Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Allemaal ..Lieve Andrie.Nog van harte gefeliciteerd met jullie 28 jarige huwelijk beter laat dan nooit.Hanne ook jou wens ik veel kracht toe.Lieve Anneke3 , Kjersti bedankt voor jullie meedeleven Inderdaad Kjersti,Anneke3,het is niet makkelijk als je overgevoelig bent voor hardegeluide..Nelie psalm 23 zeg ik ook vaak hardt op . Kjersti wat een mooie getuigenis met je angsten uit je jeugd .Ik moet denken aan het lied ,geen ander naam dan de naam van Jezus ,geen ander naam dan de naam van de Heer opwekking 420. Ook ik bedank je Grace dat de site nog open is wat fijn. Lieve groet. Nu dat ik aan het lezen ben .Rudina ook een tijd niet gelezen.Verder alle zussen Gods Zegen lieve groet .Susan

 2. Lieve allemaal,
  Nelie, wat fijn om je weer terug te “zien” op de site!!
  Ik herken het eerlijk gezegd wel wat je deelt van een vrouw die nooit in de spiegel durft te kijken. Ja natuurlijk kijk ik welmin de spiegel of m’n kleren staan en goed zitten en om m’n haar te doen. Functioneel kijken, maar werkelijk naar mezelf kijken, liefdevol mezelf aankijken… Nee, dat is voor mij ook nog een brug te ver. Maar hopelijk mag ik ook doorgroeien naar een moment waarop ik het wel zal kunnen.
  Susan, wat ellendig die herrie. Ik snap dat dat loodzwaar is. (Mijn zintuigen zijn door mijn ziekte ook heel overgevoelig, dus kan me er daadwerkelijk veel bij voorstellen) Ik wens je kracht toe om het nog te verdragen en een spoedige stilte en rust!
  En Noa, spreek de naam van onze Here Jezus maar hardop uit als je bang bent! Heel goed om Zijn naam dan aan te roepen of hardop uit te spreken of te bezingen. Want de duivel (en alles wat bij hem hoort) is namelijk bang voor de naam van Jezus. Ik leerde dit in mijn jeugd uit Bijbelstudies met Henk Binnendijk die de EO toen uit zond op tv (zal voor jou waarschijnlijk een onbekende naam zijn) Ik durfde als tiener niet zonder licht te slapen, voelde me bedreigt en was dus bang. En toen hoorde ik dat je in Jezus Naam je angst (of de duisternis die daarachter kàn zitten) weg mag sturen. En het is geen “toverspreuk”, maar er is kracht in Zijn Naam. En zo ben ik, God zij dank!, uiteindelijk vrij gekomen van die angst.

  1. Heel herkenbaar Kjersti, Jezus zei zelf toe Hij verzocht werd; Er staat geschreven! Op dit moment komt Psalm 23 in m’n gedachten, vul bij mij je eigen naam in. En ervaar hoe dicht of Abba bij je is. Alle zussen ’n gezegende avond, Hij is heel dicht bij ’n ieder die gelooft.

 3. Anneke 3, jij bent toch de Anneke uit Veenendaal die Rita Paas kent, de moeder van onze schoondochter Hilde in Canada? Groetjes van mij;

  1. Ja Nelie dat ben ik zeker wat leuk dat je ook weer een kijkje neemt
   op Zussenliefde.
   Grace dank je wel dat de site nog steeds open is. 😉
   Wat triest Nelie als je niet in de spiegel durft te kijken daar zit wel heel veel pijn voor ons niet te vatten . Maar inderdaad wel voor onze God wat een Hemels wonder dat wij al onze zonden mogen neerleggen onder dat vloekhout van het kruis en dat Jezus al onze zonden op zich nam.
   Dank dank nu alle God met blijde feestgezangen. ( oud lied )

   Veel liefs voor alle zussen.
   Sterkte Susan ik ben ook gevoelig voor harde geluiden dus ik begrijp je zo.
   Lieve dappere Noa wat een mooie ontwikkelingen en wat spannend voor jou allemaal. Maar wij zussen blijven voor jou bidden. Veel, liefs en een knuffel ❤️🌈

  2. Ohhh lieve Hanne ik vergeet jou maar weet dat ik voor je bid in je ” alleen zijn ”
   Wel goed te weten dat je veel lieve mensen om je heen hebt maar ja …….. ze gaan ook weer naar huis.
   Een knuffel ook voor jou.

 4. lieve allemaal,
  wat fijn toch om geregeld wat van jullie te lezen. Fijn dat ook Nely er weer bij is. Het verwarmt mijn hart. Noa je bent een geschenk van de Here God, kostbaar en zeer geliefd. HIJ heeft grote plannen met jou en al zal je nog wel door diepe en donkere dalen gaan, HIJ zal je steeds geleiden en bij je zijn en je er door heen helpen. Weet dat je overwinnaar bent door HEM Die dé Overwinnaar is.
  Andrie, weer bedankt voor het mooie lied, ik ken het niet maar wat een mooie woorden. Lieve allemaal HIJ laat je niet alleen, nu niet, straks niet, morgen niet. HIJ is er en zal er zijn en blijven, HIJ houdt ons vast, nu, vandaag, morgen en altijd.
  Veel liefs en Gods kracht en zegen toegewenst voor jullie allemaal en ook voor jou Grace.
  Groetjes,
  Corrie

  1. Bedankt Corrie voor je welkomstwoord aan mij. Ja, ik vind het ook fijn om jullie weer te hebben “gevonden”. Zo kunnen we toch weer iets voor elkaar betekenen als dochters van DE KONING. Gisteren sprak ik ’n vrouw die nooit in de spiegel kijkt, zij is zich niet bewust wie of zij mag zijn als Kind van de Vader. Terwijl Hij ons zo kostbaar vond om het liefste wat Hij bezat naar de aarde te sturen, Zijn Zoon Jezus Christus, die voor jou en mij aan het kruis ging om jou en mij weer de mogelijkheid te geven om tot Hem te kunnen komen. Wel moeten we dan accepteren dat we vergeving nodig hebben. Wat ’n voorrecht om dit te mogen geloven!!!! Johannes 3 vers 16 en 17.

 5. Dankjewel voor alle lieve woorden. Ik berg ze op in mijn hart en lees ze regelmatig. Jullie zijn allemaal zo lief. Wat krijg ik veel van God he?
  Suzan wat vervelend dat je zo’n last hebt van geluidsoverlast. Zo wie zo, al heel vervelend, maar als je er nog eens extra gevoelig voor bent dan is dat wel heel lastig. Hanne ik wens je heel veel sterkte nu je je man zo heel erg mis. Wat zal dat leeg zijn. Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt en dat God dichtbij jou is, maar dat neemt niet weg dat je de pijn en het verdriet voelt. Hoe gaat het met jou Zus J? Ik bid dat de therapie jouw mag verder helpen op weg naar innerlijke genezing.
  Vandaag heb ik op de gang gelopen. Wel tussen Louise en Pim in, maar het is gelukt. Aan het einde van de gang heb ik uitgerust en daarna kon ik weer terug lopen. Wel een heel raar gevoel in mijn benen. Morgen gaan we het weer doen. Louise gaat eerst naar de kerk maar daarna komt ze bij mij. Pim moet werken, maar komt na zijn werk nog even welterusten zeggen. Wat lief he? Ik noem ze nog bij naam. Papa en mama krijg ik nog niet over mijn lippen. Ze zijn het wel voor me en ik mag ze ook zo noemen, maar nu durf ik het nog niet.

  Graag wil ik jullie bemoedigen met deze tekst uit Romeinen 8.
  Niets kan mij scheiden van Zijn liefde. We mogen deze woorden van God diep in ons hart en ziel door laten dringen. Telkens als ik bang ben, herhaal ik deze woorden en als me dat niet lukt dan zeg is zachtjes:JEZUS. Wat een zegen dat de Here bij ons is. Ik moet ineens denken aan een tekst. Ik weet niet waar het staat, maar daar zegt Jezus: ” Ik zal niet van je zijde wijken en je niet verlaten. Ik waak voortdurend over jou. Ik heb je in Mijn handpalm gegrift.”

  Heel veel liefs met een dikke knuffel erbij en tot een volgende keer, Noa. ❤️

  1. Lieve zussen,

   Wat is het een prachtig najaarsweer, echt een cadeau van onze trouwe Vader.
   De natuur, zo mooi door Hem geschapen, gaat al wat mooie herfsttinten vertonen, de zon die door de ochtendmist heen piept…
   Wat hebben wij een machtig God!

   Lieve Noa, wat ben je toch een doorzetter en een dappere zus.
   En wat heb je ook schrijftalent, zo jong als je bent kun je met zoveel gevoel en merkbare liefde ons bemoedigen…dankjewel lief zusje 💝

   Nelie! Wat fijn dat je er weer bent, je hebt ons zussen weer teruggevonden. Zo blij!

   Corrie, ik mis je al een aanatal dagen, je bent er altijd zo trouw?

   Lieve allemaal, God zorgt elke dag, in welke omstandigheid ook.
   En Zijn liefde omringt ons overal.

   Vandaag dit lied :

   God is immers voor ons
   Wie is er dan nog tegen.
   Hij heeft zelfs Zijn Zoon niet gespaard.
   God heeft Hem ons gegeven
   Opdat wij zouden leven
   Als vrije, blije mensen op deez’ aard.

   Want ik ben verzekerd
   dat noch dood noch leven
   mij ooit scheiden kan
   Ja dat niets of niemand meer
   Mij kan scheiden van mijn Heer.

   Verdrukking of benauwdheid,
   honger of vervolging.
   Kan mij dat ooit scheiden van Hem?
   In de strijd en zorgen
   weet ik mij geborgen
   Altijd zal ik luist’ren naar Zijn stem.

   Want ik ben verzekerd
   dat noch dood noch leven
   mij ooit scheiden kan
   Ja dat niets of niemand meer
   Mij kan scheiden van mijn Heer.

   Voor satan en zijn machten,
   werelden en krachten
   Hoef ik nu niet bang meer te zijn.
   (De rest weet ik helaas niet meer)

   Fijne avond, in gebed verbonden 💝🙏🌈

 6. Sterkte voor Janne en ieder die het moeilijk heeft!
  Susan, al een tijdje niets van je gelezen, ik mis je. Hoop dat er geen nare reden is dat je een tijdje “stil” bent.
  De Zegen en Nabijheid van onze Heer Jezus, door de Heilige Geest voor jullie allemaal!

  1. Beste Kjersti. In mijn flat zijn zij bezig met alles en nog wat,heel veel geluid overlast,en dat put mij ontzetten uit.Ik ben erg gevoelig voor harde geluiden,had vandaag ook weer hoofdpijn ,voel mij utgeput en moe.Soms doe ik oordopjes in,maar ook niet te lang,ander mis ik de postbode telefoon enz…
   Denk dat het nog een paar weken nog gaat duren.Lief dat je aan mij denkt.lieve Groetjes allemaal God Zegen Susan.

  2. Dag Kjirsti, wat fijn je naam te lezen, bedankt voor je advies via Ria ontvangen. We horen weer van elkaar.

  3. Hallo Nelie,wat fijn weer van je te lezen.Wat lief van Kjersti dat zij jou voor ons heeft gevonden. Noa bedankt voor de mooie bijbel teksten,zijn mooie bemoedigingen.Noa zo jong en zo wijs bewonderings waardig ben je….Kjersti wat zijn deze twee dagen een verademing voor mij de rust geen geluidoverlast.Maar morgen vroeg beginnen de werklui weer al om half acht ,en dan gaat het weer heel de dag door nog een week of twee te gaan ,dan zijn ze klaar hopelijk!Wat een verademing zal dat zijn.lieve Groetjes alle zussen . Susan.

 7. Ha lieve zussen,
  Hier weer eens een berichtje van mij.
  Er gebeurt momenteel zoveel dat ik het niet goed kan bijbenen. Ik ga steeds meer beseffen wat er allemaal met mij is gebeurd en heel langzaam ga ik de pijn voelen. Ik wordt hier bang en verdrietig van. Maar met lieve therapeuten en mijn pleegouders om mij heen gaan we stukje voor stukje de muren afbreken om zo bij mijn trauma’s te komen. Het allerbelangrijkste is dat ik mag weten dat God erbij is. Hij zorgt ook in de diepe pijn voor mij, waar ik nu nog geen woorden aan kan geven en ook moeilijk kan toelaten. De Here weet het allemaal, Hij was er zelfs bij in deze afschuwelijke nachtmerrie. Als ik heel angstig ben dan roep ik zachtjes Zijn naam: JEZUS!!!!
  Hij is mijn anker en mijn houvast.
  Zo blij dat ik Hem mag kennen.

  Lichamelijk ga ik steeds meer vooruit. Het lukt zelfs om een paar stappen te lopen. Ook kan ik langer op zitten. Louise en Pim komen veel bij mij. Ze zijn heel lief. Ze zijn in hun huis al bezig met een kamer voor mij. Ik mag zeggen hoe ik het wil hebben. Maar dat is zo groot, zo overweldigend, dat ik het aan Louise overlaat. Zij mag voor mij beslissen.
  Als het zo door gaat dan mag ik hier over 2 weken weg. Ik hoef niet naar een andere instelling omdat Louise en Pim mij kunnen begeleiden. Louise stopt met werken om er zo voor mij te kunnen zijn. Zij begeleid mij de komende tijd naar therapie ect. Als Pim vrij is dan doet hij het. Wat bijzonder he dat zij dit allemaal voor mij willen doen. Ik begrijp er echt helemaal niks van. Hoe kan dit nu allemaal? Ik ga dus bij hen wonen. Het duizeld me.

  Lieve zussen, ik ben zo blij met jullie, maar wat is er ook in jullie leven pijn en verdriet. We leven zo in een gebroken wereld he? Maar door al die gebrokenheid schijnen er straaltjes licht van God door heen. Hij laat ons niet los. Heel veel sterkte in jullie moeite, gemis, en pijn. Ik blijf voor jullie bidden hoor. Ook de lieve groetjes van Marleen. Zij komt mij nog steeds opzoeken. Dag lieve zussen. Ik houd van jullie. Heel veel. Ik bid dat God met Zijn licht over jullie leven schijnt en dat Hij jullie vult met liefde en vrede.

  Dikke knuffel van mij, Noa. ❤️

  1. Dank je wel lieve Noa dat je ons weer een inkijkje in jouw bewogen leven geeft.
   Wat moet dat moeilijk zijn om mensen weer te leren vertrouwen.
   Maar wat een Gods wonder dat jij mensen ontmoet hebt die er voor jou willen zijn die jou hier mee kunnen verder helpen.
   Wij blijven bidden voor jou dat je huis een thuis mag worden je mag genezen van alle wonden die jij in je korte leven hebt opgelopen.
   Jouw Hemelse Vader is erbij die heeft jou door alles heen niet in de steek gelaten zoals hij ook mij en alle andere zussen en iedereen niet in de steek laat.
   Noa jij bent een zonnestraaltje dat God ons zussen steeds stuurt besef je dat. Zo’n groot geloof en vertrouwt ik ben in ieder geval in stille verwondering.

   Fijn dat Marleen je nog steeds opzoekt doe haar de hartelijke groeten . Lieve Noa je hebt een plekje in mijn hart. Een dikke knuffel
   Heel veel sterkte hoor, dat moet een bijzondere ervaring geweest zijn dat je weer een paar stapjes kunt lopen. ❤️🌈😘

  2. Lieve zussen,
   Noa, ik sluit me volledig aan bij wat Anneke3 schrijft. Ik bid voor je om sterkte en kracht voor deze spannende periode. Neem er rustig de tijd voor.
   Anneke3 wat naar die pijn… maarvgoed om duidelijkheid te krijgen. Jij ook sterkte.
   Hanne ook voor jou bid ik in deze verdrietige tijd, een periode van rouw.
   Wat is het fijn dat we elkaar steeds weer aan God mogen opdragen.
   En dat we weten dat God voor ons zorgt, in welke situatievwe ook zijn..
   Hij is erbij en ook nabij.
   Lieve zussen ik bid jullie allemaal zegen toe met dit prachtige lied van Sela:

   Gods liefde draagt jou.
   Zijn hand beschermt jou
   waar je ook bent of zal gaan.
   Ontvang Gods zegen
   over je leven:
   Vrede voor jou in zijn naam!

    Gods zegen voor jou in de naam van Jezus:
   zijn vrede rust op jou.
   De Heilige Geest in de naam van Jezus,
   vervult, beschermt en zegent jou.

    Ga met Gods vrede.
   Deel in zijn zegen.
   Leef uit zijn volheid en kracht.
   Durf te geloven.
   Blijf op hem hopen:
   leef je geloof elke dag!

   Liefs,

  3. Lieve Noa,
   Ook ik sluit me aan bij de woorden van Anneke3. Ik ervaar jou ook als zonnestraal en ben steeds weer verwondert over jouw getuigenis van je geloof en vertrouwen in de Here! Wat mooi om te lezen dat je lichamelijk vooruit gaat en, als er niets tegen zit, over een paar weken naar je pleegouders mag verhuizen!
   Ik ben zo dankbaar dat God deze mensen op jouw pad heeft gebracht. Zijn liefdevolle zorg voor jou, door deze (en andere) mensen heen. Je verdient het zo!!!
   Ik wens en bid je de aanwezigheid, nabijheid en kracht van de Heilige Geest toe in de weg die je te gaan hebt. Dat de Here Jezus je vast houdt en ondersteunt als er meer pijnlijke herinneringen naar het bewustzijn komen en verwerkt moeten worden. Dat je nooit het gevoel zult krijgen dat je erin dreigt te verdrinken, maar dat Zijn Licht altijd zichtbaar en voelbaar blijft!😘

  4. Dikke knuffel terug aan ’n VIP, weet je wat die letters betekenen Noa? Vey important person; voor ’n heel belangrijk persoon, nl ’n dochter van de Koning en dat ben jij. Als je in de spiegel kijkt zie die prinses!!!!!

 8. Hallo lieve allemaal,
  Op deze mooie herfstdag schoten me 2 liederen te binnen waarvan ik er hieronder 1 van schrijf. Misschien kennen jullie dit lied wel. ik hoop nog weer eens te horen hoe het met jullie gaat, Weet dat ik voor jullie bid.
  Hartelijke groeten en Gods kracht en zegen toegewenst,
  Corrie

  Heer van de ganse schepping

  Heer van de ganse schepping, Heer van het firmament,
  dank dat U als de Vader elk van Uw kind’ren kent!
  Refrein:
  Heer van de zonnestralen, Heer van het stormgetij,
  nooit zal Uw liefde falen, die liefde omvat ook mij.

  Heer van de open ruimten, Heer van ’t begrensde dal,
  Leer mij dat ‘k in mijn leven Uw Hand bespeuren zal.
  Refrein:
  Heer van de zonnestralen, Heer van het stormgetij,
  nooit zal Uw liefde falen, die liefde omvat ook mij.

  Heer van de woeste branding, Heer van de zachte wind,
  laat mij Uw Stem toch horen in al wat ‘k ondervind.
  Refrein:
  Heer van de zonnestralen, Heer van het stormgetij,
  nooit zal Uw liefde falen, die liefde omvat ook mij.

  Heer van de voorjaarsbloesem, Heer van de rijke oogst,
  laat mij de groei beleven, die U ons hebt beloofd.
  Refrein:
  Heer van de zonnestralen, Heer van het stormgetij,
  nooit zal Uw liefde falen, mijn Heer en mijn God zijt Gij!

  1. Lieve Corrie wat een prachtig lied op deze mooie dag een cadeautje van onze Hemelse Vader. Ik geniet er enorm van.
   Het gaat goed met mij hoor lieve Corrie.
   Ik heb wel een vervelende boodschap van de neuroloog gehad maar ben ook blij te weten na jaren waar die pijn vandaan komt. En ik weet mijn leven ligt in Gods hand. Hij voorziet. En zing in mijn hart Stil mijn ziel wees stil en wees niet bang voor de dag van morgen. God Hij omgeeft mij en jullie altijd ook wanneer we dat niet ervaren.
   Lieve Noa hoe vergaat het jou in deze voor jou zo spannende tijd ? Weet dat er voor je gebeden wordt .
   Dikke knuffel ❤🌈🙏

  2. Lieve zussen,
   Ja, ik vind het altijd zo mooi en ontroerend te lezen hoe zussen vol vertrouwen op God in het leven staan. Die rust, zekerheid die het geeft als je God durft vertrouwen, die ervaar ik zelf ook meestal. En dat is echt een ‘ rust die alle verstand te boven gaat’ he? Die hebben we niet van onszelf…
   De prachtige liederen die ik lees zijn daar ook een voorbeeld van.
   Het feit dat deze liederen soms al bij het opstaan door je hoofd en hart zingen vertelt mij altijd dat de Geest in mij is en werkt… ook zo rustgevend! Hij is er gewoon altijd, onze Drieenige God, in ons hart, in ons hoofd. Hij omgeeft ons… Vader, Zoon en Geest.
   Het maakt me zo blij als ik daar bij stil sta. Ik hoef er niks voor te doen, alleen mijn hart er voor openstellen, mijn ogen te openen en mijn handen uit te strekken om Zijn liefde en trouw te voelen en ervaren! God U bent zo goed!
   Ik bid voor jullie lieve zussen, om rust en kracht in ieders persoonlijke situatie.
   Liefs, knuffel,
   💝🙏🌈

  3. Corrie, dank voor dit mooie lied,weer zo’n houvast!
   jullie zijn vaak in mijn gedachten,al ben ik druk met het regelen van alle dingen,nog steeds,want elke dag moet ik nog wel ergens achter aan.Maar,ik bid en krijg kracht,ook op de momenten dat ik erg verdrietig ben en mijn man zo vreselijk mis.gelukkig zijn er bij de instanties waar ik mee te maken krijg veel aardige mensen,zo is er al veel gedaan. Gelukkig zijn er ook lieve mensen dicht om me heen,dat geeft zoveel steun.
   Al ben ik ook veel alleen,best moeilijk.

   Heel veel sterkte,Anneke 3.

   Liefs en groet voor allemaal,
   Hanne.

 9. lieve allemaal,
  dank je wel voor de tip om helemaal onderin te reageren, Rudina. Het is wel een eind naar beneden scrollen maar inderdaad soms mis ook ik een antwoord of berichtje van jullie en dat is erg jammer.
  Hoe is het met een ieder van jullie?
  Gister was onze trouwdag (1970). Toen kregen we als trouw tekst mee:
  IK ben uw God, IK sterk u, ook help IK u, ook ondersteun IK u met Mijn heilrijke Rechterhand.
  Jesaja 41:10
  Deze tekst, door de Here God aan de dominee gegeven, en via hem aan ons, aan mij. is een waar Woord. HIJ heeft geholpen en HIJ helpt nog steeds. HIJ ondersteunt en sterkt. Gister en heden maar ook morgen is HIJ Dezelfde en HIJ blijft Dezelfde, altijd.
  Hartelijke groeten en allen Gods kracht en zegen toegewenst.
  Corrie

 10. Lieve zussen,ik schrijf dit berichtje onderaan bij reacties omdat ik soms reacties mis die ergens tussen staan.
  En dan niet alles heb gelezen.
  Ik wil in het bijzonder zus j heel veel sterkte mensen bij en met haar therapie ik hoop dat je daar veel aan zult hebben om ws moeilijke dingen te verwerken. Hnne en Noa jullie ook veel sterkte in moeilijke periodes in jullie leven. Ook de andere zussen die ik nu niet noem wens ik jullie Gods nabijheid toe. Ga met God en Hij zou met jullie zijn ook al ervaren wij het misschien niet altijd. Lieve groet

 11. Lieve allemaal,
  Altijd fijn om iets van jullie te lezen. Gelukkig heb ik ook de berichtjes van Noa en van Hanne gevonden. ik heb niet altijd zelf wat te schrijven maar ben wel blij met jullie berichtjes. Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst en de hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

 12. Lieve Noa,
  Wat goed joh dat je in rolstoel hebt gewandeld en weer deels een ijsje hebt gegeten! Weer een stap…
  Het is zo logisch en begrijpelijk gezien je traumatische verleden dat het moeilijk voor je is om mensen te vertrouwen. Het klinkt raar, maar dat is “normaal” gezien je verleden. (En nee, ik weet natuurlijk niet precies hoe of wat, maar heb wel vermoedens naar aanleiding van dingen die je eerder schreef. En al toen je nog maar net hier op de site gekomen was bad ik al voor jouw veiligheid, voor bescherming. Ik had sterk het gevoel dat dit nodig was).
  Gun jezelf de tijd, stapje voor stapje in jouw tempo. Niemand kan voorschrijven hoe dat exact hoort te gaan want ieder mens is uniek. En ik denk dat deze pleegouders dat ook zeker zullen beseffen.
  Maar ik hoop en bid dat op termijn de muren van zelfbescherming die je jarenlang nodig had, mogen afbrokkelen en plaatsmaken voor vertrouwen. Vertrouwen in je Hemelse Vader en in mensen.
  Grote knuffel!

  1. Ja Noa,
   Geef het de tijd die jij nodig hebt om een vertrouwensband met je pleegouders op te bouwen.
   Laat je nooit dwingen, je moet er zelf klaar voor zijn om stapje voor stapje te verwerken en durven loslaten.
   Ik wens je daar de zegen en kracht van God bij toe, en je weet zelf wel dat jij wel alles bij God mag neerleggen. Hij oordeelt niet, Hij luistert, neigt Zijn oor en je mag bij Hem op schoot kruipen zelfs.
   Ik wil je dit mooie lied hier meegeven:

   IK wil heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik wil heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   Til mij op, neem mij in uw armen.
   Til mij op, houd mij dicht tegen U aan.
   Til mij op, ik wil U omarmen.
   Til mij op en laat mij niet meer gaan.

   Draag mij door het diepe water,
   Waar ik zelf niet meer kan staan.
   In uw armen ben ik veilig,
   Wanneer U mij draagt,
   Als ik niet verder kan gaan.

   Ik mag heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik mag heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   En U tilt mij op, neemt mij in uw armen.
   En U tilt mij op,
   Houdt mij dicht tegen U aan.
   En U tilt mij op, Ik mag U omarmen.
   En U tilt mij op)
   En laat mij niet meer gaan.) 2x

   Dikke knuffel! 🙏💝

 13. Lieve zussen,

  Ik las de dagelijkse overdenkingen en reacties op deze website vaak mee, maar had er lang niet meer op gekeken, omdat de overdenkingen waren gestopt. Vanmorgen keek ik er weer een keer op en het heeft me goed gedaan om de vele berichten te lezen. Het wekte het verlangen in me op om gebedssteun te vragen voor mijn huidige omstandigheden, omdat ik merk dat ik gebedssteun nodig heb. Ik ga door een pittige tijd, struggle op meerdere fronten van mijn leven. Ik hoop binnenkort voor een jaar drie dagen per week groepstherapie te krijgen. Op dit moment zoek ik tav een praktische situatie waar ik in vastloop, een uitweg/doorbraak, en voel dat ik er gebedssteun in nodig heb. Ik kan er helaas niet concreter in zijn wat de situatie is, vind het moeilijk te verwoorden. Zouden jullie met me mee willen bidden om een uitweg/doorbraak en dat ik me niet laat neerdrukken door de omstandigheden, maar op Hem blijf zien en het van Hem verwacht?

  Lieve groet, zus J.

  1. Wat goed Zus J . dat je even een kijkje nam op Zussenliefde.

   Ik ga zeker voor je bidden. Jou onze Hemelse Vader kent jouw moeite en pijn en wij zussen mogen voor jou bidden.
   Vat moed lieve zus, Hij heeft de wereld overwonnen . Heel veel sterkte in jou omstandigheden.

   Lieve Andrie nog van harte gefeliciteerd met jullie jubileum het raakt mij altijd als mensen dit beleven, mijn leven is zo anders gelopen. Heb nu een heel lieve man en een fijn huwelijk geniet daar ook elk moment van.

   Vanmorgen weer sinds tijden in de dienst geweest wat goed om daar te zijn. Broers en zussen te begroeten. Samen God te prijzen.
   We zongen Jezus overwinnaar en zussen zo is het Hij heeft alles overwonnen zelfs de dood.
   Lieve Noa hoe vergaat het jou ? En fijn Marleen dat je weer helemaal genezen bent.
   Weet jullie wij ik hebben van morgen de zegen meegekregen voor deze week van God onze Vader en die geef ik jullie nu door.
   Veel liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

  2. Lieve allemaal,
   allereerst een heel gezegende zondag toegewenst.
   Andrie dank je wel voor je woorden en het mooi lied. Heb het al een poosje niet meer gezongen omdat ik het vergeten was. Zus J. ik zal voor je bidden hoor. Nu ik jou schrijf schiet er me een liedje te binnen.

   ik weet dat God de weg mij banen zal,
   ik weet dat God de weg mij banen zal.
   Als ik heilig voor Hem leef,
   het kwade schuw naar ’t goede streef,
   weet ik dat God de weg mij banen zal.

   Heilig, dat is niet “zonder fouten” Heilig dat is ook niet schijnheilig. Heilig dat is apart gezet voor God. Zo mogen en kunnen we heilig zijn ondanks al onze fouten, gebreken en tekortkomingen. HIJ houdt van ons, van een ieder van ons. Zoveel dat Jezus, Gods Zoon voor ons gestorven is EN is opgestaan. HIJ leeft en HIJ helpt en HIJ zal blijven helpen, ook jou hoor zus J., ook jou Hanne, in je verdriet, ja HIJ is er voor een ieder van ons. Soms duren dingen zo lang voor ons maar Gods tijd is een andere tijd dan onze tijd. Maar HIJ komt nooit te laat. HIJ leidt door diepe en donkere dalen naar Zijn heerlijk licht.
   Veel liefs allemaal en Gods kracht, vrede, troost en geduld, uitzien naar Hem, groei in geloof en vertrouwen en Zijn zegen toegewenst.
   Groetjes,
   Corrie

  3. Lieve zus J.
   Ik voeg mij bij de andere zussen.
   Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik ga ook voor jou persoonlijk bidden.
   Een lied vanmorgen bij ons in de gemeente gezongen wil ik jou en alle zussen meegeven:

   Heer, wijs mij Uw weg
   en leid mij als een kind,
   dat heel de levensweg,
   slechts in U richting vindt.
   Als mij de moed ontbreekt,
   om door te gaan,
   troost mij dan liefdevol
   en moedig mij weer aan.

   Heer, leer mij Uw weg,
   die zuiver is en goed.
   Uw woord is onderweg,
   als een lamp voor mijn voet.
   Als mij het zicht ontbreekt,
   het donker is,
   leid mij dan op Uw weg,
   de weg die eeuwig is.

   Heer, leer mij Uw wil,
   aanvaarden als een kind,
   dat blindelings en stil,
   U vertrouwt, vrede vindt.
   Als mij de wil ontbreekt,
   Uw weg te gaan,
   spreek door Uw Woord en
   Geest mijn hart en leven aan.

   Heer toon mij Uw plan;
   maak door Uw Geest bekend,
   hoe ik U dienen kan
   en waarheen U mij zendt.
   Als ik de weg niet weet,
   de hoop opgeef,
   toon mij dat Christus heel,
   mijn weg gelopen heeft.
   Toon mij dat Christus,
   mijn weg gelopen heeft.

   Liefs, 🙏💝🌈

  4. Lieve zussen ik heb gisteren een stukje geschreven maar dat stukje staat erg naar onderen, dus jullie moeten even een stukje naar beneden. 🙄Het staat bij oudere reacties.

   Lieve zus J ik ga ook zeker voor jou bidden hoor. Heel veel sterkte wens ik jou in je omstandigheden. En ook de kracht van de Here om deze weg te lopen. Bij Hem ben je veilig, Hij ziet jou en ook je stille verdriet en pijn.

   Dag lieve zussen en zus J, een dikke knuffel van mij, Noa. ❤️

  5. Lieve zus J.
   Wat mooi dat de Here je nu weer naar de site leidde, op dit moment waarin je het moeilijk hebt en steun en gebed nodig hebt. Althans, ik geloof dat Hij je hierheen leidde omdat Hij weet dat er nog zussen lezen en reageren die voor jou kunnen bidden.
   Ik wens en bid je kracht en wijsheid toe! Dat Hij je nabij is en de doorbraak/uitweg geeft in jouw situatie. Hij weet precies waar jij op doelt.
   En ik bid dat Hij de rotsvaste grond onder je voeten zal zijn en je opricht wanneer je neergedrukt dreigt te worden! Heel veel sterkte…🌸

  6. Lieve zussen,

   Bedankt voor jullie gebed, steun en bemoedigende woorden en liederen. Hartverwarmend.
   Ik bid ook voor jullie dat Hij jullie geeft wat jullie nodig hebben, ieder persoonlijk.

   Lieve groet, zus J.❤

  7. Lieve Hanne,

   Dank voor je berichtje we hadden al even niets gezien van jou wat zo begrijpelijk is na het verlies van je man.
   Buiten alle regel dingen is er het grote gemis.
   Heel veel sterkte lieve zus er wordt ook voor jou gebeden.

   Veel liefs Anneke ❤️😘

 14. Lieve Andrie, van harte gefeliciteerd met jullie 28-jarig huwelijk! En wat een mooi lied schreef heb Er bij.
  Lieve Corrie, dank je wel voor jouw woorden, wat jij schreef doet echt niet onder voor een overdenking van Grace!
  In alle moeiten mogen we ons inderdaad vastklampen aan de wetenschap dat onze Here alles laat meewerken ten goede. Zien of voelen we dat? Vaak niet, maar geloof gaat voorbij aan gevoel en verstand, gelukkig maar. Geloof dat enkel gebouwd is op gevoel en/of verstand heeft weinig overlevingskans in tijden van moeite en duisternis. Maar God zij dank, Hij laat niet los, Hij blijft erbij en Zijn Geest wil ons leiden en we mogen groeien door alles heen….

  1. Lieve Kjersti,
   dank je wel voor je bemoedigende woorden.
   ik heb een paar regels van een lied in mijn gedachten:
   waar de weg mij brengen mogen aan des Vaders trouwe Hand.
   nu ik dit schrijf schiet het begin me ook in gedachten.
   ik schrijf het uit de oude vertaling:

   Wat de toekomst brengen moge,
   mij geleidt des Heren Hand;
   moedig sla ik dus de ogen
   naar het onbekende land.
   leer mij volgen zonder vragen,
   Vader wat Gij doet is goed!
   Leer mij slechts het heden dragen
   met een rustig kalme moed!

   Heer, ik wil Uw liefde loven
   al begrijpt mijn ziel U niet.
   zalig hij, die durft geloven,
   ook wanneer het oog niet ziet.
   schijnen mij Uw wegen duister,
   zie, ik vraag U niet: waarom?
   Eenmaal zie ik al Uw luister,
   als ik in Uw hemel kom!

   Laat mij niet mijn lot beslissen:
   zo ik mocht, ik durfde niet.
   Ach, hoe zou ik mij vergissen,
   als Gij mij de keuze liet!
   Wil mij als een kind behand’len,
   dat alleen de weg niet vindt:
   neem mijn hand in Uwe Handen.
   en geleid mij als een kind.

   Waar de weg mij brengen moge,
   aan des Vaders trouwe Hand
   loop ik met gesloten ogen
   naar het onbekende land.

   Een prachtig lied maar wat vind ik het ook moeilijk. Zelf heb ik door een chronische oogziekte last met het licht waardoor ik soms maar een klein stukje kan zien. Echter als het schemerig wordt zie ik ook praktisch niets en kan dan echt niet zonder zaklamp. Loop ik met gesloten ogen naar het onbekende .land. Wat vind ik het al moeilijk om te lopen als ik op bepaalde momenten niet veel zie. En dan vertrouwen op iemand, moeilijk, moeilijk, moeilijk vind ik dat. En als ik deze regels bekijk op mijn aardse levensreis, dan vind ik dat nog moeilijker hoewel ik (als ik achterom kijk) heel goed weet en kan beamen dat HIJ geleidt heeft, dat HIJ geholpen, er door heen geholpen heeft. Dan weet ik dat HIJ dat ook nu en in de toekomst zal doen. En toch wat ben ik toch klein van vertrouwen. Wat is de Here God toch liefdevol en genadig en trouw, dat HIJ mijn hand gewoon vast blijft houden, me niet loslaat en me al struikelend en vallend weer helpt met opstaan en dat ook ik door genade bij Hem mag horen.
   Duizend, duizend maal o HEER, zij U daarvoor dank en eer.
   Glorie, Hallelujah. Amen.
   Lieve allemaal ik wens jullie Gods kracht en zegen en Zijn troost en vrede toe. HIJ, Die zo geduldig is met mij is dat zeer zeker ook voor een ieder van jullie.
   Groetjes,
   Corrie

  2. Lieve Kjersti en Corrie, bedankt voor de felicitaties.
   Ach Corrie wat een nare ziekte aan je oog. Wat moeilijk lijkt me dat! ik begrijp heel goed wat je schrijft over het (blindelings) vertrouwen. Dat is ook zo ontzettend moeilijk, ik denk zelfs voor ons allemaal. Overgave aan God, in alles…ga er maar aan staan. Ik blij ook blij dat we een hele milde God hebben, zoveel geduld heeft Hij met ons! Wat een genade dat we steeds weer bij Hem mogen komen met alles in ons leven , ook ons zo kwetsbare vertrouwen.
   Ik wens je veel sterkte en kracht in je persoonlijke leven en je worsteling hierin. Mooi hoe je toch ook je geloof blijft belijden!
   Leg het steeds maar weer bij Hem neer Corrie. En dat is wat we allemaal steeds maar weer moeten doen.

   Dit lied erbij vandaag:

   ‘k Stel mijn vertrouwen
   op de Heer, mijn God.
   Want in zijn hand
   ligt heel mijn levenslot.
   Hem heb ik lief,
   zijn vrede woont in mij.
   ‘k Zie naar Hem op en ‘k weet:
   Hij is mij steeds nabij.

   Lieve allemaal een gezegend weekend, morgen een fijne zondag.
   In gebed verbonden, 💝🙏

  3. Lieve zussen ik heb gisteren een stukje geschreven maar dat stukje staat erg naar onderen, dus jullie moeten even een stukje naar beneden. 🙄Het staat bij oudere reacties.

   Lieve zus J ik ga ook zeker voor jou bidden hoor. Heel veel sterkte wens ik jou in je omstandigheden. En ook de kracht van de Here om deze weg te lopen. Bij Hem ben je veilig, Hij ziet jou en ook je stille verdriet en pijn.

   Dag lieve zussen en zus J, een dikke knuffel van mij, Noa. ❤️

 15. Lieve allemaal,
  wat ben ik blij dat er weer een reactie is vandaag, heb het gemist.
  Lieve Andrie van harte gefeliciteerd met jullie 28 jarig huwelijk.
  Op jouw lied kan ik alleen maar AMEN zeggen. Een prachtig lied maar vooral wat een prachtig en machtig God hebben wij. Zijn trouw is zo groot en HIJ is zo liefdevol en alles doet HIJ meewerken ten goede voor hen die in Hem geloven.
  Vaak zie ik het niet en soms kom ik er pas veel later achter en soms zie ik het dan ook nog niet. Echter HIJ gebruikt alle moeilijkheden om ons dichter bij Hem te brengen. Om ons te doen beseffen dat bij Hem alleen kracht en vrede te vinden is. Grace zou er een heel mooie overdenking over kunnen maken.
  Lieve allemaal Gods kracht, Zijn vrede, hulp, troost en zegen toegewenst. en D.V. tot een volgende keer.
  Groetjes,
  Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *