Lied in mijn hart

Overdag bewijst de HEER mij zijn liefde,
’s nachts klinkt een lied in mij op,
een gebed tot de God van mijn leven.

Lieve zussen,

Soms kun je het ’s nachts moeilijker hebben dan overdag.
In het donker lijkt alles zo anders dan in het nuchtere daglicht.
Overdag kun je Gods goedheid wel geloven en ervaren.
Maar ’s nachts? Dan kan Gods liefde ineens ver van je afstaan.
Je gedachten nemen je mee in de molen van het verleden en het heden.
Ze jagen je schrik aan voor wat er allemaal nog zou kunnen gebeuren.

Als ik niet kan slapen, ontdek ik hoe waardevol het is dat ik vroeger elke week een psalmvers uit het hoofd moest leren.
In mijn hart draag ik een kostbaar liedboek met me mee.
Soms komen er zinnen naar boven die ik allang vergeten was.
Ze zijn er plotseling weer, naar aanleiding van mijn gedachten.
Herken je het?
Een bijbelvers, een psalm, een opwekkingslied …
Ineens zingen er bemoedigende woorden in je hart.
Zelfs midden in de nacht!

Een lied kan woorden geven aan je verwarde gevoelens.
De regels die uit de verborgenheid van je geheugen tevoorschijn komen, vormen een gebed.
Een gebed ‘tot de God van je leven’.
Midden in de nacht ontmoet je Hem.
Het is alsof je hemelse Vader zegt: ‘Richt je niet op je zorgen, maar op Mij!’
Door Hem kan het altijd zingen in je hart.
Zelfs als het nacht is.

Gebed: God van mijn leven, dank U dat ik uw Woord in mijn hart mag bewaren. Wat een wonder dat ik op onverwachte momenten getroost mag worden door uw Heilige Geest. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. ik herken dit ook broeder en zoiets mag je echt koesteren in je hart vooral in deze tijd waar vaak de eenzaamheid een grote rol speeld niet alleen onder de ouderen maar ook onder de jongeren is het een voorrecht dat we elkaar mogen bemoedigen met de woorden uit GODS WOORD OF DAT DE H.GEESTONS BEMOEDIGT DOOR LIEDEREN OF TEKSTEN DIE IN ONS HART BOVEN KOMEN weest gezegend lieve broeder

 2. Anne 1
  Dit hoor ik nu graag van mensen,
  Dat de kinderen hun psalm
  verst nog leren.
  Wat fijn te horen dat jouw dochter dit doet.
  Het maakt mij zo blij.🙏
  Bedankt voor het delen.

 3. Ik deel graag het gedichtje dat ik ooit kreeg van de Heilge Geest in de nacht. Een nieuwe dag, de zon breekt door. Pak Mijn hand Ik ga je voor, nodig je aan Mijn tafel uit. Dus neem vandaag nog een besluit, leg jouw leven in Mijn hand. We gaan op weg naar t beloofde land. LAAT JIJ MAAR LOS. IK HOUD JOU VAST . KO.M MAAR BIJ MIJ. IK DRAAG JOUW LAST. Verloren dochters, verloren zonen. Ik wil jullie met Mijn liefde kronen . Tot Mijn eer en heerlijkheid. Tot in Eeuwigheid.

  1. Loslaten…ik noem het wel eens het grote ” toverwoord ” . God wil onze last dragen. Zijn juk is zacht en Zijn last is licht. Wij mogen loslaten Hem danken voor wat gaat komen…op Zijn manier en Zijn tijd. In geloof en vertrouwen dat Hij het gaat doen. Valt niet altijd mee…maar God is een goede trouwe liefdevolke Vader God

 4. Wat fijn Christine dat je weer een lied kreeg na een poos van stilte. En wat bijzonder dat dat ook op de begrafenis was. God geeft precies wat je nodig hebt. Wat een enorm verdriet voor je om een dochter te verliezen. Bid je heel veel sterkte en troost toe en dat je verlangen om weer vaker liederen te ontvangen door God verhoort zal worden. Hij is trouw. Tot in Eeuwigheid. Ook voor jou.

 5. Ik herken dat ook, Grace!! Ik leerde er vroeger óók elke week één. En hoefde daar geen moeite voor te doen, want we zongen m iedere dag.. Ik weet zelfs nog van n psalm, dat die geleerd is door een invalmeester… Heel apart… Op school zongen wij ritmisch, in de kerk niet.. Toch heeft dat nooit voor verwarring gezorgd.. Ik vond het heerlijk. Niet-ritmisch kan ik nú niet meer aanhoren, trouwens.. Maar de psalmen vind ik nog steeds mooi. Ik herinner me ook dat ik eens, in de kerk, moest huilen bij een psalm. Zó raakte het me. Weet nog steeds niet welke het was. Soms komt er één langs in een programma en denk ik het gevoel weer te herkennen, maar weet het nooit zeker. Ben natuurlijk geen kind meer, maar nog wel steeds gevoelig.. 😊

 6. Nog steeds herinner ik mij de maandagochtend op de lagere school . Zo fijn, voor de klas een psalm of een gezang zingen. Voor mijn gevoel waren we daar de hele ochtend mee bezig. Mijn man en ik zingen ze nu vaak in de auto, als we een lange rit hebben. Ook fijn en zeer rustgevend.

 7. Goedemorgen, mooi om al jullie reacties te lezen na de prachtige overdenking van Grace.
  Inderdaad zo werkt het echt, ik lig vaak s nachts te bidden of/en te zingen, er gaan dan allerlei liederen en psalmen door je hoofd. Dan denk ik: de Heilige Geest is weer aan het werk, zelfs nu, midden in de nacht…
  Het geeft altijd veel rust, vaak val je weer heerlijk in slaap.

  Ik lag en sliep gerust,
  Van ’s Heren trouw bewust,
  Tot ik verkwikt ontwaakte.

  Mooie dag zussen/broers onder de zegen van onze goede God.

  Riek, ben je al verhuisd nu?
  Ik hoop dat je dan mag uitrusten en
  samen met je man nog een poos mag genieten van alle goeds dat God jullie geeft. Liefs,

  1. Mooi al die liederen, ik ben niet christelijk opgevoed maar in de Martha stichting waar ik naar toe ging was er op het terrein ook een school waar ik voor het eerst over Jezus hoorde én psalmen en gezangen leerde. Ik vond het zo mooi en ik zing nog steeds graag. In het kinder tehuis waar ik daarna ging gingen we wel naar een kerk maar dat was het wel. Wij hadden een juffrouw die heel geduldig was en van haar kreeg ik mijn eerste bijbel. Mijn lied was ,stil maar wacht maar alles wordt nieuw de hemel en de aarde .Én dat is nog steeds zo. En nee we verhuizen 18 februari . Tot zolang gaan we stug door. Allemaal heel erg bedankt voor de gebeden, we hebben het zó nodig, wie niet. Zonder Hem zíjn wij nergens. HÍJ IS ZO GROOT EN GOED..Fijne dag allemaal.

  2. Herkenbaar ja Andrie. Fijn om te mogen ervaren dat God ook in de nacht nabij is he. Eens kreeg ik een gedichtje. Heb dat toen gedeeld met een vriendin die er een liedje van gemaakt heeft. Dat was heel bijzonder om te mogen ervaren. Soms zijn mijn man en ik tegelijk wakker en delen we dingen of bidden we voor elkaar als er onrust is. Gaaf om zo God te ervaren

 8. Ook bij mij komen er stukken van vroeger terug.
  Zeker nu ik het zo moeilijk heb bij de dood van mijn man en moeder.
  Nu mijn schoonmoeder steeds minder nadat ze ook Corona heeft gehad.
  Dan vind ik de rust en kracht in de bijbel en bij liederen.

 9. Goede morgen Grace en zussen
  Vandaag weer een mooie overdenking
  Die voor mij geschreven is,
  zo voelt het. Amen

  Heer,
  Ik kan niet zonder U
  niet zonder Uw licht
  want U bezit de wijsheid en het inzicht
  dat ik zo vaak nog mis.
  Ik kan niet zonder U
  en daarom is mijn vraag
  Heer wilt U mij helpen
  geef mij U wijsheid vandaag!🙏

 10. Wat mogen we dankbaar zijn we Godsvrezende ouders hebben gehad, zodat we als kind iedere week een psalmvers geleerd hebben!
  Je hoort nog wel eens dat dementerenden de psalmversjes zo mee kunnen zingen! Bijzonder!
  En wat zou het mooi zijn als de jonge gezinnen deze belangrijke gewoonte weer door mogen geven aan het volgende geslacht! ( psalm 78:6)

  Idd, heel herkenbaar; soms in de nacht komt zomaar een bemoedigende psalm naar boven:
  ,, In de grootste smarten,
  blijven onze harten in de Heer gerust,
  ‘k Zal Hem nooit vergeten,
  Hem mijn helper heten,
  al mijn hoop en lust!”
  Zó bemoedigend dat de Heilige Geest ons Zijn woorden te binnen brengt!

  Allen een gezegende dag toegewenst!

  1. Ja A, ik ben vrijwilliger bij dementerende mensen, afgelopen donderdag hadden we ons maandelijkse dienstje. Ik ben daar altijd graag bij . Er zijn mensen bij die geen zin meer kunnen vormen wiens stem ik nog nauwelijks gehoord heb. Maar als er gezongen word zingen ze mee we bidden altijd samen het Onze Vader, en een mevr. die alleen wat kreten voortbrengt zag ik een paar zinnen mee prevelen. Haar gezicht glom ik en de spreekster waren er ontroerd van.
   Maar ook uit mijn eigen leven veel slapeloze nachten gehad ik heb wat afgezongen in mijn hoofd en viel daarna rustig in slaap.

   Een gezegende dag zussen.

 11. Goeiemorgen,
  Wat een mooie overdenking,en zo herkenbaar als ik niet kan slapen komen de psalmen in mij op en al zingend val ik weer in slaap en dan weer verwonderd uitgerust wakker te worden.
  Hier wordt deze overdenking voor mij zo bevestigd.
  Dank Grace.
  Allen een fijne dinsdag gewenst!

  1. Goedemorgen!
   Bedank Grace voor de bemoediging van vandaag. Zo herkenbaar. Vanacht toen ik niet kon slapen heeft de Heer me doen herinneren aan Zijn woord wat in Filippenzen 4 vers 8 staat.
   Broeders, richt daarom uw gedachten op alles wat waar, eervol, rechtvaardig, zuiver en mooi is en wat goed bekend staat, kortom alles wat deugdzaam en loffelijk is.
   Dat gaf vrede en rust in mijn hart en gedachten. God is zo goed!

  2. Ik werd altijd wakker met een lied in mijn hoofd, zelfs op de dag van de begrafenis van mijn dochter werd ik wakker met het lied Ik zal er zijn. Maar daarna bleef het stil wat flarden van melodieën waar ik de woorden niet van kan vinden. Vorige week ineens een lied Heerlijk klonk het lied der engelen, even een glimp van vreugde daarna weer stil helaas. Ik vertrouw erop dat het wel weer komt, het is net als het stukje van Grace zo’n bemoediging aan het begin van de dag. Mijn hart en hoofd zijn kennelijk nog te vol met verdriet, gemis.

 12. Goedemorgen allemaal bij het lezen van dit stukje kwam in mijn gedachten op de regels van een psalm, zál zíjn lof zelfs in de nacht zingen daar ik Hem verwacht, en mijn hart wat mij mocht treffen tot de God mijn levens heffen .🙏

  1. Mooi lied Anita.
   Het kwam ook bij mij op,
   toen ik zag dat jij het er al had staan.
   Gek dat er soms naar de geschreven
   overdenking ineens een lied
   bij je naar boven komt.
   Zo ook vandaag!

   groetjes uit een winters Voorthuizen
   zo mooi, het is echt genieten.!

  1. Aan die psalm denk ik s nachts ook vaak.

   Toevallig had ik het er gisteren met mijn man over, zo waardevol de juffrouws en meesters waar we deze psalmen leerden. Ze leven allang niet meer.

   Mijn man zat op een wat progressievere dhr. school. Daar leerden ze geen Psalmen. Vaak weet ik al aan het nummer welke het is. Hij is nog steeds aan het oefenen om ze alsnog te leren.

   Onze dochter is juf en ook bij haar leren de kinderen weer de Psalmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *