Mijn God

Tranen zijn mijn brood,
bij dag en bij nacht,
want heel de dag hoor ik zeggen:
‘Waar is dan je God?’
(vers 4)

Lieve zussen,

Soms zijn het de kleine woordjes die Gods boodschap zo rijk maken.
Woordjes waar we gemakkelijk overheen lezen.
Maar die ons zoveel vertellen.

Zoals in Psalm 42.
De dichter is weggevoerd, ver van zijn geliefde land.
Het land waar God temidden van zijn volk woonde.
Hij wordt gekweld door de spot van zijn belagers.
Ze blijven hem maar sarren: ‘Waar is dan je God?’
vers 4 en 11
Jouw God laat je mooi in de steek.
Hij doet niets, Hij redt je niet.
Jouw God is een illusie.

Jé God…
Het klinkt zo minachtend en spottend.
De woorden snijden door de ziel van de dichter.
Ze doen God zo tekort.
Ze doen zijn God zo tekort!

Maar lees eens wat de dichter vervolgens schrijft.
‘Vestig je hoop op God,’ zegt hij eerst. vers 6 en 12
Hij heeft het over God in het algemeen. Over de enige, almachtige God.
Maar daarna wordt de dichter persoonlijk.
‘… mijn God die mij ziet en redt.’
Mijn God!
Hij maakt duidelijk dat deze God zijn eigen persoonlijk betrokken God is.
Het antwoord op de spottende vraag van zijn vijanden!

Vragen jullie je af waar mijn God is?
Die is bij mij. Hij ziet mij en zal mij redden.
Mijn God is de levende God. Ik kan niet zonder Hem! vers 2
Mijn God, aan wie ik persoonlijke herinneringen heb. vers 5
Die mij dag en nacht met zijn liefde omringt. vers 9
Zo dichtbij is mijn God.

Lieve zussen, laten we onze hoop vestigen op de enige almachtige God.
Ónze God.
Mijn God.
En jouw God.
Hij, die alles van je weet, die je kent tot op de bodem van je hart.
Die zijn Zoon gaf voor deze wereld.
En voor jou persoonlijk.

Gebed: HEER, U bent de enige, almachtige God. En U wilt míjn God zijn. Dank U dat U zo dichtbij wilt komen en persoonlijk betrokken bent bij mijn leven. Dank U, mijn God die mij ziet en redt. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een leve reacties van jullie, dankjewel dat doet me goed. Jullie begrijpen hoe radeloos ik me voel. Ik zet mijn mailadres hierbij voor degene die mij wilde mailen. Dat zal mij er mede doorheen helpen.

  petraheuvel@ live.nl

 2. M*
  Hij IS bij je Petra ook al voel je dat op dit moment niet, roep het maar uit naar God die Jou Vast houdt of probeer ondanks alles te zingen, daar wordt ik altijd rustig van!
  Bid voor jou dat je hulp mag ontvangen❣️

 3. Lieve Petra
  Heb jij wel hulp bij deze diepe worsteling?
  Medycijnen, iemand waar je je angsten mee kunt delen?
  Iemand die je een tijdje wil bijstaan op deze zware weg voor jou?

  1. Ik heb wél hulp van een psycholoog maar dat is ook maar één keer in de zoveel weken.
   Verder probeer ik elke dag weer voorbij te laten gaan.
   Vooral voor mijn man en dochter vind ik het zó erg want hun staan het dichts bij mij.

 4. Dank U dat U zo betrokken bent bij mijn leven! Zondag na een barre reis met héél veel regen mijn dochter Esther ontmoet na anderhalf jaar! Dit was heel bijzonder, totaal géén spanning. Ik kon vertellen over God’s hulp in deze anderhalf jaar. Ze stond dit toe!!! Meest kreeg ik een sneer als ik over God sprak. Ze is aan het rouwen ? om het verlies van haar partner. Dit na 13 jaar…hij verliefd op een ander. Ik hoop dat ik in deze periode van rouw naast haar mag gaan…..zodat na het verwerken, de sparkling weer in haar ogen zal zijn! Ik wilde jullie dit laten weten omdat er voor mij werd gebeden. Dank voor het ??. Liefs zussen, ???

  1. Wat fijn om te lezen dat het goed was je dochter te zien maar wat een verdriet voor jouw dochter.
   Ik hoop dat jouw dochter je de ruimte geeft om moeder voor haar te zijn in deze moeilijke tijd.

   Liefs Anneke

  2. Josefien,
   Wat fijn om te lezen dat het weerzien met je dochter echt goed mocht zijn, en hoopvol!
   Ik hoop en bid dat de Here een verder herstel van jullie relatie wil zegenen en daarbij helpt en wijsheid geeft.

 5. God, houdt mij vast
  Laat mij merken dat U er bent
  In deze constante angstgevoelens kan ik u niet voelen.
  Geef mij kracht!
  Geef mij moed!
  Verwijder de geest van angst die mij plaagt.
  Zodat ik weer stabiel kan leven zonder alle zeilen bij elkaar te hoeven houden . Ik zit in nood zusters!
  Paniek!

  1. Hou vol lieve Petra! HIJ laat je niet los, daarvoor ben je veel te kostbaar. Alleen wat zou het toch al helpen als je Hem weer even mag ervaren, zien. Even een teken dat doorbreekt in jouw nood…. Bid voor je, en je bent echt welkom om per mail “aan te kloppen” als ik je daar iets mee kan helpen, misschien geeft het je iets ademruimte…. (maar je bent ook volkomen vrij om het niet te doen hoor! Ik bid sowieso voor je?)

  2. Lieve Petra, ik heb respect voor mensen, die onder alle omstandigheden , hoe heftig ook, God blijven ervaren. Daar moet je in groeien, dat kan een lang proces zijn. Blijven bidden en danken. Ik zal bidden, dat God de juiste mensen op je pad brengt. Met Gods hulp, de juiste mensen en wilskracht van jezelf, die je dan van God krijgt, moet je het leven weer aan kunnen. Hou vol, Hij is er echt hoor, ook voor jou. Sterkte?

  3. Beste Petra,
   Lees eens 2 Korinthe 10 vers 4 en 5
   Uit de HSV
   Gods zegen en nabijheid toegewenst ?

  4. Lieve Petra wat een moeite.
   Ik sluit mij aan bij de andere zussen zal zeker voor je bidden.
   Ook bij mij rijst de vraag heb jij wel hulp of iemand die er voor je is ?

   Sterk dat je het met ons zussen deelt dat is ook een knipoog van onze Vader maar je hebt iemand dichtbij nodig.

   Veel liefs Anneke

  5. Petra mag hier hulp in krijgen? Is moeilijk als zoveel angst ervaart sterkte ik bid voor je hoop dat kracht mag ontvangen om dit te dragen.

  6. Lieve zus Petra,
   Ik wordt diep getroffen door jouw immense worsteling met je angstgevoelens. Naast je chronische ziekte en een burnout, wat moet jij radeloos zijn!
   Ik heb zelf van dichtbij moeten meemaken wat dat inhoudt en met je doet. Onze zoon had een ernstige depressie met enorme angst en dwangverschijnselen. Het was verschrikkelijk voor hem maar ook voor ons! Hij had veel baat bij hulp, ook van ons, gewoon al dat er iemand bij hem was… hij heeft er een goed ( wel zwaar) medicijn voor gekregen (cipramil druppels) en dat samen met een goede gesprekstherapie heeft hem er uiteindelijk bovenop geholpen. Hij zal het medicijn altijd moeten slikken maar hij is er God zo dankbaar voor dat dit er voor hem is!
   Ik gun jou ook hulp en eventueel medicatie Petra. Je kunt dit niet alleen! Dit gaat zo diep, probeer het alsjeblieft te delen met iemand die je vertrouwt en/of met een goede arts. Ik wens je heel veel sterkte en ik bid voortdurend voor je om verlichting lieve zus.

 6. Als kind van God, woont Zijn h.Geest zelfs IN je.Daarom is Hij altijd bij je in je en om je heen. Dat is voor mij zo’n zekerheid geworden in m’n leven met Mijn God.

 7. God’s wegen zijn niet te begrijpen,
  maar zijn altijd ons ten goede,
  in de bijbel staat: ik wil het beste voor u …
  en dan is Hij bij je,
  hier nog even op deze aarde, of fijn bij Jezus in de Hemel …

  en Hij droogt alle tranen af … ,!

 8. Zonder deze God zou ik het niet redden! Hij is mijn Rots, mijn Redder. Ik kies ervoor om Hem te prijzen in deze moeilijke situatie waar ik mij bevind!
  Ook nu hoort Hij mij, redt Hij!
  Mijn God!

 9. Dan U God,
  Dat U ook mijn God wil zijn.
  Dan U God,voor dat U in mijn leven bent.
  Dank U God,dat ik U altijd aanroepen mag,en dat U er iedere morgen bent,als ik op staan mag en een nieuwe dag mag beginnen.
  Dank U God dat U er ook bent voor de zieken.
  Dat U bent bij de mensen met chemotherapie , en bij de eenzame mensen,en de verdrietige mensen.
  Mensen die in de put zitten en geen uit weg meer zien,wil U bij deze mensen zijn,dat bid ik U ? Amen.

  1. Wij zien niet altijd het lijntje van Boven… Maar is er wel. Onze God last nooit los het werk waaraan Hij begon. Dank U Vader, dat U ons blijft omringen.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *