Het verschil

Proef en zie dat de HEERE goed is;
welzalig de man die tot Hem de toevlucht neemt.

Lieve zussen,

Het leven van Gods kinderen is hier niet beter dan dat van niet-gelovigen.
Het geloof is geen garantie voor een gemakkelijker en fijner bestaan.
Het grote verschil is dat wij er nooit alleen voor staan.
Wij mogen schuilen bij God.

Misschien lig je wel eens wakker met een hoofd vol zorgen.
En dan vouw je je handen en ga je bidden.
Je zoekt God op en schuilt met je zorgen bij Hem.
Je voelt dat je rustig wordt.
Ja, je weet het weer. God kent je gedachten. En Hij heeft de toekomst in zijn hand.

Of het kan gebeuren dat je ergens tegenop ziet.
Je moet bijvoorbeeld een operatie ondergaan.
Hoe zul je uit de narcose ontwaken?
Zal de operatie slagen?
Voordat je naar het ziekenhuis gaat, vouw je je handen en je schuilt met je angst bij God.
Vlak voor de ingreep voel je je wonderlijk kalm.
Je weet het: je bent in Gods hand. Hij heeft de dagen van je bestaan in zijn boek geschreven.

Zo hebben we allemaal van die speciale momenten waarop we God opzoeken en bij Hem schuilen.
En dát maakt ons leven hier zo anders.
Misschien ervaar je meteen de rust van Gods nabijheid.
Of je ziet het later, als je terugkijkt op een moeilijke tijd.
God was er!
Net zoals David kun je zeggen (vers 5):

Ik heb de HEERE gezocht en Hij heeft mij geantwoord, en mij gered uit al wat ik vrees.

‘Proef en zie dat de HEERE goed is.’
Dat mogen wij ook doen: stilstaan bij alles wat God ons geeft als we bij Hem schuilen.
We mogen ons verwonderen over zijn nabijheid en liefde.
Hij wil je Vader zijn.
Dat maakt alles anders.

Gebed: HEER, dank U dat ik mag schuilen bij U, met alles wat mij bezighoudt. U bent er altijd, ook als ik dat soms niet kan ervaren. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Lies,Ik kreeg onlangs deze tekst onder ogen. Deed me zo ontzaglijk goed.
  Psalm 139;1-16.
  Ik hoop dat deze psalm ook een bemoediging voor jou mag zijn.

  Liefs,Hanne.

 2. Geef je over, worstel niet langer met het verleden, het maakt je moe.En het is niet meer te veranderen Ga Zijn rust in lieve Lies. Er zijn velen met jou die hetzelfde hebben mee gemaakt.Op het waarom krijg je hier op aarde toch geen antwoord. Knuffel van ’n zonnig Texel.

 3. Bedankt Grace,

  Deze overdenking raakt me. Alleen die rust ervaar ik vaak niet omdat ik me al jaren overbelast voel. Snel overprikkeld. Eigenlijk altijd gespannen. Het gedichtje van gerry raakt me ook. We kunnen niet ons verleden en onze toekomst dragen . Die last is te zwaar.

  Gebed: help ons Heer om niet onze rugtas met ballast telkens weer op te pakken. Maar het bij U te laten.

  Zijn zegen voor iedereen vandaag!

  1. Jouw reactie van gisteren heb ik gelezen Gloria.
   Daar sta ik helemaal achter. Als baby ben ik besprenkeld met goede bedoelingen van mijn ouders.
   Maar na 8 jaar biddend te onderzoeken wat de Heer wilde dat ik zou doen, heeft hij mij de overtuiging en het verlangen gegeven mij te laten dopen door onderdompeling op mijn 26e jaar. God gaf mij de overtuiging door de tekst in Mattheus 28:19-20. Jezus zond de discipelen uit het evangelie aan de mensen te vertellen en ze daarna te dopen. Het was dus niet andersom.
   Op dat moment kreeg ik zo’n verlangen om mij te laten dopen dat ik bij wijze van spreken diezelfde dag nog wel gedoopt wilde worden.
   Het dooplied wat toen gezongen werd was:
   Gods weg is de beste, de beste altijd, waarheen Hij jou ook leidt.
   Gehoorzaam Zijn roepstem, neem je kruis op en volg Hem.
   Gods weg is de beste, de beste altijd.

   Inmiddels is het 44 jaar geleden en kan ik inderdaad zeggen dat Gods weg de beste weg is, ook al liep het wel eens anders dan ik verwachtte of hoopte en ook al ging ik door moeilijke periodes heen dan toch kon ik uiteindelijk mij er bij neerleggen dat Gods weg de beste is. En op die weg heb ik ook heel mooie periodes samen met de Heer beleefd en nog…….

   Ik deel dit met jullie, bedoeld als een bemoediging hoe God met een ieder van ons Zijn weg gaat.

   Iedereen heel veel Zegen en Liefde gewenst als volgeling van Jezus!

  2. Wat een bijzondere vergelijking gaf je gisteren bij wat je schreef over de doop. Het begraven niet met slechts een handjevol aarde. Moest er stiekem een beetje om grinniken, erg treffend!
   Ik denk dat het voor veel mensen ook moeilijk kan zijn om die stap te zetten wanneer hun ouders ze als baby al hebben laten besprenkelen bij wijze van doop. Er kan ook een enorm schuldgevoel aangepraat worden. Als zou je daarmee God juist bezeren ipv gehoorzamen. Afwijzend spreekt men vaak van “overdopen” in traditionele kerken. Terwijl het 2 heel verschillende dingen zijn, 1 woord met 2 betekenissen. Zelf had ik ook heel lang nodig om de vrijheid te vinden om me ècht te laten dopen zoals de Bijbel beschrijft, en de Here gaf me die tijd en op een gegeven moment ook het inzicht dat ik nodig had om die 2 los te koppelen.
   Gelukkig ligt onze redding alleen in de Here Jezus….

  3. hoi gloria
   ik ben heel blij dat ik als kind
   besprenkeld ben… als kind was het fijn en hoopvol om te weten dat God mij heen onuitwisbaar teken gaf terwijl ik nog niks van Hem wist… gaf Hij mij een rijke belofte waar ik hoop en verwachting uit kreeg. … Hij gaf mij alles in Jezus… wat een groot God hebben wij.

 4. Proef en zie dat de HEERE goed is…
  Hoe vaak heb ik dat in mijn leven al mogen ervaren.
  In tijden van moeite, zorgen, diep verdriet, o vaak niet direct, maar altijd toch weer. Het zeker weten en daar ook op vertrouwen dat God bij je is. Hij heeft het immers ook beloofd, Hij laat ons niet los.
  Fijne dag lieve zussen, broer.

 5. Zomaar dit gedichtje,
  dat mij net onder ogen kwam.

  Menslief,
  Je zit met heel je verleden op je nek.
  En je wilt ook nog heel jouw toekomst dragen.
  Dat is te veel,
  je krijgt je leven in schijfjes van 24 uur.
  Waar om dan alles ineens willen dragen?
  Daar ben je niet voor gemaakt,
  daar ga je aan ten onder!

  Je moet van tijd tot tijd leren blind vliegen,
  zoals piloten in de mist.
  je weet wat je gewoon elke dag te doen hebt.
  Doe dat blindelings.
  Zonder te denken,zonder te dubben.
  Geef je blindelings over aan
  de leiding van God.
  Geduld hebben,veel geduld hebben
  ook met jezelf.

  Fijne zonnige donderdag gewenst
  uit een zonnig Voorthuizen.🌟⭐🌜

  1. Goedemiddag Gerry,
   heel mooi gedicht van jou!
   Zo toepasselijk en geldt eigenlijk voor iedereen!….
   Wij proberen allemaal verder te kijken en dat geeft vaak onrust hè!
   Maar stap voor stap met Hem verder gaan , laten wij ons daar maar aan vasthouden!! ….

   En Grace, bedankt voor de bemoediging, elke dag weer opnieuw! ..

   Een ” warme” groet vanuit een zonnig Hoenderloo 🙏

  2. Dank je wel Gerry voor dit treffende gedicht! En dank je wel voor je trouw in het reageren op de overdenkingen, je waardevolle toegiften! (Lees zussenliefde vaak nog meer vanwege de reacties dan de overdenking zelf, vind het zo waardevol)

 6. Heer onze God,
  Dank U dat U mijn Vader wil zijn.
  Dat U er was, toen ingrepen heb ondergaan.
  Niet dat ik deze dezelfde dag er vaarden
  maar zo maar ineens kwam het bij mij binnen
  dat U er al die keren bij bent geweest.
  Ik dank U Heer, dat U er nog steeds bent,
  en voor mij wezen wil.
  Daar ben ik U dankbaar voor.
  Amen🙏

 7. Wat is dit waar, Hij geeft rust, dat heb ik ook mogen ervaren toen ik ziek was. Telkens weer kreeg ik weer teksten die mij bemoedigden. Één ervan is dag aan dag draagt Hij ons. Psalm 68 : 20

  1. Dank je Grace voor al je bemoedigingen. Het is vaak alsof er rechtstreeks antwoord uit de hemel komt. Gods zegen voor jou en alle andere lieve mensen die jouw stukjes lezen.

 8. Ten dage dat ik riep hebt Gij mij geantwoord en mij bemoedigd met kracht in mijn ziel. Dat was mijn doop tekst van 30 jaar geleden en het is nog steeds actueel vandaag. Wat een liefdevolle Vader hebben wij die alle beloftes nakomt en ons dat geeft wat we nodig hebben. Een goede dag toegewenst.

 9. Ook ik mag weten dat wat ik gevraagd heb aan God, ook op zijn tijd geopenbaard is aan mij en daar ik steeds weer naar terug mag kijken keer op keer in mijn leven .Hem alleen komt daar de dank aan toe 🙏

 10. Uit ervaring weet ik, dat God gebeden verhoord. Dat ik me gelijk rustig voel, nog tijdens het gebed.
  God weet al lang wat wij vragen willen. Hij kent ons en weet onze zorgen. God wil gewoon, dat we bij Hem komen.

  1. Wat een zegen Alie dat je die rust al tijdens het gebed voelt. Ik voel dat meestal helemaal niet en denk vaak: ‘Heer, wat doe ik verkeerd?’

   ‘Komt allen tot Mij die vermoeid en belast zijn en Ik zal je rust geven.’
   Een prachtige tekst, maar de storm in mijn hart blijft razen.

   En terwijl ik dit typ en even nadenkend naar buiten kijk, zie ik een pimpel pikken van de pinda’s…

   ‘Heer, leer mij te leven als deze kleine vogel, Genietend van het goede…
   Niet denkend aan de dag van morgen, maar levend in het moment.
   Heer, wat verlang ik naar Uw rust…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *