Rivier van genade

En hij liet mij een zuivere rivier zien, van het water des levens, helder als kristal, die uit de troon van God en van het Lam kwam.
(vers 1)

Lieve zussen,

Een engel laat Johannes het nieuwe Jeruzalem zien, lazen we gisteren.
De stad ziet er oogverblindend uit!
Johannes ziet een rivier van kristalhelder water.
Water zonder een spoor van smet en onreinheid.
Het is de rivier van het water dat leven geeft.
Levend water – wat klinkt ons dat heerlijk bekend in de oren!
Het is de Here Jezus zélf die zegt dat Hij het levende water geeft. Wie daarvan drinkt, zal nooit meer dorst krijgen, belooft Hij.
(Johannes 4:10 en 14-15)

Het levende water is Gods genade die wij door de Here Jezus mogen ontvangen.
Gods genade geeft leven. Het eeuwige leven.
Dat maakt het beeld van de rivier ons op een prachtige manier duidelijk.
Het gaat niet over één of ander slootje van brak, stilstaand water.
Gods genade is als een bruisende, kristalheldere stroom, die vloeit en vloeit.
Een stroom die heel de wereld doordrenkt.
De inwoners van het nieuwe Jeruzalem mogen oneindig uit deze stroom putten en drinken.

Johannes ziet dat de rivier ontspringt in de troon van God en van het Lam (de Here Jezus).
Daar komt genade immers vandaan!
Door de Here Jezus voor ons verdiend.
Door God aan ons geschonken.

En zie je de gelijkenis met het paradijs uit Genesis?
Ook daar was een rivier, die in de hof van Eden ontsprong en het paradijs bevloeide.
Dat eerste paradijs werd zo verdrietig bedorven door de zondeval.
Reinheid veranderde in smet.
Leven veranderde in dood.
Maar het nieuwe Jeruzalem is het nieuwe paradijs, waar Gods volk eeuwig mag wonen.
Wat een vooruitzicht!

Gebed: Heer, dank U dat ik in de Bijbel mag lezen over het nieuwe Jeruzalem waarin wij straks mogen wonen. Dat geeft hoop en moed in het leven van nu, waarin nog verdriet en zonde is. Wat een wonder dat ik eindeloos mag putten uit uw genade, door de Here Jezus voor mij verdiend. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Een goei je avond iedereen ik meisje van 46 en mij naam is mira Boelaert sterrenbeeld 25 november en de 25 november is mij verjaardag dan wordt ik 47 jaar ☺☺☺😻😻😻🐶🐶🐈☺ en god is liefde voor iedereen en alle mensen ook hou god van dieren en planten

 2. Een rivier vol van vrede,
  Een fontein vol van liefde,
  In mijn hart,
  Ik heb de liefde van Jezus in mijn hart…

  Opwekking 144
  Op you tube, onbevangen blij gezongen door kinderen, kwam direct bij me op bij deze meditatie

 3. Mijn allerliefste zus is gisteren naar de hemel gegaan. Vol verlangen keek ze er naar uit. Ze was ook een lid van Zussenliefde en ik weet dat ze de berichtjes van Grace dagelijks las. Vooral de laatste weken , voordat ze niet meer aanspreekbaar was, heeft ze hier veel steun aan gehad. Dank je Grace voor wat je voor haar betekend hebt. En nu beteken voor ons.

  1. Ria, gecondoleerd met het overlijden van je zus en veel kracht en troost gewenst voor de komende tijd. Zij is tot heerlijkheid bevordert, zeggen de mensen van Het Leger des Heils.

  2. Ria,
   Gecondoleerd met het heengaan van je zus.

   Wat fijn om te weten dat ze naar die ene plek is omringd door liefde en genade.

   Veel sterkte de komende tijd in je verdriet maar weet je gedragen door de Heer onze God.

  3. Ria, mijn oprechte meeleven voor jou en je familie nu je zus naar de hemel is gegaan. Wat mooi dat ze daar naar verlangde en dat jullie daar nu troost uit mogen halen. Heel veel sterkte de komende tijd, ook omdat ze in het buitenland woonde.
   Liefs,

  4. Ria,gecondoleerd met het verlies van je zus. Wat een zegen om te weten dat ze nu op haar plaats is en dat je haar straks weer ontmoeten mag. Dat maakt het verdriet nú niet minder maar het kijkt verder dan vandaag. En wat zal zij nu gelukkig zijn bij haar Heer. Heel veel sterkte en troost toegewenst vanuit Friesland.

  5. Ria, Héél véél sterkte en kracht toegewenst en gebeden in deze verdrietige tijd, nu je zo geliefde zus is overleden. Moge God onze Vader, waar zij nu Thuis is gekomen, jou (en je familie) in het verdriet en gemis nabij zijn, je omgeven en voor je zorgen.

  6. Veel sterkte, Ria, in deze verdrietige tijd. Wat een troost dat je mag weten dat jouw zus nu bij de Heer Jezus is! Geen pijn en verdriet meer en geen ziekte.

  7. Lieve Ria, Gods troost toegewenst, nu je je zus moet missen. Wat mooi dat ze naar de hemel verlangde! Maar op aarde is er een lege plaats in jullie midden…
   Wat passen deze bijbelgedeelten over het nieuwe Jeruzalem mooi bij de beloften die God ons geeft. We zullen elkaar terugzien op de nieuwe aarde.
   Een zus-in-het geloof is ons voorgegaan naar God, de plaats waar geen pijn en verdriet meer is. Liefs van Grace

  8. Gecondoleerd Ria met het verlies van jouw zus. Wat een enorme troost dat zij nu bij haar Hemelse Vader mag zijn
   Wens jou veel sterkte met het gemis.

  9. Ria en Familie.
   Héél veel sterkte gewenst met het verlies van jouw zus.
   Wat een mooie boodschap geef je mee,jij weet dat jouw zus naar onze God en Vader in de hemel is.
   Wat mooi en fijn gevoel voor de familie die achterblijft.
   Verdriet en toch dankbaarheid
   hoor ik hier.
   Veel kracht in nabijheid van onze
   God en Vader ,wij zullen voor jullie bidden🙏

 4. Wat fijn Nelie dat je dit wilt delen dat zijn ervaringen waar je wat van kan leren. Ikzelf vindt Openbaring moeilijk om te lezen en voor te stellen ik vindt het overkomen als een fantasie wereld. Maar ik heb God in mijn hart gevoelt en nog steeds en ben overtuigd dat God er is dus ook het hoofdstuk Openbaring maar het blijft lastig voor mij

 5. Toen ik 10 jaar geleden toen ik geestelijk ziek was en niet meer wilde leven, voelde ik op ’n nacht allemaal vlammen om mij heen én zag prachtige straten van Goud. Een Stem zei; kies nu heden we je dienen wilt!!! ‘k Koos voor Jezus, de andere dag lag er ’n genezen vrouw in bed. Die weer kon lachen, huilen, over Jezus vertelde. Deze gebeurtenis vergeet ik nooit meer!
  Wat ’n toekomst hebben wij, als wij blijven volharden tot dat Hij ons komt halen.
  PS; Fijn Kjirsti dat je niets is opgevallen in de reacties van mij van vorige week! Laten we het nu maar laten rusten, het is vergeven.

  1. Nelie, wat mooi dat je dit met ons wilt delen, en wat een bijzondere ervaring in zo’n nare periode. En wat een bevrijding! Heerlijk voor je!
   Ja en nu blijven volharden, steeds bemoedigd door de mooie overdenkingen van Grace, ook vandaag weer…

  2. Wat indrukwekkend Nelie! Dank je wel dat je deze bijzondere ervaring met ons wilt delen. En God zij dank, dat Hij je toen op zo’n wonderlijke manier heeft bevrijd uit de duisternis van de depressie.
   Ik wens je ook Zijn Rust en Vrede toe wat betreft dat andere.

  3. Lieve Nelie,wat een heftige periode,maar ook een mooie belevenis,en een mooie getuigenis van jou Bedankt voor het delen.Ik zat ongeveer die zelfde periode ,die tijd de jaren die jij benoemd ook ,goed in de knioe met mezelf.Anders dan jou Nelie ,kreeg ik last van een stem in mijn hoofd,die tegen mij zij dat ik zelfmoord moest plegen,en hoe ik dat moest doen ,Ieder keer kreeg ik dat filmje in gedachten te zien hoe ik dat moest doen ,was een verschrikkelijke strijdt ,vechten tegen een filmpje die constant in je hoofdt afgespeeldt werd. Een periode die een jaar ongeveer duurde. Ik heb naar God geroepen Help mij Heer .Ik heb de Heer opnieuw aangenomen ,als mijn Heer ,mijn redder en verlosser
   ,die voor mijn zonden gestorven is aan het kruis van Golgotha .Heb me laten dopen met onderdompeling die periode.Ik heb broeder en zusters voor mij laten bidden .Wat ik al zij na een jaar was ik hier van bevrijdt.Ik vind ook mooi ondanks dat je zonder je ouders ben opgegroeid toch liefde vol bent opgegroeid.Ik heb ouders gehad maar ik voelde mij een wees.God is Goed ,God is Groot. Amen.Alleen kunnen wij veel dingen niet begrijpen,en tot die dag dat wij voor de Heer zullen staan.Grace bedankt voor de overdenking deze dag.Alle zussen een Goede avond God Zegen lieve Groetjes

 6. Nelie, wat jouw opmerking betreft van gisteren, over religie en relatie, helemaal waar!!! 😘 😘
  En.. Ik verlang ook naar de nieuwe hemel en aarde, waar ik geen zonde meer zal doen en volmaakt zal zijn. Ik twijfel regelmatig of ik er wel zal komen, door mijn zondige gedachten waar ik aan toegeef… 😟 Bid voor mij dat ik al méér op zal zien naar de Heer Jezus en echt een relatie met Hem zal hebben.

  1. Gloria, begrijpelijk hoor, het bekruipt mij ook wel eens. We doen steeds weer nieuwe zonden, je hebt berouw en vraagt vergeving, maar toch gebeurt het weer…
   Zoals Paulus schrijft: de geest is wel gewillig maar het vlees is zwak. Dus toch maar steeds weer naar het kruis gaan en schuld belijden en dan weer met een schone lei verder. Wat een genade dat dat elke keer, elke dag weer kan! God is goed!

  2. Dat mag je gaan leren Gloria.En geef jezelf daar de tijd voor door Jezus steeds in alles wat je doet te betrekken. Geef je zondige gedachten aan Hem en zeg; ik wil dit helemaal niet! Dan gaat het steeds beter zal je merken Je bent zelf verantwoordelijk om die toe te laten of weg te sturen in Jezus Naam!.

  3. alleen je naam Gloria is al prachtig
   Je hebt al een relatie met Jezus nu je er zo mee bezig bent! Zonden en gedachten heeft iedereen maar niet iedereen is zich er bewust van. Jij wel! JE vindt het vervelend en ziet het onder ogen en doet er wat mee dus het is je vergeven hoor. Iedere keer weer. Dat is God! Open de deur van je hart en laat Jezus binnen door iets te lezen wat je raakt of zomaar iets wat op je pad komt. Je bent goed bezig hoor!

  4. Herkenbaar hoor Hoor is. Ik schrik ook regelmatig van mijn gedachten, wat daarin toch steeds weer op kan komen. En als mijn blik daarop blijft slaat de twijfel toe. Gelukkig mogen we telkens weer onze blik naar de Here Jezus verplaatsen.
   Ergens (in de Psalmen) staat:” Zet een wacht aan mijn lippen…” Daarbij vul ik altijd in: “aan mijn gedachten”.
   Maar ook daarin mogen we groeien, met vallen en opstaan. En steeds zo snel mogelijk teruggaan naar God, het onder ogen zien en belijden, en samen met de Heilige Geest de strijd aangaan. Want het hoeft (en kan) niet in eigen kracht.

 7. Levend water

  Zo als een spons
  die uitgeknepen
  zich volzuigt met
  verruimend vocht
  werd ik door heilige
  dorst gegrepen
  toe ik het Woord
  ontvangen mocht
  waarin de Geest
  deed onderstrepen
  dat Jezus met zijn
  bloed mij kocht
  en met zijn liefde
  onbegrepen
  tot in de dood
  mij heeft gezocht.

  AMEN🙏

  1. Wat bijzonder Trijnet, dat boek ligt ook op mijn nachtkastje en elke avond lees ik er deel uit. In eerste instantie met een uiterst kritische houding, maar gaandeweg vind ik het steeds mooier worden…
   (Heb hier ook een gratis exemplaar van ‘Hemels’ liggen, maar die bekoort me helemaal niet. Ook bijbels gezien).

   Prachtige overdenking Grace!
   Het is voor ons niet mogelijk om een blik in de hemel te werpen, maar door jouw overdenking en met het boek dat Trijnet juist noemde ontdek ik wel een beetje hoe overweldigend het in de hemel zal zijn.

   *Lieve Grace,
   Fiin dat je onze reacties goed leest en in je opneemt. Ik begreep wel wat je gisteren bedoelde met een groeiende kerk, maar het kwam toch een beetje vreemd op mij over. Ik denk dat het inderdaad goed is dat die regel verwijderd hebt. Duidelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *