Het antwoord

Dat wij God kennen weten we doordat we ons aan zijn geboden houden.

Lieve zussen,

Kén ik God wel echt?
Ben ik wel zijn kind?
Misschien bekruipen deze twijfels jou ook wel eens.

Maar het antwoord kun je aflezen aan je eigen manier van leven.
In je gewone dagelijkse leven ben je herkenbaar als Gods kind.
Want een kind van God houdt zich aan Gods geboden, zegt Johannes.

Kijk eens naar je eigen leven en leg dat naast de woorden van Johannes.
Het houden van Gods geboden is geen afvinklijstje: heb ik me aan de regeltjes gehouden?
Johannes, de ‘apostel van de liefde’,  wijst op het grote gebod in de wet:

God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf.

Kijk daarmee eens naar je eigen leven.
Welke plaats heeft God in jouw gedachten, in je wensen, in wat jij belangrijk vindt?
Heb je God lief… boven alles?
Ben je er van harte op uit om je naaste lief te hebben als jezelf?
Als je dat herkent in je leven, zegt Johannes, ken je God!
Dan ben je zijn kind.
Dan houdt Hij van je.

Zeg nou zelf, wat wil je nog meer!
Dat legt toch een glans over heel de dag, over de week, over alles wat je doet?
Dat maakt alles anders.
Of het nu dagen zijn van vreugde of dagen van verdriet.
Want als je Gods kind bent, ben je nooit zómaar dankbaar.
In blijde dagen heb je altijd een adres voor je dankbaarheid.
En in je verdriet heb je een adres waar je troost en hoop kunt vinden.
Want je verwacht het van Hem die troosten kan zoals niemand anders.

Gebed: Vader, Uw liefde in mijn leven maakt alles anders. Ik mag bij U komen met mijn vreugde en mijn verdriet. Dank U dat ik in mijn eigen leven terug zie dat ik uw kind mag zijn en dat U van mij houdt. Ik heb U lief! Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Reacties

 1. Zondagavond heb ik in onze eigen kerk maar het lied gezongen dat al 55 jaar mijn lijflied is. Het is Gezang 444 uit de bundel Hemelhoog. Als God mijn God maar voor mij is. Alle drie verzen.. Mijn echtgenoot overleed 28 maart jongstleden, Die datum was ook de verjaardagsdatum van zijn moeder die slechts 62 jaar mocht worden En die ik vreselijk miste in het moeilijke leven!. We hadden niet voor geoefend. De organist kwam maar beneden en speelde op de piano. Het gaf weer glans aan mijn leven als weduwe. Maar voor alles voel ik mij : Kind Van God.

 2. Ik heb U lief Vader! Ik kan niet zonder U! Het is zo fijn om alles met U te delen….al weet U alles al. Zorgen en zonden aan de voet van het kruis neer te mogen leggen. 🙏🏼 Ik ga zo weer naar de oude pastorie om vrijwilligerswerk te doen. Zo fijn Heer dsnkuwel!! GBY & liefs 🌹♥️🌹

  1. Fijne en gezellige middag Josefien.laat Zijn Licht maar schijnen door jouw heen! ’n Vriendelijke glimlach en even aandacht voor de ander maakt je hart blij! xx

 3. Goede morgen Tjetsje.
  Wat een fijne morgen bij jouw aan de tafel ,je kleinkind met het zonnetje de mist boven het land ik stel mij dat zo voor en ja mijn jeugd lag ook buiten af met deze ochtend glorie echt paradijselijke beelden.
  Deze overdenking is zo mooi en duidelijk,maar inderdaad er zijn vele stoorzenders voor ons.
  En als ik jouw verhaal zo lees ,gebeurd er van alles in jullie leven.
  Het zou geweldig zijn als jouw man een goed bericht krijg dat de arts hem helpen kan,en de bloed uitslag van jullie dochter goed mag zijn🙏
  Spannend als de kleinkinderen voor het eerst met een reis van school mee gaan,ik vind dat wij als Opa en Oma ons daar meer zorgen over maken nu wij ouder zijn vind jij dat ook? We zien meer gevaren en hebben ze vaak graag om ons heen.
  Wij moeten het in Gods handen leggen,tot hem bidden voor dankbaarheid,en in angst en pijn onze Vader helpt ons weer glans in ons leven te brengen,en daar ben ik dankbaar voor.🙏Amen

 4. goede morgen zussen.
  het is nog vroeg, de zon schijnt, en de mist hangt boven het weiland.
  het lijkt paradijselijk, maar de werkelijkheid is anders,
  de overdenking vandaag is het kennen van God, de glans op ons leven,
  het is ook zo wanneer wij God kennen hebben wij ook een glans op ons leven, maar er is ook vaak zoveel dofheid om ons heen, er is een stoorzender die om ons heen zwermt waar we elke dag tegen moeten strijden, dank dat God meer is dan de stoorzender door onze opgestane Heiland.
  onze kleindochter zit tegenover mij, iedere dinsdag en vrijdag is ze bij opa en oma, omdat haar papa en mama werken, straks gaat zij naar school, ook alweer het laatste jaar van de basis school, haar grotere zus gaat vandaag met haar school voor het eerst naar Praag , heel spannend allemaal,
  ik wil de andere kleinkinderen en alle kinderen sterkte toewensen, donderdag beginnen de examens, hoop zo dat ze tot God zullen bidden of hij hun wil helpen, maar ze leven zo anders, gelukkig hebben ze nog mensen om hun heen die dat gelukkig nog doen,
  donderdag gaat mijn man naar het ziekenhuis, hij wil maar niet opknappen na zoveel kuren , hopelijk heeft de longarts een oplossing., onze dochter Anja wacht op de bloeduitslagen, en zo zijn er iedere dag zorgen , we bidden tot God of hij ons nabij wil zijn.
  O Gij glans der Heerlijkheid,
  licht uit licht, uit God geboren,
  maak ons voor uw heil bereid,
  open hart en mond en oren,
  dat ons bidden en ons zingen,
  tot de hemel door mag dringen. lied 328 liedboek voor de kerken vers 3.
  wens al mijn lieve zussen een gezegende dag toe, vanuit het mooie Dwingeloo, Groet Tetsje.

  1. Bezorgd zijn is wat anders dan zorgen maken, we mogen die zorgen in Gods Handen leggen en Hij neemt die mee.
   En voor al m’n zussen; Wat de toekomst brenge moge. ons geleidt des Heren Hand. Moedig sla ik dus m’n ogen naar het onbekende land.

  2. Sterkte Tetsje. Wat zijn er veel zorgen. Vergeet nooit: HIJ is erbij!! Liefs 🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *