Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Reacties

 1. Lieve Grace,
  Heel erg bedankt voor al je mooie en bemoedigende stukjes!
  Elke dag beginnen met een woord van God, en zo aan het werk te gaan, was voor mij een heerlijk begin, juist als ik tegen de dag opzie.
  Ik wens je alle goeds en weet dat God je zal leiden in je keuzes, Zijn zegen bid ik je toe.

 2. Lieve Grace, zus in liefde, elke keer als ik je heilzame en prachtige boodschappen aan ons gestuurd las, leek het of je naast me op de bank zat… Vaak leken ze voor mij bestemd, alsof het toevallig zo was, maar onze dominee zei eens: toeval bestaat niet maar het valt je toe! Héél veel dank dat je steeds naast me zat, dit zal ik ZEKER missen!! Maar ik begrijp het ook hoor… Wens je God’s nabijheid en zegen op je verdere levenspad en ook voor je gezin. Ik zal voor je 🙏dikke knuffel van je zus Marja😘 💞

 3. Lieve Grace,
  Bedankt voor al die mooie gezegende berichten. Wat ben ik altijd bemoedigd, en wat heb ik andere met jou berichten kunnen bemoedigen. Ik wens jou God’s zegen in alles wat op jou pad komt. Een mooi lied voor jou: Wees gezegend (Lev) een prachtig lied. Waar ik jou mee wil bemoedigen, wees gezegend Grace.

  1. Ik zal het missen de dagelijkse overdenkingen, soms al om kwart over 5 s’ochtends!! Hartelijk dank daarvoor.
   Ik wens je Gods onmisbare zegen.
   Hartelijke groet
   Alice

 4. Bedankt voor de geweldige troost bemoediging uit Gods woord ik ga het zeker missen wens je Gods zegen en alle goeds wat je zaait zal God oogsten 😘🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

  1. Grace,

   Hoe goed is het om te weten dat jij een voortstuwende kracht bent.
   God heeft jou deze GAVE gegeven. Bijzonder dat ik daar zoveel kracht uit mocht putten. Dank je wel. Ik hoop dat je ( om welke reden ook ooit nog weer de kracht mag ontvangen ). Ooit nog weer de draad mag oppakken. God zegene jou. Je bent een parel in Gods hand. Dat het je goed mag gaan in je verdere leven. Met vriendelijke groet, Marjan

  2. Hartelijk dank voor je bemoedigende overdenkingen en Gods zegen toegewenst.
   Hartelijke groet van Gerda

 5. Lieve Grave,

  Bedankt voor alle mooie verhalen. Het heeft mij persoonlijk geholpen in moeilijke en ook in mooie tijden.

  Ik wil je de rust en de zeggen wensen om er achter te komen wat jouw verdere wandel gaat worden. Gods zegen gewenst.

  Liefdevolle groet,
  Lisette

 6. Lieve Grace, je naam betekent Genade. Prachtig!
  Dat wens ik je van harte toe. De genade van God, Zijn liefde en Zijn zegen!
  Hartelijk dank voor alle schrijfsels/ bemoedigingen die hebt geschreven. Het is voor mij en voor veel mensen tot steun geweest!

  Ga met God en Hij zal met je zijn
  jou nabij op al je wegen
  met Zijn raad en troost en zegen.
  Ga met God en Hij zal met je zijn.

  Ga met God en Hij zal met je zijn
  bij gevaar, in bange tijden
  over jou Zijn vleugels spreiden
  Ga met God en Hij zal met je zijn

  Ga met God en Hij zal met je zijn
  tot wij weer elkaar ontmoeten
  in Zijn naam elkaar begroeten
  Ga met God en Hij zal met je zijn.

 7. Lieve Grace,
  Dat is een dapper besluit. Loslaten is moeilijk. Ik bid dat God jou en jij Hem zult blijven vasthouden en dat Hij je nieuwe wegen zal laten zien. In de zomer van 2019 bemoedigde een vriendin mij met een stukje van zussenliefde.nl en sindsdien heb ik ze gebruikt om aan tafel te lezen. Die zomer overleed mijn man plotseling en het verdriet was en is enorm. Mijn dochters van toen 15 en 19 hadden zoveel moeite met God maar jouw stukjes vonden ze altijd bemoedigend. Hierdoor kon ik toch Gods liefde en Zijn woord met hen blijven delen. Dank je wel daarvoor.

 8. Wat zal ik dit missen zeg, elke morgen beginnen met een overdenking van jou. Heel hartelijk dank daarvoor. Ik wens je Gods zegen toe bij alles wat je gaat doen.

 9. Lieve Grace, heel hartelijk dank voor al je mooie, bemoedigende, inspirerende overdenkingen. Ik ga dit ontzettend missen. Respect voor al die tijd dat je elke dag wat bijzonders plaatste maar ook voor je beslissing. Veel zegen.

  1. Blijf schrijven. Het bemoedigt anderen zoals mezelf! Je inzichten, je emoties, Gods woord vertaald naar ons….
   Bedank!

 10. Lieve Grace,
  Ik wil je bedanken voor alle mooie, bemoedigende stukjes die je schreef, soms voelde het als “speciaal voor mij”

  Opw. 746
  De God van de vrede geeft jou Zijn zegen op alle wegen die je zult gaan.
  Wanneer het meevalt of soms ook tegen bij zon en bij regen
  zal Hij naast je staan.
  Hij is als een schaduw die met je meegaat. Jou nooit alleen laat, want Hij is trouw!
  Ontvang nu de vrede en de genade
  van God, onze Vader, zo zegent Hij jou!

 11. Dankjewel voor jarenlang zussenliefde Grace. Het heeft me vaak geraakt. Soms zo alsof het voor mij geschreven was, zo treffend verwoordt. Maar ook dank aan alle zussen die reageerden op de stukjes met een lied of gedicht. Of iets schreven om een andere zus te bemoedigen. Ook dat was waardevol om te lezen. Dank ook aan 2 lieve vriendinnen die regelmatig zussenliefde doorstuurde!
  Grace, ik wens jou en alle zussen van harte Gods zegen toe.

 12. Lieve Grace dank je wel voor al die prachtige bemoedigingen…ik keek er elke dag weer naar uit…ik snap je en wil je Gods zegen meegeven, het ga je goed en wie weet komen we je weer ergens tegen 😘🙏

 13. Lieve Grace,
  Dankjewel voor al die jaren zussenliefde. En voor al die mooie bijpassende
  foto’s. En het afsluiten met een vaak eenvoudig gebed. Maar vaak ook zo bemoedigend. Ik wens je Gods zegen.
  lieve groet Roelie

 14. Ik vind het jammer. Maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen als je het al zolang doet.
  Een fijne tijd en Gods zegen.

  Groetjes Irma

 15. Grace hartelijk dank voor al die fijne jaren zussenliefde, dank voor al je tijd en inzet . Wij gaan dit zeker missen. Het waren soms bemoedigende stukjes die als het ware voor mij geschreven waren. Hopelijk komt er snel iets in de plaats van Zussenliefde of een vervolg. Het ga je goed. Gods zegen op je verdere loopbaan(pad)Hartelijke groeten. Ook namens mijn vriendin die ik elke ochtend de zussenliefde stuurde.

 16. Dankjewel Grace voor al je bemoedigende en opbouwende woorden, ik zal ze missen. Laat je leiden door Gods raad, Hij zal jou de weg wijzen die je moet gaan. Veel zegen!

 17. Ach lieve Grace wat erg dat je stopt met zussenliede . Maar ook bewonderingswaardig dat je deze keuze voor jezelf maakt. Ik ga het zeker missen hoor , heb met veel plezier de stukjes gelezen . De stukjes die soms zo dicht bij mij kwamen en bemoediging gaven . Veel liefs en alle goeds en vooral Gods zegen !

 18. Van harte bedankt voor al die jaren zussenliefde! Mag God jou zegenen in je toekomstplannen en jouw leiden met Zijn Heilige Geest!

  1. Dankjewel voor je al jou liefde in je woorden waarbij ik troost vond in de dagen dat het me even tegen zat.. Ik wens je veel licht en liefde toe op de weg die jij nu mag gaan! Een warme groet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *