Winst maken

Zijn heer zei tegen hem: Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer. (vers 21)

Lieve zussen,

God kent zijn kinderen door en door.
Hij kent ieder van ons met de specifieke gaven die Hij ons Zelf heeft gegeven.
Hij weet ook wat Hij ons, in overeenstemming daarmee, kan toevertrouwen.
Bemoedigend!
Onze God is ook daarin persoonlijk betrokken.
Wat hij van ons verwacht, zal nooit onredelijk zijn.
Een aansporing om moedig aan de slag te gaan. 
Het gaat erom dat je trouw en verantwoordelijk omgaat met wat God jou in beheer geeft.
De Heer heeft zijn vertrouwen in jou gesteld. Hij geeft je niet zomaar wat.

De Here Jezus kan elk moment terugkomen.
Dat mag je motivatie en enthousiasme alleen maar aanwakkeren.
Als je trouw geweest bent aan je opdracht, mag je verlangend uitkijken naar die grote dag.
De dag, waarop je voor Hem staat en kunt zeggen:
‘Alstublieft Heer, ik heb honderd procent winst gemaakt met wat U mij hebt toevertrouwd. Mijn werk was niet perfect. Ik heb fouten gemaakt en steken laten vallen. Soms ging het voorspoedig. En soms was het zwoegen en zweten. Maar ik heb mijn uiterste best gedaan.’

Wat een mooi moment zal het zijn als de Heer dan zal antwoorden: Goed gedaan, trouwe dienaar. Wees welkom bij het feestmaal van je Heer!

Gebed: Vader, geef mij wijsheid en energie om mij ook deze week weer in te zetten voor uw koninkrijk. Help mij om trouw te zijn op mijn eigen plaats en met mijn eigen mogelijkheden. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Ik functioneer ja zeker.
  Maar deze tijd ,en mijn leeftijd Nelie maakt mij hoe zal ik het noemen………
  Lui.
  Dat ik mij zelf soms afvraag ,als het weer gewoon mag worden zo als voor de Corona, kan ik het dan nog allemaal wel weer in plannen,
  Volgende week word ik 74 jaar,en ik heb mijzelf beloofd alles wat ik doe er mee door te gaan tot mijn 75 ste.
  Dus zou ik het nog een jaar mogen,al ik het zou kunnen van mijzelf. Door sommige lichamelijke gebreken ben ik nog al eens moe,en dan heb ik nu mijn teen gebroken. dus geen wandelingen,zwemmen kan ook niet, oorzaak Corona.
  Wel diabetes, meten ,spuiten eten.en bewegen .Ik doe nu te weinig en ben daarvoor bang het jaar niet vol te kunnen maken tot mijn 75 ste dat ik wel graag zou willen.
  Heb wel 40 mondkapjes gemaakt voor de zorg hele mooie,en met een goede dag gaan mijn man en ik helpen bij onze dochters altijd dankbaar en welkom. .❤
  Dus ben ik een beetje onzeker deze morgen vandaar….wij mogen altijd aan onze God en Vader ,vragen om hulp ,vandaar mijn gebed.🙏
  Zo bid ik ook altijd voor de zussen in Grace ,daar waar het nodig is.🙏
  Ik hoop Nelie dat jouw vraag zo wel beantwoord is..
  Bedankt voor het mede leven.
  Liefs Gerry

  1. Goedenavond Gerrij ,Sterkte met de gebroken teen.Spoedig herstel.Lieve Groetjes Susan.

  2. Ha Gerry,
   veel sterkte en kracht hoor!
   En het komt vast goed met jou hoor!
   Goede avond verder en een ” warme” groet van mij, Carla 🌹

  3. Bedankt voor je uitgebreide antwoord Gerry en dat je een gebroken teen hebt wist ik natuurlijk niet. Wat je andere activiteiten betreft, ja dat is toch ’n aanvaarden als dat niet meer zou gaan. ‘k Ben 75 jaar en loop ook tegen het ouder worden aan en ben m’n leven lang al gauw moe. En zo heeft de één dit en de ander dat. Maar er zijn ook zussen die moeten leven- zoals Kristi b v- die iedere dag tegen hun beperkingen aan lopen en dat zullen er nog wel meer zijn. Dus Gerry, laten we danken voor alles wat we nog wel kunnen. En we moeten Grace niet op ’n voetstuk zetten, ik weet zeker dat zij dat beslist niet wil. Wij mogen GOD danken dat zij zich zo beschikbaar stelt om ons iedere dag weer te onderwijzen en te bemoedigen uit Zijn Woord. Lieve zus, ik bid voor je en Gods rijke zegen en genezing voor je teen Je bent gewoon even stil gezet! En God weet waarom!

 2. Wat bemoedigend! Heb het zo nodig, gisteravond gebeden of Hij mij rust wil geven omdat ik nog zoveel moet doen, en dat ik geen stress zal ervaren en de dag beginnen met gebed in vertrouwen dat Hij me wel zal helpen. Bedankt Grace voor deze mooie overdenking.
  Fijne dag nog allemaal

 3. Goede morgen, de rust van de Heer zit in ons hart (Galaten 5: 22 ev), vrede geef ik U! Deze shalom is een gave van de Geest en we zijn niet meer onder de wet maar leven uit genade, grace! We hoeven geen rustdag te houden, maar krijgen elke dag Zijn Vrede. Gezegende dag!

 4. Mooi Grace, we hoeven ons niet opgejaagd te voelen, maar mogen de tijd nemen om te doen wat ons hart, ons hoofd of onze handen ons te doen geven.
  En op de zevende dag mogen we rusten (teminste als we niet in de zorg of andere noodzakelijk dienstverlening werken).

  En tóch, merk ik vaak dat ik de zondag een lange dag vind, En dat terwijl ik ’s morgens naar de kerk ga (nu dus de livestream) en ook altijd een paar uurtjes doorbreng bij onze alleenstaande buurman…
  Ik vraag me af of dit misschien nog te maken heeft met vroeger, toen we ’s morgens en ’s middags naar de kerk gingen en we onze zondagse kleren tussentijds niet smerig mochten maken…

  Misschien heb ik wel nooit geleerd om écht te rusten. Het zit er ook niet meer in vrees ik….

  1. Lastig he, Lies. Ik ga vaak fietsen ofzo. Als ik straks weer naar de kerk mag op de eerste dag vd week (jij noemt het de zevende en dan is het opeens de Sabbath, heeft ook wel wat, maar dan is de Heer Jezus opgestaan op maandag..) dan heb ik ’s middags dienst en slaap ik s morgens uit. Dienst via grootnieuwsradio, BEAM dienst en Nederland zingt dichtbij en de morgen is om. Heerlijk, s middags kerkdienst!!!

  2. Beste Lies, Rusten zoals God bedoeld heeft is iets anders dan ‘niks doen’. Rusten zit veel dieper, en hoeft echt niet moelijk te zijn, maar levert vaak wel veel meer op. Dat rusten kan op veel meer manieren.

  3. Volgens mij is de zondag de eerste dag van de week. Want de zevende dag is bij de Joden de Sabbat en na de Sabbat op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het grf van Jezus en zagen dat het graf leeg was!

 5. Heer onze God,
  Helpt U mij op de plaats die U mij hebt gegeven,weer te mogen functioneren ook na deze Corona tijd.🙏
  Amen

  1. Hoera, is ie voorbij?? Merk er nog niet zoveel van, met n mondkapje in de trein en nog steeds 1,5 meter afstand… 😟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *