Geïnspireerd

Een psalm van David, voor de koorleider, bij snarenspel, op ‘De achtste’.

Lieve zussen,

De Bijbel is niet een boek van mensen over God.
Gelukkig niet!
Mensen zeggen immers zoveel…
Hun woorden kunnen zo veranderlijk zijn, twijfelachtig, onzuiver.
De Bijbel is een boek van God vóór de mensen.
Dat maakt de Bijbel zo heilig.
De Bijbel is Gods eigen Woord!

Dit staat prachtig omschreven in 2 Timotheüs 3:16:

Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid …

De schrijvers van de Bijbel werden geïnspireerd door de Heilige Geest.
De Geest gaf hen de juiste woorden in en leidde hun hand bij het schrijven.

God gebruikte veel verschillende mensen voor het schrijven van zijn Woord.
Ze schreven ieder op hun eigen manier.
Er zitten vertellers bij, dichters, profeten en brievenschrijvers.
Mensen met hun eigen unieke persoonlijkheid en hun eigen functie.
De Geest nam deze mensen met heel hun persoonlijkheid in dienst.

Een mooi voorbeeld hiervan is de muzikale, emotionele David.
De Heilige Geest inspireerde David tot het schrijven van prachtige psalmen. Liederen waarin we God ontmoeten.
De Geest gebruikte Davids muzikale talent om Gods woorden van troost en bemoediging vast te leggen.
Hij gaf de juiste woorden – Góds woorden – als David een stil gebed schreef of over Gods beloften zong.

Wat is het mooi om hier eens bewust bij stil te staan als we de Bijbel in onze handen hebben.
Gods eigen Woord.
Voor ons opgeschreven.
Wat een geschenk!

Gebed: HEER, vandaag wil ik U in het bijzonder danken voor de Bijbel. Wat een wonder dat U ons uw eigen Woord zo concreet en tastbaar in handen geeft. Amen

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Hoi kees
  Las je bericht en het is je goed recht hoor alleen jammer God heeft je met een eigen wil geschapen dus de keus is aan jou
  Ik ben 6 jaar geleden tot geloof gekomen en had er verder niks mee ik kreeg op een dag een boekje van corrie ten boom te lezen en werd door een bepaalde zin geraakt tot diep in mijn hart vanaf dat moment had ik steeds een huppelgevoel in mijn hart en ging en wilde steeds in de bijbel lezen heel byzonder en ben er nog steesd blij mee als je je er maar voor open stelt het is het beste wat mij overkomen is succes

 2. Zo weer een ware bemoediging Grace.Inderdaad mensen zeggen zo veel.Hun woorden kunnen verandelijk zijn,en twijfelachtig zijn,en onzuiver.Soms als ik de bijbel lees,kom ik bepaalde teksten en verhalen tegen,die op dat moment helpen,in mijn situatie waar ik op dat moment in verkeer,weer kracht en moet uitput.Dat sommige lijders de bijbel gebruiken,om dingen bij mensen te bereiken,hun doelen vindt ik ook diep treurig!,Ik denk aan sekten.Ik denk nu ook aan het liedje ,lees je bijbel bid elke dag ,bid elke dag dat je groeien mag.Ik zeg AMEN op het gebed van deze dag.Kjersti hoe is het met jou?Nelie,ik heb ook altijd gouw last van vemoeidheid,altijd aanpassen,elke dag een beetje .En dankbaar wat je nog kan,zo is het.Een goede dag aan alle zussen.lieve Groetjes Susan.

  1. Hallo, Susan, sterkte in jouw persoonlijke situatie. Altijd vermoeid zijn is erg naar. Goed dat je naar je lichaam luistert en steeds een beetje doet. Je gaat snel over je grenzen heen en daar wordt het vaak niet beter van. Ik bid voor je , liefs.

  2. Leiders die de mensen laten lijden!Door hen onder hun macht en kracht te brengen.Die invloed naderhand te verbreken is heel moeilijk. Maar met Gods Woord in onze hand is Hij machtiger!

 3. Wat is het mooi om Gods woorden te kunnen lezen. En dat in alle vrijheid. Dan moet ik denken aan de mensen die dit niet kunnen. Ik hoop en bid dat zij op een dag die vrijheid mogen ervaren.
  Bedankt Grace en alle zussen die op hun manier iets aan ons willen doorgeven. Fijne dag.

 4. Hallo allemaal,
  Grace, ik geniet iedere dag van jouw stukje en het is een zegen voor me. Niet minder geniet ik van onze zussen die reageren. Dat bemoedigd en troost me en ik leef met ieder van jullie mee en ook bid ik iedere dag voor allen die zussenliefde lezen. Gerry veel sterkte en beterschap hoor. Lies, Gods zegen gewenst met je boek, dat het genezing en troost zal brengen voor jou en allen in zulke situaties. Fijn om weer geregeld van je te horen. Hoe is het met jou Tjetsje? En met je dochter? Josefien ik mis je al een hele tijd. En wie weet hoe het met onze Gerrit Kassies is?
  Lieve allemaal, ik wens jullie Gods dichte nabijheid toe in alle omstandigheden, Zijn kracht, vrede en zegen, HIJ is er bij en laat ons nooit alleen. Veel liefs en groetjes,
  Corrie

  1. Lieve zussen allemaal
   Corrie wat lief dat je aan mij denkt, het gaat wel goed hoor, mijn leven is zo anders na het verlies van mijn man, ik woon in een kleiner huis, wat mij wel goed bevalt, was wel wennen.
   Gelukkig gaat het goed met onze dochter blijft wel onder controle van het ziekenhuis, maar dat is niet erg, , de arts is tevreden.
   We leven in een rare tijd tegenwoordig, door het corona virus, we kunnen niet naar de kerk, kijk wel iedere zondag via internet, maar het contact mis ik enorm.
   Gelukkig heb ik nog zoveel te doen,en mijn gezondheid laat mij het toe om er voor anderen te zijn, en daar ben ik God zo dankbaar voor.
   Lies wat fijn dat je boek uitgekomen is,
   Hoop dat veel mensen er troost en kracht uit zullen halen, gedeelde smart kan halve smart zijn, ik wens je Gods zegen toe.
   Dank Grace voor je dagelijkse brief, ook jij mag net als de schrijvers van de bijbel de inspiratie van God voelen, dat weet ik zeker, elke morgen begint mijn dag met zussen liefde,
   Al mijn lieve zussen een hartelijke groet van mij,liefs Tetsje

  2. Ja ik mis Josefien ook al zo lang.
   Fijn Tetsje dat je even reageert!Zeker wennen aan je nieuwe situatie, geef het de tijd. Er is veel op je afgekomen het laatste half jaar.
   Liefs, Andrie.

 5. Wat zijn we gezegend Gods Woord helemaal te kunnen lezen en Gods Geest laat ons elke dag weer Zijn Woord voor ons persoonlijk zeggen. Eeuwen zijn mensen niet in staat geweest over het Woord te beschikken. Wat zijn wij rijk!!

 6. Wat is het fantastisch dat wij Gods woord in vrijheid mogen lezen, en het verrast elke weer. Soms lees je iets wat je nog nooit is opgevallen, het is nieuw elke keer weer, samen met de uitleg van Grace geeft het nieuwe kracht en moed om verder te gaan. Wat naar Gerry dat je je teen gebroken hebt en het niet kunnen wandelen geeft een nog kleiner wereldje in deze tijd. We willen altijd zoveel he ?Heel veel sterkte toegewenst en de rust van onze Heer.Fijne dag allemaal.

 7. Uw woord, o God, is liefd’ en licht,
  is heilig en volmaakt,
  en waar het hart en schreden richt,
  wordt Uw heil gesmaakt.

  Refrein
  Heilig Woord van God,
  Trooster in ons lot.
  Gij zult in deze aardwoestijn
  steeds ons richtsnoer zijn.

  Heers daarom door Uw liefdewoord
  God, in ons hart altijd;
  ons hart, dat enig U behoort,
  zij U gans gewijd. (Refrein)

  Uw heilsbeloften zijn ons brood,
  dat onze zielen voedt:
  Zijn levend water, dat uit nood
  ons herleven doet. (Refrein)

  Daarvoor prijst nog U ’t laatst geslacht met blij Halleluja,
  als ’t roemt in Uw verlossingsmacht,
  en in Uw genâ. (Refrein)

  Joh. de Heer 51

 8. Goede morgen,Carla en Susan,en Nelie.
  Hartelijk dank voor jullie mede leven over mijn stukje van gisteren.
  Dit wordt gewaardeerd heel lief ❤dank jullie wel.💐

  1. Lieve Gerry

   Ik heb even ‘teruggebladerd’ naar gisteren.
   Wat naar dat je je teen gebroken hebt en daardoor de dingen die je zou moeten doen (ook ivm je diabetes) niet kunt doen.
   Ik las dat je nog graag tot je 75ste de dingen wilt blijven doen die je nu ook doet.
   .
   Prachtig streven Gerry, maar leg de lat voor jezelf niet te hoog. Dat vraagt niemand van je en naar mijn mening De Here ook niet.
   Ik denk dat je al veel doet en gedaan hebt. De prachtige (kunstzinnige?) mondkapjes die je maakte; oppassen op je kleinkinderen en vergeet vooral niet de bijdragen die je dagelijks op Zussenliefde levert. Altijd toepasselijk en met grote trouw,..zes dagen in de week!

   Mag ik je een digitaal schouderklopje geven? Lieve Gerry met jouw dagelijkse trouw weerspiegel je iets van de dagelijkse trouw van God! Je bent een geliefd kind van God. En ja, ik ben ook blij met jou.

   Lieve zussengroet, Lies

 9. De bijbel met Gods woord voor ons geschreven.
  Hoe rijk zijn wij!!

  Heer onze God en Vader.
  Ik dank U ,dat U met de Geest
  Grace haar handen leidt ,om voor ons een waar,mooi,en een duidelijke overdenking ,uit Uw woord de Bijbel neer te schrijven,zo ook deze morgen weer.🙏
  Amen.

  1. Ja zo rijk he Gerry? Ik zou niet zonder willen! En de mooie uitleg van Grace leert je steeds de dieptte in te gaan en weer nieuwe dingen te ontdekken zoals Riek ook al schreef! Sterkte met je teen! Lastig als je wel zo graag iets wilt maar niet kunt! Maar voor ons, mij , op zussenliefde ben je er elke dag, met mooie gedichten, liederen en vaak een opbeurend woord. Ook zo belangrijk, Gerry, en voor mij : heel fijn! Liefs, en een knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *