Koorden van liefde

Zacht leidde Ik hen bij de teugels,
aan koorden van ​liefde​ trok Ik hen mee ...

Lieve zussen,

In Hosea 11 lezen we over Gods vaderliefde voor zijn volk.
Let op de prachtige beeldspraak: ‘… leerde lopen … op de arm nam …  hen verzorgde.’
Zoals een vader over zijn kind spreekt, zo spreekt God over zijn volk.
Zelfs in zijn gekwetste liefde!
In vers 4 verschuift het beeld.
Het gaat ineens over teugels.

Zacht leidde Ik hen bij de teugels …

Zoals je een paard of een os op het juiste spoor houdt.
Geen zweep, geen ijzeren hand.
Maar aan ‘koorden van liefde’ trekt God zijn kinderen mee.

Dat doet Hij nog steeds.
Vaak ervaren we deze koorden helemaal niet als liefdevol.
We vinden dat God ons belemmert.
Dat Hij ons beperkt in onze bewegingsvrijheid.
We willen ons losrukken.
We willen onze eigen weg kiezen en de kant op gaan die óns bevalt. 
We denken zelfs dat God ons tegenwerkt.
De koorden van liefde voelen als knellende banden. 
‘God, laat me mijn eigen weg gaan! Ik weet heus wel wat goed voor me is.’

Kijk eens terug op de geschiedenis. Lees de Bijbel.
Al vanaf de schepping leidt God de wereld aan koorden van liefde.
Met de liefdesband houdt Hij zijn kinderen dicht bij zich.
Hij zond zijn eigen Zoon naar deze aarde, zodat wij Gods kinderen kunnen zijn.
Hij leidt deze wereld naar de laatste dag, de dag waarop alles op zijn plaats zal vallen.

God leidt ook jou aan koorden van liefde naar je bestemming.
Hij trekt je mee de goede kant op, ook als je soms tegenstribbelt.
Als je misschien nog lang achterom blijft kijken.
Gods liefdesbanden houden je vast als je afgeleid wordt van het juiste spoor.
Meebewegend op jouw geloofsgroei, voeren de koorden van liefde je mee op de weg naar het eeuwige geluk.

Lees nog eens die verzen over Gods liefde.
We denken het vaak beter te weten dan onze Vader.
Maar als we in de Bijbel lezen hoe ver zijn liefde voor ons gaat, weten we dat we ons rustig kunnen voegen naar de Hand die ons leidt. 

Gebed: Vader, leer mij hoe zacht uw koorden van liefde zijn als ik mij, in plaats van me los te willen rukken, overgeef aan uw leiding. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Wat een liefde en tederheid spreekt er uit deze tekst voor hen die zich willen laten leiden door die liefdekoorden.
  De overdenking gaat de hele dag al met mij mee en doet mij ervaren wat een liefdevolle Vader hebben wij.

  Bid alle zussen toe dat ze die tedere liefde zullen ervaren.

  Fijn om iets te lezen van jou Josefien. 🙏🏼
  Heel veel sterkte toegewenst Arja .
  Troost voor hen die rouwen.

 2. Lieve Vader ik geef me over aan Uw leiding….♥️Liefdekoorden…wie weet DE weg voor mij het beste?! U Vader….laat mij niet steeds achterom kijken. Leer mij om met de mensen om te gaan die nog steeds achterom kijken en mij dat steeds laten herinneren. Het doet me zo’n pijn Heer. 🙏🏼🌹Liefs voor al mijn zussen. Al schrijf ik niet veel ik bid wèl voor jullie.

 3. Een hele mooie tekst die ik al heel jong door mijn vader heb leren bidden. Mijn vader leerde me bijbelteksten zo bidden dat het een vraag werd naar God de Vader want zo zei hij: “God zál dat verhoren,Hij kan niet om Zijn eigen woord heen.”
  Dus leerde ik oa: Heere wilt u mij trekken met koorden van liefde.
  Mensenzelen staat er in de sv.
  Dierbare herinnering van 40 jaar geleden!

 4. Wat een mooie overdenking Grace, dank je voor je stukjes elke dag weer.
  Koorden van liefde, wat een mooie uitdrukking. Dat heb ik van de week weer aan de lijve ondervonden.

 5. Wat lees ik graag en inmiddels elke dag de bemoedigende overdenkingen. ‘s Morgens en dan ‘s avonds nogmaals vanwege de mooie woorden in de reacties van ‘mijn zussen’. Ze brengen me steeds weer dichter bij Hem. Dank aan God, dank aan Grace en dank aan alle lieve dames.

 6. Wat weer een bemoedigende overdenking Grace.

  De zin: ‘Meebewegend op jouw geloofsgroei, voeren de koorden van liefde je mee op de weg naar het eeuwige geluk’ sprong eruit.

  Meebewegend….prachtig!
  Daarbij zie ik het beeld van een koetsier op de bok. De teugels leiden het paard. Waar het kan zal de koetsier de teugels laten vieren en als het moet zal hij de teugels aanhalen. Niet om het paard te straffen, maar om het op koers te houden…

  Vader weet de weg!

  Ik wens al mijn -door God geliefde zussen- (weerspannig of niet) een goede dag!

 7. Lieve Grace
  Wat een bemoediging.
  Soms voelt het als een beperking, maar onze Vader weet het beste wat goed voor ons is. Hoe moeilijk het ook is, Hij blijft dezelfde, vol liefde voor Zijn kinderen. Zijn plan gaat door. Ik zie uit naar Zijn terugkomst. Dat geeft kracht voor elke dag. Gedragen door Hem, en door gebed van lieve zussen, ook voor mij. De afgelopen weken voel ik me gedragen. De pijn is hetzelfde, maar ik kan weer genieten van alle zegeningen. Dank U Vader voor al mijn lieve zussen, en ik draag hen mee in gebed, breng alle pijn en verdriet bij U. En er komt een dag dat we elkaar ontmoeten, als Jezus terugkomt. Wat een dag zal dat zijn..
  Amen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *