Nieuw inzicht

Eerder had ik slechts over U gehoord,
maar nu heb ik U met eigen ogen aanschouwd.

Lieve zussen,

Misschien heb jij het ook meegemaakt.
Je gaat door een moeilijke periode en worstelt met veel vragen.
Maar dan komt er een moment waarop er iets in je verandert.
Je gaat de dingen anders zien.
Je ervaart groei in je geloofsleven, waardoor je rust kunt vinden bij God.

In Jobs leven gebeurde dat ook.
Wat heeft Job het zwaar gehad.
Zijn vrienden hebben hem met hun woorden in een geloofscrisis gebracht!
Job is zo opstandig en teleurgesteld dat hij God wanhopig ter verantwoording roept.
Maar in alles blijft hij zich toch aan God vasthouden.

En God laat zijn kind niet in de steek.
Hij spreekt tot Job en wijst hem op de kleinheid van de mens tegenover de grootheid van God, de Schepper.
Het is indrukwekkend om achterelkaar hoofdstuk 38-41 te lezen. Daar word je stil van.

Dan beseft Job hoe kortzichtig zijn verwijten naar God waren.
Geen mens kan Gods bedoelingen doorgronden.
Maar het is zéker dat God alles doet met wijs beleid.
God, die heel de schepping regeert, heeft ook Jobs levensweg in zijn hand.

Jobs situatie is (op dat moment) nog onveranderd.
Maar zijn blik is wél veranderd.
Hij buigt zich in eerbied en vertrouwen neer voor de Almachtige.
Daarom kan Job vrede vinden.
Hij weet: God is almachtig én – wat een troost! – God is tegelijk rechtvaardig!

Eerder had ik slechts over U gehoord,
maar nu heb ik U met eigen ogen aanschouwd.

Prachtig omschrijft Job hoe hij is gegroeid in het kennen van zijn God.

Lieve zus, als je de weg niet begrijpt die God met je gaat, mag je je laten bemoedigen door deze geschiedenis.
Wat kunnen we ons in moeilijke situaties verbonden voelen met Job.
Maar we mogen ons ook laten bemoedigen door het nieuwe perspectief dat Job kreeg.

God gaf de geschiedenis van Job een plaats in de Bijbel, zodat wij mogen groeien in ons vertrouwen op Hem.

Gebed: Vader, help mij om op U te vertrouwen, ook als ik niets begrijp van de weg die U met mij gaat. Dank U dat ik bij U mag komen met mijn vragen. U zult mij leiden en voor mij zorgen, ook deze week. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een overgave, Geartsje, van jou en je man.
  Want jullie geven te kennen, verblijdt te zijn en te blijven, in jullie Hemelse Lieve Vader. Maar hij heeft ook tranen gegeven, voor verdriet een plaats te geven!!

  O, NAAM aller Namen, aan U alle eer.
  Niets kan ons ooit scheiden van Jezus onze Heer!!
  Geen dood en geen leven, geen moeite, of pijn,
  Ik zal Eeuwig zingen, dicht bij U zijn!!
  Gerrit 🤗

 2. Om zo elkaar moed in te spreken naar aanleiding van de mooie overdenking. Wat is dat fijn als zussen. Ook voor ons was er na het overlijden van onze tweede dochtertje verdriet om haar weer af te staan aan God, maar zij heeft het mooiste van het mooiste. Wij moeten hier op de zondige aarde verder en de kinderen die God bij zich haalt mogen zingen en juichen voor Hem in de Hemel.
  Wij hebben ook nooit gezegd dat we onze dochter hebben verloren. Een verlies viel bij ons onder: je bent haar kwijt geraakt net zoals je een horloge oid kunt verliezen. Nee geen verlies, wel verdriet maar een weten dat God jouw kind thuis haalde en jij met hulp van Hem mag verder leven, ook al is dat soms wel moeilijk en ontdekken we net als Job de Vader die ons liefheeft en kracht geeft.

  1. Ook mijn man Giovanni en ik zijn vrouw Marja hebben nu ook onze dochter Barbara in de hemel sinds 26 februari 2019 met 39 jaar door baarmoederhalstumor en onze zoon Ilario door een ongeluk op zijn werk met 26 jaar en ons huis is leeg leeg leeg. Ik geloof in God en Jezus en bid iedere dag tot Hem maar begrijpen doe ik Hem niet hoor want wat is er veel voor Barbara gebeden door familie hier in Italie en familie in het buitenland. 2 maal was ze genezen en samen hebben we in een kerkdienst de Here God geloofd en gedankt. Toch weer terug die kloteziekte en toen nog veel heviger en niet te begrijpen. Afijn mijn man en ik gaan verder met leven ofewel overleven. Onze grafkapel wordt heel erg mooi want we hebben 2 maanden na haar sterven een bloknootje gevonden waarin Barbara schreef hoe we alles moesten doen omtrent haar auto woning kleding enz.enz. Zelf heeft ze haar mond dicht gehouden sinds oktober 2018 en wij ook sinds sept.2018 maar ik had altijd op een groot wonder gehoopt. Niet gebeurd maar ze is rustig ingeslapen.

  2. Amen!
   War fijn dat jullie ook vanuit dit vertrouwen mogen doorleven. God is jullie nabij! Of zoals onze voorganger mooi sprak in de afscheidsdienst van ons zoontje: je hebt een gebaande weg naar God zodat je zijn troost en aanwezigheid mag ervaren.

  3. Amen!
   War fijn dat jullie ook vanuit dit vertrouwen mogen doorleven. God is jullie nabij! Of zoals onze voorganger mooi sprak in de afscheidsdienst van ons zoontje: je hebt een gebaande weg naar God zodat je zijn troost en aanwezigheid mag ervaren. Wat een zegen.

 3. Wat een bemoediging. Door alles heen, moeite pijn verdriet, zeker te mogen weten, Hij is erbij. ALTIJD. Wij zijn op vakantie in Limburg. Met onze zoon en zijn gezin. Met ons allen kunnen spreken over de grootheid van God. Één kleindochter heeft een vriend die 2 jaar geleden zijn vader plotseling heeft verloren, en dat doet nog steeds pijn. Hij komt iedere dag wel een keer ter sprake. Net of hij er nog is. Hij is hier niet meer maar leeft bij zijn Hemelse Vader. Wat een troost. Ik voel me als beppe zo gezegend ondanks dat ik iedere dag chronische pijn heb. Hij draagt mij, en geeft kracht voor iedere dag genoeg. Dank je wel lieve zussen voor jullie gebeden. Ik bid voor jullie. En vind het een voorrecht dat ik dat mag doen.
  Wees gezegend. Liefs Geartsje

 4. Wat een immens verdriet Nicole, heel veel sterkte want zoals Lies schrijft je moederhart blijft huilen.

  Maar wat een prachtig getuigenis dank dat je het met ons wilde delen.
  Die boog in de hemel als teken van trouw staat boven ons leven en zegt, Ik hou van jou/jullie.
  Alle zussen die verdriet rouw pijn en wat er nog meer voor ellende is op deze wereld Hij is erbij, ook als die boog niet te zien is.
  Veel liefs

  1. Wat bijzonder dat je juist dit deelt!! die boog in de wolken was juist het teken wat God heel duidelijk gaf toen wij vanuit het ziekenhuis na zijn overlijden naar huis reden. Het couplet stond op zijn geboortekaartje, en toen wij 11 maanden later vol verdriet naar huis reden stond hij boven onze woonplaats. Een regenboog in de wolken, op een heel bewolkte dag met eigenlijk geen zon te zien. Ook in het weekend na de begrafenis verschenen steeds die regenbogen. Dit heeft in onze omgeving ook een enorm getuigenis afgegeven. En voor ons een heel sterk gevoel: Hij is erbij!

 5. Lieve Nicole, jouw verhaal raakt me zeer en ik leef met jullie mee. Wij weten vanuit ervaring hoe moeilijk het is om een kind te verliezen. Bij ons ging het om een volwassen zoon. Het gemis van een kind; het schrijnt, brandt, steekt en nog veel meer. Toen we na de begrafenis voor het eerst weer naar de kerk gingen (vond ik heel moeilijk en emotioneel) heb ik een zelf geschreven brief aan Job voorgelezen…
  Dat gaf mij ruimte om mijn hart te openen en de gemeenteleden zicht op wat wij wel/niet van het verwachtten.

  We zijn nu twee jaar verder. Ik heb rust over zijn overlijden omdat ik weet dat hij bij God is, maar mijn moederhart blijft huilen…

  Vertroostend dat jullie kunnen zeggen dat jullie dwars door het diepe verdriet heen God hebben gezien. Hij was er, is er, en zal er zijn. Een mooie geloofsbelijdenis voor nu en voor de toekomst, want het gemis blijft. Heel veel sterkte toegebeden!

  1. Wat heftig dat jullie dit ook moeten doormaken. En ka heel herkenbaar. Het grote verdriet en het vertrouwen dat onze zoon op de beste plek is staat zo naast elkaar. Toch ben ik dankbaar dat ik dat hemelse perspectief ook heb, ik zou niet weten hoe ik dat anders als moeder had moeten doen…

   Jullie ook alle kracht en Hods nabijheid gewenst. Weet u of er ook een contactgroep is voor christelijke ouders van overleden kinderen?

  1. Bedankt Nel. Hij is erbij! Ik hoop dat ik dat vertrouwen vast mag houden tot op die grote dag…

 6. Nicole,
  Wat ontzettend verdrietig om jullie zoontje te verliezen,heel veel kracht en sterkte gewenst.
  Wel mooi te mogen lezen dat er rust in jullie leven is gekomen om te mogen weten dat jullie zoontje nu bij God wezen mag,en dat God in jullie leven is en kracht geeft om verder te mogen gaan.
  Inderdaad lijkt het op Job het verhaal dat hij God kende en nu heeft mogen zien, wees rijk dit te mogen ervaren.
  Zelf heb ik ook deze rijke ervaring mogen meemaken,gelukkig heb ik niet iemand verloren.
  Maar het voelt zo mooi en rijkelijk Dank U God dat U er op deze momenten,en ook andere momenten voor ons wil wezen.
  Dat wij dit mogen ervaren gelijk Job deed.🙏 Amen

  Allen een fijne start van de nieuwe week gewenst,van uit Voorthuizen

 7. Door zware moeites wat voor een mens uitzichtloos lijkt te doorstaan.
  Leid God jou in jouw onbewust zijn naar het punt WÁÁR HIJ jou.wilt hebben
  En waar jij moet zijn

  Dan op een gegeven moment
  Kijk jij achterom.en ziet en bemerk je Dat jij al Zó Veel veder UIT jouw duisternis bent gebracht

  HIJ is al die tijd bij jou gebleven
  Om jou te dragen te troosten en jou vooral te sterken

  HIJ weet alles van jou
  Dáárom is alleen God de enige die jou uit de zwaarte van jouw moeites kan halen
  HIJ tilt jou op.

  En leert jou ZIJN wegen te kennen
  En je zult al zware moeites die jij hebt moeten doorstaan
  Met het hart van god achter jou kunnen laten
  Amen

  1. Een mooie reactie op een Zussenliefde van Grace. Ook die van Geurette.
   Bedankt voor je bemoediging!
   《wat heel fijn is als je een Chronisch Residiverende Depressie hebt》
   Maar : GOD WIJST ONS EEN WEG, langs wegen, die geen mens bedenkt.

   hartelijk groet van
   Nel Jongste.

 8. Hoopgevend voor iedereen eigenlijk.
  Vorige week las ik over iemand die veel verdriet moest meemaken, dat zij zich de vraag leerde stellen Wie is God nu voor mij (in dit alles)?
  Ook mooi om te delen vond ik.
  Sterkte voor iedereen in moeite en zorg!

  1. Afgelopen jaar zijn wij tot groot verdriet ons jongste zoontje plotseling verloren. Ik ben zo dankbaar dat ik door dit verdriet heen nu zoals Job kan zeggen: eerder had ik alleen over U gehoord, nu heb ik U gezien.

   Ik twijfelde eerder wel eens, is mijn geloof echt? Of wil ik graag geloven? En wat als mij nu iets verschrikkelijk overkomt zoals het verliezen van een kind? Helaas moest juist dat laatste mij overkomen, en het is ontzettend zwaar, verdrietig en moeilijk om deze weg te moeten gaan. Maar toch, vanaf het moment dat ons zoontje naar de hemel is gegaan gaf God ons rust en en vertrouwen en ook bijzondere tekenen dat ons zoontje in goede handen is en dat God met ons mee gaat tot de dag dat wij hem weer mogen zien. Door dit heen kan ik zeggen: juist in die diepte van zo’n groot verdriet openbaart God zich als een God die er was, is en altijd zal zijn. En ja, het verhaal van Job is dan ineens heel herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *