Ook voor jou

Genadig en barmhartig is de HEERE, geduldig en groot aan goedertierenheid.

Lieve zussen,

De lofliederen in het boek van de Psalmen zijn prachtig.
Wat is het mooi om de dag te beginnen met het lezen van een lofzang over Gods macht en liefde.
En wat kan het heerlijk zijn om samen als kerkgemeente enthousiast te zingen! Iets wat we in deze tijd erg kunnen missen.

Psalm 145 is één van die mooie psalmen.
Maar… zijn die lofliederen wel voor iedereen?
Misschien ben je allerminst in de stemming om God te loven.
Voor sommigen van ons is het leven moeilijk en verdrietig.
Een loflied?
Je voelt je vervreemd van blijde bijbelteksten en liederen.
Het is alsof ze niet over jóuw leven gaan.
Misschien vraag jij je af: ‘Wat kan ik met Psalm 145 in mijn moeilijke situatie?’
Als je alle verzen één voor één leest, kun je misschien maar weinig verzen toepassen op je leven.
Ja, misschien houd je alleen zo’n tekst als vers 8 over.
Dat is niet veel.
En tegelijk is het niet niks!

Genadig en barmhartig is de HEERE, geduldig en groot aan goedertierenheid.

Als alles je ontvalt, blijven Gods genade en barmhartigheid over.
In moeilijke omstandigheden mogen we kijken naar wat ons niet af te nemen is.
Gods trouw blijft bestaan, hoe je leven er ook uitziet.
In deze psalm lezen we dat we in goede handen zijn.
Dat geldt voor ons allemaal.
Oók als we het moeilijk vinden om Gods nabijheid te ervaren.
God is vol genade en barmhartigheid, Hij is geduldig en trouw.
Eén vers vol beloften.
Ja, deze psalm is tóch een lied voor ons allemaal.

Gebed: HEER, dank U dat ik in de Bijbel troost en bemoediging mag vinden. Uw liefde is er altijd, ook in moeilijke tijden. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Lieve Diana en Rosa,
  Ook ik heb deze gevoelens gehad, de gedachte door iedereen en zelfs door God verlaten te zijn.
  Maar toch heb ik gemerkt dat God zijn kinderen nooit loslaat.
  Ik bid voor jullie!
  Liefs, Petra

 2. Lieve zussen Rosa, Diana en Riek,
  Hopelijk vinden jullie het niet vervelend dat ik jullie even samenvoeg in 1 stukje.
  Jullie verhalen van trauma’s uit het verleden die doorwerken in het heden, raken me.
  Riek, wat een krachtige vrouw is er, ondanks dat alles uit je gegroeid, zo bemoedigend en een lichtend voorbeeld terwijl jezelf toch steeds verder aftakelt.
  Lieve Rosa, er zijn helaas periodes dat we God niet voelen, Zijn Liefde en nabijheid niet merken, dat alles om je heen te donker is. Maar het hangt gelukkig niet af van ons voelen. Want ons voelen is van zoveel factoren afhankelijk,zeker als je zoveel trauma’s her-beleefd. Het moet afschuwelijk zijn, maar een “Heer help me, U hebt toch beloofd…” is echt voldoende. De Heilige Geest zal ook voor je bidden. God is jou NOOIT kwijt! En ik snap ook heel goed dat zogenaamde bemoedigende Bijbelteksten niet binnen komen of zelfs irritatie of wanhoop oproepen/vergroten.
  Misschien is het beter voor je om het contact met die ene vrouw op een laag pitje te zetten of zelfs te verbreken, als ze dingen zegt (op een manier) die jouw angst vergroten en je dus nog dieper de put in werken.
  En lieve Diana, wat fijn dat er geen kanker is gevonden, maar dat dit voor jou ook een soort teleurstelling was kan ik ook volgen. Was er maar een lichamelijke verklaring voor alles wat je voelt, iets wat behandelt kan worden….
  Knap van je dat je toch zulke woorden van steun kunt geven aan Rosa!
  Wat zou ik toch graag willen dat jullie verlost worden van alle traumatische herinneringen, herbelevingen en alle gevolgen van wat jullie hebben meegemaakt en wat jullie is aangedaan!!
  En daar zal ik ook zeker voor bidden!
  Je wordt door mij iig “gezien” Diana en jij ook Rosa. Moge de Here jullie alledrie nabij zijn, kracht geven, ondersteunen en bevrijden!
  Ik moest bij de stukjes van Rosa en Diana denken aan een paar regels van een lied waar ik niet meer de volledige tekst van weet.
  “Ruwe stormen mogen woeden, alles om mij heen zij nacht. God mijn God zal mij behoeden Hij houdt over mij de wacht”.
  Ook als je het niet ervaart, misschien al lange tijd niet, toch is het zo!

  1. Wat mooi verwoord Kjersti. Ik wilde graag reageren op Riek, Diana en Rosa maar kon niet de juiste woorden vinden. Jij wel…
   Ik wens alle drie zussen Gods liefdevolle zegen,weet dat er veel zussen voor jullie bidden. Elke dag.
   🙏❤

 3. Lieve Rosa,
  Het is net zoals Christine zegt vertrouw op Zijn woord want Zíjn beloftes zijn ja en AMEN, altijd waar. Toen ik zelf pastorale hulp kreeg wis ik het ook niet meer. Ik bad dan het enige met mijn hand op de bijbel “Heer het staat in uw Woord én daar vertrouw ik op” z
  Langzaam maar zeker kwam alles weer rustig in mij en voelde Zijn liefdevolle nabijheid. Net als Diana zijn mijn hersenen aan getast door trauma’s én de tumor. Een heleboel teksten of bijbel lezen pak ik ook niet meer op.De pijn uit mijnverleden heeft God er wel uit gehaald. Geprezen zij de Heer. De mensen kunnen je teksten geven waar je niets mee kan maar God houdt ons vast in de holte van Zijn hand, je kán niet dieper vallen dan in Zijn handen.
  Alle zussen die het zo moeilijk hebben én pijn lijden Híj weet het en is er bij.Toch draagt Hij ons Altijd.
  Wat schieten woorden toch vaak tekort. Weet alleen één ding GOD IS GOED ALTIJD.

 4. Zo dankbaar ben ik dat zoals Christine zegt dat God mij niet loslaat. Lieve Rosa ik hoop zo dat je dat kunt vinden in je tijd met God..

  Afgelopen maandag had ik 2 onderzoeken in het ziekenhuisnonder sedatie. Toen ik wakker werd, vertelde een lieve verpleegkundige mij dat de dokter geen kanker had gevonden. Mijn eerste gedachte was ‘Was het dat maar wel, want de [langdurige en heel ernstige ] trauma s in mijn geheugen verwoesten behalve het verleden ook zo mijn hier en nu door nachtmerries en herbelevingen en mijn lijf is zo verzwakt. Ik moet iedere dag bewust kiezen en bidden om het fijne hier en nu te voelen door de inktzwarte pijn heen.

  Het is deze gebroken wereld en wat duistere mensen besloten met een mens te doen zoals zovelen van ons allemaal zo verschrikkelijk veel aangedaan wordt..

  En het Licht is: God draagt! Echt, God draagt, Jezus houdt je hand vast.

  1. Lieve Diana, wat herkenbaar. Ik heb ook herbelevingen door trauma’s en daardoor angsten en aanvechtingen. Ik moet ook nog een operatie ondergaan, maar van ziekenhuizen heb ik ook een trauma van. En het is ook verward in mijn geheugen. Dat bewuste kiezen om het fijne te voelen en bidden lukt mij niet door de verwardheid en niet kunnen denken. Door het inktzwarte kan ik alleen bidden Heere help. En de aanvechtingen zijn steeds dat ik niet geloof en allerlei andere rare gedachten en spotgedachten die ik niet wil.

  2. Vader God laat U Rosa zien hoeveel U om haar geeft. Dat er geen veroordeling is van wie in Christus Jezus zijn. Ook al ervaart zij Uw aanwezigheid niet. Maar Rosa mag weten dat zij een kind van U is, en dat U naar kijkt en een rechtvaardig kind ziet. Puur omdat Jezus voor Rosa aan het kruis is gegaan en door het offer van U Zoon Jezus rechtvaardig verklaard is. Dank U Vader dat Rosa gewoon mag zijn wie zij is ondanks verwardheid, aanklachten vd boze, spotten wat zij niet wil, dat U enorm van haar houdt en haar wil troosten. Vader dank U dat U in haar Geest een nieuwe weg aan het banen bent van liefde, orde, en positieve gedachten door Uw Geest. En dank U dat U Rosa wilt laten zien dat zij ook van haar zelf mag houden, Dat U haar die liefde geeft die zij zo nodig heeft. Dank U Vader dat niets ons kan scheiden van de liefde in Christus.
   Amen!!

   Liefs en zegen van Rina tekst:.Rom.8- 38-39

 5. Ja Rosa, ik sluit me aan bij Christine.
  God is voor je, naast je, achter je en om je heen, altijd! Vertrouw daar maar op…
  Maar Rosa, ik wil je ook het advies geven om pastorale hulp te zoeken.
  Echt, het zal je zo goed doen, met iemand die jij vertrouwt, te praten over je geloof en hoe jij daar nu in staat, je (niet) ervaren van God, het God kwijt zijn. Het met iemand delen zal je opluchten.
  Nogmaals sterkte Rosa, ik bid voor jou, liefs, 💝🙏

  1. Dankjewel, ik heb wel pastorale hulp. De pastoraal werker en de dominee komen wel. En ik heb contact met een gelovige vrouw. Maar door angsten/herbelevingen uit het verleden ben ik bang geworden voor de manier/stem waarop ze advies geeft en waardoor ik nog angstiger word en me daar weer schuldig over voel. Ze zegt dat ik in de kracht moet gaan staan, zoiets, maar ik weet niet hoe omdat ik zo verward ben en vooral in de aanvechtingen en angst op niets meer kan komen. En ik weet ergens ver weg nog in mijn hoofd dat God alleen kan helpen. Maar verder is alles verward.

  2. Rina, sorry dat ik na al heel lang erg huilen van pijn toch me uitspreek. Weet asjeblieft dat ik het zeg omdat het zo n pijn doet en om geen andere reden en dat ik bid dat de Heilige Geest mijn woorden begeleidt.
   Ik ben heel blij en dankbaar dat je bidt voor Rosa en zulke lieve woorden!
   Maar wat…. pijnlijk dat je totaal niet mijn naam noemt. Snijdend pijnlijk.

 6. Wat mooi dat et zoveel teksten en liederen zijn die ons moge en kunnen bemoedigen. Ook al ervaar je en voel je het niet altijd. De teksten zijn ons toch gegeven om ons te bemoedigen. Schrijf ze op,sluit je in je hart.Lees ze door als je het niet altijd zo ervaart,luister naar een lied wat je kan bemoedigen. Groot is Zijn trouw. Dank je Grace weer voor de mooie woorden

  1. Ik ervaar het helemaal niet meer. Zelfs de teksten die bemoedigend zijn begrijp ik niet, net als vaak ook gewone dingen. Ik heb allemaal aanvechtingen die ik niet wil, en geen kracht en woorden om ertegen te vechten. En God kwijt zijn is het ergste.

 7. TIENDUIZEND, redenen

  De zon komt op, maakt de morgen wakker,
  mijn dag begint met een lied voor U.
  Heer, wat er ook gebeurt
  en wat mij mag overkomen,
  laat mij nog zingen als de avond valt.
  refr:
  Loof de Heer, o mijn ziel.
  O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam.
  Met meer passie dan ooit;
  o mijn ziel, verheerlijkt zijn heilige Naam.

  Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde.
  Uw naam is groot en Uw hart is zacht.
  Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen;
  tienduizend redenen tot dankbaarheid.
  refr;
  En op die dag, als mijn kracht
  vermindert, mijn adem stokt en mijn einde komt,
  zal toch mijn ziel Uw loflied blijven zingen;
  tienduizend jaar en tot in eeuwigheid.
  refr;
  Verheerlijk zijn heilige naam
  Verheerlijk zijn heilige naam.
  refr;
  Verheerlijk zijn heilige naam.
  Verheerlijk zijn heilige naam.
  Amen🙏

  1. Rosa hou vol jij ben misschien God kwijt maar God jou niet Hij houd je vast , ook al ervaar je het nu niet zo. Vertrouw niet op jou gevoelens maar op Zijn woord. Onze gevoelens zijn als de zee, onbetrouwbaar, maar Hij is als een rots waar je op bouwen kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *