Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

  1. Lieve Grace
    Dank je wel voor elke dag jou geweldig mooie en troost volle woorden. mijn man en ik lazen het elke morgen en vonden het zo bemoedigend jammer dat je nu stopt.
    Dank je wel en Gods zegen voor jou.
    Liefs Renny

  2. Lieve Grace,
    Ik vroeg me regelmatig al af … HOE kan er steeds weer zoveel inspiratie komen en ook steeds weer zulke mooie en subtiele woorden!!
    Dat het een keertje “op” is en tijd voor iets nieuws is heel begrijpelijk. Al is het super jammer uiteraard. Ik lees nog 3 overdenkingen dus misschien heb ik nu wat meer tijd voor de hond ’s morgens haha. Want ook tijdens wandelen kun je woorden meenemen in je hoofd!
    Heel veel goeds voor de komende tijd, neem je rust en ik ga gauw je boeken bestellen 🙂 liefs Peet

  3. Lieve Grace,

    Toen ik mijn mailbox opende schrok ik wel een beetje van het mailtje.
    Maar ik begrijp je zeker en ik wil je ontzettend bedanken dat je ons vaak hebt bemoedigd met je waardevolle overdenkingen!
    De Here zegene je!

    Zusterlijke groet!

  4. ( Nog een kleine aanvulling. )Ook wil ik alle vrouwen bedanken die zo trouw reageerden en me meenamen in hun zieleroerselen. Bedankt. En elke dag van Gerry Een mooi gedicht of vers. De zieken wens ik Gods nabijheid toe.

    1. Elke morgen, geef jij mij Grace kracht door jou mooie overdenking.
      Het leven is een gevecht voor mij, maar de dag samen met God te beginnen gaf jij mij door het prachtig verwoorden van de bijbel kracht en wijsheid
      Wat ga ik dat missen. Nu opzoek naar een ander overdenking die mij helpt bij mij dagelijks gevecht.
      Door jou overdenkingen ben ik God gaan leren kennen als Mijn Vader 🙏🙏🙏
      Dank voor alles. Gods Zegen en hopelijk mag je weer iets anders gaan doen, waarbij je weer veel mensen mag bemoedigen.

    2. wat schrok ik hiervan maar aan de andere kant ook heel begrijpelijk mischien wil iemand anders het van je overnemen ook ik begon elke morgen met zussenliefde en heb me vaak ook gesterkt gevoeld of onderwijzend en ik heb ook menigmaal dit door mogen geven grace ik hoop dat je het op een andere manier weer gaat oppakken voor ons sterkte en Gods nabijheid grace en dat wens ik ook iedereen die grace overdenking lezen ook ik moet iets anders gaan zoeken

  5. Elke morgen begon ik met zussenliefde, dan heb ik mijn stille tijd. Nu moet ik iets anders gaan zoeken. Ik dank je voor de vele bemoedigingen, troost e.d. Het gaat je goed. Hennie Kok

  6. Dank je wel Grace voor de inspirerende woorden die ik elke dag mocht lezen hier in Canada.
    May the Lord Bless you and His face shine upon you!

    Hilde koehoorn-Nanninga. 🙋🏻❤️🌷

  7. De tranen springen me in de ogen dat je gaat stoppen. Jouw mooie opbouwende stukjes waren elke dag zo vanzelfsprekend aanwezig. Ik voel me bijna in shock. Je gaat toch wel iets anders doen voor vrouwen, jouw hart ligt daar zo. Hoe het ook zij Grace; héél hartelijk dank voor wat je al die jaren hebt gegeven. Het was geweldig! Ook in jou persoonlijke omstandigheden wens ik jou van harte Gods zegen!!!

  8. Dank je wel Grace voor alle tijd en bemoediging die ik uit jouw schrijven heb gehaald en dat je dat talent hebt ingezet, ik denk dat je er een groot bereik mee hebt gehad. Het is goed om tijd van bezinning te nemen. Ik zal je schrijven missen. Ik zegen je lieve zus in de weg die je nu mag gaan. Shalom, lieve groet Monique

  9. De dag begint met een overdenking van zussenliefde ,die nam ik de hele dag met me mee. Heb deze ook vaak met anderen mogen delen zo helder en bemoedigend. Deze gave van bemoediging is je door God gegeven. Zo kunnen schrijven, dat heb je niet van jezelf. Lieve Grace nu is helaas dan toch de tijd gekomen van afscheid nemen. Soms is het goed even een stapje terug te doen. Rust en bezinning hebben we allemaal nodig op zijn tijd. Ik wens je Gods zegen in je verdere werk en leven en bid je Zijn rust en vrede toe.

  10. Wat jammer Grace, elke nieuwe morgen in alle stilte met jouw bemoediging beginnen. En ook ik stuurde ze vaak door omdat ik het “moois” wilde delen. Dank voor je inspiratie en bemoedigingen, ik zal ze missen. We hebben je bijbels dagboekjes allemaal, dus we blijven van je lezen. Het ga je goed!

    1. Wat ontzettend jammer! Ook ik begin elke morgen de dag met je overdenking. En wat hebben ze mij vaak geraakt, bemoedigd en geholpen. Ik heb vaak je mooie overdenkingen doorgestuurd naar anderen. Wat zal ik het missen! Bedankt voor alles wat je de afgelopen jaren hebt betekend! Gods zegen!

  11. Beste Grace. Heel erg jammer dat je stopt. Ik heb je pas afgelopen jaar ontdekt. Hdet afgelopen jaar was een moeilijk jaar. Mijn zoon was ziek en stierf. Ik heb veel bemoediging uit jouw schrijven gekrgen. Bedankt daarvoor. Helee

    1. Lieve Grace,

      Bedankt voor alle mooie overdenkingen en bemoedigende woorden.

      Gods zegen en lieve groet,
      Nathalie

    2. Ontzettend bedankt voor al je bemoedigingen🙏Begrijpelijk maar erg jammer dat je stopt.
      Wens je Gods zegen.

    3. Hallo,
      Het spijt me erg je bericht te moeten lezen.
      O, wat zal ik iedere morgen en iedere avond je schrijven moeten missen!,,
      Vol diepe dankbaarheid zie ik terug op alles wat je ons schonk in je mooie doorvoelde en doordachte stukjes. Zo bijbelgetrouw, ik heb er van genoten. Mooi te zien hoe de pinkstervorst je vulde met kennis, waarheid en gaven omdat te kunnen delen met ons.
      Ook ik als man…. genoot van “zusterliefde” !!!!
      Bedankt voor je grote inspanningen die je al jaren hierin stak.

      Ik wens je de zegen van onze almachtige God en liefhebbende Vader toe, samen met hen die je lief en dierbaar zijn.

      Hartelijke liefdevolle groet,
      Gerard Voorberg.

  12. Lieve Grace,

    Dank je wel, voor je bemoedigende hartverwarmende, begrijpende woorden.
    Zo bijzonder, hoe jij iedere keer, God de deur van mijn hart mocht laten openen❤️

    Lieve groet Tineke

  13. Wat zal ik dit gaan missen. Elke ochtend tijdens het vernevelen van mijn medicijnen lees ik de overdenking, een moment van rust en stilte. Zo toepasbaar en helder uitgelegd, zo waardevol. Het zal vreemd zijn, bedankt voor alles wat je wilde delen. Gods zegen gewenst.

    1. Bedankt voor alle mooie overdenkingen. Ik gebruikte ze ook vaak voor de weekopening op het werk.

      Gods zegen toegewenst.

  14. Beste Grace, heel jammer voor ons maar begrijpelijk. Heel bijzonder dat je zoveel talent hebt om te schrijven over het werk van onze Heer. We voelden ons zo vaak aangesproken in onze persoonlijke omstandigheden. Vele zussen maar ook broers heb ik ze doorgestuurd. Ik zag het werk van de Heilige Geest in je teksten. Heel bemoedigend en vertroostend. Dank daarvoor!

    1. Best verdrietig door dit afscheid. Het is een Zegen hoe jij Gods boodschap aan ons vertelt en we elke dag mochten beginnen met Zijn liefde door jouw tekst. Dankjewel hiervoor 🌸

  15. Lieve Grace,
    Ik snap het helemaal hoor!
    Af en toe reageerde ik.
    Maar iedere dag las ik ze en stuurde ze door aan mijn zussen!
    Ik vind/ vond het erg knap van je!
    Je was vervult met de Heilige Geest anders kan je dit niet doen.
    Indien je iets anders op het oog hebt, wens ik je daar heel veel succes mee!
    En…..Hij gaat met je mee, wat je ook gaat doen!
    Gods zegen op het nieuwe werk wat je gaat beginnen!
    Een nieuwe uitdaging is goed!
    Ik snap het, maar vindt het ook heel erg jammer!
    Alle zussen het goede toegewenst die in moeite en verdriet leven!
    Straks als de Heere Jezus Christus terug komt, zullen we van het verdriet en tranen niets meer weten!
    Maranatha Jezus komt.
    Het goede toegewenst Grace!
    Glorie aan God!!!
    Liefs Hannelore

  16. Dat is jammer, het was zo’n fijn begin van de dag. Misschien is er een ander die zich geroepen weet om het door te zetten.
    Bedankt voor alle jaren dat u het gedaan hebt.

    1. Lieve zus..
      Ik zal dit heel veel missen. Ik last elke morgen voor ik naar werk ging. Jou woorden gaf mij elke dag weer kracht om weer verder te gaan. Ik naar jou wat bijna zelfde komt op de site. Dat weer elke dag weer kunnen. Lezen. Van de boek dat jij aanbied niet iedereen kan dat kopen. Bedankt voor jou woorden. 😘

  17. Wat ontzettend jammer mijn zus en zwager waren zo blij met zussen liefde zo begrijpelijk voor hun .
    Maar gelukkig zijn er boeken te Koop .
    Heel erg bedankt voor je bemoedigde woorden met Inhoud.
    En hopelijk Krijg je nieuwe inspiratie van onze hemelse Vader .
    Ga heerlijk genieten deze tijd van bezinnig.
    Gods vrede is met je
    Gerrie A d M

  18. Vergeef me grace dat de spellingscontrole er graf van maakte🤨 dank dat Jezus uit het graf is opgestaan en overwonnen heeft!😁
    Waardoor wij genade ontvangen hebben.

  19. Heel jammer, maar ook begrijpelijk. Wat een discipline had je om elke dag een overdenking te schrijven. Ik ga het missen, want ik las ze elke dag en had er veel aan. Toch kan het goed zijn inderdaad om op een gegeven moment te stoppen. Ik wil je God’s zegen toewensen en heel erg bedankt voor al je stukjes❤👍

    1. lieve Grave,

      Ik ben dankbaar voor alles wat je geïnspireerd door de Heilige Geest aan ons mocht overbrengen! Zo helder en duidelijk te begrijpen, en zo raak! Ik wens en bid jou en alle zussen en broers oprecht zijn genade maar ook zijn geloof hoop en liefde toe.
      Houdt je vast aan zijn belofte.

      Als wij de Heer ontmoeten zal ik je herkennen❤️🙏 In Christus verbonden 😘 Marisja

    2. Wat ontzettend jammer!
      Elke ochtend begin ik met het lezen van Zussenliefde….zo waardevol.

      Heel erg bedankt voor je bemoedigende en leerzame stukjes.
      Veel zegen toegewenst.

    3. Ja, ook ik schrok ervan! Wat jammer, dat zal ik erg missen! Iedere morgen weer een bemoediging te mogen lezen! Een mooi begin van de dag! Zo bemoedigend, troostvol, maar ook Bijbels en verdiepend! Het is idd een gave van onze God! Jij mocht een doorgeefluik en richting aanwijzer zijn!
      En ,,alles wat je voor mijn minste broeders, zusters hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan,” zegt de Here Jezus.
      Heel erg bedankt voor al die overdenkingen en Gods zegen toegewenst!
      Met lieve zussengroet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *