Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Noa,Ja traumas verwerken zijn pijnlijk, DatGod je kracht mag geven bij het verwerken van deze pijnlijke traumas.Houd vol meisje!Gelukkig heb je loewise,en Tim om je heen.Ik wens je kracht en sterkte toe. God zegen .lieve Groet Susan

 2. Goedemiddag lieve allemaal,

  Zondag, en 1 ste advent.
  We verwachten de komst van de Zoon van God, vol hoop en aanbidding.
  Ik wil jullie wijzen op de adventsretraite van Ignatiaans bidden. Ik volg deze retraite al een aantal jaren, rond kerst en rond pasen ontvang je elke dag een mail rond het gekozen thema. Met daarin een bijbelstudie, een gebed, een aantal vragen om je in te verdiepen en bezinnen. Er is ook een gastenboek waar (mede)lezers iets in kunnen delen. Ik vind het meestal heel mooi om zo samen heel bewust toe te leven naar kerst of pasen.
  Het is vandaag gestart, dus als je interesse hebt kunt je naar ignatiaans bidden mailen en krijg je heel snel antwoord zodat je nog de hele periode mee kunt doen.

  Ik wens jullie allen een hele mooie adventstijd toe.

  Hij kwam bij ons heel gewoon…
  Maar toch zeker ook heel bijzonder! Gods Zoon, Die naar deze aarde kwam om ons te redden van de eeuwige dood. Zijn geboorte en later Zijn sterven bracht ons zo dicht bij onze liefdevolle Vader.
  Wat een ongelooflijk groot wonder en geschenk, dat wij Zijn geliefde kinderen mogen zijn!
  Dankbaar!!

  Fijne zondag lieve zussen, Gods zegen bid ik jullie toe, in welke omstandigheid je ook bent. Liefs, 💝🙏🌈

  1. Lieve zussen,
   Ik ben sinds enkele jaren vrijwilliger bij de voedselbank daar komt ook al 5 jaar een gezin uit Iran met twee kindjes. Dit gezin dreigt nu uitgewezen te worden naar Bulgarije een onveilig land met geen toekomstperspectief . Waarom omdat ze daar ooit gestrand zijn alvoor ze hier in Nederland kwamen.
   Kortom vrienden van hen zijn nu een petitie gestart. Er zijn 10000 handtekeningen nodig om het in de kamer te krijgen. Ik probeer nu en velen met mij aan die handtekeningen te komen.
   Dit mag toch niet gebeuren . Het zijn onze broeder en zuster in Jezus lieve zussen als je bij petitie Amir googled kom je vanzelf op de site terecht. Willen jullie de petitie ook doorsturen aan jullie contacten . Heel hartelijk dank

  2. Lieve zussen,
   Momenteel vind het het heel zwaar. Ik kijk de trauma’s in de ogen en dat doet zoveel pijn. Helaas lukt het me nu niet om te schrijven, omdat ik geen woorden hebt en mijn denken is verward, maar ik lees jullie berichtjes wel hoor. En door mijn pijn heen, mag ik zeggen God is goed. En dank ik Hem voor mijn lieve ouders die ik nu heb, voor jullie mijn lieve zussen in de Heer.

   Ik geef jullie allemaal een dikke knuffel.
   Veel liefs van mij, Noa. ❤️

  3. Anneke3 ,
   Heel schrijnend deze dingen he?
   Ik heb de petitie getekend hoor en zal bidden voor hen, en om zegen over het halen van de benodigde handtekeningen. En dat het positief resultaat mag hebben.

   Noa, ik voel pijn in mijn hart om jou, nu je zoveel verdriet en pijn onder ogen moet zien.
   Je bent zo dapper en moedig lief zusje, maar wat moet je een zware weg volgen. Ik zou je graag een hele dikke knuffel geven… dat doe ik dan maar digitaal 💝.
   Heel veel sterkte hoor, en inderdaad: wat fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt nu, die je wel kunnen omarmen en waar je bij mag schuilen en huilen. En kruip maar bij God op schoot, in Zijn armen ben je zo veilig!

   Ik geef je daarom dit lied mee:

   Ik wil heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik wil heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   Til mij op, neem mij in uw armen.
   Til mij op, houd mij dicht tegen U aan.
   Til mij op, ik wil U omarmen.
   Til mij op en laat mij niet meer gaan.

   Draag mij door het diepe water,
   Waar ik zelf niet meer kan staan.
   In uw armen ben ik veilig,
   Wanneer U mij draagt,
   Als ik niet verder kan gaan.

   Ik mag heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik mag heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   En U tilt mij op, neemt mij in uw armen.
   En U tilt mij op,
   Houdt mij dicht tegen U aan.
   En U tilt mij op, Ik mag U omarmen.
   En U tilt mij op)
   En laat mij niet meer gaan.) 2x

   Ik bid voor je, liefs, 💝🙏🌈

 3. Lieve meelevende zussen,
  Een kort berichtje om te vertellen dat de Here mijn vader vannacht heeft thuisgehaald. Hij is bevrijd van zijn zo afgetakeld aardse lichaam en hersenen, vrij bij en dankzij zijn en onze Verlosser.
  In die troost mogen wijd de komende week ook doorgaan, wetende dat de Here ook ons nabij blijft

  1. Lieve Kjersti.Gecondoleerd met het verlies van je vader.Heel veel troost en sterkte toegewenst . Lieve Groet Susan

  2. Gecondoleerd Kjersti met het verlies van je vader. Jouw vader is verhuisd naar zijn eeuwig thuis verlost van zijn aardse lichaam. Wens jou en al je dierbaren de troost van onze Hemelse Vader een lege plaats in jullie leven.
   Heel veel sterkte gewenst .
   Een lieve groet van Anneke

  3. Lieve Kjersti,

   Gecondoleerd met het verlies van je vader,heel veel sterkte gewenst,maar bovenal de Troost en Nabijheid van onze Hemelse Vader,voor jou en je familie.

   Amazing Grace.

   Heel veel liefs,Hanne.

  4. Lieve zus, ik wens je Gods troost en bemoediging toe in deze moeilijke dagen. Fijn te lezen dat je schrijft dat het voor je vader ’n bevrijding is, maar het gemis mag er wel zijn. Dikke knuffel van overzee; Nelie.

  5. Lieve zus Kjerstie, mijn meeleven bij het sterven van jouw vader. Fijn dat hij verlost is van alles, maar wat een verdriet, pijn en gemis voor jou en je familie.
   Heel veel sterkte en troost van onze liefdevolle Vader. Zijn sterke armen zijn om je/jullie heen 💝🙏.
   Ik bid voor je lieve zus,

  6. Lieve Kjersti,
   gecondoleerd met het overlijden van je vader. Bij mij in de kerk wordt dat ook wel genoemd: Bevorderd tot heerlijkheid. Daar mag je vader nu zijn, bij de Heer Jezus.
   Heel veel van Gods kracht voor de komende tijd toegewenst ook voor je moeder en je zussen. Weet je al wanneer de uitvaart zal zijn? Dan kunnen we extra voor jullie bidden.

   Lieve allemaal Gods kracht en Zijn vrede in alle omstandigheden toegewenst.
   Groetjes,
   Corrie

  7. Lieve Kjersti,
   Ik wil je condoleren met het verlies van je vader. Heel veel sterkte als je verdrietig bent omdat je hem zeker zult missen. Maar wat een troost dat hij verhuisd is naar Zijn Hemelse Vader. Ik bid je God’s vrede en Zijn nabijheid toe.
   Veel liefs van mij, Noa. 🌈

  8. Lieve Kjersti. Een bijbel tekst over trooster.Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus,de Vader die zich over ons ontfermt,de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen,anderen in al hun ellende moed kunnen geven 2 Korintiërs 1:3-4 nogmaals Gods kracht en troost toegewenst God zegen .lieve Groet Susan

 4. Lieve allemaal.Lieve Jelle,Lieve Hanne .Hartelijk dank voor jullie reactie,het geeft me troost,soms gaat het goed,en dan komen de tranen weer,het is vers het zal wel minder worden heeft zijn tijd nodig,zoals je ook zegt Hanne.Verder wens ik alle zussen kracht en sterkte toe,in zijn ieder zijn persoonlijke situatie die het moeilijk heeft in deze tijd.Verder God zegen allemaal,en pas goed op je zelf.Lieve groet Susan.

  1. Lieve zussen, wat ben ik blij met jullie!Dat we lief en leed met elkaar mogen delen er voor elkaar mogen zijn!Ik schrijf niet zo vaak,maar regelmatig kijk ik op deze site,wordt zo vaak bemoedigd door jullie. En Noa wat leer ik veel van jou,zoals jij een preek kan weergeven!Wat geweldig dat je zo’n liefdevolle plek hebt gekregen!Hanne heeft gelijk Susan,bid voor degene die je zo’n verdriet hebben gedaan. Ik heb het ook meegemaakt, wat was ik teleurgesteld, boos,verbitterd, verdrietig, zo nu en dan steekt het allemaal weer de kop op.En dan vraag ik Heer help mij toch en dan bid ik voor hen.Ik heb nog een hoop te leren….maar ik kan het steeds meer loslaten Kjersti heel veel sterkte!Ik voel me zo verbonden met jullie! Jellie

  2. Wat verdrietig Susan wat is het toch naar en wat kan het je leven beheersen als je zo gekwetst word en zeker door iemand waar je het niet van verwacht had.
   Ik weet heel goed wat je doormaakt ik heb zeker 4 jaar lang gedroomd over iemand waar ik zeer aan verbonden was en die mij zo diep kwetste . Kon het maar niet loslaten.
   Weet je lieve Susan al voelt God ver weg Hij is er wel en dat is zo’n zekerheid door alles heen. Hij laat ons nooit in de steek Hij kent jouw pijn jouw gekwetstheid . En goed dat je het met ons deelt zo kunnen wij voor je bidden. Houd moed lieve zus een dikke knuffel voor jou. 🌈

  3. Lieve Anneke3 .Bedankt voor je bemoedeging ,het doet me goed lieve zus .vanavond zong ik de nummer nog one day at a time Sweet Jesus, Tha’ts all I’m asking of you Justgive me the strength to do every day what i have to do ,Yesterday’s gone Sweet Jesus and tomorrow wil never be nigh, Lord help me today Show me the way One day at a time. Slaap lekker voor straks lieve Groet Susan

 5. Lieve allemaal,
  ik ga maar geen namen noemen want ik ben veel te bang dat ik iemand vergeet. Maar ik ben steeds blij als ik wat van jullie lees. Hoe verdrietig en moeilijk jullie situatie ook is, dank je wel dat jullie het aan ons toevertrouwen.
  En wat mooi trouwens om te lezen als er iemand zijn / haar hart aan de Here Jezus heeft gegeven. Ook wat jij schrijft Noa, zijn bijzondere getuigenissen.
  Gisteravond las ik in een paar gedichtenboekjes. Eigenlijk neem ik daar nooit tijd voor maar nu dus wel en ik kwam een gedichtje tegen wat ik mooi vind. Zal het hieronder zetten. ik vind het leuk om bij het lezen van een gedichtje in de Bijbel op te zoeken waar zulke woorden staan. Heb dat vanmorgen ook bij het gedichtje gedaan en mocht iemand ooit eens willen lezen waar het b.v. over een schuilplaats gaat dan zie je een aantal tekst verwijzingen.

  Lieve allemaal,
  weet dat ik geregeld voor jullie bid en dat HIJ, onze Hemelse Vader, ons hoort en HIJ ons nooit alleen zal laten, hoe eenzaam we ons ook voelen. HIJ is er en HIJ laat nooit alleen.
  Veel liefs allemaal en Zijn kracht, vrede en zegen toegewenst in alle omstandigheden.

  Een schuilplaats

  Wanneer het leven vreugde biedt
  en ik daar volop van geniet,
  is er Zijn Woord als een refrein:
  “IK wil je tot een schuilplaats zijn”.

  Wanneer ik ’t loflied niet verhef,
  omdat veel tegenspoed mij treft,
  klinkt daar Zijn Woord als een refrein:
  “Laat IK je tot een schuilplaats zijn”.

  Wanneer ik ga door ’t diepe dal
  van ziekte, dood en ongeval,
  hoor ik Zijn Woord als een refrein:
  “IK zal je tot een schuilplaats zijn”.

  Ik zal mijn hulp van God verwachten.
  ‘k Wil in Zijn schuilplaats overnachten.
  Mijn toevlucht, vesting, o mijn God,
  in Uw Handen leg ik mijn lot.

  Van: Wim Plomp
  Uit: Een aarden vat.

  Schuilen: 2:12; ps. 7:2; ps. 18:3; ps. 37:40;Spr. 30:5;
  Schuilplaats: Ps. 62:8; ps. 91:1; ps. 119:114;
  Toevlucht: Ps. 43:2;ps. 46:2;59:17; ps. 91:2,4;Jer. 16:19;Hebr. 6:18;
  Vesting: Ps. 31:3,4; ps. 71:3; ps. 144:2;
  Veste: Ps. 27:1;

 6. Lieve zussen,
  Na lange tijd eindelijk weer terug op de site en begonnen met lezen wat ik de voorbije tijd allemaal gemist heb.
  Ik miste jullie, maar had niet de kracht om nog naar de site te gaan en te lezen, lichamelijk loop ik al zo lang diep in het rood (wat raar klinkt als je door ziekte toch al zo’n 20 uur per etmaal aan bed gebonden bent) en emotioneel trok/trek ik het ook maar net.
  Nam het me wel steeds voor, maar was steeds weer te uitgeput…
  Dat is nu niet anders, maar blijkbaar geeft de Here me nu wat ik nodig heb om hier toch weer te lezen en schrijven. Een tijd die extra moeilijk is, heel emotioneel. Mijn vader van 88 ligt op sterven, sinds zaterdag eigenlijk steeds in afwachting van dat telefoontje….
  Als jullie voor ons zouden willen bidden: heel graag! Het is een zware tijd, ik heb nog een zus die door ziekte momenteel helemaal aan bed gebonden is ;en nog een gezonde zus) en mijn moeder is de laatste jaren ook behoorlijk afgetakeld. Voor mijn vader zie ik uit naar het moment dat de Here hem Thuis haalt. Verlost te worden uit zijn zo afgetakelde hoofd en lichaam (vergevorderde dementie) bevrijding voor hem, rust, ik gun het hem zo….
  Maar het is en zal een loodzware en emotionele periode zijn voor allemaal….
  Dank jullie wel voor de berichtjes die ik tegenkwam waren jullie zeiden me te missen 😘
  Noa, wat een mooie berichten weer van jou! En wat een lichtend voorbeeld ben je! Ik wens en bid je alle kracht toe in het therapeutisch proces, dat de Here je omgeeft met Zijn Liefde en Veiligheid!
  Anneke3, wat mooi dat je de stap tot doop gaat zetten! Ik wens je de rust toe die ikzelf ontving toen ik me begin 2013 door onderdompeling liet dopen. De Heer gaf me tientallen jaren de tijd om tot deze stap te komen (als kind besprenkel-gedoopt en daardoor twijfelde ik lang of ik die stap wel mocht zetten). Maar Hij gaf mij totale rust, nooit meer een moment getwijfeld aan de juistheid van die stap. Dat bid ik jou ook toe!
  Veel liefs voor allemaal, kracht en zegen….

  1. Lieve Kjersti en lieve allemaal,
   wat fijn om weer van jullie te horen. Natuurlijk zullen we, zal ik, voor je bidden Kjersti en voor je familie.
   Heel veel van Gods kracht en troost toegewenst.
   Zaterdag had ik naar Nederland zingt gekeken en daarna op you tube verder gekeken. Jafeth en Sifra Bext? zongen een prachtig lied wat ik nu al een paar keer beluisterd heb. ik moest aan jou denken Hanne en aan alle anderen die iemand hebben verloren kort of wat langer geleden.

   Dwars door alle tranen heen

   Hier op de grens van het bestaan
   Laten we jou met tranen gaan
   We zijn ontheemd, verdrietig en verward

   Wij bidden: “houd ons overeind
   God geef Uw licht in deze tijd.”
   Niet meer compleet, er is een leegte in ons hart

   ’t Is geen vaarwel, maar een tot ziens
   Toch overheerst nu het verdriet
   Wij laten los, goede God, houdt U ons vast

   Het missen blijft, het gaat niet weg
   Dit is voortaan een lege plek
   Wij moeten door, maar ’t wordt niet meer hoe het was

   In onze onmacht geef ons kracht
   In ons verdriet geef ons troost
   In onze leegte vult U ons hart
   Dwars door de dood geeft U hoop

   Het einde is een nieuw begin
   De dood verliest, het leven wint
   Het laatste woord is aan God, aan God alleen

   In Jezus is de dood niet meer
   Hij brak de ban, aan Hem de eer
   Er is weer hoop, dwars door alle tranen heen

   Wij moeten door, maar ’t wordt niet meer hoe het was

   In onze onmacht geef ons kracht
   In ons verdriet geef ons troost
   In onze leegte vult U ons hart
   Dwars door de dood geeft U hoop
   Leven voor wie U gelooft

   Er is weer hoop, dwars door alle tranen heen

   ik wens jou Hanne en alle anderen, heel veel van die troost en kracht toe van onze Here God. Heel veel liefs en tot D.V. volgende keer.
   Groetjes,
   Corrie

  2. Kjersti, wat ’n moeite en verdriet allemaal Fijn dat je de kracht die je nu zó nodig hebt van God, ook zo ervaart te krijgen. Bedankt ook voor je pb, ‘k ben daar heel blij mee. Gisteren na de dienst mocht ik met ’n vrouw bidden en heb haar tot Jezus mogen brengen, zij heeft Zijn offer voor haar aan het Kruis aanvaard, heel mooi om te mogen doen. Vanavond is zij mee geweest naar de Bidstond en heeft Gods Liefde ervaren. Willen jullie bidden voor mij om wijsheid om haar te begeleiden? Iedereen de Vrede van God toe gewenst. liefs van jullie zus van overzee.

  3. Lieve Kjersti,en lieve zussen.Wat fijn weer van je te lezen Kjersti .Ik dacht heel vaak aan jou,van morgen bad ik nog voor jou,Er ging van alles door mijn hoofd ik weet dat je ons eerder vertelde dat je veel tijd op bed doorbracht,en veel energie kost om te tikken,wat maak je een zware tijd door ,soms lijkt alles tegelijk te komen in het leven.Ik maak het ook mee in deze tijd,maar iets heel anders,dan wat jij meemaakt Kjersti.,maar ik heb al twee een halve week heel veel verdriet .Laat ik het kort houden,iemand heeft mij diep gekwets,Het doet zo een pijn,van iemand die ik het minste van verwachte,en ik kan het moeilijk los laten.Ik bid hierover maar ik voel God de vader ver weg ,ik weet dat hij altijd luistert… Genoeg over mij…Ik zie dat jij een jaar na mij bent gedoopt. Ik zal zeker voor je bidden,voor kracht en sterkte,en God zijn vader armen om je heen mag slaan ,en je troosten .Verder Rudina,Anneke3 Andrie,Hanne Noa Corrie,en alle andere zussen Veel Sterkte en kracht toegewenst God zegen jullie .lieve Groet Susan

  4. Hallo allemaal,

   Ach lieve zussen wat speelt er veel, wat is er veel verdriet en pijn.
   Ik bid zeker voor jullie, Kjerstie, Susan, Anneke 3.
   Om kracht om je persoonlijke situatie onder ogen te zien en draagkracht
   voor iedere dag.
   Om troost bij het loslaten, warmte en armen van lieve mensen om je heen.
   Wat een prachtig lied weer Corrie, ik ken het niet maar ik kopieer het.
   Bedankt!
   Sterkte voor ieder op haar eigen plekje, liefs, 💝🙏🌈

  5. Dank lieve zussen voor jullie liefdevolle reacties! En Corrie, wat fijn dat je de tekst van dit lied deelt, ik ken het niet maar wat een prachtige tekst (nu natuurlijk voor mij ook zo actueel).
   Susan, wat erg dat iemand je zoveel pijn gedaan heeft! En de diepste wonden kunnen diegenen slaan van wie je het het minst verwacht of die heel dichtbij staan….
   Helaas ken ik de pijn en diepe wonden die ze achter kunnen laten…. En het kost tijd, soms heel veel tijd om dan weer in balans te komen, het kan je wereld in een klap zo inktzwart maken.
   Ik hoop en bid dat de Here Zijn Licht weer bij je laat schijnen, dat je Hem dichtbij mag weten en ervaren. Ik denk dat Hij wel bij je is, maar dat de omstandigheden je het zicht op en ervaren van Hem momenteel ontnemen. Want Hij heeft beloofd dat Hij ons niet zal verlaten en nooit loslaten… Daar mag je je aan vastklampen 😘

  6. Lieve allemaal

   Corrie ,dank voor het mooie lied,het is echt een bemoediging! Ik wil Kjersti heel veel
   sterkte wensen en zeggen dat onze Hemelse Vader altijd heel dicht bij ons is!
   Soms snap je niet waar je de kracht vandaan haalt; nou,van Hem dus…..!

   Susan,ik heb geleerd(met vallen en opstaan) diegenen die mij bezeren te zegenen in gebed en zo op te dragen aan de Heer zodat hij de pijn bij je weg kan nemen.Dat gaat niet per omgaande maar je zult dan merken dat de pijn minder wordt.
   Hij regelt het als het ware voor je. Moge de Heere je helpen.

   Lieve groet voor allen,
   Hanne.

 7. Lieve zussen wat fijn omelkaar op deze manier te moge bemoedigem. Zo hebben wij allemaal onze zorgen en verdriet maar wat fijn dat wij dit met elkaar moge delen.
  Soms ben ik te moe om te reageren maar lees wel geregeld zussen liefde.
  Noa wat fijn om telezen dat je je fijn voelt op je nieuwe woonplek. Hanne voor jou ook veel sterkte nu je zondag je man hebt herdacht in de dienst dan komt alles weer boven.Andrie,Anneke en andere zussen dieik niet noem wat bijzonder dat ondanks wij elkaar niet echt ontmoet hebben wij toch met elkaarverbonden zijn.Met mij gaat hetnog wissrlend soms moe en dan weer spanning en tranen ik hoop echt dat na ruim 27 maanden er steeds meer herstelmag komen. Hij is er bij ook albegrijpen wij niet altijd Gods plan.
  Veel liefs en laten wij voir elkaarblijven bidden.Hij geeft een toekomstvolvan hoop

 8. Lieve zussen,

  Zondag, rustdag. Fijn om weer een dienst te luisteren, en dan op eeuwigheidszondag: bewust stilstaan bij de mensen die dit jaar zijn overleden.
  Wat is dat goed om te doen, Hanne ik moest aan jou denken om het overlijden van je man. Ik las je stukje er al over, fijn dat het je goed deed! Het is zo waardevol he?
  Ik mocht zelf stilstaan bij het overlijden van mijn oude moeder in januari dit jaar. Het gemis is er.
  Maar we hebben een hoopvolle toekomst waar we naar mogen uitkijken, wetend dat we onze geliefden weer zullen zien! Wat een bemoediging en troost.
  Sterkte Hanne, vooral ook in deze donkere maanden 💝🙏
  Noa, sterkte in de therapie die zo zwaar is! Wat fijn om te lezen dat Pim en Louise zo lief en goed voor je zijn, dat je ze nu zelfs al papa en mama durft noemen. Wat heb je een fijn thuis gekregen! Goddank!
  Daar getuig je zelf ook zo mooi van, je bent zo dapper ook! 💝🙏
  Lieve allemaal ik bid voor jullie en denk aan jullie, wat hebben wij een bijzondere band met elkaar…dank aan God!
  Liefs, 😘🌈

  1. Wat goed Hanne dat je daar niet alleen was maar bekenden om je heen en dat je het al goed hebt ervaren.
   Mooi dat het gebeurd ik ken het vanuit de vorige gemeente waar ik kwam. Wij waren vandaag niet thuis in Duitsland gebrekkig internet dus konden helaas ook niet mee kijken en luisteren zoals jij Noa.
   Ik weet dat deze week in het verpleeghuis waar ik kom er ookeen samen zijn is voor de familie van de mensen die ontvallen zijn ik hoop daar bij te zijn want er zijn afgelopen jaar heel wat bewoners overleden die mij ook heel dierbaar geworden zijn in de loop der jaren.
   Wat mooi en bijzonder Noa dat jij Pim en Louise papa en mama kunt noemen dat ik een teken dat je ze volkomen vertrouwd en al een band met ze opgebouwd hebt mooi om te lezen.
   Dat is ook wel heel fijn in een tijd waarin jij zoveel te verwerken hebt een warm en veilig thuis.
   Jullie vormen al een prachtig gezin waarin God centraal staat heerlijk om met elkaar te bidden.
   Je hebt ons weer bemoedigd lieve Noa met je tekst.
   Ik sluit mij aan bij Andrie je bent zo dapper dat kan volgens mij alleen maar omdat je zo dichtbij onze Hemelse Vader leeft.

   Lieve zussen houd moed Hij onze redder heeft de wereld overwonnen. Wees getrouw tot de dood en Hij zal ons het eeuwige leven geven heerlijk vooruitzicht toch.

   Bid voor jullie Zus J hoe gaat het met jou in de therapie ? Tetsje Kjersti Rudina al zolang niet gezien ?
   Een lieve groet voor jullie allemaal en een knuffel voor jou Noa.
   ❤️🌈🙏🏼 Anneke

 9. Lieve Anneke 3,
  dank je wel voor je mooie lied. Wat een waarheid, HIJ is bij ons op al onze wegen en HIJ geeft raad en HIJ geeft zegen. Er schiet me nu opeens een regel van een lied te midden. Wat als Zijn zegen komt door regen? Wat is het soms / vaak moeilijk in allerlei situaties maar zoals je zegt HIJ is er bij en HIJ zal ons er door heen helpen.
  Anneke wil je tzt doorgeven wanneer je gedoopt wordt zodat ik ook juist die dag voor je kan bidden? ik heb er ook heel lang mee geworsteld, Tot ik het op een gegeven moment echt los heb kunnen laten in de wetenschap dat HIJ het me duidelijk zal maken. Daarna ben ik het ook een poos helemaal vergeten. Tot op een morgen ik wakker werd en ik heel duidelijk wist: ik wil gedoopt worden. Het stond als een paal boven water, zo duidelijk wist ik het. Inmiddels al weer 20 jaar geleden. ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat zij mij als kind hebben laten dopen en mij zo bij de Here God hebben gebracht in het vertrouwen dat HIJ ook voor mij zou zorgen. Anneke ik wens je Gods kracht en bijzondere zegen toe en laat niet roven wat je van HEM gekregen hebt. Je bent Zijn geliefd kind. Net als jullie allemaal, Jullie, ieder van jullie persoonlijk bent Zijn geliefd kind, HIJ gaf Zijn leven voor een ieder van ons en Zijn oog is speciaal vol liefde en tederheid op jouw gericht. Ook al begrijp je de dingen niet die gebeuren en die je overkomen zijn of overkomen. HIJ houdt van je.
  Allemaal heel veel liefs en Zijn kracht en speciale zegen toegewenst,
  Corrie

  1. Lieve zussen,
   Wat fijn om weer iets te horen en te lezen. Daar wordt ik blij van. Wat mooi Anneke dat je gedoopt wordt. Heel bijzonder. Ik ga er voor bidden om een goede en gezegende periode naar je doop toe. Corrie vroeg het ook al, maar ik zou het ook heel fijn vinden om je doopdatum te weten, dan zal ik zeker die dag in het bijzonder voor je bidden en aan je denken. Wat mooi Corrie dat jij ook gedoopt bent. Dat lijkt mij zo’n bijzonder moment. Fijn om ook weer iets van je te horen. Je lieve woorden, bemoedigen en het prachtige lied. Geweldig!!!
   Jullie hebben allemaal van die mooie liederen. De meeste kent Marleen wel en dan leert ze die mij.
   Ze is pas nog bij mij geweest en dat was weer zo fijn en gezellig. Ik ben afgelopen zondag weer meegegaan naar de dienst. Ik vond het nog wel spannend maar daarnaast ook heel fijn. Ook het koffie drinken na de dienst vind ik gezellig. Zo bijzonder dat mensen zo aardig en lief zijn. Dat vind ik ook nog moeilijk, omdat ik dat niet gewend bent. Maar ik mag leren om het te ontvangen. De drie meiden waren er ook weer. Eentje liep achter mijn rolstoel en we hebben met z’n drieën apart gezeten. Niet in de buurt van onze ouders. Ik hield Pim en Louise wel een beetje in de gaten want het zal wel raar zijn, ik vond het ook eng. Kan ik ze echt vertrouwen en gebeurd er dan niets? Maar regelmatig kwamen Louise en Pim even bij ons zitten. Dat hielp.
   De therapie is zwaar. Het doet zoveel pijn om te praten over wat ik heb meegemaakt. Ook daarna en vaak ”s nachts heb ik er veel last van. Ik ga daarnaast ook naar therapie om sterker in mijn spieren te worden, zodat ik hopelijk weer kan lopen. Ik ben blij en dankbaar voor allles wat God geeft. Hij geeft veel meer dan dat ik nodig hebt. Wat een groot God hebben we.

   Ik ben nu aangekomen bij therapie. Ik ben nog niet klaar met schrijven maar ik schrijf jullie heel snel weer. Dag lieve zussen, ik hou van jullie.

   Liefs van mij, Noa❤️

  2. Lieve zussen,

   Vanmorgen las ik een prachtige bijbeltekst die ik jullie ook mee wil geven. Hij staat in 2 Samuel 22:31

   Gods weg is volmaakt, het woord van de Heer is zuiver.
   Een schild is Hij voor allen die bij Hem schuilen.

   Ja dit is zo waar. God is goed, Hij doet goed, ook als wij er niks van snappen: Hij weet precies hoe Hij Zijn weg met ons loopt.
   Wij hoeven alleen maar Zijn Hand vast te grijpen en Hem te volgen.
   En het mooie is dat Hij ook nog onze lasten van onze schouders op Zijn schouders neemt.
   Geef maar aan Mij zegt Hij, Ik draag het mee…Mijn Zoon heeft er al voor betaald, je bent vrij…Mijn geliefde kind!!
   Wat een mooie boodschap om deze dag weer mee te beginnen zussen.
   We gaan vandaag weer aan Zijn Hand verder, wat er ook gebeurt, Hij is er!

   Ik moest denken aan dit lied:

   Stap voor stap, dag na dag
   Wil ik Jezus volgen.
   Hand in hand, heel de weg
   Wil ik gaan met Hem.
   Als ik struikel staat Hij klaar
   Hij is bij mij in ’t gevaar.
   Dus: stap voor stap, dag na dag,
   Wil ik gaan met Hem.

   Iedereen Gods zegen voor deze en elke dag bid ik jullie weer toe.
   Bedankt voor alle bemoediging en alles wat we met elkaar delen.
   Wat kun je je verbonden voelen met mensen die je niet eens kent! En toch kan ik zeggen dat ik jullie wel ken, omdat we zoveel met elkaar delen en meeleven. FIJN!

   Liefs, 💝🙏🌈

  3. k Sluit mij bij Corrie haar woorden aan Anneke 3.Heel fijn dat je je laten dopen, Wel kom in de strijd!!!! Abba is met je en zal je de Weg wijzen om Hem te volgen. Wees gezegend en wees ’n zegen!!!!

  4. Dank jullie wel lieve zussen dat jullie mee willen bidden. Ik houd het even kort het is 12 dec.
   Ben blij dat ik het gedeeld heb doet me zo goed jullie lieve reacties.
   Gods is goed

  5. Lieve zussen, ik had beloofd om nog verder te schrijven de vorige keer, maar dat is helaas niet meer gelukt. De therapieen waren zo zwaar. Ik was helemaal van slag. Wat een zegen dat Pim en Louise mij ondersteunen. Ze zijn en voor mij en lopen deze weg naast mij. Ik houd van ze en ik noem ze nu papa en mama. Vandaag ben ik met Louise thuis gebleven omdat ze dat beter vonden. Ik wilde eigenlijk wel naar de dienst. Maar ben blij dat ik toch niet gegaan ben. Mijn tranen zitten zo hoog en ben wat labiel. We hebben de dienst online gekeken. Lekker samen op de bank, een dekentje over mij heen, en dat was zo fijn. Wat een zegen dat ik ouders heb en een echt THUIS. Het is soms nog zo onwerkelijk. Straks ga ik met Pim pepernoten bakken en daarna met warme chocolademelk lekker ervan snoepen. We gaan ze ook ronddelen hier in de omgeving aan mensen die het moeilijk hebben. Echt leuk om mensen te gaan verrassen.
   We nemen met z’n drieën ook regelmatig de tijd om voor jullie te bidden. Zo fijn dat dit kan. Eerst deed ik dat met Marleen, maar die zie ik nu veel minder. en nu doe ik het vaak in mijn stille tijd, maar ook wel gezamenlijk met z’n drieën. Dan leggen we ook alle mooie dingen en ook alle noden bij God neer.

   Vandaag las ik een tekst uit psalm 118. Graag deel ik vers 24 met jullie.
   Dit is de dag die de Here gemaakt heeft. Laten we verheugd zijn.

   Jezus zegt dat we bij Hem mogen komen met een dankbaar hart. zodat we van Zijn nabijheid kunnen genieten.
   Ik wil dat je vandaag blij bent en weigert je druk te maken over morgen. Zoek datgene wat Ik voor je hebt klaar gelegd. Sta open voor rijke zegeningen en aanvaard moeilijkheden wanneer die komen.
   Als je op Mij gericht blijft, kan ik de gewoonste dag bijzonder maken met Mijn wonderen. Kom voor alles wat je nodig hebt bij Mij, in de wetenschap dat de overvloed van Mijn majesteit meer dan voldoende is. Blijf steeds met Mij communiceren, zodat je boven je omstandigheden kunt uitstijgen, zelfs als je er midden inzit. Vraag Mij wat je nodig hebt, en dank Mij in al je gebeden. Dan zal Mijn vrede die alle verstand te boven gaat, je hart en gedachten bewaren.

   Ik wens jullie allemaal de vrede van God toe. Ook juist als alles donker en zwaar is, dat je mag ervaren dat je niet alleen bent, maar dat God ons nabij is met Zijn vrede.

   Ik denk aan jullie en geef jullie via deze mail een dikke knuffel.
   Liefs van mij, Noa. ❤️

  6. Dag allemaal,
   Het is weer even geleden dat ik hier schreef al keek ik wel elke dag even.
   Gaf me steun op verdrietige momenten en hield me op de hoogte van jullie wel en wee.

   Vandaag de afsluiting van het kerkelijk jaar. het is ook wel Eeuwigheidszondag genoemd. In deze dienst worden de diegenen genoemd die het afgelopen jaar overleden zijn.Dus ook de naam van mijn man.Het herdenken is goed en is ook een
   soort van afsluiten. Het was goed om in de kerk te zijn.Het was een sobere,warme
   dienst.
   Diegenen die mij kennen waren daar om mij heen.

   Lieve zussen,Noa,broeders,
   Groet en Zegen,

   Hanne.

 10. lieve allemaal,
  iedere dag kijk ik even of er iemand van jullie iets geschreven heeft. Ben heel blij met jullie reacties op elkaar.
  Rudina, ik ben blij dat je aan het herstellen bent van corona en van je burn-out.
  Hanne en Andrie fijn om wat van jullie te lezen.
  Anneke 3 ik heb naar de podcats geluisterd, het is inderdaad heel mooi. Hieronder het gedichtje (speciaal voor jou maar ook voor mezelf opgeschreven) wat deze mevrouw voorlas.

  U groet mij in de bloemen,
  U glimlacht in het licht.
  U zwaait in duizend bladeren,
  U aait langs mijn gezicht.
  U worstelt met mij in de wind,
  U wast mij met de regen,
  Ik lach en mopper als een kind,
  U komt mij telkens tegen

  Vandaag kwam het volgende lied in mijn gedachten en dat zet ik hier dan ook maar gelijk onder.

  Dank U voor elke nieuwe dag.
  Dank U voor deze nieuwe morgen,
  Dank U dat ik met al mijn zorgen
  bij U komen mag.

  Dank U voor alle goede vrienden,
  dank U, o God voor al wat leeft,
  dank U voor wat ik niet verdiende:
  dat U mij vergeeft.

  Dank U voor alle bloemengeuren,
  dank U voor ieder klein geluk,
  dank U voor alle held’re kleuren,
  dank U voor muziek.

  Dank U dat U in moeilijkheden,
  dank U dat U in pijn en strijd,
  dank U dat U in alle tijden
  toch steeds bij ons zijt.

  Dank U, uw liefde kent geen grenzen,
  dank U dat ik nu weet daarvan.
  Dank U, o God, ik wil U danken
  dat ik danken kan.

  Lieve Noa, allereerst nog hartelijk bedankt voor je mooie uitleg van de overdenking die je vorige week in de kerk hebt gehoord. Wat kan jij het goed verwoorden. Weet dat je me e mee bemoedigd hebt. Was juist een moeilijke dag toen je het schreef. Dank je wel daarvoor.
  Wat fijn dat er een paar meisjes al een beetje contact met je gemaakt hebben in de kerk. Ben je gister ook naar de kerk geweest? Zo ja, vond je het al wat minder eng?
  ik ben zo blij om te lezen dat Marleen bij je op bezoek zou komen. Hoe gaat het met Marleen? Zij mag ook zelf gewoon hier op de site reageren hoor.
  Lieve Grace, zus J, Susan, Kjersti en alle ander zussen (en broers), ja ik wens jullie allemaal Gods liefdevolle armen om je heen, Zijn kracht, Zijn rust en vrede die alle verstand te boven gaat, Zijn zegen en dichte nabijheid toe.
  Hopelijk tot een volgende keer.

  1. Goedenavond lieve zussen wat fijn weer een reaktie van jou Corrie.
   Ik kijk ook iedere dag even en wat een verrassing. 😉
   Wat fijn dat jij het gedichtje helemaal uitgetypt hebt ik vind het zo mooi ga het zeker bewaren . Fijn is het om te luisteren naar die podcast hė. Ik ben er ook heel blij mee dat iemand hem aan ons doorgestuurd heeft. Het daagt mij uit om even rustig te gaan zitten met de bijbel en mee te lezen.

   Het gezang is ook mooi. Ik ben een keer in de week vrijwilliger in een verpleeghuis en assisteer daar bij een groepsactiviteit. Een keer in de maand wordt er een dienstje gehouden door een pastoraal medewerkster. Dit gezang begingen we altijd mee. Ze heeft alles uitgetypt op een liturgie maar de ouderen ( dement ) zingen het allemaal uit het hoofd mee.
   Daar geniet ik toch zo enorm van deze mensen soms niet bereikbaar voor wie dan ook maar bereikbaar voor God.
   En dat natuurlijk nog veel breder dit geld voor iedereen. Ook als wij onbereikbaar zijn door wat voor omstandigheden HIJ IS EN BLIJFT VAN NU AAN TOT IN ALLE EEUWIGHEID.
   Wat een belofte hé zussen.

   Lieve Noa ben je gister weer naar de dienst geweest ? Of is het niet verstandig nu met de oprukkende corona golf ?
   In ieder geval was het voor jou vorige week wel een hele ervaring wat heerlijk dat je zo welkom geheten werd dat is fijn in een kleine gemeente.
   Zal een lastige tijd voor je zijn met therapie gesprekken wat fijn dat Pim of Louise er voor je zijn ook dan.
   Ik weet zeker dat er veel zussen voor jou bidden net als ik.
   Ben blij dat je ons een inkijkje geeft in je leven zo kunnen wij voor je bidden en met je meeleven.

   Ik word binnenkort volwassen gedoopt ben er al jaren mee aan het worstelen maar ben tot de overtuiging gekomen dat ik deze weg in gehoorzaamheid ga volgen. Willen jullie ook voor mij bidden zussen dat ik standvastig zal zijn in mijn beslissing .

   Ga met God en Hij zal met jullie zijn.
   Jullie nabij op al jullie wegen
   Met Zijn raad en troost en zegen
   Ga met God en Hij zal met jullie zijn.

   Ga met God en Hij zal met jullie zijn
   Bij gevaar, in bange tijden
   over jou Zijn vleugels spreiden
   Ga met God en Hij zal met jullie zijn.

   Ga met God en Hij zal met jullie zijn
   tot wij weer elkaar ontmoeten
   in Zijn naam elkaar begroeten
   Ga met God en Hij zal met jullie zijn.

   Was het fijn om Marleen weer te zien Noa ? Ik sluit mij Corrie aan Marleen kan zelf ook iets schrijven op Zussenliefde 😉

   Tetsje we hebben jou ook al lang niet gezien ? Hoe gaat het met jou ?
   Denk ook zo vaak aan Riek zal ze nog hier zijn of al verhuisd zijn naar onze Hemelse Vader ?
   Een lieve groet voor jullie allemaal ❤️🌈

  2. Hallo allemaal.Lieve Anneke 3 een goede keuze om je te laten dopen.God zegen,toegewenst op deze bijzondere dag.Ik heb 10 en een halfe jaar geleden mij laten dopen in april 2012 .Door onderdompeling.Deze tekst wou ik jou meegeven dat staat op mijn bewijs van dopen staat….”Indien gij van ganser harte gelooft,is het geoorloofd” (Hand.8:37 NBV) .lk wens Grace en alle zussen God zegen toe.lieve Groet Susan.

 11. Hallo lieve zussen hoe is hetmet iedereen.
  Het is al weer even geleden dat ik iets heb laten horen. Helaas corona gehad en een paar dagen ziek geweest. Nu gelukkig mag ik weeer naar buiten en verder herstellen van corona en hopelijk de laatste fase van burnout.
  Ik hoop dat het met jullie allemaal goe mag. gaanIk noem geen namen want ieder heeft zijn eigen zorgen.
  Zit nu net het lied te luisteren van Heer wijs mij u weg mag ons dat alle bemoedigen.
  Lieve groet

  1. Rudina,fijn om van je te horen,hoop dat je genezing voorspoedig mag verlopen!
   Een en ander kan soms een nasleep hebben,dat is bekend. fijn dat we dan de Hemelse Vader hebben die over ons waakt en voor ons zorgt.
   We zingen niet voor niets: “Laat Hem besturen waken, ’t is wijsheid wat Hij doet”

   Noa,gaat het goed met je? Wat een zegen;pleegouders.

   Voor iedereen een fijne dag,
   Liefs,Hanne.

  2. Lieve allemaal,
   hoe is het met jullie? Fijn om weer wat van Rudina en Hanne te horen.
   Noa, ben je nog met Pim en Louise mee geweest naar de kerk? En zo ja, hoe heb je dat ervaren?
   Bij Nederland zingt werd onderstaand lied gezongen, ik kende het niet maar wat is het een mooi lied. Misschien kan het iemand van jullie bemoedigen.
   Hartelijke groeten en Gods kracht en zegen voor een ieder van jullie toegewenst,
   Corrie

   Zoveel houdt U van mij

   U schiep de ster, diep in de nacht,
   U schreef het lied, dat klonk met kracht.
   U werd een mens, die redding bracht.
   Zoveel houdt U van mij.

   U leefde hier, een mens als wij.
   U droeg ons kruis, verdroeg de pijn.
   U stierf voor ons, hebt mij bevrijd.
   Zoveel houdt U van mij.

   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.
   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.

   Al ben ik zwak, U geeft me kracht.
   Genade is wat U mij bracht.
   Geen kwaad houdt mij nog in z’n macht.
   Zoveel houdt U van mij.

   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.
   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.

   Ooit kom ik in uw hemel, Heer.
   Alleen geluk, geen tranen meer.
   Daar dank ik U voor, keer op keer:
   Zoveel houdt U van mij!

   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.
   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.

   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.
   Eindeloos veel, eindeloos veel,
   zoveel houdt U van mij.

   Zoveel houdt U van mij.
   Zoveel houdt U van mij

  3. Ha lieve zussen, wat vervelend Rudina dat je corona hebt, maar fijn te lezen dat het weer beter gaat. Dat je naar buiten mag. Wat heerlijk voor je. Naar buiten en de frisse lucht inademen doet zo goed hé?
   Wat een mooi lied Hanne wat jij schreef. Ik heb het hele lied opgezocht. Prachtig!!!

   Ja Corrie ik ben gisteren naar de kerk geweest. Ik vond het heel spannend. Zoveel mensen ontmoeten, ik ben dat helemaal niet meer gewend. Maar toen we de kerk ingingen, voelde ik de spanning langzaam van mij afglijden. Ik zat tussen Pim en Louise in en dat voelde veilig. Na afloop bleven we nog koffie drinken entoen heb ik verschillende gemeenteleden ontmoet. Dat was gezellig. Ook waren er een paar meiden die kennis met mij wilde maken. Louise nodigde hen uit om een keer te komen. Dat vind ik leuk. Ze zijn wel iets ouder dan mij, een is 16 jaar en een van 17 en 18 jaar. Maar dat merk je niet eens. Ze vroegen mij of ik meewilde naar de tienerclub. Maar Pim zei dat we even moesten wachten. Eerst wat vertrouwen winnen en de meiden wat beter leren kennen. En de club is boven in een zaaltje dat is wat lastig met de rolstoel, maar daar vinden we wel wat op.
   De gemeente bestaat uit 255 mensen. Niet zo heel groot, maar dat vind ik wel prettig. Na afloop was ik zo moe dat ik de hele middag heb geslapen. En ook ”s avond lag ik alweer vroeg in bed.
   Mijn therapie is begonnen. Dat vind ik heftig en ik durf niet zo goed te praten over wat er allemaal met mij is gebeurd. Maar Louise gaat mee en ik mag in haar hand knijpen als het eng wordt. Nou dat heb ik gedaan hoor. 🙄De eerste tijd gaan we samen. De ene keer gaat Pim mee en een andere keer Louise.

   De preek gisteren heb ik wat voor mezelf uitgewerkt en ik wil graag wat dingen hieruit delen met jullie.

   Ik schrijf het zo op alsof Jezus tegen ons praat. Dat helpt mij om het persoonlijk te maken.
   Jezus zegt: breng tijd door met Mij, puur om ervan te genieten in Mijn gezelschap te zijn. Ik kan de grauwste dagen verlichten. Heb een vast vertrouwen in Mij, wankel niet. Ik wil dat je beproevingen ziet als oefeningen, die jou helpen je vertrouwen te versterken. Als je bang begint te worden, bevestig dan dat je Mij vertrouwt. Zeg het hardop als dat kan. Onderwerp je aan Mij en verzet je tegen de duivel, dan zal die van je wegvluchten. Kom op adem in Mijn heilige nabijheid. Spreek of zing Mij lof toe, dan zal Mijn aangezicht stralend op je schijnen.
   Heb een vast vertrouwen, wankel niet. Want Ik ben je sterkte. Ik ben je beschermer. Ik heb je redding gebracht.

   Dag lieve zussen, ik geef jullie allemaal een dikke knuffel,
   Noa. ❤️

  4. Mooi lied Corrie. Morgen komt Marleen, ik zal eens vragen of zij die op de gitaar kan spelen.

  5. Hallo allemaal,
   Ik denk: even op zussenliefde kijken… en wat een boel reacties weer! Zo heerlijk altijd he, om weer contact met elkaar te hebben op deze manier. Ik voel me altijd zo met jullie verbonden, zo mooi dat Grace dit nog steeds voor ons mogelijk houdt! Bedankt Grace!!

   Nu even proberen te reageren op wat jullie schrijven. Rudina, fijn dat je weer beter wordt na corona! Ik hoop en bidt voor je op volledig herstel, en ook van je burn out 🙏
   Wat een mooie liederen weer: alleen die van Corrie ken ik niet, maar de tekst is prachtig! Bedankt allemaal voor het delen.

   Hanne ik denk vaak aan je. In deze
   lange, donkere avonden zul je je man wel helemaal vreselijk missen..
   Weet dat wij voor je bidden lieve zus
   💝

   Noa, wat een boel nieuwe ervaringen voor jou! Maar zo mooi hoe je schrijft over de gemeente, je wordt er zo liefdevol benaderd!
   Wat moet dat een indruk op je maken, zoveel aandacht en liefde te mogen ontmoeten en ontvangen.
   Wat een prachtige samenvatting van de preek die je hoorde. Dat mag ons allen bemoedigen..
   Lieve zussen, bij ons ging de preek over Jesaja 43, de liefdesverklaring van God aan Zijn volk Israel.
   Het ging vooral over hoe lief God ons heeft, dat we zo kostbaar voor Hem zijn, dat Hij alles voor ons over heeft. We werden aangemoedigd om elke dag tegen onszelf te zeggen dat God zoveel van ons houdt en dat we heel waardevol voor Hem zijn. Vooral als we een negatief zelfbeeld hebben is dat zo goed om te doen!

   Een dikke digi knuffel voor jullie allen!! 💝🙏🌈

  6. Lieve zussen wat fijn om weer iets van jullie lezen hoop dat de zon bij jullie ook zo lekker schijnt misschien kun je wel even lekker naar buiten Rudina frisse lucht doet een mens zo goed zeker als je al een poos binnen zit. Wens je een spoedig herstel hoor.
   Moet net als Andrie zo vaak denken aan jou Hanne als de dagen zo kort en donker zijn zal niet meevallen. Bid je de vertroosting van de Vader toe.

   Wat een mooi lied Corrie .

   Wat zullen dat een indrukken voor jou geweest zijn om mee naar de kerk te gaan allemaal nieuwe mensen. Maar wat heerlijk dat je zo welkom geheten werd . Fijn dat het maar zo’n kleine gemeente is.
   Kan me voorstellen dat je er vreselijk moe van was.
   En dan de therapie dat zal veel bij je losmaken. Heel veel sterkte gewenst lieve Noa.
   Wat mooi heb je de preek weergegeven .
   Zussen ik luisterde vanmorgen naar EERST DIT het is een podcast van de EO en de IZB het was echt zo mooi.
   Het gaat over de goede herder ik ben niet zo goed in het weergeven . Maar iedereen kan het beluisteren het is maar 8 min.
   Het sluit wel een beetje aan bij jouw weergave Noa.

   De spreekster eindigde met een prachtig gedicht dat geïnspireerd is op een gedicht van Guido Gazelle.
   Ik heb de eerst drie zinnen mee kunnen schrijven helaas kan ik het niet vinden op internet anders had ik het helemaal kunnen neerschrijven.

   U groet mij in de bloemen
   U glimlacht mij toe in het licht
   U zwaait in duizend bladeren.

   Ik bid jullie allen toe dat jullie de stem van Jezus zullen opmerken.

   Een lieve groet Anneke ❤️🌈

  7. Lieve allemaal,
   Fijn om weer zoveel te lezen,vooral ook van “onze”Noa. kind wat fijn dat je naar de kerk bent geweest.
   Heeft een van de zussen nog wel eens iets van Riek vernomen? Zo benieuwd hoe het met haar is.
   Allemaal een prettige dag,hier schijnt de zon,hoop bij jullie ook!

   Liefs,Zegen,
   Hanne.

  8. Allemaal jullie reacties gelezen, maar hier schijnt de zon nog niet, het is miezerig, maar in m’n hart is het zonnig als ik al deze reacties lees. ‘k Voel mij zo verbonden met jullie!!! En Noa, wat heb jij de gave om ’n preek samen te vatten!!!!!! En wat fijn dat je nu in ’n warm gezin bent. ‘k Weet niet waardoor je in de Rolstoel terecht bent gekomen, maar Abba is bij je, vergeet dat nooit!!! En Kjersti, ik mis jou ook al ’n hele tijd, is dat omdat je je weer niet zo goed voelt? Vanaf ’n bewolkt Texel wens al m’n zussen Gods zegen nabijheid toe.

 12. Hallo lieve allemaal,
  wat fijn om weer van jullie te lezen. Andrie ook weer hartelijk dank voor het mooie gedicht. Noa wat bijzonder wat je met ons deelde van je nieuwe thuis, de wandeling, het veilige gevoel wat je mocht ervaren bij Pim, heel bijzonder.
  ik las gister een gezegde van onze Grace:

  Dank U, voor kleine ogenblikken van hoop, voor onverwachte momenten van moed. Dank U, dat U mij ook vandaag weer verder geholpen hebt. Grace

  Wat hebben we een liefdevolle God en Vader en wat is HIJ trouw. HIJ laat ons nooit alleen. HIJ is bij ons, vandaag en morgen en overmorgen en iedere dag en iedere nacht. Op bergen en in dalen HIJ is er en HIJ helpt ons door moeilijke omstandigheden heen. Stapje voor stapje.
  Allemaal veel liefs en Gods kracht en zegen toegewenst.
  D.V. tot volgende keer
  Corrie

  1. Deze woorden zijn voor Kjersti; lieve zus, ik ben je Email adres kwijt, de mail naar jou gezonden komt steeds terug. Wil jij mij antwoorden op m’n mail? Allemaal groeten van mij; Nelie.

  2. Goedenavond Nelie,ik las jou verzoek voor Kjersti ,ik moet ook aan Kjersti denken ,ze heeft een hele tijd niet gereageerd,Ik vraag mij ook af of alles goed met haar gaat.Hopen dat je contact met haar kan krijgen.Veel succes ! Lieve groet Susan.

 13. Lieve Noa,wat fijn dat je zulke bijzondere Lieve mensen om je heen hebt!God zorgt voor jou en gaat met je mee!Andrie wat een prachtig gedicht! Hanne, ook jou heel veel sterkte toegewenst!Ik bid voor alle zussen!

 14. Goedenavond allemaal.Lieve Noa veel geluk met je nieuwe ouders,nieuwe woning.Kjerstie,hoe is het met jou? En Tjeske,hoe is het verder gegaan met de (been)? Ook Anneke 3 en Noa bedankt voor jullie meedeleven,,de werklui zijn nu klaar. God dank.Nu tot rust komen wat geniet ik van de stilte nu,ook van de verkleuring van de bomen mooi!Verder wens ik Grace en alle zussen een gezegend weekend.lieve Groet Susan.

  1. Wat fijn Suzan dat de werklui klaar zijn. Ik hoop dat je gauw weer wat tot rust mag komen.
   Prachtig he al die herfstkleuren. Wij hebben vanmiddag gewandeld en zo genoten van al die prachtige kleuren. Valt nog wel tegen om met een rolstoel in het bos te wandelen.
   Sommige paden zijn moeilijk begaanbaar. Ik heb ook al verschillende paddestoelen gezien
   Wat heeft God alles toch mooi gemaakt. Ik lig nu al lekker in bed. Ik ben moe en ga zo lekker slapen. Ik ben zo dankbaar dat ik hier ben. Wel herl erg wennen dat ik mijn problemen met hen mag gaan delen. Ik ben zo gewend om alles voor mezelf te houden.
   Pim heeft 3 maanden vakantie en Louise is gestopt met werken om voor mij te zorgen. Wat bijzonder. Dus de komende tijd zijn we met z’n drieën. Volgende week zondag ga ik mee naar de dienst. Gelukkig duurt dat nog even want ik vind dat best spannend. Ook ga ik kennis maken met de familie van Pim en Louise. Maar wat een zegen dat dit heel rustig aan gaat. Voorlopig nog niet omdat we eerst aan elkaar moeten wennen. Ik ben een rijk gezegend mens. Ik ben dankbaar en blij. Zo lieve zussen ik ga nu slapen. Welterusten en ik geef jullie allemaal een dikke knuffel. Liefs van mij, Noa ❤️

  2. Ha lieve zussen, ik mag nog 5 minuten op mijn mobiel en ik dacht: “kan ik mooi mijn lieve zussen nog een kort berichtje sturen”.
   Ik ben zo blij met jullie gebeden voor mij maar ook voor Louise en Pim. Ook dank voor jullie lieve woorden en bemoedigingen. God werkt hierin door jullie heen. Het helpt mij enorm. Ik hoef niet heel veel naar het ziekenhuis voor controle omdat Pim kinderarts is en hij mij onder controle houdt. Als er iets is weet hij meestal wel wat er moet gebeuren. Vanmorgen heb ik met Pim een lange wandeling gemaakt. Hij wist een mooi plekje waar een bankje stond en daar hebben we op gezeten. Ik mocht uit de rolstoel en zat naast hem. Zo’n bijzonder moment. Heel voorzichtig pakte Pim mijn hand en ik legde mijn hand in zijn hand. Even was ik bang en gespannen maar op een gegeven moment kon ik me ontspannen en voelde ik me veilig.
   Zo waardevol. We hebben daar samen best lang gezeten, we hebben niet gepraat, maar het was zo goed en vredig. Ik wil dit even met jullie delen. Ik ben erg vol van dit kostbare moment.
   Dag lieve zussen, ik moet stoppen. Tot gauw en een dikke knuffel van mij. Ik houd van jullie. Heel veel. ❤️
   Liefs, Noa.

  3. Lieve allemaal,
   Nog even reageren op de berichtjes over en weer.
   Susan geniet van de stilte om je heen, wat fijn dat het weer kan!
   Noa wat een mooie berichten kan jij ons schrijven, wat zorgen Pim en Louise liefdevol voor jou, ontroerend hoe je daar van mag genieten. Neem er de tijd voor lieve zus.
   Er is nog Iemand Die jouw hand vast in de Zijne heeft en houdt!
   Ik las daar vanmorgen zo’n mooi gedicht over. Ik deel het hier met jou en jullie, zussen.
   Het heet: Wandelen met God.

   Ik wandel door dit leven,
   de Heer is aan mijn zij.
   Met Uw Hand in de mijne
   komt geen gevaar dichtbij.
   Ik vertel U al mijn zorgen,
   mijn vreugde en mijn pijn.
   De vragen die ik heb,
   waarom het zo moet zijn.
   Maar ik beken ook eerlijk
   mijn zonden en mijn schuld.
   Mijn zwakheid U te zoeken
   mijn gemopper en ongeduld.
   U blijft altijd geduldig
   en hoort mij steeds weer aan.
   U houdt mijn hand heel stevig vast
   als ik bij U weg wil gaan.
   Dank U dat U mij vasthoudt
   dat U mij altijd hoort.
   Dan mag ik ook geloven:
   dit gaat zo eeuwig voort.
   Zelfs als ik sterven ga
   houdt U mijn hand nog vast.
   Dan mag ik eeuwig bij U zijn
   bevrijd van aardse last.

   Wat een bemoediging en troost voor ons allen, in welke situatie we ook zijn.
   In gebed verbonden, liefs, 💝🙏🌈

 15. Dag allemaal,
  Ik moest vandaag zo aan Noa denken,heeft zij niet een speciale dag vandaag?
  Deze vrijdag??

  Zussen ik heb deze site vast op mijn comp.staan,een idee?

  Allen goed weekend weekend,
  Liefs,Hanne.

  1. Met die gedachte werd ik ook wakker vanmorgen Hanne wat een spannende dag voor jou Noa maar ook voor Pim en Louise.
   Er wordt voor jou/jullie gebeden. Onze Hemelse Vader is erbij wat is dat een enorme rust .
   Hij kent jou/ jullie ons beter dan dat we ons zelf kunnen en weet wat we nodig hebben.

   Hanne ik bid jou ook de merkbare aanwezigheid van onze Hemelse Vader toe.

   Dank je Corrie voor je mooie gedichten.

   Ik sluit mij aan bij de wens van Hanne allen een goed weekend.
   Lieve groet Anneke

  2. Ha lieve zussen, vandaag ben ik thuis gekomen bij Louise en Pim. Zo een bijzondere dag. Net alsof ik droom. Eind van de middag was ik er en nu lig ik in bed maar mijn hoofd is nog zo vol. Ik heb een thuis en ouders. Het is hier heel gezellig en mijn kamer is ook zo mooi. Echt knus. Vanavond hebben we met z’n drieën gegeten en een spelletje gedaan en daarna samen gebeden en gezongen. Pim speelt piano en Louise harp. Een mooie I drukwekkende avond. Louise bracht mij naar bed. En heeft nog een tijdje bij mij gezeten. Allemaal zo lief. Ik mag de tijd nemen om te wennen.
   Er gebeurd zoveel.

   Lieve zussen fijn dat jullie voor mij hebben gebeden. Ik voel me door de gebeden gedragen.

   Wat een zegen om zo met elkaar verbonden te zijn.

   Heel veel liefs en een dikke knuffel van mij, Noa. ❤️

  3. Wat ben jij een prachtig mens Noa .
   Mooie berichten geef je ons door. Bovenal je vertrouwen op de Heer vroeger 😉 hoorde ik wel eens vertellen over oude broeders en zusters dat ze getuigden om jaloers op te worden. Nou ik denk dat jij als jong mens voor velen een voorbeeld bent.
   Fijn dat Louise en Pim nu drie maanden met jou samen zijn om aan elkaar te wennen.
   Allemaal nieuwe dingen voor jou Noa.
   Stapje voor stapje………

   Ik kreeg vanmorgen deze tekst mee voor vandaag. De podcast van de EO eerst dit.
   Schenk ons Uw trouw Heer, op U is al onze hoop gevestigd.
   Ik geef hem aan jullie door.

   Fijn Susan dat die vreselijke herrie voorbij is. Geniet van de rust lieve zus.

   Veel liefs voor jullie allemaal Anneke

 16. Lieve allemaal,
  wat fijn om toch iedere keer weer iets van jullie te horen (lezen).
  Lieve Noa en zus J en Hanne, ja eigenlijk aan jullie allemaal, vraag ik om speciaal nog eens de tekst van Andrie vandaag en morgen te lezen. Het is zo waar, dat HIJ er is en we niet bang hoeven te zijn. En als we wel bang zijn, en hoe begrijpelijk is dat niet in zulke bijzondere perioden, weet dan dat HIJ ons, jullie, ieder van jullie, zal helpen en dat HIJ ons vasthoudt. We mogen aan Zijn arm gaan en HIJ laat ons niet los, Hij laat ons nooit los. Zoals HIJ ons vasthoudt is dat niet dwingend of streng of zo maar liefdevol ondersteunt HIJ ons en liefdevol en met ons bewogen zo houdt HIJ ons vast.
  Er schiet me een regel van een gedichtje te binnen, ik ga straks kijken of ik de tekst kan vinden. Zo ja dan stuur ik het nog op. In ieder geval allemaal een fijne avond en vooral een verkwikkende nachtrust en de kracht van Hem voor nu en speciaal voor morgen.
  Veel liefs en Gods kracht en zegen toegewenst,
  Corrie

  1. Lieve allemaal,
   ik heb het gedichtje gevonden en zal het hieronder zetten. Veel liefs en Zijn kracht, zegen en dichte, liefdevolle nabijheid toegewenst,
   Tot D.V. een volgende keer hoop ik.
   Veel liefs en groetjes,
   Corrie

   Gearmd met de Heer.

   Gearmd met de Heer,
   ja zo mag ik lopen.
   Gearmd met de Heer,
   ja, iedere dag weer.

   Op de blijde zonnige dagen
   dan geeft zo’n arm verbondenheid.
   Alles is gemakkelijk te dragen
   met die arm is er tevredenheid.

   Dan als de moeilijke dagen komen,
   dan is die arm tot steun.
   Leun daar maar op
   je staat niet alleen.

   Is het zo moeilijk om vooruit te komen?
   Daar is die arm, Hij trekt je er doorheen.
   Straks zullen je wank’le schreden
   weer zeker worden, zoals voorheen.

   Die arm van de Here
   zoals je ziet, is er altijd.
   Of je kwiek meestapt of juist uitglijd.
   blijf daarom steeds maar gearmd met de Heer.

   Uit: Gedachten
   Cjovheck

   Leun maar op Mij…

   Leun maar op Mij,
   vertrouw me nu maar.
   Ik laat niet alleen
   in geen enkel gevaar.

   Je weet het toch,
   Ik was er toen
   Ik ben er nu
   en voor altijd.

   Heus leun en steun
   maar op Mijn arm.
   Ik laat je nooit alleen.

   Ik trek je door het donker heen
   en door dat diepe dal.
   Vertrouw op Mij
   Ik ben de Heerser van ’t heelal.

   Zelf zie je zo donker en beperkt
   je bent ook maar een mens.
   Een mens waar Ik héél véél van hou
   en die Ik sterken zal.

   Zo kom nu maar
   en rust in Mij,
   Ik ben je Heiland en je Heer.
   Ik til je boven alles uit.
   Ik leid het al ten goede, telkens weer.

   Uit: Van het donker naar het Licht
   Cjovheck

 17. Lieve zussen,
  Corrie wat een prachtig lied: als ik zelf geen uitkomst ziet, wijst U mij de weg.
  En zo is het. Hij is er altijd en laat ons niet alleen.

  Noa, wat een mooie bemoediging vanuit je hart, door de Geest.
  Ik wil je heel veel sterkte wensen vrijdag, als je bij je pleegouders gaat wonen. Wat spannend, maar ook zo mooi dat je dan na lange tijd het ziekenhuis mag verlaten!
  Ik bid je Gods kracht en rust toe.
  Ik geef jou en alle zussen de tekst mee die ik vanmorgen las in Jesaja 41:

  Wees niet bang, want Ik ben bij je.
  Vrees niet want Ik ben je God.
  Ik zal je sterken, je helpen, je steunen met Mijn onoverwinnelijke hand.

  Lieve allemaal: ga met God en Hij zal met je zijn.
  Geniet de dag!
  Liefs, 💝🙏🌈

 18. Hallo Corrie, laat het ons ’n troost zijn dat onze gezamenlijke Vader ons NOOIT los laat en we in Hem ALTIJD verbonden blijven. En er is ook altijd ’n tot ziens!!!

 19. Lieve allemaal,
  nog even een reactie op Anneke3 wat betreft haar schrik toen ze zussenliefde niet kon vinden. ik vraag me ook weleens af hoe het toch moet als de site misschien eens niet meer te bereiken zal zijn. Hopelijk gebeurt het niet. ik ben Grace dankbaar dat we zolang al haar site nog mogen gebruiken. Grace dank je wel daarvoor, ik wens je Gods speciale zegen toe.
  Wat er echter ook gebeuren zal laten we aub. proberen vast te houden dat HIJ er altijd is en altijd zijn zal en ons nooit alleen laat.
  Hartelijke groeten en veel liefs voor jullie allemaal,
  Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *