Vertel alles maar aan God

Bitter van gemoed bad zij tot de HEERE en zij huilde erg. (vers 10)

Lieve zussen,

Hanna kan niet meer eten van verdriet.
De pijn van haar kinderloosheid wordt haar teveel. En ze kan het pesten van Peninna, de andere vrouw van haar man, niet meer verdragen.
Voor Hanna is deze jaarlijkse pelgrimstocht een kwelling. Zelfs de liefde van haar man kan haar niet troosten.
Daarom vlucht Hanna naar de plaats waar een gekwetste vrouw altijd veilig is. Naar God.

In tranen stort ze haar hart voor God uit. ‘Bitter van gemoed,’ lezen we.
‘Als U mij ziet, Heer, en mij niet vergeet …’
Ja, zo voelt Hanna zich. Vergeten, minderwaardig.
De Bijbel vertelt ons maar een paar regels van Hanna’s persoonlijk gebed.
Want Hanna spreekt in haar hart. Ze bidt in stilte. (vers 13)
Alleen God hoort wát ze zegt.
Hanna’s gebed duurt lang. Nu ze eindelijk woorden geeft aan haar verdriet, kan ze niet meer stoppen.
De hogepriester Eli zit het al een poosje geërgerd aan te zien.
Hij denkt dat Hanna dronken is en spreekt haar streng aan.

Nee, ik ben niet dronken, zegt Hanna. Ik heb mijn ziel uitgestort voor de HEER. Ik móest zo lang bidden vanwege ‘de veelheid van mijn gedachten en verdriet … ‘
Ontroerende woorden.
Niet kunnen ophouden met bidden, omdat je zo vol zit met vragen en pijn. Je hart luchten bij de God die je doorgrondt en kent.

Ook wij kunnen soms het idee hebben dat God ons vergeet.
We bidden, maar aan niets is te merken dat Hij naar ons luistert.
Misschien worden we dan ook ‘bitter van gemoed’, net als Hanna.

Maar daarna kun je twee dingen doen.
Je kunt ervoor kiezen om je contact met God op een laag pitje te zetten. Je bent teleurgesteld en betwijfelt of God wel zo liefdevol is als je dacht.
Óf je kunt hetzelfde doen als Hanna. God opzoeken met je gekwetste ziel en alles aan Hem vertellen. Niet ophouden met bidden, omdat Hij altijd luistert.

Gebed: HEER, wat een troost dat U mij kent en dat ik alles aan U mag vertellen. Zo vaak en zo lang als ik wil. Bij U mag ik troost vinden als ik gekwetst en bitter ben. U belooft dat U altijd naar uw kinderen luistert. Amen.

Liefs van Grace

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een mooi geschreven stuk weer Grace!
  En fijn dat zoveel mensen hier op reageren!!
  En Gerry altijd met haar versen of gedichten , heel knap hoor!

  Wij afgelopen maandagmorgen de begrafenis van onze lieve vriendin Dolly♡ Alles natuurlijk op afstand en wij hebben met héél véél mensen een Erehaag gevormd bij het kerkhof.
  Zij was 2 jaar geleden uitbehandeld en toen alles in orde gemaakt voor de kerkdienst en ook haar overlijdenskaart!
  De Adelaar op de voorkant en haar lievelingslied op de kaart ;
  ” In de Heer vind ik heel mijn sterkte,
  in mijn God de vreugdezang.
  Gij die mijn bevrijding bewerkt.
  Op U vertrouw ik en ken geen
  angst.
  Op U vertrouw ik en ken geen
  angst.
  Lied 222 ELB
  Het was vreemd om thuis met mijn
  man op de mobiel haar dienst te
  zien in de aula
  30 personen erbij, w.o. de predikant,
  organist, mensen van het uitvaartcentrum en dan haar eigen grote gezin en familie…
  De volgende dag wij samen naar het kerkhof en konden wij zo ook afscheid van onze lieve vriendin nemen na een vriendschap van 35 jaar!
  Er nu voor haar man zijn hè!
  Weer een stukje weg uit mijn hart!
  Maar, gelukkig dat wij dit niet alleen hoeven te dragen en wij onze handen mogen vouwen!
  Een goede avond voor allemaal 🙏

 2. Wat mooi om deze stukjes te lezen. Ik lees nog niet zo lang deze stukjes en ben aan het zoeken. Wie is God en mag ik zo maar bij Hem komen en bidden? Mijn leven ligt in puin en ik weet het niet meer. Misschien is dit een open deur om de weg terug te vinden?

  1. Beste Noa.Ja je mag zomaar tot God komen,en bidden!Deze Bijbel vers uit Matteüs 7:7 NBG…Bidt en u zal gegeven worden;zoekt en gij zult vinden;klopt en u zal opengedaan worden.Heel veel sterkte ,En God zegen jou .lieve Groetjes.

  2. Lieve Noa,

   Wat goed dat je Jezus zoekt!
   In Matt 11:28 zegt hij tegen jou….
   Kom allen tot mij de vermoeit en belast zijn en ik zal u rust geven!
   Mijn leven was een te grote puinhoop
   Ik zag geen uitweg meer.
   Ik kende Jezus niet.
   Tot vlak voor mijn zelfmoordpoging iemand mij het evangelie vertelde.
   Ik heb in 1 gebed ( bekeringsgebed) mijn leven in zijn handen gelegd.
   Nu opnieuw geboren en een totaal nieuw leven.
   Dat heeft hij ook voor jou!

   Veel liefs Karin

  3. Bidden = praten met God. En je kunt altijd terecht en je mag alles vragen.
   Fijn hè!!

  4. Wat goed Noa dat je op zoek bent. Onze Hemelse Vader laat geen bidder staan, dat heeft Hij beloofd.
   Bij Hem is niets onmogelijk, klamp je aan Hem vast.

   Dank je Grace wat een zegen iedere dag opnieuw weer een bemoediging.
   Liefs voor alle zussen

  5. Lieve Noa, welkom op zussenliefde. fijn dat je zo open bent, God laat geen enkele bidder staan, je bent bij Hem altijd welkom zoals je bent. Zijn deur staat altijd open. Ook als je leven een puinhoop is, leg het allemaal maar bij het kruis van Jezus. Hij kent al je zorgen en wil ze van je schouders nemen als je Hem daarom vraagt. En Hij geeft je weer perspectief, misschien niet direct of op de manier waarop jij had gedacht of gehoopt. Want Hij houdt van jou! Van de stukjes van Grace zul je veel kunnen leren, en onderling is ook een fijne en open sfeer. Ik bid voor je dat je mag groeien in geloof en dat er weer uitzicht en overzicht in je leven mag komen. Liefs, Andrie.

  6. Beste Noa,
   Wat gaaf om te lezen dat je op zoek bent naar God.
   Ik ken je niet en dat is ook helemaal niet belangrijk maar ik zal voor je bidden of God jou wil laten ervaren dat Hij er werkelijk is en ook heel graag jouw God wil zijn. God laat zich kennen door de Bijbel maar zoek ook mensen in jouw omgeving bij wie je je veilig voelt en je op je zoektocht kunnen helpen. Ook dat is een geschenk van de Heer. Zegen!

  7. Lieve Noa, Wat mooi dat je op zoek bent. Het boek van God, de Bijbel leert ons dat God onze Schepper en hemelse Vader is. Ook graag jouw Vader wil zijn. Als je je hart voor Hem opent en Zijn Zoon Jezus uitnodigt in jouw leven te komen zal Hij je helpen God te vinden. En weet je…Hij staat met open armen op je te wachten want Hij houdt heel veel van jou. Jezus zegt: Ik ben de WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN. Jezus kwam naar de wereld om mensen te redden…niemand uitgezonderd. Ook jou. Leg vandaag nog maar je leven in Gods liefdevolle hand. Je hoeft alles niet zelf te dragen. Hij zal met je mee gaan. Elke dag. Stap voor stap. Tenslotte wil ik je bemoedigen met een lied uit de Opwekkings bundel die heet : KOM TOT DE VADER Nog voordat jij bestond…kende Hij je naam. Hij zag je elk moment. En telde elke traan. Omdat Hij van je houd. Gaf Hij Zijn eigen zoon. Hij wacht alleen nog maar totdat jij komt. Kom tot de Vader . En wat je nu ook doet .Zijn liefde blijft bestaan. Want niets wat jij ooit deed . Verandert daar iets aan. Je kunt het vinden op you tube. Een keus voor Jezus is de allerbeste keus die je kunt maken. Ook ik leefde zonder Hem en ook mijn leven stond op Zijn kop. Maar Hij maakte mij nieuw. Ook nu nog. Elke dag. Zegen lieve Noa.

 3. Goedemorgen allemaal
  Ik wil nog even reageren op jou Marja nav gisteren.
  Het is goed dat je je gevoel uit over je leven met autistisch gezin.
  Ik zit in hetzelfde schuitje, een soortgelijke situatie. Het kan soms heel eenzaam voelen. Omdat mijn zoons en man zo anders zijn.
  De zorgen heb ik altijd maar zonder dit was ik nooit zo dicht bij God gekomen ! Ik probeer het los te laten door leuke dingen te doen . Al is dat nu moeilijker door Corona.
  Zijn we meer op elkaar aangewezen
  Maar mis ik nu ook heel erg de jongste die ik n iet mag bezoeken in zijn woongroep. Twee maanden al.
  Maar God kent ons allemaal en ieder heeft zij n eigen rugzak. (Of je nu wel of geen kinderen hebt ).
  Die we neer mogen leggen bij het kruis. Een last van je schouders af.
  Goed dat je ook bijtankt voor jezelf.
  Hou vol en veel sterkte 😇

 4. Dankjewel Grace voor dit mooie stukje weer.
  Onze jongste dochter wilde altijd een groot gezin, toen ze al een tijdje getrouwd waren kwam er geen kindje. Ze wilde ook niet door de medische molen. Het gaat zoals God het wil vonden ze. Na 8 jaar kwam er toch nog een zoon.
  ,,en na 12 jaar nog een. Zélfs de verloskundige vond het een wonder. Er gebeurt niet altijd een wonder maar we kregen er 2 mooie jongens bij.
  God is een Groot God,,wat Zijn besluit ook is.Een gezegende dag allemaal.

 5. Goede Morgen Grace
  En zussen en broers.

  Wat heeft onze Grace,
  er weer een mooi en duidelijk stukje neer gezet.
  Dat God er altijd voor ons is,
  en dat wij overal mogen bidden,
  ook net zo lang als wij maar willen.
  Hij is er altijd voor ons
  Ik heb ook een goed kennis die graag zwanger wilde worden
  stevig staat in haar geloof,er veel voor heeft gedaan
  om een kindje te krijgen.
  Wat uiteindelijk niet gelukt is ,en ze zegt nog altijd,
  dat het goed is dat de Here God het zo gewild heeft .
  Ze is heel gelukkig getrouwd,
  er heten zelf kinderen van zussen of broers naar haar,
  en daar is ze heel gelukkig over,wij zijn blij voor haar.

  Je Vindt
  Gods zegeningen terug
  in de kleine dingen
  van het dagelijkse leven.

  dat is de tekst die Grace ons geeft vandaag,
  en die O zo waar is. Amen.🙏

 6. Wat ontroerend mooi weer Grace. Ik ben er stil van. Wat in me opkomt is dit: God, U bent mijn God, en ik vertrouw op U en zal niet wank’len. Vredevorst, vernieuw een vaste geest binnen in mij, die rust in U alleen. Ik rust in U alleen.
  Volledig en in alles op Hem vertrouwen, dat wil ik ook deze nieuwe dag weer. Fijne dag allemaal.

  1. Mooi weer Grace ,deze overdenking.Ik sta helemaal achter jou woorden Andrie,Vrede Vorst,vernieuw een vaste geest in mij dat rust in U alleen,mooie lied.Lieve Groetjes .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *