Gelukkig

Velen zeggen: ‘Wie maakt ons gelukkig?’ – HEER, laat het licht van uw gelaat over ons schijnen. In U vindt mijn hart meer vreugde dan zij in hun koren en wijn.

Lieve zussen,

Is het niet de diepste wens van elk mens om gelukkig te zijn?
We zoeken een partner met wie we gelukkig willen worden en we willen gelukkige kinderen.
We willen ons gelukkig voelen in ons werk en  ja… geld en mooie spullen kunnen ons ook gelukkig maken.

We kunnen heel ons leven bezig zijn om het geluk na te jagen.
We werken en sparen ervoor.
Het drijft ons voort en het motiveert ons om vol te houden.
Het wanhopige verlangen naar een gelukkig moment kan iemand zelfs tot onverantwoorde daden brengen.

Het is een zegen van God om gelukkig te mogen zijn.
We mogen dankbaar genieten van kostbare momenten en mooie dingen.
Maar zelfs het grootste geluk hier op aarde is broos.
Je leven kan in één ogenblik veranderen.
Alle geluk kan zomaar wegvallen.

David zag het ook om zich heen: mensen die naar geluk zochten.
Ze leken het geluk gevonden te hebben in macht en in rijkdom.
David wilde ook gelukkig zijn.
Maar hij wist dat hij niet ver hoefde te zoeken naar het ware geluk.
Geluk dat nooit zou vergaan.

HEER, laat het licht van uw gelaat over ons schijnen!

Gods trouw is rijker dan alle geluk van de wereld bij elkaar.
Zijn liefde maakt dat je zelfs gelukkig kunt zijn in moeilijke omstandigheden.

Gebed: Heer, dank U voor het grote en kleine geluk waarmee U mij zegent in het dagelijks leven. Dank U dat ik het eeuwige geluk bij U mag vinden. Dat geeft troost en perspectief in moeilijke tijden. HEER, laat het licht van uw gelaat over mij schijnen. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

  1. Riek, fijn om weer even van je te horen, en ik vind het ook zo mooi om te lezen hoe dankbaar je steeds bent… dat is genade, Riek.
    Jij ook een gezegend weekeinde.

  2. Onze schoondochter heeft agressieve borstkanker. Ze heeft 16 chemo’s gehad en is nu geopereerd. Maandag de uitslag van het weefselonderzoek. Ze is samen met onze zoon ouders van 2 heel jonge kinderen. Het ging ze voor de wind en toen gebeurde dit. Erfelijke borstkanker. Er staat haar nog een lang traject te wachten.
    Willen jullie bidden voor een goede uitslag as maandag.

    1. Anneke 1 wat ontzettend verdrietig en heftig! Daar zijn geen woorden voor. Natuurlijk zal ik voor haar en jullie gaan bidden om een goede uitslag, maar ook om sterkte en rust en kracht voor elke dag en voor het traject wat nog voor haar en haar gezin ligt. Heel veel sterkte, liefs, 💝🙏

    2. Wat een verdriet . Woorden schieten te kort. Heer ontferm U over dit mooie jonge gezin .
      Wilt U ze geven wat ze nodig hebben. Ook alle dierbaren die er om heen staan.

      De Grote IK BEN en IK ZAL ER ZIJN is er bij. 🙏🏼

  3. De tweede Advent,
    Het Licht komt
    dichterbij,
    schijnt steeds mooier ,
    voor jou en mij,
    dan worden Geloven
    en Geluk ,
    Diep in ons zo blij!

    Liefs en strerkte voor alle zussen.

  4. Lieve zussen,
    Momenteel ben ik op de helft van mijn chemokuren, as dinsdag weer bloed prikken voor de 3e, het word wel steeds heftiger, vermoeidheid slaat toe,
    Gisteren naar de huisarts geweest, had al wat dagen last van een heel dik enkel, en een hele zere dikke voet, nu blijkt dat ik wondroos heb, zeer pijnlijk, mijn been is gezwachteld, en ik heb een antibioticakuur, en zo veel mogelijk been omhoog
    Ben er erg verdrietig van.
    Ja wat is gelukkig , momenteel is geluk even weg, en ik hoop en bid dat het nieuwe jaar mij geluk brengt, en dat gun ik een ieder.
    We leven in adventstijd, het licht van Christus is naar ons toegekomen, en advent betekent verwachten, we kijken uit naar zijn wederkomst.
    Als het om 5 uur donker gaat worden, heeft bijna ieder huis in ons dorp verlichting aan gedaan, gelovig of niet, mensen zoeken wat, ach denk ik wat mooi en gezellig, maar het is zo nep, ik hoop en bid dat velen in hun lichtjes het ware licht voelen, daar kunnen we niet zonder, lieve zussen en broers, een zegenrijk weekend gewenst,liefs Tetsje

    1. Begrijp ik Tetsje, dat je daar verdrietig van wordt. Blijven hopen en vol houden is zo makkelijk gezegd, maar ik hoop , dat je de kracht van De Heilige Geest blijft ervaren. Ja, er is veel nep in deze december maand. Geluk is voor mij, dat ik God ervaar in de dagelijkse situaties, als je ergens voor bid en dan blijkt, dat God je heeft gehoord. Wel natuurlijk op Zijn manier en Zijn tijd. Liefs voor iedereen. L.

    2. Lieve Tetsje, wat naar voor je en zwaar ook. Kracht voor iedere dag wil ik je toebidden, sterkte voor de komende week ook weer. 💝🙏

    3. Tetsje, natuurlijk is dat heel verdrietig. Heel veel kracht en sterkte gewenst, er wordt voor je gebeden.
      Liefs

    4. Dank Tetsje dat je wat van je laat horen. Al is het leven voor jou moeilijk en zwaar.
      Ik hoop en bid voor jou dat het weer licht in jouw leven gaat worden. Dat de nare kuren die jij nu krijgt die zoveel pijnlijke bijwerkingen hebben jou uiteindelijk genezing kunnen brengen.

      Ik begrijp heel goed wat je bedoeld met al die lichtjes. Ik heb ooit eens kerstkaarten verstuurd met de tekst ; Zonder Christus is Kerst een grote kermis.
      Het is allemaal zo betrekkelijk als we het echte Licht in ons hart missen.
      Alle zussen en broers die meelezen, ik wens en bid julie toe dat jullie ondanks alle moeilijke omstandigheden en die zijn er veel, het Licht en het levende brood zult ervaren.

    1. Tetsje en Anneke 1, heel veel moed en sterkte toegewenst in deze moeilijke en onzekere tijd. Dat God jullie rust mag geven bij en in alles. Ook alle andere zussen en broer(s), die moeiten kennen, God is erbij.

  5. Het grootste geluk is dat U bij mij bent,in mijn gezondheid, en in mijn vertrouwen in U . Dank U dat ik weten mag dat U er altijd bent.
    Heer laat Uw licht over ons schijnen ook in onze donkere dagen.
    Amen🙏

    Wees met hen die het moeilijk hebben op welke wijzen dan ook.🌲

    1. Ja,wat is geluk. Onze kleindochter heeft samen met haar verloofde een huis kunnen huren. Mijn oudste dochter wordt 21 december geopereerd vlugger dan we dachten, mijn man knapt weer wat op. De zon schijnt en de Here Jezus zorgt goed voor ons. Ik krijg 3x per week thuiszorg en de huishoudelijke hulp krijgt een uur extra. Dat ik nu ischias erbij heb gekregen is vervelend en knap pijnlijk maar de dankbaarheid over heerst God is goed voor ons. Tetsje heel veel sterkte toegewenst óók alle anderen die het moeilijk hebben, weet dat God erbij is altijd. Een gezegend weekend allemaal. Jezus komt eens weer terug. Wat een genade omdat te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *