Kruispunt

Zo zegt de HEERE:
Ga staan op de wegen, en zie,
vraag naar de aloude paden,
waar toch de goede weg is, en bewandel die.
Dan zult u rust vinden voor uw ziel.

Lieve zussen,

Kiezen voor God doe je niet eenmalig, maar telkens opnieuw.
Steeds vraag je je af: welke weg leidt naar het goede? Wat vraagt God van mij?
Het gaat hier niet over keuzes in de zin van: welke baan zal ik kiezen of zal ik dat huis kopen of niet?
Het gaat over de keuze tussen het goede en het kwade.
Een keuze voor God of voor de satan.

In Jeremia lezen we dat God boos en teleurgesteld was.
Hij had zijn volk speciaal uitgekozen, maar zij kozen tégen Hem.
God had hen het beloofde land gegeven en hen afgezonderd als een heilig volk.
Hij had hen wetten gegeven om hen te beschermen voor een ongelukkig en zondig leven.
Toch waren de Israëlieten God telkens ontrouw.
Ze kozen voor de verkeerde weg.
Met alle gevolgen van dien.

Als Gods kinderen staan we telkens weer op een kruispunt.
Slaan we de weg in mét God of de weg zónder God?
God zei tegen zijn volk: Kijk eens terug naar wat Ik jullie heb geleerd. Ik heb jullie toch verteld wélke weg jullie moeten gaan om gelukkig te worden? Alleen dán zullen jullie rust vinden!

Welke weg leidt naar net goede?
Vaak is dat helder en duidelijk.
God geeft ons een Bijbel vol levenslessen en leert ons hoe de weg met Hem eruit ziet.
Maar de praktijk kan soms ook ingewikkeld zijn.
Wij moeten vaak keuzes maken in complexe, gebroken situaties.
In situaties die God nooit heeft gewild.
‘Voor het goede kiezen’ in zulke omstandigheden kan een zoektocht zijn en vraagt veel gebed.

Als je op een kruispunt in je leven staat, mag je bidden:
‘Heer, wat vraagt U van mij? Ik wil U gehoorzaam volgen. Leid mij op de goede weg en geef mij rust in mijn hart. Amen’

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Dag cora goe gaat het met je
  En Goe gaat met Thea
  God is liefde voor iedereen
  Van mira uit aalst …en goe gaat het met carla
  En Goe gaat met conny

 2. Beste Conny,

  Wat dapper van je om het te delen!
  Hoop en bid dat je rust mag krijgen en hernieuwde kracht om wanneer het zover is, je weer terug mag keren naar je gezin.
  God wil bij je zijn, ook als het moeilijk is, juist dan zal Hij je dragen!

  Lieve groet,
  Cora

 3. Wat een prachtige bemoediging weer Grace. Bedankt. Volg de weg van God en je vindt rust voor je ziel. Zo mooi… maar de weg vinden is vaak inderdaad best heel moeilijk.
  Toch steeds maar weer aan God vragen…en dan weer op weg gaan en merken dat het de goede weg was, soms pas na lang zoeken, soms twijfelend…soms ook niks ervaren van God en maar hopen en bidden dat je op de juiste weg zit.
  Conny, wat moedig dat je hier een stukje van jouw weg durft delen. En wat is je weg moeilijk, wat loop je op een verschrikkelijk ruw, en bijna onbegaanbaar pad. En met een loeizware rugzak ook nog… zo herkenbaar, ik heb er kippevel van, want ik weet een beetje wat je meezeult. Ook ik heb 4 kinderen met rugzak en hele moeilijke jaren achter de rug. Zware zakken meegezeuld, bijna onbegaanbare wegen gelopen. Nooit uit huis geweest maar wel een burnout gehad en totaal opgebrand geweest.
  Gelukkig heb ik heel veel goede hulp en begeleiding gehad waardoor ik langzaam maar zeker weer op een begaanbaar pad mocht uitkomen en weer genieten kan en mag van prachtige uitzichten.
  Ik hoop zo dat jij dat ook mag gaan ervaren. Pak die rust maar die je nu zo hard nodig hebt om straks weer door te kunnen. Blijf dicht bij jezelf en breng alles maar bij onze liefdevolle Vader. Gooi die rugzak van jou maar bij het kruis en probeer hem daar ook te laten liggen. Jezus heeft alles wat erzit al voor jou gedragen aan het kruis. Je mag het loslaten. Ik weet het klinkt zo makkelijk, maar ik ken de diepte hiervan, Conny. Je mag bij Grace mijn email vragen als je gewoon lekker van je af wilt schrijven, een luisterend ‘oor’ wilt hebben. Voor nu veel sterkte, ik bid voor je.
  Allemaal een heel fijn weekend hoor,

  1. Lieve mensen wat mooi dat wij elkaar mogen bemoedigen en onze zorgen kunnen delen. Er is veel zorg en verdriet ook bij zussenliefde. Ik lees ook dat er verschillende zussen zijn die burnout of over belast zijn of zijn geweest. Ik weet helaas uit eigen ervaring dat het soms zwaar kan zijn. Ik word elke dag weer bemoedigd door de stukjes van Grace. Dat geeft mijn houvast bij mijn herstel. Fijn dat wij voor elkaar moge bidden. Voor alle zussen en broeders Gods nabijheid. Soms zou het mooi zijn als je elkaar via mail kan bemoedigen

 4. Heel veel sterkte, Conny, we hopen en bidden dat je mag aansterken, geestelijk én lichamelijk. Dat de Heer je nabij mag zijn! 😘 Nelie en Mira, willen jullie nog even kijken bij gisteren? Nelie, over dat lied. Grace, wil je mijn bericht goedkeuren alsjeblieft? Volgens mij is dat de link naar het lied wat Nelie bedoeld, die uit Johannes de Heer 815 is niet zo bekend, of bedoelde je die wél, Nelie?

  1. Speciaal voor Connie
   Het is heel zwaar om moeder te zijn van kinderen met rugzakje. Ik heb er zelf ook twee maar al in de twintig. Het is zo vermoeiend dat jouw rugzak steeds zwaarder word.
   Ik heb moeten leren om die last bij het kruis neer te leggen. Het is zo moeilijk om je kinderen los te moeten laten. Soms kan het niet anders….en heeft God een plan.
   Ook al begrijp je het niet . Want je wilt zo graag voor ze zorgen.
   Maar Hij houd van jou Connie en wil je rust geven. Veel sterkte in deze situatie en zorg goed voor jezelf.
   Je verdient het 😇

 5. Lieve Conny goed dat je het deelt.
  Zo kunnen wij zussen voor je bidden.
  Wat zwaar voor je om uit je gezin te zijn. Ik bid je toe dat je rust vind op de plek waar je nu bent en antwoord op je vragen. Houd moed lieve zus. Een hele dikke knuffel 😘

 6. Lieve Conny, wat moedig van jou om dit te delen. Dit is ook mijn eerste keer dat ik iets schrijf en merk meteen de hand van God hierin. Door dit te delen kunnen wij zussen voor jou bidden. Ik wens jou sterkte, en veel Jezus liefde toe.

 7. Lieve Conny.
  Wat heb je veel te dragen,een flinke rugzak.
  Ik leef met je mee.
  Wie er ook met je meeleeft,is God.nog veel belangrijker.
  Hij kent jou door en door.Hij houd ook van jou.
  Doordat je reageert,heb je al een stap in de goede richting gezet.
  Laat je bemoedigen,door Grace.Woorden van God zelf.
  Ik wens je heel veel sterkte,en de liefde van Hem,die weet wat lijden is.
  Lieve meelevende groet,zal voor jullie bidden🙏
  Helena

 8. Welk een vriend is onze Jezus
  Die in onze plaats wil staan
  Welk een voorrecht dat ik door hem
  Altijd vrij tot God mag gaan
  Dikwijls derven wij veel vrede
  Dikwijls drukt ons zonde neer
  Juist omdat wij’t al niet brengen
  In gebed tot onze Heer.

  Leidt de weg door uw verzoeking
  Dat ons hart in ’t strijd uur heeft
  Gaan wij dan met al ons strijden
  Tot Hem die verlossing geeft
  Kan een vriend ooit trouwer wezen
  Dan Hij die ons lijden draagt
  Jezus biedt ons dan genezing
  Hij alleen is ’t die ons draagt.
  Amen 🙏

  Eén gezegend
  Weekend gewenst.🌲
  Jezus geeft ons dan genezing

  1. Goedemorgen,
   Ik ben Conny getrouwd en moeder van 4 kids met een rugzak(je)
   Ik lees al lang mee maar schreef niet. Deze stukken raken me steeds.

   Op dit moment ben ik voor een time out van 3 weken om uit te rusten. En heb ik veel waaroms.

   Het is de derde keer in 9 jaar tijd dat ik poosje uit gezin moet. Ik vind het erg moeilijk.

   Groetjes conny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *