Vrede

Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal nog hetzwaard trekken tegen een ander volk, geen mens zal meer weten wat oorlog is.

Lieve zussen,

Gisteravond. Dodenherdenking.
Elk jaar weer indrukwekkend.
Wat is het verdrietig dat er zo’n herdenkingsdag nodig is.
Dat er monumenten gemaakt en kransen gelegd moeten worden. Dat er verdriet is om het leed dat mensen elkaar hebben aangedaan.
We hebben stilgestaan bij de vele oorlogsslachtoffers.
We hoorden de afschrikwekkende aantallen.
Mensen die geleden hebben en gedood zijn, omdat het ene volk het andere volk wilde vernietigen.

We herdenken… en tegelijk zien we vandaag hetzelfde gebeuren.
Mensen die niet mogen bestaan. Bevolkingsgroepen die geen leefruimte hebben.
De vluchtelingenkampen zitten overvol.

We stonden stil bij de dappere mensen die hun leven gegeven hebben voor de vrijheid.
En tegelijk sterven er vandaag opnieuw mensen in hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid.
Er is niets veranderd.
Dodenherdenking – het zal op deze aarde altijd nodig zijn.
Oorlogen zullen blijven bestaan, hoeveel levens er ook gegeven worden.

Wat een geluk dat dit tijdelijk is.
Dat God ons perspectief geeft.
In deze profetie uit Micha geeft God ons een blik in de toekomst.

Geen mens zal meer weten wat oorlog is.

In Gods koninkrijk is geen ruimte voor wapens.
Daar zijn geen monumenten en bloemenkransen meer nodig.
Daar zal het vrede zijn.
In plaats van wapens worden er gereedschappen gemaakt.
Geen zwaarden, maar ploegijzers.
Geen speren, maar snoeimessen.
Op de nieuwe aarde is geen vernietiging, maar opbouw.
Daar mogen we eeuwig genieten van rust en harmonie.
Lees maar wat er in vers 4 staat: ‘Ieder zal zitten onder zijn wijnrank en onder zijn vijgenboom, door niemand opgeschrikt …’
Toekomstmuziek!

Gebed: Heer, dank U voor de vrijheid waarin we mogen leven. We vinden het vaak zo vanzelfsprekend, maar het is een rijke zegen. Wilt U zorgen voor de mensen die op de vlucht zijn of onderdrukt worden. Geef dat we ons inzetten voor vrede en naastenliefde, waar we maar kunnen. Dank U dat U ons hoop geeft door uw beloften voor de toekomst. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Gloria, Willem Ouweneel waarschuwt in de CIP krant voor de artikelen van Jaap Dieleman, hij noemt het bangmakerij. En niet te herleiden tot Openbaring in de bijbel. Ook het vaccin mogen we gebruiken tot ere van God, die ook de wetenschap heeft gegeven. Lieve zus, veel wijsheid toe gewenst!

  1. Goedenavond Nelie,wat ik denk wat Gloria bedoelt is.De dingen die bij komen kijken ,zoals vacinatie paspoort,met bepaalde dingen niet mee mogen doen,als je niet kan tonen dat je gevacineerdt bent,of een of ander bewijs nodig hebt, om te tonen dat je gevacineerdt bent ,zoals een code op je telefoon als bewijs dat je wel kan mee mag doen.Vindt ik ook niet de goede kant op gaan.Gelukkig is het in Nederland nog niet de bedoeling om dit te gaan doen,om mensen die niet gevacineerdt zijn buiten te gaan sluiten. Trouwens het is niet alleen Jaap Dieleman,er zijn meer voorgangers in andere landen in de wereld die de zelfde mening delen,als Jaap Dieleman. Ieder moet vrij zijn in vacineren ,zolang er geen verplichting is ,is er niks aan de hand. Een goede nacht rust.Groetjes Susan.

  2. Nog een late reactie op wat Nelie en Susan schrijven in reactie op Gloria. Ik ken de artikelen van die Jaap Dieleman niet, en van wat ik hier uit opmaak kan ik ze ook maar beter niet lezen omdat ze veel irritatie bij mij zouden oproepen. Gezien eerdere uitlatingen van Gloria omtrent corona,vermoed ik dat Nelie wel een juiste inschatting maakte.
   Ik ben vóór vaccinatie (maar niet voor elk vaccin), maar ook absoluut tégen verplichte vaccinatie. En als het zover gaat dat je voor allerlei zaken moet kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent, dan ben ik het met je eens Susan, dat dat te ver gaat. Dan ontstaat er een soort dwang onder de oppervlakte, manipulatie….
   Maar gelukkig is daar nog geen sprake van (hooguit voor sommige reizen naar het buitenland). Wat voor eigen land overwogen wordt is een app die aantoont dat je gevaccineerd bent òf een recente negatieve coronatest hebt gehad. Waarbij voor de ander niet zichtbaar is of het een kwestie van vaccinatie of negatieve test is. Een soort “groen licht” dus. Ook dat gaat al heel ver en mag mijns inziens zeker niet te lang duren en ook niet overal voor ingezet worden, maar kan voor sommige dingen toch wel helpen om ze weer mogelijk te maken.

 2. Ja, zo mooi weer, deze overdenking.
  Er is hoop voor de toekomst, hoop voor iedrr die zijn/haar ogen op Jezus richt.
  Dat kan ons zoveel kracht geven om door te gaan, ook in de hele nare omstandigheden waarin we ons nu vaak ook nog bevinden.

  Ga met God en Hij zal met je zijn. Liefs, 💝🙏

 3. Wat een dag zal dat zijn , lieve zussen. Er is uitkomst als je alle gruwelijkheden uit het verleden ziet en hoort en die nog steeds gebeuren zoals jij schrijft Grace dan kan je dat wel eens somber maken.
  Maar er is een toekomst VOL VAN Hoop.

  Riek jouw leven is een grote getuigenis. ❤️

 4. Goede morgen allen

  Grace ik sluit mij aan bij jouw gebed
  het is zo alles zeggend.
  Amen🙏

  Er geeft een toekomst vol van hoop
  dat heeft U aan ons beloofd
  Niemand anders, U alleen
  leidt on door dit leven heen.

  U bent God , de Allerhoogste,
  God van onbegrensde macht.
  Wij geloven en wij hopen
  op het einde van de nacht.
  Amen🙏

  1. Zo’n schitterend lied he… Gerry. Ja, hier hangt de vlag óók te wapperen in de zon. Maar de huidige ontwikkelingen baren me wél zorgen. Kijk eens op de site van Jaap Dieleman. ontzagwekkendnieuws.nl Oa zijn nieuwe “Wachter”, nr 44. Laten we onze hoop blijvend op Hem richten, de Overste en Leidsman van ons geloof. Hebreeën 12:2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *