Veilig en geliefd

Behoed mij als de appel van uw oog,
verberg mij in de schaduw van uw vleugels ...

Lieve zussen,

We mogen de nieuwe week weer ingaan met God.
We weten niet wat ons staat te wachten.
Maar we weten wél dat we veilig zijn.

David zit in een benarde situatie, door zijn vijanden bedreigd en vernederd.
Hij smeekt God om gerechtigheid.
Hij houdt zich eraan vast dat God alles ziet en hem uiteindelijk recht zal doen.

David bidt in deze psalm ook om Gods bescherming.
Hij gebruikt daarvoor mooie beelden.

Behoed mij als de appel van uw oog …

De oogappel, of de pupil, is het meest kwetsbare deel van het oog.
De pupillen worden daarom goed beschermd door de oogleden en de wimpers.
Er hoeft maar weinig te gebeuren of de ogen sluiten zich in een reflex. 
Prachtig geschapen!
En niet voor niets bestaan er zonnebrillen en veiligheidsbrillen.
Als je ogen eenmaal beschadigd zijn, is dat vaak onherstelbaar.

David weet en gelooft dat hij kostbaar is voor God.  
God laat dat steeds weer zien in de manier waarop Hij met zijn kinderen omgaat.
Als Gods oogappel getroffen wordt, wordt God zélf getroffen!
De nood van zijn kind raakt Hem.

En David noemt nog zo’n mooi beeld.

… verberg mij in de schaduw van uw vleugels …

We zien het deze maand overal om ons heen: jonge vogeltjes en kuikentjes die schuilen onder de vleugels van de oudervogel.
Zo zijn ze veilig voor de gevaren van de buitenwereld. 
In een warm land als Israël zochten de jongen overdag de schaduw van de vleugels op.
Wat een prachtig beeld van Gods zorgzame bescherming voor zijn kinderen.

Uit deze psalm blijkt wel hoe lief God zijn kinderen heeft.
Wat een bemoediging voor ons.
Ook jij mag deze week je toevlucht zoeken bij God.
Als je beseft hoe kostbaar je in Gods ogen bent, wat belet je dan nog?
De kuikentjes rennen toch ook niet bij de moedervogel vandaan als er gevaar dreigt?

Weet dat er altijd een plaats is waar je geliefd en veilig bent!

Gebed: Vader, ik weet niet wat deze week mij brengen zal, maar wél dat ik altijd bij U schuilen mag. Wat een rust om te weten dat ik kostbaar ben voor U. Amen. 

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Reacties

 1. Wat een verdrietige dingen allemaal. En idd wel heel veel. Gebed is een krachtig wapen en we zullen voor je bidden. God beloofd ons geen kalme reis maar wel een behouden aankomst. Probeer je daar aan vast te klampen

 2. Goede morgen lieve zussen, onder zijn vleugelen mag ik schuilen, maar nu voelt het voor mij dat de vleugels te kort zijn, want ik voel me koud, mijn man Jan is donderdag opgenomen in het ziekenhuis met longontsteking, hij is longpatient, onze dochter Anja werd vrijdag opgenomen in Groningen,voor stamceltransplantatie, heftig heel heftig om dat mee te maken, ik zelf werd die dag 70 jaar ,toch weer een mijlpaal, waar ik GOD voor gedankt heb, zaterdag ochtend belde onze zwager dat zijn vrouw dood in bed lag, toen dacht ik Waarom zoveel op onze weg,heb nu het gevoel dat op onze levens reis het stoplicht nooit op groen staat, dat er steeds omleidingen zijn, terwijl anderen steeds een geplaveide weg hebben, dit klinkt wat negatief, maar het voelt wel zo, de zon schijnt vandaag ik kan er altijd zo van genieten, maar nu niet, gelukkig heb ik heel veel lieve mensen om mij heen , mijn broer komt zo even helpen met de tuin, maar je wilt zo graag anders, zoals het was, we hebben elke dag
  Het gebed zo nodig, dat weet ik, en voel ik, daarom lieve zussen in het geloof , laten we elkaar vasthouden, veel liefs Tetsje.

  1. Wat een verdrietige dingen allemaal. En idd wel heel veel. Gebed is een krachtig wapen en we zullen voor je bidden. God beloofd ons geen kalme reis maar wel een behouden aankomst. Probeer je daar aan vast te klampen

  2. Verdrietig allemaal Tetsje. Zal voor jullie blijven bidden, Gods wegen begrijpen we niet altijd. Maar God begrijpt ons wel. Hij is echt dichter bij ons dan wij vaak ervaren. Dus houd vol, denk aan het lied van Kees Kraayenoord. Heel veel sterkte. Gr. Liesbert.

  3. Lieve Tetsje,

   Wat herken ik me in jouw reactie! Nee, niet dat onze levenswegen volledig parallel lopen. Maar, ik maak vergelijkbare moeilijke dingen mee. Ik heb soms het gevoel dat ik uit het nest val; jij ervaart te korte vleugels om te je beschermen…
   Terwijl Anja voor stamceltransplantatie werd opgenomen, werd jij 70 jaar (hoop ik in december te worden). Het leven kan soms verschrikkelijk grillig zijn en als je om je heen kijkt zie je anderen over een geplaveide weg wandelen. Het lijkt soms zo oneerlijk verdeeld. Ik voel het helemaal met je mee.

   Tegelijk weet ik dat we ook niet zonder onze hemelse Vader kunnen. Waar zou ik het -buiten Hem om- moeten zoeken? Daarom lieve Tetsje laten we onze moede hoofden toch maar weer oprichten naar Hem die ons liefheeft.
   Ik zal voor jou, je man, je dochter, maar ook voor je zwager bidden.
   Het moet een traumatische ervaring zijn om je vrouw dood in bed te vinden.
   Wat een leed; binnen een kleine familiekring.

   Ik heb vanmorgen een stukje troost ervaren in de overdenking van Grace. Blijf het van de Heer verwachten Tetsje en open je hart, je oren en je ogen en handen voor mogelijke signalen die Hij naar jou uitzendt! Veel liefs van een rouwende zus, Lies

  4. Heftig Tetsje, ik bid voor je en je gezin. Heel veel sterkte. En Gods Zegen,

  5. Lieve Tetsje,

   Bid voor jou en je gezin wat een zorgen en verdriet.
   Van harte de nabijheid van onze Hemelse toegewenst.

   Veel liefs

  6. Dankjewel voor deze waardevolle bemoediging! Het betekent voor mij zoveel dat ik mag schuilen onder Zijn vleugels.
   Kleine vraag : deze tekst is toch van Psalm 17: 8? Toch niet vers 10 zoals hierboven staat?
   Gods zegen!

 3. Veilig in Jezus armen
  veilig aan Jezus hart
  daar in Zijn teer erbarmen
  daar rust mijn ziel en smart.
  Amen

  Alle zussen een goede start
  van de nieuwe week gewenst.
  Uit een zon overgoten Voorthuizen

 4. Dank je wel Grace voor de woorden die je namens God door mag geven.
  Brood voor mijn hongerige hart. Er gebeurt zoveel ín en óm mij heen dat ik soms met ingehouden adem wakker word. Ook deze morgen.
  En terwijl ik mijn adem loslaat blijft er een steen op mijn borst liggen…..

  Mijn hulpgeroep tot God mijn Vader keerde als een boemerang op mijzelf terug.
  ‘God, waar bent U? Waarom verbergt U zich voor mij?
  Troost en bescherm mij toch’.
  Van Gods kant bleef het stil. Doodstil!’

  En terwijl ik met m’n ontbijtje aan tafel schuif en zoals gewoonlijk de overdenking van Grace lees; breekt de hemel opeens even voor mij open. Alsof mijn Vader door deze overdenking wilde zeggen: ‘Ik ben er wel voor jou, leer Mij te vertrouwen!’

  Dat laatste blijft moeilijk, omdat de ervaringen van de laatste paar jaar mij het gevoel geven dat ik onbeschermd leef en ik bij wijze van spreken elk moment uit het nest kan vallen…..

  (Ja Nelie, ik weet dat ik niet tot gevoel maar tot geloof maar de praktijk is weerbarstig).

  1. Wat een wonder Lies dat in jouw worsteling, de Heer zich zo liefdevol laat zien
   Twijfel niet, IK BEN ER.
   Hij kent jouw worsteling,want Hij kent jou beter dan dat je jezelf kent.
   En ja, en dat gevoel en dat geloof is inderdaad weleens erg lastig.
   Dat ken ik ook.

  2. ja lieve Lies…het weten en het voelen is soms zo anders..
   ik weet het allemaal…vooral om anderen te bemoedigen maar kan het zelf niet pakken.
   ook zo,n tegenstelling..sterkte lieve Lies!

  3. Ach, weet je Lies; zulke woorden zijn soms zo makkelijk gezegd. Maar voor mensen zoals jij en anderen in de praktijk moeilijk waar te maken. Het zal je allemaal maar overkomen wat we vandaag weer kunnen lezen! Vreselijk! Maar gelukkig mogen we bij Abba schuilen, Hij weet ervan en is erbij.Voor allen die het moeilijk hebben een dikke knuffel van overzee; Nelie

 5. Weer een mooie bemoesiging om de week mee in te gaan.
  Moest denken aan het lied:
  U bent mijn schuilplaats Heer..
  In onderstaande link zingt Kinga Bán
  dit lied. Vorige week overleed zij en ze mag nu zijn bij haar Heer, waarvan ze door haar liederen heen zoveel getuigde, die ook voor Haar een schuilplaats was.
  Een gezegende week allemaal en wees tot een zegen voor de mensen om je heen.
  https://youtu.be/aegt4SfGLHo

  1. Lieve Nelie, dank je wel voor je lieve begripvolle antwoord.
   Jij woont (bijna) aan zee.
   Soms stormt het en slaan de golven hol en hoog op. Dat gebeurt ook in mijn hart als daar de storm toeslaat….
   Gelukkig dat stormen ook weer luwen op Zijn tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *