Zekerheid

Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Die hoop is als een betrouwbaar en zeker ​anker​ voor onze ziel, en gaat ons voor tot voorbij het voorhangsel, waar ​Jezus​ als voorloper al is binnengegaan, ten behoeve van ons ...

Lieve zussen,

Stel dat Jezus destijds níet terug naar de hemel was gegaan, dat Hij gewoon op aarde was gebleven.
Zou dat niet heerlijk zijn geweest?
Het voelde voor de leerlingen eerst als een groot verlies toen hun Meester hen verliet.
En misschien voelen wij het soms ook zo.
Alsof we toch een beetje in de steek gelaten zijn…

Niets is minder waar.
Jezus’ hemelvaart mag zelfs een bemoediging voor ons zijn.
Jezus is ‘als voorloper’ naar de hemel gegaan, zegt Paulus in de brief aan de Hebreeën.
Wij hebben de zekerheid dat wij Jezus mogen volgen en bij God mogen binnengaan.
Wat een geweldig vooruitzicht!

Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt.

De hoop die wij hebben, zet ons aardse leven in een ander perspectief.
Het is geen twijfelachtige hoop, zo van ‘we moeten maar afwachten of het echt gaat gebeuren.’
Het is de garantie dat het zal gebeuren.
De Bijbel noemt deze belofte zelfs ‘een anker voor onze ziel’.
Een anker is het symbool van hoop en zekerheid.
Een schip werpt zijn anker uit in de vaste zeebodem om niet op drift te raken en de storm veilig te doorstaan.
Zo ligt de redding van Gods kinderen veilig verankerd in hun voorloper Jezus.

Jezus’ hemelvaart is het bewijs dat de weg naar de Vader echt open is.

… tot voorbij het voorhangsel …

Het voorhangsel in de tempel was niet meer nodig toen Jezus gestorven was. (Matteüs 27:51)
We hebben vrije toegang tot God, doordat onze Hogepriester Jezus het offer bracht voor onze schuld.

Wat een rust mag dat geven.
Je hoeft niet bang te zijn.
De weg naar de Vader is open.
Jezus is daar al. En wij zullen daar ook zijn!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U mij de zekerheid geeft dat ik U mag volgen naar het Huis van de Vader. Geef dat ik mij stevig vasthoud aan dat anker. Straks zal ik zijn waar U bent. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een onvoorstelbaar groot feest zal het in de hemel geweest zijn, toen de Heere Jezus Thuiskwam nadat Zijn onmenselijke, Goddelijke taak op aarde, voor onze redding, erop zat.
  Hoe kan het dan toch dat een groot deel van christelijk NL deze dag niet de moeite waard lijkt te vinden om (mee) te vieren??
  Zonder Hemelvaart geen Pinksteren….
  Waarom bekruipt mij toch steeds weer zo’n onbehaaglijk gevoel dat het misschien (onbewust) ook te maken heeft met dat er voor ons op deze dag (ogenschijnlijk) niets te halen, te krijgen valt?
  Ik ervaar het in ieder geval als een gemis (in Evangelisch NL, na opgegroeid te zijn in een Hervormde gemeente waar het wèl werd gevierd).

  1. Helemaal gelijk Kjersti In sommige landen wordt het niet eens gevierd zoals b.v Australié. In de Baptisten Gemeentes wel, wij hadden gistermorgen ’n goede overdenking op www. Baptisten Gemeente Texel. De ds sprak over dat Jezus door de wolken voor de ogen van de discipelen werd ontnomen. En zo weet, begeleidde ’n wolkkolom het Joodse volk in de woestijn. Meissie, ik hoop dat je dit nog leest. groeten van overzee

 2. Naar de hemel?! Ja dat heb ik geleerd dat dit zo is. Maar sinds kort weet ik dat ik ongeneeslijk ziek ben en ik heb me zo verlaten gevoeld in het ziekenhuis toen ik geen bezoek mocht en ik God aanriep. Hij was er niet en hier ben ik zo van geschrokken, want ik geloofde zeker in God en Jezus voor dat ik zo ziek werd. Toen ik verlaten was door de corona uitbraak en zo vreselijk ziek was door kanker en na de zwaarste chemo met stamceltransplantatie, vreselijke pijn had. Dat was in maart 2020. Het drong tot me door dat het einde van mijn leven in zicht was/is. Zo plotseling terwijl ik nog volop werkte en 2 tot 3 x per week ging sporten. De kanker is al ver gevorderd en ik wil graag geloven in de hemel waar ook voor mij een plaats is gemaakt. Dan kijk ik naar de prachtige blauwe lucht met mooie witte wolken en ‘s nachts naar de sterren. Dat is wat ik van de hemel kan zien en soms een regenboog 🌈. God heeft beloofd. Ik ben die ik ben en wat ik zeg is waar! Hij zegt “Jij bent mijn geliefde dochter en Ik ben er toch?”. Ik smeek Hem, verlaat me nooit.

  1. Ach Gea ,wat een schrik dat de chemo,s hun werk niet doen, mijn dochter heeft ook zware chemo en stamceltransplantatie gehad,en dat gaat nu goed, ook veel ellende meegemaakt, ook veel geroepen tot God, we weten Gods bedoeling niet, en dat blijft zo moeilijk.
   Heb wel geleerd dat alles hier op deze wereld zo betrekkelijk is, en dat we niets dan ook niets zelf in handen hebben.
   Zal voor je bidden, en ik blijf geloven in wonderen
   Lieve groet , Tetsje.j

  2. Beste Gea,
   Wat moet het ongelooflijk moeilijk voor je zijn om zo overvallen te zijn door een potentieel dodelijke ziekte in een ver gevorderd stadium. En dan ziekenhuisopname in deze tijd waarin je zelfs geen bezoek mocht ontvangen. Intens eenzaam terwijl je hele wereld op z’n kop staat.
   Dan wordt je geloof door elkaar geschud. Al je “zekerheden” wankelen en/of vallen onder je weg. En je geloofsvertrouwen in een leven bij God, na dit aardse leven, voelt opeens ook niet meer als zekerheid. Toch mag je je eraan vastklampen, Hij heeft beloofd dat NIETS ons kan scheiden van Hem, van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heer! Dood nog leven….
   Ik wens je héél véél sterkte en kracht toe, Gods nabijheid, dat je die ook weer mag ervaren. Vertrouwen, hoe het ook verder zal gaan….

  3. Lieve Gea,

   Dank je wel voor je eerlijke woorden.
   Wat kun je je door God verlaten voelen als je Hem niet ervaart, terwijl je Hem zo nodig hebt… ach lieve zus, kon ik je maar helpen.
   Dat je nu opeens zo ernstig ziek bent en rekening moet houden met het feit dat de tijd van leven op deze aarde menselijkerwijs maar kort meer is…
   Wat kan dit alles een innerlijke strijd veroorzaken en wat is de boze er als de kippen bij om het vuur van onzekerheid aan te wakkeren. Geloof het niet lieve Gea. God laat geen bidder staan. Klamp je vast aan Jezus ook al voel je Zijn aanwezigheid niet. Vandaag, hemelvaartsdag!
   Als jouw (of mijn) tijd gekomen is zal Hij je in Zijn armen nemen en al je tranen drogen. Dan zal alle leed voorgoed verdwenen zijn en zul je louter vreugde ervaren. Lieve Gea, lieve zus…hou vol!!
   (Heb Grace al een paar dagen niet gelezen omdat ik er te moe voor was. Opeens was er het gevoel dat ik Grace moest lezen en daar kom ik jou tegen. In alle eerlijkheid en oprechtheid. Dank je Gea, ik voel een diepe verbondenheid met jou).

  4. Lieve Gea, wat zit jij in een moeilijke nare periode en wat moet jij je alleen en verlaten voelen.
   Wat goed dat jij je hier durft te uiten, zo kun je het een beetje van je afschrijven. Wat ben jij een moedige vrouw. Ik wens je heel veel sterkte bid voor je. Onder jou zijn Zijn eeuwige armen. Liefs.

  5. Gea wat een verdrietige boodschap
   breng jij in ons midden,
   onze gebeden ,en gedachten, zijn met jullie.
   Heel veel sterkte gewenst.
   Amen🙏

  6. Lieve Gea, wat een moeilijke weg moet je gaan. Weet dat Jezus altijd bij je is en met je mee gaat. Ook al voelt het niet altijd zo. Maar toch..als je de vogels hoort fluiten en kijkt naar de sterren, dan weet je dat Hij bij je is! Ik wens je Zijn Zegen toe.

 3. Nee ,Christa niet zelf gemaakt
  die eer komt mij niet toe.
  Bedankt voor jouw reactie,en ook de andere zussen bedankt.
  Geniet van deze dag,maar wees voorzichtig met de zon🌞

 4. … Hemelvaart, dit grote geschenk dankbaar ervaren en te zijn in Zijn nabijheid, heerlijk Vader, dank U meer dan woorden kunnen zeggen, dat U ons uitverkoren heeft,
  appart gezet Vader, om te zijn in Uw nabijheid, MAJESTEIT … !

 5. Goedemorgen Grace en gerry wat een mooie beschrijving krijgen wij weer toe gestuurd, ik kan daar zo veel hoop uit halen, bedankt allemaal 🙏nog een fijne dag toegewenst zo wonderlijk dat we iedere dag nog de zon mogen zien schijnen.

 6. Goede morgen,
  Hemelvaart morgen,
  allen een gezegende dag gewenst.
  Uit een nu al zonnig Voorthuizen.

  Met Jezus durf ik alles aan.

  Met Jezus durf ik alles aan,
  niets houdt mij dan nog tegen.
  Met Jezus is mijn levensloop
  een glorietocht vol zegen.
  Hij staat mij bij in elke storm
  en leidt mij langs ravijnen,
  Hij laat Zijn liefde als de zon
  op al mijn wegen schijnen.🙏

  Met Jezus ga ik door het dal
  en nooit kan mij dat schaden.
  Met Jezus wandel ik gerust
  op smalle levenspaden.
  Hij is mijn Rots, mijn Toeverlaat
  en zal mij nooit begeven.
  Hij blijft mij met Zijn hulp nabij🙏
  in heel mijn aardse leven.

  Met Jezus leef ik welgemoed,
  in Hem ben ik geborgen.
  Al ga ik door een woestenij,
  mijn Heiland zal wel zorgen.
  Vertroost, gesterkt, gerust ga ik
  in kinderlijk vertrouwen,
  want aan het einde van de reis
  zal ik mijn Heer aanschouwen! 🙏

  1. Wat heb jij toch ’n gave gekregen van Schepper God, Gerry! Heel mooi en ook jij ’n gezegende en zonnige Hemelvaartsdag gewenst vanaf ’n -ook nu al- zonnig eiland Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *