Genade is genoeg

… maar Hij zei: ‘Je hebt niet meer dan Mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’ Dus laat ik mij veel liever voorstaan op mijn zwakheid, zodat de kracht van Christus in mij zichtbaar wordt.

Lieve zussen,

Vaak denken we dat we tot grote dingen in staat zullen zijn als ons probleem opgelost zou zijn.
‘Als ik gezond zou zijn …’
‘Als ik een goede baan zou hebben …’
Als ik geen pijn meer had… dán zou ik …’
Denk jij ook dat je leven dán pas zou beginnen?
Dat je geloof dan sterk zou zijn en je veel voor God zou kunnen doen?

Paulus dacht dat eerst ook.
Hij werd gehinderd door een probleem, een probleem dat veel impact zijn leven had.
Hij smeekte God meerdere keren om hem van die last te bevrijden.
Gezien de taak die Paulus had, zou je denken dat God dat gebed onmiddellijk verhoord zou hebben.
Paulus zou immers veel beter voor God kunnen functioneren als hij
niet belemmerd zou worden.
Maar God zei: ‘Nee Paulus. Je hebt niet meer dan mijn genade nodig.’

Daar word je stil van.
Is dat niet hard van God?
Maar Paulus begrijpt het en geeft ons zijn inzicht als levensles mee.
Mijn last houdt me nederig, zegt hij. Daardoor weet ik dat ik God nodig heb. Gods kracht wordt juist zichtbaar in mijn zwakheid.

Het enige dat ons leven compleet kan maken is Gods liefdevolle genade.
Zijn genade troost, vergeeft, geneest en geeft ons een toekomst.
In de moeiten die we doormaken mag zichtbaar worden hoe sterk Gods genade is.
Zijn genade geeft hoop in uitzichtloze situaties, kracht in moeilijke perioden, troost in verdriet en moed als je niet verder kunt.

Gebed: HEER, dank U voor uw genade. Wat ik ook meemaak, ik ben nooit alleen en hoef het nooit zonder uw liefde te stellen. Geef dat uw genade zichtbaar mag worden in mijn zwakheid. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Tetsje,,Anneke3,Riek,Hanne.
  Héél veel sterkte in deze voor jullie een zeer moeilijke tijd.
  We nemen jullie mee in ons gebed,en vragen aan onze God, en Vader om jullie te dragen door deze moeilijke tijd heen.🙏
  Lieve mee levende groet,van mij uit Voorthuizen.❤

 2. Beste Grace,wat een mooie overdenking weer deze dag.O zo waar weer.En ik zeg ook weer Amen op het gebed.Riek wat fijn te horen dat de pijn weg was.Tjeske veel sterkte,Anneke 3 wat een mooie ervaring lieve Groetjes voor alle zussen.

 3. 🙏 Wat een mooi schrijven weer van jou Grace !
  En dit geldt voor ons allemaal hé!
  Wij maken in ons leven van alles mee en hebben allemaal een rugzak!
  Ik denk ook aan Tetsje en Riek, ook aan allen die het moeilijk hebben in deze zo ” rare” tijd!
  Een ” warme” groet en voor allemaal een Gezegend weekend toegewenst! ….

 4. Lieve Tetsje, wat is alles moeilijk vaak, God geeft je Zíjn kracht voor elke dag opnieuw, niet voor morgen maar voor deze dag. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad staat er in de bijbel. Probeer per dag te leven met Hem. Morgen heeft zijn eigen zorgen en het gebeurt altijd anders dan je bang voor bent. Moeilijk om je man zo te missen,fijn dat je zoveel goede herinneringen aan hem hebt.Koester ze maar. Ook veel sterkte voor je dochter toe gebeden.
  Liefs Riek

  1. Ik sluit me hier bij aan Tetsje.
   Fijn om toch weer even iets van je te lezen!
   En laat die tranen maar komen,
   er kwam en komt al een tijd heel veel op je af. Ik bid voor jou en ook voor je dochter Anja. Liefs.

 5. Anneke 3,
  Wat mooi dat je die ervaring hebt gehad, ik heb ook zoiets meegemaakt.
  Hier kun je je levenlang mee door!

  Riek,Ik ben zo blij voor je dat de pijn is weggetrokken. We blijven bidden,
  Fijn dat we er zo voor elkaar mogen zijn.
  Wat is God goed.

  De laatste uitslagen van mijn man waren goed dus hij krijgt weer een kuur.
  Deze kuren zijn levensverlengend,dus de uitslagen van onderzoeken iedere paar weken zijn altijd weer spannend. Wat is God goed!

  Liefs voor allemaal,

  Hanne.

  1. Hanne, sterkte hoor voor jezelf en je man de komende tijd weer. Wat een spanning steeds weer.
   Ik bid voor jullie 🙏

 6. Dankjewel Grace voor deze waarheid.
  Dank jullie wel voor de gebeden die jullie ook voor mij opzenden.
  Gisteren rond half zes trok de pijn weg en sinds weken heb ik door kunnen slapen. Vandaag wordt het een dagje rolstoel omdat mijn rug niet meewerkt, maar wat een verschil met gisteren. GOD IS GOED. Wat Grace zei is zo waar. Als God mij al 20 jaar geleden had genezen dan had ik lang niet zoveel over Hem kunnen vertellen als nu. Vier keer revalidatie met veel mensen die met veel vragen zitten. Dan is het genade dat God je gebruiken wilt en kan ondanks wat dan ook. Zíjn genade is genoeg wat mij ook overkomen zal.Geprezen zij de Heer, Híj overlaat ons dag aan dag met Zíjn gunst bewijzen.

  1. Mooi Riek wat je hier getuigt! En wat fijn dat de pijn is weggetrokkem!
   Ja zo mooi weer, deze overdenking
   van Grace.
   We leven in zo’n gebroken wereld, waarin zoveel ellende, verdriet en pijn is. En dat gaat zeker niet aan onze deuren voorbij. Dat zien we dagelijks in de reacties hier bij zussenliefde.
   Wat zijn we dan rijk met God en Zijn eindeloze genade, die ons omringt in alle omstandigheden en Die ons elke dag geeft wat we nodig hebben. Hij wil ons leren waar we het zoeken moeten in onze zwakheid: alleen heel dicht bij Hem kunnen we gelukkig zijn!
   Lieve zussen, fijne dag, sterkte in de moeiten.

   Tetsje, hoe gaat het nu met jou?
   En Marjan, knapt je man al op of is hij nog erg ziek van de corona?

  2. Wat een prachtige getuigenis Riek dat je ondanks je handicap mag getuigen van de liefde van onze HEER.

  3. Wat ben ik blij voor jou Riek dat de pijn over is. De kracht van het gebed 😉
   Een mooie getuigenis Riek hoe zegenrijk is Zussenliefde .
   Dank je Grace .
   Ik heb een bijzonder met deze tekst. Jaren geleden was ik zo wanhopig van alle ellende en was een paar dagen in Ouddorp.
   Ik liep naar het strand was daar alleen met mijn Hemelse Vader.
   Ging zitten met mijn rug tegen een paal en riep uit ohhh God ik weet het niet meer. Wat doe ik hier nog op deze aarde.
   Ik hoorde een stem of dat het van over de zee kwam. Mijn genade is jou genoeg Ik liep terug het werd rustig in mij.
   Iedere keer als de ellende mij weer tot boven mijn hoofd groeide dan citeerde ik deze tekst .
   Het gaf mij rust, buiten Zijn genade kan ik niet, kunnen wij niet lieve zussen. Door alles heen Houd Moed.
   Goed dat ons verdriet hier gedeeld kan worden zo kunnen we voor elkaar bidden. Liefs Anneke

  4. Lieve zussen,
   Gisteren en nu heb ik veel last van mijn buik, het is ook niet niks wat er allemaal is gebeurt, 21 okt moet ik naar de oncoloog, die beslist welke nabehandeling nodig is, daar zie ik tegenop, als ik maar niet honds beroerd word.
   Onze dochter Anja ligt op dit moment in Groningen in het ziekenhuis voor een infuus, dat krijgt ze 4x in het jaar voor haar botten sterk te maken, ivm met de ziekte van kahler die ze in 2018 kreeg, daar blijft ze voor controle.
   Ze was net daar bij de arts geweest, haar bloedwaarden waren gelukkig weer goed, dan ben ik de Here zo dankbaar,
   Dan wil ik het zo graag aan mijn lieve man vertellen, hij heeft al die zorgen om haar nog zo meegemaakt, en dan was ik altijd zo verdrietig, en dan zei hij, het komt met onze Anja wel weer goed, dat hoor ik hem zo zeggen, zijn gemis is iedere dag nog zo voelbaar aanwezig,
   Dank Grace voor je mooie troost volle meditatie, het is ook zo, wanneer er veel aan verdriet en zorg, en onzekerheid over je eigen ziek zijn is heb je de genade zo nodig van God,dat ervaar ik elke dag, moet wel veel huilen de laatste tijd, maar er is zoveel in korte tijd met mij gebeurt, ik denk wel eens, hoe ben of heb ik die berg beklommen, na deze berg staat er weer een berg om te beklimmen met chemo, ik bid dat God me echt helpt, en mij als het te zwaar word mij wil tillen, en zo zal ik zeker de top halen, daar geloof ik in
   Lieve zussen, allemaal moed en kracht, ik bid voor jullie allemaal
   Fijn weekend, liefs Tetsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *