Geroepen naar zijn licht

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte; opdat u de deugden zou verkondigen van Hem Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht,

Lieve zussen,

Petrus schrijft deze brief aan een aantal gemeenten die het moeilijk hebben omdat ze de Here Jezus willen dienen.
De jonge kerken moeten zich staande houden in een vijandige omgeving.
Petrus bemoedigt hen en wijst hen erop wie ze zijn:

Maar u bent
een uitverkoren geslacht,
een koninklijk priesterschap,
een heilig volk,
een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte …

Wat een eervolle namen!
Namen die ons misschien allereerst aan het volk Israël doen denken.
Israël was immers door God uitgekozen en apart gezet om zijn volk te zijn.
Maar nu wordt Gods volk uitgebreid met iedereen die in Jezus gelooft!
Wat zal het de christelijke gemeenten bemoedigd hebben dat ze deel mogen uitmaken van dit heilige volk.

Petrus wijst hen ook op de taak die ze hebben, ondanks de weerstand vanuit hun omgeving.
Jullie mogen getuigen van het grote werk van de Here Jezus. Jezus, die jullie uit de duisternis heeft geroepen tot zijn wonderbaar licht!

Woorden over het licht.
Jezus heeft ons gered uit het donker van zonde en verdriet.
Hij nodigt ons uit om aan te nemen wat Hij voor ons heeft verdiend.
Zoals Hij de eerste christelijke gemeenten tot zich riep, zo heeft Hij ook ons geroepen om zijn kinderen te zijn.
Kom bij Mij! Je bent niet overgeleverd aan het donker. Je mag leven in het licht van mijn redding. Je mag aannemen wat Ik voor jou heb verdiend: vergeving, bevrijding en genezing! Ook jij mag bij het volk van God horen.

En hebben we niet – net als die eerste gemeenten – de opdracht om te getuigen van dit heerlijke licht?

Gebed: Here Jezus, dank U dat U ook mij hebt geroepen tot uw wonderbaarlijke licht. Geef mij de moed om te getuigen van uw liefde en laat mij zo een licht in de wereld zijn. Ja Heer, geef dat nog veel mensen uw uitnodiging zullen aannemen. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

  1. Heer wilt U met mij zijn .
    onderweg naar het heerlijke licht,
    en mij nabij zijn om er van te mogen getuigen🙏

    GRACE
    bedankt voor het plaatsen
    van deze mooie tekst. die je vind
    bij het openen van Grace zussen liefde.

    Het licht der wereld is sterker dan de
    Diepste duisternis🙌

  2. Voor onze kleinkinderen heb ik de kinderbijbel ‘De Hillige Histoarje’ deel 2 het Nieuwe Testament geschreven door Ulbe van Houten vanuit het Fries in het Nederlands vertaald. Voor elk hoofdstuk heb ik een klein verhaaltje geschreven. Het volgende verhaaltje is van toepassing op het mooie stukje tekst dat Grace vanmorgen voor ons allemaal geschreven heeft.

    Lieve kleinkinderen,

    Met mijn beperkt mensenverstand begrijp ik niets van de hele wereldgeschiedenis. Ja, van onze wereldgeschiedenis, die begon met een broedermoord! Uit jaloezie vermoordde Kaïn zijn broer Abel, staat er in de bijbel.

    En door de eeuwen heen zijn er miljoenen en miljoenen en miljoenen onschuldige mensen door oorlogen en natuurrampen om het leven gekomen.
    Haat en nijd beheersten de levens van heel veel mensen, met alle gevolgen vandien. Probeerde de mensheid zichzelf te vernietigen en doen wij dat vandaag nog steeds?

    Plotseling was daar, ruim tweeduizend jaar geleden, Jezus op deze wereld. In plaats van het kwade, leerde Jezus de mensen het goede. Liefde in plaats van haat. Zorg voor je medemens, in plaats van de vernietiging van je naaste.
    Hij vertelde over zijn Vader, God in de hemel.

    Ik lees in het jubileummagazine van Open Doors – 65 jaar – het zinnetje: ‘Eén man met God is een meerderheid.’

    De stichting Open Doors is opgericht in het jaar 1955 door Anne van der Bijl, die bijbels smokkelde naar landen, waar het verboden was (en meestal nog is) om Christen te zijn. De bijbel is in die landen een verboden boek, waar vaak de doodstraf op staat.

    In zijn eentje is deze meneer Anne van der Bijl in gevaarlijke situaties, vaker dan één keer in de meerderheid geweest. Ja, samen met zijn God.

    1. ik sluit mij aan bij jouw gebed Grace, dat ik de roeping die God de Vader mij gaf zal uitdragen en Zijn Licht verspreiden onder de mensen ( eigen kinderen) die Hem niet kennen .

      Mooi Eelke
      Zo mogen wij er ook in staan. Wij zijn nooit alleen lieve zussen.
      Wat een prachtig werk heeft Anne v.d.Bijl gedaan en vele met hem.
      Suze wat mooi dat jij verbonden voelt. Welkom

    2. Amen, Eelke, amen!! Zo ook, ben ik overtuigd, net als Anne van der Bijl, moeten wij soms, in deze donkere tijd, tegen de regering opstaan, bij dingen die tegen Gods wil zijn. Mijns inziens is de mondkap dat óók, ik vind het zelf vreselijk dst mensen mijn glimlach niet zien en denk aan ouderen en mensen met autisme (zoals ik ook heb, in lichte mate), die ervan in de war raken, omdat ze je niet herkennen en je uitdrukkingen niet zien. Ik loop notabene bij een praktijkondersteuner, vooral om mn angst voor de maatregelen, die alle kanten op vliegen. Moet ik praten tegen een persoon met zo’n kapje op.. 😟 😟 Maar ik merk de Heer bij me, zoals vannacht, toen ik weer wakker werd met hartkloppingen. Hij bracht mooie oude psalmen en andere liederen in mn hoofd, die ik zachtjes kon zingen 🎶.. k Zal Zijn lof, zelfs in de nacht, zingen, daar ik Hem verwacht!!! Kom, Heer Jezus, kom Uw bruid ophalen! ♥️

    3. Dank Grace en zussen voor de liefde in de Heer met elkaar te delen Ik merk zelf dat Satan hier tussen wil komen ons angst in fluistert om ons van de Here Jezus af te laten dwalen. Samen in de naam van Jezus

    1. Zo fijn he Suze? Verbonden door geloof, gebed, bemoediging. Voor mij ook zo verrijkend geweest afgelopen jaar!
      Hele fijne dag liieve zussen, broers.
      In deze donkere wintermaand mogen we samen onderweg naar het Licht wat Kind Jezus ons toeschijnt…🌟

    1. Dank Grace en zussen voor de liefde in de Heer met elkaar te delen Ik merk zelf dat Satan hier tussen wil komen ons angst in fluistert om ons van de Here Jezus af te laten dwalen. Samen in de naam van Jezus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *