Alle dagen van je leven

Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen
al de dagen van mijn leven.
(vers 6)

Lieve zussen,

Afgelopen woensdag lazen we over de Herder die ons leidt en voor ons zorgt, zélfs als onze levensweg door een donker dal gaat. (Zie ‘Zélfs in het dal)
Vandaag mogen we ons laten bemoedigen door het zesde vers van Psalm 23.

Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen
al de dagen van mijn leven.

Dit zijn heerlijke, veelbelovende woorden.
De NBV spreekt over ‘geluk en genade’.
Als je denkt aan de groene weiden en het vredige water van vers 2, kun je je dit wel voorstellen.
Deze beelden schetsen een paradijs!
Maar in het donkere dal? (vers 4)
In het ‘dal vol schaduw van de dood’?
Ben je daar niet van goedheid en goedertierenheid verstoken?
Staat geluk dan niet heel ver van je af?

Nee, dát is nu juist je zekerheid als de HEER je Herder is.
Hij is altijd bij je.
Zowel in de groene weide als in het donkere dal.
En waar de Goede Herder is, is goedheid en goedertierenheid!

Omdat God goed is, dóet Hij ook goed. Altijd.
Daarom is de weg die Hij met jou gaat, ook goed. Helemaal gericht op jouw geluk.
Daar mag je op vertrouwen.
De Herder weet waar Hij met jou naar toe wil.
Deze zekerheid maakt alles anders.
Ook het donkere dal.

Behalve met goedheid, omringt God je ook met zijn goedertierenheid.
Zijn genade is zo groot.
Daar waar mensen falen, blijft Hij trouw.
Je mag zeker weten dat Hij je nooit alleen laat.
Als je dat niet kunt ervaren door het donker om je heen, mag je het gelóven.

We bevinden ons in een onzekere tijd.
Sombere berichten zijn aan de orde van de dag.
Misschien ben je angstig en bezorgd.
Je bent niet alleen.
De Herder is bij je.
Zijn goedheid en genade vergezellen je.

… al de dagen van mijn leven.

Wat een belofte!

Gebed: HEER, dank U dat goedheid en genade mij omringen op de weg die U met mij gaat. Help mij om daarop te vertrouwen, ook als ik dat niet kan ervaren en me angstig voel. Uw trouw aan uw kudde is wonderlijk groot. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Wat een mooie boodschap weer vandaag. Dat is mooi om iedere dag weer te ontvangen en te lezen. Leven en bidden met en voor elkaar. Iedereen Gods zegen voor hem of haar leven.

 2. Hallo allemaal,
  willen voor mij bidden? Maandag of dinsdag komt de vrachtwagen en gaan we die laden met allerlei hulpgoederen voor Hongarije. De vrachtwagen komt uit Engeland. Ben nu eigenlijk pas voor het eerst bang voor corona. Willen jullie bidden voor bescherming voor de chauffeur en voor ons allen die met het laden te maken hebben.
  Dank jullie wel.
  Groetjes en Gods zegen gewenst en Grace hartelijk dank voor iedere dag je overdenkingen hoor. Ben er altijd heel blij mee en geef het ook geregeld door.
  Corrie

  1. ik bid voor dat alles goed gaat, en voor bescherming, bedankt Grace voor de mooie overdenkingen van elke dag

  2. Dat gaan wij doen,dat jullie allen en de chauffeurs met de bemanning gezond aan/ en weer terug mogen komen.🙏🙏🌈
   🙏🙏🌈

 3. Tetsje, fijn dat je er weer bent. Heel veel sterkte en beterschap gewenst hoor! En de blijvende nabijheid van de Heer Jezus. En dat de uitslagen goed mogen zijn. 🙏

  1. DANKE DAT WE ELKE DAG KUNNEN BIDDEN, bedankt Graece voor de mooie overpeinzingen en teksten mooi
   denise.

 4. De Heer is mijn Herder !
  ‘K Heb al wat mij lust
  Hij zal mij geleiden naar grazige weiden.
  Hij voert mij al zachtkens naar waat’ren der rust.

  De Heer is mijn Herder!
  Hij waakt voor mijn ziel
  Hij brengt mij op wegen
  van Goedheid en zegen
  Hij schraagt m’als ik wankel
  Hij draagt m’ als ik viel

  De Heer is mijn Herder!
  Hem blijf ik gewijd
  K’zal immer verkeren in t’huis
  mijnes Heren.
  Zo kroont met haar zegen Zijn liefde m’altijd..

  De Heer is mijn Herder mij ontbreekt niets. AMEN🙏

  1. Al dreigt ook het graf, met grimmige kaken, geen schrik zal mij naken! O Heer, mij vertroosten, Uw stok en Uw staf…

 5. Dank aan jullie zussen, die voor mij bidden, zie 13 januari.
  Ik zit al een aantal maanden in het donkere dal van depressie en angst en vind het zwaar. Het kost mij veel moeite om te blijven vertrouwen. Al vind ik psalm 23 heel mooi, ‘t Is net of het bij mij niet binnenkomt.

  1. Benthe, wat ontzettend zwaar voor je! Ik heb dit zelf ook meegemaakt en kan alleen maar zeggen hou vol, er is licht aan het einde van de tunnel. Ook als je het niet kunt voelen is God er. Ik bid voor je!
   Veel liefs, Petra

  2. Je mag weten : als ik zélf niet meer bidden kan, doen mijn geloof broeders en zusters dat voor mij. En, bovenal: de Geest bidt voor jou! Heel veel sterkte hoor. En respect dat je het uitspreekt.

  3. Hallo Benthe, Er is een proclamatie kaart van DPM. …Het begint zo. Misschien heb jer er wat aan. Vrij van angst. Als ik bang ben,roep ik de Here aan. Heer,U bent mijn sterkte,mijn vesting en mijn bevrijder. U bent goed een houvast in dagen van benauwdheid. U kent, hen die bij U schuilen. In uw liefde is geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft alle vrees uit. De Here is mijn Beschermer. Hij is de schaduw aan mijn rechterhand, en zal mij bewaren voor alle kwaad. Als ik door zorgen wordt overstelpt, is uw troost de vreugde van mijn ziel. Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad,want U bent bij mij. Ik zie niet angstig rond,want U bent mijn God. U sterkt mij,U helpt mij, ook ondersteunt U mij, met uw heilrijke rechterhand. Lieve Groet ,Jaweh Shalom ,de Heer die vrede is.

  4. Hoi Petra wat fijn te lezen dat het goed met je gaat ,God Zegen. Lieve Grace bedankt weer voor al de overdenkingen lieve Groet.

  5. Lieve Benthe,

   Misschien ben je er al mee bezig, maar ik raad je aan professionele geestelijke hulp te zoeken. Waarschijnlijk heb je medicijnen nodig en die kunnen enorm voor verlichting zorgen.
   Ik herken veel van jouw klachten. Het is verschrikkelijk moeilijk om zo te leven.
   Mooie bijbelgedeeltes en teksten zeggen je dan niets en daar voel je je dan ook weer schuldig over.
   Ik bid voor je en wens je veel moed toe om hulp te zoeken.

  6. Benthe,ik wens je Gods nabijheid toe en hoop dat je (al )goede begeleiding,gesprekken en gebed mag krijgen. Missvhien is er ook mogelijkheid voor medicijnen wat joy misschien ook een beetje kan helpen. Veel stetkre en houd moed. Een boog in de wolken als teken van trouw staat voven jouw leven en zegt Ik ben bij jou.

  7. Ik ervaar dat ook zo. Ben ook depressief en angstig. Moeilijk om vol te houden. Zeker in deze tijd.

  8. Lieve Benthe, ik begrijp je helemaal. Heb dit ook heel wat jaren zo ervaren. Maar gebruik nu 1,5 jaar antidepressiva en dat heeft mij heel erg geholpen. Ik wilde het zelf doen, heb heel veel gedaan, maar niks werkte. Uiteindelijk de beslissing genomen nadat ik een tekst uit de bijbel in de vorm van een overdenking kreeg om naar de huisarts te gaan en met hem erover te praten. Hij wist er al vanaf. Ben meer bij hem geweest. Nu denk ik had ik het maar eerder gedaan. Maar het is een proces geweest waar ik doorheen moest. Zie het nu als Gods leiding. Wens je wijsheid, kracht en rust toe. Maar schakel hulp in. Alleen kun je het niet. Lieve groetjes Marjan.

 6. God is goed in wat Hij doet.
  Hij geeft steeds weer nieuwe kracht en moed.
  Hij zorgt voor je en is nabij.
  Hij leeft in je en maakt je blij.

  Lieve zussen, broers, laat ieder in eigen, persoonlijke situatie alles van God verwachten. Hij laat je niet los, in welke situatie je ook bent. Hij ziet je, Zijn oog is op jou!

  1. Lieve zussen,
   Gisteren vroeg Riek hoe het met mij gaat, heb nu de chemo na 3 maand af kunnen sluiten, wat een eenzame strijd,zo heb ik het soms ervaren, had hele zere handen, en zo verschrikkelijk moe, nu mag ik aansterken.
   Was God er dan niet, ja zeker heb ik zijn kracht wel gevoeld, hoefde gelukkig niet overgeven, en misselijk was ik soms.
   Maar toch is het een ziekte die jou lijf aangaat,en zo onverwacht zich naar binnen dringt, en alle mensen die met mij mee leefden, heel lief, maar ik had wel de bal,die ik moest spelen, support genoeg
   Ik ga de weg verder ,bid elke dag om kracht, anders red ik het niet,
   Wat nu eerst blijft zijn de onderzoeken, en dat is heel goed.
   Zie uit naar het voorjaar, de zon op onze huid, de corona weg is, en dat de natuur in al haar pracht weer ontluikt, wat een genade,
   Lieve zussen, allemaal een fijn weekend gewenst, en voor ieder Gods zegen.
   Liefs Tetsje.

  1. Anna.
   Veel sterkte gewenst.
   Doe voorzichtig een Hernia is niet niks,en visite……. pas svp op met de Corona het grijpt echt snel om zich heen.
   Beterschap en Gods nabijheid in jouw leven.
   Groeten uit Voorthuizen.

 7. Wat is het toch een voorrecht om je een Koningskind te weten en dat ook te mogen ervaren. Gods zorg én trouw ervaren we elke dag opnieuw. Wat een GOD IS HIJ.
  Iedereen Zijn liefdevolle nabijheid toegewenst.

 8. Ik heb deze ook aan een vriendin doorgestuurd.
  Ze heeft het momenteel erg moeilijk. Ook onder andere door het zware werk in de zorg. Patiënten die onder je handen, overlijden.
  Respect voor een ieder die in de zorg werkt!
  Veel kracht en zegen en steun toegebeden!

  1. Het is zo bemoedigend om dit te beseffen, en van hieruit te mogen leven
   Maar het geeft me zoveel meer verlangen; om te delen,en mensen te vertellen van de grote Almacht en diepe Liefde van de HERE JEZUS.
   Nu ik sinds 12 dec een acute hernia thuis ben ,en leef in de woonkamer,slaap, eet,en me aan de aanrecht was, omdat ik niet naar boven kan.
   Heb ik de HERE gevraagd om in deze periode, mensen ,kinderen te mogen ontmoeten , en te zijn zoals de HERE JEZUS, mij gevormd heeft
   Ik ben 61, en ook moeder en oma.
   Vindt het gewoon een gave periode, niet in het begin hoor
   Maar enkele dagen later wel, desondanks de pijn, en alles
   Zo intens verblijd in de HERE, die mij Kracht geeft
   Hij is erbij in het herstel ,de HERE LAAT ons nooit los

  2. Psalm 23 een gedeelte uit de Bijbel die heelveel mensen wel kennen. Wat fijn dat we daar weer bij bepaald worden. Op dit moment lees ik een boekje met de titel
   ” Hoe een herder Psalm 23 ziet” Pihillp Keller heeft dit geschreven.
   En juist nu ben ik aangekomen bij dit vers 6. Het is zo bemoedigend deze tekst, dat onze Herder ons volgt met Zijn goedertierenheid . Ook al zitten we in een crisis. We mogen ons laten leiden door onze Herder
   Lieve groet aan allemaal
   Catharina

  1. Anna, heel veel sterkte en beterschap!! 😘 En ook Riek, dankjewel, jij ook hetzelfde gewenst! Alle zussen en broers een fijn weekend gewenst!

  2. Anna.
   Veel sterkte gewenst.
   Doe voorzichtig een Hernia is niet niks,en visite……. pas svp op met de Corona het grijpt echt snel om zich heen.
   Beterschap en Gods nabijheid in jouw leven.
   Groeten uit Voorthuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *