Afscheid

Lieve zussen,

Acht jaar geleden begon ik met de website Zussenliefde. En nu is het moment gekomen waarop ik mij ga terugtrekken.
Het is goed voor mij dat Zussenliefde in deze vorm tot een einde komt. Na zoveel jaren schrijven kan er een soort schrijf-moeheid ontstaan. Dit heb ik al een poos bij mezelf opgemerkt.
Daarom wil ik de komende periode benutten om na te denken over hoe en in welke vorm ik mijn schrijfwerk wil voortzetten.

Eén van de mooiste kanten van het schrijven van de dagelijkse overdenkingen was de verbondenheid met jullie, mijn zussen/lezers. Het heeft een band geschapen die ik zal gaan missen. Ik mocht betrokken zijn bij het wel en wee van velen van jullie.
Ik ben dankbaar dat ik heb mogen schrijven voor deze fijne lezersgroep.
Het was hartverwarmend om te zien hoe jullie ook elkaar steunden en bemoedigden. De manier waarop sommige lezers met verdriet en tegenslagen omgingen, heeft diepe indruk op mij gemaakt en mij vaak wonderlijk geïnspireerd.
Velen van jullie hebben mij, in woorden en daden, bemoedigd met blijken van dank en waardering. Dat heeft me geholpen om door te gaan met schrijven toen ik zelf moeilijke tijden moest doormaken.

Ik dank God voor zijn liefde, kracht en zegen op mijn werk.
Ik dank jullie, mijn zussen/lezers, in wie dit zichtbaar mocht worden. Ik bedank jullie voor het vertrouwen in de vele berichten die ik van jullie mocht ontvangen.

Tot en met Eerste Pinksterdag zal ik nog een dagelijkse overdenking plaatsen.
Mocht je de overdenkingen willen blijven lezen, dan kun je ze gebundeld bestellen in de dagboeken Gods genade elke dag en God geeft en in het boek Gelukkig ben je (klik op de titel voor meer informatie).

Lieve zussen, ik wens jullie Gods zegen en nabijheid toe in alles wat jullie bezighoudt.
Voor altijd in het geloof met jullie verbonden,

liefs van Grace

Dank jullie wel voor de liefdevolle reacties! Ze worden allemaal door mij gelezen en gewaardeerd. Ik ben er ontroerd van …
Mochten er in de toekomst nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent Zussenliefde en wil je daarvan op de hoogte gebracht worden? Klik dan hier om je in te schrijven.

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Hallo lieve zussen,

  Weer even wat schrijven, heb nu even tijd.
  Veel gewerkt de afgelopen week, dan vliegen de dagen voorbij.
  Maar nu een rustige zondag gehad, fijn!
  Hoe zijn jullie deze warme dagen doorgekomen?
  Ik heb er vooral vandaag wat last van, zo vochtig en benauwd, al koelt het nu eindelijk wat af.
  Vanmorgen kletsnat geregend toen we uit de kerk kwamen, een hoosbui met onweer, er viel binnen een uur ruim 30 mm water.
  Wel fijn voor de natuur en de tuin, nu alles zo volop in bloei staat.
  Als ik naar mijn werk fiets en ’s avonds weer naar huis, geniet ik enorm van wat ik onderweg allemaal zie. De kleuren en geuren…Gods schepping is zo prachtig mooi.
  En ook in de tuin is het genieten van alle bloeiende planten en bloemen.
  Maar ook het horen van de vogels, een bijtje wat water drinkt uit een bakje water, een muisje wat in de tuin rondscharrelt, als ik daar midden tussen zit kom ik tot rust en komt er weer een vakantiegevoel over me.
  Ik hoop van harte dat de zomer nu nog echt op gang mag komen, zodat we allemaal nog wat vitaminen op kunnen doen voordat het weer herfst wordt.
  Op mijn werk (in de ouderenzorg) gaat alweer veel corona rond, wel in een milde vorm, maar toch.
  Wat zijn we toch kleine, kwetsbare mensen, denk ik dan. We zijn zo afhankelijk van onze God en Vader in de hemel, maar wat kunnen we vaak denken dat we heel wat voorstellen en ook dat we denken dat wij alles wel even op kunnen lossen of herstellen, dat alles wel ‘maakbaar’ is.
  Maar elke dag, elk uur, ja, zelfs elke ademhaling krijgen we van boven.
  Ik probeer echt heel regelmatig die afhankelijkheid mezelf weer in te prenten, er bij stil te staan. Het houd me ver weg bij hoogmoedigheid, en maakt me dankbaar voor wat ik elke dag weer ontvang.

  Lieve zussen, ik bid jullie allemaal de zegen en zorg van God toe, Zijn liefdevolle nabijheid in je leven, wat je vaak helemaal niet zo kunt ervaren. Maar waarvan je zeker mag weten dat Hij er echt is, Zijn Geest woont in ons hart immers, zo dichtbij is Hij echt, lieve zussen!
  Ga met God en Hij zal met je zijn. Ook als je nu op vakantie bent of gaat, ik wens je alle goeds! Liefs, 💝🙏🌈

  1. Lieve Andrie,
   dank je wel voor het even mee genieten van jou belevenissen. Als het ware zie ik je tuin voor me. Heerlijk zo even te genieten. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, die maken dat we genieten, die maken dat we weer opladen.
   Net ook even genoten van 2 groene kikkers op het randje van de vijver (is gewoon een bak waar je cement in kan klaarmaken) Heerlijk.

   Vandaag las ik deze tekst (Jesaja 43:1) op mijn kalendertje en las ik een stukje uit Sleutel over dit Bijbelgedeelte.

   Zo zegt de HERE, uw Schepper, o Jakob, en uw Formeerder, o Israël:
   Vrees niet, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn.
   Jesaja 43:1

   HIJ zegt het tegen Israël maar ook tegen een ieder van ons, die in de Here Jezus, Gods Zoon, gelooft.

   De Bijbel is het Boek van God. En toch ook zo menselijk, zo herkenbaar. Want de HERE weet zo goed wat ons bezighoudt. Waar we bang voor zijn. Er zijn ook zoveel bedreigingen. We ervaren gevaren als ‘vuur’ of ‘snelstromende rivieren’ (v. 2). God weet dat en Hij heeft ons wat te zeggen.

   Sta stil bij vers 1. ‘Wees niet bang!’ zegt de HERE. Niet omdat je nooit nare dingen zult meemaken. Niet omdat je leven op rolletjes zal verlopen. Maar om twee dingen:
   1. Je bent van God. Hij heeft je bevrijd van de macht van het kwaad. Door Jezus. En omdat je van Hem bent, zal Hij ook voor je zorgen. Wat er ook gebeurt, Hij zal je nooit loslaten.
   2. De HERE is altijd bij je. Hoe je leven ook zal lopen. God is er en Hij zet Zich voor je in.
   (gedeelte uit Sleutel)

   Lieve allemaal voor een ieder van jullie Gods kracht, troost, zegen, hulp, wijsheid of wat je ook nodig hebt, toegewenst.
   Voor allen die vrij hebben of met vakantie gaan of zijn, een heel fijne ontspannen tijd en dat je weer op krachten zult kunnen komen.

   Hartelijke groeten en laat weer eens wat horen aub.
   Corrie

 2. Lieve Rudina en allemaal,
  Wat fijn om weer wat van je te horen Rudina en dank je wel voor je mooie woorden.

  Als je in het donker loopt vergeet dan niet wat God in het licht belooft heeft

  En HIJ heeft zoveel belooft. Ooit eens gehoord of gelezen dat er 365 beloften in de Bijbel staan. Voor iedere dag een belofte.

  Vandaag zijn de dagteksten (in het boekje wat ik lees):

  Dankzij Hem hebben wij allen door één Geest toegang tot de Vader.
  Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God,
  Efeze 2:18-19 NBV
  en
  Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen,
  Psalm 23:1

  Bijzonder, we zijn gekend, geliefd en door de Here Jezus zijn we Zijn kind geworden, Gods kind. En wat een God en hemelse Vader hebben wij.
  HIJ, de Here God, van Hem is alles wat is, alles wat leeft, ook wijzelf. Hoe machtig is HIJ en dan mogen we weten en geloven dat HIJ bij machte is om ons te helpen en dat te geven wat nodig is in onze situatie. HIJ is daartoe in staat en HIJ zal het ook doen.
  Vanmorgen zei een zuster ook weer: “HIJ doet het ook maar zo vaak heel anders dan ik zelf in mijn gedachten heb”.
  Vaak zie ik dat pas veel en veel later omdat ik mijn eigen gedachten en ideeën in mijn gedachten heb maar Zijn weg is veel beter en maakt mij sterker. Sterker in geloof en vertrouwen op Hem. Sterker in het zien en verwonderen van Zijn grootheid.

  Rudina een fijne tijd in Friesland toegewenst.
  Hoe is het met nu je kleinzoon?

  Lieve allemaal Gods kracht en zegen toegewenst, HIJ weet wat nodig is in jouw specifieke situatie en HIJ zal geven. Op Zijn manier en op Zijn tijd. Aan ons om daar op te blijven vetrouwen.

  Hartelijke groeten en D.V. tot volgende keer.
  Corrie

  1. Corrie met onze kleinzoon gaat het gelukkig goed maar hij heeft soms nog wrl erge buikpijn. Oorzaak tot nu toe onbekend
   Lieve zussen geniet van de zon

 3. Lieve zussen,hoe gaat het met jullie. Ik lees geregeld jullie verhalen en vind het bijzonder wrlje schrijftalent er allemaal is.
  Met mij gaat het best wel redelijk, de moeheid is er nog geregeld maar gelukkig zijn er ook steeds meer dagen dat het vooruit gaat.
  Morgen hopen wr weer met de caravan naar Friesland te gaan en laten de caravan daar voorlopig weer staan zodat wij wat makkelijker straks naar onze kinderen kunnen.
  Fijn altijd jullie verhalen te lezen. Ik kwam van de week een mooie tekst tegen die ik graag deel.
  Als je in het donker loopt vergeet dan niet wat God in het licht belooft heeft
  Ik wens jullie Gods nabijheid toe. Wij hopen vanavond weer naar de ketk te gaan en ons te laten bemoedigen
  Lieve groet

 4. Lieve allemaal,
  Lieve Andrie wat fijn dat je dochter ondanks alles wat het haar aan energie en kracht heeft gekost, toch kan zeggen dat de vakantie de moeite waard is geweest. Dat vind ik wel een zegen en een genade dat zij dat zo kan zeggen, heel bijzonder en hopelijk ook voor jou bemoedigend.
  Ja en nu de boel opruimen en de tuin bijwerken. Daar hoop ik zo nog even iets over te zegggen. Trouwens onze tuin is een beetje wildernisachtig. Past bij mij want ik ben zelf chaotisch en heb ook helemaal geen verstand van tuinieren maar geniet wel van van alles wat er groeit.

  Lieve Susan, ik ben 73 geworden. Wij wonen niet in het noorden maar in Nieuwegein, dat is vlakbij Utrecht.
  Wij hebben een vijvertje in de tuin. Het is gewoon maar een cementbak met water en sinds vorig jaar doet eindelijk een waterplantje het. De buren hebben ook een vijvertje en voor ons huis aan de andere kant van de straat hebben we een echte vijver.
  Hoe het ook zij we zien af en toe een kikker voor op het paadje en soms achter in de tuin.

  Om even over de tuin te beginnen. Het is de laatste tijd zo nat geweest dat er enorm veel slakken zijn. En ik vind slakken eigenlijk best mooi maar toch heb ik ze liever niet in de tuin waar ze de plantjes opeten. Dus wat doe ik geregeld? Dan ga ik op slakkenjacht. ik maak ze niet dood want dat vind ik dan weer zielig, die beesten leven tenslotte ook en zijn nuttig om dode plantenresten op te eten. Maar zoals gezegd ik wil niet dat ze mijn pasgekochte plantjes opeten.
  Nu was ik vanmiddag weer op slakkenjacht en heb er een stuk of 30 gepakt en aan de andere kant van de straat in de struiken gegooid.
  Maar iets wat ik nog nooit gezien heb zag ik vanmiddag. ik zag zo’n grote dikke naaktslak die een vers blaadje van een plant zat te eten. ik zag af en toe zijn bekje bewegen en weer een stukje blad naar binnen gaan. Bijzonder vond ik dat om te zien.
  Heb hem toch opgpakt en voor in de struiken gegooid. Toen zag ik opeens, een aparte naaktslak tegen de deurpost kruipen. Had nog nooit zo’n slak gezien. Het leek wel een tijger, hij was veel dunner dan de gewone naaktslakken en hij was grijs met strepen en vlekken, Heb ook die opgepakt en naar de struiken verhuisd. Later op internet opgezocht wat dat dan voor een slak geweest zou kunnen zijn.
  Wel het was een tijgerslak. Heel apart. Al hou ik dan niet van die beesten ik ben wel heel erg blij dat ik ze heb mogen zien. Ben weliswaar ook blij dat ze even bij mijn plantjes vandaan zijn. ik heb gelezen op internet dat zo’n beestje toch 3 meter in een uur kan kruipen. Dus als je vandaag zo’n beestje ergens anders zet heb je kans dat die morgen weer terug is. Maar goed nu zijn ze eventjes verdwenen.
  Dit schrijvend denk ik aan mijn oma. Zij zei vroeger weleens: Een slak komt er ook. Nou daar was ik het wel mee eens. ik dacht altijd zo’n beest is langzaam maar die komt er ook.
  Vele jaren later of moet ik zeggen een jaar of wat geleden kwam ik er achter dat een slak een enorme doorzetter is. Een voorbeeld voor mij. Want die slak gaat gewoon door. Gaat gewoon door totdat hij is waar hij wezen moet of wil. Bij mijn plantjes dus.
  ik ben zelf, jammer genoeg, iemand die nogal gauw ontmoedigd kan zijn. En op wil geven. Maar als ik dan aan een slak denk, door de meeste mensen niet geliefd, maar die zich daar niks van aantrek maar gewoon door gaat, ja dan heb ik zoiets van: Ga gewoon door, gewoon dorozetten, volhouden, volharden.
  En dan zijn we precies weer waar we het de laatste tijd over hebben. Al merken we niks, toch volhouden, toch blijven bidden en lezen in de Bijbel of naar Gods Woord luisteren. Net zoals moeder Theresa zei, volhouden.

  Nou lieve allemaal, het is wel een heel verhaal geworden en dat kunnen jullie snel lezen of met een slakkengangetje of helemaal niet, dat is een voordeel van wat geschreven staat. Dat kan je lezen wanneer het je uitkomt.

  Lieve allemaal Gods kracht, volharding, ja en alles wat je nodig hebt, toegewenst.
  HIJ is er bij in jullie situatie en HIJ heeft toch alles in Zijn Hand en HIJ laat niet los wat HIJ begonnen is te doen.
  Veel liefs en hartelijke groeten,
  Corrie

 5. Lieve allemaal,
  Ik heb verschillende keren een berichtje geprobeerd te delen met jullie. Dat is niet gelukt. Waarschijnlijk omdat ik de site van een gedicht erbij vermeld had. Maar later lukte het ook niet. Ga het nu nog een keer proberen.

  Lieve Susan dank je wel voor de felicitatie voor mijn verjaardag. Fijn om weer iets van je te horen / lezen. Hoe gaat het met je?
  Jelly fijn dat je weer gereageerd hebt. Hoe is het nu met je? Kom je al een beetje tot rust?
  Andrie ben je inmiddels alweer thuis? Hoe is het nu met je dochter, is het met de terugreis goed gegaan?

  Lieve Hanne, Noa, Nelie, Rudina en alle anderen, van jullie is het ook al weer een poosje geleden dat we wat hoorden. Hoe is het met jullie?

  Lieve Anneke, dank je wel voor je mooie en goede woorden. We kijken nu nog door een wazige spiegel, straks zullen we het goed zien, zien zoals het is.

  Hebben we niet allemaal perioden dat we de Here God niet ervaren, niets van Hem merken? Perioden dat we denken dat HIJ ons, mij, niet hoort?

  ik las een mooi gedichtje en wil het hieronderaan met jullie delen.
  Maar eerst wat anders. Gister (dat was dus eerder deze week) keek ik in een bloempot met een plant erin. Er lagen nog een aantal verdorde bladeren in die bloempot. Opeens bewoog er een blad. ik schrok ervan moet ik zeggen. Toen ik even later beter keek zag ik onder het verdorde blad een kopje uitsteken. Het kopje van een kikker.
  Heb er even van staan genieten.

  Zo mooi, een verdord blad en het was gewoon nog bruikbaar. Het was een schuilplekje voor die kikker. Vond het zo bemoedigend. Een verdord blad is voor de Here God zelfs nog bruikbaar. Wat bijzonder.
  Dus als ik me dor voel, als een verdord blad dan wilt dat helemaal niet zeggen dat de Here God mij verlaten heeft. Zelfs een dor blad kan HIJ gebruiken. Zo kan HIJ ook ons gebruiken zelfs al voelen we ons dor en droog en verdord en denken we dat we onbruikbaar zijn voor HEM.
  Zijn kracht komt immers in onze zwakheid.
  Dor en droog en verdord betekent voor HEM niets, HIJ is machtig om zelfs dat te gebruiken tot eer en glorie van Zijn grote Naam.

  Lieve allemaal Gods kracht en moed, vertrouwen en geloof in Zijn liefde en Almacht en alles wat een ieder van jullie nog meer nodig heeft, in jullie persoonlijke situatie, dat wens ik een ieder van jullie toe. Ook jullie wier naam ik even niet genoemd heb.

  Hartelijke groeten en hopelijk tot volgende keer.
  Corrie

  Kijk eens naar boven

  Kijk eens naar boven
  hef je gezicht
  zie je de zon
  die de wolken belicht?
  hij schijnt op het duister
  met prachtige gloed
  komt in veel kleuren
  de mens tegemoet
  straalt als een boog
  van trouw om ons heen
  brengt ons het teken
  God laat nooit alleen.

  Geschreven door Ina Bos

  1. Hallo zussen,

   Ach Corrie, wat mooi wat je schrijft.
   Over de kikker, onder het dorre blad, en als wij ons als een dor blad voelen…echt heel treffend, dankjewel.
   En wat een mooi gedichtje, ik ken het niet.

   Ja, wij zijn al weer een paar dagen thuis. En dat is ook weer goed. Vakantie vind ik fijn, maar thuis…dat is toch het fijnste. Heerlijk weer je eigen bed, je eigen spullen..en wat leven wij dan toch in luxe, wat hebben wij het toch goed hier in Nederland. Dank ik God dan weer voor, dat is zo echt niet vanzelfsprekend!

   Onze dochter is aan het bijkomen. Ze heeft toch wel teveel van zichzelf gevraagd, is flink over grenzen heengegaan en dat kost weer veel tijd om weer een beetje een evenwicht in terug te vinden.
   Maar ze heeft wel genoten, het was het waard zei ze. Ze heeft mooie herinneringen gemaakt, daar kan ze voorlopig op teren.

   Ik ben nu veel in de tuin bezig, beetje rommelen en opruimen, snoeien ed
   Alles groeit zo hard met dit weer, maar wat is het prachtig groen,en zoveel nu volop in bloei! Ik geniet daar enorm van. Wat heeft God een verscheidenheid in de natuur aange bracht!

   Ik wens jullie allen Gods kracht en zegen toe, voor elke dag. Liefs, 💝🙏🌈

  2. Lieve Zussen. Andrie fijn dat je weer thuis bent, en geniet van je huis en tuintje. Corrie wat apart van die kiker, ik heb al meer dan 50 jaar in mijn woonplaats geen kiker gezien. Ik denk dat bij jullie in het noorden meer natuur is, dan in Zuid Holland.. Als ik vragen mag hoe oud ben je geworden Corrie? Je vroeg hoe het met mij gaat. Ik heb de laatste tijd veel last van de atrose pijn in mijn benen, handen, en onder rug niet prettig, soms voel ik mij net als een oud vrouwtje in de ochtend, en dan die vermoeidheid die er bij komt, Anneke bedankt voor je antwoord, dat wij straks niet meer wazig zullen zien, maar van aangezicht tot aangezicht. Ja Verder alle andere zussen, Rudina, Jelle, Hanne, Nellie Noa hoe gaat het met jullie? God Zegen allemaal, lieve groetjes Susan.

 6. Lieve allemaal,
  wat fijn toch weer om van jullie te lezen.
  Mooi Anneke, dat je nu (doordat je man een cursus volgt) eigenlijk een extra weekje uit kunt rusten op een camping. ik herken het wel, al de boel afbreken en opruimen en naar huis gaan. We zijn dan inderdaad gelijk weer aan vakantie toe.
  ik vind het ook bemoedigend wat je schreef over moeder Teresa, zolang niets van Gods aanwezigheid gemerkt maar ze is Hem trouw gebleven.
  Want ja soms, en dat soms kan lange tijd duren, soms merken, ervaren we niets van Zijn nabijheid. Maar HIJ is er wel en blijft bij ál Zijn kinderen.

  Andrie wat fijn dat je dochter zo kan genieten van jullie vakantie en zelfs een keer mee kon uit eten. Geschenk van de Here God. Straks ook veel sterkte toegewenst met afbreken en terugreis hoor.

  Ook ik denk vaak aan Noa, hoe zal het toch met haar zijn. ik bid dat het toch alsjeblieft maar goed met haar zal gaan. Fijn dat jullie ook nog voor haar bidden.

  Gister was de afsluiting van het seizoen van de BIjbelkring. Ook vierden we dat dit jaar de Bijbelkring 45 jaar bestaat en namen we afscheid van de broeder die 35 jaar lang de Bijbelkring geleid heeft. Hij is erg ziek maar hij en zijn vrouw konden er gister toch bij zijn.
  Als vakantiegroet kregen we Psalm 121 mee en werd ook het lied van Sela getoond. Mijn hulp is van de Heer.

  Bijzonder dat deze week al een paar keer deze tekst tot mij gekomen is. Eerst maandag met het voorbereiden van de opening bij lift-up op dagmorgen. Dinsdagmorgen zelf toen ik het door mocht geven op de lift-up.
  Gisteravond bij de Bijbelkring en nu vandaag door jullie, Anneke en Andrie.
  Gister had ik geen gelegenheid om Grace te lezen ivm m’n verjaardag maar ik kan het echt beamen HIJ geeft kracht, HIJ geeft de hulp die we nodig hebben. HIJ laat nooit alleen. En nogmaals over moeder Teresa, ik moet leren om te volharden ondanks het niet zien. Blindelings leren geloven en vertrouwen. En wat vind ik dat nog steeds moeilijk en wat bijzonder dat HIJ me er zo geduldig steeds weer bij helpt, iedere keer opnieuw. Want jammer genoeg ben ik een langzame leerling.

  Lieve allemaal, heel erg veel van Gods kracht en zegen maar ook moed en vertrouwen en volharding toegewenst.
  Dank jullie wel voor alle bemoedigingen die ik van jullie krijg.
  Hartelijke groeten,
  Corrie

  1. Lieve Allemaal. Dank je voor jullie verhalen,wat een schrijf talenten hebben jullie. Corrie Anneke Andrie. Corrie Gefeliciteerd met je verjaardag, vele Gezonde jaren en een Gezegende jaar over je nieuwe levens jaar. Wat je benoemd Corrie dat gevoel ken ik ook, wat Anneke schreef over moeder Theresa dat heb ik ook dat ik God aanwezigheid niet voel of hoe moet ik het anders uitleggen, dat ik wel zeg eens tegen de Here zeg. Here waar bent U. Maar dan vraag ik weer om vergiffenis, dat ik dat gezegd heb, God zegt in zijn woord dat hij altijd bij ons is, maar toch blijven bidden, wie kan je helpen dan God alleen. Maar het blijft moeilijk. Anneke wat fijn dat je een fijne vakantie heb gehad. Dankje voor dat stukje over moeder Theresa. Ook over haar ervaring in met het geloof. Andrie een fijne vakantie verder, wat fijn dat je dochter zo geniet en ook gegeten heeft in een restaurant.Ook een mooie getuigenis van je geloof Andrie. Een fijne vakantie verder.En voor volgende week wel thuis. Jelle ook fijn weer van je te lezen.Inderdaad wat is er met Noa. Verder alle zussen God Zegen Lieve Groetjes Susan.

  2. Lieve Zussen, dit stond vandaag op mijn bijbelapp. Om toe te voegen over de onderwerp, Gods aanwezigheid. Past wel vindt ik hoe je soms kan voelen, toch blijven geloven, door alle omstandigheden door, en en bidden en hulp verwachten van God de vader. We leven nu immers vanuit vertrouwen, zonder al echt te zien. 2 Korintiërs 5:7. Fijne avond allemaal.Lieve groetjes Susan.

  3. Amen Susan. We kijken nu nog als door een wazige spiegel maar straks zullen we God zien van aangezicht tot aangezicht. Hoe mooi is dat.
   Als we nu in een wazige spiegel kijken doen we ons best om net zo lang te poetsen zodat we onze beeltenis beter kunnen zien . Zo kunnen we onze Hemelse Vader ook steeds beter zien. Vertrouwen dat we Zijn goedheid Grootheid en Liefde……..straks voor al Zijn kinderen zichtbaar zullen zijn.

   Liefs voor alle zussen en dat wat je nodig hebt deze nieuwe week.
   ❤️🙏🌈

 7. Lieve allemaal,
  lieve Jellie, hoe gaat het met je? Fijn dat je ook zo van de natuur kunt genieten. En dat met je drukke gezin. ik heb bewondering voor jou hoe je het allemaal doet.

  Vandaag had ik de tekst van Psalm 121:2 in mijn gedcahten en naar aanleiding van die tekst kwam me een lied in mijn gedachten.
  De tekst is:
  mijn hulp is van de Heer.

  Het lied was wel even een gezoek want ik wist de eerste regel / de eerste woorden niet meer maar ik heb het gevonden en zal het hieronder neerzetten.

  Ik hef mijn ogen naar omhoog;
  waar komt mijn hulp vandaan?
  Alleen durf ik de lange reis
  door ’t leven heen niet aan.
  Is er een macht die mij beschermt,
  zich daag’lijks over mij ontfermt?

  Refrein:
  Mijn hulp is van de Heer,
  Die aard en hemel schiep
  en Die niet sluimeren of slapen zal.
  Hij is steeds bij mij als
  een schaduw aan mijn rechterhand.
  Mijn hulp is van de Heer.

  Vaak steekt de zon genadeloos
  en zijn de nachten koud.
  Toch is de reis nooit hopeloos
  voor wie op God vertrouwt,
  want Hij bewaart ons voor het kwaad.
  Ja, Hij is bij ons metterdaad.

  Refr.
  Mijn hulp is van de Heer,
  Die aard en hemel schiep
  en Die niet sluimeren of slapen zal.
  Hij is steeds bij mij als
  een schaduw aan mijn rechterhand.
  Mijn hulp is van de Heer.

  Wie zou nog bang zijn als de Heer
  zó met ons mede trekt!
  Ons pelgrimslied klinkt keer op keer
  en ’t klinkt heel opgewekt.
  We reizen met elkaar naar ’t licht;
  de eeuwigheid is al in ’t zicht.

  Refrein:
  Mijn hulp is van de Heer,
  Die aard en hemel schiep
  en Die niet sluimeren of slapen zal.
  Hij is steeds bij mij als een schaduw
  aan mijn rechterhand.
  Mijn hulp is van de Heer.

  Alleen heb ik even een opmerking wat betreft de regel:
  Hij bewaart ons voor het kwaad.
  Ja HIj bewaart ons, Zijn kinderen, toch is het niet zo dat dat betekent dat alles bij Zijn kinderen van een leien dakje gaat. Er overkomt ons genoeg kwaad, ellende, ziekte, eenzaamheid of wat dan ook MAAR HIJ laat ons in al die moeiljke omstandigheden NOOIT alleen!!!!!!!
  Zo bewaart HIj ons en brengt ons aan het einde van onze aardse reis in het Hemels Koninkrijk, bij HEM.

  Lieve allemaal, heel veel van Gods kracht, moed, zegen en ook vreugde en vrede van Hem wat alle verstand te boven gaat, toegewenst.
  Veel liefs, een warme en hartelijke groet,
  D.V. tot volgende keer. Hoop van ieder van jullie weer te horen.
  Corrie
  Corrie

  1. Goedemorgen lieve zussen,

   Dank voor het delen van dit mooie lied Corrie.Mijn hulp is van de Heer.
   Sela heeft ook een prachtig lied nog niet zo lang geleden uitgebracht ik meen dat ik het al eens gedeeld heb, maar deze is zeker ook heel mooi.

   Wij zijn veilig thuis gekomen van onze vakantie in Italië en Oostenrijk ondanks dat we ook best wat regen gehad hebben hebben we een fijne vakantie gehad.
   Een week heel druk geweest dat kennen de vakantiegangers wel onder ons, je bent haast weer aan een vakantie toe nadien.😉
   Mijn man jarig in die week extra drukte ……… allemaal luxe problemen.
   Nu zijn wij met de caravan in Bergschenhoek op een boerencamping heeeeeel rustig. Mijn man heeft een cursus in Rotterdam we blijven hier tot zondag alle tijd voor mij nu om tot rust te komen.
   Wil mij bezighouden met de studies van Wim Grandia Zie ik kom spoedig n.a.v. De Openbaring en ik kan jullie zeggen, het is een Openbaring. Wat gaat dit boek waar ik in de regel niets van begreep voor mij leven. We zijn als kring soms gewoon geëmotioneerd met z’n allen over de samenhang van bijbelboeken. De lijnen die er door de hele bijbel lopen en terug te vinden zijn in de Openbaring dat begint al in Genesis.

   Hoe is jullie vakantie verlopen, heb veel gedacht aan jullie en je dochter en gebeden. Ik hoop zo dat ze ook kon genieten van alles at op jullie pad kwam.
   Susan hoe gaat het met jou ? Fijn Jellie om weer iets van jou te lezen. Ja Gods schepping is wonderbaarlijk. Ik roep zo vaak uit, Oh God wat bent U groot.

   Corrie je schrijft, ondervinden wij als zijn kinderen geen moeilijkheden enz……….
   Ik meen dat Paulus dat ergens schrijft, Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Als ik over mijn eigen situatie spreek heb ik dat in moeilijkheden pijn en verdriet wel zo ervaren en gevoeld dan is je hart meer gericht naar de bergen waar je weet waar je hulp vandaan moet komen. Als alles je voor de wind gaat ben je toch heel anders met God bezig.
   Hoe is dat voor jou Corrie en alle zussen ?

   Wat ik me zo vaak afvraag ? Wat zou er toch met Noa gebeurd zijn. Van het ene op het andere moment was het STILTE.
   Het houd mij nog steeds bezig.

   Lieve zussen ik wens jullie allen een gezegende dag toe iedere in haar eigen omstandigheid. Ik hoorde zondag dat de bekende moeder Theresa 14 jaar niets van Gods aanwezigheid merkte merkte, maar dat ze iedere dag met Hem begon omdat ze zeker wist dat Hij er was,is.
   Ga met God en Hij zal met je zijn.
   Liefs Anneke ❤️🌈🙏🏼

   .

  2. Ik vergeet jou naam er bij te typen Andrie maar je zult het zeker begrepen hebben dat het om jou ging. 😉

  3. Lieve zussen,

   Ja, ook mijn hulp komt van God, Die hemel en aarde heeft gemaakt.
   Dat wil ik hier van harte belijden. Als ik terug kijk op alle jaren, de vele moeilijkheden en zorgen en verdriet die er ook waren, kan ik niet anders dan concluderen en beamen dat God altijd bij ons was en precies gaf wat wij nodig hadden. Dat geeft mij nu ook vaak zoveel rust: ik weet gewoon diep van binnen dat Hij er is, niet loslaat ook al merk ik daar soms niks van. En verder is het dan blijven vertrouwen. Dat is toch de defenitie van geloof: een zeker weten en een vast vertrouwen… en steeds maar weer je handen vouwen en Hem opzoeken. En daarin zijn we toch soms zomaar de weg kwijt, of denken we dat God ons niet hoort en ziet,
   Maar wat ik vaak gemerkt heb is dat God heel andere wegen gaat dan wij.
   En dan zie ik pas (ver) achteraf dat Hij wel degelijk aan het werk was in ons.
   Nu denk en bid ik vaak: uw wil geschiede, dan is het goed.
   Maar het blijft onze menselijke worsteling, complete overgave is voor ons, voor mij in ieder geval best moeilijk.

   Wij zijn nog op vakantie, deze hele week nog.
   We genieten volop, hebben best vaak heel mooi weer. Kunnen doen wat we willen doen. Onze dochter kan redelijk veel mee op pad, daar zijn we dankbaar voor. Ze geniet ook echt, zo fijn om te zien.
   Gisteren kon ze zelfs een heerlijke, speciaal voor haar gluten- en lactosevrije salade eten in een restaurantje. Dar werd echt zorg en aandacht aan besteed, zo fijn!
   Dankjewel voor jullie gebed voor haar, dat ontroert me echt! 💝

   Ja, Anneke, ik denk ook zo vaak: wat is er toch met Noa gebeurd…ik hoop en bid dat ze veilig mag zijn bij haar pleegouders, maar het is zo oorverdovend stil! We moeten maar blijven bidden zussen, we weten allemaal dat God haar kent en ziet en altijd bij haar is!

   Ik bid jullie allen Gods liefdevolle zorg en onmisbare zegen toe, liefs,
   💝🙏🌈

 8. Lieve allemaal,
  Andrie, Anneke en Rudina wat fijn dat we door jullie berichtjes als het ware mee kunnen genieten van jullie vakantie. Schitterend, dank jullie wel.
  Susan ik hoop dat je ondanks dat je thuis bent toch wat kunt genieten van Gods grote schepping.

  Een paar regels uit een lied zeggen:
  Waar je woont in deze wereld tussen bloemen of beton
  elke dag een nieuwe kans ook, elke dag een nieuwe zon
  (sorry verder weet ik de tekst even niet)

  Het is zo dat HIJ Die alles maakte bij ons is waar we ook zijn. Dus als we thuis zijn of er even tussen uit. HIJ is er en HIJ laat niet alleen, HIJ laat nooit alleen. HIJ is bij een ieder in haar / zijn eigen situatie.

  Hanne, Jelly, Noa en alle anderen hoe is het met jullie?

  Voor een ieder Gods kracht en zegen toegewenst, de vakantiegangers een heel goede en gezegende tijd, vooral voor jouw dochter Andrie,
  Hartelijke groetjes,
  Corrie

  1. Lieve zussen hoop dat iedereen mag genieten van het mooie weer,in het bijzonder de vakantie gangers.Hoop dat jullie een hele fijne vakantie mogen hebben samen met jullie geliefden Ik kan ook zo genieten van al die prachtige natuur…. Gods schepping!!Dankjewel voor de bemoedigingen en gebeden!! Gods zegen toegewenst!!Heel veel liefs Jellie

 9. Hallo lieve allemaal,

  In Frankrijk is het zomers warm, heerlijk aan het genieten.
  Prachtig gite op de berg, uitzicht op dorpje en heel veel andere bergen. Ik voel me weer klein en nietig, en heb weer zoveel respect voor onze machtige God, Die dit alles heeft gemaakt.
  Klingelende koeien- en schapenbellen, de steeds cirkelende rode wauw, de prachtige en felgekleurde bloempjes, de sluipende vos, sneeuw op hoge bergtoppen… hoe kun je niet geloven dat God bestaat?? Wie van ons zou zoiets prachtigs kunnen scheppen?
  Ja, we kunnen niet anders dan zeggen: Heer, hoe heerlijk is Uw naam, Schepper van alles, wat bent U groot en hoog boven ons verheven.
  En toch, dan ook te beseffen dat ik, wij, Zijn eigen kind, kinderen mogen zijn, we mogen naar Hem toe met alles wat ons bezighoudt, bij Hem wegkruipen als alles zwaar en moeilijk is…wat een heerlijke genade, niet te bevatten!

  Mijn dochter heeft zware dagen gehad, kapot van de 2 dagen reizen. Vannacht weer goed kunnen slapen en nu krabbelt zij weer op. De warmte, de zon, het relaxte leven hier doet haar goed. Ik hoop en bid dat ze hier 3 weken meer energie mag hebben en intens kan genieten.
  Haar wereldje is in Nederland zo klein, ze geniet van de bergen, de dieren, elk bloempje… fijn en ontroerend om te zien.

  Ik sluit af met een kinderliedje dat door mijn hoofd schiet:

  Heer, U bent zo groot en machtig,
  U ziet alles wat er leeft.
  Alles maakte U zo prachtig,
  Dank voor alles wat U geeft.

  Lieve zussen, jullie allemaal bid ik Gods zegen en liefdevolle nabijheid toe, en sterkte in jullie persoonlijke leven, liefs,
  💝🙏🌈

  1. Lieve zussen ik sluit mij aan bij de woorden van Andrie. Zitten momenteel op 3150 in de sneeuw. Mijn hart juicht hoe groot bent U.
   Ongelofelijk dat Hij ook naar mij en naar ons omzet.
   Mijn hart zingt uit naar God die leeft en aan ons het leven geeft.
   God is goed.
   Lieve Andrie ik bid jouw dochter toe dat wat zij zichzelf wenst.
   Geniet met elkaar. ❤️
   Lieve zussen vanaf grote hoogte bid ik jullie Zijn nabijheid toe.

  2. Lieve zussen,wat zijn ef weer een hoop mooie dingen geschreven. Zo ik lees zijn er een aantal zussen op vakantie. Wij verblijven op ern camping bij de moezel. Het weer is redelijk. De omgeving is ergmooi en ook wij zijn verwonderd over de schepping. Groot is Zijn trouw
   Lieve groet voor jullie alle

  3. Lieve Zussen. Andrie en Anneke wat fijn te lezen dat jullie een hele fijne vakantie hebben. En Andrie wat fijn te lezen dat je dochter het zo naar haar zin heeft, en zo aan het genieten is.Een hele mooie vakantie verder. Lieve Groetjes Susan

 10. LIeve allemaal,
  hoe is het met een ieder van jullie?
  Anneke en Andrie hoe hebben jullie het op vakantie?
  Hoe is het met je dochter Andrie?
  (Sorry dat ik vorige keer Rudina ipv jouw naam schreef)
  Hebben jullie een beetje mooi weer?

  ik las pas een gedichtje en ik vind het mooi vandaar dat ik het hieronder neer wil zetten.

  Veilig in Zijn armen

  Het is de Vader die je kent,
  en die overal waar jij bent,
  meegaat op je wegen,
  en jou geeft Zijn zegen.

  Het is de Vader die je redt,
  je op de juiste paden zet,
  je warm zult omarmen,
  veilig in Zijn armen.

  Daniëlle Buurman

  Waar we ook zijn, met vakantie of helemaal niet. Lekker ontspannen of gestresst. HIJ is bij Zijn kinderen en laat je niet alleen.
  Het staat ook in Zijn Woord zoals b.v. in Psalm 139

  Gij omgeeft mij van achteren en van voren
  en Gij legt Uw Hand op mij.
  Psalm 139:5

  Als HIJ ons alleen zou laten dan kan HIJ niet Zijn Hand op ons leven leggen en dan kan HIJ ons niet omgeven, omringen.
  Er staat ook dat HIJ geen man is dat HIJ liegen zou. (Numeri 23:19) HIJ liegt niet dus HIJ is bij al Zijn kinderen. Dat wilt niet zeggen dat het niet moeilijk kan zijn. Dat wilt niet zeggen dat we altijd Zijn dichte nabijheid ervaren. Het zegt dat HIJ erbij is en bij een ieder van ons blijft, hoe de situatie ook is en zijn zal.
  Bij Hem zijn we veilig ondanks alles wat er in ons en rondom ons woedt.

  Het bekende lied zegt:
  Veilig in Jezus armen, veilig aan Jezus hart.
  Daar in Zijn teer erbarmen daar rust mijn ziel van smart.

  Lieve allemaal, heel erg veel van Gods kracht, Zijn rust en vrede en alles wat je nodig hebt in jouw persoonlijke situatie toegewenst.
  Hartelijke groeten en hopelijk tot volgende keer.
  Corrie

  1. Lieve Allemaal. Corrie bedankt voor je mooie gedicht. Andrie en Anneke,, ik hoop dat jullie nog genieten van een mooie vakantie. Rudina Jelle Hanne Nellie ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Verder God Zegen. Lieve Groetjes Susan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *