Zonder schuld

Wie zal Gods uitverkorenen aanklagen? God zelf spreekt hen vrij. Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit, pleit voor ons.

Lieve zussen,

We willen graag leven zoals God dat van ons vraagt.
Maar hoe we ook ons best doen, het gaat steeds weer mis.
En dan hebben we het nog niet eens over de dingen die we onbewust verkeerd doen.
De zonde zit gewoon in ons.
Daardoor kunnen we last krijgen van schuldgevoel.
We vragen ons af: Zal God boos op me zijn?
Zal Hij me afrekenen op mijn zonden?
Ik val Hem immers steeds weer tegen…
Dan gaan we nog maar eens extra ons best doen.
We willen toch weer zélf onze redding verdienen.
En als we beseffen dat dit ons niet lukt, zijn we bang dat we Gods kind niet kunnen zijn.

Wat kan deze onzekerheid belastend zijn.
De Here Jezus wil juist onze angst wegnemen.
Daarom ging Hij terug naar de hemel.
Hij zit aan Gods rechterhand en pleit voor ons.
Zijn aanwezigheid, naast God de Vader, is één en al gebed voor ons.
Jezus zelf is het bewijs dat onze schuld volbracht is.
Hij zit daar als ‘een lam dat geofferd is’. (Openbaring 5:6-10)

Daarom spreekt de Vader ons vrij.
Dit geeft zoveel rust.
Het zal allemaal goed komen. Daar zorgt Jezus voor.
Schuldgevoel is verlammend, angst is een gevangenis.
Het belemmert ons in de blijdschap die we mogen ervaren.
Als God, de hoogste Rechter, je vrijspreekt, wie zal jou dan nog kunnen veroordelen!

Gebed: HEER, geef dat ik aan de Here Jezus denk als ik weer twijfel en denk dat ik zélf mijn redding moet verdienen. Dank U dat ik door Hém zonder schuld voor U mag staan. Amen.

Liefs van Grace

Reacties

 1. Dankjewel Andrie,

  Dank voor je begrip en gebed.
  Heel veel sterkte met je zoon.
  Het is een naar iets die angst.
  Weet dat God er boven staat maar om dat te voelen is een ander iets.

 2. Lieve Andrie.Ik was net klaar aan het tikken voor Tjeske ,en ik las dat je ongeveer 20 minuten voor mij met de zelfde gedachten bezig was dat Jezus ook angsten kende ,dit is al de tweede keer.Heel apart .Ik wens jou heel veel kracht met je zoon ,God zegen jou Shalom liefs Susan

  1. Lieve Petra, wat naar he, zoveel angst hebben en het maar niet onder controle kunnen krijgen! Mijn zoon heeft een angst en dwangstoornis dus ik weet wel een beetje hoe het werkt…
   Ik wil je de rust en sterkte van God toebidden en zal Hem vragen de angst van je weg te willen nemen.
   Ik weet best dat jij dat vast zelf al heel vaak gebeden hebt, gesmeekt misschien…ik weet ook niet waarom jij zo beheerst wordt door angst, maakt ook niet uit. Een ding weet ik zeker, dat God ook bij jou is in jouw angst, dat je ook in de angst nooit alleen bent. En besef dat Jezus Zelf heel goed angst kent: Hij zweette bloed, zo bang was Hij….Hij stierf voor ons ook om al onze angsten weg te nemen.
   Laat dat jou tot troost zijn, elke keer weer dat je door de angst verlamd wordt. Ik hoop zo dat je bevrijd mag worden van je angsten en weer als een bevrijd mens mag leven. Liefs, dikke knuffel,

  2. Beste Tjeske Ik wens je allegoeds toe,Ik sta wel even stil bij wat je schrijft over angsten.Jezus Christus kende ook angst. Jezus wist wat hem te wachten stond en was hier bang voor .Matteus 26:36-45 (voor hij gekruiszicht zou worden).Doodangt overviel hem,zweet viel als grote druppels bloed op de grond Lucas 22:41-44 Jezus bad; Vader,als het niet mogelijk is dat dat deze beker aan mij voorbijgaat zonder dat ik eruit drink ,laat het gebeuren zoals U wilt. Iedereen kent de tekt Jezus huilde .Als we huilen is het normaal,maar als het gaat over angsten ? ja dat is niet goed.Niemand wil angsten kennen,neem ik aan.Maar we hebben een machtige God ,die er voor ons is.Maar ik lees ook dat Koning David ook angsten kende .Ik hou mij aan deze tekst. God is ons een toevlucht en sterkte,ten zeerste bevonden een hulp in benouwdheden Psalm 46:2 .God wil ons altijd helpen ook met onze angsten zo ervaar ik het dan. .Ik vraag ook altijd in mijn gebed Heer maak mij sterk en moedig…Wees sterk en moedig;sidder niet en word niet verschrikt,want de Here uw God is met u ,overal waar gij gaat Jozua 1:9.Lieve Tjeske dat alles goed mag komen voor jou ,God zegen jou. lieve Groetjes.

 3. Wat een bemoediging Grace mocht je weer voor ons schrijven.
  Heel veel dank dat je elke dag dat weer mag doen ,ik dank God daar ook voor.

  Tetsje ,heel veel sterkte en Gods nabijheid bid ik je toe.
  Onze kleindochter dr kuur kon niet doorgaan gisteren.helaas.
  Nu heeft ze weer bloed gekregen en DV vrijdag moet de kuur doorgaan ondanks de bloeduitslagen .Langer uitstel is niet verantwoord.

  Maar zo mooi ,zij heeft zoveel steun aan de regenboog,dan zegt ze als ik die zie ,dan weet ik dat de Heere voor mij zorgt!!!

  Alles in haar leventje draait vanaf het begin dat ze ziek werd om de regenboog.
  Ze tekent en kleurt hem steeds maar weer, alle spulletjes moeten zijn in de kleuren van de regenboog.

  Wat mooi he, ze krijgt zoveel kracht van God ,ze is een voorbeeld voor ons.

  Tuurlijk heeft ze ook echt wel verdriet en angst.
  Maar dat is ze heel snel kwijt ,wat zorgt God toch goed he.

  Hij houdt zoveel van kinderen,dat staat in Zijn Woord.

  Mogen we allemaal een kinderlijk geloof hebben.
  Dat is mijn wens .

  Ik bid met jullie mee.
  Heel veel dank dat er zoveel gebeden wordt voor elkaar.

 4. Lieve Grace,en zussen Als ik deze overdenking,van deze dag lees .Inderdaad,heb ik gouw last van schuldgevoelens.Wat je schrijft Grace ,Zal God boos op mij zijn?Zal hij mij afrekenen op mijn zonde?Wat kan deze onzekerheid belastend zijn .O zo waar! Daarom Dank ik U Here Jezus voor de offer,dat U voor mij gebracht hebt.De lam die zonde van de wereld wegneemt.Die voor mij ,voor ons pleit aan de rechterhand Gods,Zodat ik elke moment weer met een schone lei mag beginnen ,uit genade! Amen .Lieve Groetjes

 5. Ja de arts vind het beter dat ik toch chemo krijg, puur ter preventie, alles is weggehaald, een lymfe klier was niet schoon, die is ook weg gehaald, de andere 22 waren schoon, de arts rade mij dit aan te doen, ik hoef het niet te doen, maar dan is de kans groter dat het eens weer terug komt, ik luister maar naar de arts, dat is het beste zij weten wat ze doen.
  Morgen gaat de kuur beginnen in Zwolle, zie er tegenop,
  Grace dank voor je mooie meditatie, Jezus pleit voor ons bij de Vader,
  En ik geloof dat dat ook voor mij gebeurt, de angst is van de satan, dat weet ik inmiddels ook,stel daarom mijn vertrouwen op de Heer mijn God, want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot, ik zing het vaak,
  Lieve zussen allemaal, ik bid voor jullie, voor de 2 kleine meisjes die ook moeten kuren, denk veel aan ze.
  Gezegende dag allemaal, vandaag mag onze kleindochter 18 jaar worden, ze mag nu alleen auto rijden, alleen geen feestje wat ze zo graag wilde, oma en de andere opa en oma gaan vanmiddag even op afstand haar feliciteren liefs Tetsje

  1. Ik wens je alvast veel sterkte Tetsje het is heel wat. God onze Vader kent ook jouw beslissing en zal er bij zijn want dat heeft Hij beloofd.

   Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je kleindochter .
   Wat jammer voor haar en voor alle dierbaren dat alles op afstand moet.

   Wat is het een enorme bemoediging dat wij het niet zelf hoeven te verdienen. Leg je schulden aan het kruis en laat ze daar. !!!!!!
   Liefs voor alle zussen.

 6. Wat een heerlijke boodschap weer vandaag Grace. Dat we onze redding niet zelf hoeven te verdienen.
  Hoe liefdevol is God, Zijn enige Zoon heeft voor ons geleden en betaald!
  Laten wij ons aan Hem vastklampen
  zodat we zonder angst en twijfel onze weg hier kunnen gaan.
  Een vreugdevolle dag wens ik iedere zus toe. Liefs,

 7. Ytsje, sorry, wat bedoel je met LHBT
  Verder weer zo’n mooie overdenking vandaag en zeg ik ook amen op jouw reactie, wij mogen in God’s autoriteit staan omdat we gerechtvaardigd zijn door Zijn kostbare bloed, we zijn daar mee gekocht en betaald, zo kunnen we bestand zijn tegen aanvallen van de satan, die inderdaad angst/twijfel zaait. In Zijn naam mag je de satan verjagen.
  Gezegende dag verder en sterkte voor allen die het hier moeilijk mee hebben.

  1. Hoi Gerarda, LHBT betekent lesbie, homofiel, bi-sexueel en transgender. Die gebuiken de regenboog ook.

 8. Tetsje, ik las je bericht gisteren, sterkte!! Is er geen andere optie dan chemo? 😔 Sterkte iedereen die deze tijd als donker en eenzaam ervaart.

 9. O,dat vreselijk ongeloof wat in mijn zit, dat ik daar van verlost mag worden, zodat al mijn angsten weg mogen gaan, wat een rijke over denking dan deze dag, ziende op onze Heere en Heiland 🙏

  1. Lieve Anita, mijn gebed voor jou, dat je angst zal verdwijnen zodat je je weer vrij en bevrijd mag voelen.
   Klamp je maar vast aan Jezus, dan kan niets of niemand je nog kwaad doen. Liefs,

  2. Mooie woorden Adrie: klamp je maar vast aan Jezus.
   Dat daardoor mijn angsten mogen verminderen.
   Of het nou de overgang is, maar ik ben verlamd van angst al vanaf zaterdag.
   Bidden jullie voor mij?
   Van harte bedankt!
   Liefs Petra

  1. Angst is hèt wapen wat satan, misschien wel het meest inzet en vooral onder christenen. Angst beknot ons in ons hele wezen en het ergste in Gods plan voor ons leven.
   De bijbel staat vol met grootse beloften van onze Vader.
   Hij wil dat wij ons ontwikkelen om op een hoger plan te komen.
   Het lezen van Zijn beloften en deze proclameren maakt ons positief en krachtig in en door Hem.
   Níét uit eigen kracht! Maar Hij die in ons woont zal grote dingen doen als wij ons beschikbaar stellen.

   Joyce Meyer heeft hier prachtige boeken over en een duidelijke visie.

   Een fijne dag, vol vertrouwen in onze Heer!🌈
   (satan de grote imitator zet de regenboog in bij het LHBT promoten, maar als christen mogen we weten dat het hèt teken is van Gods trouw belofte aan ons❤️

  2. Lieve Petra,Ik zal voor je bidden.Deze tekst geef ik jou mee. Vrees niet,Want ik ben met U;zie niet angstig rond,want Ik ben uw God.Ik sterk u,ook help ik u,ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.Jesaja 41:10 nbg Petra, Jahweh Shalom,de Heer die vrede is.Ik wens je innerlijke rust toe .liefs Susan.

  3. Ik ben ook zo’n angsthaas. Ben elke dag blij met zussen liefde. Heb hartproblemen en krijg morgen de uitslag van bloedonderzoek. Spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *