Ga in vrede!

Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef Ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan.

Lieve zussen,

Het Kerstfeest is voorbij.
We gaan over tot de orde van de dag.
Opruimen, boodschappen doen, wassen draaien.
Op naar Oudjaarsdag.
En ondertussen mag het lied van de engelen nazingen in onze harten.
Het lied over vrede op aarde. De vrede, die in ons eigen hart begint als vrede met Gód.

De vrede met God wordt alleen mogelijk door het kindje dat in Bethlehem werd geboren.
Toen Jezus volwassen was geworden en zijn werk op aarde deed, zag Hij de mensen naar vrede zoeken.
Steeds liet Jezus zien dat Híj hen die vrede wilde geven.
Als Hij iemand genas en vergeving schonk, zei Hij vaak: ‘Ga in vrede!’
Deze mensen mochten op een nieuwe manier verdergaan met hun leven: in harmonie met God.
Jezus nam weg wat er tussen God en hen in stond.

Jezus zei het tegen de vrouw die zijn voeten zalfde en met haar haren droogde. ‘De zondares,’ wordt ze genoemd.
‘Ga in vrede!’ (Lucas 7:50)
Hij zei het tegen de vrouw die al twaalf jaar aan bloedverlies leed en Hem in de menigte heimelijk aanraakte, verlangend naar herstel.
‘Ga in vrede!’ (Lucas 8:48)
Hij zei het tegen zijn leerlingen, toen Hij voor de laatste keer met hen samen was voor Hij ging sterven.
‘Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef Ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan.’ (Johannes 14:27)
Vrede, die niets of niemand je geven kan, alleen de Here Jezus.

De Kerstdagen gaan voorbij.
Maar de vrede die Jezus geeft, blíjft.
Ook tegen ons zegt Hij: ‘Ga in vrede!’
We mogen leven in harmonie met God, omdat Jezus alles in orde maakte tussen God en ons.
Zo mogen we de laatste week van het jaar ingaan.
Ook als ons dagelijks leven weer hetzelfde is als vóór de kerstdagen: de vrede met God maakt alles anders.
Zoals een ‘zus’ gisteren treffend in een Facebook-reactie opmerkte: ‘Het is de vrede die alle verstand te boven gaat.’ (Filippenzen 4:7)

Gebed: Heer, dank U dat het door de Here Jezus in orde mag zijn tussen U en mij. Dat maakt alles anders. Het Kerstfeest is voorbij, ons gewone leven gaat weer verder. Maar de vrede met U maakt de dagen rijk, hoe onze omstandigheden ook zijn. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Bedankt Anneke 3, dit heb ik ook weer van ’n vriendin mogen leren. Om de 14 dagen houden we via de telefoon Bijbelstudie en zijn nu met de Vrucht van de Geest bezig; Galaten 5: 22. Vorige week hebben we het derde partje behandeld; VREDE. Lees b v ook Numeri 6: 24- 27 en lees niet u maar mij. Dan komt het veel dichter bij. Fijn dat je weer zo bent opgeknapt! Groeten van je zus van Texel;

 2. Ja, de vrede die alle verstand te boven gaat. Die mocht ikzelf ook al een aantal keren ervaren, en hoe heerlijk is die vrede. Het tilt je echt boven alles uit.
  Mooi zussen om hier ook van jullie over te mogen horen getuigen.
  Dat we die vrede ook in het komende jaar mogen ervaren en zelf ook uitstralen in de donkerte van deze wereld.
  Grace, heel veel dank voor al je overdenkingen het afgelopen jaar.
  Ik heb er zoveel aan gehad, veel bijgeleerd en ook het ‘contact’ met alle zussen en broers vind ik zo ontzettend waardevol. Alle liefde en bemoediging die daaruit sprak, zo warm!
  Dankje/jullie wel. Gods zegen voor het komende jaar jullie allen van harte toegebeden. Liefs,

 3. Grace ,
  Bedankt voor de mooie tekst.
  Bij deze ochtend overdenking.
  Amen.🙏

  Vrede van God, de vrede van God,
  De vrede van God zij met jou.
  Vrede van Hem, vrede van God,
  De vrede van God zij met jou.

  In Jezus’ naam. in Jezus’ naam,
  in Jezus’ naam geef ik jou.
  vrede van Hem, vrede van God,
  de vrede van God zij met jou.

  Heilige Geest, de Heilige Geest,
  de Heilige Geest zij met jou
  Vrede van Hem, vrede van God,
  de vrede van God zij met jou.

  dit lied deed mij denken
  toen ik de overdenking
  van deze morgen las.
  Amen🙏

 4. Moge de Heer van de Vrede Zelf mij voortdurend Vrede geven op allerlei wijze ; De Heer is met mij! 2 Thessalonicenzen 3: 16.Deze tekst heb ik uit m’n hoofd geleerd en geeft mij iedere dag veel steun. Bedankt Grace voor al je wijze lessen en bemoedigingen.

  1. Wat goed Nelie je geeft me een goede tip het houd ons dichtbij Jezus.

   Het is zo’n geweldige ervaring om die vrede te ervaren. Mijn leven lag in puin ik verbleef op een camping voor een aantal weken om tot rust te komen en te bezinnen hoe nu verder. Ik had de ramen open hoorde de vogeltjes zingen en hield mijn stille tijd met de Vader. Er kwam een rust en vrede over mij en een blijdschap niet weer te geven. Ik begon te zingen en kon wel dansen.. God tilde mij boven de ellende uit en gaf mij Zijn vrede. Een vrede die alle verstand te boven gaat.

   Ik gun een ieder die vrede want die tilt je boven je omstandigheden uit.

 5. Vrede dat ervaar ik ook in mijn hart gisteren twee diensten van onze gemeente, met livestream, bekeken was echt mooi en bemoedigend, en wat er ook komen gaat, ik doe het samen met de Heer die me hierin begeleid, dank jullie wel lieve zussen die voor me hebben gebeden, samen komen we er doorheen🙏🙏👍😉💞Emmanuel God is met ons🙌🙏💖💐

  1. Wat fijn Ovaldina om dit van jou te lezen. Ere zij God. De kracht van het gebed en wat groots dat we biddend om elkaar heen mogen staan. ❤️

 6. De vrede met God zorgt er zelfs voor dat Simeon en Hanna, na het zien van het kind Jezus in de tempel, kunnen getuigen dat zij nu in vrede kunnen sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *