Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. lieve allemaal,
  Andrie hoe is het met kleine Simon?
  Mira hoe gaat het met jou en met je moeder?
  Jelly hoe is het met jou en met de zus en haar zoon van jouw schoonzus?
  Noa hoe is het nu met jou? Is de situatie wat verbeterd?
  Rudina jij bent dus ook al geveld door de griep, van harte beterschap gewenst hoor.
  Anneke, Hanne, Susan, ja allemaal wens ik jullie Gods troost en kracht en zegen toe. HIJ laat niemand van ons alleen. We mogen uitkijken naar HEM. We denken in deze tijd dat HIJ toen kwam als een kindje heel gewoon. Gods Zoon HIJ kwam als mensenzoon. HIJ was er voor ons en maakte de weg naar de Vader vrij door voor een ieder van ons die vreselijk dood aan het kruis te ondergaan. Gelukkig, prijs de HEER, HIJ bleef niet in het graf. HIJ is opgestaan, HIJ leeft en HIJ leeft met een ieder van ons mee in wat voor situatie we ons ook bevinden.
  HIJ helpt ons er doorheen.
  Lieve allemaal (ik hoop niet dat ik iemand vergeten ben bij naam te noemen) nogmaals Gods kracht, troost en zegen toegewenst en weet HIJ laat ons nooit alleen.
  Groetjes en liefs,
  Corrie

  1. Lieve Corrie wat bijzonder weer hoe jij voor alle zussen een woord en gebed heeft. Je bent een parel in Gods hand en een fijne vriendin op afstand

  2. Ik sluit mij aan bij jouw woorden Rudina.
   En jij veel sterkte met de lange moeizame weg die jij moet gaan. Houd moed……….

   Veel liefs voor alle zussen.
   Anneke

 2. Lieve zussen wat is erweegverl mooiemaar ook verdrietige dingen gedeeld.
  Andrie verl sterkte toegewenst, wat je schreef dat Hij ons en toekomst van hoop geeft en de touwtjes in handen heeft maar dat is bemoedigend maar ook lastig. Het is wrl ons houvast. Noahoe gaatheynu met je,wat mooi dat jij ons toch steeds bemoedigt.Susan wat is Gods schepping toch mooi . Mooihoe je hier over schrijft.
  Corrie ook jouwgedicht is weet ergmooi.
  Anneke ook wens ik jullie goeds toe maar ook de andere zussen. Fijn dat wij ditmet elkaar delen. Momenteel ben ik gebeld doordegriepgelukkig geen corona maarhetkost wel weer energie. Gelukkig gaat hetkleine stapjes met mij vooruit maar het kostherl veel tijd , nu al ruim 3 jaar burnout ofover belast.Maarwijmoge weten dat God bijons is. Voor jullie allemaal Godsnabijheid. Lieve groet

 3. Lieve allemaal,
  dank jullie voor jullie berichtjes.
  Andrie hoe is het met kleine Simon. Wat fijn dat je het gedeeld hebt en we voor hem en zijn ouders kunnen bidden.
  We mogen hem in ieder geval in Gods Handen leggen en weten dat HIJ voor het kereltje zorgen zal.

  ik denk aan het gedichtje wat we bij onze dochter op het geboortekaartje hebben laten zetten:

  Omringd door liefdevolle zorgen
  beveiligd als een kostbaar pand,
  zo ligt mijn broos bestaan verborgen
  als in de holte van Uw Hand

  Lieve allemaal, heel erg veel van Gods kracht, moed, vertrouwen, troost en zegen toegewenst.
  HIJ laat niet los. HIJ is naast ons, voor ons en om ons heen.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Lieve zussen,

   Dank voor jullie gebed en meeleven rond de kleine Simon. Dat doet me zo goed!
   Zijn situatie is redelijk stabiel maar heel zorgelijk. Hij is vandaag 1 week jong, gisteren mocht hij gedoopt worden, heel ontroerend en bijzonder.
   Morgen verder onderzoek naar hersenen, nieren, bloed en zijn hart.
   Eigenlijk is nu al dialyse nodig om afvalstoffen te verwijderen. Mocht hij de komende komende weken stabiel en redelijk goed doorkomen is iig harttransplantatie nodig, heel heftig dus…
   Leven bij het uur en de dag, bidden en hopen en alles bij onze liefdevolle God en Vader in Handen leggen. Een muur van gebed omringt hen, ze voelen het… zo bemoedigend en troostvol vind ik dat!
   Willen jullie ook blijven bidden voor Simon, de komende week wordt heel spannend…

   De hele dag zingt door mij heen:

   U geeft een toekomst vol van hoop
   Dat hebt U aan ons beloofd
   Niemand anders, U alleen
   Leidt ons door dit leven heen!

   Liefs, 💝🙏🌈

 4. Goedenmorgen Andrie, en alle zussen. Wat naar voor jou en de ouders van Simon, met God’s hulp hoop ik dat alles goed mag komen voor Simon. Ik wens, de ouders van Simon jou veel sterkte toe in deze dagen, dat God jullie mag dragen. Verder schijnt hier de zon, als ik naar buiten kijk geniet ik van God’s schepping, de bomen die goud kleurig zijn verkleurdt , van de eendjes die heen aan weer aan het zwemmen zijn, dan kijk ik naar hun kleuren witte eenden, zwart met witte eenden de bruine eenden, en vaak de mannen eenden die meestal op mekaar lijken, en de zwarte raven die eten aan het zoeken zijn, en de meeuwen niet te vergeten kan ik zo van genieten heerlijk gewoon! Zo mooi allemaal Gods schepping. God Zegen en een fijne dag gewenst alle Zussen. Groetjes Susan

  1. Wat een prachtig gedichtje Noa van Henri Nouwen, ik heb van de week een podcast van EERST DIT beluisterd.
   Over het leven van Henri Nouwen voor wie geïnteresseerd is .
   Het staat onder het kopje Moderne profeten.
   Deze man heeft ja hoe zal ik dat zeggen zo’n strijd geleverd in zijn leven en als je dan dit kleine gedichtje leest…………..

   Hoe gaat het met kleine Simon Andrie ?
   Lieve zussen allen Gods nabijheid toegewenst en gebeden.
   Hij is erbij tot aan het einde van deze wereld.

   Anneke ❤️🌈🙏🏼

 5. Lieve allemaal,
  heel hartelijk dank voor jullie berichten en de mooie liederen. Ook hartelijk dank Noa dat je ondanks alle angst en moeilijkheden ons toch even op de hoogte hebt gesteld.
  Wat lief van jullie allemaal zoals jullie voor Noa bidden en met haar bewogen zijn. Wat een liefde voor elkaar die we zo via de zussenliefde van Grace delen.
  En wat fijn dat we gewoon mogen zeggen dat het even moeilijk of erg is of wat dan ook.

  ik heb in mijn gedachten Psalm 31:15
  Daar staat: maar ik vertrouw op U, HERE, ik zeg: Gij zijt mijn God.
  ik schiet enorm tekort in het vertrouwen op Hem maar ben blij dat HIJ zo geduldig met mij is. HIJ is niet alleen mijn God maar ook mijn Vader. Een goede Vader, een Vader waar we écht veilig bij zijn. Die ons nooit in de steek laat. Vaak (ik tenminste) begrijpen we zijn wegen niet maar ook al merken we soms niets van Hem, HIJ laat ons nooit alleen.

  Het is zoals Susan zegt: wij mensen maken er een puinhoop van. En voor velen zijn mensen niet eens belangrijk maar alleen het geld en tellen de mensen niet eens mee.

  Zo is onze Here God niet. HIJ heeft oog voor de mens. HIJ houdt van de mensen, HIJ heeft ze Zelf geschapen. HIJ houdt niet altijd van wat we doen maar HIJ is genadig. Zo genadig en barmhartig dat HIJ Zijn Geliefde Zoon vroeg naar de aarde te gaan om de weg naar Hem weer vrij te maken.
  De Here Jezus, HIJ houdt zoveel van een ieder van ons, mensen, dat HIJ naar de aarde afdaalde en daar een vreselijke lijdensweg gegaan is. Waarom? Omdat HIJ en Zijn Vader niet zonder ons willen en kunnen. Wat een liefde, zo oneindig groot.

  ik denk aan het lied: Amazing Grace weet alleen uit mijn hoofd de woorden niet.

  Lieve allemaal en speciaal Noa, Gods kracht en Zijn bescherming toegewenst.
  Veel liefs allemaal en hartelijke groeten.
  Corrie

  1. Lieve zussen, heel veel dank voor jullie mooie en bemoedigende berichten en jullie gebeden. Wat een troost en bemoedigingen gaan hier van uit. God is zo duidelijk aanwezig op deze site. Geweldig dat God ons aan elkaar geeft.

   Vanmorgen las ik dit gedichtje van Henri Nouwen. Ik vind het zo mooi en bemoedigend en wil dit graag met jullie delen.
   Hopen is toch blijven leven, in de vertwijfeling
   En toch blijven zingen in het duister.

   Hopen is weten dat er liefde is.
   Is vertrouwen in het morgen.
   Is in slaap gevallen en wakker worden als de zon weer opgaat.

   Is bij de storm op zee land ontdekken.
   Is in de ogen van een ander lezen dat hij je heeft verstaan.

   Zolang er nog hoop is.
   Zolang is er ook bidden.
   En zolang zal God je in Zijn handen houden.

   Veel liefs en een dikke knuffel van Noa. ❤️

  2. Goedenavond Andrie, Corrie, alle zussen. Deze tekst stond vandaag op mijn bijbelapp. Vindt aansluiten op de psalm van van de week, de aarde is van de Heer en alle bewoners. Elk schepsel in de hemel op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen:Aan Hem die op de troon zit en aan het Lam komen dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in de eeuwigheid heid! Openbaring 5:13. Fijne avond verder. Groetjes Susan.

  3. Lieve zussen,

   Corrie, fijn weer iets van je te lezen, ik heb je gemist de laatste week.
   Ja Gods genade is zo verrassend zo bijzonder dat Hij ons tot Zijn kinderen heeft gemaakt!

   Susan, die tekst uit Openbaringen:
   Zo bijzonder om te lezen hoe al die mensen daar bij de troon van God Hem lof en eer toe zeggen!

   Noa, ik werd geraakt door het gedicht over hoop, van Henrie Nouwen.
   En vooral door de zin:

   ‘En toch blijven zingen in het duister’

   Ik zing heel vaak in mijzelf, als ik bezig ben thuis, op de fiets, als ik wandel met de hond…opwekking, psalmen.
   Vandaag zong ik ook steeds, een beetje uit wanhoop eigenlijk:
   Ik heb nl een klein achterneefje dat afgelopen zondag is geboren. Alles leek zo goed, gezond. Gisteren is hij met spoed opgenomen in een kinderziekenhuis en blijkt dat hij een heel zeldzame hartafwijking heeft.
   Er wordt gevochten voor zijn leven, artsen uit heel Nederland worden geraadpleegd wat ze nu het beste voor dit kleine mannetje kunnen doen…
   Het is zo spannend, en daarom loop ik dus de hele dag maar in mijzelf te zingen en te bidden..
   En dan lees ik jouw gedicht Noa, en dat komt zo binnen.
   Blijven hopen, het is zo belangrijk!
   En blijven vertrouwen, dat God dit kleine babietje in Zijn sterke Handen heeft, hem niet loslaat, van Hem houdt en voor Hem zorgt. Hij heeft hem immers geschapen!
   In de achtbaan waarin zijn ouders nu zitten, vertrouwen zij toch op hun en zijn God en Vader. Niet wetend hoe dit gaat ( af) lopen. Hopend, biddend…
   Ik blijf ook bidden en zingen, een stille wake…zingen in het duister, ja, dat kan alleen als je een gelovig mens bent, een mens die ondanks alles durft geloven in een liefdevolle
   God en Vader in de hemel.
   Willen jullie meebidden voor deze kleine Simon? (Zijn naam betekent: luisteren, horen.)
   Ik weet zeker dat God naar ons luistert en ons hoort!
   Liefs voor allemaal, 💝🙏🌈

  4. Ach wat verdrietig Andrie, de zorgen rondom de kleine Simon. Ik ga hier voor bidden. Ook jij sterkte en Gods nabijheid. Wat een mooie betekenis heeft zijn naam. Luisteren en horen. Dat doet God daar mogen we zeker van zijn. Juist als alles wankelt en we het niet meer weten is daar die rijke belofte van God. Ik zal er zijn!!! 🌈
   Veel liefs van mij ook aan alle andere zussen.
   En iedereen een knuffel van mij, Noa. ❤️

  5. Wat triest voor de ouders van dit kleine mannetje wat een zorgen.
   Dat ze mogen ervaren dat door al deze spanning heen hun en onze Hemelse Vader bij en met hen is.
   Dat de Here God de artsen wijsheid zal geven nu het zo’n zeldzame aandoening is.
   Jij ook sterkte en kracht toegebeden Andrie.
   Ik bid mee. . Een boog in de hemel als teken van trouw staat boven ons leven en zegt IK BEN BIJ JOU
   Ook boven kleine Simon.

 6. Lieve Noa, wat naar wat je allemaal mee maakt. Ik bidt je God’s vrede toe, Veel sterkte verder. Verder alle zussen, van morgen stond deze bijbeltekst op mijn bijbelapp.. Van de Heer is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen. Psalm 24:1. Vindt ik een mooie bijbeltekst, Omdat helaas zie ik om me heen al te vaak dat de mens denkt dat hun alleen recht hebben op deze aarde. Gaat altijd alleen maar om de mens, nog eens de mens. En dan zeggen ze, hoe zou het komen dat het allemaal slecht gaat, met deze de aarde, als je geen respect hebt, voor de andere bewoners van deze aarde, de dieren die ook God’s schepsels zijn en hem ook toebehoren. de natuur en alles wat God de vader zo mooi geschapen heeft. Iaats zij iemand tegen mij, ik geloof niet in God, omdat als er een God was dan ging het niet zo slecht in deze wereld. Daarom vindt ik deze bijbeltekst zo mooi. God ruste op de zevende dag. En hij zij dat alles wat hij geschapen had Goed was! Door de zonde val in het paradijs door Adam en Eva, is alles veranderd,God heeft de mens een eigen wil gegeven,, en daar begint alles mee, je kan kiezen voor het goede of kwaade. Daarom zeg ik Here Jezus, dank U voor het kruis, en voor Uw genade.als ik mijn zonde beleid, de Here bereidt is al mijn zonden te vergeven door zijn genade Een fijne dag allemaal toegewenst Groetjes Susan.

  1. Lieve Susan,
   Wat heb jij dit mooi verwoord. Ik kan alleen maar amen zeggen.
   Dankjewel, Susan, fijne avond,

  2. Lieve allemaal,
   Met Eeuwigheidszondag had ik een kwakkel week achter de rug en heb ik de kerkdienst via de stream gevolgd. Later die dag vond ik in de bijbel(daar bewaar ik zulke dingen) weer dit gedicht dat ik toch graag met jullie wil delen. Het is uit de tijd van mijn man,dat moge duidelijk zijn.(hij was militair)

   Een militaire Psalm.

   Jij mijn herder? Niets zou mij ontbreken.
   Breng mij naar bloeiende weiden
   Doe mij liggen aan vlietend water
   Dat mijn ziel op adem komt
   Dat ik de rechte sporen weer kan gaan
   Achter jou aan.
   Jij mijn herder? Niets zal mij ontbreken.
   Moet ik de afgrond in,de doodsvallei,
   Ik zal bang zijn-ben jij naast mij
   Ik zal niet doodgaan van angst.
   Jij hebt de tafel al gedekt-mijn spotters
   weten niet wat ze zien.
   Dat jij mijn voeten wast,ze zalft met balsem
   Mij inschenkt,drink maar,zeg je
   Niets zal mij ontbreken.
   Laat het zo blijven ,dit geluk,
   deze genade ,al mijn levensdagen.
   Dat tot in lengte van jaren
   Ik wonen zal bij jou in huis.
   Jij mijn herder,niets zal mij ontbreken.

   (Psalm 23 in een parafrase van Oosterhuis)

   Groet en Zegen voor allen
   extra knuffel en sterkte voor Noa.
   Liefs ,Hanne.

 7. Vandaag is het Eeuwigheidszondag: we herdenken alle mensen die gestorven zijn. Met name, van het afgelopen jaar, in ons hart alle anderen die ons zo lief waren.
  Zojuist terug van een ingetogen en ontroerende kerkdienst.
  Prachtige liederen gezongen, en ontroerd door door de broeder die zo liefdevol sprak over zijn overleden vrouw en de leegte die zij achterliet.
  Ikzelf was erg bezig met het overlijden van mijn moeder, komend januari alweer 2 jaar geleden. Maar in mijn hoofd en hart als de dag van gisteren…
  Ik mis haar, haar gulle lach en warme belangstelling. Haar liefde en betrokkenheid.
  Te weten dat zij vandaag in de hemel bij God is, daar vrij mag zijn van de ziekte die haar hier zo plaagde, draagt mij elke dag. Wat is geloven, en zeker weten, toch een bijzonder en waardevol iets.
  Ik zou het iedereen op de wereld zo gunnen: geloof in een God en Vader, Die zo vol liefde en ontferming Zijn Enige Zoon naar de wereld heeft gestuurd om ieder die verloren is te vinden en in Zijn armen te nemen.
  Wat zijn we enorm rijk zussen, laat ons dat steeds beseffen.
  En daardoor toch getroost en met nieuwe kracht verder te gaan op onze levensreis vol gemis, maar op weg naar de nieuwe tijd waarin we al onze geliefden weer zullen mogen ontmoeten.
  We zongen vanmorgen ook het prachtige lied van Sela, ik schrijf het hierbij.
  Lieve zussen, ieder bepaald bij eigen gemis en verdriet, ik denk aan jullie en bid om troost en kracht voor deze dag en alle dagen,
  Hanne, een extra knuffel voor jou.
  Noa, ook jou wil ik speciaal Gods liefde en zegen toebidden.
  💝🙏🌈

  1. Hier nog het lied van sela dat ik vergat bij te voegen :

   God, U kent de namen van de mensen die we missen;
   geliefden, die nog steeds met ons verweven zijn.
   Wij voelen hier de leegte; zij rusten in uw vrede.
   God, U bent de Vader van de mensen uit de tijd.

    God, U kent de namen van de mensen die we missen;
   geliefden, die zo hoorden bij ons leven, elke dag.
   Wij zien de lege stoelen; zij zitten aan uw tafel.
   God, U bent de Vader van de mensen in ons hart.

    Troost ons Heer, wees ons nabij.
   Laat ons in uw armen vrede vinden.
   Draag ons Heer en koester ons
   als we denken aan de mensen die we missen.
    
   God, U kent de namen van de mensen die we missen.
   We delen de verhalen van wie ons dierbaar zijn.           
   We danken voor hun leven; we komen hen weer tegen.
   God, U bent de Vader van het leven, voor altijd.

    Wie huilt er onze tranen?
   Christus, Hij alleen!
   Wie draagt ons door de dagen?
   Christus, Hij alleen!
   Wie heeft ons leed gedragen?
   Wie heeft de dood verslagen?
   Wie brengt ons weer samen?
   Christus, Hij alleen!

  2. Dank je Andrie voor je liefdevolle woorden. Wat mooi dat er in jullie gemeente aandacht aan gegeven is en ik begrijp ook ruimte aan hen die een dierbaar iemand verloren om daar iets over te vertellen.
   Bij ons was er een jeugddienst en omdat ik heel slecht tegen harde muziek kan hebben wij via de lifestream meegekeken. Dan kun je zelf het geluid bepalen .
   Wat kun je dierbaren missen wat overblijft zijn de mooie herinneringen samen. En die heb jij Andrie dat is ook rijk .
   Mijn moeder is ook nog iedere dag in mijn gedachten.
   Wat een prachtig lied van Sela ik heb het al vele malen beluisterd .

   Ja wij zijn rijk als wij God kennen als onze Vader en Jezus als zijn geliefde zoon.
   Door alle duisternis heen die het leven soms brengt kunnen wij ons daar aan vasthouden. Hij is getrouw dat is vast en zeker.
   Here God U bent erbij in alle lijden in gemis rouw en pijn. Ik bid voor degene die het niet ervaren .
   Heel veel liefs zussen die deze dag bepaald extra bepaald worden bij het gemis.
   Troost ons Heer wees ons nabij.

   Anneke

  3. Lieve zussen,
   Wat een mooie, bemoedigende hartverwarmende berichten lees ik weer van jullie. Maar ook lees ik van verdriet en pijn. Wat gebeurd er veel in ieders leven, maar boven alles uit stijgt toch steeds weer de goedheid van God. Ik heb spannende weken achter de rug. Er zijn bedreigingen naar mij toegekomen, vanuit een duistere wereld. Dit heeft alles met mijn verleden te maken. Ik ben heel bang geweest, en ook voor Pim en Louise en alle mensen die om mijn heen staan was dit zwaar en moeilijk. Nu lijkt het weer wat rustiger te worden, maar ik mag niet alleen weg. Het lukte mij niet om jullie te schrijven en ook nu doe ik het heel beknopt. Willen jullie bidden voor rust en bescherming? Ik houd me vast aan de Here, Hij is bij mij. Ook al begrijp ik heel veel niet, ik blijf Hem vertrouwen.
   Lieve zussen heel veel sterkte moed en kracht en vooral de zegen van God wens ik jullie toe.
   Ik houd van jullie. ❤️
   Liefs, Noa.

  4. Lieve Noa,

   Ach wat naar en verdrietig Noa deze bedreigingen, en wat moet dat ontzettend spannend voor jullie zijn!
   Ik hoop en bid dat jullie veilig mogen zijn en blijven.
   Ik zal ook zeker voor jou en Pim en Louise bidden om rust en bescherming.
   Gebed is een heel krachtig wapen.
   Deze listige aanvallen van de duivel kunnen jou het leven heel zwaar en lastig maken.
   Maar God is machtiger Noa, Hij beschermt en verzorgt je, Zijn engelen zijn om je heen.
   Heel veel sterkte lieve zus, pas goed op jezelf, dikke knuffel,

  5. Lieve Noa, ik bid mee voor jou Pim en Louise. Wat is dit verdrietig.
   Hij onze Hemelse Vader weet er van dat Hij jou en die jou lief zijn beschermt voor de aanvallen van de boze.

   Heel veel liefs Anneke een dikke knuffel lieve zus ❤️🌈🙏🏼

 8. Lieve Hanne ik wens je sterkte in al je verdriet en bid je Godsnabijheidd toe.
  Andrie wat weer een mooie bemoediging met je gedicht en lied
  Anneke en Corrie en Susan bedankt voor wat jullie delen.
  Ikvind het soms lastig om de juiste woorden te vinden maar vandaag kreeg ik via broodkruimels dit mooie lied door wat ik hier onder aan door geef
  Soms begrijpen wij Gods wrg niet altijd begrijpen maar Hij is er wel bij
  Ik heb soms de neiging om te bidden wat ik graag wil ook wat betreft mijn gezondheid maar het is beter dat ik vraag dat God mij zijn plan bekend maakt en mij dan dar ook de kracht voor geeft om het te dragen. Dat is niet altijd makkelijk

  Veel liefs en Gods nabijheid
  429: God wijst mij een weg

  God wijst mij een weg
  Als ik zelf geen uitkomst zie.
  Langs wegen die geen mens bedenkt,
  Maakt Hij mij zijn wil bekend.
  Hij geeft elke dag
  Nieuwe liefde, nieuwe kracht.
  Als ik mijn hand in zijn hand leg,
  Wijst Hij mij de weg,
  Wijst Hij mij de weg.
  Al moet ik door de wildernis –
  Hij leidt mij.
  Hij toont mij een rivier in de woestijn.
  Alles zal ooit vergaan
  Maar zijn liefde blijft bestaan
  En Hij maakt iets heel nieuws vandaag.
  God wijst mij een weg
  Als ik zelf geen uitkomst zie.
  Langs wegen die geen mens bedenkt,
  Maakt Hij mij zijn wil bekend.
  Hij geeft elke dag
  Nieuwe liefde, nieuwe kracht.
  Als ik mijn hand in zijn hand leg,
  Wijst Hij mij de weg,
  Wijst Hij mij de

  1. Goedemorgen lieve zussen,
   Rudina, dank voor de woorden die je wel vond en met ons deelt!
   We kunnen meestal beter bidden dat God ons geeft wat we nodig hebben en dan hopen dat we dat begrijpen……en er de kracht voor krijgen. Zo is het hé zus? Dit las ik vanmorgen:
   “Ik ben met u om u te bevrijden.-Weest sterk en moedig,vreest niet en siddert niet voor hen,want de Here,uw God,zelf gaat met u;Hij zal u niet begeven en u niet verlaten. Ik echter bezing uw sterkte, des morgens jubel ik over uw goedertierenheid; want Gij waart mij een burcht, een toevlucht ten dage toen ik benauwd was.-Gij zijt mij een verberging, Gij bewaart mij met jubelzangen van bevrijding.”

   Ik voelde mij gedragen door jullie gebed en hoop dat deze tekst jullie mag sterken.
   Gezegende dag,
   Liefs,jullie zus
   Hanne.

  2. Hoi Rudina en alle andere zussen,

   Wat een prachtig lied schrijf jij hier op.
   Ik ken het niet, zal het luisteren op youtube.
   Het gaat mij hier op zussenliefde niet om mooie woorden hoor, ik merk in jouw reacties/aan jou heel veel betrokkenheid op de zussen, veel warmte, je bent oprecht: dat vind ik van jou zo mooi om te lezen.
   Liefs, knuffel voor iedereen,
   💝🙏🌈

 9. Lieve zussen,

  Zit even in een dip,verdrietige dagen, schijnt normaal te zijn.Maar ik kan het met niemand hier delen,dus ik bid. En dan lees ik jouw woorden van 10 nov. ,Andrie.

  Maar dan zie ik Zijn ogen vol liefde naar mij kijken,hoor ik Zijn stem: je bent Mijn geliefd kind, kom maar bij Mij.

  En dan gaat het weer even. De rest breng ik bij de Heere.
  Dankje Andrie, voor deze tekst.

  Liefs voor allemaal,
  Hanne.

  1. Lieve Hanne,

   Wat verdrietig dat je in een moeilijke periode zit. Ik bid je Gods liefdevolle armen die je om je heen voelt, toe.
   Rouw is zo rauw, het gemis en verdriet slaan soms zomaar weer op je in. Een proces dat je ook grotendeels alleen moet doorstaan, zo heftig!
   Ik bid voor je lieve zus, dikke knuffel 😘

   Maar wat fijn dat we elkaar wel tot een hand en een voet mogen en kunnen zijn, instrumenten in Gods Hand.
   Hij wist gistermorgen al toen ik deze woorden schreef, dat jij ze in de avond nodig zou hebben. Zijn leiding in ons leven ontroert me….

   Ik las net een mooie tekst van Visje die ik met jullie wil delen:

   Als jij de draad kwijt bent
   Vertrouw er dan op
   Dat God de touwtjes in
   Handen heeft.

   Laten we ons daar maar weer aan over geven vandaag… Hij zorgt en laat niet los 💝🙏🌈

  2. Lieve Hanne wat kan verdriet en pijn ineens als een grijze deken op je neerzakken . En inderdaad je moet er alleen doorheen zoals Andrie schrijft . Maar ik hoop en bid dat je onder die grauwe deken.weet met je verstand dat Hij onze reddder met je wil zijn in die grijsheid.
   Wat moedig dat je het deelt dan kunnen we voor en met je bidden .

   Lieve zussen bid jullie allemaal de merkbare aanwezigheid toe van onze Hemelse Vader die Zijn armen om je heen wil slaan.

   Veel liefs ❤️🌈🙏🏼

 10. Lieve allemaal,
  wat fijn om jullie reacties te lezen en om bemoedigd te worden. Fijn om een aantal berichtjes van “oude getrouwe” te lezen en zo weer wat van jullie te horen. Dat was zo’n tijd geleden.
  Het is een hele bemoediging om weer te lezen dat de Here God trouw is en dat HIJ er elke morgen is. ik weet het wel maar soms zijn er zoveel moeilijke dingen dat ik vergeet en wat mooi als ik het dan hier weer lees.

  ik las deze week een gedichtje en zet het hieronder.
  Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst en verder ook alles wat je nodig hebt.
  Noa, hoe is het met jou? Laat je weer eens wat van je horen?
  Veel liefs en groetjes,
  Corrie

  Een Vriend

  Een vriend zoals Jezus, zo is er niet één,
  Hij helpt mij ied’re dag weer.
  Hij kent al mijn zorgen en al mijn verdriet.
  Hij luistert naar mij, telkens weer.

  Een vriend zoals Jezus, zo vol van begrip…
  Hij begrijpt mij en weet wat ik voel.
  Precies wéét Hij wat me dwars zit
  En precies wéét Hij wat ik bedoel.

  Jezus, mijn vriend, is steeds mij nabij
  Hij heeft altijd tijd voor mij.
  Hij zal mij helpen ied’re keer weer,
  Jezus, Hij is mijn vriend en mijn Heer.

  Uit: Gedachten
  .

  1. Goedenmorgen Andrie, en alle zussen. Wat naar voor jou en de ouders van Simon, met God’s hulp hoop ik dat alles goed mag komen voor Simon. Ik wens, de ouders van Simon jou veel sterkte toe in deze dagen, dat God jullie mag dragen. Verder schijnt hier de zon, als ik naar buiten kijk geniet ik van God’s schepping, de bomen die goud kleurig zijn verkleurdt , van de eendjes die heen aan weer aan het zwemmen zijn, dan kijk ik naar hun kleuren witte eenden, zwart met witte eenden de bruine eenden, en vaak de mannen eenden die meestal op mekaar lijken, en de zwarte raven die eten aan het zoeken zijn, en de meeuwen niet te vergeten kan ik zo van genieten heerlijk gewoon! Zo mooi allemaal Gods schepping. God Zegen en een fijne dag gewenst alle Zussen. Groetjes Susan

 11. Lieve zussen,

  Deze morgen speelt het lied Groot is Uw trouw , o Heer, door mijn hoofd.

  De zon schijnt, de dag is weer begonnen, en ik dacht: wat is God toch trouw. Elke dag weer is Hij er, houd Hij de wereld draaiende. Wat er ook gebeurt in deze roerige tijd, onverstoorbaar volbrengt Hij Zijn plan.
  Dat maakt dat ik mij zo veilig bij Hem weet! Ik mag er zeker van zijn dat Hij mij deze dag weer zal dragen, naast me loopt op de weg, Hij luistert als ik bid, Hij is erbij in mijn gedachten, mijn gesprekken.
  Zo onvoorstelbaar, maar tegelijk zo gewoon, zo normaal voor me, ik ben zo gewend aan Zijn aanwezigheid in mijn leven.
  O, ik denk ook wel eens: God, kijk maar even niet naar mij. Ik doe nu iets dat heel verkeerd is, ik denk dat ik het zelf wel allemaal kan…
  Dan wil ik liefst wegkruipen..
  Maar dan zie ik Zijn ogen vol liefde naar mij kijken, hoor ik Zijn stem: je bent mijn geliefd kind, kom maar bij me…

  Ik moest dit even met jullie delen zussen. Ik hoop en bid dat jullie je ook zo veilig en vertrouwd met God voelen!
  Fijne dag allemaal, liefs, 💝🙏🌈

  1. Dank Andrie voor deze woorden. Wat is het groots dat wij dat weten Zijn trouw is er iedere moment van de dag. Dat is de rots waarop wij mogen bouwen door alles heen. Wat er ook gebeurd in ons leven.
   Ik zou mij geen raad weten zonder die wetenschap.
   Je hebt het prachtig verwoord Andrie. Ook ik ken de momenten dat ik mij het liefst wil verstoppen van schaamte het is haast niet te bevatten dat Jezus ons dan nog met ontferming bewogen aankijkt .
   Hij kent ons beter dan wij ons zelf kennen.
   Dat we in Hem mogen blijven dan blijft Hij in ons.
   Lieve zussen ik ben zo dankbaar dat ik dit door alle stormen heen weet MIJN VERLOSSER LEEFT.
   Wens jullie allen een mooie dag toe met Jezus als stuurman. Wij hebben Vaders zoon aan boord en veilig strand voor het oog.
   Liefs Anneke

  2. Mooi Andrie, hoe je het verwoord, die gevoel ken ik ook, de schaamte tegen, over de Heer. Maar wat hebben we een Genadige en barmhartige God. Voeg deze bijbeltekst toe. Toen beleed ik U mijn zonde ik dekte mijn schuld niet toe, ik zei:ik beken de Heer mijn ontrouw _en U vergaf mij mijn zonde, mijn schuld. Psalm 32:5. Lieve Groetjes Grace en alle zussen. Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *