Eenzaam

God geeft eenzamen een thuis ...

Lieve zussen,

Er zijn in deze maatschappij veel eenzame mensen.
En dat nog wel in een tijd waarin het openbaar vervoer de verste uithoeken bereikt en de social media ons leven regeren.

Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn.
Je kunt alleen wonen, weinig contacten hebben en je tóch gelukkig en geliefd voelen.
En temidden van andere mensen kun je alsnog vreselijk eenzaam zijn.
We denken bij eenzaamheid vaak aan ouderen en zieken.
Maar uit een onderzoek bleek dat het percentage eenzamen onder ouderen niet hoger is dan onder jongeren!

Toen God de mens schiep, bestond er geen eenzaamheid.
De mens was volmaakt gelukkig, geliefd en geborgen.
Adam had een vertrouwelijke band met zijn Schepper.
En God gaf hem Eva, een medemens, iemand die Adams gelijke was.

De zondeval veranderde alles.
De band tussen God en de mens was kapot.
Adam en Eva raakten van elkaar vervreemd.
Voortaan zou eenzaamheid deel uitmaken van het aardse leven.

Ook in de Bijbel komen we overal eenzaamheid tegen.
We lezen erover in de psalmen. Zoals in Psalm 25:16:

Wend U tot mij en wees mij ​genadig, 
want ik ben eenzaam en ellendig.

Mozes was eenzaam, David, Elia, Job, Jeremia, Johannes… en Jezus. 
Nooit is iemand eenzamer geweest dan Jezus Christus, op het moment waarop Hij riep:

Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?

Hij stond er helemaal alleen voor … zelfs zonder God de Vader.
Jezus wilde dodelijk eenzaam zijn, zodat wij altijd Iemand zullen hebben die ons liefheeft en begrijpt.

God is altijd bij je.
In je stille huis waar de lege stoel je aankijkt.
Tussen de mensen, bij wie je je ontheemd voelt.
God is bij je als er in je huwelijk geen verbondenheid is. Als je afgewezen, verlaten en gescheiden bent.
God is bij de alleenstaande moeder, die zich eenzaam voelt in de verantwoordelijkheid voor haar kinderen.
Hij is bij je in je strijd tegen een ziekte of een beperking. Hij weet dat niemand je pijn en machteloosheid ten volle kan begrijpen.
Hij ziet jou in een klas vol jonge mensen, verlangend naar erkenning en bevestiging. Hij weet dat je jezelf lelijk en waardeloos vindt.

God is er altijd en overal.
Hij zal je nooit verlaten.

Is dat een schrale troost …?
Je eenzaamheid is daarmee immers niet opgelost.
Nee, het is geen schrale troost.
Het mag je de kracht geven om de eenzaamheid op deze aarde het hoofd te bieden, samen met God.
Je mag terugvallen op zíjn onvoorwaardelijke liefde en naar je Vader gaan met alles wat je bezighoudt.

Gebed: Vader in de Hemel, U geeft eenzamen een thuis. Dank U dat ik er nooit alleen voor zal staan, omdat Jezus Christus de band tussen U en mij heeft hersteld. Door U ben ik geliefd, bij U ben ik geborgen. Amen.

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. E ANNEKE. S,Prachtig werk om dementerenden bij te staan en
  aandacht te geven want daar komt het personeel vaak niet aan toe
  ik doe dit werk al 3 jaar , ben de op afd. gebleven na het overlijden
  van mijn man ,dus het was niet vreemd voor de bewoners
  Gods Zegen voor dit mooie werk, lieve groet aan allezussen

 2. HOERA…..ik ben aangenomen als gastvrouw!!!! Het was zo fijn vanmorgen om tezamen met andere te zorgen voor een stukje gezelligheid maar we hebben ook samen de krant gelezen. Dan komen er mooie reacties en krijg je een “gesprek”! Daarna stoelgym gedaan. Wat was iedereen fanatiek. Vooral met tennissen met een ballon. Vrijwel op alle gezichten verscheen een lach, ook bij mij. Een lach & zweet op m’n gezicht…..ja ben ook fanatiek;) Dat ik dit nog heel vaak mag doen dat is mijn gebed! Dank U Vader dat U mij een nieuwe levensinvulling geeft! Amen. Liefs 🌹♥️🌹

  1. Wat ontzettend fijn voot je Josefien. Een win-win situatie!!
   Leuk dat je er zelf ook zo van hebt genoten. Een hartelijke lach doet het altijd goed!
   Voor jezelf én voor de omgeving. Lekker genieten van het feit dat je ‘aangenomen’ bent!
   Een fijne, voldane avond gewenst!😘👍🌹

  2. O Josefien, wat een heerlijk bericht! Gefeliciteerd!! Ik hoop dat jij er ook van mag gaan genieten en God het laat meewerken ten goede voor jou, dat het jou ook echt zal helpen in het leven dat vaak zo zwaar voor je is!

  3. Gefeliciteerd Josefien, ik ben heel trots op je!!!!! Breng maar vreugde in het leven van die mensen. Mooie taak voor jouw als je man er niet is. Dikke knuffel van mij.

  4. Ik ben zo blij voor je Josefien. Wat heerlijk dat je zo genoten hebt en de bewoners ook. 😀
   Wens je van harte toe dat je je plekje vind bij deze kwetsbare mensen.
   Fijn joh dat je nu als gastvrouw aan de slag kan mooie invulling.
   Een dikke knuffel 😘

 3. Ik heb een vermoeden dat deze bemoediging van vandaag mijn bevestiging is in wat ik mag gaan doen. Een nieuwe weg inslaan en een cursus life coaching gaan volgens om straks een luisteren oor te bieden en met tienermeisjes/jonge vrouwen meelopen. Dat ze gezien worden en weer in zichzelf gaan geloven. Er is zoveel ongezienheid en eenzaamheid. Ik heb er geen genoeg woorden voor, maar hoop door mij heen Zijn licht te mogen laten schijnen.

  1. Wat fijn om dan net nu nog een ruggen steuntje te mogen ontvangen🌹,het is geweldig als je dat aan zou kunnen,een nieuwe weg in slaan daar waar hulp zo nodig is.
   Daar wens ik jouw samen met Gods hulp heel veel plezier en kracht toe.🙏

 4. Bij God ben ik geborgen met heel mijn ziel,
  Hij is mijn Licht en mijn Heil,
  ja, alleen God geeft vrede aan mijn ziel, zij vindt rust in Hem.

 5. Dank je wel Grace voor deze mooie boodschap. Herken het zeker. Vooral als ik meer pijn heb van mijn Fybromyalgie. Dan kan ik tegen onbegrip aan lopen. Maar ik weet ook dat het voor andere mensen moeilijk is om te weten hoe het is en voelt. Maar dat God altijd bij mij is geeft kracht. Iedere dag weer.

  1. Sterkte Marjan! Het kan zo slopend zijn om met fibromyalgie te moeten leven. Doordat de diagnose ook nogal eens ten onrechte op (lichte) pijnklachten wordt geplakt, krijgen mensen ook een heel verkeerd beeld ervan en denken dat het wel meevalt. En door de onwetendheid en/of domme reacties van mensen kun je je zo eenzaam en onbegrepen, ongezien voelen.
   Gelukkig weet onze Hemelse Vader wel hoe zwaar je het werkelijk hebt (maar dat betekent niet dat je geen mensen meer nodig hebt).

 6. Zelfs als je omringd bent door broeders en zussen in de kerk of familie kun je je ontzettend eenzaam en alleen en onbegrepen voelen bij al het verdriet wat je al draagt, en toch ….mijn Hemelse Vader is er bij Hem mag ik schuilen!
  Dank voor deze fijne bemoediging van Grace maar ook door de zussen!
  Fijne dag ! Josefien eens je veel warmte en plezier toe op je werkplek ,geniet van het zorgen het is waardevol werk!

 7. Ga niet alleen door het leven,
  die last is u te zwaar.
  laat Een u sterkte geven,ga tot u Middelaar,daar is zoveel te klagen,daar is zoveel geween en zoveel leed te dragen ga niet alleen.en zoveel leed te dragen ga niet alleen.🙏

  welzalig die het t’ervaren,dat Hij hun alles hun is dan kennen ze ingevaren bezorgdheid nog gemis
  Hij draagt dan in zijn armen door alle nood hen heen, wie steunt op zijn ontfermen is nooit alleen.
  Wie steun op zijn ontfermen is nooit alleen.🙏

 8. Eenzaam zijn…..ik weet er alles van! Zussenliefde verzacht het een beetje! De liefde en aandacht voor elkaar voor elkaar verzacht een beetje! Dank aan God! Dank God voor Grace die ons iedere morgen weer “begroet” met een overdenking! GBY liefs, Josefien 🌹♥️🌹

 9. Wat een heerlijke troostvolle overdenking Grace!

  Houd me dicht bij U,
  laat me nooit meer gaan.
  Voor U leg ik mijn leven neer,
  verlangend naar uw vriendschap, Heer.

  U alleen begrijpt
  wat ik nodig heb,
  Uw liefde die mij warmte geeft, als U mij in uw armen neemt. Leid mij naar uw hart,
  breng mij terug naar U.

  Refrein:
  U bent mijn doel,
  U bent mijn hartsverlangen.
  U bent mijn doel,
  houd mij heel dicht bij U.

  Ik wens al mijn zussen een gezegende dag; wetend dat wij nooit alleen zijn, hoewel we ons (soms) eenzaam kunnen voelen.

 10. Ik denk aan opwekking 625 :Wat een liefde.

  Bij U vindt ik troost
  Bij U kan ik huilen
  Bij U vindt ik rust
  In U kan ik schuilen

  Dit te ervaren wens ik een ieder!

  1. Goedemorgen Ytsje,
   wat een mooi vers!
   Ik heb het overgeschreven in mijn agenda en kan ik het ook weer gebruiken om door te geven!
   Gezegend weekend voor jou….
   Een ” warme” groet,
   Carla

  2. Wat een prachtig lied, zo alles omvattend.

   Daar sluit ik mij bij aan Ytsje dat een ieder dat zou mogen ervaren.

   Dank Grace voor deze prachtige bemoediging.

  1. Josefien
   Ook ik wil jouw succes wensen Met jouw nieuwe werkzaam heden om met dementerende mensen, om te gaan,🌹 het is best zwaar,mijn moeder was ook dementerend wij zijn er met mijn vader druk mee geweest dit te begrijpen,maar waar liefde is gebied de Heer zijn zegen🙏,soms zijn er hele mooie momenten ook hoop ik dat jij die meemaken zult.
   We leven met jouw mee op de plaats waar je gaat en hopen er nog veel van te mogen horen.

 11. Lieve Josefien, ik weet niet wanneer je vandaag naar de Oude Pastorie gaat, maar ik bid ook mee, dat je een fijne tijd heb bij deze kwetsbare mensen. 😘🌈
  En wees er van overtuigd jouw Hemelse Vader gaat ook met je weet, want Hij woont in jou met Zijn Heilige Geest.

  1. Lieve Anneke 3 en Gerry,
   Ik sluit me van harte bij jullie aan…..een goede, zegenrijke ochtend gewenst Josefien!

  2. Dankjulliewel Anneke3 en Gerry! Wat een meelevende zussen! Ik voel een gezonde spanning…..dat mag. Liefs 🌹🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *