Ik ben met je

En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

Lieve zussen,

Hoe deze dag er ook uitziet, God is bij je. Zolang deze aarde bestaat!
Dat zijn woorden die Jezus zélf gezegd heeft.
Hij doet deze belofte op een bijzonder moment.
Jezus staat op het punt om terug te gaan naar zijn Vader in de hemel.
Zijn leerlingen zullen het werk op aarde voortzetten.
Iedereen, dichtbij en ver weg, moet het Evangelie horen.
Jezus spreekt zijn leerlingen moed in.

Houd dit voor ogen: Ik ben met jullie …

Wat moet dit een geruststelling voor hen zijn geweest.
Ze hebben er vast vreselijk tegenop gezien dat Jezus hen verlaten zou.
De dagen rond zijn sterven en begrafenis liggen hen nog vers in het geheugen.
De angst, het gevoel van gemis en verlatenheid …
Laat hun Meester hen nu alsnog alleen?

Jezus’ belofte is moeilijk voor te stellen als je alleen denkt aan Jezus als mens.
Een mens kan maar op één plek tegelijk zijn.
Maar de leerlingen hebben ook gezien dat Jezus Gód is. Dat Hij er, net als zijn Vader, altijd en overal is.
‘Houd dit voor ogen …’   Vergeet het niet, houd je eraan vast!

Als leerlingen van Jezus mogen ook wij het Evangelie uitdragen in ons leven.
We mogen van Jezus vertellen aan onze kinderen.
Op ons werk en in de buurt mogen we laten zien wat het betekent om een kind van God te zijn.
Jezus’ belofte dragen we daarbij in ons hart:
‘Ik ben met jullie. Ik ben er tot aan het eind van de tijd. Zolang deze aarde bestaat en mijn werk nog niet voltooid is.’

Wat een geruststelling als het soms voelt alsof God ver weg is.
Als het best moeilijk is om sterk te blijven in een goddeloze wereld.
We staan er geen dag alleen voor.
Zoals lied 234 uit het Liedboek zo mooi zegt:

Al heeft Hij ons verlaten,
Hij laat ons nooit alleen.

Valt het je op? Jezus zegt niet ‘Ik ben er’, maar ‘Ik ben mét u’.
Dat geeft extra kleur aan deze belofte.
Het zegt iets over de nabijheid van God.
Zijn macht beschermt ons.
En zijn Heilige Geest troost en bemoedigt ons.
We mogen op Hem rekenen!

‘Ik ben met je. Tot Ik terugkom!’

Gebed: Dank U, Heer Jezus, dat ik er niet alleen voor sta. U bent om mij heen, ook vandaag. Geef mij de wijsheid en de moed om van U te getuigen op de plaats die U mij geeft. Elke dag opnieuw, totdat uw werk klaar is. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Heel mooi Ik hoop ook dat Jezus spoedig mag komen. En dat ik mama in de Hemel mag zien. Ze is vorig jaar overleden en ik mis haar nog elke dag. Ik vind het mooi geschreven en ook heel duidelijk voor me. Ik wens iedereen Gods Zegen Ik wacht ook met smacht op Zijn komst Halleluja

 2. Lieve Henny, mijn medeleven hoor met het overlijden van je zusje, je wilt elkaar niet missen, maar het gebeurt in deze wereld, we weten dat we allemaal eens zullen sterven, maar de scheiding van de dood is zo heftig, wij als fam stonden aan het bed van onze broer en zwager, we deden een gebed of de Here de weg niet te zwaar wilde maken, zijn dochter is die nacht bij hem gebleven, en morgens mocht Hij zijn Heiland ontmoeten. Ik hoop zo dat je zusje geen moeilijke weg heeft gehad, zij mocht ook binnen gaan in Gods huis, dat troost ons elke dag, het gemis is heftig hoor, lieve zus ik bid voor jou in deze zo moeilijke tijd, we houden elkaar vast, ik zal bidden voor kracht troost en bemoediging, liefs Tetsje

 3. Al heeft Hij ons verlaten,
  Hij laat ons nooit alleen.
  Wat win in Hem bezaten,
  is altijd om ons heen.
  Als zonlicht om. de bloemen,
  een moeder om haar kind.
  Te veel om op te noemen,
  zijn wij door hoop bemint.

  Alle zussen door ziekte,verdriet ,door verlies, of andere redenen.
  Heel veel sterkte gewenst.
  Wij zijn ins ons gebed bin jullie.

  1. ♡ Héél véél sterkte en kracht en natuurlijk gecondoleerd hè!…..

  2. Lieve Henny, ik wil je Gods kracht en troost toebidden in deze moeilijke tijd. Moeilijk om je zus te moeten missen en ook nog op een jonge leeftijd. Hoop dat je troost mag vinden bij onze Hemelse Vader. Lieve groetjes.

 4. Blijft bijzonder, als een tekst die in een moeilijke periode veel voor me is gaan betekenen, ineens weer voorbij komt…afgelopen zondagmiddag in de kerk en nu ook weer…”En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld.”

 5. Lieve zussen,
  Wat weer een fijne bemoediging dat Jezus ons niet zomaar alleen laat,afgelopen zaterdag hadden wij de afscheidsdienst van de jongste broer van mijn man, 6 weken nadat zijn vrouw aan een hartstilstand overleed is ook hij overleden, hij is maar kort ziek geweest, wat een groot verdriet , de voorganger verwoorde het zo mooi dat Jezus zei Wees niet verdrietig. Jullie geloven in God, geloof nu ook in mij. In het huis van mijn van mijn Vader is plaats voor heel veel mensen.Als dat niet zo was zou ik jullie het hebben gezegd.Ik ga daar heen om alles voor jullie klaar te maken, daarna kunnen jullie ook komen. Wanneer ik ben weggegaan en alles voor jullie heb klaar gemaakt, kom ik terug om jullie op te halen, dan zullen jullie zijn waar Ik ben, wat een troost volle bemoediging, wat staat in Joh 14., het mannenkoor waar Henk lid van was zongen prachtige liederen.
  Mijn man kon niet mee , de longontsteking waar Hij voor in het ziekenhuis heeft gelegen, wil maar niet genezen, daar is hij erg verdrietig van, de longarts rade het hem af te gaan, wel kon hij de dienst via internet volgen.
  Met onze dochter Anja gaat het goed, nadat zij in mei een stamceltransplantatie heeft gehad, .
  is er nog niet, iedere 2 weken moet ze naar Groningen voor nabehandeling, en dat 2 jaar lang, ze wacht nog voor revalidatie in Haren.
  Wil jullie allemaal bedanken voor de gebeden voor ons gezin, het geeft kracht en moed om verder te gaan.liefs Tetsje.

  1. Dank je wel Tetsje voor het delen van dit persoonlijke verhaal. Een verhaal van rouw en tegelijk van hoop!
   In een tijdsbestek van zes weken je schoonzus en broer/zwager te moeten missen is niet niks.

   Wat verdrietig voor je man dat hij niet persoonlijk aanwezig kon zijn vanwege de hardnekkige longontsteking.
   En wat naar dat er geen schot in de verbetering zit…

   Fijn dat het met jullie dochter in verhouding wel goed gaat. Het is voor haar en haar gezin, maar ook voor jullie een lang traject waarbij elke behandeling en controle weer erg belastend is of kan zijn.
   Haren staat als revalidatiecentrum goed bekend, maar daar is ze nog niet aan toe begrijp ik.

   Ik zal zowel je man, als Anja en jullie als gezin en familie eromheen voor Gods troon dragen in gebed om zegen, verlichting en waar mogelijk genezing!

   Met liefde, Lies

  2. Lieve Tetjse,
   Wat een gebeurtenissen. Hoeveel kan een mens verdragen?
   Gelukkig mogen we weten dat God er altijd bij is en met ons is.
   Hij troost, geeft kracht en rust.
   Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 6. Amen…… en wat een prachtige verwoording zeg!!
  Laten wij ons daar aan vasthouden!!!….
  God laat niet los wat Zijn Hand is begonnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *