Mijn diepste innerlijk

U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder.
(vers 13)

Lieve zussen,

Psalm 139 is een geliefde psalm.
Wat is het een geruststelling dat God altijd bij ons is.
Hij omgeeft ons met zijn liefde en zorg.
Er is geen plaats waar we onbereikbaar zijn voor Hem.
Dat is een onbevattelijk groot wonder, schrijft David.

En tegelijk is het ook zo logisch.
God is immers je Schepper.
Hij heeft je geweven in de buik van je moeder.
Het is toch vanzelfsprekend dat de Maker zijn eigen werk door en door kent?
Uiterlijk én innerlijk.

‘U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder.’
Je zou kunnen denken dat het hier letterlijk over je nieren gaat.
Ja, ook deze organen heeft God bedacht en geschapen. 
Maar in het Hebreeuws hebben de nieren nog een andere betekenis.
Ze staan voor het allerdiepste gevoelsleven van de mens.
God schiep niet alleen je lichaam, Hij gaf jou ook je eigen unieke persoonlijkheid.

We hebben allemaal een stukje innerlijk dat niemand kent.
Een diep verborgen deel, waarin we ons soms eenzaam kunnen voelen.
Daar wonen de gedachten en verlangens die we met niemand delen.
Gevoelens waarvan we ons soms niet eens bewust zijn, waaraan we geen woorden kunnen geven.
Ons innerlijk kan op allerlei manieren beschadigd zijn door de dingen die we meegemaakt hebben. 
Ook dat weet God.
Ook daar heeft Hij het juiste zicht op.
Hij is vertrouwd met ons diepste gemoedsleven.

Waarom zouden we niet alles aan onze Schepper durven vertellen?
Hij weet het immers al.

Gebed: HEER, mijn Schepper, dank U dat U mij doorgrondt en kent. U begrijpt ook de gedachten en gevoelens die ik met niemand kan delen. U weet waar ze vandaan komen. Bij U mag ik kwetsbaar zijn. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Lieve Grace en zussen,
  Dankjewel voor je bijzondere lezing.
  De ongevormde klomp geformeerd.
  Wie kan dat dan God alleen!
  Wat een wonder!

  Tetsje van harte Gods nabijheid toegewenst.
  Een operatie is niet niks.
  We hopen en bidden op een goede afloop.
  Liefs Hannelore

 2. Morgen Grace,

  wat een prachtig schrijven van jou voor ons allen!
  Ontroerend om zoiets te lezen!
  Vandaag bidden wij voor Tetsje en haar gezin!
  En ook denken wijzelf aan de 64e geboortedag van onze lieve vriendin Dolly♡ …..
  Bidden voor haar man en gezin 🙏

  Een ” warme” groet en wij mogen (
  moeten) ook allemaal GENIETEN van het prachtige weer!

  ” Ga met GOD en Hij zal met jou zijn” .

  1. Ik geniet méér met 15 graden. Het is nu véél te heet, vooral voor half september. Niet normaal, maak me eerder zorgen. En zit weer binnen met mn ventilator. (wel gewerkt en lopend om boodschappen geweest, maar vind ’t geen pretje) Lang niet iedereen vind dit lekker. Ben wat blij dat het morgen koeler wordt en donderdag onder de 20. Beter!! Ik geniet straks extra van de herfst en de winter. Mijn seizoenen… ♥️♥️🍂🍁

 3. Mijn hart ligt voor U open Heer….
  Zoals -in een goede relatie- een kind blindelings vertrouwt op de ouders, zo leg ik mijn hart voor U open…

  Voor U wil ĕn kan ik geen geheimen hebben. Help mij, mijn zussen (en mogelijk broers) deze dag tot Uw eer te leven, dan zullen mijn naasten -door ons heen- Uw liefde zien én proeven.

  Heer, wees met Tetsje en allen die het moeilijk hebben. Richt de zieken op, troost de treurenden en bestraf hen die bewust kwaadwillig leven. Kom tot Uw doel met een ieder van ons. Aan U alle eer! AMEN.

 4. Ja wat een prachtige psalm, en wat een mooie uitleg Grace. Wat je vertelt over de nieren is nieuw voor me en ontroert me. Zo mooi, je diepste gevoel, waar je zelf vaak nauwelijks bij kunt of grip op krijgt… dat kent God en Hij weet wat zich roert, diep in je… prachtig! Daar wil ik mij aan overgeven, Heer U doorgrondt en kent mij…
  Goede dag zussen, broer, geniet van deze prachtig nazomerdag die we van God in de schoot geworpen krijgen.
  Tetsje, er wordt voor je gebeden.

 5. Goedemorgen allemaal,
  wat is het toch een zegen dat God mij kent zoals ik ben zoals het liedje zegt “God kent mij vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al mijn vreugde en al mijn verdriet want Hij ziet de dingen die een ander niet ziet. “Het mooiste is dat je de Heer niets hoeft uit te leggen Hij weet hoe en waarom je zo doet. Ikzelf vind dat wel troostvol en gemakkelijk. Ik hoef niets te verbergen want Hij weet alles toch al. Allemaal een gezegende dag en Tetsje we zullen voor je bidden.

 6. Goede morgen Grace en zussen.
  en broer,(waar ben je God, weet alles ook van jouw.)
  God dank U wel dat U mij geschapen heeft.
  Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in Uw boekrol opgetekend. Aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.
  U weet alles van mij,
  Dank U dat ik een uniek persoon zijn mag.
  Waarom zou ik U niet alles vragen?
  Wil U met mij zijn dat ik daarin opener worden mag,
  en niets voor U verborgen houd.
  U weet dat ik door het leven beschadigd ben,door de dingen die ik heb meegemaakt maar ook daar van heb ik van U,en door U,
  mogen leren .
  Amen 🙏

  1. Tetsje,onze gedachten zijn bij jouw.🙏onze gebeden ook!
   Héél veel sterkte gewenst.
   Lieve groet van ons🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *