Ik ben het

Jezus wist precies wat er met Hem zou gebeuren. Hij liep naar hen toe en vroeg: ‘Wie zoeken jullie?’ Ze antwoordden: ‘Jezus uit Nazaret.’ ‘Ik ben het,’ zei Jezus, terwijl Judas, zijn verrader, erbij stond. Toen Hij zei: ‘Ik ben het,’ deinsden ze achteruit en vielen op de grond.
(4-6)

Lieve zussen,

Het drong in die dagen nog niet tot de leerlingen door dat de Here Jezus in alles de leiding had.
Ze waren doodsbang. Het ging helemaal mis!
Hun Meester leek machteloos in handen van de vijand te vallen.
Hun droom spatte uit elkaar. Jezus zou geen koning worden.
Dit was het einde…

Maar er was geen enkel moment waarop Jezus machteloos was.
In de vernederingen die Hij onderging zien we juist zijn goddelijke kracht.
Vooral Johannes beschrijft dat heel duidelijk.
De mensen die Jezus kwamen arresteren, waren zo kortzichtig.
Dachten ze nou echt dat ze de Man konden boeien die demonen had
uitgedreven?
Dachten ze sterker te zijn dan Degene die doden had opgewekt?
Ze konden de Here Jezus alleen boeien omdat Hij het toestond.
Híj had de leiding!

Jezus wist precies wat er met Hem zou gebeuren.
Hij liep naar zijn vijanden toe en vroeg: ‘Wie zoeken jullie?’
Dit was niet de houding van een vluchtende verliezer.
Dit was de houding van een koning!
De soldaten hoefden Hem niet op te sporen of te besluipen.
De Here Jezus zocht hén op.
De mannen antwoordden: ‘Wij zoeken Jezus uit Nazaret.’

‘Ik ben het,’ zei Jezus, terwijl Judas, zijn verrader, erbij stond.

Ook Judas was niet de held van dit verhaal.
Hij stond erbij, schrijft Johannes puntig.
Jezus wees zichzélf aan.
Hij werd gevangen genomen, niet dankzij Judas’ sluwheid, maar omdat Hij zelf het initiatief nam.
En nog eens laat Jezus zien dat Hij God is, dat Hij de macht heeft.

Toen Hij zei: ‘Ik ben het,’ deinsden ze achteruit en vielen op de grond.

Jezus, die de storm en de zee kon bedwingen, had ook zijn vijanden onder controle.
Niemand zou Hem kunnen benaderen als Hij dat niet wilde.

Gods Zoon, die alle macht heeft, stelde Hij zich onder deze laaghartige wrede mensen.
Hij gaf zich aan hen over en verzette zich niet.
Om ons vrijheid te geven.

Gebed: Heer, U wilde dit lijden ondergaan, voor ons. U had alle macht, maar U liet zich boeien, zodat wij vrij zouden zijn. Dank U voor uw grote liefde. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Lieve Noa, diep verdriet kruipt in me bij het lezen over een meisje van 14 jaar zo te worden gekwetst. Ik bid voor jou en voor jouw zus en jouw ouders, dat een ieder toch het Licht mag vinden en behouden.. Wat ben ik dankbaar en blij voor jou dat je deze Vader al hebt en Jezus met je optrekt.

  Zelfwas ik ook 14 toen , om heel andere achtergrond, ik ook niet anders kon dan mijn ouderlijk huis achterlaten, of eigenlijk lieten mijn ouders mij letterlijk achter. Ze gaven mij aan een man die slechte dingen deed. Wat ben ik diep diep dankbaar dat jij bij veilige mensen bent. En ik bid heel hard dat je in veilige handen mag blijven. Veilig is zo belangrijk en als je zo piepjong bent lijkt een aardig iemand gelijk ook veilig. Met 14 jaar ben je als meisje nog zo kwetsbaar.. Echt lieve Noa, ik bid heel erg voor je veiligheid.
  En dan is er nog hoeveel pijn dit alles je doet. Weet dat je gedragen wordt, ook al doet het zo n zeer.
  Ik ben zo blij hoe liefdevol de zussen hier reageren! En zelfs een aanbod om te bellen.
  Blijf bidden Noa, maar als dat niet lukt.. God kent je hart. Heel heel veel liefs.

  1. Lieve Diana,
   Met al je liefdevolle woorden voor Noa, moet ik terugdenken aan wat je pas schreef, dat je denkt nooit een vriendin te kunnen zijn ( waarschijnlijk als gevolg van de beschadigingen die je traumatische verleden hebben aangericht). Maar met wat je hier schrijft, een ook al in eerdere reacties, toon je je al een vriendin voor zussen hier! Ik hoop dat het ook in je persoonlijke leven in de toekomst wel zal gebeuren, maar hier ben je het al! Compassie…..aan dat woord moet ik denken, maar kan er even geen zin omheen vormen. Maar jij hebt het!😘

 2. Lieve Noa,
  Mijn vrouw en ik lezen jouw verhaal. Wij hebben in het verleden ook kinderen van jouw leeftijd in ons pleeggezin opgevangen. Langdurige plaatsingen en ook wel crisisopvang. Echt daadwerkelijk helpen kunnen wij jou nu niet meer. Daar zijn we te oud voor en het huis waar wij nu in wonen is ook veel te klein. Maar mijn vrouw en ik hebben wel een luisterend oor. Als je ons een keer wilt bellen, en je verhaal kwijt wilt, dan mag dat altijd. Ons telefoonnummer is 0522 474 986

 3. Wat bijzonder om zo op deze manier naar Pasen toe te leven. Heel indrukwekkend wat Jezus gedaan heeft voor ons. Ik wist nooit wat Pasen inhield, maar nu mag ik de diepere betekenis van Pasen kennen en dat is wel heel overweldigend.

  Ik ben nog steeds heel blij dat ik God heb leren kennen in mijn leven. Maar het is daarnaast wel heel moeilijk. Het gezin waar ik nu momenteel woon is goed, maar dit is crisisopvang dus ik moet hier weer weg.

  Met de hulpverlening heb ik een gesprek gehad met mijn ouders.
  Dat was raar, ik voelde zo’n afstand.
  Mijn vader keek niet naar mij en mijn moeder was zenuwachtig.
  Ik was ook heel gespannen, we leken net vreemden van elkaar.

  Eigenlijk wil ik weer naar mijn ouders, maar eigenlijk toch ook weer niet. Echt gek.

  Ik mag weer bij ze komen wonen maar dan zonder God. Ik moest kiezen. Of mijn ouders of God.
  Ik was best verdrietig. Maar toch heb ik voor God gekozen.
  Mijn moeder huilde en mijn vader werd heel kwaad en driftig.
  Zo ben ik weggegaan. Ik heb mijn zus nog een knuffel gegeven en toen hebben we allebei gehuild. Ik wilde niet weg, maar ik kon ook niet blijven.

  Nu wacht ik af of er ergens een plekje voor mij is waar ik kan wonen.
  Ik mag nog niet op mezelf gaan wonen omdat ik 14 jaar ben. Waarschijnlijk mag dit pas als ik 18 ben.

  Lieve zussen fijn dat ik jullie heb.
  Jullie zijn mooi mensen!! 😊

  Liefs en een knuffel, Noa. ❤️

  1. Noa, ik heb bewondering voor je!!!!!!! 14 Jaar en dan al deze keuze moeten maken. Lieverd, ga met God en Hij zal met je gaan. Zullen we voor Noa gaan bidden dat zij bij ’n goed, Christelijk gezin terecht mag komen, waar zij mag blijven tot zij voor zichzelf kan zorgen? In Abba verbonden; jullie zus van Texel.

  2. Ik bid lieve Noa dat er een plekje zal komen waar jij jezelf mag zijn.
   Jouw Hemelse Vader weet ook dat jij deze keuze gemaakt hebt en laat jou niet in de steek. Vertrouw daar op.
   Maar het is wel een moeilijke weg die jij moet gaan. Ik bid ook voor jouw ouders want de God die jou geroepen heeft kan dar ook jouw ouders doen.
   Bij Hem is echt niets te wonderlijk. ❤️🌈
   Heel veel liefs Anneke 😘

  3. Lieve Noa,
   Jouw verhaal grijpt me ontzettend aan. Moedig dat je voor God durft te kiezen in plaats van voor je ouders.
   Ik zal bidden of je een goede plek mag vinden voor jezelf.
   Een knuffel voor jou!

  4. Een “andere zus”,Lieve Noa,wat ben ik dankbaar dat je voor onze God,onze Vader hebt gekozen!!
   Maar wat ook ontzettend moeilijk!
   Dat kan alleen maar door de kracht van de Heilge Geest!
   Lieve Noa,ik bid mee,zodat je een fijne plek zult krijgen en het wonder bij je ouders gebeurt!
   Heel ,heel veel sterkte en liefs❤️

  5. Lieve Noa,
   Wat ben je moedig en wat moeilijk om een keuze te moeten maken. Wat een genade om te weten dat God naast je staat en dat je voor Hem gekozen hebt. Ook wij zullen voor jou en je ouders bidden en ook voor je zus.Voor God is niets onmogelijk.
   Heel veel kracht en sterkte toegewenst.
   Veel liefs en een knuffel vanuit Friesland.

  6. Ach Noa, wat moeilijk! Ik kreeg er kippenvel van toen ik dit las.
   Wat moedig om voor God te kiezen, de allerbeste keuze, maar wat verdrietig ook voor jou. Ik bid voor je om een fijne en veilige plek voor jou waat je rustig mag (op)groeien, ook in geloof. En voor je ouders, gezin, of of voor hen een ommekeer mag komen. Heel veel sterkte voor nu en hoop voor de toekomst Noa! Liefs, 👍💝🙏

  7. Lieve Noa,
   Wat moeilijk, 14 jaar en dan al zo door het leven te moeten gaan van gezin naar gezin..
   Maar je mag je ook gedragen en thuis voelen bij het huisgezin van de Heere. Dat dat je mag bemoedigen. Je bent niet alleen, God wil voor je zorgen en bij Hem mag je schuilen ook als je het niet meer weet en de keuzes moeilijk zijn. Ik hoop dat je zo een gezegende pasen mag hebben! We bidden voor je!

  8. Lieve dappere Noa,

   Wat een lichtend voorbeeld ben jij! En wat hartverscheurend dat je in dat gesprek zo voor het blok werd gezet door je ouders. En dan toch de keuze maken voor Jezus…. Ook ik heb bewondering voor je moed om deze keus te maken terwijl je “pas” 14 bent.
   Ik hoop en bid zo dat de Heer je omgeeft met Zijn Liefde, Bescherming en Zorg, veilig in Zijn Hand. En dat Hij een plek in een veilig gezin voor je zal geven, waar jij jezelf mag zijn en tot rust kunt komen. En natuurlijk dat de hart En van je ouders verzacht worden zodat er in de toekomst herstel voor jullie relatie mogelijk zal zijn. Ook van mij een grote knuffel voor jou 😘

 4. Dank je wel Grace voor deze overdenking….Ik sluit mij aan bij deze Gebed.Inderdaad Grace ……Dank U voor Uw grote liefde .Amen……..Een goede dag allemaal lieve Groet Susan.

 5. Het is eigenlijk niet te bevatten wat Jezus voor ons heeft gedaan,sta daar eens ECHT bij stil,niet te doen,maar zo geweldig voor ons zondige mensen,wat een vooruitzicht om ooit bij God en Jezus te mogen komen❤️

 6. Ben blij dat wij zoveel meer uitleg hebben gekregen anders had ik er ook niks van gesnapt net als de leerlingen, discipelen, iedere keer lees of hoor je nieuwe dingen, en nog zo vaak snap ik er niets van…

  Al het nodige in alle zorg waar je in kunt zitten, groet voor ieder

 7. Lieve zussen en Grace, dankjewel voor je altijd weer mooie uitleg uit Gods woord.
  ” En ze deinsde achteruit ”
  Wat een kracht zit daar in!
  Wonderbare kracht.
  Die Hij straks laat zien aan het kruis als Zijn bloed voor vloeit.
  Zo lief had Hij ons!
  Mij, mijn zonden vergeven door de kracht van het bloed van het Lam.
  Vandaag witte donderdag.
  Het laatste Avondmaal met Zijn geliefde discipelen.
  Die wegrenden als konijntjes.
  Maar later vochten als leeuwen, omdat ze vervult waren met de Heilige Geest.
  Ik bid voor iedereen die het moeilijk heeft.
  Liefs Hannelore

 8. De duistere dood

  Het is donker in en om mij heen
  aan het einde van mijn lichaamskrachten
  door God verlaten heel alleen
  doorsta ik dood en hellemachten

  Ik hang in het duister als de nachten
  van ziekte oorlog en geween
  van’s mensen zondige gedachten
  hun aan God ongehoorzaam neen

  mijn ja moet satans macht verbreken
  al wacht mij nu de duistere dood
  God zal mijn licht opnieuw ontsteken
  als Hij mijn grafdeur openstoot

  ontvang o Vader nu mijn geest
  en wek Mij op het Levensfeest.
  Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *