Naast elkaar

En wie in mijn naam één zo’n kind bij zich opneemt, neemt Mij op. Wie een van de geringen die in Mij geloven van de goede weg afbrengt, die kan maar beter met een molensteen om zijn nek in zee geworpen worden en in de diepte verdrinken.
(vers 5-6)

Lieve zussen,

Gisteren lazen we hoe belangrijk de kinderen voor de Here Jezus zijn.
Hij stelt ze ons ten voorbeeld. Wij moeten worden als een kind.
Wie afhankelijk durft te zijn van de Vader, die heeft begrepen waar het in Gods koninkrijk om draait.

Het raakt de Here Jezus persoonlijk hoe wij met een kind omgaan.
Als je het omarmt en beschermt, heb je dit voor Hém gedaan.
De manier waarop jij het kind ontvangt, zegt alles over de manier waarop jij de Here Jezus zou ontvangen.

Vervolgens komt Jezus met een ernstige waarschuwing.
Hij heeft het nu over ‘de geringen die in Mij geloven.’
Die geringen zijn niet zozeer de kinderen, maar de kwetsbare mensen in Gods kerk.
God laat zich in de Bijbel kennen als de Beschermer van mensen die het niet alleen redden.
Hij komt voor hen op.
En dat vraagt Hij ook van ons.
Als je iemand aan zijn lot overlaat, en diegene raakt daardoor van God verwijderd, zal God je dat aanrekenen!

Dat zet ons stil bij onze verantwoordelijkheid.
Hoe ga ik om met mensen die steun nodig hebben?
Kijk ik hoogmoedig vanuit mijn sterke positie op de ander neer?
Of steek ik hem een hand toe en bemoedig ik hem, zoals de Here Jezus dat deed?
Ben ik met ontferming bewogen over mijn naaste die beschadigd, ontmoedigd of zoekende is?

Ernstige woorden.
Laten wij de Here Jezus volgen in de manier waarop we met elkaar omgaan.
Zoals Hij zelf zei in Johannes 15:12:

Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals Ik jullie heb liefgehad.

Gebed: Heer, help mij om mijn naaste te ontvangen zoals ik U zou ontvangen. Leer mij nederig te zijn en lief te hebben. Ik moet het hebben van uw genade, net zoals mijn naaste. Geef dat ik dat nooit vergeet. Dank U voor uw liefde Heer. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Ik las over “de zwakkeren in de steek laten”… Wat gebeurt dat ook veel, nu, in deze tijd… Kerken gaan dicht, wordt er naar de zwakkeren, de zoekenden omgekeken? Velen zullen niet meer terugkeren in de kerk, als het eenmaal weer kan. Zijn ze straks trouwens nog wel voor iederéén open? Óók voor niet gevaccineerden?? Toch iets om over na te denken… Ik zeg iig “amen” op jouw gebed, Grace! Ware en diepe overdenking weer! Dankjewel. 🙏💕🌹

 2. “Ze konden het adres niet vinden”, lekker slordig, Riek!! Eigenlijk moeten ze alle etenswaren vergoeden die jullie hierdoor hebben moeten weggooien. Vorige week had je het in de sneeuw kunnen leggen, hihi. Hopelijk wordt alles opgelost. En: een kindertehuis, hier in Nederland? Mooi doel idd!

 3. Al vaker heb ik een toepasselijk verhaaltje, bestemd voor onze kleinkinderen, als inleiding op een hoofdstuk, dat ik vertaald heb uit de Friese kinderbijbel ‘De Hillige Histoarje’ in het Nederlands, op deze website geplaatst. Ook dit verhaaltje vond ik heel toepasselijk op wat Grace ons vandaag vertelde.

  Lieve kleinkinderen,
  Zo oud als de wereld is, zo lang als er mensen op deze aarde bestaan, zo lang is er al een strijd gaande tussen goed en kwaad. Welke kant kiest de mens: het kwaad van de hebzucht, jaloezie en egoïsme of kiest hij of zij voor het goede, waarmee ook ieder mens geboren wordt, nl. de zorg voor zijn of haar medemens?
  Gistermiddag, toen ik ons hondje uitliet, zag ik op het fietspad een vrouw rijden, met een heel klein kind in het fietsstoeltje aan haar stuur en achterop, ook in een fietsstoeltje zat een iets groter kind. Naast haar fietste heel dapper haar oudste dochter. Wat mooi is dat. Als ik een moeder met haar drie kinderen zo zie fietsen, krijg ik altijd een heel blij gevoel van binnen.

  Maar plotseling moest ik denken aan het verhaal van gisteren en aan het verhaal uit de bijbel, dat vandaag aan de beurt is. Stel je voor dat deze moeder met haar drie kleine kinderen in de stad Jericho zou hebben gewoond, of in het kleine stadje Ai, waar ik vandaag over vertel, dan zouden deze kinderen niet oud worden.
  Net zoals de vriendin van onze oudste kleindochter Meike, die gisteren verongelukte. Zij kwam onder een vrachtauto en stierf een paar uren later in het ziekenhuis. Nog maar zeventien jaar oud. Vreselijk.

  Ja, dat is net zo erg als dat er wereldwijd elke dag honderden, ja duizenden kinderen sterven als gevolg van honger, ziekte of natuurgeweld. Voor mij niet te begrijpen….
  Vannacht toen ik niet kon slapen, moest ik denken aan Jezus, die tegen zijn leerlingen zei: ‘Laat de kinderen tot Mij komen. Stuur ze niet weg! Want voor kinderen is het Koninkrijk der hemelen.’ En Jezus zegende de kinderen.
  Later nam Jezus een kind bij zich en waarschuwde de mensen, die om hem heen stonden met de woorden: ‘Wanneer jullie niet worden als een kind, dan zullen jullie Gods Koninkrijk niet binnenkomen.’

 4. Diana, sterkte in jouw persoonlijke situatie, hoe die ook is. God is er bij!
  Riek, wat naar allemaal. Ik hoop en bid dat jullie toch rust mogen krijgen en vinden op jullie nieuwe stek. Inderdaad God ziet jullie en zorgt voor jullie.
  Fijn dat je een ander weer blij kan maken met je oude vrieskist!
  Sterkte hoor, voor iedere zus/broer.
  En probeer toch te genieten van het voorjaar dat zich luid en duidelijk aankondigt deze dagen…🌞🌿🌷🐜🐞🕊

 5. Laat de kinderen tot mij komen
  alle, alle kinderen.
  Laat de kinderen tot mij komen,
  niemand mag ze hinderen.
  Want de poorten van rijk,
  staan voor kinderen open.
  laat ze allen groot en klein,
  bij mij binnen lopen.🙌

  Laat de mensen tot mij komen,
  over alle wegen.
  Laat de mensen tot mij komen,
  houdt ze toch niet tegen,
  Want de poorten van mijn rijk,
  gaan ook voor hen open,
  als ze aan een kind gelijk,
  bij mij binnen lopen.🙌

 6. Lieve Riek wat ben jij een prachtig mens door alles wat tegen zit geef je ons een getuigenis God is goed.
  Wens jullie ook een fijn weekend en hoop dat jullie tot rust komen in jullie nieuwe woning.
  Diana jou wens ik de merkbare aanwezigheid toe van onze Here Jezus Hij schenkt ons genade iedere keer weer opnieuw.

  Dank Grace voor deze overdenking ik sluit mij aan bij jouw gebed.
  God van trouw Hij verandert nooit. 🌈

  Een gezegend weekend zussen.

 7. Goede morgen Riek en echtgenoot.
  Wat een tegen slagen,
  want zo kun je het wel noemen.
  Wij hopen voor jullie dat het snel verholpen is.
  Ik heb gisteren In de overdenking
  geschreven, voor moed en kracht.
  van onze Heer🙏
  Dat heb jij misschien nog gezien.
  Ik wil jullie even sterkte wensen met alles.
  Een zonnige groet uit Voorthuizen.
  en een goed weekend

  1. Goedemorgen zussen
   Diana moge De Heer je trooster zijn in je verdriet..
   We mogen bidden dat God ons helpt om op de goede manier met Zíjn kinderen om te gaan en niemand afstoot door onze woorden en daden. En ja we zijn verhuisd, we zijn moe en hebben veel pijn en strompelen door het huis. Er ging ook van alles mis. een lekkage 2 dagen voor we over gingen een douche deur die spontaan uit elkaar klapte de avond voor de verhuizing. Van veiligheid glas kun je nagaan wat een troep. We konden wel huilen van ellende. De vrieskast werd niet geleverd want ze konden het adres niet vinden. Alles konden we dus weggooien. Maar vandaag gaan we met frisse tegenzin naar Hurdegaryp om onze oude vrieskist schoon te maken want die wordt opgehaald door een stel van de kerk die een kindertehuis begonnen is. Beter kan het niet terecht komen.
   Verder gaat hier alles goed, GOD IS MET ONS.
   Een hele fijne en gezegende dag allemaal en een heel goed weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *