Wandelen door de Geest

Als wij door de Geest leven, laten wij dan ook door de Geest wandelen.

Lieve zussen,

‘Ik kan er niks aan doen. Zo ben ik nu eenmaal.’
Soms hoor je mensen iets dergelijks zeggen als ze op hun fouten gewezen worden.
Het klopt dat we zondig zijn en op deze aarde nooit volmaakt zullen worden.
Maar als je je schouderophalend neerlegt bij je zwakheden, doe je het werk van de Heilige Geest ernstig tekort.
God heeft jou immers heel anders bedoeld!
Om jou alsnog volmaakt te maken, gaf Hij zijn eigen Zoon.
Dankzij Jezus vergeeft Hij je zonden en neemt Hij je in genade aan.
En daar stopt het niet.
God is al met jouw vernieuwing begonnen.
Zijn Heilige Geest is aan het werk in je hart.

Geef je ruimte aan de Heilige Geest als je je als een willoos slachtoffer van je gebreken gedraagt?
Nee, de Geest helpt je om je krachtig te verzetten tegen je zonden.
Met zijn hulp en wijsheid kun je veranderen.

Perfect worden we hier niet.
Dat moeten we aanvaarden.
Dat geeft ook rust.
Dan ben je niet gemakzuchtig, maar zie je de realiteit onder ogen.
Dit bewaart je voor ontmoediging en frustratie.

Als je dagelijks bidt om de vernieuwing van je hart, zul je ervaren dat de Geest in je werkt.
Misschien zijn het maar kleine overwinningen, misschien val je wel honderd keer terug.
Maar steeds sta je weer op om verder te gaan, onderweg naar het moment waarop je zult zijn zoals God je bedoeld heeft.

Gebed: Heer, help mij om eerlijk naar mezelf te kijken. Geef mij de wil, de wijsheid en het doorzettingsvermogen om af te rekenen met mijn oude natuur. Door de kracht van uw Geest mag ik steeds meer groeien in het nieuwe leven dat U geeft. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Weer een mooie overdenking deze dag, óók voor Anita, vlinder, veel sterkte en ik zal voor je bidden. Een hartelijke groet van deze Anita die op vakantie zit in Oostenrijk, wat een prachtig land en dan de natuur om je heen, wat heeft onze God dit mooi gemaakt, om stil van te worden,voor morgen allemaal een goede zondag toegewenst. 🙏

 2. Ik kan er niet bij dat ik goede dingen kan doen waardevol ben dan bedroef ik de HG.
  Ik ben moegestreden van hetgeen achter me ligt ben negatief en heb angsten voor fouten maken keuzes maken nieuwe dingen doen.
  Ik bid elke dag, kerkdiensten zijn momenten velen kan ik niet onthouden en mijn hoofd tolt van zonden schuld vergeving liefde mensen vertrouwen, kortom ik ben moe durf niets meer bestel mijn boodschap krijg ik net bericht er is geen boter dus nou als mijn kuipje leeg is moet ik zonder, te eigemwijs zoveel mensen te vragen alles voot mij te doen ook angst voor ruzie meningsverschillen t houd nooit op.
  Hoop dat ik nog eens kan leven genieten bloemetjes kan kopen of gewoom iets voor me zelf.
  Ja ik geloof mensen vinden ook hoor ik vaak terug maar ik walg van ikzelf alles doet pijn.
  Kan mijn verleden niet loslaten omdat ik hetxelf verknalt heb volgens ex niet zegt je hebt goede dingen je ziet xe niet.
  Klopt afwassen huishouden en sex.
  Nee velen zeggen je kunt meer klopt tuinieren verbouwen schilderen och alles wat ik moet doe ik, maar heb geen rust even nu ik dit schrijf maar niet innerlijk mijn hoofd tolt.
  Wat verlang ik naar vrede rust.
  Ik ben alles kwijt.
  Hulp kan ik nooit mee onrecht wordt ik boos.
  Vergeven doe ik maar wil ik ook van anderen terug die krijg ik niet.
  Het leven is een grote worsteling.

  Sorry wens iedereen wT grace schrijft toe en zoveel meer.
  Ik kan er niet meer bij.

  Anita Vlinder

  1. Ach Anita Vlinder, wat worstel je en wat zit je klem…. Je zinnen zijn moeilijk te volgen en weerspiegelen waarschijnlijk ook wat van de chaos in je hoofd en emoties. Waarschijnlijk heb je de vraag al wel vaker gehad:heb je wel (professionele) psychische en/of pastorale hulp? Dit kun je niet alleen, het klinkt alsof je er aan ten onder gaat, helemaal verstrikt in emoties, pijn, verleden en al je worstelen. Zoek hulp, soms duurt het een tijd voor je de geschikte persoon vindt. En vanuit beschadigd vertrouwen is het ontzettend moeilijk om iemand te durven vertrouwen. Maar de juiste persoon gunt je de tijd, zoekt naar de juiste ingang voor jou….
   Ok weet niet wat ik zou kunnen schrijven om je te helpen, maar Heel veel sterkte!!

  2. Sterkte Anita, Vlinder,
   En lees nog eens terug wat we afgelopen week op jou hebben gereageerd. Waardevol.
   Liefs,

  3. Eigenlijk is deze reactie voor jouw, moedige Kjersti, maar onder jou reactie naar Anita/vlinder staat geen;Reactie Plaatsen; ‘k Ben het helemaal eens met jou schrijven, Anita’s woorden zijn moeilijk te volgen en heel verward. Zoek professionele hulp bij ’n Christelijke GGZ of vraag advies via Grace, zij kan je vast wel aan ’n adres helpen. Worstel niet alleen door! Groetjes en ’n hug vanaf Texel.
   En voor jou Kjersti, heb ik heel veel respect dat je zo anderen kunt bemoedigen ondanks je eigen beperkingen! God toont Zijn Kracht door jou heen! xx

 3. Nou, Jenny, de poort was gesloten, ook voor mij, ipv open, om maar met dat mooie lied te spreken. Ik n nummer gebeld wat op de gevel stond, gaan ze pas weer in september open! Stond dus niet op hun site… 😟 Beetje slordig wel.

  1. Beste Gloria, ik weet niet waar u woont, maar in Arnhem-Zuid is er elke eerste drie zaterdagen van de maand een muzikale samenkomst bij de Zevende dags adventkerk Focus Arnhem-Zuid.
   Zie Facebook/Instagram: Focus Arnhem-Zuid of focusarnhemzuid.nl
   U bent van harte welkom 🙏🏽

 4. Tjonge, ontdekkend! Zo waar ook! Ik ga zo met een kennis naar de dienst van de zevende dag adventisten. Es kijken daar. Ik kom nergens in de bijbel een bevredigende tekst tegen dat God de Sabbath zou hebben afgeschaft. 😊😇 Normaliter ga ik wel op zondag naar de kerk.

  1. Klopt Gloria, er staat niet in de Bijbel dat de sabbat is afgeschaft of verschoven. Maar wat was/is Gods doel van die sabbat? Het strikt vasthouden aan die specifieke dag? Of gaat het erom dat er 1 dag in de week extra apart is gezet voor Hem? Een dag waarop we tot rust mogen komen en wat meer tijd hebben om bij Hem te rusten….
   Komt nog bij dat wij geen Joden zijn, en dus niet automatisch ons te houden hebben aan de Oud-Testamentische Joodse wetten (dan gaan we op nog heel veel meer punten de mist in). Overigens heb ik ook altijd wel geworsteld met die zondag ipv de zaterdagse sabbat, ook doordat ik een een kerk opgroeide waar elke zondag de Tien Geboden werden voorgelezen…
   Maar de zondag is de opstandingsdag van onze Heer, en de eerste gemeentes kwamen ook op die dag bij elkaar..

 5. Tot bloei komen.

  niets heb ik U te bieden
  mijn hart is als een tuin
  met ondanks al mijn wieden
  toch onkruid tussen het puin
  de resten van het oude huis
  dat eens werd afgebroken
  lijken verdacht veel op een kruis
  daartussen weggedoken

  U wilt mij alles geven
  uw Zoon en Heilige Geest
  opdat mijn schamel leven
  dat vruchteloos is geweest
  in Christus mag gaan bloeien
  als een door waaide hof
  vruchtdragend door zijn snoeien
  een leven tot uw lof.

  Allen die deze dit lezen
  een gezegend weekend gewenst🙏

  1. Je hebt een mooie gave Gerrie, een genadegave die je mag delen vanuit Zijn liefde.

  2. Dank je wel Epje.
   Voor deze lieve mededeling.
   Groetjes uit een zonnig
   Voorthuizen.🙌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *