(On)vervulde hoop

Almaar onvervulde hoop maakt ziek,
vervuld verlangen is een levensboom.

Lieve zussen,

Een diep verlangen… dat onvervuld blijft. Al heel lang.
Je blijft hopen, maar er verandert niets.
Daar kun je zo onder lijden dat je er ziek van wordt, zegt Spreuken.
Je wordt moedeloos. Soms kun je zelfs het doel van je leven niet meer zien.
Gezondheid… Een relatie… Kinderen…
Je mist datgene waarvan je denkt dat het jou betekenis zal geven.
Het voelt alsof je niet tot je recht zult komen als je verlangen niet vervuld wordt.

Geen wonder dat Spreuken zegt dat vervuld verlangen een levensboom is.
Wat een geschenk als je wens in vervulling gaat!
Er ontstaat perspectief. Dat geeft je vleugels.
Je bent gelukkig en vol energie. Je kunt vérder!

Onvervulde hoop is verbonden aan teleurstelling.
Omdat je blíjft hopen, word je steeds opnieuw teleurgesteld.
Je dagelijks leven kan beheerst worden door dit onvervulde verlangen.
Daar ga je aan onderdoor, zegt Spreuken.

Het wordt anders als we onze focus verleggen van ons verlangen naar God.
Ons leven gaat immers om Hem en zijn Koninkrijk.
God heeft jou met een doel geschapen.
Een doel dat er misschien anders uitziet dan je had verwacht en gehoopt.
Maar wél een doel dat levensvervullend geluk kan geven en jou van onschatbare waarde maakt.
God wil de leegte in je hart vullen met zijn liefde.
Hij geeft jouw leven betekenis voor Hém.
Denk niet ‘Wat mis ik?’
Maar ‘Wat héb ik? Wat heb ik vandaag in handen waarmee ik God en mijn naaste kan dienen?’

In dit leven moeten we vaak onze verlangens bijstellen.
Dat is moeilijk. Het veroorzaakt rouw.
Soms moet je afscheid nemen van een droom.
Het kan eng zijn om je verlangen los te laten.
Het voelt alsof je ‘goedkeurt’ dat je wens nooit vervuld zal worden, alsof je het opgeeft.
Niets is minder waar.
God geeft je de kracht om je onvervulde hoop opnieuw vorm te geven.
Hij wil je helpen om jouw verlangens af te stemmen op zíjn doel met jouw leven.

Gebed: HEER, ik geef mijn onvervulde hoop aan U. Wilt U er mee doen wat goed is. Geef mij de moed om mijn verlangen los te laten en bij te stellen. Dank U dat U de leegten in onze harten wilt vullen en dat wij van eeuwige betekenis mogen zijn in uw Koninkrijk. Amen. 

Liefs van Grace

Reacties

 1. Ik wens jullie allen
  Gods hulp en nabijheid toe.
  Wat de ziekte ook is ,
  jullie hebben allen onze God nodig.
  Of je alleen bent, en iemand om je heen mist.
  Je hebt iemand maar wil graag een gezin
  en dat wil maar niet lukken.
  Elke ziekte of wat dan ook maakt verdrietig.
  Wij vragen onze God om met jullie te zijn,
  wat er ook in jullie leven afspeelt,
  Of je bent hulp behoevend, of hebt welke ziekte dan ook.
  Ik wens jullie allen uit het diepste van mijn hart
  Dat er een andere tijd mag komen,
  God maakt plannen ook voor jullie
  blijf hem aan roepen, met alles wat je in je hebt.
  God doet alles op zijn tijd.
  Ik zal voor jullie bidden,🙏
  Riek ook voor jouw dat er hulp mag
  komen uit een onverwachte hoek.
  Ben zo dankbaar hoe het met mijn man,
  en kinderen en de kleinkinderen gaat.
  Here God ik dank U daar voor.🙏

 2. Dank je wel Hanna en Gloria en ik bid ook voor jullie en voor Nona, hou vol geef niet op, dat liedje van Kees krayenoord heb ik heel vaak gedraaid,misschien kan het wat troost geven Nona en de Heer ziet je verdriet,maar we moeten het omdraaien in iets positiefs door onze tranen heen

 3. Ja, zussen het leven is niet gemakkelijk we hebben allemaal verlangens die niet vervult worden of nog niet.Soms neemt God mensen of dingen weg wat nog steeds een verdriet geeft. Ik snap het vaak niet maar Gods gedachten zijn groter en hoger dan de mijne. Ik moet en wil erop vertrouwen dat dit het beste voor mij is. Er zijn daarbij zoveel zegeningen dat dat het andere overstijgt. GOD IS GOED. Op 1 februari krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis, ik zie als een berg tegen al het werk op.Geen hulp we moeten alles zelf doen. Maar ook daarin zal God ons voorzien. Wat de toekomst brenge mogen mij geleid des Heren hand.
  Een goede dag toegewenst vanuit Friesland

  1. Van harte gefeliciteerd Riek wat ben jij toch iedere keer weer een getuigenis op zich. Dank Vader voor Grace en dank voor Riek.

   Ik zal meebidden Riek dat de Here God onze Hemelse Vader daar ook geeft wat jullie nodig hebben.

   Best wel lastig voor al de zussen die hiermee worstelen Heer schenk hen vrede . 🙏🏼

  2. Wat een goed nieuws Riek!!
   Ik bid jullie toe dat jullie daar samen nog een mooie tijd mogen hebben.
   En ik hoop van harte dat je toch hulp mag krijgen, hoe dan ook!

   Sterkte voor alle zussen, broers die worstelen… blijf hopen en vertrouwen en leg je verdriet en wanhoop neer bij de HEERE. Hij ziet jou en wil je gelukkig maken, maar soms op een heel andere manier dan je zelf ooit hebt bedacht.
   Ik bid voor jullie, 🙏💝

 4. Hallo,
  Bij mij zit het onvervuld verlangen in een kinderwens waar we al jaren op wachten. Ik word er moedeloos van omdat ik overal om me heen kinderen geboren zie worden. Ik kom nu tot een breekpunt. Een breekpunt waarin ik aan alles voel dat ik een stap terug moet doen. Meer voor mezelf zorgen…
  Ik zoek bemoediging hierin…

  1. Lieve Nona,
   Ik snap je helemaal hoor!
   De jaren duren eindeloos!
   De mnd duren eindeloos!
   En dan is het zo ver en dan krijg je tot 2 maal toe een miskraam.
   Maar wat is God goed!
   Na het zure geeft Hij het zoet!
   Een zoet houdertje voor jou!
   Maar ik wil je bemoedigen!
   Misschien heeft God een ander plan met jou leven!
   We weten het niet.
   Het blijft verborgen totdat Hij het openbaar maakt.
   Ik wens je heel veel sterkte en moed en kracht om hier mee om te gaan!
   Ja moed!!!!!
   Het is heel moeilijk hè!
   Toch…..blijf bidden.
   Hij laat geen bidder staan.
   Liefs van Hannelore

  2. Erg zwaar, lijkt me… Kan een andere weg levensvervulling geven, denk je? Zoveel kinderen hebben een fijn adoptiegezin nodig of lieve pleegouders… Zou dát een optie kunnen zijn? Bid ervoor! 😘 Sterkte hoor!! En Gods troostende nabijheid gewenst.

  3. Lieve Nona,wat kan het moeilijk zijn als je kinderwens nog niet in vervulling is gegaan. Soms begrijp je Gods plan hier in niet.Ik hoop dat je de rust hier in mag en kan vinden dat God je de kracht hier voor geeft.
   Ik zou nog wel veel meer willen zeggen . Het zou mooi zijn als dit soms via persoonlijke mail zou kunnen .Ik hoop dat je mensen om je heen hebt om dit te delen
   Gods nabijheid toegewenst voor alle zusters en broeders.
   Ik moet zelf ook steeds weer leren dat Zijn plan goed is voor mij maar dat blijft moeilijk.

 5. Deze overdenking verwoord precies waar ik mee zit, het eeuwige hopen dat de pijn weg zal gaan van deze spierreuma, het steeds weer verlangen naar een partner en denken van ben ik dan niet goed genoeg Heer, wat mankeert er met mij, alsof diegene deze gat in mijn hart kan dichten, zoek het misschien in een verkeerde hoek, ik weet niet, wat doe ik niet goed, Heer help mij hierbij, U liefde te ervaren, het binnen te laten komen, Heer help me van mijn koppigheid af, Heer, sorry dat ik steeds maar zondig hier in Heer help, ontfermt U over ons, Heer help.

  1. Wat moeilijk voor je! Heb zelf ook reuma en herken ook de pijn wat je leven beheerst. Ik bad ook om verlost te worden van de pijn maar bij mij gebeurde dat aanvankelijk ook niet. Ik ben m’n gebed gaan veranderen in “Uw wil geschiede”, dat bracht me meer rust dan de bede om verlost te worden van de pijn. En gelukkig, later ging het beter. En je aandacht richten op anderen heeft mij ook wel geholpen. Een kaartje, appje, het hoeft niet ingewikkeld te zijn maar het geeft voldoening en bewaart voor zelfmedelijden. Van harte veel sterkte en liefde toegewenst!

  2. Ik ben ook alleen. Het heeft ook voordelen. 😊 Én alleen de Heer Jezus kan jouw leegte vullen.. Maar ik herken je worsteling hoor! Vooral in deze tijd… Je mist een stevige, troostvolle, veilige mannenknuffel…. En dagelijkse pijn is vreselijk. Heel veel sterkte gewenst en Gods troostende nabijheid! 😘

  3. Beste Oswaldina,

   Je situatie is herkenbaar. Zelf ook alleenstaand en heb ME en fibromyalgie waardoor mijn dagelijks leven bepaald en extreem beperkt wordt. Jarenlang bad ik vrijwel dagelijks om genezing en om een man in mijn leven. Maar helaas, tot nu toe besloot God anders. De gevoelens van: “wat is er mis met mij” etc herken ik dan ook heel goed. Maar in de loop der jaren is gelukkig mijn focus veranderd. Ik bid niet meer dagelijks om genezing en een man. Mijn geluk mag niet afhangen van gezondheid of een ander mens, al zijn we niet geschapen om alleen te zijn. Betekent dat, dat het me geen verdriet meer doet? Nee, zeker niet. Genezing en de juiste man zijn ook nog steeds van harte welkom. Maar als dit de realiteit van mijn leven is dan wil ik er het beste van maken en het geen verloren jaren laten zijn, tot mijn (Gods doel voor mij) komen in/ ongeacht de omstandigheden. Tot Zijn eer leven is in alle omstandigheden mogelijk, ook al snap ik er verder niets van.
   Ik wens en bid je dan ook Zijn Vrede en hulp toe in jouw omstandigheden. Wat zou het fijn zijn als Hij je verlangens toch nog zal vervullen, maar dat je anders, of in ieder geval toch tot dat moment, rust zult vinden. Dat God je leegte Zelf zal vullen. Sterkte geliefde zus!

  4. Lieve Osvaldina,Kjerste. Ik lees jullie wensen en verlangens.Ik begrijp het helemaal,en Kjersti wat mooi hoe je het zelf nu beleid,en heb losgelaten.Maar er zijn ook vrouwen die elke dag geestelijk of lichamelijk mishandelt worden en niet weg kunnen van hun man,uit angst of door hun geloof.Zoals wat God bij elkaar gebracht heeft enz. Ja zoals een zus in geloof ooit vertelde,het huwelijk is geen rozegeur en maneschijn. Na ze weg was van haar man. Dus alleen God weet hoe en waarom jullie alleen zijn.Ik wens jullie Gods vader liefde toe en,veel sterkte met de gezondheid.God zegen lieve Groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *