Uit de diepte

Uit de diepte roep ik tot U, HEER,
Heer, hoor mijn stem,
wees aandachtig, luister
naar mijn roep om ​genade.
(vers 1 en 2)

Lieve zussen,

Tijdens de laatste dagen van het jaar gaan je gedachten vaak terug naar wat er achter je ligt.
Misschien denk je aan de kerstdagen van vorig jaar.
Wat kan er in korte tijd veel veranderen.
Onder ons zijn zussen die de afgelopen tijd door ‘de diepte’ zijn gegaan.
Eenzaamheid, gemis, een ongeneeslijke ziekte, je zonden… 
Ja, ook je eigen verkeerde keuzes kunnen je op een dieptepunt brengen.

Alle lichamelijke en geestelijke pijn is het gevolg van de zonde. 
In de diepte word je wreed geconfronteerd met de gebrokenheid van dit leven.
En daarbij kom je tot de conclusie: ik kan mezelf niet van deze gebrokenheid bevrijden.

De dichter van Psalm 130 beseft maar al te goed dat God alle reden heeft om hem in de diepte te laten zitten. 
Hij moet er niet aan denken dat God een lijstje zou bijhouden van alle zonden die hij heeft gedaan en doet.
Het zou niet best zijn!

Heer, wie houdt dan stand?

Niemand!
Het lijstje met schulden kun je zelf nooit afbetalen.
Sterker nog, er komen steeds schulden bij.

In vers 4 verandert de toon van de dichter. Hij zegt: ‘Maar…’
Er is hoop!
God wil niets liever dan zijn kinderen uit de diepte halen.
Daarom stuurde Hij zijn Zoon naar deze aarde.
De Here Jezus ging voor ons door de diepste diepten.

Bij de HEER is ​genade, bij Hem
is bevrijding, altijd weer.
Hij zal Israël bevrijden
uit al zijn ​zonden.

De Here Jezus heeft ons schuldenlijstje uitgewist. 
God schrapt onze zonden, steeds weer.
Hij wil er niet eens meer aan denken.
Samen mogen we uitkijken naar het moment waarop God ons voor altijd uit de diepte zal bevrijden.
Het is alsof we in de donkere nacht wachten op het morgenlicht. (vers 5)
In ons leven gloort het reddende licht van Gods genade.
Straks mogen we ervaren hoe heerlijk het is op de toppen van het eeuwige geluk.

Gebed: HEER, dank U dat U wanhoop hebt veranderd in hoop. Het licht van uw genade schijnt in mijn leven, ook als mijn weg door de diepte gaat. Omdat Jezus Christus naar de aarde kwam, is er ook voor mij bevrijding, altijd weer! Amen. 

Liefs van Grace

Mail: grace@zussenliefde.nl
Deel je gedachten op Facebook Zussenliefde
Instagram: @zussenliefde.nl

Advertentie

Waarom zie ik dit?

Reacties

 1. Mijn gebed is ook voor mijn zussen. 🙏🏼 Vertrouw erop dat we kracht krijgen 🌈……Wees met ons Vader we kunnen niet zonder U ♥️. Amen. Liefs 🌹

 2. Willen jullie voor ons bidden gisteren geen goed nieuws mijn man heeft dianose lymfklier kanker is meteen opgenomen vandaar groot biopt op de ok dan verder.
  Maar met God zijn wij overwinnaar.
  Groeten Willy uit Nieuwerkerk a/d ijssel

  1. Willy heel veel sterkte gewenst. Juist in stormachtige tijden wil God grote wonderen doen en zo nabij zijn. Ik bid jullie die nabijheid toe, want met Hem kunnen jullie het ziekte traject van je man aan. Als je ervoor staat zul je moedeloos worden en niet weten hoe dit door te komen. Maar uit ervaring weet ik dat Hij juist een (vergelijkbaar) ziekteproces geestelijk rijk wil Zegenen.

 3. Tel je zegeningen 1 voor 1, tel ze allen en vergeet er geen, tel ze allen noem ze bij de naam en – door alle moeite en strijd heen- ben je toch verwonderd dat het er zoveel zijn!

 4. Lieve mensen,
  Bedankt voor de warme woorden/ reacties van gisteren!!
  En Nelie, bijzonder dat je een keer een Kjersti ontmoet hebt. Ben ik iig niet geweest.

 5. Beste Jenny
  Ik weet uit ervaring dat het leven in je gezin waar beperkingen voor komen heel vermoeiend kan zijn. Ook ik heb twee zoons met autisme en add. Zelf ben ik hooggevoelig.
  Steeds maar weer je verplaatsen in de ander. Vaak weer in dezelfde valkuil vallen. Hulp die maar niet op gang komt. Onbegrip onder elkaar. Een gezin zonder beperkingen weet meestal niet hoe dat is. Ondanks lieve mensen die het proberen te begrijpen .
  Zonder God had ik het niet volgehouden ! En zonder gebed van de kerk. Heb echt hulp van God ervaren. En wie zwak is word sterk.
  Je mag komen bij Jezus wanneer je vermoeid en belast bent.
  Heel veel sterkte in je gezin allemaal !

 6. Lieve zussen, willen jullie voor mij en mijn gezin bidden. Afgelopen jaar is er heel veel gebeurd. Mijn man heeft op 59 jarige leeftijd de diagnose ASS gekregen. Daarbij is hij in depressie geraakt en heel somber. Vorige maand heeft onze jongste van 9 jaar de diagnose ADHD gekregen. Onze 1 na jongste van 15 gaat ook het traject in omdat we bij hem ook het vermoeden van ADHD hebben. Hij gaat heel weinig naar school (omdat hij laat in slaap komt en s’morgens zijn bed niet uit kan komen) en haalt daardoor hele lage cijfers. Dan zijn er de botsingen met onze oudste van 23. Bij hem vermoed ik een combinatie van ADHD en ASS. Hij is nooit goed onderzocht en heeft daar zelf geen behoefte aan. Maar loopt wel in zijn 3 banen die hij tot nu toe heeft gehad wel tegen zijn beperkingen aan. Dan hebben we een dochter van 18. Zij zat al op 13 jarige leeftijd in een depressie. Gelukkig is zij daar uitgekomen. Mede via de gebedsmuur die ik opgebouwd had, van lieve mensen uit onze evangelische gemeente. Zij heeft nog wel sombere dagen, maar gelukkig heeft zij weer plezier in de dingen en in school. Al met al een heel verhaal. Maar wilde dit even kwijt. Op dit moment weet ik dat God met ons is, maar ik ervaar Hem ver weg.

  1. Herkenbaar dit, gebeurd zo veel om mij heen, zelf heb ik een huis vol met hooggevoeligen en 1 met ADD, zonder God was ik allang ingestort! Alle eer aan Hem!! Ik zal voor je /jullie bidden 🙏 👆 🙌 bedankt voor het delen lieve zus ❣️

  2. Lieve Jenny,zeker zal ik voor jou en je gezin bidden,wat moet dat zwaar zijn.
   Ook ik heb een depressieve zoon van 30 jaar.
   De details zal ik je besparen.
   Wat fijn dat we steeds bemoedigd worden door Grace.
   Het lijkt idd dat God er niet voor ons is,maar we weten gelukkig beter.
   Heel veel sterkte met alles.🙏liefs Lenie

  3. Lieve Jenny, dat het zwaar voor je is begrijp ik een beetje. Heb een dochter met ADD en dat vind ik soms lastig laat staan de zorgen die jij hebt binnen je gezin. Ik ben zelf hooggevoelig en dan komen de dingen extra bij je binnen en duurt het langer voordat je het een plekje kan geven. Ik wens je Gods kracht en rust toe om het vol te houden maar probeer ook goed voor jezelf te zorgen. Ik bid voor jou en je gezin. Lieve groetjes Marjan.

  4. Lieve Jenny
   Soms lijkt het of je meer te dragen hebt
   dan je kan dragen.
   Zal zeker voor jou en je gezin bidden en uit
   Ervaring weet ik zeker dat hoe meer zussen voor
   je bidden de kracht zult voelen.
   Veel kracht en moed voor jullie en alle zussen die
   het moeilijk hebben.

  5. Sterkte Jenny met zoveel moeiten en zorgen in je gezin! Zal heel zwaar zijn. Hoop en bid dat je God ook weer dichtbij mag gaan ervaren! En Hij steeds weer nieuwe kracht en wijsheid geeft.
   Sterkte ook voor alle anderen die met vergelijkbare moeiten in hun gezin te maken hebben!!

 7. Ik zag zojuist dat ps 130 in mijn Portugese dagboekje morgen gelezen en besproken gaat worden.
  Dikke knipoog van Papa vind ik dit. Hij ziet mijn alleen voelen soms in mijn nieuwe land.

  1. Ja juist in deze maand,op deze dagen voor kerst,
   sta ik ook stil met wat er het afgelopen jaar gebeurd is.
   een jaar waar in God zich over ons heeft ontfermd,
   daar mogen we dankbaar op terug zien🙏.
   Dank U Heer,wil U zijn met zussen,die veel te dragen hebben
   zoveel dat het moeilijk is voor hen er overheen te komen.
   Ik vraag U Heer om met de Heilige Geest in hun nabijheid te zijn,
   dat ze het mogen voelen de kracht te krijgen door U geholpen te worden.
   Daar dank ik U voor
   Amen.
   Allen gezegende dagen gewenst in Gods nabijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *