Alleen door Jezus

Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door Mij …’
(vers 6)

Lieve zussen,

De laatste uren voor Jezus’ sterven tikken weg.
Wat moet de sfeer aan tafel beklemmend zijn geweest.
De leerlingen begrijpen nog niet wat er gaat gebeuren.
Hun Meester praat zo ernstig. En tegelijk zo liefdevol en troostend.
Hij zegt dat Hij weg zal gaan. (13:33)
Dat klinkt als een afscheid.
Maar Hij zegt ook: ‘Wees niet ongerust en vertrouw op God en Mij.’ (14:1)
En ‘… jullie zullen zijn waar Ik ben.’ (14:3)

Tomas zegt ongerust: ‘Wij weten niet eens waar U naartoe gaat, Heer, hoe zouden we dan de weg daarheen kunnen weten?’ (14:5)
Tomas begrijpt Jezus’ woorden nog niet.
Hij heeft niet door dat hij op dat moment een cruciale vraag stelt!
‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door Mij,’ antwoordt Jezus. (14:6)
Hét antwoord voor iedereen die vraagt: ‘Hoe kan ik gered worden? Hoe vind ik vrede met God?’

Jezus is de enige weg naar God.
Aan deze waarheid mogen we ons vasthouden.
We moeten ons niet laten opjagen en in de war laten brengen.
Voor we het weten zijn we weer bezig om goed genoeg te willen zijn voor God en willen we tóch een beetje zelf onze redding verdienen.
Of we denken dat we te slecht zijn en dat vergeving er voor ons niet in zit.
Jezus is de weg!
We hoeven geen grote, speciale dingen te doen om Gods kind te mogen zijn.
Ook hebben we niet de tussenkomst van andere mensen nodig om God te kunnen bereiken.
Jezus is de weg!
Door Hem mag je naar God gaan, zonder vrees en schaamte.

Deze waarheid is niet alleen een belofte voor later.
Door Jezus is de weg naar de Vader altijd open.
Elke dag en elke nacht van ons leven.
Ook in ons laatste uur.
Je hoeft alleen te fluisteren: ‘Om Jezus’ wil…’

Gebed: Here Jezus, dank U dat U voor ons de weg naar de Vader bent. De weg die altijd open is. Ik kán mijn redding niet zelf verdienen, en ik hóef het niet zelf te doen. U hebt ervoor gezorgd dat ik vrije toegang heb naar de hemelse Vader, elk moment van mijn leven. Amen. 

Liefs van Grace

Reacties

 1. Daar ben in dan weer,
  van nacht dacht ik even vragen aan
  Riek hoe het nu gaat.
  Vergeten vanmorgen,nu lees ik dat Anneke3 jouw al een tijdje gemist heeft. En zeg ik foei tegen mijzelf.
  Dus vraag nu of Riek en haar man al een beetje zijn gewent in hun andere woning, waar in het begin nog wel eens iets fout is gelopen,of het inmiddels is hersteld ,en of jullie zijn bijgekomen van alle drukte?
  Het laatste wat ik heb gehoord is ,dat jij Riek wel de stukjes leest maar nog geen moed hebt gehad om te schrijven.
  Geeft niets kom eerst maar een beetje bij, laat dit huis eerst iets van jullie zelf worden dan kun je er in thuisgekomen zoals het genoemd wordt.
  En is dat een beetje gelukt??
  Niet ziek geworden jullie?
  Na al deze veranderingen?
  Als je 30 jaar bent lukt het wel,maar ben je ouder, en dat zijn jullie dan valt het anders uit.
  Nu Riek samen met jouw man hopen wij dat jullie nog een fijne tijd krijgen.
  Een lieve groet van mij Gerry uit Voorthuizen

  1. Hoi Gerrie,Er is een reactie van Riek geweest kijk bij Anneke3 daar heb ik ook een antwoord op gegeven .Groetjes Susan.

  2. Hallo allemaal, het is zeker al een tijdje geleden dat ik iets van mij hebt laten horen. Ja we zijn al klaar met inrichten en wonen fijn in Zwaagwesteinde leuke buren en een gezellig dorp.We zijn nog steeds aan het bijkomen hoewel mijn man zich beter voelt dan in Hurdegaryp. Zelf ben ik er een stuk op achteruit gegaan. Ik heb veel op bed gelegen en nog steeds, veel andere symptomen erbij gekregen. De verpleging die mij helpt let wel goed op mij.Er is gedoe met de h.h.hulp die hebben ze gestopt maar ook daar zitten zij achteraan. Het leven wordt een stuk beperkter en pijnlijker maar vandaag heb ik lekker buiten gezeten. Al met al voel ik mij nog steeds een verwend kind van God, door alles heen zorgt Hij voor ons. Ook door de stukjes van Grace en van jullie bemoedigt Hij elke keer weer. Reageren doe ik niet zo veel,vaak zie ik heel slecht ,maar ik bid wel voor iedereen .Dankjewel dat jullie ook voor mij bidden.
   GOD IS GOED.
   Liefs Riek

  3. Hoi Riek fijn van jou te horen.Dus het was U niet van 17 maart 15.01 ? Daar was ook een Riek. Groetjes Susan.

  4. Beste Riek, fijn om te lezen dat jullie al wennen in Zwaagwesteinde! Maar erg naar (niet verwonderlijk helaas) dat je er zelf wel een stuk door/op achteruit bent gegaan en steeds beperkter wordt. En dan ook nog eens gedoe met huishoudelijke hulp die stopt. Heeft dat met de WMO te maken (dat levert tenminste vaak problemen op bij verhuizing)?
   Heb alsjeblieft niet het gevoel dat het “slecht” van je is als je wei of reageert. Je hebt eerst de zorg voor jezelf en met jou aftakelende gezondheid is het heel begrijpelijk als je dan niet ook nog hier kunt reageren. Sterkte en Gods hulp en nabijheid toegewenst en gebeden!

 2. Dank U voor uw offer oh Heer steeds meer als ik aan dit lijden denk ervaar ik het niet te bevatten Godsgrschenk.
  Lieve zussen wat een bijzonder iets dat we dit door de prachtige gave van Grace iedere keer weer met elkaar mogen delen.
  God is goed.

  Lieve Riek ik mis jou al even ?
  Tetsje ik denk aan en bid ook steeds voor jou. ❤️
  Alle zussen die lijden door welke gebrokenheid ook heel veel kracht en troost toe gebeden.
  Noa wens ook jou toe dat je ervaart dat je niet alleen bent, en de Hemelse Vader die jou Zijn liefde heeft alten zien kan dat ook aan jouw ouders bij Hem is echt niets onmogelijk. 🌈❤️

  1. Hoi Anneke3. Riek heeft 17 maart om 15.03 een reactie geplaats op de site reactie op Gloria over Poletiek. Of het moet een ander Riek zijn ,ik betwijfel. Groetjes Susan

 3. Lieve zussen Bedankt Grace voor de mooie overdenking. Jezus is de enige weg tot God. Allen een mooie zonnige dag. En alle zussen met verdriet en pijn veel sterkte en kracht deze dag. Liefs Dinie

  1. Dank je Susan, fijn dat Riek nu ook zelf gereageerd heeft. Ook al kennen we elkaar niet persoonlijk het voelt voor mij, die nauwelijks familie heeft als familie die me zeer dierbaar is.
   Fijn Riek dat jullie al zo goed gewend zijn in jullie nieuwe woonplaats en woning. Wat vervelend van die huishoudelijke hulp woon te ver weg anders kwam ik je graag helpen. Hoop daarom dat het snel geregeld word.
   En iedere keer opnieuw ben je een getuigenis Riek. Liefs van Anneke

 4. Zien op Jezus

  Zoals in de woestijn
  te midden van de pijn
  een koperen slang werd opgeheven
  dat wie daar doodziek lag
  en naar de slang opzag
  niet sterven zou maar leven.

  Zo staat op Golgotha
  het kruis van Gods gena
  waar Christus werd verheven
  wie daar gelovig kijkt
  weet dat de zonde wijkt
  zijn schuld wordt
  hem vergeven
  Amen🙏

  Lieve groet uit
  Voorthuizen.

  1. Wat weer een prachtig aansluitend gedicht Gerry. Dank je!
   Iedereen een fijjne dag gewenst en voor de zussen die het moeilijk hebben: Gods mérkbare aanwezigheid toe gebeden!

 5. Dank voor deze woorden,voor een altijd weer piekerende vrouw,zoals ik ben.
  Maar steeds meer en meer bemoedigd word,door deze woorden.
  De zon schijnt,God is goed🙏

  1. De weg weer vrij!
   voor U en mij
   Lof aan Hem
   Uw Schepper en Heer
   Lof aan Jezus
   Hem alle Eer!
   Amen

  2. Als je dat weet ,Helena, dan kun je daar met Gods hulp ook iets aan doen. Als dat piekeren begint, weg sturen in Jezus Naam en gaan bidden of zingen. Het is maar ’n advies hoor! Groeten van ’n zonnig Texel.

 6. Wat een onuitsprekelijke genade. Lof zij het Lam dat onze zonden op zich nam. Dan mogen wij moed vatten, ook in deze moeilijke tijd.
  Liefs Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *