Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

EΓ©n van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geΓ―nspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Lieve zussen nog even een tip. Via dagelijkse broodkruimels kan je via mail ook dagelijks teksten en soms overdenkingen lezen. Ook erg bemoedigend

  1. Ben ik het helemaal mee eens hoor Rudina, ik lees dat ook al een paar jaar. Lieve allemaal HIJ laat nooit alleen, HIJ is gister en heden en ook morgen Dezelfde, altijd, mogen en kunnen we ons hart bij Hem uitstorten, HIJ luistert en HIJ zal helpen. Vertrouw op Hem en als je dat moeilijk vind, vraag dan maar aan Hem om je te helpen. Er schiet me een oud liedje te binnen.

   Vraag de Heer u te helpen, met Zijn kracht u te sterken.
   HIJ is het die u in staat stelt, overwinnaar te zijn.

   Gods troost, kracht en zegen toegewenst voor jullie allemaal en voor allen die bij jullie horen. Veel liefs,
   Corrie

  2. Corrie, Dank je wel voor je bemoedigende woorden! Heel fijn om aan herinnert te worden, een hart onder de riem….
   Het oude liedje ken ik helaas niet,maar het zijn mooie zinnen.
   Liefs voor allemaal

  3. Lieve zussen,
   Ik geniet erg van zussenliefde. Zo fijn steeds, wat jullie schrijven en reacties.
   Ik heb de laatste dagen regelmatig geprobeerd iets te plaatsen maar het lukte steeds niet. Nu een nieuwe poging en hopen dat het nu wel lukt!

   Vandaag mag ik samen met man en kinderen vieren dat wij 28 jaar getrouwd zijn. Feest dus, ik vouw mijn handen en dank Hem: ik ben dankbaar en blij met wat God ons al die jaren heeft gegeven en dat doet Hij nog elke dag!
   In heel moeilijke tijden was Hij er, en Hij gaf ook veel geluk en gezondheid. Kracht voor elke dag, wat er ook gebeurde: Ik mocht en kon op Hem vertrouwen, want Hij is trouw en goed!
   Dus aan Hem alleen de eer!

   Een prachtig lied erbij:

   Groot is uw trouw, o Heer,
   Mijn God en Vader.
   Er is geen schaduw van omkeer bij U.
   Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde
   Die Gij steeds waart,
   Dat bewijst Gij ook nu.

   Groot is uw trouw, o Heer,
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Iedere morgen aan mij weer betoond.
   Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven.
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Aan mij betoond.

   Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden,
   En uw nabijheid, die sterkt en die leidt:
   Kracht voor vandaag,
   Blijde hoop voor de toekomst.
   Gij geeft het leven tot in eeuwigheid.

   Groot is uw trouw, o Heer,
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Iedere morgen aan mij weer betoond.
   Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven.
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Groot is uw trouw, o Heer,
   Aan mij betoond.

   Lieve zussen, ik bid jullie de zegen van onze liefdevolle God en Vader toe, voor vandaag en elke dag die komt in welke omstandigheid je ook bent.
   Liefs, een dikke knuffel , πŸ˜˜πŸ™πŸŒˆ

  4. Lieve zussen, wat een waardevolle berichtjes lees ik allemaal weer. Wat een troost en bemoedigingen om mee verder te kunnen. Andrie ik wil jou ook van harte feliciteren met jullie 28 jarig huwelijk. Ook Zijn zegen wens ik jullie toe en Zijn liefde elke dag weer opnieuw. Lieve Corrie wat “naar” zeg jouw oogaandoening. Wat lijkt me dat moeilijk. En dan dat lied wat je schreef: “loop ik met gesloten ogen, naar het onbekende land”, komt dan echt binnen. Ontroerend. Loslaten en je dan overgeven aan God, dat gaat diep en vraagt vertrouwen. Ik zal ook hierin voor jou bidden Corrie samen met Marleen. Heel veel sterkte hierin en dat je God mag ervaren dichtbij je, ook al zie je Hem soms niet.

   De wandeling met Pim en Louise waren goed en gezellig. Het ging goed in de rolstoel. We hebben onderweg nog een ijsje gegeten. Helemaal op dat lukte niet, maar het was fijn om er wat hapjes van te proeven. Ik ben heel dankbaar voor mijn pleegouders, maar er is nog wel een weg te gaan om hen te leren vertrouwen. Ik ben zo gewend om alles alleen te doen en zo onzichtbaar mogelijk te leven, en nu mag ik er zijn. Ik mag delen mijn pijn en angsten en alles wat er in de afgelopen jaren met mij is gebeurd. Ik durf het nog niet. Maar ze geven mij de tijd en de ruimte. Ze houden van mij en willen mij als hun dochter aannemen. Louise gaat de komende periode stoppen met werken en Pim gaat ook minder werken zodat ze mij kunnen begeleiden in dit proces. Ik ben hier echt heel dankbaar voor hoor, maar het is zo overweldigend. Nog te groot. Ik kan het niet pakken. Maar God is erbij, Hij weet wat ik heb doorgemaakt en wat deze nieuwe weg voor mij betekend. Dat helpt mij. Louise en Pim zijn christen, en dat is zo fijn.
   Lieve zussen we mogen God vertrouwen, want Hij zegt het ons:” Ik ben jouw sterkte, Ik ben jouw beschermer”. Hij geeft ons de kracht om stapje voor stapje de weg te gaan die voor ons ligt. Hij beschermt ons en wilt ons vullen met Zijn vreugde. Wij mogen ons hart openen. We mogen God vragen om Zijn Geest in onze gedachten, zodat we Zijn stem kunnen verstaan. Woorden van leven……. vrede….. liefde.
   Fijn om weer even contact met jullie te hebben. Ik geef jullie allemaal een dikke knuffel en tot een volgende keer.
   Veel liefs van mij, Noa. ❀️

 2. Hallo lieve allemaal,
  wat wordt ik toch blij van alle berichtjes die jullie sturen. Soms wel verdrietige berichtjes maar ook zulke mooie en bijzondere berichten zoals van jou Noa. Wat bijzonder dat je nu weer zelf kunt eten en dat je zelfs in je bed buiten bent geweest. Het zijn zulke bemoedigingen voor jou en voor een ieder van ons. Lieve allemaal, ik geniet ervan als iemand weer wat schrijft en weet dat ik voor jullie allen bid. Ook voor Lies en alle anderen die we al een poos missen maar ook voor Grace.
  Hartelijke groeten en Gods rijke zegen toegewenst, HIJ laat nooit alleen..
  Corrie

  1. Lieve allemaal het blijft fijn dat er altijd nog reactie zijn opzussen liefde.Het is zeker jammer dat wij een aantal missen. Misschien kan Grace hier nog wat in betekenen. Hoe is hetmet julli ik noem maar geen namen want iedereen kan op zijn tijd een bemoediging nodig hebben
   Wat fijn dat wij nog steeds verbonden zijn door het gebed. Ik hoopdat er straks nog meer zussen ontdekken dat ernog steeds op deze manier contact met elkaar is.
   Ga met God en Hij zou met ons zijn
   Liefs

  2. Ja Corrie ik stem helemaal met je in, het maakt mij ook blij.
   Mooi ookmdat zussen zichzelf kunnen zijn op Zussenliefde want dan kunnen we voor hen bidden.

   Dank je Andrie voor jouw bijdrage een bemoediging iedere keer weer opnieuw. Wat een enorme rijkdom te weten dat God overal bij ons is in ons met Zijn Geest en om ons heen iedere dag en Hij verandert nooit.

   Fijn Marleen dat jij ook weer opgeknapt bent en een berichtje geplaatst hebt en fijn dat je Noa weer kunt bezoeken.

   Wat goed om te lezen Noa wat een prachtige berichten. En ik kan me zo voorstellen dat het allemaal ook heel spannend is.
   Is het nog gelukt om met de rolstoel naar buiten te gaan ?

   Lieve zussen ik wens jullie allemaal Gods zegen toe voor deze zonnige dag. Weet je wij hebben allemaal Gods Zoon aan boord van ons levens scheepje en daarom veilig strand voor onze ogen. 🌈
   Liefs Anneke en een knuffel voor Noa

 3. Lieve zussen, goedemorgen.
  Mooie reacties las ik weer…ik wordt er zo blij van! Bedankt.
  Hanne, sterkte in het gemis van je man. Wat een leegte is er dan opeens…na zoveel jaren samen.
  Tetsje, naar dat je steeds weer lichamelijke ongemakken hebt. Het kan je zo beperken!
  Alle zussen een goede dag toegebeden door mij.
  God is naast, voor en achter je, en om je heen. Altijd. Hij is goed!

  Ik las een mooi gebed van Grace zelf. Ik deel het hier met jullie:

  Ik bid dat de Geest je wijsheid en inzicht mag schenken.
  Ik bid dat je mag groeien in kennis en Gods wil mag verstaan.
  Ik bid dat je zult kiezen wat God van je vraagt.
  Ik bid dat je de goede weg mag vinden, dicht bij de Heer.
  En ik vraag je of je dit ook voor mij wilt bidden.

  Ik zeg daar amen op.
  Liefs, πŸ’πŸ™

  1. Hallo allemaal.Andrie bedankt dat je dit gebed van Grace met ons wou delen mooi!Jelle fijn dat je langs wil komen, Kjersti ik hoop dat Nelie ook gouw langs op de site zal komen,zou fijn zijn!
   Ik ben zelf niet op face book maar ik dacht dat Gloria Bea er wel op zit.Een tip mischien voor een zuster die wel op Face book zit om Gloria te laten weten dat de site nog open is.Ze heeft ooit haar volledige naam achternaam op de site ooit geplaats dacht ik, Hanne veel kracht en sterkte verder ,fijn dat je lieve mensen om je heen zijn.Verder alle zussen God Zegen .lieve Groet Susan.

  2. Hai Susan, vermoedelijk zijn er nog wel meer “zussen” via Facebook terug te vinden. Zelf zit ik (bewust) ook niet op Facebook, maar wie weet een van de anderen inderdaad wel. Er zal ook nog wel een Facebooksite van zussenliefde zijn, misschien dat via die weg er nog mensen bereikt kunnen worden.
   (Vind het al knap dat je nog weet dat Gloria eigenlijk Bea heet, dat was ik vergeten)
   Veel liefs voor allemaal!

  3. Goedemorgen lieve zussen, allereerst hartelijk dank voor jullie gebeden voor mij. Ik ben weer helemaal opgeknapt en het gaat goed met mij. Daar ben ik dankbaar voor. Ik kan mijn werk weer doen en ook regelmatig bij Noa zijn.
   Wat fijn dat jullie elkaar zo kunnen bemoedigen en er voor elkaar mogen zijn. Hartverwarmend.
   Noa en ik bidden regelmatig voor jullie. Ook zo fijn om dit samen te doen. Jullie een voor een bij God te brengen dat is zo’n zegen. En dan gaat God Zijn werk doen. Dat zien we en daar vertrouwen we op.

   Ik wens jullie de moed en de kracht om met God jullie weg te gaan. Ieder heeft zijn eigen pijn en strijdt te voeren. Dat kan zo zwaar zijn. Maar door alles heen is God er en gaat met ons mee. In de donkerste nacht is er nog altijd een ster die schijnt.
   Veel liefs van Marleen.

  4. Ha lieve zussen, ik zit buiten en schrijf jullie. Met bed en al hebben ze mij naar buiten gereden. Heerlijk die zon op mijn gezicht. Ik geniet.
   Marleen zit naast mij en zonet hebben wij voor jullie gebeden. Nu drinkt Marleen een kopje koffie en ik drink een glas thee. Mijn sondevoeding is eraf. JIPPIE!!!!! Ik kan nu zelf eten en drinken. Wel met speciale voeding maar het lukt. Zo fijn om dit zelf te kunnen. Ook kan ik rechtop zitten en mijn armen wat meer bewegen. Ik ben hard aan het oefenen om te gaan lopen, maar dan moeten er eerst nog een paar kilo’s bij.
   Ik heb contact gehad met mijn pleegouders. Wat was ik zenuwachtig. Maar ze zijn zo lief.
   Nu komen ze regelmatig bij mij om zo een vertrouwensband met hen op te gaan bouwen. Pim en Louise heten ze. Pim is kinderarts in het ziekenhuis en Louise is psycholoog.
   Het is zo bijzonder allemaal. Vanmiddag gaan we wandelen en dan gaan we proberen of het lukt dat ik in de rolstoel kan zitten. Dat zou wel heel mooi zijn. Pim zegt dat het kan en Louise heeft er ook alle vertrouwen in. Tja……… dan gaat het vast lukken. Ik heb er zo’n zin in.
   Lieve zussen ik wens jullie de zegen van God in alles wat jullie doormaken. Ons leven is veilig in God’s hand. Ons leven houd dankzij Jezus stand. Vandaag en morgen, ben ik geborgen. Volkomen veilig in God’s hand.

   Een dikke knuffel en herl veel lief van mij, Noa❀️

  5. Lieve Noa,
   Wat ontroerend om zulke mooie berichten van jou te lezen! Geweldig dat je van de sondevoeding af bent en weer zelf kunt eten en drinken. Heerlijk dat ze je met bed en al naar buiten hebben gereden zodat je van het zonnetje kunt genieten!
   En dan de positieve kennismaking met je aanstaande pleegouders… Logisch dat je er tegenop zag en heel dankbaar dat het positief was!
   Fijn Marleen om ook van jou te lezen, dat je voldoende hersteld bent om weer bij Noa op bezoek te gaan. Dank je wel dat je zo’n steun bent voor “ons jonge zusje”. En jullie allebei dank je wel voor jullie gebeden ook voor ons! Bijzonder Noa, dat je dat op kunt brengen ondanks alles waar jezelf doorheen moet gaan!
   Ik bid dat de Here jullie beiden nabij zal zijn en zegenen. Dat jij Noa verder mag aansterken zodat je binnen afzienbare tijd het ziekenhuis kunt verlaten en dat je je dan veilig en thuis mag gaan voelen bij deze pleegouders. Veel liefs😘

 4. Voor alle zussen die het zwaar hebben, moeilijke tijden doormaken en misschien (soms) het gevoell hebben het niet meer aan te kunnen, opgebrand te zijn. Na een deel van jullie berichten terug gelezen te hebben zat vandaag dit lied in mijn hoofd, het is wel lang maar ik plaats toch maar de volledige tekst (dmv kopiΓ«ren en plakken uiteraard)

  Als het leven soms pijn doet
  En storm gaat tekeer
  In een tijd van moeite en verdriet
  Alsof de zon niet meer opkomt
  En het altijd donker blijft
  En de ochtend het daglicht nooit meer ziet
  Juist op die momenten, als het echt niet meer gaat
  Laat me merken laat me voelen, dat U werkelijk bestaat
  En dat Uw armen om mij heen zijn en Uw liefde mij omgeeft
  Dat ik zal zien als ik terug kijk, dat U mij gedragen heeft
  Als ik kom met al mijn vragen met mijn twijfels en mijn pijn
  Met mijn angst en onveiligheid
  Dan lijkt de hemel soms van koper
  Geen gebed komt er doorheen
  En ik verstik in onzekerheid
  Juist op die momenten, als het echt niet meer gaat
  Laat me merken laat me voelen, dat U werkelijk bestaat
  En dat Uw armen om mij heen zijn en Uw liefde mij omgeeft
  Dat ik zal zien als ik terug kijk, dat U mij gedragen heeft
  Heer wilt U mij helpen
  Als ik moe ben of verward
  Dat het geloof in mijn verstand
  Ook zal leven in mijn hart
  Juist op die momenten, als het echt niet meer gaat
  Laat me merken laat me voelen, dat U werkelijk bestaat
  En dat Uw armen om mij heen zijn
  En Uw liefde mij omgeeft
  Dat ik zal zien als ik terug kijk, dat U mij gedragen heeft
  Dat Uw armen om mij heen zijn en Uw liefde mij omgeeft
  Dat ik zal zien als ik terug kijk dat U mij gedragen heeft.

  Ik wens en bid jullie allemaal Zijn Armen om je heen, Zijn engelen om over je waken, Zijn Geest om je kracht te vernieuwen en je te ondersteunen en leiden. En Zijn schoot om in te rusten.

  1. Lieve Kjersti,wat mooi.Dank je wel.Ik wens jou Kjersti, ook Gods arm om jou heen en zijn rijke zegeningen toe.Grace en alle zussen ook jullie wens Gods rijke zegen toe.lieve Groet Susan.

  2. Lieve zussen, lieve Hanne.
   Las net in de berichten dat je man overleden is, wat een verdriet, we weten dat er aan ons aardse leven een einde komt, maar als het dan zover is het de moeilijkste tijd van ons leven is, het los laten.
   Als je zo met elkaar verweven bent,en zolang elkaar kent valt het zwaar, weet er alles van al 2 jaar alleen.
   Mijn leven is niet alleen verdriet, maar het gemis is zo voelbaar aanwezig ,het zijn van die momenten dat het je zo kan overvallen
   Wens jullie en jij Hanne Gods aanwezigheid toe in deze nog zo moeilijke dagen.
   Heb op moment weer een dik pijnlijk enkel, heb medicijnen, maar gaat nog niet zo,
   Allemaal veel liefs van mij Tetsje.

  3. Lieve zussen
   Wat fijn om jullie allemaal weer te lezen. de dagen na de begrafenis staan in het teken van regelen enz.Doe ik allemaal zelf. Goed om bezig te zijn. krijg kracht door alle lieverds om mij heen en natuurlijk door gebed,ik doe niet anders dan bidden.
   Maar wat is het stil en alleen.Akelig gewoon. Na jaren in de zorgstand,nu mezelf weer terugvinden.MAAR! mijn man is in de Heere gestorven! de Heer is mijn Herder !

   Fijn om te zien dat het Noa goed gaat en dat steeds meer zussen een kijkje nemen!
   daarom blijft de site vast en zeker open!
   Lieve allemaal,laten we elkaar vasthouden,dit is zΓ³ waardevol!

   Zegen en groet,
   Hanne.

  4. Prachtig lied Kjersti ja juist als we terugkijken ervaren we dat we gedragen zijn. Fijn dat jij ook weer terug bent op zussenliefde.
   Lieve Hanne heel veel sterkte in deze voor jou zo moeilijke tijd.
   Regelen en de stilte om je heen ik denk dat het een goed besluit is dat je dat regelen zelf doet.
   Tetsje jij ook veel sterkte iedere keer weer wat nieuws vervelend weer. Sterkte hoor.
   Lieve Noa nog steeds in verwondering hoe de weg van God met jou is.
   Marleen lezen we nog eens wat van jou.
   Alle andere zussen fijn hè dat we nog steeds contact kunnen hebben.

   Hopelijk gaan er nog meer zussen een kijkje nemen. 🌈

   Ik wil.jullie bemoedigen met de woorden uit Math.28 vs 20
   En zie Ik ben met jullie tot aan de voleinding van de wereld.

   Vandaag liep ik met mijn man door een heel klein dorpje in Zuid Frankrijk ik zei tegen mijn man moet je nu zien. Allemaal bijbelteksten op een deur geplakt. Ook blaadjes uit een scheurkalender waren er op geplakt. En Frankrijk is een zeer onchristelijk land met hier en daar heel klein chr. gemeentes. Het maakte mij blij. God gaat door met zijn werk . Prijs de Heer met blijde galmen.
   Veel liefs voor alle zussen.
   Anneke knuffel voor jou Noa. ❀

  5. Anneke 3,
   Mooi om te lezen dat je daar in z-Frankrijk al die bijbelblaadjes tegenkomt.
   Wanneer mijn man en ik daar rond trokken zochten we altijd een kerk om voor de thuisblijvers een kaars aan te steken.Soms was het maar een kleine kapel,en vaak kwamen we dan in gesprek met de lokale bewoners,wat heel fijn was.Die ervaring hadden we ook in andere landen waar we met ons “hok”rond gereisd hebben.

   Het zijn fijne herinneringen…

   lieve groet voor allen,
   Hanne.

  6. Ik ben heel bewust ook niet op Facebook maar wie ik ook erg mis Gerry Sandvoort. Ik weet dat zij ook op Facebook actief is. Ik ben nu nog op vakantie maar heb eens gegoogled op de naam. En in Voorthuizen zijn er een paar ik ga volgende week gewoon eens bellen.
   Misschien kunnen we Gerry die iedere dag zulke fijne bijdrages had ook weer terug zien komen op zussenliefde. Veel zegen lieve zussen ieder in haar eigen omstandigheid.
   God van trouw Hij verandert nooit houd moed. Liefs Anneke

  7. Oh, dit is zo’n mooi lied, de woorden komen zo binnen!!!! Bedankt Kjersti. Fijn om deze site weer te zien en dat er nog steeds zussen op schrijven en hun moeite, strijd maar ook overwinning op delen.

 5. Lieve zussen, terug van weg geweest…. Wat heb ik jullie allemaal gemist! En wat een geweldige ontdekking dat er nog doorgeschreven wordt! De eerste tijd keerde ik nog regelmatig terug naar de site in de hoop dat er nog nieuwe reacties waren geschreven, maar toen dit een tijdje niet meer gebeurde ben ik gestopt met kijken, om me de teleurstelling te besparen. Maar nu keek ik toch weer eens…. En ik wist niet wat ik zag…. Zoveel berichtjes van diverse mensen, ik heb nog lang niet alles teruggelezen…
  Maar wat wordt ik hier blij van en dankbaar. Dit was de enige plek, de enige christelijke plek, waar ik het gevoel had ergens bij te horen (en soms ook van betekenis te kunnen zijn voor een ander) en toen Grace stopte heeft dat dan ook echt een leegte achtergelaten bij mij. Vooral vanwege de reacties, de verbondenheid met elkaar die hier was. De openheid van velen, de bemoedigingen, meeleven met elkaar. Een stuk gemeente-zijn…
  (Overdenkingen zijn er in overvloed te vinden, maar de gemeenschap die hier was/is ontbreekt elders)
  Tot zover even mijn eerste vreugde.
  Noa, wat fijn dat er een echtpaar is dat jou een veilig thuis wil bieden en je wil helpen en begeleiden in je herstel en verwerkingsproces. En natuurlijk ook gewoon in het opgroeien als tiener zijnde… Ik heb wat teruggezien van wat je hebt geschreven en dat bevestigde helaas wel wat ik al vreesde/vermoedde (dat er iets veel groters achter schuil ging).
  Maar je bent nu veilig en ik hoop en bid zo dat je je ook echt veilig mag (gaan) voelen!

  1. Lieve.Lieve Kjersti.O wat ben ik blij dat je langs bent gekomen op de site .Ik heb jou heel erg gemist,mijn gebed is verhoort.Ik bad hier voor.Hoe gaat het met jou nu en je gezondheid?En de hulp verleners,alles weer bij de oude? Lieve Grace ik hoop ook dat je driaa terug hebt gevonden,ik mis jou overdenkingen,maar ik gun je alle rust Grace !Hanne alle kracht in deze rouw periode. Grace, Noa Kjertie en alle zussen God Zegen .lieve Groet. Susan.

  2. Wat fijn om weer iets van je te horen Kjersti. Ook ik heb je enorm gemist. Maar nu ben je erweer. Ik ben zo blij. πŸ˜€

  3. Lieve Kjersti, wat fijn dat jij zussenliefde hebt herondekt!
   Welkom terug, ook ik heb je gemist en ben heel blij dat je weer meeleest/meeleeft!
   Liefs, πŸ’–πŸ™

  4. Lieve Susan, Noa en Andrie, dank jullie wel voor jullie lieve, hartverwarmende reacties!!
   Susan, ik hoop binnenkort antwoord te geven op je vraag, nu lukt dat me even niet.
   Ik ga een vriendin vragen of zij het ook aan Nelie door wil geven dat er nog steeds mensen actief zijn op de site, misschien dat zij dan ook wel weer “komt kijken”. (Een vriendin die al jaren veel op Texel verblijft, blijkt haar van de baptistengemeente daar te kennen)

  5. Inderdaad kjersti, zoals je het beschrijft, erbij horen! Zo ervaar ik het ook! Al reageer ik nooit Weet dat ook ik voor jullie bid lieve zussen! Jellie

 6. Lieve allemaal,
  heel hartelijk dank voor jullie reacties van gister. Noa wat een wonder van de Here God, HIJ is een liefdevolle Vader. En HIJ zorgt voor je. HIJ heeft denk ik een heel bijzonder pan met jouw leven, tot eer en glorie van Zijn Naam.
  ik ga ervanuit dat Marleen inmiddels is hersteld en weer bij je op bezoek kan komen. Je kan zelf weer reageren maar Marleen mag natuurlijk ook voor zichzelf reageren hoor, zij hoort bij ons zussen.

  Lieve, lieve Hanne, mijn hart huilt deze dagen en speciaal vandaag met je mee en denk en bidt voor je. Als is het nog zo moeilijk en nog ze donker om je heen, HIJ laat je niet alleen hoor. Er schieten me een paar regels van een lied te binnen, misschien weet Andrie of iemand anders van jullie het lied wel helemaal. De regels die in mijn gedachten komen zijn:
  Al ga ik door een donker dal, ik weet dat HIJ mij leiden zal.

  Jullie allemaal en in het bijzonder Hanne, heel veel van Gods kracht, troost, hulp en zegen toegewenst. Hartelijke groeten en D.V. tot een volgende keer.
  Corrie

  1. Ja, lieve Hanne, ik bid mee om kracht en sterkte deze dag en alle dagen die volgen. En ik weet dat er veel zussen biddend om je heen staan.
   Corrie ik denk dat je het lied van Sela bedoelt, mijn Herder?
   Daar staat het in iets andere woorden:

   De Heer is mijn Herder,
   het ontbreekt mij aan niets.
   Hij omringt mij met zijn liefde.

   De Heer is mijn Herder,
   het ontbreekt mij aan niets.
   Hij laat mij rusten in zijn nabijheid.

   Β Hij roept mijn naam; ik hoor zijn stem; Hij de mijne.
   Als ik dwaal, zoekt Hij mij op; brengt mij veilig thuis.
   Mijn Herder verzorgt al mijn wonden; heeft mij teder verbonden.
   Er is geen betere plek dan bij Hem te zijn.

   Hij gaat mij voor; ik volg zijn spoor; Hij zal leiden.
   Als ik val, geeft Hij mij kracht om weer op te staan.
   Mijn Herder beschermt heel mijn leven door het zijne te geven.
   Er is geen betere plek dan bij Hem te zijn.

   Al gaat mijn weg door een donker dal;
   ik weet dat Hij mij brengen zal naar een plaats
   waar ik eeuwig thuis zal zijn.

   Liefs, πŸ™πŸ’–πŸŒˆ

  2. Lieve Hanne, ik leef met je mee en bid voor je. πŸ™Heel veel liefs en een dikke knuffel van mij, Noa❀️

  3. Lieve allemaal,
   Ja Andrie dat lied bedoel ik inderdaad. Dank je wel voor het vermelden van de tekst hoor, ben er blij mee.
   Lieve Kjersti wat ben ik blij om weer wat van je te horen. Je had vaak zulke wijze woorden. Hopelijk kijk je nu weer regelmatig en horen we misschien regelmatig weer van je.
   Jullie allen zijn op en in mijn hart en weet dat ik jullie bij HEM breng, bij HEM Die alles in Zijn Handen houdt en Die niet laat varen het werk van Zijn Handen.
   Heel veel van Zijn kracht en troost toegewenst en hartelijke groeten,
   Corrie

 7. Lieve zussen ik vind het altijd weer fijn om wat van elkaar te horen en elkaar te moge bemoedigen. Noa wat een mooie berichten van hoe hetmet je gaat te lezen. Ik hoop dat het met de andere zussen en broeders ook goed mag gaan. Hanne hoe gaat hetmet jou. En met de anderedie ik nu niet noem. Ik moest vanmorgen aan deze tekst denken.Wanneet je zult gaan door het water, Ik zal bij je zijn,Rivieren zullen je niet overspoelen. Jesaja 43 VS 2. Ook al ervaar ik en jullie het misschien niet altijd zo het mag ons toch bemoedigen. Voor jullie alle Gods nabijheid en een lieve groet

  1. Lieve zussen,
   Dank voor alle bemoedigingen en gebeden. Ja,het zijn hele zware dagen maar ik voel me wonderlijk gedragen. Zoveel lieve aandacht van ieder die ons kent en die mijn man
   gekend heeft.Morgen komt het grote loslaten,de begrafenis.Daar zie ik erg tegenop.
   Moge Hij die mij leidt,me de kracht en rust geven om die dag goed door te komen want mijn man is nu waar hij zo graag wil zijn.

   Lieve groet en Zegen voor alle zussen en voor jou,lieve Noa.

   Hanne

 8. Hallo lieve en dierbare zussen,

  Fijn om te lezen dat jullie blij zijn met de bemoedigende woorden die ik jullie mocht toesturen. Als ik zulke mooie teksten tegenkom, die mijzelf ook bemoedigen en aanspreken, bewaar ik ze en kan ik ze op geschikte momenten met jullie delen.
  Jellie, ook een welkom voor jou lieve zus! Fijn dat je meeleest.

  Noa, wat een mooie berichten deel jij met ons! Het ontroert me echt, wat ben ik blij voor jou dat het steeds beter met je gaat en dat je weer zicht hebt op een nieuwe toekomst. Heel spannend, dat zeker, maar zo mooi dat deze mensen jou zien en willen begeleiden en een veilige plek willen en kunnen bieden! En hoe bijzonder al die mooie contacten in het ziekenhuis!
  Ik kwam deze week een hele wijze tekst tegen die ik je mee wil geven:

  ‘Op een liefdevolle manier je
  eigen verhaal onder ogen zien
  is het moedigste wat je ooit zult doen.’
  Zo raak gezegd maar ook: je mag met liefde naar jezelf kijken, God heeft je zo mooi gemaakt. Hoe kapot je leven ook kan zijn, God Zelf zal je liefdevol begeleiden op je weg door dit leven. Hijzelf is er bij, altijd en overal.
  Dat geldt natuurlijk voor ons allemaal…we kijken soms helemaal niet met liefde naar onszelf.
  Daar doen we God pijn mee, want Hij is immers onze Schepper en wij zijn Zijn prachtige en waardevolle dochters.
  In Psalm 139 staat het zo mooi verwoord. Laten we Hem prijzen om Zijn liefde voor ons!

  Fijne zondag allemaal, liefs, πŸ’–πŸ™

  1. Lieve Hanne wat zal dat een moeilijke weg voor jou zijn.
   Ik bid je de vertroosting van onze Hemelse Vader toe Hij kan jou vertroosten zoals niemand dat kan.

   Ik moet denken aan de kaart die ik jaren geleden kreeg van een dierbare vriendin toen mijn leven ook heel zwaar was. Hij staat overigens nog steeds in mijn kast als herinnering.

   God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie,
   Langs wegen die geen mens bedekt maakt Hij ons Zijn wil bekend.
   En die wil is wijs en heilig, ook al zien wij dat vaak niet met onze kleine mensen verstand.

   Kijk naar het grote wonder van Noa wat een mooie berichten lieve Noa voor jou allemaal ook heel spannend dat is heel begrijpelijk.
   Wat bijzonder dat God voor jou deze pleegouders uitgezocht heeft over een wonder gesproken. 🌈
   Wij blijven biddend om jou heen staan Noa, je gaat niet alleen.
   Kan Marlies jou nu weer opzoeken of is zij. nog niet voldoende hersteld. Voor haar zal het ook een groot wonder zijn jou zo te zien na alles wat er met jou gebeurd is de laatste tijd.
   Gods zegen ook voor jou Marlies

   Alle alle andere zussen bid ik toe dat jullie dat ontvangen wat je nodig hebt.
   Dank lieve Andrie voor al je mooie bijdrages . Woorden van Hoop.

   Jammer hΔ— dat we zoveel zussen moeten missen omdat ze niet weten dat de site nog open is.
   Dank je lieve Grace jij ook ban harte Gods zegen en ik hoop dat je je weg kunt vinden na het afscheid .

   Veel liefs voor jullie allen
   Anneke

 9. Lieve zussen,

  Wat een heerlijk weer vandaag! Ik geniet van deze mooie nazomerdag
  en dank God voor al de goede dingen die ik elke dag weer ontvang.
  Ik besef dat ik rijk ben, met een lieve man, 4 lieve kinderen, gezondheid, een huis, voldoende geld om te kopen wat iedere dag nodig is en zelfs meer dan dat.. het kan ook zo anders zijn! Veel zussen zitten midden in moeite, zorgen, ziekte,
  psychische nood, rouw en verdriet: weet dat ik alle zussen elke dag weer bij Vader breng in gebed πŸ™πŸ’
  Zo nodig, dat bidden: het houdt ons dicht bij God!
  Noa, hoe is het nu met jou? Nog steeds langzaam wat herstel van kracht, kun je in de kussens zitten en naar buiten kijken? En is Marleen weer beter en mag ze weer bij je komen? Ik hoop het zo!
  Hanne jij moest de begrafenis van je man regelen. Wat een zware weg moet je deze dagen gaan…ik bid steeds voor je om kracht, moed en rust. Heel veel sterkte lieve zus!
  Vandaag deze mooie tekst:

  Mijn groet voor vandaag is:

  God stuurt je nooit alleen
  naar de situatie,
  God gaat voor jou,
  Hij staat naast jou,
  Hij loopt achter jou,
  Ongeacht je opdracht:
  Wees dus zelfverzekerd,
  Hij laat je nooit alleen.

  Wat een troost en bemoediging
  bij alles wat we tegenkomen op onze eigen weg! Dus ga met God
  en Hij zal met je zijn!

  Liefs, πŸ™πŸ’

  1. Lieve allemaal,
   Andrie wat een mooie en bemoedigende groet geef jij ons mee voor deze dag. Hartelijk dank daarvoor hoor.
   Ja Hanne weet dat ook ik voor je bid voor kracht en alles wat je nodig hebt.
   Ook jou Noa, Andrie, Anneke3, Rudina, Susan, Tjetsje, Marleen, Grace en jullie allemaal breng ik dagelijks bij Hem, Die ons lief heeft en ons nooit alleen laat.
   Hartelijke groeten en Zijn kracht en zegen toegewenst en tot volgende keer hoop ik,
   Corrie

  2. Dank je Andrie,voor de fijne bemoediging!Hanne heel veel sterkte met het verlies van je man!Gods zegen toegewenst voor alle zussen! Jellie

  1. Lieve Hanne,
   gecondoleerd met het heengaan van je man. Heel veel van Gods kracht en troost toegewenst, nu, vannacht, morgen en alle dagen.
   HIJ is bij je.
   Groetjes voor allemaal en veel liefs en Gods kracht toegewenst,
   Corrie

  2. Lieve zussen, eindelijk weer een berichtje van mij. De afgelopen dagen waren heel intensief. Ik heb veel gesprekken gehad met artsen en hulpverleners.
   Wat een bemoediging Andrie heb jij ons weer gestuurd. Zo mooi.
   Heel veel dank.
   Lieve Hanne ik denk veel aan je en wens je sterkte en God’s troost en Zijn liefdevolle nabijheid om dit grote verdriet te kunnen dragen.
   Ook alle andere lieve zussen wens ik God’s nabijheid toe in alles wat jullie doormaken. Het is geen makkelijke weg, maar met Hem is de weg wel begaanbaar.
   Ik ga beetje bij beetje vooruit. Een God’s wonder. Ik heb de artsen verteld over jullie en jullie gebeden. Een arts was erg geraakt en ontroerd. Ik heb nog een tijdje met hem gepraat en hem kunnen zeggen waar ik mijn moed, hoop en blijdschap vandaan haal. Hij vond dit zo bijzonder. Ik ken nu iedereen zo’n beetje van het personeel en er is een hechte band ontstaan ook met Marleen. Zo mooi dat God mij dat geeft.
   Alle apperatuur is eraf en het lukt. Mijn lichaam pakt het zelf weer op.
   We moesten wel huilen om dit grote wonder.
   Volgende week ga ik van de IC af.
   Als het goed blijft gaan dan mag ik hier weg en ga ik naar een pleeggezin en vandaaruit ga ik therapie volgen. Volgende week ga ik kennis maken met mijn pleegouders. Best spannend. Zij is psycholoog en hij is arts. Dit echtpaar heeft op hun hart om mij als pleegdochter op te nemen. Zelf hebben ze geen kinderen kunnen krijgen en nu ik op hun pad gekomen ben, zien zij dit als leiding van God. Omdat ik veel begeleiding nodig zal hebben om mijn trauma’s te gaan verwerken, is het wel heel bijzonder dat ik bij deze mensen terecht kan. Zij willen mij helpen op de weg naar herstel. Ik kan dan bij hun thuis wonen en anders zou ik naar een instelling moeten.
   Wat bijzonder allemaal he?

   Lieve zussen, ik denk aan jullie en geef jullie een dikke knuffel.
   Tot een volgende keer met heel veel liefs van mij, Noa. ❀️🌈
   Ik moet alweer huilen nu ik jullie dit schrijf.

 10. Goedemorgen lieve zussen,

  Vanmorgen een mooie preek gehoord.
  God houdt van ons, al ver van voor wij ook maar bestonden. Hij kiest ons uit in Zijn oneindige liefde.
  Wij zijn nu omkleedt met Christus, hoe mooi is dat! Het wil zeggen dat we bescherming hebben , altijd en overal, wat er ook gebeurt in ons leven, Hij is er en beschermt ons. Zo ontroerend mooi, we hoeven daar niets voor te doen, ons niet uit te sloven om Zijn liefde te verdienen, nee, die liefde is er gewoon voor ons, Zijn dochters!

  Ook een prachtig lied erbij, opwekking 802:

  Hier is mijn hart, Heer
  Hier is mijn hart, Heer
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Hier is mijn hart, Heer
  Hier is mijn hart, Heer
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Ik ben van U
  Ik ben aanvaard
  Ik ben geliefd en puur gemaakt
  Ik leef opnieuw
  Ik adem in
  Ik vind herstel, een nieuw begin

  Hier is mijn hart, Heer
  Hier is mijn hart, Heer
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Ik ben van U
  Ik ben aanvaard
  Ik ben geliefd en puur gemaakt
  Ik leef opnieuw
  Ik adem in
  Ik vind herstel, een nieuw begin

  U bent sterk
  U behoudt
  U vergeeft
  U bent trouw
  U bent licht
  Schijn in mij
  U die leeft, leef in mij

  Hier is mijn leven
  Hier is mijn leven
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Hier is mijn leven
  Hier is mijn leven
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  U bent meer dan genoeg
  U bent hier
  U bent goed
  U bent hoop
  U die redt
  U bent al wat ik heb

  Hier is mijn hart, Heer
  Hier is mijn hart, Heer
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Hier is mijn leven
  Hier is mijn leven
  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Spreek uw waarheid
  Binnen in mij

  Zussen, in welke situatie we ook zijn, laten we op God vertrouwen, ons aan Hem toevertrouwen met heel ons hart.
  Alle eer aan Hem, wat is Hij een liefdevolle God en Vader!

  Fijne zondag voor jullie allemaal, een dikke knuffel van mij, πŸ’πŸ™

  1. Lieve allemaal,
   Andrie hartelijk dank voor de mooie woorden van dit lied en voor de strekking van de overdenking die je gehoord hebt.
   Wonderlijk zoals wij gemaakt zijn en vooral hoe wonderlijk mooi en groot en genadig dat HIJ er is, dat HIJ ons ziet en ons HIJ kent, door en door. Wonderlijk groot is Zijn liefde voor ieder van ons. HIJ laat ons niet alleen.
   Lieve allemaal heel veel van Gods kracht en troost en moed en alles wat een ieder van jullie nodig heeft, toegewenst. HIJ houdt vast en HIJ laat je niet los.
   Gezegende zondag toegewenst, groetjes,
   Corrie

  2. Lieve zussen
   Eerst laat ik jullie weten dat mijn man uitbehandeld is en nu laat ik jullie weten dat mijn man gistermiddag is overleden. Zo snel kan het dus gaan.
   Maar hij wou zo graag naar Huis,dat het pas de laatste 2 dagen zienderogen achteruitging. we hebben verdriet,het is leeg in huis,maar hij is op bestemming en heeft geen pijn meer!!!
   Nu de begrafenis nog……
   Gelukkig zijn er lieve mensen om me heen en sta ik er niet alleen voor.

   U Zij De Glorie.

   Voor allen groet en zegen,Hanne.

  3. Lieve Hanne,
   Wat een verdriet en wat is het snel gegaan?!
   Heel veel sterkte, kracht en troost bid ik je toe, ook voor de komende loodzware dagen.
   Weet dat wij zussen biddend om je heen staan. Dikke knuffel en warme groet, πŸ˜˜πŸ™

  4. Lieve Hanne .Gecondoleerd met je man. Ik wens je Gods Troost toe .Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt.Sluit mij aan bij de woorden van Andrie.Lieve Groet.Susan.

  5. Lieve Hanne,
   Wat een verdrietig bericht lieve Hanne. Ik wil je condoleren met dit grote verlies. Heel veel sterkte, kracht en troost wens ik je toe.
   JE man is verhuisd naar zijn Hemelse Vader. Maar jij blijft achter en dat doet pijn. Ik bid je de nabijheid van God toe. Heel veel sterkte.

   Een knuffel van mij.πŸ₯°

 11. Hallo Noa.Ik moet steeds denken wat je schrijft.Gelukkig kunnen ze mij niet pakken,ik ben nu veilig.Sorry voor deze vraag dat ik ga stellen.Wat zou de reden zijn Noa ,dat zij de gigantische netwerk jou zouden moeten pakken?Toen ik jou verhaal eerst las,wist ik niet wat voor reactie, ik hier op kon geven.Ik zie veel dingen op tv ,enge dingen.Ik zou jou advies geven,als het ziekenhuis hier niet van weet toch op de hoogte te brengen,of hulp te zoeken om de reden te vertellen waarom de gigantische net werk jou zouden willen pakken, je hoeft de reden dat ze jou zouden willen pakken niet uitgebreidt hier op deze site te vertellen,des nood aan de politie vertellen.Beetje eng allemaal,er gebeuren tegenwoordig zulke nare dingen.Ja verder heb ik hier geen woorden voor.Hoop dat je inderdaad daar veilig bent. Sorry zussen voor de taalfouten bij mijn eerste reactie vandaag.Groetjes Susan

  1. Ter corectie Noa,Je schreef je bent daar veilig dus ze kunnen mij niks doen.Ik gebruikte dat woordt pakken .Dan blijft voor mij de vraag wat moeten ze je aandoen Noa? Een goede avond groetjes Susan.

  2. Lieve Hanne wat is dat snel gegaan en wat een gemis. Jouw man is verhuisd naar zijn eeuwig Thuis.
   Ik bid je de troost van onze Hemelse Vader toe Hij kent jou en weet wat je nodig heb.
   Wij zussen staan biddend om jou heen lieve zus.
   Ik denk aan het lied wat ik jaren geleden in Zuid Afrika zong.

   Saggies en teer klink die roepstem van Jezus.
   Kom tuis, kom tuis .
   Hij roep oh sondaar kom tuis.

   Wat is het goed te weten dat Jezus ons roept.

   Heel veel liefs voor jou Hanne en ook voor alle andere zussen. En speciaal voor jou Noa ❀🌈

  3. Gloria
   Vol van genade
   Maria je mag van geluk spreken zo Door
   God geliefde te zijn de engel zei verheug
   Je begenadigde
   je bent niet groot en sterk uit eigen kracht
   Je bent niet heilig Door eigen werk
   Je hebt alles aan God te danken
   Hij heeft jou uitgekozen en gevraagd de moeder
   Van Jezus te worden
   Je hebt dikwijls gezongen voor je God
   Je noemde Hem je Redder die zijn oog liet
   Vallen op je
   Kleinheid en eenvoud
   Maria we zijn blij en dankbaar om het
   Grote werk dat God
   In jouw leven heeft verricht

 12. lieve allemaal,
  fijn om weer berichtjes van jullie te lezen.
  Allereerst Hanne, heel veel van Gods kracht voor jou en je man toegewenst, weet dat ik voor jullie bid.
  Anneke 3 dank je wel voor je prachtige lied, wat heb ik dat ook vaak gezongen in moeilijke tijden. We hoeven niet bang te zijn maar als we het toch zijn dan mogen we steeds weten dat HIJ er bij is.
  Andrie en Rudina jullie hadden mooie en bemoedigende teksten, dank je wel daarvoor.
  Lief zusje Noa, wat fijn om te lezen dat je vooruit gaat en dat ook Marleen aan het opknappen is en waarschijnlijk binnenkort weer bij je op bezoek kan komen.
  Er schiet een liedje in mijn gedachten, het zegt:

  Jezus laat nooit alleen, laat nooit alleen, laat nooit alleen.
  Jezus laat nooit alleen, nee o nee.

  Lieve allemaal en ook Grace, ik wens jullie Gods kracht, troost, moed en Zijn dichte nabijheid en zegen toe.
  Hartelijke groetjes en hopelijk tot volgende keer.
  Corrie

  1. Hallo Allemaal.Noa ik kom terug op je verhaal.Je ouders en zussen(omdat ze minderjarig zijn opgepakt.Ik dacht dat je vertelde dat je zussen al overgeplaats zijn een tijd geleden.Doet er niet toe .Gelukkig zit je veilig in dat ziekenhuis ,wat maak je een hoop mee in leven,en dat je ouders in een gigantishe net wek zitten. Ik neem aan dat de ziekenhuis op de hoogte is van j0uw situatie,Je schrijft gelukkig ben je veilg en ze kunnen mij niet pakken.wat moeten ze met een meisje van 14 jaar?Wat een naar verhaal..Hoop dat je wat afleiding hebt .Dat je een tv op je slaakamer mag hebben,misschien kan kijken naar famely 7. Lieve Rudina ja ik heb ooit terapie gehad,maar ja als ieder mens maak je soms dingen mee .Anneke 3 bedankt weer.Hanne troost en kracht.Andrie ook bedankt. God zegen .Lieve Groet Grace en alle zussen

  2. Hallo Noa.Ik moet steeds denken wat je schrijft.Gelukkig kunnen ze mij niet pakken,ik ben nu veilig.Sorry voor deze vraag dat ik ga stellen.Wat zou de reden zijn Noa ,dat zij de gigantische netwerk jou zouden moeten pakken?Toen ik jou verhaal eerst las,wist ik niet wat voor reactie, ik hier op kon geven.Ik zie veel dingen op tv ,enge dingen.Ik zou jou advies geven,als het ziekenhuis hier niet van weet toch op de hoogte te brengen,of hulp te zoeken om de reden te vertellen waarom de gigantische net werk jou zouden willen pakken, je hoeft de reden dat ze jou zouden willen pakken niet uitgebreidt hier op deze site te vertellen,des nood aan de politie vertellen.Beetje eng allemaal,er gebeuren tegenwoordig zulke nare dingen.Ja verder heb ik hier geen woorden voor.Hoop dat je inderdaad daar veilig bent. Sorry zussen voor de taalfouten bij mijn eerste reactie vandaag.Groetjes Susan

 13. Hallo Allemaal.Andrie mooi de tekst van gisteren.Anneke 3 bedankt voor je meedeleven.Het is inderdaad moeilijk om soms met de wisselingde stemming van verdriet om te gaan . Met God aan mijn zijde gaan we verder ! Bijbeltekst: En Ik zal je Vader zijn,en jij zult mijn zoon/dochter zijn zegt de Here,de Almachtige! 2 Korinthe 6:18 . Beste Hanne,best zwaar ,zo een bericht over je man.Heel veel kracht en sterkte toegewenst .God zegen.lieve Groet voor Grace en alle zussen .Susan.

  1. Susan jij veel sterkte met het omgaam van je wisselende stemmingen. Ik weet niet of je daar nog extra hulp bij hebt. Het lijkt mij niet altijd makkelijk. Veel sterkte

  2. Lieve zussen,Noa,
   Dank voor jullie bemoedigingen,we worden omringd door veel warmte,naast jullie gebed.
   Hou ons vast. Ja, Het verdriet is groot,maar ons geloof ook. En het doet goed dat er velen zijn die mijn man nog willen spreken en door hem bemoedigd worden.
   God is groot!

   Liefs ,Hanne.

  3. Lieve zussen,
   Moeilijk Hanne te weten dat jou man gaat verhuizen naar zijn eeuwig huis.
   Betere plek is er niet maar jij blijft achter. Ik bid voor jullie dat jullie dat ontvangen wat jullie nodig hebben.

   Lieve dappere Noa
   Ik zing vaak voor mezelf dit kinder lied het is maar kort maar zo waardevol.
   Je hoeft niet bang te zijn
   Al gast de storm tekeer
   Leg maar gewoon je hand
   In die van onze Heer.

   Je hoeft niet bang te zijn
   Al gaan de lichten uit
   God is er en Hij blijft
   Als jij je ogen sluit.

   Lieve Susan ook veel sterkte met het verdriet wat er in jouw leven is. Wat is het toch goed zussen dat wij weten Hij weet ervan. Ook al merken wij dat niet altijd.
   Ik bid voor jullie allemaal.
   Heel veel liefs Anneke
   Noa dikke knuffel ❀🌈

  4. Lieve Suzan,
   Lief dat je zo meedenkt, maar het lukt me niet om er verder op in te gaan omdat het te complex is. Het doet mij ook teveel pijn. Maar wat ik je wil zeggen is dat politie, artsen en een vertrouwenspersoon in alles op de hoogte is. Dus je hoeft je geen zorgen te maken hoor. Jij ook sterkte lieve Suzan in de moeilijke momenten. Fijn om zo aan elkaar te mogen denken en voor elkaar te bidden.
   Liefs van mij, Noa.

 14. Hallo zussen, Noa en andere zussen. Wat is er bij een hoop mensen toch moeite en verdriet Noa. Wat fijn om te lezen dat er vooruitgang is. Hopelijk kan Marleen weer snel bij je op bezoek komen.Wat zou het fijn zijn als er een warm christelijk gezin voor je gevonden kan worden. Jammer dat wij niet weten in welke omgeving je wat zoekt anders konden Wij mee. denken. Ik moest even aan onze trouwtekst denken. Weest in geen ding bezorgd. Filipenzen 4 VS 6. Ook al is dit 40 jaar geleden het mag ons en hopelijk jullie nog steeds bemoedigen.. Voor jullie alle goeds toegewenst en voor Noa een denk beeldige knuffel

  1. Lieve zussen,
   Wat heerlijk om weer allerlei reacties te lezen. Zelfs weer van Tetsje, al is het een heel stuk naar beneden in de reacties! Maar ook weer van Rudina , Susan en Anneke3. Zo fijn! Ieder op haar plekje sterkte en kracht toegebeden door mij. πŸ’πŸ™ ook Marleen, van harte beterschap!
   Noa, wat ontroerend mooi wat je schrijft, over voorzichtig herstel…. Ook ik zie daar een verhoring van onze gebeden in. Zo mooi hoe hoe God door ons bidden kan en wil werken! Ik hoop zo dat je nog mag herstellen en je weg verder mag gaan in het leven, hoe moeizaam en verdrietig de afgelopen tijd ook voor je was en is. Je bent een waardevol kind van Vader, Hij houdt zo veel van jou, Hij kan je alles geven wat je nodig hebt, elke dag weer. Net als aan ons allemaal trouwens, want we hebben Hem allen zo hard nodig, elk moment!
   Weer een mooie tekst die ik tegekwam schrijf ik hier nu neer:

   Waar je ook heen gaat:
   Hij is daar.
   Wanneer je wankelt, God is daar,
   Hij waakt over je.
   Hij alleen weet het hoe en waarom.
   God zal nooit toestaan dat de pijn
   boven je kunnen uitgroeit.
   Vertrouw Hem.
   Hij is daar, IK BEN is bij je.

   Dag lieve zussen, ik hou van jullie en bid voor jullie, liefs,

  2. Goedemorgen lieve zussen, wat fijn om al jullie berichten weer te lezen en ze bij God te brengen. Wat hebben gebeden kracht he? Zo bijzonder om dat te mogen ervaren.
   Ik zit voor het eerst in bed na lange tijd. Een heleboel kussens ondersteunen mij, maar het lukt. Ik kan nu weer naar buiten kijken en ik zie weer bomen en mensen op de straat. Nu ik hier zo zit raakt het me, dat we een God hebben van overvloed. Zijn bronnen raken nooit uitgeput. Door tijd met Hem door te brengen, vang je steeds een glimp op van Zijn enorme grootheid. Dit zijn dus kleine voorproefjes, van wat we in de hemel eeuwig zullen ervaren. Overweldigend he?

   Er komt een tekst in mij boven: wandel in geloof en niet in aanschouwen.

   Lieve zussen hoe ieder zijn situatie ook is, we mogen ons handen openen en ze door God laten vullen.
   Om zo vol vertrouwen met Hem de weg te gaan.

   Dag lieve zussen tot een volgende keer. Ik houd van jullie. Heel veel. Liefs en een knuffel van mij, Noa

  3. Wat ik jullie nog wil zeggen is dat alles van mij geheim moet blijven. Het is allemaal een nare situatie. Mijn ouders en zussen(omdat ze meerderjarig zijn) en ook familie zijn opgepakt, maar daarbuiten is nog een gigantisch netwerk bezig, die nog niet opgepakt is. Ik kan hier niet veel over kwijt. Ook omdat ze dit alles buiten de media willen houden. Maar ik weet dat ik nu veilig ben en dat ze mij niets meer kunnen doen. Als ik sterker ben dan ga ik een traumatraject volgen. Dat kan nu nog niet. Eerst moet mijn lichaam herstellen.

   Een beetje een vaag verhaal. Sorry hiervoor.

   Liefs, Noa. ❀️

  4. Lieve zussen,
   fijn om even over julle te lezen. Noa ,fijn dat het goed met je gaat! hou vol hoor!
   Zussen ik wil even aan jullie vertellen dat mijn man opgegeven is,volgens de arts nog enkele weken,misschien 2 of 3 maanden.we bidden om kracht. het doet zo’n pijn te weten dat hij er over een poosje niet meer is.heb zoveel verdriet .Bid voor ons,

   Lieve groet,Hanne.

  5. Ach lieve Hanne, wat een enorm verdriet. Ik sla in gedachten even mijn armen om jou heen.
   Ik heb er geen woorden voor. Ik ben stil…………
   Ik bid voor jou en je man dat jullie je gedragen mogen weten door de Here. πŸ™πŸ™

   Heel veel liefs van mij, Noa. ❀️

  6. Lieve Hanne,

   Wat een ontzettend verdrietig bericht hebben jij en je man gekregen. Ik bid voor jullie beiden, om troost, om kracht voor iedere dag die komt, het naderende afscheid, ja dat doet zo’n pijn en verdriet!
   Heel veel sterkte lieve zus, broer, ik hoop en bid dat jullie nog een mooie tijd samen mogen hebben.
   Ik moet denken aan het lied:
   ik val niet uit Zijn hand, U hebt iets moois bedacht en straks is het van mij…
   Zo’n troost om te weten waar we heen gaan als we moeten sterven!
   Maar zo verdrietig voor jou Hanne als je achterblijft!

   Nog een mooi lied van Sela voor jullie beiden:

   Al maken duizend vragen me bang
   en stamel ik, op zoek naar woorden;
   al zucht mijn hart al veel te lang,
   mijn God zal mijn gebeden horen.

   Al is de hemel zwijgzaam en stil,
   U geeft me kracht om vol te houden.
   Als tijd alleen mijn pijn niet heelt,
   dan nog blijf ik op U vertrouwen.

   In het donkerst van de nacht
   leert U mijn ziel te zingen.
   U geeft wonderlijke kracht
   en vrede diep van binnen.
   Ook in mijn verdriet
   vindt mijn lied een weg naar U.

   Al is het wonder waar ik op hoop,
   waar ik om bid, nog uitgebleven,
   toch vind ik troost in dit geloof:
   mijn naam staat in het boek van leven.

   Trouwe God die mij ziet,
   sterke God die mij redt,
   een gebroken hart veracht U niet.
   Elke zucht is een lied,
   elke traan een gebed.
   U hoort mijn klacht,
   U hoort mijn lied.

   Juist in mijn verdriet
   vindt mijn lied een weg naar U.
   Β 
   Een dikke knuffel, liefs, πŸ’πŸ™

 15. Beste Andrie,en Noa ,Corrie en alle zussen.Met mij gaat het goed naar omstandigheden.Noa ik was gisteren ook verdrietig,dat heb ik wel eens meer,dat heeft met omstandigheden te maken.Zo een depri dag..Noa wat fijn te horen dat je meer kracht in je armen krijg.Wat jammer van Marleen.Hopen op spoedig herstel !Een goed idee van Andrie om te vragen voor een pastorale hulp. Noa je blijft een dappere meisje,Hopelijk dat uiteindelijk alles goed mag komen voor jou.Ik kijk bijna elke dag naar de overdenkingen van Zij lacht.Tuurlijk mis ik de overdenkingen van Grace.Vondt de titel van deze dag,van de overdenkingen van Zij lacht best grappig dommer dan dom. Vondt het een mooie overdenking ook het,stukje niet rijk niet arm enz mooi.Het allerbeste Noa,veel kracht en sterkte.Lieve Groet Grace en alle zussen Susan

  1. Lieve zussen wat is het toch mooi om elkaar te bemoedigen en wat is erbij veel van de zussen toch een hoop zorgen..Ik wens jullie allemaal Gods nabijheid toe voor elkaar en elk moment.
   Noa jou wens ik in het bijzonder Gods bescherming toe en hoop dat je steeds kleine stapjesvooruit mag gaan.
   Wij moge onsverdriet en zorgen in Zijn handen leggen .God wijst onsde weg als wij diesomsniet zien.
   Lieve groet voor jullie allemaal

  2. Lieve zussen,
   Wat hebben we allemaal veel door te maken. Wat een strijd en wat een verdriet en pijn. Vanmorgen heb ik jullie allemaal weer bij God gebracht en voor jullie mogen bidden.
   Als we zo in de tuin van ons hart samen zijn met God, en elkaar bij God brengen, dan worden we beide gezegend. Dan mogen we samen met God de duisternis verdringen, want Jezus zegt:”Ik ben het Licht voor de wereld”.

   Heel bijzonder vonden de artsen het dat het langzaam met mij vooruit gaat. Als dit zo doorzet gaan ze weer proberen om de apperatuur eraf te halen en kijken of mijn lichaam het het zelf weer kan overnemen.
   Wat zou dat mooi zijn hΓ©?

   Ook wordt er dan gekeken naar een plek waar ik naar toe kan gaan. Het zal eerst nog een kliniek zijn om verder aan te sterken, maar ondertussen wordt er ook al naar een vast pleeggezin gekeken.
   Er wordt daarbij gekeken naar een christelijk gezin.
   Ik ben in mijn gedachten nog helemaal niet zover, maar ik wordt hier wel heel dankbaar en blij van. Morgen krijg ik voor het eerst fysiotherapie.

   Lieve zussen Marleen vroeg of ik jullie wil bedanken voor jullie gebeden. Het gaat steeds beter met haar. Volgende week hoopt ze weer bij mij te komen.

   Heel veel sterkte in alles wat jullie doormaken. Als ik bang en angstig ben dan fluister ik :”Ik vertrouw U, Jezus.”
   Het helpt om me zo op Hem gericht te houden.

   Dikke knuffel van mij, Noa. ❀️

  3. Lieve Noa, wat een mooi bericht. De tranen in mijn ogen. Zie je hoe krachtig gebeden zijn. πŸ™
   Je bent een kunstenaar met woorden dappere Noa.
   Bijzonder dat de artsen versteld staan van jou herstel zo ben je een getuigenis ook voor hen.
   Onze God is een God van wonderen.
   We blijven biddend om jou en ook Marleen heen staan. Fijn dat zij ook weer opknapt.
   Ja Jezus is het Licht voor deze wereld daar mogen wij ons aan vasthouden alles alles zo donker in de wereld is en tegelijk bidden dat nog velen dat Licht gaan kennen in hun leven.
   Susan jij ook sterkte in jouw omstandigheden verdriet kan een zware wissel trekken in je leven.
   Wij rijden net langs een enorm reclame bord op de snelweg. JEZUS KOMT SPOEDIG WEER.
   Wij kunnen zingen, maar het blij vooruitzicht wat mij streelt wij zullen ontwaakt Uw loc ontvouwen. U IN gerechtigheid aanschouwen.
   Verzadigd van Uw goddelijk beeld.
   Oude woorden maar zo vol inhoud.

   Lieve zussen ik bid voor jullie allemaal. Houd moed Hij heeft deze wereld overwonnen.
   Noa knuffel voor jou ❀

  4. Hallo Allemaal.Andrie mooi de tekst van gisteren.Anneke 3 bedankt voor je meedeleven.Het is inderdaad moeilijk om soms met de wisselingde stemming van verdriet om te gaan . Met God aan mijn zijde gaan we verder ! Bijbeltekst: En Ik zal je Vader zijn,en jij zult mijn zoon/dochter zijn zegt de Here,de Almachtige! 2 Korinthe 6:18 . Beste Hanne,best zwaar ,zo een bericht over je man.Heel veel kracht en sterkte toegewenst .God zegen.lieve Groet voor Grace en alle zussen .Susan.

 16. Lieve zussen,

  Zondag en in onze gemeente vierden wij het Heilig Avondmaal.
  Het thema was Eeuwig duurt Gods trouw.
  Zo goed om weer eens bij stil te staan wat Gods liefde voor ons inhoudt: vastberaden blijft God van ons houden, hoe vaak wij ook domme dingen doen, zondigen, en wegdwalen bij Hem. Hij kiest steeds opnieuw weer voor ons! God is goed!

  Noa, ik hoop zo dat Marleen weer snel bij je mag komen.
  Wat schreef je mooi over de kleine straaltje zonlicht dat je verwarmde.
  Je proeft daarin Gods liefde voor jou.
  Dat is zo, maar je moet het ook willen zien, die kleine dingen zien we zo maar over het hoofd… maar jij ziet ze!
  Marleen van harte beterschap hoor.
  Dat je maar weer snel mag zingen voor Noa.
  Corrie, een heel mooi lied, die ken ik nou weer niet! Zo vullen we elkaar mooi aan he?

  Ik wens iedereen weer een mooie zondag toe.
  Ik voeg een prachtig lied toe over hoe Jezus ons tot voorbeeld is:

  Aan de maaltijd wordt het stil,
  Als de Meester knielen wil,
  En vol liefde als een knecht
  Elk apart de voeten wast en zegt:

  Dit is wat Ik wil dat jullie doen,
  Dit is waarom Ik bij jullie neerkniel.
  Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn,
  Dit is wat de wereld ziet van Mij,
  Als je Mij gaat volgen.

  Toon Mijn liefde
  Aan de ander
  Dien de ander
  Zo heb Ik ook jou liefgehad.
  Heb elkaar lief,
  Wat er ook gebeurt,
  Dien de ander,
  Zo heb Ik ook jou liefgehad.

  In de wereld wordt het stil,
  Als wij doen wat Jezus wil
  En gaan dienen als een knecht,
  Zoals Hij ons heeft gezegd. Hij zei:

  Dit is wat Ik wil dat jullie doen,
  Dit is waarom Ik bij jullie neerkniel.
  Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn,
  Dit is wat de wereld ziet van Mij,
  Als je Mij gaat volgen.

  Toon Mijn liefde
  Aan de ander
  Dien de ander
  Zo heb Ik ook jou liefgehad.
  Heb elkaar lief,
  Wat er ook gebeurt,
  Dien de ander,
  Zo heb Ik ook jou liefgehad.

  Liefs, πŸ’πŸ™

  1. Lieve zussen,
   Een lieve zuster had vanavond even tijd voor mij en dat heeft me goed gedaan. Ook jullie berichtjes zijn zo waardevol.
   Ik mis Marleen en was verdrietig vandaag.
   Ik wil jullie even welterusten zeggen en ik hoop dat jullie goed mogen slapen. We mogen alles in God’s handen leggen, Hij zorgt en ik bid dat we morgen mogen wakker worden met een loflied van God in onze gedachten.
   Dikke knuffel van mij, Noa. ❀️

  2. Goedemorgen,

   Ach lieve Noa, wat is het ook sneu dat Marleen niet bij je mag komen, je geniet er zo van.
   Fijn dat er een lieve zuster was die even tijd voor je had!
   Ik vroeg me af of er geen ziekenhuispastor/dominee is die bij jou langs mag komen? Hij/zij kan je ondersteuning bieden tav je geloof. Dat kan heel bemoedigend zijn als het een fijn persoon zou zijn.
   Ik bid steeds voor je dappere Noa.
   Om moed, geduld, kracht voor iedere dag.
   En dat doe ik natuurlijk ook voor alle andere zussen.
   Susan, Hanne, hoe gaat het nu met jullie?

   Vandaag een mooie tekst die ik las op Zij lacht:

   Hij zorgt vandaag voor mij en ik geloof dat Hij dat morgen ook zal doen omdat Hij trouw is.

   Daar zeg ik amen op πŸ™πŸ’

  3. Dat is een goed idee Andrie, ik ga vragen of er iemand van het ziekenhuispastoraat bij mij mag komen. Al is het maar heel even.

   Marleen heeft een longontsteking en koorts en is best ziek.
   Fijn dat jullie ook oor haar bidden.

   Ik merk dat ik sterker in mijn armen wordt en ook in mijn lichaam voel ik meer kracht. Morgen een gesprek met allerlei specialisten over….. hoe nu verder. Is er misschien toch nog hoop op herstel?

   God is goed en dat is mijn kracht.
   Hij weet als geen ander wat lijden is en Hij lijdt met ons mee.

   Tot snel lieve zussen. De zegen en nabijheid bid ik jullie toe.

   Veel liefs van mij, Noa. ❀️

  4. Dat is een goed idee Andrie, ik ga vragen of er iemand van het ziekenhuispastoraat bij mij mag komen. Al is het maar heel even.

   Marleen heeft een longontsteking en koorts en is best ziek.
   Fijn dat jullie ook oor haar bidden.

   Ik merk dat ik sterker in mijn armen wordt en ook in mijn lichaam voel ik meer kracht. Morgen een gesprek met allerlei specialisten over….. hoe nu verder. Is er misschien toch nog hoop op herstel?

   God is goed en dat is mijn kracht.
   Hij weet als geen ander wat lijden is en Hij lijdt met ons mee.

   Tot snel lieve zussen. De zegen en nabijheid bid ik jullie toe.

   Wat een mooie tekst, uit :”zij lacht”.
   Daar zeg ik:”AMEN” op.

   Veel liefs van mij, Noa. ❀️

  5. Lieve allemaal,
   dank je wel Andrie voor dit mooie lied. Noa wat fijn dat je weer zelf een berichtje heb kunnen schrijven. Wat fijn ook dat er een zuster even tijd voor je had. Andrie wat een goed idee van een ziekenhuis dominee/pastor. Dat we daar eigenlijk nooit eerder op gekomen zijn. Lieve Marleen, weet dat ik ook voor jou bid en hoop dat de Heer je spoedig mag genezen. Lieve Noa, Andrie, Hanne, Anneke, allemaal, ik hoorde zaterdag bij Nederland zingt een mooi lied wat ik niet kende. Heb het net nog een keer nageluisterd op you tube. Echt een mooi lied (tenminste dat vind ik), daarom hieronder de woorden.

   Gods kracht, hulp en zegen toegewenst hoor.

   Groetjes,

   Corrie Oosterbeek

   Ik Bouw Op Jezus

   Ik bouw op Jezus, anders niet;
   Het is zijn bloed dat redding biedt.
   Wie op Hem hoopt,
   Wordt niet beschaamd;
   Ik steun alleen op Jezus’ naam.

   Hij is de rots waarop ik sta;
   De vaste grond voor mijn bestaan,
   De vaste grond voor mijn bestaan.

   Ook als de nacht mijn zicht vervaagt,
   Toont Hij zijn liefde die mij draagt.
   Al woeden stormen om mij heen,
   Mijn anker rust in Hem alleen.

   Hij is de rots waarop ik sta;
   De vaste grond voor mijn bestaan,
   De vaste grond voor mijn bestaan.

   Ik bouw op Jezus, anders niet;
   Het is zijn bloed dat redding biedt.
   Ik bouw op Jezus, anders niet;
   Het is zijn bloed dat redding biedt.
   Ik bouw op Jezus, anders niet;
   Het is zijn bloed dat redding biedt.

   Want zijn belofte en zijn bloed
   Die doen mij sterk staan in de vloed.
   Als alles wankelt rondom mij;
   Mijn fundament, mijn hoop blijft Hij!

   Wanneer Hij komt met luid geschal,
   Weet ik dat Hij mij kennen zal.
   Bekleed met zijn gerechtigheid
   Ben ik van Hem in eeuwigheid.

   Hij is de rots waarop ik sta;
   De vaste grond voor mijn bestaan,
   De vaste grond voor mijn bestaan,

   Hij is de rots waarop ik sta;
   De vaste grond voor mijn bestaan,
   De vaste grond voor mijn bestaan.

   De vaste grond voor mijn bestaan.

   Bron: Musixmatch

   You tubeOpwekking 694 – Ik bouw op Jezus

  6. Lieve zussen, fijn om al jullie reacties te lezen. het gaat hier even niet zo makkelijk.
   Ik zal het maar medische tegenslag noemen. Meer thuiszorg nodig,heb soms het gevoel dat ik op adrenaline loop. behandelingen van mijn man zijn stopgezet en ik weet niet of er nog bestraald gaat worden…Alle hoop is gevestigd op onze Hemelse Vader. Vooral de nachten zijn voor mijn man echt donker.
   We bidden. Denk veel aan jullie allen al ben ik hier niet elke dag.Noa,jij kanjer! je komt nogal eens bij me voorbij,houd moed ,hoor!! Zoals de Afrikaners zeggen:”alles sal reg kom”

   Ik ben Die Ik Ben en Ik Zal Er Zijn.

   Dat is mijn houvast.
   Liefs en groet voor allemaal,
   Hanne.

 17. Lieve allemaal,
  wat was ik blij toen ik gisteravond keek en de reactie van jou, Noa en van jou Andrie las. Mijn hart maakte gewoon een sprongetje. Wat knap en flink van je Noa dat je zelf een berichtje hebt gestuurd. Ben er erg blij mee. Het is wel een tegenvaller dat Marleen nu ziek is en niet kan komen. Marleen bij deze wens ik je Gods kracht en genezing toe hoor.
  Andrie wat heb je weer een mooi lied. Ook dit lied ken ik niet maar zulke mooie woorden. Gisteravond hoorde ik iemand het volgende lied zeggen, ook zo mooi. Zal het hieronder neerzetten.
  Hanne, hoe is het met je? En met je man?
  En Anneke3, Rudina, Susan, Tjetsje en alle anderen? Hopelijk kijken jullie nog geregeld op de site.
  Lieve allemaal en lieve Grace, Gods kracht, troost, hulp, Zijn dichte nabijheid en zegen toegewenst en hopelijk tot volgende keer.
  Groetjes Corrie

  Ik Bouw Op Jezus

  Ik bouw op Jezus, anders niet;
  Het is zijn bloed dat redding biedt.
  Wie op Hem hoopt,
  Wordt niet beschaamd;
  Ik steun alleen op Jezus’ naam.

  Hij is de rots waarop ik sta;
  De vaste grond voor mijn bestaan,
  De vaste grond voor mijn bestaan.

  Ook als de nacht mijn zicht vervaagt,
  Toont Hij zijn liefde die mij draagt.
  Al woeden stormen om mij heen,
  Mijn anker rust in Hem alleen.

  Ik bouw op Jezus, anders niet;
  Het is zijn bloed dat redding biedt.
  Ik bouw op Jezus, anders niet;
  Het is zijn bloed dat redding biedt.
  Ik bouw op Jezus, anders niet;
  Het is zijn bloed dat redding biedt.

  Want zijn belofte en zijn bloed
  Die doen mij sterk staan in de vloed.
  Als alles wankelt rondom mij;
  Mijn fundament, mijn hoop blijft Hij!

  Wanneer Hij komt met luid geschal,
  Weet ik dat Hij mij kennen zal.
  Bekleed met zijn gerechtigheid
  Ben ik van Hem in eeuwigheid.

  Hij is de rots waarop ik sta;
  De vaste grond voor mijn bestaan,
  De vaste grond voor mijn bestaan,
  De vaste grond voor mijn bestaan.

  1. Ha Corrie mooi lied hè ik heb het wel eens in de gemeente gehoord. En net als jij was ook ik zo blij gistermorgen toen ik het bericht van Noa zag. Heb het mijn man ook voor gelezen. Je bent zo dapper lieve Noa en zo vol vertrouwen. Houd moed Hij heeft de wereld overwonnen. 🌈 .
   Er staat een berichtje van mij Corrie verder naar beneden. Soms worden berichten op een heel andere plaats gezet πŸ€”
   Fijne Andrie weer zo’n prachtig lied van jou.
   Gezegende zondag lieve zussen. Marleen beterschap hoor lieve zus. Hoop dat je snel opknapt en ook weer Noa kan bezoeken.
   Veel liefs allemaal

  2. Lieve zussen, wat fijn af en toe wat te horen van jullie,
   Ach Hanne wat zwaar allemaal, ik weet dat ik toen geopereerd werd voor darmkanker,er jij zei dat we op dat moment van de operatie allemaal zouden bidden, wat een kracht ging daar van uit, ik ben dankbaar, het gaat goed, wacht op een heupoperatie, en daar staat momenteel een lange wachtlijst voor.
   IK denk zo vaak aan jullie, hoe gaat het toch met Riek, ze schreef elke dag zulke mooie stukjes,
   En jij Noa, wat ben jij toch dapper, ik hou van je.
   Hoop dat er nog iets nieuws in de plaats komt van zussen liefde, ik begin de dag met eerst dit, is ook mooi, en dan Wilma veen, echt een aanrader,
   We hebben Gods genade en kracht elke dag zo nodig,
   Iedereen een lieve groet van mij,

 18. lieve allemaal,
  Hoe is het met jullie? Vandaag werd ik bemoedigd met het volgende lied:

  Koor: God is getrouw HIJ zorgt voor mij.
  God is getrouw HIJ zorgt voor mij.
  ik weet dat HIJ mij altijd ziet,
  God is getrouw Zijn plannen falen niet.

  God heeft gegeven,
  Zijn Woord aan mij.
  Voor heel het leven,
  God is getrouw.
  Als vrienden falen,
  weg van mij gaan,
  blijft Hij aanwezig
  en naast mij staan.
  Koor

  God heeft gesproken,
  Hij heeft nog nooit
  Zijn Woord gebroken,
  God is getrouw.
  Soms gaan de wegen
  door een woestijn,
  Hij zal mij brengen
  waar ik moet zijn.
  Koor
  HIJ is er en HIJ blijft bij ons en laat ons dus nooit alleen. Ook vandaag is HIJ er, heel de dag, elk moment en in elke situatie.
  Gods kracht en zegen toegewenst en hartelijke groeten en hopelijk tot volgende keer.
  Veel liefs,
  Corrie

  1. Goedemorgen lieve zussen, ik probeer zelf jullie te schrijven omdat Marleen ziek is. Ze is verkouden en mag daarom niet bij mij komen.
   Maar ik wil jullie toch even groeten en jullie allemaal sterkte toewensen in alles wat jullie doormaken. In mijn gebeden ben ik bij jullie.πŸ™

   Het zijn de kleine dingen die het doen, we mogen daarvan genieten en ons verwonderen. Ik zie door een klein kiertje van het gordijn een straaltje zon naar binnen schijnen op mijn gezicht. Het voelt warm en ik geniet en wordt blij van binnen.

   In deze dingen mag ik iets van God’s liefde proeven.

   Dankjewel lieve zussen voor wie jullie zijn. Zo mooi om met elkaar te mogen optrekken.

   Dikke knuffel van mij,
   Noa. ❀️

   Ook een lieve groet van Marleen.

  2. Goedemorgen lieve zussen,

   Een nieuwe dag onder de zegen en trouw van onze liefdevolle God en Vader ligt weer voor ons.
   We weten nooit hoe de dag zal lopen.
   Er kan van alles op ons pad komen.

   Wat er ook gebeurt, dit is zeker:
   God is er, elk moment.
   Hij leidt, bestuurt, geeft kracht en moed, troost.

   Wat geeft mij dat een rust, een bemoediging in de dag in te gaan.
   Ik houd mij vast aan Zijn Hand.

   Vandaag daarom dit lied erbij:

   Ik wil heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik wil heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   Til mij op, neem mij in Uw armen.
   Til mij op, houd mij dicht tegen U aan.
   Til mij op, ik wil U omarmen.
   Til mij op en laat mij niet meer gaan.

   Draag mij door het diepe water,
   Waar ik zelf niet meer kan staan.
   In uw armen ben ik veilig,
   Wanneer U mij draagt,
   Als ik niet verder kan gaan.

   Ik mag heel dicht bij U zijn,
   Als een kind bij de vader op schoot.
   Ik mag heel dicht bij U zijn;
   Dat is de plek waar ik hoor.

   En U tilt mij op, neemt mij in Uw armen.
   En U tilt mij op,
   Houdt mij dicht tegen U aan.
   En U tilt mij op, Ik mag U omarmen.
   En U tilt mij op
   En laat mij niet meer gaan.

   Een hele fijne dag allemaal, ik bid voor jullie, liefs πŸ’πŸ™

 19. Lieve allemaal,
  hartelijk bedankt voor het mooie lied Anneke 3, ik ken het niet maar het is erg mooi. Je hebt me er weer mee bemoedigd.
  ik heb het lied: God van trouw U veranderd nooit, Eeuwige, U de Vredevorst, in mijn gedachten. Ja, HIJ verandert niet, ook niet als ons gevoel wat anders zegt. Gevoel is niet altijd de waarheid. Gods Woord dat is Waarheid. In HebreeΓ«n 13:8 staat: Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid.
  Allemaal de hartelijke groeten en Gods kracht, Zijn vrede, rust en zegen toegewenst. D.V. tot volgende keer,
  Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *