Vanuit mijn hart

Als je geen gehoor geeft aan de wet,
is zelfs je ​gebed​ de HEER een gruwel.

Lieve zussen,

Als je niet naar God wilt luisteren, hoe kun je dan oprecht bidden?
Dat is de les van deze Spreuk. Een les die we overal in de Bijbel tegenkomen.
Zoals in de Psalmen en de Profetieën.
(Lees bijvoorbeeld Psalm 40: 7-9 en Jesaja 29: 13 e.v.)

Het gebeurde vaak dat de Israëlieten God tevreden wilden stellen met vormelijke acties en mooie woorden.
Ondertussen gingen ze hun eigen gang en hadden ze geen boodschap aan Gods geboden.
Telkens liet God weten hoe gruwelijk Hij dat vond.
‘Ik heb je offers en mooie woorden niet nodig. Ik wil je hart!’

Ook in Psalm 50 lezen we hoe kwetsend dit onoprechte gedrag voor God is.

Maar tot wie kwaad doet zegt God:
‘Wat baat het dat je mijn geboden opzegt
en mijn ​verbond​ in de mond neemt?
Je haat het als Ik je terechtwijs,
mijn woorden schuif je terzijde…’

De schrijver van Spreuken leert ons dat ongehoorzaamheid aan God je gebedsleven in de weg staat.
Al denk je zelf misschien van niet.
Ja, je kunt ook jezélf voor de gek houden…
Je sust je geweten met woorden die gelovig klinken.
Maar het is een gebed dat in jóuw straatje past.
Je gebruikt misschien zelfs woorden die God zélf in de Bijbel zegt….

Diep in je hart weet je best dat er iets tussen God en jou in staat.
Dat je, ondanks je mooie woorden, niet bij jezelf naar binnen wilt kijken.
Dat je vol vuur voor je naaste bidt, maar je ondertussen schuldig maakt aan liefdeloosheid en hoogmoed.
Woorden en daden die vroom lijken, zodat je je onrust kunt wegduwen over wat er scheef zit tussen God en jou.

Lieve zussen, een ernstige Spreuk.
Het is confronterend om eerlijk in ons eigen hart te kijken.
Om te onderzoeken of we gehoorzaam willen zijn aan God óf kiezen wat ons beter past.

En toch is het – zoals altijd – ook een rijke les!
Nooit zal je gebed voor God een gruwel zijn als je je hart voor Hem openlegt. Als je oprecht zoekt naar Gods wil en de strijd tegen je zonden met Hem deelt.
Dat gebed is juist aangenaam voor God.
In zo’n gebed komt zijn kind bij Hem om genade te ontvangen.
Dat gebed is nooit tevergeefs.
Omdat God ziet dat je Hem liefhebt… met heel je hart.

Gebed: Vader, geef mij de Heilige Geest, zodat ik U gehoorzaam wil zijn en eerlijk in mijn eigen hart wil kijken. Geef mij oprechte liefde voor U, en help mij om vanuit die liefde te leven. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Lieve Josefien, Arja, Anneke en Anneke 3, ook al horen jullie op dit moment niks van mij; ik ben jullie niet vergeten.
  Ik zit zelf emotioneel aan de grens, maar er komt vast weer een dag waarop ik ruimte heb om te schrijven. (Dat is nu vooral nog aan m’n boek waardoor de rouwregisters telkens weer geactiveerd worden).

  Liefs van mij en ook voor jullie geldt: ‘Hou vol, hou vol. Hij laat niet los’.

  1. Dat bid ik jou ook toe, lieve Lies
   Hij laat niet los wat Zijn hand begon, oh LEVENSBRON wil bijstand geven aan hen die het zo nodig hebben.

  2. En dat geld ook voor jou lieve Lies!!!!!! En vraag mij af -door zoveel aan je boek te schrijven- Abba dit van je vraagt?Iedere x worden de korstjes weer van het litteken af gescheurd.En kan niet genezen. GOED BEDOELD HOOR LIES!!!

  3. Lieve Lies, Héél véél sterkte en kracht toegewenst en gebeden nu het water je tot aan, of zelfs boven, je lippen staat! Ik hoop zo dat het schrijven van je boek helpt in de “verwerking” van dit intense verdriet. Dat je emotioneel aan je taks zit hoeft geen negatief teken te zijn, kan onderdeel zijn van een rouwproces en op de lange termijn ademruimte gaan geven. Alleen voelt het nu afschuwelijk….helaas….
   De Zegen en nabijheid van onze Vader in dit alles voor jou!!
   (Ook voor ieder ander die door zo’n proces gaat of om wat voor reden dan ook het zwaar heeft!)

  4. Lieve Lies,

   Wat ontzettend moedig dat je deze stap hebt gezet. Ik geloof dat je het mag zien als jouw “Mara” (bitter) moment waar de Heer jou doorheen helpt met Zijn Heilige Geest om uiteindelijk jouw Elim (overwinning) te vieren. Velen van ons mensen drinken het water van Mara, maar slikken het niet door om gereinigd, gezuiverd te worden door de Heer zelf, want wat maakt dat allemaal los? Maar we mogen weten dat wanneer we deze stap in geloof zetten, Hij degene is die ons dwars door Mara heen leidt om uiteindelijk onze Elim te kunnen vieren. Wat een rijke belofte! Bid jou dan ook Gods wijsheid, kracht en vrede toe in de stap die jij hierin hebt gezet, zodat je met dit boek allereerst jouw Heer en Heiland zult eren, Hij het zal gebruiken tot heling en genezing van jouw hart, jouw ziel en het tot zegen mag zijn voor vele anderen, die het boek zullen lezen als getuigenis van de ontzagwekkende kracht en macht van onze geweldige God, tot hoop dat er voor onze God niets onmogelijk is en Hij Zijn beloften van liefde en trouw houdt dwars door tranen en lijden heen. Wees gezegend zus! Blessings Cornelia

  1. Goedemorgen Nelie, heb je mailadres aan Grace gevraagd (nog niet ontvangen). Ik vind het fijn dat je stand-by wil zijn en wilt luisteren als het water me tot aan de lippen staat)

  2. Lieve Nelie, je vraag of ik moet blijven schrijven ie legitiem. Of Abba het van mij vraagt? Ik heb geen briefje uit de hemel ontvangen met de boodschap: schrijf! Maar ondanks tranen ervaar ik het wel als zegen. Stukje bij beetje komt er een beetje ruimte in mijn hart. Daar komt bij dat autistische man net met pensioen is gegaan en dat is niet makkelijk. Schrijven is voor mij een uitlaatklep want met hem kan ik er niet over praten. Nooit!

   Ik begrijp dat je het goed bedoelt Nelie…
   Bedankt Gloria en Anneke 3 voor jullie bemoedigingen

  3. Beste Nelie,

   Wat bedoel jij met de uitspraak God wil waarheid in het verborgene?
   Bedoel je met het verborgene ons hart, onze ziel?
   Geloof namelijk dat God wil dat alles wat ons bezig houdt in ons hart, in onze ziel in het Licht komt, zodat we werkelijk in vrijheid zullen leven.
   Hoor graag van jou wat jij met deze uitspraak bedoelt.
   Blessings Cornelia

 2. Omdat hun ontzag louter plicht is,aan geleerd door de mensen
  Mij met de lippen dient, niet met het hart. Jesaja.
  Nee U, heeft uw oren voor mij geopent en ik mag zeggen hier ben ik. Psalm 29
  Laat mijn hart en lippen tot U komen Heer, uit respect,en dankbaarheid voor U.
  Amen🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *