Liefde vanuit het hart

Roep Mij te hulp in tijden van nood,
Ik zal je redden, en je zult mij eren.
(vers 15)

Lieve zussen,

God laat in de Bijbel steeds aan zijn volk weten dat geloven geen kwestie van zakelijke afspraken is.
Zo van ‘als jij dit doet, doe ik dat.’
Zo gingen de heidense volken te werk in hun afgodendienst.
Zij waren altijd bezig om hun goden tevreden te stemmen, en verwachtten in ruil daarvoor geluk en voorspoed.
Israël heeft vaak gedacht dat het bij God ook wel zo zou werken.
Hoe slecht kenden ze hun levende, persoonlijk betrokken God.
Ze gingen ervan uit dat ze God tevreden konden houden door braaf de voorgeschreven offers te brengen.
Maar ondertussen gingen ze in het dagelijks leven hun eigen gang… (vers 18-20)

God wil een levende relatie met zijn kinderen.
Een band van hart tot hart.
Hij wilde offers die gebracht werden vanuit een liefhebbend en dankbaar hart. 

Psalm 50 schrijft over Gods boosheid en teleurstelling over de onverschillige houding van zijn volk. 
Alles is van Mij, zegt God. Alles wat er is heb Ik geschapen! Denken jullie werkelijk dat Ik jullie offers nódig heb? Dat het me daarom gaat? (vers 9-12)
Wat klinken die woorden diep gekwetst vanuit zijn bewogen Vaderhart.

Ook wij zijn geneigd om wel eens zo te denken over het geloof…
We willen God tevreden houden en Hem niet boos maken.
We zorgen dat er niets op ons aan te merken valt.
We doen wat we hóren te doen…
Maar wat is het nut daarvan als ons hart ver bij God vandaan is?

Als je God echt liefhebt, wíl je niets liever dan Hem eren in je doen en laten.
Daarom breng je offers.
Daarom wil je Hem gehoorzaam zijn.
Omdat je van Hem houdt!

Kijk eens hoe mooi vers 15 beschrijft hoe de relatie tussen God en zijn kinderen eruit moet zien:

Roep mij te hulp in tijden van nood,
Ik zal je redden, en je zult Mij eren.

God wil dat je Hem aanroept, dat je Hem deelgenoot maakt van alles wat je bezighoudt. 
Dat hoort bij een levende relatie.
Hij zal je redden en voor je zorgen, omdat je op Hem vertrouwt en alles van Hem verwacht.
En dan… dan zul je Hem eren met je leven.
Natuurlijk! Je wilt toch niet anders?
Want je houdt van Hem!

Gebed: Vader, dank U dat U mij liefhebt en een levende band met mij wilt hebben. Geef dat ik U mijn hart geef en U gehoorzaam ben… uit liefde. Laat mijn leven één groot dankoffer zijn aan U, mijn God. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Lieve zussen,
  Daar ben ik weer eens. Ik volg Grace en jullie iedere dag en leef mee met de zussen die het moeilijk hebben of verdrietig zijn.
  Dankjewel Grace voor de woorden van vandaag. Ons liefhebben, ons kennen van God is allemaal genade.
  Wij kunnen God niet tevreden stellen door goede dingen te doen, hoewel dat in ons menselijk brein ingebakken schijnt te zijn. Wij kunnen God niets aanbieden. Wij kunnen alleen maar komen met lege handen en zeggen: Heer, U bent mijn God. Ik prijs Uw heilige naam. Vul mij met Uw liefde voor U en voor de mensen om mij heen.
  Lieve Lies, ik herken me helemaal in wat je schrijft. Wij komen uit een generatie (denk ik) waarin er weinig of niet geknuffeld werd. Ouders gingen meestal anders om met hun kinderen en er werd niet zoveel over de liefde van God gepraat.
  Meestal. Prijs God als we Hem in zijn liefde en genade hebben leren kennen en mogen zeggen: Heer, ik heb U hartelijk lief en U wil ik volgen. Dank U dat U alles voor mij hebt volbracht en mijn schuld is betaald. Gods zegen, lieve zussen en een goede zondag morgen!

 2. Kreeg vanmorgen van ’n zus deze tekst toegestuurd; Niets kan ons scheiden van de Liefde van Christus enz…………… Sluit mooi aan bij de overdenking van vandaag.

 3. Goede morgen Josefien,
  Hoe heb jij het gisteren ervaren.
  Ben echt nieuwsgierig er naar.
  Ik hoop voor jouw
  dat het een mooie ervaring geweest is.🌹

  Een fijn weekend gewenst

  1. Hoi Gerry er staat een stuk onder de overdenking van gisteren! Lief dat je ernaar vraagt! Liefs🌹

  2. Ik heb jouw reactie gelezen
   Josefien,fijn dat jij dit zo positief ervaren hebt🌹 en zeker is dit fijn dat God het op jouw pad gebracht heeft🙏ik hoop dat jij het nog lang in de praktijk brengen mag,onder toe zicht van onze God en Vader.🙌 goed weekend gewenst.💞

 4. Wat een mooie overdenking op de zaterdag morgen,
  Dank je wel Grace.

  1 Vreugde of blijdschap,droefheid of smart
  er is een God, er is een God.
  stort bij Hem uit o mens toch uw hart
  er is een God die hoort
  2 ga steeds naar Hem om hulp en on raad
  wacht niet te lang, het is spoedig te laat
  dat niet door twijfel ’t hart word verstoort
  er is een God die hoort.
  3 God schonk zij zoon,in Bethlehems stal
  Heer van het al, Heer van het al.
  hij droeg vernedering, smaad zonder tal
  Heerser van ’t gans heelal.
  4 want onze schepper ,koning der aard
  heeft zelfs zijn eigen zoon niet gespaard
  ga dan naar Hem, nu ’t morgen licht gloort
  Hij is de God die hoort.
  5 van oost tot west , van zuid tot noord
  mens zegt het voort,mens zegt het voort
  wordt s’ Heren liefde alom gehoord
  mensenkind zegt het voort.
  6 dwaal niet in ’t duister , ga niet alleen
  maar zoekt het heil,bij Jezus alleen
  dat al uw hoop , op Hem is gericht
  Jezus is t’eeuwig licht.
  AMEN🙏

  Ook voor morgen een gezegende zondag gewenst.

 5. ja Lies dat herken ik voorwaardelijke liefde..
  wil ook zo graag geloven dat God mij onvoorwaardelijk liefheeft maar tot op de dag van vandaag lukt dat nog niet

  1. Lieve Truus,
   Ik kan je het geloof in Gods onvoorwaardelijke liefde -ook voor jou- niet geven. Ik heb vanmorgen veel over jouw woorden nagedacht en wil je vragen met mij aan de voet van het kruis te gaan staan….

   Zie je hoe Jezus lijdt aan onze zonden? Zie hoe Hij ons aankijkt vol liefde!
   Jou en mij. Op een gegeven moment kijkt Hij van mij weg naar jou. Hij leest je hart.
   ‘t Is bijna alsof Hij je zeggen wil: ‘Truus, kijk naar Mij. Ik hou zoveel van jou dat ik hier voor jou blijf hangen totdat ik het volbracht heb’. Het zal Hem pijn doen dat jij Hem aan blijft met een blik van: ‘Voor mij; ik ben dat helemaal niet waard, want ik kan er alleen maar voorwaardelijke liefde tegenover stellen’.

   Jezus kijkt je vol liefde aan en het is net alsof Hij je wil zeggen: ‘Precies, jij kunt het niet; dat had ik al lang gezien en daarom bied ik jou onvoorwaardelijke liefde, opdat je opgelucht kunt ademhalen. Pak het maar aan’.

   Plotseling werd het stikzwart..
   Vader deed de gordijnen dicht en trok zich terug. En Jezus?
   Hij bleef op Zijn post; tussen hemel en aarde. Hij zag ons niet, maar wist dat we er stonden. Jij en ik!
   Dat was voldoende voor Hem om het vol te houden in die stikduistere uren….totdat jouw en mijn zonden verzoend waren en Hij kon zeggen: ‘Truus, Lies, Nelie, Josefien, alle Anneke’s en andere zussen: jullie kunnen vanuit het duister opstaan; in het licht gaan staan en opbloeien want niets staat jullie nog in de weg mijn Vader lief te hebben en Hem en Mij eens te ontmoeten.
   Ga maar achter mij staan, dan zal Vader je bekleden met mijn gerechtigheid. Pak het maar met liefde aan’.

   à Dieu!!!

 6. God gehoorzaaam zijn uit liefde……..
  Het lijkt zo vanzelfsprekend maar ik ken mezelf een beetje.
  Gehoorzamen kan gedeeltelijk of volledig losstaan van liefde.
  Ik denk aan mijn kindertijd.
  Al vroeg leerde ik dat mijn ouders blij met me waren als ik gehoorzaam was en lief DEED. Tegenwoordig knuffelen ouders meer met hun kinderen en mogen ze ervaren dat hun ouders van hen houden. Dat heb ik eerlijk gezegd wel gemist.

  Ook in de kerk en op school kreeg ik vooral mee dat God niet van je kon houden als je ongehoorzaam was.
  Bewust óf onbewust!
  Een groot deel van mijn leven heb ik wettisch geleefd uit angst dat ik Gods liefde zou verspelen wanneer ik niet leefde naar Zijn geboden.

  De omkeer in mijn leven kwam toen de Heilige Geest in mij kwam wonen. (dit gebeurde tijdens een gebed voor mij door enkele zussen).

  Toen werd het opeens voor mij werkelijkheid, want de Geest die in mij was gaan wonen liet mij zien dat ik een kind van God was.. Een geliefd kind. Ik hoef het niet te verdienen, maar mag mij -met alle lek en gebrek- aan Zijn liefde laven en het uitzingen:
  ‘Ik heb U lief van ganser harte Here!’. Dat betekent niet dat ik nu geen zondige en domme dingen meer doe. Meer dan me lief is! Echter; beleden zonden zijn verdwenen en niets kan mij nog scheiden van de liefde van God!

  Ik wens al mijn zussen een fijne dag en voor morgen een gezegende zondag. (vooral die ene zus die ik gisteren trof en van wie ik weet dat ze het moeilijk heeft. Digiknuffel van mij).

  1. Mooi Lies ,🌹
   ook een dikke knuffel voor jouw,
   ons kleinkind zegt ,
   knuffel en kusjes raken nooit op

  2. Lies, dit is heel herkenbaar voor mij.
   Mijn ouders knuffelden ook niet.
   Ook ben ik niet opgevoed met het geloof helaas.
   Ongeveer 20 jaar geleden heb ik de keuze voor
   Jezus gemaakt en geen dag spijt daarvan gehad.
   Een knuffel was voor mij totaal nieuw en moest
   daar wel in het begin aan wennen. Gelukkig
   hielp God mij daar bij en mag ik dankbaar een
   knuffel in ontvangst nemen en zelf ook uitdelen.

   Dikke knuffel voor alle lieve zussen. 😘

  3. Wat zou ik de Heilige Geest ook zo graag duidelijk willen voelen…..geweldig om zo te weten dat je een kind van God bent Lies!! Wat een mooi stuk is dat voor Truus, watckan je toch goed de dingen onder woorden brengen Lies! 👌🏽. 🌹🌹

  4. Lies, bedankt voor je bemoedigende woorden die in je reactie staan boven die van hier boven!

  1. Dank je Josefien; ik hoop dat Truus er ook wat aan heeft en dat ze het leest!

   Weet dat jij ook een geliefd kind van God bent; soms moeten we weer leren stil te zijn om de stem van Gods Geest te verstaan.

   Stilte wordt steeds meer verdrongen en soms lijkt het alsof we er zelf ook een ongemakkelijk gevoel bij krijgen.

   Een fijne zondag Josefien en een dikke knuffel van mij 😘

 7. U roept ons, Vader,
  om als dank voor Uw liefde
  U te aanbidden Heer.
  Wij willen komen
  in Uw nabijheid
  en buigen voor U neer.

  Vernieuw ons denken nu,
  open ons hart,
  help ons Uw stem te verstaan
  U gaf Uw leven, Heer;
  dankzij Uw dood
  mogen wij voor U staan.

  Hier zij wij, als levend offer, Heer,
  heilig en aangenaam voor U.
  Hier zijn wij,
  wij leggen voor Uw troon neer,
  al onze dromen en ons nu;
  wij eren U.

  Wij knielen neer bij het kruis,
  zien Uw lijden heel dichtbij.
  U wilde sterven voor ons;
  ons leven geven wij.

  opwekking 648

  gezegend weekend
  liefs, Dana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *