Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. lieve allemaal,
  sorry Rudina dat ik nog niet gereageerd heb op je berichtje. Het is wel al een beetje laat maar alsnog hartelijk gefeliciteerd met jouw verjaardag en de verjaardag van jouw man. Wat fijn dat je het met je kinderen heb kunnen vieren. En wat fijn dat de goede dagen wat meer worden.

  Susan wat mooi dat je zoveel hebt om van te genieten en dat je dat ook doet. Hier op de camping is een beek en daar zwemmen meerkoeten en een paar eenden, kan ik ook zo van genieten. En vroeger zo van de kat.

  Vandaag zouden we ergens naar toe gaan en daar heb ik zo enorm tegenop gezien. ik wil jullie toch even laten weten dat het enorm verspilde energie was om me zo bezorgd te maken en zo enorm op te zien tegen deze dag.

  k las deze week diverse keren de volgende tekst uit Klaagliederen 3:57 NBG vertaling:
  GIJ zijt nabij ten dage, dat ik U aanroep. GIJ zegt: vrees niet.

  De Here God heeft geholpen en alles is goed gegaan en zelfs heb ik het ook naar mijn zin gehad.
  Dus inderdaad verspilde energie. Volgens mij zei Corry ten Boom ooit:

  Door je zorgen te maken verdwijnen de problemen van morgen niet maar verdwijnt de kracht voor vandaag.

  Nog een uitspraak van haar is:

  Heer, dank U dat U niet een groot geloof vraagt, maar geloof in een grote God.

  Beide uitspraken zijn waar en wat ga ik er heel vaak de mist mee in. Door me zorgen te maken, door niet te denken, vaak niet te beseffen dat ik, we, een groot God hebben. En Die grote God tegen een ieder van ons zegt dat HIJ ons niet alleen laat. Dat HIJ bij Zijn kinderen is en blijft, dat HIJ voor ons zal zorgen.
  In al onze moeite, zorgen, verdriet, leed, in alle omstandigheden is en blijft HIJ bij ons. Nee HIJ neemt niet alle moeilijke dingen weg maar HIJ gaat er met ons samen doorheen.

  ik sluit af met een oud liedje, volgens mij heb ik al eens gedeeld maar dan nu nog een keer:

  Geloven en vertrouwen op God,
  geloven en vertrouwen op God.
  Dat leert de Heer aan mij steeds weer,
  geloven en vertrouwen op God.

  Lieve allemaal, (ik ga geen namen noemen want iedere keer vergeet ik er een aantal te noemen) lieve allemaal, ik wens een ieder van jullie Zijn kracht en dichte en merkbare nabijheid toe.
  (Alleen als we Hem niet ervaren en toch blijven zien op Hem, toch op Hem blijven vertrouwen, dan groeien we in geloof en vertrouwen op Hem)

  Een heel goede en gezegende dag morgen toegewenst.
  Veel liefs en D.V. tot volgende keer.
  Groetjes,
  Corrie

 2. Goedenavond Allemaal, Wat fijn te lezen dat het met iedereen zo goed gaat, Zo houden maar! Met mij gaat het ook goed en geniet van het leven op mijn manier vooral de dieren maken mij blij mijn eigen katten natuurlijk, de eenden zwanen. Ik woon in een water rijk gebied. Veel groen ik voel mij een gezegd mens met een zo mooie uitzicht Mira hoe gaat het met jou, ik hoop dat het beter gaat met jou. Het allerbeste allemaal Groetjes Susan

  1. Lieve zussen,

   Rudina en Susan, wat een fijne berichtjes van jullie allebei!
   Weet dat er steeds aan jullie gedacht en voor jullie gebeden wordt 🙏💝
   Noa, veel succes op school. Spannend toch ook weer, na zo lange tijd weer in dit nieuwe ritme te proberen te komen, zal zoveel energie kosten, maar toch ook weer mooie dingen opleveren!
   Sterkte met het steeds weer kleine stapjes proberen te zetten in de verwerking van alles wat je hebt meegemaakt. God laat je niet los, je bent in veilige en sterke armen en handen. Wat ben je toch een dappere meisje. Ook jij wordt omringd door gevouwen handen. Daar kan satan niks tegen beginnen!

   Ik las een mooi gebed/gedicht, dat wil ik elke zus meegeven:

   Aan het begin van een nieuwe morgen,
   Leg ik mijn zorgen voor U neer.
   Mijn leven is bij U geborgen
   En U helpt mij altijd weer.

   Wat deze dag mij ook zal geven :
   Als ik mijn hulp van U verwacht
   Dan leidt U vol liefde heel mijn leven
   En wordt ik gedragen door Uw kracht.

   Liefs, 🌈🙏💝

 3. Lieve zussen,wat zijn er weer een hoop mooie en bemoedigende woorden en gedichten gedeeld. Corrie wat kan jij het ook mooi verwoorden. Noa wat fijn dat je ook weer geregeld jouw bemoedigende woieden met ons deelt. Maar ookJEllie,Anneke,Andrie en Hanne en de andere zussen wat is het toch fijn dat wij ditmet elkaar delen. Im hoop zo dat wij elkaar op deze manier moge en blijven bemoedigen. Ik zelf ben niet zo een schrijver maar geniet altijd jullie bemoediging te lezen. Maar ook alle zorgen met elkaar te moge delen. Ik ben somsbenieuwd welk gezicht en woonplaats achter een naam is. Het blijft een vraag .
  Met mij gaat het langzaam vooruit. De goede dagen zijn er gelukkig vaker. Dit weekend de verjaardag van mijn man en mij gevierd met onze kinderen en kleinzoon.
  Ga met God en Hij zou met ons zijn

 4. Lieve allemaal,
  heel hartelijk dank voor jullie berichtjes. Wat bemoedigend allemaal. En wat delen jullie een zegeningen. Zegeningen waar ik zelfs nog niet eens aan gedacht heb.
  Dank je wel voor je gebed voor mij, Andrie.

  Dank je Anneke voor het delen van het dankgebed van die broeder die dankt voor het laken en het kussen wat hij heeft. Wat zijn wij toch rijk gezegend en we, ik besef het niet eens hoe erg ik gezegend ben.
  Dank je ook voor het vertellen hoe het met Lies gaat. Mocht je haar weer eens “spreken” wil je dan aub. vertellen dat ik nog geregeld voor haar en de andere zussen bidt .

  Lieve Hanne, dank je wel dat je schreef dat “men” zo reageer of wat zegt wat misschien wel goed bedoeld maar niet het juiste is wat je nodig hebt. ik denk dat ik daar zelf ook heel vaak de mist mee inga. ik bedoel het wel goed maar kan soms helemaal het verkeerde zeggen of doen. Bij deze biedt ik jou en de andere zussen mijn verontschuldigingen aan als ik dat ook gedaan heb.

  Jellie dank je wel voor het delen van de zorgen van de zus van jouw schoonzus over haar zoon. Wat een enorm moeilijke situatie, ik hoop voor hen te bidden om de juiste oplossing, de juiste plek waar haar zoon mag wonen en verzorgd zal worden.

  Lieve Grace, Susan, Rudina, Jellie, Anneke, Andrie, Noa (hoe is het met je?), Mira, lieve lieve allemaal ik eindig met een stukje van een lied wat ik vanmorgen las en wat mij bemoedigde en nu vanavond kan ik zeggen HIJ heeft voor mij, ons, gezorgd, beschermd en geholpen.

  Veel liefs, straks welterusten en vooral Gods dichte nabijheid, Zijn troost, kracht, wijsheid en zegen toegewenst.
  Internet is niet altijd goed op de camping maar ik probeer steeds te kijken op de site.
  Welterusten en morgen zorgt HIJ nog steeds voor een ieder van ons.

  Heer, in de stilte van de morgen
  rijst mijn gebed tot U omhoog.
  Wil deze dag weer voor mij zorgen,
  zie op mij met ontfermend oog.
  Groetjes en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Wat bijzonder om jullie berichtjes te lezen. Door alle moeilijkheden, pijn en verdriet toch je zegeningen te kunnen tellen, dat is zo’n zegen.
   Ik ben het ook gaan opschrijven en wat geeft God dan overvloedig.
   Dank jullie wel voor jullie mooie en bemoedigende woorden en ook het delen. Zo fijn dat dit kan he?

   Ik ben nu alweer een paar weken op school en ik vind het leuk.
   Ik heb een leuke klas. En het lukt om alle lessen te volgen. Soms wordt ik wat overspoeld, maar dan kan ik naar een ruimte waar het rustig is. Daar mag ik ook in de lessen gebruik van maken. Met mijn klas heb ik samen met mijn mentor iets gedeeld over mezelf zodat ze dan snappen waarom ik soms even uit de les ga.

   Het is allemaal wel veel, maar ik ben zo blij met Louise en Pim en hun familie waar ik nu ook bij hoor. De kerk, de school, mijn vrienden. Het is gewoon niet te bevatten.

   Maar naast al het mooie is er ook pijn. Een diepe pijn van alle trauma’s die er in mijn leven zijn geweest.
   God is hier bij, in mijn angsten en herbelevingen. De pijn gaat niet weg, maar het helpt wel dat Hij erbij is.

   Louise werkt nog steeds niet omdat ze voor mij wil zorgen. Dat is toch bijzonder he? Dat ze dit voor mij doet. Pim is arts in het ziekenhuis en hij is wel druk. Maar als hij vrij is dan hebben we het fijn samen. Doen we leuke dingen en praten dan heeeeel veel.

   Lieve zussen ik ben blij met jullie.
   Ik geef jullie allemaal een dikke knuffel.

   God’s zegen en Zijn nabijheid wens ik jullie toe.
   Liefs, Noa. ❤️

  2. Lieve, lieve Noa,
   wat fijn om weer wat van je te horen en te horen dat het best goed gaat al is het nog niet gemakkelijk. Hoe gaat het met eten? Heb je nog sonde voeding?
   Noa lieve schat, je bent een parel in Gods Hand.
   Een parel ontstaat door pijn. Een parel is bijzonder kostbaar. Jij, Noa bent zo’n kostbare parel maar ook wij allen zijn kostbare parels. Ieder van ons heeft zijn eigen pijn of verdriet maar zoals je zegt: HIJ is er bij. Als we onze pijn, verdriet, trauma’s leren om bij HEM te brengen, iedere keer opnieuw, dan kan HIJ al dat verdriet, al die pijn, al die trauma’s omvormen tot zo’n kostbare parel van grote waarde.

   Lieve Noa, lieve lieve allemaal ik wens jullie Gods dichte nabijheid toe. Ja HIJ is nabij maar we ervaren het niet altijd, ik hoop dat jullie Zijn goedheid, liefde, trouw, troost en nabijheid geregeld zullen ervaren zodat jullie gesterkt en getroost weer verder kunnen.

   Vanuit de camping met vreselijke regenbuien en harde storm (de boel staat geregeld erg te schudden) wens ik jullie straks welterusten en morgen een fijne dag toe. Een nacht en een dag waar HIJ bij een ieder van ons is en ons niet alleen laat.
   Lieve groetjes en D.V. tot volgende keer,
   Corrie

  3. Dankjewel voor je lieve woorden Corrie. Wat ben je toch een schat. Ik heb je woorden ingedronken en ze zijn als olie op mijn wonden. Zo verzachtend en helend. Woorden van de Heer door jou heen.
   Ja, ik heb nog steeds sondevoeding.
   Het eten gaat nog niet goed. Maar ik hoop dat ik het gauw weer zelf kan.
   Met Louise ben ik hard aan het oefenen.

   Een fijne zondag Corrie en nog een mooie tijd op de camping.

   Veel liefs van mij, ook voor alle andere lieve zussen. ❤️

   Noa.

 5. Lieve allemaal,
  dank je wel Rudina voor jouw berichtje. Fijn dat je een weekje vakantie hebt gehad.
  Wij zijn nu ook op een camping en vandaag wel goed internet maar eerder was het een slechte verbinding, misschien wel door het slechte weer, ik heb geen idee.
  Bid al een hele tijd voor regen omdat het gewas dat zo hard nodig heeft. En dan komt de regen en ja, (het is wel erg dat ik het zeg) maar dan komt het me niet uit.

  ik ben blij dat het hier vanaf gistermiddag droog is. we hebben de laatste tijd hard gewerkt bij 1 van onze kinderen. Daar was gister middag en avond een feest. Gelukkig en daar dank ik de Here God echt voor, was het tijdens het feest droog.
  Er was zoveel tegenslag afgelopen week en ik ben zo blij dat alles uiteindelijk allemaal op tijd klaar was en alles goed verlopen is.

  Vandaag weer allerlei tegenslag en nu bij 1 van onze andere kinderen.
  Wat ik nu eigenlijk hiermee zeggen wil is dat er zoveel dingen, van allerlei aard, zo totaal anders gaan dan we hopen en verwachten. Echter in al die omstandigheden zijn er toch ook nog mooie dingen (zoals dat het tijdens het feest droog was) die ons (mij in ieder geval) bemoedigen.

  Waarom ga ik daar zo vaak aan voorbij? Zie ik ze niet eens?
  ik denk aan het lied: Tel uw zegeningen, tel ze één voor één. Tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze één voor één en ge ziet Gods goedheid dan door alles heen.

  Nou ik weet niet of ik het helemaal goed schrijf maar zo schiet het in mijn gedachten.
  Toch door alles heen zo’n zegening zien, zo’n zegening tellen.
  Vroeger was er in mijn kerk een zuster en zij had het vaak heel erg moeilijk maar dan kreeg ze, zoals zij dan noemde: geregeld een knipoogje van de Heer God.
  B.v. zomaar een groet van iemand op straat die ze niet eens kende maar dat groetje van die persoon troostte haar dan juist zo in haar eenzaamheid en verdriet. Dat was een knipoogje van de Here God zei ze dan.

  Lieve allemaal, ik hoop dat we als we onze zegeningen gaan tellen er veel van die knipoogjes, van die bemoedigingetjes, van onze Here God bij zullen zitten.

  Als ik voor vandaag zegeningen ga tellen dan zit er o.a. bij dat ik vannacht heb kunnen slapen en de Here God me hielp met opstaan want was ik nog zo moe. Een zegening van vandaag was dat ik me beter kan bewegen en minder pijn heb dan met de regen van afgelopen week.
  Een zegening van vanavond is dat ik een klein stukje over de camping ben gelopen en daar paarden zag, die aan kwamen lopen, prachtig om te zien. ik zag mooie wilde bloemen, de zon die aan het verkleuren was en op het punt stond om onder te gaan, enz.

  Lieve allemaal probeer eens de zegeningen te tellen van vandaag. Schrijf ze eens op. ik heb tijden gehad dat ik dat deed en weet je toen ik me er in oefende kwam ik er achter dat er veel meer zegeningen waren dan ik aanvankelijk dacht. Zoveel meer hulp van de Here God kreeg dan ik eigenlijk in de gaten had. ik keek en dacht alleen in heel grote dingen maar HIJ is de Schepper van alles en zeer zeker ook van kleine dingen en die kleine dingen, echt waar, die zijn zo vaak om ons heen terwijl we (ik tenminste) het allemaal maar gewoon vind en er aan voorbij loop.

  Lieve allemaal ik wens jullie allereerst Zijn kracht en Zijn vrede toe, de troost en de vreugde, Zijn hulp bij de dingen die we moeten doen en die we soms gewoon ook best heel erg moeilijk vinden.
  Verder wens ik jullie straks een heel goede en verkwikkende nachtrust toe en morgen een dag met van die (kleine) vreugdevolle dingen waardoor je hart kan gaan zingen over Gods liefde en trouw, voor jou en voor een ieder van jullie allemaal.

  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer en aub. laat nog eens wat van jullie horen, zelfs al hebben we niet zoveel te vertellen of zoals Noa eens schreef dat we wat schrijven en toch maar niet versturen. Jullie berichtje, hoe klein ook, al is het maar een groetje, het kan voor één van ons al zo’n liefdevol knipoogje zijn waardoor we ons minder eenzaam voelen misschien,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Corrie, wat ben je toch een trouwe schrijfster! Fijn is dat, je trekt mij nu echt over de streep om ook even te schrijven. Ik kon er steeds niet toe komen, maar nu dacht ik toch ook even iets te laten horen van mij.
   Mooi, zoals je vertelt over je zegeningen van vandaag ..
   Ik wens je een hele fijne vakantie op de camping, waarin veel te genieten valt ondanks je pijn en vermoeidheid. Ik zal voor je bidden, dat God de pijn en vermoeidheid mag verliichten voor je.
   Wat goed dat je ondanks dat toch vele zegeningen kunt tellen!
   Ja, het is goed daar af en toe echt bij stil te staan.
   Het maakt je steeds meer dankbaar voor wat je wel hebt, als je de mooie dingen kunt zien.
   Ik noem er een paar van mij, deze dag:
   Dat ik gezond was en naar de kerk kon gaan, de vrijheid daar ook voor had!
   Dat ik mocht genieten tijdens de wandelingen met de hond, eerst vanmorgen in een behoorlijk mistige start van de dag, vanmiddag en vanavond van de warmte van de zon, de natuur die weer wat opbloeit door de regenbuien.
   Ik mocht genieten van heerlijk eten, en kon God danken dat mijn zoon een veilige vliegreis mocht hebben vanavond.
   Het goede contact dat er was tussen mij, mijn man en mijn kinderen vandaag, we konden lachen, er was plezier.
   Nu ben ik dankbaar voor het feit dat ik straks een fijn bed heb, in een fijn huis, wat een genade en zegen in deze tijd waarin velen op de vlucht zijn en onder erbarmelijke omstandigheden leven…het maakt me klein en nederig! En het leert me om te delen.
   Nou, zo maar een heel lijstje zegeningen.
   Ik hoop en bid dat ieder van ons haar zegeningen telt. Ze zijn er echt!
   In gebed en gedachten met jullie verbonden, liefs, 💝🙏🌈

  2. Wat ben je een dierbaar mens Corrie ik waardeer je stukjes zo en ik kan me ook her kennen in jou schrijven.
   IK heb jaren zo geleefd Corrie om door alle verdriet en ellende heen de dag te beginnen met danken en dat levert je zoveel op,
   Je zakt niet weg in soms zelf medelijden…………
   Een vriend van mij vertelde eens dat toen hij op de bijbelschool was ik meen in Brussel dat daar een Afrikaanse student was die iedere morgen en avond voor zijn bed knielde en de Here God bedankte. Voor het laken op zijn bed een kussen waar hij zijn hoofd op neer kon leggen en zo zat hij daar tijden . Later heb ik het ds Bottenbleij eens horen vertellen kennelijk zaten mijn vriend en hij in het zelfde studiejaar.
   Ik heb mij dat ook eigen gemaakt toen ik na dramatische jaren alleen kwam te wonen en het heeft mij heen getild over het gevecht wat daarna begon.
   Tel uw zegeningen EEN voor EEN. Het zijn er veel .
   Als ik veel pijn heb dank ik God dat hier in dit land tenminste medicijnen zijn want wat zou ik moeten zonder.

   Vrijdag was ik op de trouwerij van mijn vriendin wij mochten als gasten een wens schrijven, ik heb opgeschreven, tel jullie zegeningen een voor een.

   Het thema voor het komende seizoen in onze gemeente is kracht.
   Deze tekst kregen wij mee Ef 3 vis 16 -17

   Moge Hij vanuit Zijn rijke luister u innerlijke KRACHT en sterkte schenken door Zijn Geest, zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart , en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde.

   Dat wens ik jullie ook allemaal toe het is alleen bij Hem onze Redder te vinden Hij is onze hulp en ons heil.

   Corrie nog een heel fijne tijd op de camping geniet van de kleine dingen .

   O, ja ik heb mailcontact gehad met Lies . Het gaat wisselend met haar schreef ze mij. Wel is ze voorzichtig begonnen om een nieuw boek te schrijven over de relatie tussen een man met asperger en een vrouw die hsv heeft.
   Ze heeft ons daar over verteld in haar stukjes. Ik hoop dat ze zelf nog eens een kijkje neemt op zussenliefde haar schrijven heeft andere altijd zeer bemoedigd.

   Wens jullie allen een heel fijne dag hier schijnt het zonnetje al uitbundig.
   Liefs Anneke 🌈❤️

  3. Corrie,Andrie en Anneke, dank voor jullie bemoedigende stukjes.
   Het eerste jaar zit er voor mij op en ik heb veel aan zussenliefde gehad ook al schreef ik zelf niet vaak. Wat heb ik veel geleerd en wat ben ik vaak eenzaam en alleen.
   En hoe kunnen mensen je vreselijk raken met zulke domme opmerkingen die echt ongelofelijk zijn.Ook in wat dan heet vriendenkring. Hoe rijk is dan zussenliefde; elkaar
   niet kennen en toch steunen en troosten zonder te kwetsen….gewoon omdat we geleid worden door onze Heere. dat vind ik gelukkig ook in de kerk.

   Geniet nog even van jullie vakantie,sterkte met alles !

   Liefs voor alle zussen,
   Hanne.

  4. Lieve zussen, Lieve Corrie,tel je zegeningen!Het waren er veel, dingen die voor ons gewoon worden waar ik zo vaak aan voorbij ga! De mooiste zegening van afgelopen zondag was dat ik een jongere tegen kwam die een paar jaar bij ons heeft gewoond, en hij was boos en ging me steeds Lieve zussen uit de weg,nu kwam ik hem tegen en ik begon een gesprekje met hem ,het werd een fijn gesprekje! Mijn schoonzus is hier een week geweest, we hebben hele fijne gesprekken gehad ,ook een zegening, alleen was de aanleiding niet zo fijn,het gaat niet goed met haar zus! Ze is moe ,ze is op! Alleen de zorg om haar zoon houdt haar nog op de been,haar zoon woont nog bij haar en kan niet zelfstandig wonen!Nu mijn schoonzus achteruit gaat zijn ze op zoek naar een plekje voor haar zoon,ze maakt zich zo ’n zorgen om haar zoon.Wel hebben de zussen een fijne week gehad met goede gesprekken. Mocht er iets gebeuren ze weten dat ze elkaar ooit zullen weerzien! Lieve zussen ik wens jullie Gods zegen toe! Veel liefs Jellie

  5. Joh Hanne jouw dierbare man mag al een jaar in zijn hemels huis zijn. Voor jou een jaar van rouw en verdriet gemis eenzaamheid.
   Ik begrijp wat je bedoeld met opmerkingen van andere die je zo kunnen raken ik weet er van en toch denk ik dat mensen het eigenlijk niet beseffen wat ze soms zeggen.
   Ze soms ook niet goed weten wat ze moeten zeggen. Als jezelf iets meemaakt ben je wat voorzichtiger met je uitspraken. Al die goed bedoelde adviezen zussenliefde is wat dat betreft heel veilig. Fijn Hanne daar je daar wel kracht uit kon putten.
   Heel veel sterkte en kracht toegebeden lieve zus .
   Veel liefs alle zussen houd moed. Hij onze Redder is bij ons tot het einde van deze wereld. Anneke❤🙏🌈

 6. Lieve allemaal,
  weer fijn om jullie reacties zo door de week heen te lezen.
  Word ik iedere keer toch weer blij van. ik word natuurlijk niet blij als ik van jullie moeite, pijn of verdriet lees maar blij van het delen van wat jullie meemaken. Het geeft me echt zo’n zussen gevoel van bij elkaar horen. Zelfs al hebben we eigenlijk soms helemaal niks te vertellen. Het is goed om te merken dat we er nog zijn. Tenminste zo ervaar ik dat.

  Gister kreeg ik een gedicht in mijn gedachten of te wel eigenlijk een paar regels van dat gedicht. Ik heb het opgezocht en zet het hier onder.

  Lieve allemaal, Gods kracht, troost en zegen toegewenst en hartelijke groeten en onze Noa ook heel veel kracht voor school hoor,
  Corrie Oosterbeek

  Vandaag helpt God

  Gisteren is weggegleden
  gisteren is nu voorbij,
  of wij goed of kwaad toen deden
  of men somber was, of blij,
  en wat morgen ons zal geven
  dat is nu verborgen nog,
  of wij morgen zullen leven
  dat bepaalt de Here toch;

  Nu vandaag geeft Hij ons krachten
  nu vandaag staat Hij ons bij,
  blijf uw hulp van Hem verwachten
  dat geeft rust en maakt ons blij,
  zorg van gisteren, angst voor morgen,
  dat beheerst toch niet ons lot?
  Voor vandaag zijn wij geborgen,
  want vandaag, vandaag helpt God.

  Van: M.Koffeman-Zijl
  Uit: Goed Nieuws

  1. Corrie wat mooi weer geschreven. Mooi dat wij elkaar moge bemoedigenook al hebben wij elkaa nooit gezien.en weten wij niet eens waar iedereen woont. God weet dit wel enverbindt ons aan elkaar.
   Een boog in de wolken als tekenvan trouw
   Staat boven ons alke leven enGodsisbij ons bij jou
   Lieve zussen voor jullie alle Gods zegen

 7. Lieve allemaal,
  hier weer even een berichtje. Kortgeleden had ik in een dagboekje (denk ik) gelezen over de dochters van Zelafead. Zelafead was een nazaat van Jozefs zoon Manasse. Zelafead had geen zonen alleen 5 dochters. Deze dochters waren naar Mozes gegaan en hebben hem gevraagd om een erfdeel in het beloofde land te krijgen omdat hun vader geen zonen had. Mozes legde de Here God deze vraag voor en de Heer zei dat het goed was om de dochters van Zelafead een erfdeel te geven. Naar aanleiding van de vraag van deze dochters is er zelfs een wet ingesteld door de Here God, dat als er geen zonen als opvolger waren, de dochters opvolger zouden zijn. ik schrijf het allemaal maar even in mijn woorden hoor.

  Nou jullie zouden misschien denken wat is daar nu zo bijzonder aan?
  Wel wat mij zo trof was de naam van één van de dochters van Zelafead.
  Zij heet Noa en ik moest gelijk aan jou denken Noa, aan onze jonge sterke zuster die het momenteel zo moeilijk heeft.

  Noa, lieve schat, jij bent kostbaar en geliefd door de Here God, HIJ geeft jou bestaansrecht net zoals HIJ jaren, jaren geleden bestaansrecht gaf aan die andere Noa. Deze Noa had het ook moeilijk, op een andere manier waarschijnlijk, maar ze had het moeilijk en ging er mee naar Mozes en via hem naar de Here God Zelf.
  Wij mogen door de Here Jezus naar God de Vader gaan. we weten dat HIJ van ons, van jou houdt, dat je kostbaar en geliefd bent.
  Zo kostbaar en geliefd door de Here God en door de Here Jezus dat HIJ voor jou naar de aarde gekomen is, geleden heeft, onrecht geleden heeft, smaad geleden heeft, gestorven is uit liefde voor jou.

  MAAR PRIJS DE HEER HIJ IS OPGESTAAN EN HIJ LEEFT!!!!! Ook voor jou Noa, dus je mag er zijn, ook jij mag opstaan en verder gaan. Samen met de Heer Die de kracht geeft die je nodig hebt.

  Lieve zussen dit alles is niet alleen voor onze Noa bestemd, het geldt voor een ieder van ons. We zijn kostbaar en geliefd en HIJ laat ons nooit alleen.
  Inderdaad we ervaren het lang niet altijd, we kunnen ons zo vreselijk alleen en eenzaam voelen. Echter gevoel kan zo vaak bedrieglijk zijn.
  ik kan een heerlijke dag hebben, de zon schijnt en ik heb b.v. vakantie maar als ik heel erg mijn tenen stoot of mijn hoofd of wat dan ook, dan is er van dat heerlijke gevoel niets over. Maar er is helemaal niets veranderd, de zon schijnt of ik heb nog die fijne vakantie. Alleen door het feit dat ik pijn heb dat is heerlijke gevoel veranderd en is er niet veel van over. Terwijl de omstandigheden, die fijne vakantie en dat heerlijke zonnetje er nog precies zo zijn.

  Lieve zussen het is misschien wel een beetje ingewikkeld wat ik schrijf maar ik bedoel het goed. Aub. laten we onze blik gericht houden op de Heer Jezus en op het feit dat we voor Hem kostbaar en geliefd zijn.

  Lieve allemaal Gods kracht, troost, hulp, Zijn vrede ja alles wat jullie nodig hebben toegewenst en weet HIJ laat ons nooit alleen. Ook niet als ons gevoel iets anders zegt.

  Groetjes en D.V. tot volgende keer,
  Corrie
  Numeri 26:33; 27:1; Jozua 17:3

  1. Lieve zussen,

   Eindelijk weer eens een berichtje van mij. Wat een mooie en bemoedigende woorden Corrie.
   Het raakt mij diep. Een glimlach van God. Ook dank aan alle andere zussen. Zo mooi om met elkaar mee te leven en er ook voor elkaar te mogen zijn. Dat is wat God heeft bedoeld. Het is niet goed om alleen te zijn. We hebben elkaar zo nodig.
   Wat is er onder ons als zussen veel nood, pijn verdriet en eenzaamheid.
   Wat een troost dat we elkaar hebben en door elkaar ook God daarin ervaren. Hij zegt het:” Je bent voor altijd van Mij. Er is geen macht die jou je erfenis in de hemel kan ontzeggen. De Here wil ons laten beseffen hoe buitengewoon veilig we zijn. Zelfs als we struikelend onze weg door het leven gaan, zal Hij onze hand nooit loslaten.

   Mijn eerste schoolweek zit erop. Ik was best gespannen en zag er tegenop. Maar het is God zij dank meegevallen. Deze week hebben we nog niet veel gedaan. Het was een introductieweek om elkaar beter te leren kennen. Ik heb een fijne klas. Ook al aardig wat contacten met mijn klasgenoten. Dat is leuk.
   Ook heb ik een gesprek gehad met mijn mentor die mij de komende tijd begeleid op school. Elke dag heb ik even contact met haar. Ik denk dat dit goed is. Pim en Louise hebben ook al wat gesprekken met haar gehad, en ook zij blijven met haar de komende tijd in gesprek. Wat zorgt God toch goed voor mij. Zo overweldigend groot is dat wat Hij mij allemaal geeft. Dat is niet te bevatten.

   Naast al het mooie maak ik ook een moeilijk periode door. De trauma’s onder ogen zien en er doorheen gaan is zwaar. Helaas zit ik daardoor wel weer aan de sondevoeding omdat het eten er steeds uit kwam. Een teleurstelling, maar ik mag moed houden. We mogen bij de dag leven. Ontvankelijk zijn en kijken naar wat de Heer aan het doen is.
   Dat klinkt gemakkelijk maar het vraagt om een groot vertrouwen, te weten dat onze weg voor God volmaakt is.

   Hoe onze omstandigheden ook zijn, we kunnen vreugde vinden bij de Heer. Op sommige dagen ligt de vreugde voor het oprapen, glinsterend in het zonlicht. Andere dagen zijn bewolkt en grauw, je voelt een spanning een angst een pijn die eindeloos lijkt. Overal liggen grijze rotsblokken, waar je voortdurend je voeten aan bezeerd.
   Maar toch……….. Jezus zegt: ” Ik ben bij jou, of je mijn nabijheid nu ervaart of niet. Praat met Mij wat je bezighoudt. Ik begrijp je volkomen en weet precies wat jij doormaakt.

   Het besef van Zijn wonderbaarlijke nabijheid kan de grauwste dag laten stralen van vreugde.

   Lieve zussen ik schrijf uit mijn hart en ik merk dat het me oplicht om te schrijven. Dit deed ik vaker maar dan verstuurde ik het niet. Maar nu druk ik toch op reactie plaatsen.

   Ik houd van jullie, heel veel.

   Liefs, Noa. ❤️

  2. Lieve zussen wat zijn er weer een hoop mooie bemoedigende woorden geschreven. Ik heb een weekje gekampeerd dus niet op zussen liefde geregeerd.
   Wat is er toch veel verdriet en zorgen bij ons maar wijmoge weten dat wij met alles bij God terrecht kunnen
   Metmij gaat het stapjes vooruit soms dagen dat ik denk ikben weer de oude dan weer dagen van erge vermoeidheid.
   Vanmorgen hadden wij avondmaal en kwam in de preek naarvoren dat als wij kloppen op de deur God hem opent

   Lieve zussen ik noem geen namen maar wens jullie alle Gods nabijheid toe laten wij elkaar in het gebed opdragen.
   Lieve groet

  3. Lieve zussen, Lieve Corrie, Wat heb je weer een mooi stukje geschreven!Helemaal niet ingewikkeld Corrie!Ik geniet van je stukjes, dit had ik nog niet eerder gehoord!Bedankt!Ongeveer een jaar geleden stond er ook een stukje geschreven ik weet niet meer door wie het was geschreven maar daarin stond dat ze Lies Boven miste. Omdat Lies een boek had geschreven leek het mij niet zo moeilijk om haar te vinden en een berichtje te schrijven. Dit heb ik toen gedaan via messenger. Helaas kreeg ik hier geen reactie op, iets wat ik ook wel begrijp.Maar wat was ik verbaasd dat ik enkele weken geleden gebeld werd door Lies!Ik heb haar verteld dat ze gemist werd op zussenliefde en dat ze maar eens moest gaan kijken Eigenlijk had ik gehoopt dat ze al iets van haar liet horen maar wie weet.Lieve zussen heel veel sterkte toegewenst,Ik lees jullie berichtjes en ik bid voor jullie!

   Gods zegen toegewenst aan alle zussen, ook voor jou Mira.
   Heel veel liefs Jellie

  1. Lieve Mira,

   Veel sterkte rond je moeders depressie, wat een nare situatie voor jullie.
   Ik zal bidden voor jou en voor je moeder.
   Liefs, 🙏💝🌈

  2. Sterkte lieve Mira, in gedachten en in gebeden ben je bij ons.

   Een dikke knuffel van mij, Noa. ❤️

  3. Even heel kort maar ik heb ook contact met Lies via de mail Jelly vorige week.
   Heb nu even geen gelegenheid maar zal jullie er meer over schrijven.
   Dank voor al jullie verrijkende stukjes daar kan ik wat mee allereerst zo bemoedigend .
   Noa lieve schat dappere zus.
   Je bent een voorbeeld hoe jij je door alle trauma’s heen werkt.
   Wat een GPS wonder je hoeft het niet alleen te doen.
   Liefs Anneke

 8. Lieve allemaal,
  Allereerst wil ook ik Anna welkom heten, ik wist niet dat je de site las en kende je dus niet. Nu breng ik ook jou bij de Here God. Ik noem vaak de namen van jullie die ik ken en alle anderen die ik niet ken of die voorheen op de site waren. HIJ weet wie we allemaal zijn, HIJ kent ons en HIJ houdt van ons en HIJ weet precies wat we nodig hebben.
  ik las eens een stukje over een kerk met een beeld van Christus, het was vernield in de oorlog en werd gerestaureerd. Echter de handen ontbraken, was tussen het puin niets meer van te vinden. Men schreef toen bij het standbeeld:
  God heeft geen andere handen dan uw / jouw handen.

  Mira wat erg dat je moeder depressief is, we blijven voor haar bidden hoor en ook voor jou.

  Andrie, ik ben het helemaal met je eens, hoewel ik vaak geen gespreksstof heb wil ik jullie niet missen. Zo bijzonder dat we elkaar niet kennen maar aan de andere kant elkaar zo diep kennen omdat we met elkaar delen wat ons bezig houdt. Die openheid naar elkaar toe komt natuurlijk doordat we elkaar (hoe zal ik het zeggen?) anoniem ontmoeten. Grace ik ben je zo dankbaar dat je ons daar nog steeds de gelegenheid voor geeft. ik hoop dat het goed met je gaat. Weet dat ik ook voor jou nog bid hoor.

  Noa, lieve schat, wanneer gaat jouw school beginnen? Zie je er erg tegenop? Meisje weet dat je in ons hart bent en we in gebed om je heen staan hoor.

  Lieve Anneke, Susan, Rudina, Nelie, Jelly, Kjersti, lieve lieve allemaal ik wens jullie Gods kracht, troost en zegen toe en de hartelijke groeten.

  Hieronder nog een gebed wat ik op een kaart heb gelezen.

  Goedemorgen Heer,
  Ik leg vandaag in vertrouwen
  Al mijn zorgen bij U neer.
  Help mij om mij niet meer druk te maken erover,
  want U bent trouw.

  D.V. tot volgende keer,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Fijn om van jullie toch telkens iets te lezen,al heb ik zelf niet veel te melden.
   Ben nog veel aan het verwerken,heb nog steeds gesprekken. Sta er versteld van
   hoeveel er naar buiten komt en hoeveel verdriet ik blijkbaar nog weg te werken heb.
   Hij weet ervan.

   Zusje Noa, succes in je nieuwe schooljaar!

   Lieve groet voor alle zussen,
   sterkte waar dit nodig is,

   Hanne.

  2. Hallo Allemaal, Corrie en Andrie bedankt voor jullie mooie, liederen, en bemoedigingen, Anna ook ik wens je welkom op de site van Grace , misschien verval ik in herhaling, wat jammer van de andere zussen, zoals Lies Boven, Diana, de twee Petras, Riek en al die anderen, niet ‘terug zijn gaan kijken verder op de site, ook Hendrika, Gloria, Roelie.enz Anneke hoe is het verder met jouw, en de laatste behandeling die nog uitgebrobeerd zou worden? De pijnen,, therapieen. Ik heb een idee wat pijn is, als ik het een dag heb, ik heb namelijk atrose die de kant van reuma gaat, soms doet, heel mijn lichaam pijn zelf in mijn handen, en voeten, maar ja dan heb ik dagen geen pijn, de atrose, reumatische klachten zijn ook vermoeiend, maar goed, met God’s hulp proberen we de beste van te maken elke dag. Verder Noa veel succes met je nieuwe schooljaar. Jelle Hanne Rudina het allerbeste En alle zussen God Zegen Zegen. Lieve Groetjes Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *