Door God gezien

Mijn omzwervingen hebt U opgetekend,
vang mijn tranen op in uw kruik.
Staat het niet alles in uw boek?

Lieve zussen,

Als David het moeilijk heeft, kijkt hij naar Degene die Hem terzijde staat.
God, zijn Redder.
David weet dat God zijn verdriet opmerkt.
Dat beschrijft hij op een treffende manier:

Mijn omzwervingen hebt U opgetekend,
vang mijn tranen op in uw kruik.
Staat het niet alles in uw boek?

Waarom zijn deze woorden zo troostend?
Waarom is dit bijbelvers zo bekend en geliefd geworden?
David spreekt het vertrouwen uit dat hij door God gezien wordt.
Gezien worden – is dat niet het diepe verlangen van ieder mens?
Het doet pijn als er achteloos met je omgegaan wordt. Als je gevoelens en behoeften er niet toe doen, je verdriet niet erkend wordt.
Dan voel je je onbetekenend en ongeliefd.

Wij worden door God gezien.
Hij is intens betrokken bij alles wat er in jouw leven speelt.
Voor Hem doen je gevoelens ertoe.
Hij neemt het hoog op als zijn kind onrecht wordt aangedaan.

God zag Davids ‘omzwervingen’.
Hij zag hoe David van de ene naar de andere plaats moest vluchten en nergens veiligheid vond.
Ook wij kennen tijden waarin we geen rust kunnen vinden, waarin de zorgen ons opjagen.

Staat het niet alles in uw boek?

Jouw moeiten staan bij God genoteerd.
Hij ziet je zoektocht naar erkenning en veiligheid.
Je tranen worden door Hem geteld.
Ook de tranen die niemand ziet.

Dat was Davids troost.
En dat mag ook jouw troost zijn.
Je wordt gezien door je hemelse Vader.
Omdat je kostbaar bent voor Hem.

Gebed: Vader, dank U dat ik rust en erkenning mag vinden bij U. Troost mij met uw liefde als ik mij eenzaam en verdrietig voel. Dank U dat ik altijd bij U mag schuilen. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Andrie ,
  Corry,en
  Anne-co.
  Hartelijk dan voor jullie
  mede levende reactie.
  Een fijne dag gewenst van uit
  Voorthuizen.

 2. Lieve zussen,
  Het is lang geleden dat ik een reactie gaf. Ik lees Zussenliefde nog steeds iedere dag. Graag wil ik Grace bedanken voor haar bemoedigende en versterkende woorden, elke dag weer. En zo leven we met elkaar mee, dag in, dag uit.
  Vandaag wil ik Gerry uit Voorthuizen bedanken voor haar geweldige trouw om iedere dag een lied of een gedicht aan ons door te geven Nu je zelf niet in orde bent, wil ik jou, en daarbij alle zussen, Gods genade en kracht toewensen. De zieken en gezonden, de verdrietigen en eenzamen. Er is gebed voor jullie en er is een God die hoort! Allemaal Zijn zegen en troost toegewenst!!

 3. Hallo Sylvia en Gerry,
  heb nog even gereageerd op jullie bijdrage van gister.
  Groetjes en Gods kracht en zegen toegewenst,
  Corrie

 4. Vaak lees ik van zussen met zoveel pijn en verdriet
  Verdriet, omdat een familie lid is overleden,verdriet door een ziekte
  waardoor het niet goed gaat.
  Ga zo maar door, van morgen was het mijn beurt, lang niet zo erg als bij de zussen van zussen liefde.
  Maar ,voor mij om verdrietig van te zijn,wat zou ik nu graag even met mijn ouders praten, wat kan ik hun ineens missen, Ik heb suikerziekte,
  de ene keer een hyper en de andere keer een hypo, zoals nu ,ik moest een nieuw sensor zetten,om op mijn telefoon te kunnen zien of het goed gaat,maar het duurt een uur voordat de censor dan weer werkt,en juist In deze tijd ,transpireren, bibberen enz niet weten wat te doen, en dan komt Grace voorbij, met deze overdenking iets dat ik op dit moment zo nodig heb,ik mag het bij onze God brengen,Hij kent mijn verdriet en mijn tranen.
  Wat een heerlijke boodschap.
  Dank U God, U bent er altijd voor uw kinderen ,
  AmenπŸ™

  1. Hallo Gerry, heel veel sterkte toegewenst.
   Voor alle zussen en broers, of ze het moeilijk hebben of goed gaat. We zijn door Hem gezien, HIJ houdt van een ieder van ons, we zijn Zijn geliefde kinderen en HIJ laat ons nooit alleen.
   Groetjes voor allemaal en Gods kracht en zegen toegewenst. Grace hartelijk dank weer voor je overdenking en hartelijk dank dat je je gave van de Heer gekregen zo met ons deelt.
   Corrie

  2. Lieve Gerry,
   Je mag nooit denken dat jou ziekte minder erg is dan dat van een ander,suikerziekte is heel akelig je moet er altijd rekening mee houden en opletten .Het is een gemis dat je er niet meer met je ouders over kan praten is maar het is een zegen dat je zo’n goede band met hun had. Je bent een dapper mens en velen tot zegen.
   Ik wens je Gods liefde en nabijheid toe.
   Veel liefs vanuit Friesland.

  3. Lieve Gerry, ik sluit me aan bij wat Riek zegt. Ook jouw verhaal mag er zijn! Fijn dat je het met ons wilt delen! Nu kunnen we voor jou bidden!
   Wat naar dat je nu zo ontregeld bent, dat is echt heel lastig!
   Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat, probeer er de tijd en de rust voor te nemen, heel belangrijk om even goed naar je lichaam te luisteren.
   Sterkte lieve zus, mijn gebed stijgt voor jou op naar onze liefdevolle Vader. πŸ™πŸ’

  4. Ach Gerry, wat een bemoediging dan voor je hè!
   Dan komt deze lezing zo goed van pas.
   Voor mij ook Grace, dankjewel!
   Dat had ik even nodig, nee, niet even.
   Altijd!!!!
   Het allerbeste Gerry.

   Groetjes Hannelore

  5. Lieve Gerry ik lees het nu pas, maar ik sluit mij bij de andere zussen aan. Het is zo’n nare ziekte. Jij bemoedigend ons zussen iedere dag we bidden nu voor jou. Ik begrijp je zo goed dat je dan je ouders zo mist.
   Als ik verdrietig ben voel ik het gemis van mijn moeder als lijfelijke pijn. β€πŸ™

 5. Prachtig getuigenis Roelie. Wat een mooi beeld van de cocon en straks vlinder.
  Je hebt de vaste grond gevonden waar in je anker hecht.
  God is goed.

  1. Dank je wel, Anneke. Inderdaad, vaste grond onder mijn voeten gevonden. En de wortels van de boom, beter de diepte in laten groeien. Wel een heel lange weg, en ook een zware eenzame weg, Maar zeker de moeite waard. God is goed.
   En dank je wel Grace, voor elke dag jouw bemoedigende woorden.

 6. Prachtig verwoord. Ik heb ook in mijn leven ongelooflijk veel rond gezworven. In een doolhof, met tekens weer opnieuw doodlopende wegen. Ondanks, dat ik later al enige tijd bekeerd was. D.m.v. therapie, ( ik heb er verschillende gehad ) en ik heb nu nog steeds therapie en dan met God veel zooi verwerken, kom ik nog altijd vooruit. Als een rups in een cocon, om uiteindelijk een vrije vlinder te worden, en geen fladdervlinder meer te zijn. Zoals God het bedoeld heeft.

  1. Wat mooi Roelie! Ik wens jou Gods zegen toe op je verdere weg in dit leven.
   Samen met God kom je er wel:
   Met Mijn God spring ik over een muur, zingt David in psalm 18.
   En zo is het. Onmogelijke, moeilijke dingen kunnen toch gebeuren als je wandelt met God.

   Fijne dag allemaal,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *