Wat alles overtreft

Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles.
(vers 8)

Lieve zussen,

Stel je eens een leven voor zonder Jezus.
Je hebt alles: een fit lichaam, een gezond zelfbeeld, een prachtige baan, een warme familie en genoeg geld.
En dat is het dan.
Kerst, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren …  Feestdagen zonder inhoud. Geen vergeving, geen opstanding, geen eeuwig leven, geen troost bij het sterven, geen nieuwe hemel en aarde.
Word je er ook koud van?

Paulus stelde zich zijn vroegere leven voor, de tijd waarin hij Jezus nog niet erkende.
Hij had van alles om trots op te zijn.
Hij was besneden op de achtste dag,.
Hij was een geboren Israëliet uit de stam van Benjamin, een echte Hebreeër.
Bovendien was hij ook nog eens een onberispelijk farizeeër, een vurig dienaar van de God van Israël.

En dan lezen we Paulus’ verzuchting:  Wat móet ik daarmee! Wat moet ik met de trots op mijn afkomst, mijn aanzien en mijn prestaties? Als ik sterf, zal alles mij uit handen vallen. Alles kan als afval weggegooid worden.
Maar dat ik Jezus heb als mijn Heer, dát overtreft alles! Dat is het enige wat mij rechtvaardig maakt voor God. Het enige waardoor ik toekomstperspectief heb!

Alles waar hij trots op was, heeft Paulus opgegeven.
Vrijwillig losgelaten om die ene parel van grote waarde: het koninkrijk van God.

Wij zijn Paulus niet.
Maar wat wij met hem delen, is het kennen van de Here Jezus.
Het enige waardoor we écht gelukkig worden.

Gebed: Heer, dank u dat mijn leven gekleurd mag worden door het kennen van de Here Jezus. Dat maakt alles anders. Het maakt de mooie dingen nóg mooier en het geeft troost en perspectief als ik het moeilijk heb. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. HEER,
  Ik heb genoeg.
  Ik heb twee ogen
  als diamanten zo kostbaar
  een mond om te fluiten
  en een gezondheid
  die niet te betalen is,
  HEER,
  Ik heb genoeg.
  ik heb een zon
  aan de hemel.
  Ik heb een dak
  boven mijn hoofd.
  Ik heb werk
  voor mijn handen.
  Ik heb een welgevulde tafel
  om van te eten
  en ik heb mensen
  om lief te hebben.

  HEER,IK HEB GENOEG

  Maar hier krijg ik het er ook koud van ,
  als je alles denkt te hebben
  en het aller belangrijkste moet missen.
  Zoals, Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren
  Feestdagen zonder inhoud, geen vergeving,
  geen opstanding,geen eeuwig leven,
  geen troost bij het sterven,
  geen nieuwe hemel en aarde.
  Heer dank U dat ik goede ogen mag hebben,
  om dit alles te mogen zien,
  In Uw nabijheid Amen🙏

  1. Precies zo had ik het ook bij het lezen van de tekst. Ook ik werd er koud van.
   Dank Grace voor de mooie overdenkingen.
   Voor iedereen een mooie dag en een fijne nieuwe week.

 2. Mooie overdenking Grace. Het zet ons even stil bij wie Jezus nu echt voor ons is.
  Ik zou niet zonder Jezus kunnen en willen leven. Hij is alles voor mij, de grond van mijn leven. In slechte tijden vertrouw ik op Zijn kracht en wijsheid en bouw ik op Zijn offer aan het kruis voor mij uit onvoorstelbare liefde gebracht. In goede tijden dank ik Hem voor alles wat Hij elke dag weer geeft, ook voor de dingen die ik vaak niet eens opmerk. En probeer ik met vallen en opstaan dicht bij Hem te leven en alles met Hem te delen en voor/bij Hem neer leggen.
  Fijne dag lieve zussen.

 3. Dank je Grace voor deze overdenking.

  Ik kan soms met jaloerse blikken naar een ander kijken. Naar echtparen die een écht paar vormen, terwijl ik mijn best moet doen om de vrede te bewaren met mijn autistische man. Ik zie op FB foto’s langskomen van prachtig complete gezinnen, terwijl in het onze een gat is geslagen. Maar ik zie ook dat de mooiste rozen in onze tuin verwelken en dat het pimpelmeesje dat tegen ons raam vloog, dood op de grond ligt.

  Ja, ik kan jaloers zijn, maar ik weet dat alles, hoe mooi en hoe goed het er ook uitziet, het af moet leggen tegen de vergankelijkheid. Arm ben je als alle kaarten op dit leven inzet. Je gaat het verliezen.

  Mijn rijkdom vind ik in een toekomst met mijn Heer, die mijn tranen zal drogen en mij Zijn eeuwige, onbaatzuchtige liefde biedt.
  Heer ik zeg U, ondanks mijn struikelingen en mijn feilen: Ik heb U lief.

  Lieve zussen, eind deze week komt mijn boek uit. Ik neem de lezer mee in de rouw om onze zoon. Ik draag geen rouwsluier waarachter ik mijn gevoelens verberg, maar heb in alle eerlijkheid mijn hart wijd open gezet. Belangstelling? Kijk even onder mijn reactie’s van afgelopen vrijdag en zaterdag!

 4. Geweldig ,Grace
  Hij is inderdaad de krachtbron van mijn bestaan doordat we Hem mogen kennen,wat een voorrecht.
  Allemaal een gezegende week toegewenst

 5. Jezus Christus kennen en een relatie met Hem hebben is alles waard,elke dag leer je steeds meer bij én af, maar zie je steeds meer van Zijn liefde. Met mensen over God praten is niet zo moeilijk maar als je over Jezus begint dan ben je overdreven heilig en haken ze af. Jezus volgen is dan net een stap te ver. Maar Jezus laat nooit los wat Zíjn hand begint en dat troost mij altijd weer. De hartelijke groeten vanuit een zonnig Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *