand zijn we op geen van de adressen meer “ thuis” maar daar komt verandering in.
   Momenteel volgen wij het boekje van Jos Douma Jezus aanbidden gister met de aanhef U bent de goede Herder .
   Herder heet Hij, Zijn zorgzaamheid, Zijn aandacht Zijn volhardende liefde, Zijn zoeken als ik, wij verdwaald zijn. Zijn geduldige inzet Zijn ontberingen om alles voor ons goed te maken. Zijn heldere leiding Zijn zachte en toch krachtige stem. Herder heet Hij.
   Stel je de schaapskooi voor waar het veilig is.

   Daar willen we toch schuilen lieve zussen bij Hem onze Herder.
   Dat bid en wens ik jullie toe voor deze dag dat je geborgen weet bij die Herder.

   Lieve groet Anneke ❤️🌈🙏🏼

  2. Lieve zussen,
   Fijn om even iets van jullie te lezen en en te zien hoe het met jullie gaat.
   Elke dag kijk ik wel even, maar ik heb ook niet altijd iets te delen…al valt het ook mij op dat er niet veel zussen iets te delen hebben …..mea culpa!
   Ben druk om invulling aan mijn dagen te geven en dat gaat alle kanten op.
   Gelukkig ook met veel fijne mensen om mij heen. Het vrijwilligerswerk gaat het niet worden, niet mijn sfeer en gevoelig als ik daarvoor ben, heb ik mij in het gesprek teruggetrokken en ga ik het afzeggen. Zie wel wat er dan op mijn weg komt.
   Anneke, verhuizen is toch een heel ding ,hé? Ik ken het, leef met je mee. Ik voelde me dan de bekende kat in een vreemd pakhuis…. En dan diverse keren.
   Corrie,dank voor het mooie lied. Om te lezen en nog eens..houvast.
   Voor alle zussen al het goede en sterkte met alles!!
   Zegen en warme groet,
   Hanne.

  3. Hallo allemaal,
   Corrie, ik ervaar je toon wel wat negatief vandaag…we zijn er wel hoor en kijken/lezen op Zussenliefde,
   Maar zoals Anneke en Hanne schrijven: ik kijk ook elke dag op Zussenliefde maar ik heb ook niet altijd wat te melden.
   En het clubje vrouwen dat nog leest en reageert is ook gewoon klein, je kunt/moet denk ik niet steeds/elke dag wat van ieder verwachten dat ze wat schrijft…
   We missen Grace ook gewoon met haar mooie bijbeluitleg. Als vanzelf had je daar vaak een reactie op.

   Hier ook gewoon druk met van alles. Werk, huishoudelijke klussen en klussen aan de woning: de boel verduurzamen en opknappen.
   Zo vliegen de dagen voorbij en ben je weer een week verder.

   Ik geniet nog steeds van onze contacten, soms zijn er wat minder, soms wat meer. En het is heel fijn als/ dat we elkaar kunnen en mogen bemoedigen als er dingen spelen en welke we dan ook willen delen hier.

   Ik bid voor jullie allen. Om zegen kracht, geduld, volharding liefde, gezondheid.
   Ook nu draag ik elke zus weer op aan onze liefdevolle God en Vader.
   Liefs 💝🙏🌈

 17. Lieve allemaal,
  ik ga nog eens proberen om mijn bericht te versturen, hopelijk lukt het nu wel.

  heel hartelijk dank voor al jullie lieve berichtjes en voor jullie gebed en meeleven, ben ik heel erg blij mee.
  Ook dank jullie wel voor de mooie liederen en teksten die jullie schreven, dat bemoedigt en vaak kan ik dat ook weer aan anderen doorgeven.

  Arie gaat stapje voor stapje vooruit en dan weer een stapje achteruit maar hij wordt steeds weer ietsje sterker. Het dieet en vooral de vochtbeperking is best wel moeilijk hoewel hij er toch ook al een beetje aan gaat wennen. Afgelopen week zijn we met de auto naar de winkel, vlakbij ons gegaan. Wat vond ik dat eng maar wat is het goed gegaan, dank aan de Here God. Arie weet dat ik het eng vind en vandaag zijn we weer met de auto weggeweest, ook heel vlakbij ons huis maar te ver voor mij en nu voor Arie ook, om te lopen. Dat ging toch alweer beter dan vorige week.

  We hebben onze reis naar Hongarije en Roemenië afgezegd. We zouden 8 april vertrekken. Ook bijzonder eigenlijk want we wisten nog steeds niet echt zeker of we wel of niet zouden gaan. En de zaterdag voor Arie niet goed werd (9 febr.) was hij ook al niet zo in orde, dat ging gelukkig weer over. Toen zei hij wel: als ik me zo voel dan gaan we niet op reis. Eigenlijk was dat voor ons beiden toch wel al een bevestiging om niet op reis te gaan. Het is toch 5000 km die we op zo’n reis afleggen en Arie moet alleen rijden. En het meeste sjouwwerk moet hij ook doen. Lichtere dingen kan ik wel sjouwen maar het meest komt op hem neer.
  Nu hebben we er inmiddels vrede mee dat we die reizen niet meer gaan maken. Zolang we kunnen, blijven we het werk vanuit hier gewoon doen maar dus niet meer die reizen. Het is fijn om ieder weer te zien maar ook heel erg vermoeiend en dan merk je dat je geen 60 meer bent.
  Gelukkig hebben we met de meeste mensen via Messenger goed contact en met een aantal anderen gaat het allemaal via de contactpersoon daar. Zo blijven we toch op de hoogte.

  Lieve allemaal, het is een heel verhaal geworden. Eerder had ik niet de energie om te antwoorden. We slapen beiden nog niet zo goed en zijn best wel moe, vandaar.
  Gister las ik onderstaand gedichtje en vind het heel mooi en vooral de zin:
  Elke morgen -Hij is daar-
  En HIJ is er niet alleen in de morgen maar ook in de middag en in de avond en in de nacht. HIJ is er, HIJ is erbij.
  Lieve allemaal, heel hartelijke groeten en een ieder van jullie Gods kracht en zegen toegewenst. Veel liefs en dank jullie wel.
  Corrie

  Elke morgen

  Vol genade is mijn God,
  dicht nabij, ja elke dag,
  Hij die mij van jongsaf zag,
  stuurt getrouw mijn levenslot.
  Elke morgen, -neem ik waar-,
  staat de Vader voor mij klaar!

  Vol erbarmen komt de Heer,
  in mijn zwakheid naast mij staan,
  ziet mij in Zijn goedheid aan,
  schenkt vergeving telkens weer.
  Elke morgen, -ik ervaar-,
  zijn genade wonderbaar!

  Vol geduld is ook de Geest,
  dag aan dag geeft Hij mij licht,
  op Hem is mijn oog gericht,
  voor die God ben ‘k niet bevreesd.
  Elke morgen -Hij is daar-,
  Zijn beloften maakt Hij waar!

  Aagje Lingen

  Psalm 5:4
  Klaagliederen 3:22-23
  Romeinen 6:23
  Deuteronomium 31:6
  Hebreeën 13:5

 18. Lieve allemaal,
  hartelijk dank voor jullie lieve en bemoedigende woorden en vooral voor jullie gebed.
  Met Arie gaat het wel wat beter. Het is moeilijk om zo’n streng dieet te hebben, niets smaakt hem meer. Ook de vochtbeperking is best moeilijk. Dinsdag en woensdag een stukje buiten gelopen maar de andere dagen niet meer, hij was erg moe. Het heeft allemaal zijn tijd nodig. Merk ik bij mezelf ook want als ik er aan denk dat hij straks weer auto rijdt, moet er even niet aan denken. Dan knijpt de angst mijn keel dicht en moet ik zorgen dat ik niet in paniek raak. Het was vreselijk toen hij zo benauwd werd. ik dacht hij zit zo dood achter het stuur. ik kan geen auto rijden, bovendien heb ik oogproblemen.
  Maar goed ik ben de Here God zo dankbaar dat alles zo goed is afgelopen. Dankbaar voor alle hulp en al Zijn goedheid en genade.
  Groot en wonderbaar zijn al Zijn werken.

  ik las net een deel van het lied:
  Een toekomst vol van hoop.

  U geeft een toekomst vol van hoop;
  dat heeft U aan ons beloofd.
  Niemand anders, U alleen,
  leidt ons door dit leven heen.

  Lieve allemaal, nogmaals hartelijk dank, Hanne hoe is het met jou?
  Gods kracht en zegen toegewenst.
  Groetjes
  Corrie

  1. Lieve Corrie, wat heftig wat je hebt meegemaakt met je man,ik kan me voorstellen dat het heel angstig was.ik hoop dat Arie zich gauw beter mag gaan voelen! Ik heb een Lieve schoonzus zij woont ook in Gouda! Wij wonen in Friesland ongeveer 45 minuten bij jullie vakantie plekje vandaanRudina.Wij wonen in Kootstertille. Anneke wat prachtig dat jullie huis verkocht is ! Wat bijzonder met kleine Simon Andrie!Gods zegen toegewenst voor alle zussen,ook degene die ik niet genoemd hebt.Veel liefs Jellie

  2. Hoe later op de avond….lieve zussen,in het bijzonder nu eerst even Corrie.
   ik lees iedere dag wel even en heb zodoende meegeleefd en bid. Je hebt angstige dingen beleefd ,zus. Heel goed dat je alles bij onze Heere brengt, maar toch is het lastig om soms echt los te laten hé? Maak je geen zorgen,want Hij regelt alles voor jullie. Ik ervaar het dag aan dag. Maak je geen zorgen. Kijk om je heen en zie wat de Heere zoal gedaan heeft bij onze zussen. Sterkte ! en Zegen!!
   Met mij gaat het goed,Ik heb nog wel eens dagen ….nou ja, wat wil je. maar ik heb geen klagen. Ben afgelopen zaterdag naar Friesland gereden.Mijn eerste echt lange rit. Prima! En heb me nu opgegeven voor vrijwilligerswerk in het ZH.
   Daarnaast doe ik bijbelstudie ,bijbelkring en nog een ochtend in de kerk en de dingen rondom huis,zussen ,ik ben druk! God zij dank! Lieve allemaal ik wens jullie
   heel veel sterkte en Zijn houvast.

   Voor jullie allemaal Groet en Zegen,
   Liefs,Hanne.

  3. Lieve zussen,
   Weer even reageren op jullie berichtjes.
   Corrie, hoe spannend was dat he?? Kan zich helemaal in je vastnestelen, zo’n heftige gebeurtenis. Neem de tijd om dit te verwerken, een plek te geven. Het is niet niks. Fijn dat je het in gebed bij de Here neerlegt maar mijn advies: vertel ook je man hoe jij dit hebt beleefd en blijf er niet mee rondlopen. Het lijkt me goed om de angst die je voelt te uiten en niet op te kroppen.
   En voor Arie ook alle goeds hoor. Ik hoop dat hij evt behandelt kan worden en mag herstellen.

   Fijn Jellie en Hanne, om weer van jullie te horen en te lezen.
   Wat mooi dat het jullie best goed gaat! God zij dank!

   Ik wil jullie het volgende mooie lied meegeven vandaag:

   Ik wil heel dicht bij U zijn,
   als een kind bij de vader op schoot.
   Ik wil heel dicht bij U zijn;
   dat is de plek waar ik hoor.

   Til mij op, neem mij in uw armen.
   Til mij op, houd mij dicht tegen U aan.
   Til mij op, ik wil U omarmen.
   Til mij op en laat mij niet meer gaan.

   Draag mij door het diepe water,
   waar ik zelf niet meer kan staan.
   In uw armen ben ik veilig,
   wanneer U mij draagt,
   als ik niet verder kan gaan.

   Ik mag heel dicht bij U zijn,
   als een kind bij de vader op schoot.
   Ik mag heel dicht bij U zijn;
   dat is de plek waar ik hoor.

   En U tilt mij op, neemt mij in uw armen.
   En U tilt mij op,
   houdt mij dicht tegen U aan.
   En U tilt mij op, Ik mag U omarmen.
   En U tilt mij op
   en laat mij niet meer gaan. (2x)

   Fijne dag zussen, Ga met God en Hij zal bij je zijn.
   Wat er ook gebeurt en hoe deze dag ook zal verlopen. Wat een troost en bemoediging!
   Liefs, ik bid voor jullie allen, 💝🙏🌈

  4. Lieve Hanne,wat bijzonder fijn om te lezen dat het goed met je gaat!!

   Liefs Jellie

  5. Lieve zussen, ik heb een erg mooi boekje cadeau gekregen met korte teksten van Martinus van den Berg,
   Ik vind ze zo mooi en ze zetten me aan tot denken nadenken en overpeinzen wil er graag een met jullie delen.

   Vrede is een wens voor elke dag
   Vrede is de kans voor iedere dag

   Vrede is de wens voor deze dag
   Vrede is het begin voor deze dag.

   Vrede in het licht van de ochtend
   Vrede in het licht van middag.

   Vrede te vaak wreed verstoord
   Vrede te vaak zoek in eigen huis.

   Vrede in de wijde wereld
   Vrede een tijdelijke wapenstilstand

   Vrede broos als een vaas
   Vrede breekbaar achter glas.

   Geen vrede zonder vrijheid
   Geen vrede zonder gerechtigheid.

   Vrede een onverhard pad
   Vrede elke dag weer te gaan.

   Lieve zussen . Heel veel sterkte en liefs een ieder in haar omstandigheid ik wens jullie de Vrede van God toe.
   Anneke ❤️🌈🙏🏼

 19. Wat mooi om te lezen Rudina dat het in het gezin van jullie kinderen en kleinkinderen goed gaat. Fijn dat jullie even dichtbij ze zijn kunnen jullie ook mee genieten van dit gezinnetje.
  Lastig toch dat het zo knokken blijft met de spanning in jouw lijf kan me voorstellen dat dat zeer vermoeiend is.
  Mijn man, heeft ook veel last van spanning ik probeer er niet in mee te gaan het levert hem net als jou Rudina veel moeheid op. Ik hoop en bid dat de stress je lijf verlaat.

  Wij wonen nu nog in Veenendaal en gaan naar Gaanderen dat ligt vlakbij Doetinchem. Wij willen graag wat rustiger gaan wonen. Zoals op veel plekken wordt alles volgebouwd ook in Veenendaal.

  Wat fijn hé Rudina dat we zo’n christelijke zender als Groot Nieuws Radio hebben ik luister er veel na. Zulke opbouwende programma’s ik kan er enorm van genieten.

  De veertig dagen tijd is weer begonnen lieve zussen ik wens en bid jullie allen een goede tijd toe op weg naar Pasen. Hij bleef niet in de dood maar overwon de dood voor HET LEVEN .

  Lieve groet Anneke ❤🌈🙏

 20. Lieve zussen hier een berichtje van mij. Ben maar even met een heel nieuw bericht begonnen omdat het soms lastig is berichtjes terug te vinden. Mijn man en ik zitten een weekje in een vakantiehuisje in Anjum Friesland zo kunnen onze kinderen makkelijk even op bezoek komen. In hun gezin gaat het best wel goed. Raken steeds meer vertrouwd. Met mij ook stapjes vooruit maar spanning is nog geregeld in mijn lichaam en geen reden ervoor.
  Corrie hoe is het met je man,Ik woon dicht in de buurt van gouda en het ziekenhuis kan ik dus wel.Anneke ga je ver verhuizen of blijf je in de buurt.
  Andrie wat fijn dat het met Simon ook vrij goed gaat..
  Ik kom het niet zo snel terug vinden maar ik dacht dat susan zich somber voelde,dat is een heel vervelend gevoel en ik hoop dat het je lukt om toch lichtpuntjes te zien.
  Wat fijn dat wij ook wat van Noa en Jelly horen.Ook de andere zussen die ik noem wens ik Gods nabijheid toe.
  Ik zit grootnieuws radio te luisteren en hoor net het lied dat God ons een toekomst geeft vol hoop.
  Hij heeft ons geluk voor ogen .
  Hij gaat met ons mee op weg ook al gaat die soms door dalen heen
  Liefs en Gods nabijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *