God kijkt niet weg

De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die Hem met heel zijn ​hart​ is toegedaan.

Lieve zussen,

Er kan in je leven een dag komen waarvan je hoopte dat hij nooit zou komen.
Een dag waarop bekend wordt dat je ernstig ziek bent, een dag waarop er een ongeluk gebeurt, een dag waarop je een dierbare verliest. 
Je ontvangt een bericht dat je leven voor altijd verandert.
Waarom moet er zoiets ergs gebeuren?
Kijkt God op zo’n moment weg? 
Deze gedachte is onverdraaglijk!

Maar bovenstaande bijbeltekst zegt iets heel anders.
Het zijn de woorden van Chanani, een boodschapper van God.
Hij kwam koning Asa van Juda Gods straf aankondigen.
Koning Asa had een pact gesloten met de heidense koning van Aram. Hij gaf hem zelfs schatten uit de tempel cadeau!
Hoe kon Asa dit doen.
God had hem eerder de overwinning geschonken op een enorme overmacht.
En nu liet Asa God links liggen en stelde zijn vertrouwen op een heidense koning. 
Je hebt verkeerd gehandeld Asa, zei de man Gods. Als je op de Heer had vertrouwd was het immers wel goed gekomen! God laat zijn ogen voortdurend over de aarde rondgaan. Zijn ogen zoeken… en zoeken. Hij vindt elk hart dat Hem liefheeft. Hij laat zijn kinderen niet in de steek. Hij biedt hen hulp!

Wat een mooie Bijbeltekst, zowel op een blijde dag als op een moeilijke dag. 
God ziet alles wat er op aarde gebeurt.
Hij kent elk hart en ziet wie bij Hem schuilt.
God kijkt niet weg van deze aarde vol gebrokenheid.
Hij biedt hulp aan ieder die Hem liefheeft.
Gods ogen vinden ook jou, ook mij.
Hij werkt, Hij zorgt, Hij stuurt bij, Hij troost.
Gods werk vordert, door zonde en verdriet heen.
Wij hebben geen zicht op ‘het waarom’ van de moeilijke gebeurtenissen in ons leven.
We weten wél dat God voor ons zorgen zal.

Gebed: Vader in de hemel, soms kan het lijken alsof U ver weg bent. Maar uw ogen zien alles. Help mij om op U te vertrouwen, ook als ik met vragen worstel. Dank U dat U mij opzoekt en voor mij zorgen wilt. Amen. 

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Reacties

 1. Ha Geertje, ik lees in jouw mail, was.
  Ik was ook getrouwd met een narcist.
  Ik hoop voor jou dat je jezelf weer terug gevonden hebt.
  Ik bid je de nabijheid van onze Hemelse Vader toe .
  Heel veel liefs A. B

  1. Ha AB, het is onleefbaar om met een narcistische man getrouwd te zijn, ik ben na heel veel onvoorstelbare ellendige jaren bij hem weggegaan uit lijfsbehoud . Nu na jaren heb ik nog nachtmerries en loop ik weer bij een psycholoog omdat ik zo vreselijk ben vernederd en kapot gemaakt. Gelukkig hoef ik hier nu niet meer in te leven maar de impact is enorm groot en de beschadigingen zijn levenslang. Maar ik mag mijn hulp verwachten van de Heere, die grote God die hemel en aarde gemaakt heeft….op Hem wil ik mijn vertrouwen stellen, en dat wens ik jou ook van harte toe AB. Ik wens je Zijn zegen toe. Liefs Geertje

  2. Geertje, zie dat je nog laat geantwoord hebt.
   Als je het fijn vind mag je best mijn mailadres vragen aan Grace. Maar niets moet hoor.

   Liefs en veel sterkte
   A B

 2. Ik moet steeds aan Kinga denken en luister steeds haar liederen. Ook denk ik steeds nu ziet Kjnga mijn zus Hennie! Misschien is dat een rade gedachten 😌Vader ik weet dat u mij draagt en voor mij zorgen wilt! GBY zussen. 🌹♥️🌹

 3. Lieve mensen,
  Een hart vol liefde stuur ik jullie toe.
  Zussen hou vol door kracht te vragen om alle zorgen te dragen.
  Het is moeilijk en zwaar doch eens komt er een einde aan.
  Hou de ogen gericht op Jezus Christus.
  Veel liefs toegewenst.

 4. Lieve zussen, Lies Arja Ria Josefien wat een verdriet en pijn en wat goed dat jullie het delen met ons zussen zo kunnen we een biddende kring om jullie heen zijn. Gods zegen voor jou/jullie.
  Hij heeft de wereld overwonnen houd Hem vast. Heel veel liefs ❤️🙏🏼

 5. Lieve zussen, ik lees zoveel problemen, en toch zoveel vertrouwen in onze Hemelse Vader. Ook mijn leven gaat niet over rozen, maar net als jullie blijf ik vertrouwen en zeg elke dag weer, ” Uw Wil Geschiedde”. Ik bid voor jullie allemaal.

 6. Het is altijd heel mooi om s’morgens “grace’ te lezen,maar ik vind ook zo fijn om te zien dat de zussen onderling ook zo lief en bemoedigend zijn naar elkaar toe,ook ik schrijf nooit een mailtje op zussenliefde maar ik moest dit toch even kwijt,en Lies jouw schrijven is ook zo mooi en liefdevol naar anderen toe,terwijl je zelf ook veel lasten hebt te dragen,daardoor zie ik echt dat onze God ook werkt door anderen❤️

  1. Lieve Gerda, dank je wel voor je liefdevolle woorden. Je til me even boven het leven van alledag uit. Of; om bij het beeld te blijven dat ik schetste: alsof God je in het hart gaf; ze zit met haar ene voet vast; trek haar even los…..
   Heerlijk; ik kan weer een aantal stappen verder.

 7. God is getrouw zijn plannen falen niet,
  Hij kiest de zijnen uit en roept die allen
  Die’t heden kent de toekomst over ziet;
  Laat van Zijn woorden geen ter aarde vallen
  En t’ werk der eeuwen dat zijn Geest omspant;
  volvoert Zijn hand.🙌

  Lies en Arja heel veel sterkte
  op jullie moeilijke pad.
  God blijft jullie nabij🙏

 8. Ik moest naar aanleiding van jullie verhaal en de overdenking van Grace , denken aan opwekking 807
  ,God van licht
  Wees mijn gids , leid mij in het donker , ik vertrouw op U. Zie you tube.
  In de storm bij ons thuis, was Hij dichtbij. Ik heb twee autistische zoons. In alle moeilijkheden kreeg ik een teken van Hem in mijn slaap.
  EZRA. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar het betekent ,hulp van God, ! Ik ben God er dankbaar voor dat ik dit houvast van Hem kreeg. Hou vol, hij laat nooit los !

 9. Goedemorgen allemaal,
  wat een verdriet is er soms in vele gezinnen!
  Voor elkaar bidden en er voor elkaar zijn, een luisterend oor!!
  Wij denken ook aan deze week overleden christelijke zangeres Kinga Ban ♡ ….
  Ook haar muziek geeft zoveel troost en heeft haar gebracht waar zij nu is, Thuis bij haar Vader…
  Een goede dag voor allen….

  1. O hier schrik ik van dat Kinga er niet meer is.
   Stilletjes hoopte ik toch op een wonder van genezing.
   God geeft en Hij neemt, nu is zij bij Hem die ze aldoor verheerlijkt heeft.

 10. Zoveel vragen, maar geen antwoorden. Soms zo moeilijk, soms vertrouw je op God. Waarom had ik geen fijne jeugd? Waarom trouw ik met een autistische man? Waarom zit mijn dochter in een pleeggezin? Waarom heb ik de ziekte van Lyme? Zoveel vragen! Help mij God om op U te vertrouwen.

  1. Wat een zware last om te dragen,Arja.
   Ik weet ook niet waarom,maar wel,dat Hij er altijd is,ook voor jou.
   Houd vol.
   Mischien heb je hier helemaal niks aan,snap ik.
   Ik bid voor jou❤️🙏

  2. Dag lieve Arja,
   Ik begrijp je reactie heel goed. Als er zoveel ellende in je leven is waar blijft die hulp van God dan? Ik ben ook met een autistische man getrouwd Arja en ik begrijp als geen ander hoe eenzaam je in je huwelijk bent. Als je dochter dan ook nog in een pleeggezin woont, en de ziekte van Lyme in je huist heb je genoeg reden om te wanhopen. Je krijgt geen antwoorden van God schrijf je…ik krijg die antwoorden ook niet rechtstreeks.

   Zijn antwoord in mijn leven is dat ik overeind blijf in zware tijden. Nee, ik voel me niet gedragen; elke stap moet ik zelf zetten. Soms zak ik weg in het natte zand, of in een moeras van moeiten. Hij draagt me er werkelijk niet makkelijk doorheen, maar geeft me wel kracht om mijn voet los te trekken uit zuigend zand en om -hoe zwaar ook- toch door te gaan. Het is een zware weg Arja -ook voor mij- Soms zie ik een lichtpuntje als baken op mijn levensweg….
   En als ik je niet zie, dan geloof ik dat er ooit een eind aan mijn lijden komt. Ik ben een zus die met je meevoelt en ik wil graag een eindje met je door moerassige grond lopen. Ik ben het gewend!
   Veel liefs Arja, hou vol!
   Hij laat niet los; echt niet….

  3. Lieve Arja,
   Ik lees elke dag de prachtige bemoedigingen van Grace maar heb nog nooit iemand beantwoord. Vandaag heb ik daar toch heel sterk de neiging toe. Signaal van God? Misschien kan ik jou hier weer een stukje mee verder helpen.
   Ook ikzelf heb vele jaren in en met heel veel moeiten geleefd. En met heel veel waarom vragen naar God toe gegaan en vrijwel nooit kreeg ik antwoord. Een loodzware rugzak sjouwde ik mee.
   Ongeveer een jaar geleden zag ik op pinterest een prachtige poster van Jezus die 4 koffers sjouwt. De tekst erbij: Ik heb al jouw bagage al gedragen, volg Mij nu maar.
   Dat zette mij compleet stil. Ik liet dat tot mij doordringen. En het gaf me een enorme rust die ik nu nog steeds voel en me eigen mocht maken.
   Jezus heeft alles wat ik in dit leven meegemaakt heb en nog steeds meemaak (want in mijn situatie is sindsdien niet veel veranderd) al gedragen! Wat een troost!! Ik hoef dus niets meer mee te sjouwen, dat heeft Hij al gedaan en nog elke dag leg ik die loodzware rugzak aan Zijn voeten en dan draagt Hij hem weer!
   De last ligt nu niet meer op mijn schouders. Ik laat het los. Wat een verademing. Ik voel me bevrijd en mensen in mijn omgeving zagen een ander mens tevoorschijn komen. Ik kijk nu ook met andere ogen naar mijn situatie. En wordt er niet meer in meegesleurd.
   En elke dag weer weet ik dat wat er ook gebeuren zal deze dag :Hij heeft het al voor mij gedragen dus volg Hem maar. Hij is er bij!
   Liefs, ik bid voor je en ook altijd voor alle andere zussen.

  4. Ha Arja,
   Het lijkt wel of ik min verhaal lees…..muv de autistische man, mjn man was narcistisch….maar verder helaas gelijk. Mocht je behoefte hebben tot nader contact dan wil ik mijn mailadres wel doorgeven aan Grace zodat je contact met me kunt opnemen. Misschien kunnen we elkaar weltot steun zijn of tips uitwisselen en dergelijke. Ik hoor het wel. Veel sterkte Arja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *